Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- A Redmi tablet esete a Snapdragon 8-cal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Most a három Galaxy S25 képernyő bukott le
- Prohardver app (nem hivatalos)
- 700 km felett a Model 3 hatótávja
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
edari
őstag
Asus B450-F Strix alapon 1,45V-ot adott a 3600-nak. Lesz itt offsetelés...
Ellenben az elátkozott memóriáim (Corsair 3000 CL15, régi fajta), amik a 2600x-el se akartak 3066 fölött menni, most simán mennek 3200-on és eddig jónak tűnik. -
edari
őstag
válasz SECTORnooB #456 üzenetére
-0,05 offsetel elindult, szedek le valami proci terhelő játékot, megnézem azzal is stabil-e. Meg akkor már a memória is kibukik.
-
edari
őstag
válasz SECTORnooB #639 üzenetére
1,45-re tolta fel. Kapásból adtam neki -0,025-öt, most -0,075-el megy, pár óra BF V sem akasztotta még ki, szóval lehet hogy lassan -0,1-et is megpróbálok.
Ram viszont dobott egy kékhalált (Corsair 3000 CL15 (az átkos!)) 3200-on, de ez úgy volt beállítva hogy sehogy, szóval csak fogtam az órajelet és felküldtem 3200-ra, semmit nem állítottam mellé. Mondjuk hétköznapi használat alatt nem volt vele gond, BF V fektette ki. Lehet ha kicsit finomítanék rajta akkor sima ügy lenne.
-
edari
őstag
válasz SECTORnooB #653 üzenetére
Tegnap esti kékhalál után visszaállítottam 3000-re. Egyelőre a procival foglalkozom, ha megvan a fesz alja akkor majd elkezdek a rammal foglalkozni.
-
edari
őstag
válasz Zicokuka #2864 üzenetére
Megpróbáltam a 3600-ast elindítani fix fesszel és fix órajellel (p-state tuning a cél), de 4ghz még 1,425-el se indult el. 3,9 elindult 1,4v-on, de a win már nem tudott betölteni... Remélem sokat segítenek majd a bios updatek.
Lap: B450-F strixSzerk: nem válasz akart lenni bocsi.
[ Szerkesztve ]
-
edari
őstag
Ahol beállítod hogy a feszt hogy akarod adni (itt állítod ugye be az offsetet), ott 3 lehetőség van: Auto, manual és offset.
Lehet ma megpróbálok egy bios alaphelyzetbe állítást, és utána megpróbálom újra, hátha...Pumpás dologra nem tudok mit írni, nem használok vízhűtést (pont a pumpa miatt), másrészt én még 2406-os bioson vagyok. Majd az új AGESA-s bios upgrade-lek sztem.
[ Szerkesztve ]
-
edari
őstag
Nekem is volt problémám az AIDA-val, és most jutott eszembe hogy miért:
Nekem random elkezdett maxon járni a cpu ventim. Asus X370 pro volt az akkori lapom. Letöröltem és megoldódott ez a probléma.Most hwinfo-t használok, de a monitorzása néhány játékban micro laggot okoz...
[ Szerkesztve ]
-
edari
őstag
-
edari
őstag
Megvolt.
Eddig semmi változást nem látok. Offset továbbra sem ér semmit, vga-t nem ismerte fel rögtön a win, kb kellett neki fél perc. Azon kívül minden ugyanolyan.
Mondjuk a 4ghz-es tuningomat nem néztem meg, az az előzővel 1,35v mellett nem volt teljesen stabil.
[ Szerkesztve ]
-
edari
őstag
-
edari
őstag
-
edari
őstag
válasz SECTORnooB #9485 üzenetére
Sajnos +1
-
edari
őstag
válasz fudi2002 #9922 üzenetére
Nekem pl az a bajom vele hogy rohadtul nem jönnek a BIOS-ok.
Tesómék MSI lapjára már megjött a legújabb AGESA, pedig az kb fele annyiba került mint az enyém. Már gondoltam rá hogy passzolom ezt a lapot, de igazából nincs tuning meg semmi extra, akkor meg minek váltsak. Úgy sincs időm tuningolni.
Lap: B450-F -
edari
őstag
válasz Chaser #15811 üzenetére
Ha nagyon meghajtom a gépet, akkor az m.2-es ssd (samu 970, proci és a vga között van) 83 fokos is tud lenni (borda is van rajta!), pedig semmit nem csinál mert csak az os megy róla. Gondoltam rá hogy vagy az ssd-t rakom lejjebb, vagy a vga-t, vagy a procit állítom be kézileg és hagyom ezt a béna pbo-t.
-
edari
őstag
válasz Bjørgersson #16210 üzenetére
Sztem inkább Toma. Volt B450-F-em, most Mortarom van (kb ugyanaz mint a Toma csak m-atx-ben), és sokkal inkább az msi-t ajánlom.
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft