- Google Pixel topik
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alpi.
addikt
Kb. ugyan azt hozzák, nincs ebben olyan meglepő !
Nem a main timing a mérvadó. Legalábbis nem elsődleges !
A 2x16-os setupod 1-2 helyen szerintem "túl laza". A suboknál a tWTRL : 14 / tWR : 26 / tRTP 10 (tRDWR 8, a korábbi 4x8 tRTP : 8 + tRDWR : 10 gyorsabb).
tWTRL : 8-10
tWR : 12-16
Tippre jónak kéne legyen, nem igazán látom indokoltnak, hogy ne lenne Bdie-vel.
Értsd.: Vagy jó vagy nem. -
hoffman_
nagyúr
köszi a tippet, de MSI lapom van, így nem jó irány - hasonló menüpontom nincsen, hiába túrtam át keresztül-kasul már a BIOS-t többször. egyedül az AMD overclock menüben van egy Advanced fül, ahol DRAM és Infinity Fabric dolgokat lehet állítani bővebben, de Power-down Auto/Disable csak a DRAM-hoz van, IC-re nincs.
mai szumma az, hogy teljesen alap BIOS-sal, fesz és freki értékekkel is produkálja a hibát, idle. leginkább Chrome-al lehet belőle kiszedni, de nagyon véletlenszerű. a műanyag bill. nem oldotta meg a dolgot, volt reboot. SSD-hez nincs fw, plug-n-play, nem lehet frissíteni. futtattam rajta egy gyorstesztet BIOS-ból, rendben volt, érzésre nem ez lesz a bűnös )de hétvégén lehet, hogy kap egy re-installt). illetve ez az SF600 az előző gépemet is vitte egy ideig, ugyanebben az aljzatban, ugyanezen az asztalon (i5-4590, 1070Ti, Asus B85) és azzal nem volt gond, még egy érv, az FSP átmeneti csere mellett, hogy nem a PSU az. átmenetileg a RAM-okat és a tápot kizárom a buliból, ennyi csere és szintetikus teszt után.
jövő hétvégére jön egy csere 2600X és ott ugrik a ki a nyúl a bokorból szerintem... vagy lap, vagy CPU. remélem kiderül most már.
ui.:
köszönöm az alapos segítséget mindenkinek, aki beszállt
-
MPowerPH
félisten
De, csak mintha single rankot irtal volna. Ez B-Die, es dual rank.
Es igen, a 3600C14 -es jobb, mint a 4000C16 -os. A 3800C14 -rol ellenben dual rank kiszerelesben meg nem hallottam, ez is mar az uj szeria resze, de ki tudja, mikor erkezik.
Ha megnyugtat, nekem pont ugyan ilyen kit -em van, csak 3200C14 -es. Az 3800 -at pont C14 tudja, 1.5V -al.
Most erkezik egy ilyen Team Group 3600C14 -es kit, arrol is majd beszamolok. -
MPowerPH
félisten
A 3600C14 az jobb bin, mint a 4000C16.
En csak azert nem ertem, hogy 2x16GB az hogy lehet single rank, ha B-Die?!
Na meg azokbol(dual rank) en nem tudok 3800C14 -rol. Olyan tudomasom szerint csak 2x8GB -s kitben van, az SR.
Ezek melyik memoriak pontosan? Vagy ez mar nem B-Die? -
mozso
senior tag
Frissült a lista:
Három verzió közül melyik a javasolt?
2x16GB 3600MHz CL16-16-16-36 1.35V
2x16GB 3600MHz CL14-15-15-35 1.45V
2x16GB 3800MHz CL14-16-16-36 1.50V
2x16GB 4000MHz CL16-19-19-39 1.40VA 3800-ast eddig nem találtam meg boltokban. Nem hiszem, hogy az 5900X 1900MHz feletti IF-et tud majd mázli nélkül, ami nekem nem szokott lenni.
Azt nem tudom eldönteni a 4000CL16 jobb-e lebutítva 3800-ra, picit jobb időzítéssel vagy a 3600CL14 jobb, felhúzva 3800-ra, de lazább időzítéssel.
-
Alpi.
addikt
Befosás ! Mennyire haverom Aida !
Ugye valami olyasmit írtam, hogy sztem Zen2-vel másolás-ban mutathat némi pluszt, ha full keresztmetszetén mérjük a ramokat, mert másik eseteknél rászorul az inf. fabrica. ÉS tessék. Itt a mérésed !
B.zoid kapott egy 5100 Mhz-es Ballistix kittet, valaki látta a tesztelős részt ?
Már csak önmagában amiatt, mert megmutatja mekkora is a marketing égbolt az egész pcs hw világunk fölött.Nem biztos, hogy tudnék mondjuk másik ilyen méretű tól - igot.
Ugye rakmta be én is egy REv E-s 5000 Mhz-es screent, de mint látható még az utód Single side-os veruióval is simán található szintén 5000 Mhz-es screen.
Ehhez hozzávesszük, hogy az az 5100-as kit, 2x8, de DR !! fizikailag, nem működésben ! Le van felezve mindegyik mem chip, tárolható adatmennyiségre, ami nem kicsit segít kimaxolt helyzetekben.
B-die -vel ezt windows-ba szoktuk, de igazábol kell, korlátozni. C12-vel pl. Chuck Norris már látta win desktopot.Jellemzően jó esetben 2 másodpercet is tud a töltőképernyőn tölteni, majd újraindul ha nem "maxmem"-ezzük le. 2.5 - 4 Gb közé szokták általában.
No, az az 5100-as kit gyakorlatilag spd-vel van, "hw"-esen így "maxmem"-ezve.
A lényeg a lényeg, ha nem láttátok érdemes belepörgetni és figyelni ,mit megy egy mezei 3200c16 és a "világ leggyorsabb" ram kije. Árban mondjuk nem tudom, hogy is alakulnak. Egy semmi közelébe gondolnám a diffit. Mármint a "0"-ra azt mondják , hogy semmi. Egy "0" lehet nagyságrendileg.Amugy nem a ram miatt ennyi az annyi, legalábbis nem elsősorban. Zen2-vel 5000 fölött minden ajándék.
Ergo, azért nem mondanám gyengének Libor órajeleit, de ettől még érdekes egymás mellé képzelni ezt és egy "mezei" 3200-est bármyely irányból
-
MPowerPH
félisten
Ertem, de mibol vontad le a kovetkeztetest, hogy az SR a jobb megoldas?
Itt mindegyik ertek nagyon gyenge, nezd a latency -t.
En mar 3600 -on sem tudom beroffenteni a CPU miatt a cuccot. Olyan, mintha folyamat romlana az IMC.
Csak annyit csinaltam, hogy 3400 -ra raktam a ramot, az FCLK -t meg 1700 -ra.
-
-FreaK-
veterán
Amikor ilyen teszteket linkeltek, azért nézzétek már meg jobban légyszi és gondoljátok át, mielőtt erre bármilyen véleményt alapoztok. Érdemes lenne nagyobb, ismertebb csatornák tesztjeit nézni mint ezeket a random YT teszteket.
1: semmi nem garantálja hogy nem kamu, és nem csak a nézettség miatt csinálja. Pl. Egy GN-nél azért ez fel sem merül.
2: nem mond el semmit (jó, ott a konfig) a tesztkornyezetről, beállításokról, tesztmetódusról.
3: online multiban tesztel? Nem azonosak a feltételek, semmit nem érnek a mutatott számok.
4: Nem kontrollálja a változókat, ez így használhatatlan, kuka eredmény. Kezdjem sorolni mennyi minden okozhat különbséget egy ilyen "tesztnél"?
Ott vannak a nagyobb, neves oldalak tesztjei, inkább azokból próbáljatok konklúziót leszűrni.
-
Mumee
őstag
4x8GB SR = 2x16GB DR legalábbis rankok tekintetében, ezért is állnak az fps-ek közel egymáshoz, viszont a 4 modulra sok alaplap háklis bizonyos órajel/timing felett.
Talán ez a két videó a "legpontosabb".
[link] [link]Átlag fps-ben nem sokat számít a DR, minfps-ben és fps drop-ban már érezhetőbb a különbség. FPS drop-ot kifejezetten érezni ugye.
-
-
mozso
senior tag
Hasznos lehet, hogy a "magasabb" negatív CPU voltage offset pl -0.03750v bizonyos Asus lapoknál, mint pl az enyém is (ROG Crosshair Hero 8) BSOD-ot okozhat az Overclock fórum tapasztalatai alapján [link].
Meg is volt az első nekem, idle/webböngészés közben. Kernel Power 41 lett a logban, de éppen a gép előtt ültem amikor történt.
Visszavettem a negatív CPU voltage offset-et -0.02500v -ra és azóta ok.
-
Motyi
senior tag
Ezt kis is hagyhatod, már kint van az újabb verzió (2206):
ROG Crosshair VIII Hero [link]
ROG Crosshair VIII Hero (WI-FI) [link]A leírása ugyan az mint a pár nappal korábbi 2204-nek, így nem tudni mi változott.
ROG CROSSHAIR VIII HERO (WI-FI) BIOS 2206
"-Update AMD AM4 AGESA V2 PI 1.0.8.0
-Improve system performance.
-Improve system stability
-Improve M.2 storage compatibility
-Improve DRAM stability -
Smite
tag
Köszi a SOC oldali voltage tippeket. A mostani meg a régebbi hsz. alapján belőttem manuálisan. Nyomtam rá egy Aida mem tesztet és maradt minden, mint az auto állapotban.
Nem igazán tudtam, hogy mi mit jelent, és ezt találtaltam róla. Itthagyom hátha hasznos:
"UCLK and IF voltages are derived from SoC voltage, otherwise the I/O chiplet voltage.
So UCLK and IF voltages cannot be above or equal to SoC voltage. Only lower.
By default
CPU SoC voltage on 3000 is 1.05~1.08V
UCLK voltage (cLDO VDDP) and InfinityFabric voltage (cLDO VDDG) is well below 1.0V.
IF voltage, cLDO VDDG in some boards and after latest 1.0.0.4B AGESA is devided into 2 sections.
1. cLDO VDDG IOD (is the Infinity Fabric voltage for the I/O Die or SoC IF part)
2. cLDO VDDG CCD (is the Infinity Fabric voltage for the cores IF part, inbetween the CCX/CCDs connection)""cLDO VDDP/VDDG must be at least 50mV below SoC voltage.'
-
HSM
félisten
Igazából a helyzetet maga az AMD teremtette azzal, hogy ráerőszakolta a gyári limiteket a lapokra, ugyanakkor naivan rájuk bízta a rendszer fogyasztásának monitorozását.
A konkurens gyártónál szabad kezük van a lapgyártóknak, kedvükre átkonfigurálhatják (nem kis részben ennek köszönhetőek a hűthetetlen 9900K-s legendák), nem érdekeltek csalni, ott két kattintás a gyári limitek beállítása. (És elvileg ha át próbálnák verni se menne, mert ott a CPU számolja is az elvégzett munkát, nem bízza magát a lapra.) Azt pedig nem én találtam ki, hogy nincs garancia a PBO-ra, hanem volt aki utánajárt.
"A te alaplapod is rekorder a HWInfo power deviation adatban"
Van erről valami konkrét, megbízható mérés/adat? Én is sejtem, hogy csal (majd írok is a Gigabyte-nak emiatt) ugyanakkor nehéz ezt pontosan megmérni, valamint amikor a lapot előrendeltem, még egy árva review sem volt sehol, és igazából azóta sem nagyon találok, ahol profin kielemezték, és megmérték volna.Nekem sajnos nincs profi érintésmentes ampermérőm megmérni, pontosan mennyi áram megy a CPU-ba.
Egyébként nem hiszem, hogy az alapvető problémámon bármit változtat, hogy a lap mondjuk egy 20-40%-al kevesebb áramerősséget jelez vissza, kis/közepes áramfelvételnél is eszetlenül kéri a CPU a feszt magának [link] , pedig itt már 33A-t egészen biztosan látott, ami semmiképpen sem kevés már (60A a gyári max), főleg, ha csak néhány magra oszlik el és továbbra is 1,35V.
(#23021) Corsa02: Ugyanúgy áramtalanítja a nem használt magokat, valamint nem is fogyaszt annyit, ha nem végez munkát, így ugyanúgy terhelésre ugrik a hőfok. De jóval kevésbé durván, mint PB-al.
-
fudi2002
nagyúr
Tökéletesen megfogalmaztad.
Voltam én minden, mikor leírtam a valóságot a nálam járt asus lap túlfeszelés kapcsán.
A baj, hogy a lapgyártók az eddigi tapasztalatok alapján túllőnek ezt azt. Eddigi prociknál akár intel akár amd, ez "belefért". Ez nagyon új, nagyon más, nagyon érzékeny. De ahogy írtad, főleg ebből kovácsolnak előnyt. -
HSM
félisten
Igen, nálam is szorgalmasan emelgette a Gigabyte B550 is, bár talán nem ilyen durván.
Írtam is. [link]
Ráadásul jól el van rejtve a BIOS mélyére, és a gyári értékeket sem volt könnyű meglelni, nagyon boldog voltam. Még szerencse, hogy hamar feltűnt a Ryzen Masterben, hogy emelkednek a feszeim a ram órajellel együtt, amikor a lapom fő feszültséges oldalán semmi nem volt automatán hagyva...Amúgy jogos a pont, azt is szoktam írogatni (pl. [link] ), hogy nem árt vigyázni a PBO-val is, mert az sem garanciális, garantált működés, éppen ezért, adsz neki 40%-al magasabb áramerősség limitet, máris nem biztos, hogy biztonságban lesz a csip. Illetve az automatán hagyott Overdrive Scalar sem tűnik nekem egy életbiztosításnak 200Mhz plusz órajellel...
"Nem a CPU nyírja ki magát, hanem az az alaplap ami félkész bios-al jelenik meg és abban is extrém tuningok vannak az "Auto" beállítások mögött.
"
Ez amúgy nem újdonság, több évtizedes alap tuning tudás, hogy SOHA SEMMIT nem hagyunk automatán, ami lényeges... Főleg nem a feszeket.És ez sajnos az XMP-re is vonatkozik, 10 évvel ezelőtti rendszereknél is tudtak már barátságtalan feszeket kitalálni vele a komolyabb kiteknél az akkori lapok.
-
hokuszpk
nagyúr
Asrcok x570 pro4 asszem tud 8 satat. nem a legjobb x570, de tud
@fasyrt: MSI ? valahol a kozepe tajan keresd
-
ricsip
addikt
Ez kb. olyan szitu, mint amikor használt autót árulsz, és a cigányok elviszik egy körre, te meg palimadár nem ültél be legalább az anyósülésre. Majd amikor visszajönnek vele, mutogatják h. a hűtőtartályban motorolaj van, szóval hengerfejes szart akartál nekik eladni, és azonnal engedj 600 ezret a kocsi árából, "különben megszúrunk tesa"!
Itt van a téma részletesen, aki még nem hallott volna róla: https://totalcar.hu/magazin/kozelet/2019/03/01/elfoghattak_a_hasznaltauto-eladokat_atvero_csalokat/Mi a megoldás: ha a kezedből kikerült a tulajdonod akár csak 1 pillanatra is, akkor már nem tudsz érte szavatolni. A másik ember akár szimpla ostobaságból, v. hozzá nem értésből, esetleg merő rosszindulatból szét is baszhatta végérvényesen az előtte még teljesen hibátlan terméket. Az életben érdemes bizalmatlannak lenni a másikkal, nagyon sok patkány féreg él ebben az országban is. A magántulajdon védelme minden ember saját jölfelfogott érdeke, aki nem így tesz, azt egész életében át fogják baszni. Most lehet h csak egy szaros 4790k-ról volt szó, de egy kocsi v. lakás is ugyanide esik és azoknál azért már más nagyságrendet lehet elbukni. Szóval termek hibátlanságát sajátmagd bizonyítod akár személyesen akár közösen hozott eszközzel. Amint kikerült a cucc a kezedből, onnantól felteszed a kezed h. bocxs nálam meg működött, te basztad el barátom. Hosszú távon csak ez a működő hozzáállás.
-
Eddig elég sok mindent adtam el aprón, de mindig gyári garanciával még. Nekem ne hozza vissza senki, pont amiatt, amit írtál. Ha nincs rá garancia már hivatalosan, akkor én sem adok. Ha nem kell, majd elviszi más. Ha olyan a cucc, hogy lehetséges, akkor előtte futtatok tesztet, screenshotolok, stb.
-
nyul105
senior tag
Ugyanez jutott eszembe az "1 hét próbagari" hirdetéseknél.
Nem hiszem, hogy nem lehet halálra kínozni egy cpu-t vagy akár egy gpu-t. Főleg, ha direkt csinálja az ember.
(Mondják, hogy a belső védelem olyan jó, hogy direkt sem lehet, de cpu-ra látunk példát... vajon vidkarinál mi a helyzet?)Én ezért nem adnék próbagarit, max a szemem láttára...
Ráadásul, ha elromlik 3 nap alatt, komolyan visszaadja az illető a pénzt? Erről vajon írnak szerződést?
Én tuti nem írnék ilyet senkinek, bár nem tudom, mennyi idő kikényszeríttetni egy szerződést. -
Beba Snake
aktív tag
Azzal keveri, hogy 24-25 képkockát már az agy folyamatos mozgásként érzékel. De elég ha 1 képkocka kimarad és a folyamatos kép szétesik.
PAL-SECAM-NTSC rendszereknél ment a zagyválás, hogy 25-24-23,89 képkocka/sec.Én például rohadtul észreveszem a 24-30-60 közti különbséget. (Fürgébbet még nem állt módomban megvizslatni.)
-
Albigator
őstag
Rákötöttem most 4K-s tv-re a gépemet próbából és azon fifáztam. A gond, hogy a kábel csak 4K 30 Hz-es DP-HDMI.
Tudjátok hogy akad még egy fifa is 30 Hz-en 144 Hz-es monitor után?
Aztán inkább tv-n visszavettem a felbontást FHD-ra ott megy a 60Hz de még így is sokkal jobb az élmény rosszabb felbontáson, de legalább 60 Hz-en...
És ez csak egy Fifa nem valami lövöldözős játék...
Szerk.:
(#22011) HSMAlapvetően billt használok de ventivezérlést a grafikonos felületen nem lehet azzal (nyilakkal). Így marad az egeres "szenvedés"...
-
fudi2002
nagyúr
Ezt nem tudtam. Azt hittem ts a Tied. No mindegy is, szummázva ha lehet akkor két modul továbbra is. Vhol olvastam, de most nem keresem ki, ballistix max 4000 feletti 16gbos modulos kitjei (32gb tehát) single rankosok. Ha ez igaz, ütőképes cucc tuningban, bár az ára alzán nézve kissé túlárazott. De a 2x32gb 3600cl16 sztem tökre arányos árú, bevállalható kinek sok memó kell.
-
fudi2002
nagyúr
Ő stipstop. Neked T topologiásod van, azt ne mérjük Daisy-hez. Nála a proci nem limitál, 3600-as széria imcje nagyobb számban üti meg az 1900-at. De ha olvastad, ő igaziból 3600mhz-et akar, azt még a 3900x-eseink is vígan. Tehát proci limit kihúzva ezen a frekin.
A tiéd azért nem bootolt, mint az enyém sem. A 3900x dupla sávszélességben használja az imc-t, melegebb és nyűgössebb a tuningja (1900mhz) Én az enyémen már észreveszem az 1866 hátrányát. Hiába szárnyal a memória, simán meglátom a boost órajeleken, a viselkedésén és az imc feszigényén. Brutál megugrik, pláne a vddg amit kér. Szóval maradt 1833 és kifacsavarva és nem a memória miatt...
Azon meg nem vitáznék, mert nem tudom hogy 2xdr vs 4xsr melyik erősebb, mivel komplex. Itt ugye Hynix Ddieról beszélünk, de más a MicronEdie és Bdie esete.
"A 16GB-os modulok tudtommal mind dual rank-esek, azaz a legrosszabb 4DIMM + Dual Rank setup van neki, ami nem csoda, hogy nem egy tuning bajnok."
Igen, de itt xmp órajelet sem tudja, ez a bibi3200-at írt ha jól láttam, és a modulok xmp 3600-as cl16-osok.
Alpi:
De van B verzió. [link] -
Alpi.
addikt
Fclk elvileg nem függ a ram setup-tol ilyen téren.
4x8 közel azt tudja teljesítményben, mint 2x16 ahogy látom. Jelenleg láthatóan gyorsabb egy dual rank setup !! mind Amd, mind Intel fronton jelentős a dr plusz-sza. 4xdr stick már nem igazán mutat javulást, cserébe kevésbé jól megy. (Általában) Viszont, ha valóban szükséged van annyi memoriára, igazábol nincs döntéshelyzet, "B" verzió hiányában. :) -
Albigator
őstag
-
Alpi.
addikt
És ezek még a jobbik esetek, de simán lehet az adott, előző biosnál X feszt jelentő hex tábla az újnál már Y értéket jelől. Ott még a változást sem jelezné, mivel nem változott. Az még szerencsés, ha nem tudja beolvasni, mert akkor volt változás, de az új táblák szerint valami értelmetlen dolgot ad a régebbi és egy-két érték alapon lesz a load profile után. Ennél sokkal rosszabb, ha a változott adattáblán értelmes a régi kód is csak egy másik értéket jelöl. Plusz, azt ne is említsük, hogy rengeteg olyan érték van pl. emoria oldalrol a biosokba, amit em is látsz, mert nem állítható, de a működés szempontjábol fontos. Rtl-ek, stb. Am4-nél pl. ezeken simítgatnak, amikor egy - egy újabb bios-szal menni kezd egy olyan setup, ami addig nem volt képes. Na, itt lehet pompás kis bugos, instabil működésekre szert tenni, úgy hogy soha rá sem jösz, mi a baj, mivel minden értéked, amit látsz, hibátlan. Stb., stb.
Szerencsére nem jellemző, hogy megtörténik, de most a szokásosnál nagyobb az esély úgy látszik, ezért is írtam. Hátha legalább egy-ketten megmenekülnek egy szép kis kínlódás sorozattol. -
mozso
senior tag
Asus C8H bios 2103-ra ezt írta az Asus dolgozója redditen:
”It is not official. We will be publicly releasing over 20 updates for X570 and B550 boards soon. the 2103 series for ROG boards are designated as a BETA UEFI release. While qualified please keep this in mind when considering an update. BETA releases are clearly noted on the support site as opposed to a non-beta release.” -
Én is így csináltam:
"Gép kikapcs, CMOS reset, majd bios flashback usb portba USB drive C8H.CAP nevű új bios-al. Bios flashback button megnyom. Ha végzett a folyamattal jön a clear CMOS és bekapcs.
Első indításnál biost frissít, majd következő indulásnál load optimised defaults és restart. Utána DOCP bekapcsol, de minden más gyári értéken marad és restart."Ezután viszont már be sem boot-olt. A BIOS-ig sem jutott el.
Ekkor jött az, hogy CMOS RESET és a RAM órajelet az FCLK-t időzítéseket RAM feszt manuálisan beállítottam, majd újra restart, és ismét nem jutott el a BIOS-ig sem.
Na most itt adtam fel, és visszatettem a 1302-es BIOS-t.
Sanszos, hogy a SOC, VDDG, VDDP beállítgatása megoldaná, de ha 1302-vel meg nincs gond, akkor nem éreztem létszükségletnek a kisérletezést, bár ráérő időmben biztos fogok vele próbálkozni.
Nálad mik a SOC, VDDG, VDDP értékek? -
Albigator
őstag
Nálam ez csak 3 ciklust nyom le.. Nem tudom hol kéne beállítani normálisan.
Recska tanácsára nyomottam közben aida stress tesztet is, így lassabban lett kész a 3 ciklus de legalább a proci (és VGA) is kapta az ívet.
Ahogy írták először kitöröltem a cfg fájlt, utána a bin mappában magától létrehozta magának. Mikor elindítottam, akkor pedig betöltöttem neki az alap MT.cfg fájlt, majd újból futtattam a progit rendszergazdagként.
Amúgy ez a régi 3200-as CJR Predatorom 3600-on, a
CJR---> DJR G.SKILL Trident Z RGB-t inkább visszaküldöm. Ezzel nem sokkal vagyok előrébb sajna (Ráadásul csak 2 év garit adtak hozzá). Majd hátha lesz valamikor vmi akciós B-Die... -
Albigator
őstag
"Igen mindkettore"
Szóval az a kited van 2 db, ha jól értelmezem a választ? (G.SKILL Trident Z RGB 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz F4-3600C16D-16GTZR)
Másik:
Akkor ez a TM5 0.12 v3 config kell nekem ezek szerint?
-
Albigator
őstag
Köszi a részletes választ..
Szóval akkor ez a típus lenne? [link] Ebből van 2 kit, azaz 4 modul?Mindenki:
Már többször olvastam erről a TM5 -ről, 1usmus féle memteszt vagy mi. Biztos bénán kerestem a topikban de nem találtam meg a linkjét...
Ez lenne az (link)?
Gondoltam inkább megkérdezem, nem akarok rosszat, régit vagy kétes eredetű progit letölteni... -
Nyugodtan rakd fel az ASUS programját, az nem bloatware, már ha az Aura Sync-ről van szó.
Nálam a LED beállítást VGA esetén a HW tárolta, így a program törlése után is úgy maradt. Hátha neked is működik majd...Egyébként az NZXT és Corsair vezérlő programjai tudnak csak kimagaslóan nagy proci használatot produkálni, a többi ehhez képest semmi. Video a témáról
-
Darko
senior tag
Miről mennyire ugrott meg? Jelenleg nekem is 3733/1866-on jár (3700X-el) a 2x16 os Trident Z Neo. Már attól változott az olvasás-írás sebessége hogy 2x8-ról 2x16GB-ra (típuson belül) cseréltem.
A következő lépcső a 3800/1900 lenne, de nekem se sikerült beállítani. Melyik komponens nem bírja vajon, a Hynix D-die?
-
Albigator
őstag
Én ezért még mindig azt ajánlom ryzenes rendszereknél, hogy az összes ilyet érdemes kikapcsolni a biztonság kedvéért.
-winen belül gyorsrendszerindítás
-winen belül alvó mód
-winen belül hibernálás
-(BIOS-ban fast boot)Persze nagyon sok embernél minden rendben, de X %-nál tuti vannak és lesznek ebből gondok.
-
mozso
senior tag
Ma reggeli inditas ota meg minden ok, boostol ahogy eddig, stb. Ezek szerint tovabbra is megvan az Asus biosban az a hiba, hogy mashogy viselkedik a gep ujrainditasok alkalmaval.
Azt vettem eszre, hogy amikor eppen jo hangulata van az Asus C8H-nak es rendesen megy, akkor egy sleep modba menetel utan es onnan bekapcsolva megvaltozik a rendszer viselkedese.
1. neha ujra felismeri az egeremet es a billentyuzetet, mintha akkor dugtam volna ra
2. WHEA error (correctable, event 19, bus/interface error) bejegyzes szuletik
3. Cinebench R20 multi alatt az all core boost 4100-4125MHz helyett 4025-4050MHz
4. Cinebench R20 multi alatt az all core boost feszultseg 1.280v helyett 1.300vMost kikapcsoltam a power planben az USB eszkozok energia gazdalkodasat es a sleep/hibernate funkciot is.
Ezt a viselkedest amugy a 1302 (1.0.0.4 B) es a 2010 (v2 1.0.0.1/2) biossal is csinalja.
Asus forumon hasonlo alvo modbol felebredo gep mashogy viselkedik gondot irtak a X470-re is. -
"Gyakran simán egy restartba belefagy a rendszer és kapok egy fekete monitort. "
Ez engem azóta kísért, amióta 3600-ra váltottam. USB-hez van köze; ha rajta volt a creative külső kártyám, minden esetben így jártam. Thrustmaster kormány ugyanez. Ha le vannak húzva indításkor, simán megy. Nem tudom, mi a tököm ez, de remélem, javítanak rajta, mert finoman szólva is nevetséges.
-
Alpi.
addikt
-
Albigator
őstag
Nálam tegnap kékhalál volt, ma pedig böngészőn belül többször megálltak a streamak ezzel egy időben pillanatra elment a kép is (fekete képernyő) de visszajött.
Visszaraktam a G.Skill Trident Z RAM-okat simán csak XMP profilra, kíváncsi vagyok ez kavart-e be. Pedig egész jól leteszteltem, azt hittem stabil (3733 CL16).A mai hibák egyike:
"A Windows a következő okok valamelyike miatt nem tudja elérni a(z) fájlt: meghibásodott a hálózati kapcsolat, a fájlt tároló lemez vagy a számítógépen telepített tárolóeszköz-illesztőprogram; vagy hiányzik a lemez. A hiba miatt a Windows bezárta a(z) Desktop Window Manager programot.
Program: Desktop Window Manager
Fájl:A hibaérték a További adatok című szakaszban található.
Felhasználói művelet
1. Nyissa meg újra a fájlt. Lehetséges, hogy átmeneti probléma lépett fel, amely a program ismételt futtatásával megszűnik.
2. Ha a fájl továbbra sem érhető el és
- a hálózaton található, akkor a hálózati rendszergazdának ellenőriznie kell, hogy nem lépett-e fel hálózati probléma, és a kiszolgáló elérhető-e.
- Ha cserélhető lemezen található, például hajlékonylemezen vagy CD-ROM-on, ellenőrizze, hogy a lemez megfelelően van-e behelyezve a számítógépbe.
3. A CHKDSK futtatásával ellenőrizze a fájlrendszert, és javítsa a hibáit. A CHKDSK program futtatásához kattintson a Start gombra, kattintson a Futtatás parancsra, írja be a CMD parancsot, majd kattintson az OK gombra. A parancssorba írja be a CHKDSK /F parancsot, majd nyomja le az ENTER billentyűt.
4. Ha a probléma továbbra is fennáll, állítsa helyre egy mentésből a fájlrendszert.
5. Vizsgálja meg, hogy ugyanazon a lemezen lévő más fájlokat meg lehet-e nyitni. Ha nem, akkor valószínűleg megsérült a lemez. Ha merevlemezről van szó, további segítségért forduljon a rendszergazdához vagy a számítógép forgalmazójához.További adatok
Hibaérték: 00000000
Lemeztípus: 0"Másik:
"A hibát okozó alkalmazás neve: dwm.exe, verzió: 10.0.18362.387, időbélyeg: 0x8e064b77
A hibát okozó modul neve: nvwgf2umx_cfg.dll, verzió: 26.21.14.4587, időbélyeg: 0x5e879b9e
Kivételkód: 0xc000001d
Hiba pozíciója: 0x0000000000d9226f
A hibát okozó folyamat azonosítója: 0x3cb0
A hibát okozó alkalmazás indításának időpontja: 0x01d64400585a7a0c
A hibát okozó alkalmazás elérési útja: C:\Windows\system32\dwm.exe
A hibát okozó modul elérési útja: C:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository\nv_dispi.inf_amd64_95bdb3a23d6478de\nvwgf2umx_cfg.dll
Jelentés azonosítója: e822ffca-2240-4b13-b754-f897e048bb79
A hibát okozó csomag teljes neve:
A hibát okozó csomag relatív alkalmazásazonosítója: "Harmadik:
"Hypervisor launch failed; Either SVM not present or not enabled in BIOS."
Negyedik:
"A virtualizálás-alapú biztonság engedélyezési házirendjének ellenőrzése meghiúsult (fázis: 0, állapot: A virtuális biztonsági mód (VSM) nincs inicializálva. Előfordulhat, hogy a hipervizor vagy a VSM nincs jelen, vagy nincs engedélyezve.)"
Asszem hétvégén újrarakom a wint végre (VGA és proci cserénél se volt meg
)...
-
Albigator
őstag
-
Alpi.
addikt
Jaja. Nálam pár percre megnyitva hagyott hwinfo ilyen 70 - 160 % közt mutatott. Csak auto setup, full load alatti értéket lehet alapul venni. Egyelőre ezt tudja. Minden esetre nagyon kíváncsi vagyok, fog-e bárki is komolyan torzított értéket kapni.
Ha jól rémlik, azt írta The Stilt, hogy akár 1.5x annyi is lehet a fogyi, mint a "bevallott", akkor az valahol 66% köré kéne beessen. Az eddigi 5-10% -os eltérések annyira nem eget rengetőek. Sőt, többünknek 95% +, ami egészen korrekt érték. -
Alpi.
addikt
Ez érdekes, de C6H is ezt hozta csak picibe. Pbo-val pontosabb eszerint, mintha full auton lenne. Ez még mindig nem olyan nagy mellé-mérés, mint amit a cikkben meglegyezgetnek. Kíváncsi vagyok, lesz-e komolyabb érték itt a csoportban. Gyanús, hogy a felsőbb régiós, x570 lapok közt bújnak a komolyabban füllentők. Ha bújnak.
-
SECTORnooB
addikt
"szerk: azt tudjuk, hogy a kis fizikai magméret miatt több kihívás a termelt hőt lecsalogatni a CPU-ról, de itt szó sincs arról, hogy el lenne fuserálva a tervezés, ott van az IHS és teszi is a dolgát. A PARA oka, hogy jobban belelátunk mi történik odabent. Ehhez nem volt szerencsénk korábban."
Egy szóval nem említem,hogy "el lenne fuseràlva". Egyèrtelműen romlott a hőàtadàs az előző generációhoz képest.így ez egy helyt álló információ.
A hőmérséklet kiolvasàs sajàtossàgaival ma bővítem.
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Xeon 5650X / GTX 1650 / 24GB DDR3 / 250SSD+500HDD
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Xbox Ultimate előfizetések
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest