-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
warcat
veterán
válasz
warcat #11392 üzenetére
Annyi talán új, hogy CPU-Z re pillantgatva eléggé gyakran van 4473-as core boost és előfordul a 4498 is (3900X) de egyrészt nem monitorozom komolyabban, illetve mivel újra be kellett állítani a memóriákat, egyy füst alatt leirtottam a Spread Spectrumot is, így onnan is nyertem pár MHz-t ami nem volt korábban.
-
arnoldito
senior tag
Érdekes, nekem amit megadott a Dram calculator mind rossz volt, kivéve a safe mode. Ahogy BFV játszottam eldobott, fast mode beállítások alatt. Tőlem lehetne a Crucial 10k is, akkor se venném meg. Elhiszem, hogy olcsóbb, meg megy 3600on, de nem illik a gépembe, és azért vegyek 20k-val most olcsóbban valamit, hogy utána szúrja a szemem, elhiszem, hogy valaki ezzel pont nem foglalkozik, de nekem fontos. Egy infó volt azoknak akik mást is kipróbálnának.
-
arnoldito
senior tag
Igen de én nem fogok pepecselni meg napokat tesztelni azzal, hogy menjen 3600-on. Beraktam, 4db modult szerettem volna, és megy. Az, hogy azt hiszem stabil majd 1 óra memtest eldobja nem ér nekem 20k. Főleg, hogy alzánál most le tudsz faragni a kuponokkal 20k. Akit érdekel megveszi, akit nem az meg nem. És nem kellett a soc feszt szét küldenem, meg hasonlók, beraktam és megy.
-
Dany007
veterán
Na, szép, köszönöm az infót.
Érthetetlen miért nincs belőle elég. Ekkora lenne a kereslet?
Nem a 40 eurón múlik a dolog, csak gondoltam hátha.De akkor ezek szerint nincs értelme várni.
Sokáig szemeztem a 3700x-el is, de a plusz 4 mag egyszerűen akkora többletteljesítményt ad render alatt, hogy bőven megéri a felárat a 3900x.
Még kb egy hónap mire aktuális lesz, remélem még kapható lesz és nem 200 fölötti áron. -
galaktikus
aktív tag
Ilyet tudsz nekem linkelni?
Ha ezt a 32 Gb Micron E-die megoldást meg tudom rendelni valahonnan akkor lemondom az alzás rendelésem.
Más: Szerintetek mit szokás csinálni akkor ha pl. a cpu ára amit rendeltem (3600-as) 70-ről 65-re csökkent, de a rendelésem a listán (ipon) nem követi a piaci árat, hanem annyiért kapnám amennyiért rendeltem. Visszamondani és újra rendelni nagyon paraszt?
Vagy ilyenkor írni kéne, hogy frissítse le az árat különben megrendelem máshonnan? Emiatt rosszul érzem magam kicsit.. nem tudom mi lenne a korrekt..
-
Poplacsek
senior tag
Márpedig aki Ryzen 3900X-et vesz most, azoknak egy jelentős százaléka megvenné a 3950X-et is ha kapható lenne. Ha viszont megvette a 3900X-et akkor már nem fog váltani. Saját magát szúrja hátba az AMD, ha most telíti a piacot 3900X-el. Szerintem amint kapható lesz a 3950X, már semmi gond nem lesz a 3900X-ek szállításával.
Lehet hülyeség, de nekem hihetetlennek tűnik, hogy ilyen komoly hibaszázalékkal gyártanák ezeket a chipleteket. Nem olvastam utánna, de fura lenne hogy ennyi a hibás, és az is, hogy ilyen komolyan darabvizsgálják a chipleteket. -
jeni
félisten
e kettő között tényleg nagy a difi
BLS2K8G4D30CESTK CL17 3000Mhz
BLS2K16G4D32AEST CL16 3200Mhz -
Sirandrish
legenda
Én nagyon akartam a 3900x-et, de ugye nem vártam meg. Most viszont sok-sok szöveges, és videós tesztet is megnéztem, és már nem bánom hogy nem vártam rá.
Állat lehet a 12 mag, de nekem tök felesleges lenne.
Viszont videósoknak, rendermestereknek, vágóknak, tuti vétel lehet -
arnoldito
senior tag
Én csak azért nézek új lapot, mert Asus fórumon megy a nyűglődés a 3700X-s procival. Nem indul el, ha elindul win logó alatt kifagy, ramot nem lehet állítani, mert egyből megáll, 1.425V alatt nem akar menni a proci és Prime alatt rögtön 95-100 fokon van 240mm AIO-val. Ezért váltanék lapot, csak marhára nem tudom milyent, Asus bejött, de ez ami most megy a CH 6, hát vicc. Gigától kicsit tartok soha nem volt olyan lapom, vga-m igen, de azt nem szerettem. Msi egyszer volt, meg Asrock, azok végül is nem voltak rosszak...
-
Palinko
tag
-
MPowerPH
félisten
-
Nincs gazdája, mert nem vettem még fel senkitől sem előrendelést, ugyanis mint mondtam, máskor is volt már, hogy írva volt érkező darabszám, aztán nem jött időre.
Így meg ígérni senkinek nem akarok semmit, mivel darabszámot pontosan nem tudok, illetve a kiírt ár sem biztos. Úgy meg hogy nem tudok fix árat, nehéz előre bárkinek is bármit mondani.
Annyit mondhatok, hogy 26.-ra van írva a többi 3xxx procival együtt.
Hét végén, vagy jövő hét elején már okosabbak leszünk. -
Alpi.
addikt
#1459 Ádám 3900X Geekbench eredménye. 4,2-n megy all-core beállítással. Ha tudnád, milyen hűtővel !
#joysefke : Amd kifejezetten szigorúan binnelte már eddig is a Ryzeneket és nem csak a teteje van válogatva, hanem az alja is. Nem fogunk 4,4-en menő 3600-ost látni szinte biztos vagyok benne, míg 3700x/3800x-ekből nem lesz ritka, már most sem az. Nem nagy öröm ez a kispénzű usernek, de el kel fogadni, nincs mit tenni.
-
-
syler123
veterán
De jó lesz, ha még majd ilyen szíváson kell keresztül mennem. Megkérdezem az eladót, hátha frissít biost... Nekem csak össze kelljen rakni.
A 7C02v19-es biost ma tették fel, gondolom ezzel kezdeném. Nem teszek bele se cpu-t, se ramot úgy frissítek, remélem nem lesz gond, kedden / szerdán jönnek meg az alkatrészek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest