- iPhone topik
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Fotók, videók mobillal
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
skyrush7
aktív tag
Sziasztok!
Van más is akit érint a xiaomi.eu ROM-on GPay? Így, hogy már nem lesz általuk kerülő út, ti mit tesztek? Visszaáltok gyárira, vagy rootoljátok?
-
hhgygy
senior tag
válasz
SamiCsillag #676 üzenetére
Én viszonylag új tulaj vagyok és valóban eléggé melegszik, vigyázni kell, hogy ne maradjon a háttérben nyitva app.
-
szkaroly
senior tag
válasz
SamiCsillag #676 üzenetére
Szerintem ezt a párna alá dolgot hanyagold ha lehet, főleg +30 fokos hőségben. De azért szerintem ebben az esetben valami app beakadt.
-
SamiCsillag
senior tag
Sziasztok!
Ezt a telefont csak amolyan másod telónak használom, főleg telegram, X és signal csatornák miatt, olvasásra, stb. A tegnap olyat csinált, mint még soha.
A délután unalmamban nyomtam rajta egy kis passziánszt és észrevettem, hogy túl meleg a telefon. Le is vettem a gyári tokot róla és utána nem is nagyon törődtem vele. Aztán később lefeküdtem és a telót, mint mindig, most is bevágtam a párnám alá, mert néha ha megébredek nehezen alszom vissza és egy kis kártyázástól általában elálmosodok. Egy kicsit még mindig meleg volt a telefon, az akksi 33% volt. Hajnali 5 körül ki kellett mennem és amikor bejöttem, gondoltam, hogy játszok egy kicsit míg vissza alszom. A telefon durván forró volt és az akksi nullára lemerült.
Nem tettem vissza a párna alá, reggelre nem volt már forró, feltöltöttem és ma pont úgy működik ahogy szokott.
Valaki járt már hasonlóan? -
kerobi
senior tag
Mekkora slager mar, ha kijon egy frissites.
-
szkaroly
senior tag
Global-ra is megérkezett.
-
Tompika777
senior tag
Júniusi biztonsági frissítés EU verzióra
-
gegsite
tag
Szia!
Teljesen szubjektív!
Direkt kipróbáltam a 2x nagyítással készült képet, és még utána ha belenagyítok is használható az eredmény.
Egy 2m re lévő gyerek szempillája már nem látszik élesen...de nem is várom el.
Szóval én meg vagyok elégedve a kamerákkal.Engem az sokkal jobban idegesít (néha kivetetten) hogy ha váltok alkalmazások között (pl kamera és egy böngésző között... A háttérben lévőt kilövi és ha épp írtál egy kommentet, vagy épp raktad a kosárba amit rendeltél volna, akkor kezdheted előről)
-
repvez
addikt
válasz
Tompika777 #669 üzenetére
pontosan, de naivan azt feltételeztem, hogy a senzor és a softver is fejlesztve lett és javultak az évek alatt. De legalább is nem romlottak .
[link]Márha csak a nyers erőt nézzök hozzá , hogy márcsak emiatt sem értem a kamera lassu reakcioját
-
Tompika777
senior tag
Ez amit írsz egyrészt szenzor kérdés, másrészt a software...
Attól mert pixel összevonás van, szintén nem garancia semmire, és baromira mindegy, hogy ötéves, tízéves vagy naprakész telefonnal hasonlítod... Én még azt is meg merem kockáztatni, hogy sok mai telefonnál a régi pureview Nokiák is jobbat fotóztak. -
repvez
addikt
válasz
Tompika777 #667 üzenetére
azzal tidztába voltam, hogy nem a legjobb a kamerája, de arra számitottam, hogy egy 6 éves készüléktöl csak jobb lesz és nem pedig rosszabb és visszalépés.
Mert ha 12 mpixelen tudott az jo képet akkor elvileg a 50 mpixel kisebb pixelének hála vagy a bajex 4 pixel összevonás miatt ugyan akkora felbontással is élesebb pontosabb szineket vártam. -
repvez
addikt
Most hogy kezd berobbanni a nyár többet vagyok kint és tobb olyan eseméyn van amit megörökitenék, összel vettem a készüléket ugyhogy ez az elsö olyan aminél már jobban használom a kamerát.
És eésore azt kell mondjam, hogy nem vagyok megelégedve az eredménnyel.
Felhasználoi szempontbol a xiaom mix2s telefonom ami már nem mai gyerek sokkal jobban használható volt.
Ott, amikor megnyitottam a camera appot akkor azonnal tudtam, képet késziteni és sokkal szebb élesebb képet készitett pedig az csak 12mpixel felbontásu volt.Ennek az 50es kamerájával meg sem közeliti azt a minöséget, pedig a hardver is eleve gyorsabb procija, meg nagyobb felbontásu a kamera és tobb featuret is támogat.
A legzavarobb az egészbe, hoyg elinditom a kamerát ráirányitom a témára és 5 mp vagy több idő eltelik mire beáll a fehéregyensuly és a fokusz. Elsőre szinte csak egy szines pacát látok a kijelzön majd lassan fokozatosan kezd körvonalazodni élesedni a kép és olyan blooming effectes soft élek vannak. Olyan mintha az automata nem tudná rendesen eldönteni, hogy mekkora záridöt isot vagy blendét használjon .
Az is furcsább a mix2s-hez képest, hogy mintha nem 35mm es ecvivalens lenne az alap látoszög a képnek hanem sokkal távolibbnak hat a kép mint a valoságban. A mix 2s-nél nagyon ritkán használtam a zoomot ,de ha használtam akkor is elég volt a gyári még optikai zoom használata, és a csuszkával szinte sose növeltem tövább a zoomot.
A poco -nél meg csak akkor tudom használni az 1es alap képet ha tényleg olyan közel tudok menni a témához ami kitölti a teljes képet, de ha már egy pár lépésnyire nem tudom megközeliteni mert mondjuk egy kordon vagy egy szinpad válazt el akkor már a 2es zoomot kell használni vagy felette a digitálist, amitöl, meg megint nem lesz éles a kép és szemcsés is lesz.A mix 2s-nél sokszor csináltam hogy készitettem alap beállitással képet és a kész képből tudtam kicroppolni és szerkeszteni a végleges képet,mert volt olyan éles a kép, hogy a cropp miatt nem romlott a minöség és elég méret is maradt még , hogy normális képet kapjak és ne csak egy kis bélyegképet.
Itt valahogy nem tudok a croppal se értékelhető képet kivágni, mert igy mégjöbban elöjönnek azok a problémák , hogy életlen pixeles és maszatolos a kép konturjai, amin már a editálással se nagyon tudk mit kezdeni.
Manuális modban be lehet állitani szélópen a képet és a videot, de ahhoz egy csendélet vagy fix tárgyak és több idö kell , hogy a megfelelo beállitással készüljön.
Ez nem minden esetben lehetséges, egy kirándulás alkalmával ha minden egyes képet ennyire precizen megkomponálva készitenék , akkor nem maradni idö semmire sem körülnézni, vagy egy koncerten a változo fényviszonyokhoz, nem lehetne olyan gyorsan manuálisan állitani.
Viszont az automata meg nem használható ebben a formában ugy mint arégebbi készüléken.Esetleg valaki tud olyan appot ami ezeket a problémákat kijavitja és sokat javit a kamera minöségén? az open camera vagy melyik az ehhez a készülékhez is fejlesztve van vagy csak a xiaomikhoz ?
-
afi0903
aktív tag
Korábban Xiaomi Community-n keresztül megkaptam a bootloader nyitási engedélyt, és az nem veszett el 14 nap alatt.
Nyugodtan törölhetem a Xiaomi Community alkalmazást vagy azzal az engedélyem is ugrana? -
Vagany
őstag
Most jött a májusi biztonsági frissítés global-ra 2.0.104.0
-
Shadowduet
tag
válasz
SamiCsillag #658 üzenetére
Próbáld ki a readera-t.
-
afi0903
aktív tag
válasz
Angelotti #660 üzenetére
Lehet nyitni. Viszont engedélyhez, ami továbbá napi kvótához kötött. Én mintegy másfél hónap alatt megkaptam az engedélyt (ami nem veszett el 14 nap alatt), de esetemben erről nem értesített az alkalmazás ahol kértem (tehát x nappal korábban már megkaptam).
Tehát a tapasztalatom az, hogy előbb-utóbb megadják az engedélyt. De azt mindenképpen számítsd bele, hogy lehet, hogy x hétig, hónapig kell kérned.
Ha használt is szóba jöhet, akkor lehet, hogy tudsz olyat venni, aminek már nyitott a bootloadere. -
Angelotti
tag
Sziasztok!
Telefon vásárlás előtt állok, a jelenlegi ár-érték arányuk miatt két telefonra szűkült a kör.Motorola Thinphone 5g [link]
Poco F6 [link]A szoftver miatt billenne a Moto felé a mérleg..
Viszont. Létezik Stock rom + GMS Pocora?
Vagy esetleg olyan amiből minden Xiaomis sz@rság ki van gyomlálva és beton stabil, valamint fel is lehet tenni rá?
Kell hozzá nyitott bootloader? Az F6-on egyáltalán lehet nyitni?Köszönöm!
-
hhgygy
senior tag
válasz
SamiCsillag #658 üzenetére
FBReader ingyenes verzió mindent tud.
-
SamiCsillag
senior tag
Sziasztok! Ki milyen könyvolvasót használ a telefonon? Ha egyáltalán használ valaki. Eddig kettőt próbáltam ki, de egyik sem jó. Nem lehet egyiket sem normálisan nagyítani a betű méretét, csak ha az ujjaiddal széthúzod, de ez nem igazán jó, mert akkor meg csúsztatni kell ide oda a sorokat.
Vagy vegyek inkább tabletet? Nem akartam volna. -
Tompika777
senior tag
-
gegsite
tag
Na már az Indonéz romra is megjött az áprilisi biztonsági frissítés .
Amit még észrevettem, hogy a kezdőgomb (home) hosszú nyomásra lehet karikázva keresni Google-el.
Azért így már egészen használható a cucc
-
heidricha
őstag
válasz
Klycsu1991 #599 üzenetére
10 perce jött le a 2.0.103
VNPMIXM -
afi0903
aktív tag
válasz
koppasz1986 #651 üzenetére
Nillkinből a másodikat sikerült felraknom. (Elsőt félreraktam, összefogdostam.) Nincs alatta levegő és nincs különösebb tehetségem a felrakáshoz.
-
afi0903
aktív tag
válasz
koppasz1986 #649 üzenetére
Ezekre a kékekre gondolok:
[link]Én Nillkint rendeltem. Ahhoz adtak. Ajánlani nem ajánlom, mert a képernyő széleit takarja egy vékony fekete sáv. Amit nem is értek, hogy miért.
De biztos lehet ilyen csíkokat külön is rendelni.
-
koppasz1986
aktív tag
válasz
skyrush7 #647 üzenetére
Köszi majd ránézek.
afi0903: Milyen csíkok? Volt olyan amelyikhez külön tokféleség jött amivel rálehetett helyezni, amelyik meg csak sima üveg volt azt úgy szoktam felrakni, hogy pontosan beállítom aztán vagy 3 helyen szigetelőszalaggal leragasztom, letakarítom majd lehúzom azt a ragasztó fóliát és csak simán ráhajtom. Körbe mindig levegős marad, a gyökér kissé hajlotott kijelző miatt vagy nem tudom
-
afi0903
aktív tag
válasz
koppasz1986 #646 üzenetére
Használsz (sok) felhelyezést segítő ragasztó csíkokat?
-
skyrush7
aktív tag
válasz
koppasz1986 #646 üzenetére
Legjobb fólia a SmartDevil Aliexpressről.
F3-on és iPhone-okon is csak azt használtam.
Ha buborékos lesz ez is, akkor nálad lesz a hiba, túl poros helyen applikálod. -
koppasz1986
aktív tag
Tudnátok ajánlani egy normális védőüveget erre a telefonra ami tökéletesen felmegy egy szem buborék nélkül? Már rendeltem vagy 10 fajtát, de mint szar volt.
-
skyli
senior tag
Amúgy elégedett vagyok a xiaomi.eu-val. bugokkal és lassulással nem találkoztam. És minden funkció megy. Minden AI funkció, wallet, revolut, elmosódás van minden popup és mappaháttér mögött (ez nagyon jól néz ki), és van 180 fokos forgatás is, amit én szoktam használni. És tényleg tudtam játszani régi, 32bites játékkal 😊 szóval még az is müködik!
-
skyli
senior tag
Nekem is bírni szokta egy napig, de így néz ki most is az akkumulátor idő:
-
kerobi
senior tag
nekem nincs wifi bekapcsolva, mivel unlimited adat van, ezert nem hasznalok wifit. egy napig siman birja altalanos hasznalatban. EEA rom
-
skyli
senior tag
sikerült jobb képet csinálni a tokról
-
skyli
senior tag
Lehet hogy az lesz. Azt használtam a régi Mi9-emen, amíg támogatva volt (utána PixelOs). Nem volt bajom vele néhány bugon kívül. Remélem Poco F6on bugmentes. A kínai alapú romok, mint a Xiaomi.eu képesek futtatni régi 32bites appokat is, ez igaz? + Ugye a hangrögzítő, és kiforrott, nagy csapat áll mögötte, nem csak egy ember... és gondolom normálisan müködik a Revolut, Whatsapp, stb... Az egyetlen dolog, hogy a gyári odexed rom még gyorsabb lehet. Ezt sok helyen olvastam, hogy a deodexed romoknál észrevehető a sebesség különbség, pl appok megnyitásánál. Ez igaz?
-
Én elköszönök, pár év Poco , Xiaomi után más vizekre evezek, az F6-ost ma eladtam, pedig jó cucc volt.
-
skyli
senior tag
Én szerintem visszatérek a gyári romra. Ahhoz vissza kell zárnom a bootloadert és aztán nem tudom kinyitni egy évig? Ez, amit feltettem(FlameOS) lassabb, mint a gyári volt. Esetleg még a Xiaomi.eu-t kipróbálhatnám, de úgy érzem hogy a legjobb és legbugmentesebb az eu-s EEA rom. Szerintetek melyik a leggyorsabb és legbugmentesebb hyperos 2 rom?
-
amadeuska
csendes tag
Aki használ AccuBattery appot, annak mennyi szokott lenni átlagban a bekapcsolt kijelzőidő, vagyis a SOT? Nekem eddig nyolc órát írt, és most leesett öt és félre. Meg tudom nézni valahol, hogy mi húzta le? Járt már így vagy hasonlóan valaki?
-
skyli
senior tag
webkamerával sikerült képet csinálnom
-
skyli
senior tag
válasz
Tompika777 #625 üzenetére
De miért kéket? Az egyik színhez se illik, szerintem a fekete a jó, mert a kamera és a kijelző is fekete.
-
skyli
senior tag
válasz
Tompika777 #623 üzenetére
hol vetted meg annyiért?
-
skyli
senior tag
Ezt a hátul átlátszó, oldalt keret nélküli tokot vettem és nagyon szuper a minősége. A bérletemet beletéve az meg egy mm-t se csúszott el azóta, és le lehet könnyen olvasni a kódot.
https://a.aliexpress.com/_EzQGc0U
Ajánlom😊 kicsit jobb a fogása mint a gyárinak. Nem csúszik, nem gyűjti az ujjlenyomatot. Nem nagyon érezni, hogy rajta van és átlátszik a szép menta színű készülékház.Ezen kívül ilyen üvegfóliát is rendeltem:
SmartDevil Tempered Glass Screen Protector - https://a.aliexpress.com/_ExxH9ko
Ebből kettő van a csomagban, ha valaki esetleg szeretné a másikat megvenni, felhelyező kerettel együtt, írjon! (De még nem raktam fel én se) -
-
afi0903
aktív tag
Én is hozzá tudtam adni és az Unlock Tool sem írta, hogy ne lenne jogosultságom. Bár fastbootban nem dugtam rá, de korábban, ha jól emlékszem eddig sem engedett. Nálam ez lehetett a probléma:
"Sometimes the permission is granted with the app but does not display it, check in the options for DEV if you can link your account."XDA-n írnak olyat, hogy 2025-től 14 napos ablakban kell a nyitást megcsinálni, különben érvényét veszti a jogosultság. Ezt mindenképpen el akarom kerülni. Akkor csak tényleg 14 napom van? Mostantól? Vagy egy korábbi időponttól?
NFC-s kártyás fizetés nyitott bootloaderrel root nélkül nem működik, igaz?
Ha csinálok egy backupot, nyitom a bootloadert, majd visszazárom és utána visszaállítom a backupot, akkor a legközelebb nyitásnál már nem kell engedélyt kérnem, meg napokat várnom, igaz? -
zombei
aktív tag
Elvileg sokszor azt írja, hogy nem sikerült, és betelt a limit, de gyakran ilyen esetben is megadja. Én egy hónapig sza..kodtam vele, mire ezt olvastam valamelyik angol fórumon, aztán megpróbáltam, és ment, csak a 72 órát kellett kivárni. (Viszont addigra úgy elment a kedvem a Xiaomi-tól, hogy az leírhatatlan.
)
-
skyli
senior tag
Sziasztok!
Úgy néz ki, hogy sikerült unlock engedélyt szereznem egy trükkel. Leírom hogy meddig jutottam és mit csináltam:
- kínai idő szerint éjfél előtt pontosan 1 másodperccel engedélyt kértem a Xiaomi Community appban
- azt írta ki, hogy következő nap próbáljam újra mert betelt (de már másnapra írta)
- a developer settingsben megpróbáltam hozzáadni a telefont a xiaomi fiókhoz
- azt írta ki hogy jelentkezzek be újra
- kijelentkeztem a beállítások - xiaomi fiókból
- újraindítás
- bejelentkezés
- újra megpróbáltam összekapcsolni a fiókot
- elsőre azt írta ki, hogy please try again later (szerintem mert futott az adguard)
- újra megpróbáltam és kiírta hogy sikerült hozzáadni !!!Gépen is engedné unlockolni, de előtte le akarom menteni még az adatokat.
-
Szerintetek mennyit érhet most egy nagyjából egy éves Poco F6?
12/512-es kivitel.
Fekete. -
pusszycat
nagyúr
Márciusi security patch ---pipa.
-
Klycsu1991
tag
A fix 80% töltés korlátozásnál is feltölt a készülék néha - néha 100%-ra a kalibráció miatt. A pixel külön ki is írja ( jelzi a menüben lábjegyzetben ) hogy néha feltölt 100%-ra az említett kalibráció miatt.
Az okos funkció független ettől a funkciótol. Volt így és úgy is. Semmit nem változtatott. Nálunk . Persze mivel ez szoftveres funkció lehetnek kivételek. Mert 100%ban tökéletesre írt szoftver nincs!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Feleségem igaz nagyon ritkán engedi 20% alá. Ha teheti már 40% - 60% esetén is felrakja , mert 80%-nál úgy is megáll.
/ Az hogy mikor tölti a rendszer 100%ra én úgy gondolom bizonyos töltési ciklus esetén .
Pl amikor 400%-nyi energia bele ment.
Itt pedig a felhasználás módja dönti el hogy milyen gyakran jön el.
Aki minden nap lemeríti 10%ra és úgy tölt 80%ra. Annak a példám okán 6.dik nap 100%ra fog tölteni. 5x70%=350%
De ez csak felvetés a részemről. /Az okos töltésnek az lenne a lényege. Ha az aktív akkor a rendszer megtanulja pl egy állandó délelőttösben járó ember szokását. Pl este töltőre rakja és reggel leveszi amikor felkel mindig ugyan akkor. Akkor felkelés előtt kicsivel még 80%-on tartja az aksit majd 100-ra tölti ébredés. Pl ébresztő óra jelzése előtt.
Ezzel is kímélve az aksit. A 100%-on való tartás káros hatása miatt.
De ez a fajta aksi kimélés funkció ritkán működik. Mert rendszer kell hozzá. Ritkán teljesül ennek a feltétele.
Legalábbis a honor készülékek esetén tuti ezt jelenti. Ami a leírás is alá támaszt.
Itt pocon az okos töltés funkció leírása eléggé zavaros. Valószínűleg fordítási hiba/ elírás is lehet.Egyébként én úgy gondolom logika is van benne .
-ha a fix 80% és okos töltés is ki van kapcsolva. Feltölt mindig 100%. Nincs akku kimélés.
- ha okos töltés van bekapcsolva akkor működhet hogy ébredés előtti időszakra ütemezi a rendszer 100%-ra töltést.
-fix 80% korlátozás esetén mindegy hogy okos töltés be vagy kikapcsolva, mert inaktív az okos töltés opció. Ergo nem működik. Hiszen fix 80% van beállítva ami néha 100%-ra feltölt hogy a rendszer tudja hogy az aksi max kapacitása mikor mennyi és ahhoz lője be a 80%-ot. -
Klycsu1991
tag
A global és EEA rom nem ugyanaz . Mint ahogy a China, indonézia, taiwan verzió. Más számozással futnak....
A global március 10-én megkapta a hyperOS 2.1 verziót.
Jelenleg nincs is frissebb verzió a global romra. Ezért is nem talál újat. EEA 2.0.105 verzió csak a márciusi biztonsági frissítést hozta. -
repvez
addikt
válasz
SamiCsillag #604 üzenetére
Rá kell bokni a rom jelenlegi versio kijelzes részre a telefonról menüben. Ahol a hyper os felirat van és alatta a verzió szám
-
szimisi
tag
Arra van valami megoldás, hogy ha be van állítva, hogy 80%-ig töltsön, ne menjen 100-ig a töltés?
Ma csinálta nekem először, ismerősnek a Redmi note 13 pro 5g rendszeresen szokta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Spórolós topik
- EAFC 25
- EA Sports WRC '23
- BestBuy topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen légkondit a lakásba?
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Milyen program, ami...?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB SilentiumPC Signum SG1V TT 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest