- Red Magic 11 Air – vékony házból süvít a szél
- Csíptetős fülesek csatája – Sony LinkBuds Clip vs. Huawei FreeClip 2
- Mérföldkő a szilárdtest-akkuknál: fontos lépést tett a QuantumScape
- Újabb óriásakku a Honortól: a X80 lehet a következő 10 000 mAh-s modell
- iPhone 18 Pro Max: kis kapacitásbővítés hoz nagy előrelépést üzemidőben
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone 18 Pro Max: kis kapacitásbővítés hoz nagy előrelépést üzemidőben
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Hasznos információk, fogalommagyarázat

Új hozzászólás Aktív témák
-
Atish19
őstag
Ki hogyan ragasztotta fel a kamerát? Jól sejtem, hogy úgy kellene illesztenem, hogy a kamera ne az antisztatikus fólián keresztül kémleljen? Néztem videókat, de nagyrészt úgy ragasztják fel, hogy a kamera a fólián keresztül rögzít. Nem ront ez a képminőségen?
-
Kronk
őstag
Ha még nem volt, A810hez jött frissítés
-
axlfsi
veterán
válasz
FireFox1996
üzenetére
Én pedig pont akartam írni, hogy a betűtípus alapján ez nekem MM-nak tűnik ... és milyen igazam volt, "közönséges profi nyomozó vagyok!"
-
weux
csendes tag
válasz
FireFox1996
üzenetére
Megszokásból takartam el, de Media Marktban raktam össze.
Egyébként az eredeti kérésre van véleményed? Megfelelő szerinted? -
LaserLord
csendes tag
Sziasztok, túl vagyok egy Bp-Hamburg-Bp túrán. A kamera kép ügyileg jól vizsgázott, viszont a GPS koordináták ill. sebesség adatok, többnyire hiányoznak a felvételekről. Én csinálok vmit rosszul, elsiklottam vmi felett, vagy mi a szösz? Előre is köszi a tanácsokat.
-
weux
csendes tag
Sziasztok,
ezt néztem ki sok olvasás és vélemény után, ez a kombo megfelelő?
Használja valaki pont ezeket?
Van valakinek rossz/jó tapasztalata?
Köszi!
(Árat stb töröltem, de privibe beírom ha érdekel vkit,,) -
cigam
titán
válasz
Honda567
üzenetére
Ezek mind 5V-os tápegységek autóba. Semmi különleges nincs bennük. A 12V-ot alakítják át stabil 5Vra, és általában USB dugóban végződnek. 12 egy tucat belőlük.
Egyedül azoknál a kameráknál lehet fontos, hogy melyiket veszed. Ezeknél van egy külső, plusz vezeték, amin keresztül átkapcsolható parkoló módba. Ilyenkor érdemes a gyártó tápegységét használni, az a biztos.ozzy711
Várjuk! -
ozzy711
őstag
Sziasztok!
Mercedes Eqc-re rendeltem egy fitcamx szettet (a 6262-es, első 4k, hátsó 1080p + park. funkció + hardwire kit). Nagyon bejön, hogy gyakorlatilag gyári marad a kinézet. Ha beszereltem, majd beszámolok róla. [link]
-
bul07
nagyúr
válasz
Honda567
üzenetére
Két kocsi akkor két kamera, mert ez ragasztós felfogatás
Legegyszerűbb a biztosíték táblába bekötni
Kocsinak megfelelő ilyen[link] kábelt kell venni, már ha nem lesz a csomagba mert mintha DDPai szokott ilyet rakni a csomagba
Fekete test, piros meg biztosíték táblába ahol állandó 12V van(de a szerelő ezt tudni fogja)#32969 Honda567
Akkor eleve két kamerás kamerát vegyél(pl N3 Pro 1600P Dual), sokkal egyszerűbb és akkor egy memóriakártyát meg is spórolsz, meg egy bekötést
Mert az ilyen kamerákhoz való 128GB-os memóriakártyák már jellemzően 10e Ft felett vannak -
Honda567
tag
Az egyik autóba a hátsó szélvédöre is akarok még egy kamerát 1db hardwire kit elég hozzá?
DDpai lesz a hátsó kamera is. -
Honda567
tag
-
-
cigam
titán
-
LaserLord
csendes tag
Valóban az a gond, hogy "túl okos" a rendszer. Valószínű, hogy a kamera USB-C portja mögött csak USB 2.0 felület van, ami natívan várja az 5V-ot. Nem jelzi PD keresztül, hogy helló haver várom a naftát. Így valódi USB-C kábellel sosem fog működni. Szóval most egy USB-C/USB-A átalakítót szerzek be mert az triggereli az autó rendszerét, hogy tessék küldeni a delejt. Most indulok felvenni a rendelést az A**ában, hamarosan megosztom az eredményt.
-
-
LaserLord
csendes tag
válasz
LaserLord
üzenetére
Jó reggelt Uraim, nagyon hálás vagyok nektek, hogy ilyen sokan próbáltok segíteni. Engedelmetekkel itt válaszolnék mindannyiótoknak.
sambenez, Corsa02, cigam, Atish19
valóban egyeznie kellene a fesz lábaknak minden típuson(2.0-3.2) de valami turpisság mégis lehet.
Bármi más készülék működik/töltődik bármelyik kábellel, bármelyik aljzaton, mind a lakásban, mind az autóban.
cigam, ez a lábkiosztás dolog érdekes, már ott tartok, hogy gyártok egy csatlakozót és minden lábat kimérek, munkámnak hála van profi multiméterem és oszcilloskópom is. Csak reméltem nem fajul el eddig a dolog.
De már kezdem felcseszni magam
Atish19, szintén zenész. Tegnap este pont ezeket a 2.0 elemeket vadásztam. Ma ki fogom próbálni a leggagyibb USB-C 2.0 kábelt ami kapható és annyira olcsó hogy tuti csak alap töltésre jó. (469HUF). Ha azzal OK csak akkor veszek drágább kábelt, mert így is hegyekben állnak itthon. FYI Baseus töltőkábellel nem működött.
Jelentkezni fogok az eredményekkel. Addig is szép napot mindenkinek. -
-
sambenez
Topikgazda
válasz
LaserLord
üzenetére
ChatGPT javaslata ez:
Kerüld az adat-prioritású vagy “gyors töltés” kábelt, ami az adatvonalakat is aktívan használja.
Jó választás egy power-only (tápellátásra optimalizált) vagy szabványos USB-C tápkábel.Persze lehet simán tévedhet.
Sajnos a 70mai nem publikálja a bemenet lábkiosztását, de ha bármilyen usb-a kábellel megy akkor szabványosnak kellene lennie. -
LaserLord
csendes tag
-
LaserLord
csendes tag
Sziasztok, nem találtam megoldást a korábbi hsz-ekben, így kérdezném tőletek, a810S tápkábel (usb-a usb-c) milyen usb-c usb-c kábellel váltható ki?
A Skodában van dedikált usb-c aljzat a tükör mellett, viszont kipróbáltam az itthoni összes usb-c usb-c kábelt és nem kap tápot a kamera.
Ha valakinek van ötlete, vagy talált már megoldást, esetleg tud lábkiosztást, azt hálásan köszönöm. Üdv! -
Ricardo128
senior tag
Sziasztok!
Évek óta használom a A500S Xiaomi menetrögzítőt, hátsó kamerával. Rendeltem hozzá annak idején egy hardware kit-et, amit be is kötöttem, gondoltam majd a parkolóőr funkciót használom vele. Nem működött, azt gondoltam, hogy ezzel a típusú kamerával nem kompatibilis, így elengedtem a dolgot és nem érdekelt. Igen, jól van bekötve, mert amikor leállítom az autót, akkor a hölgy fel is hívja a figyelmem, hogy 5 perc múlva átvált parkoló üzemmódra. Mindig elmondja, de nincs felvétel.
Most nézegettem új kamerákat, mert asszonynak is szüksége van rá, és szembejött velem, hogy az én kamerám elvileg támogatja a parkolóőr funkciót. Akkor valószínűleg valamit én nem állítottam be jól. Később dobok egy update-t, hogy mit is ír ki a kamerám, amikor erőszakolom neki ezt a funkciót, de ha van valakinek előzetesen valami ötlete, szívesen meghallgatom.
-
Fleed
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget/tanácsot szeretnék kérni tőletek 3 autós flotta-üzemeltetéssel kapcsolatban. Jelenleg MyFleet GPS rendszert használunk a futáraink követésére, de a rendszeres visszaélések és káresetek miatt szükségünk lenne egy megbízható kamerás rendszerre is.
A főbb szempontok:
Kétirányú rögzítés: Egyszerre kellene néznie az utat és az utasteret is (utóbbit sofőrazonosítás és az utastérben történő események miatt, proximitys megoldás nem vált be)
Visszanézhetőség: Napi kb. 10 óra üzemidő mellett jó lenne akár 1 hétnyi anyagot is tárolni. A 4K nem prioritás, fontosabb a tárolókapacitás.
Eseménykezelés: Fontos, hogy a padkázásokat, kátyúkat és a fekvőrendőrökön való "megugratást" (G-szenzor események) jól rögzítse és külön mentse, mivel ezekből már sok többszázezres kárunk származott.
Szabotázsvédelem: Meg kellene oldani, hogy a sofőr ne tudja "véletlenül" kihúzni. Fix bekötés (hardwire kit) alap, de létezik olyan megoldás, ahol a kamera csatlakozók is védve/rejtve vannak?
Távoli elérés (opcionális): Nyitott vagyok a 4G/Cloud megoldásokra (SIM kártyás router vagy beépített modul), ha az élő képnézés és a GPS-alapú sebességmérés megbízhatóan működik. Nem tudom, hogy ez egyáltalán kivitelezhető e.
Eddig csak a 70mai Pro Plus+Rear és az AZDOME M550 Pro típusokat találtam az ajánlások alapján, de nem vagyok biztos benne, hogy ezek bírják-e a folyamatos ipari strapát, vagy tudják-e a távoli elérést ilyen szinten.
Van tapasztalatotok olyan rendszerrel, ami ilyen "futár-biztos"? Ki mit javasolna erre a célra? A büdzsét nettó 50ezerre lőttem ve, de ha van nekem tökéletes rendszer igrnyeim alapján , ami valóban meg tudja előzni a milliós szervizköltségeket, akkor költségesebb megoldás is érdekelhet. Köszönöm a tippeket! -
Mersant_le
csendes tag
válasz
TigerCat
üzenetére
en is neztem a fitcamx lamerakat, mert tetszett a kompaktsaguk, de a tesztek alapjan a kepminoseguk gyengebb mint a nepszerubb 70mai, viofo kamerake igy en inkabb maradtam a "biztosnal" es 70mait vettem.
az, hogy "Úgyis lesz rendőrségi helyszínelés" meg hulyeseg, sokszor ki sem mennek a rendorok. es mi van cserbenhagyasos balesetnel? minnel jobb a kamera kepe annal jobban felismerheto a rendszam es ez sokat szamit.
-
cigam
titán
válasz
TigerCat
üzenetére
Nem ismerem, de mégis mit vársz egy kamerától? Hogy meg tudd számolni a beléd rongyoló sofőr szemöldökszálait? Vagy utifilmet forgatnál vele 4k-ban? Túl sokat gondolsz bele! Évek óta egy mezei G1W-t használok, és ami kell, az látszik rajta. Ki milyen irányból hogyan rongyolt beléd( vagy éppen Te a másikba). Erre mindegyik képes, ez meg még passzol is járgányodhoz.
Úgyis lesz rendőrségi helyszínelés lesz a perdöntő, nem a kamera felvétele. Már csak egy kis koccanáskor is érdemes rendőrt, mentőt hívni, és az ügyvédedet. Ha mentőt hívsz(pl. nem érzem jól magam a baleset után, nagyon megütöttem magam, úgy megijedtem, hogy rosszul vagyok), azzal az eseményt jogilag személyi sérüléses balesetté nyilvánítod, ami után a rendőrségi közreműködés elkerülhetetlen. Bár a biztosítók nem kötelesek elfogadni a rendőrségi határozatot, nyomós indokot kell találniuk az eltérésre.
Egy jó ügyvéd sokat többet ér a kameránál, igaz jóval drágább is. Nem rá/lebeszélni akarlak, csak egy másik nézőpont, ami szerint ez túl van misztifikálva. Pl. kérdezz rá a kereskedőnél/biztosítónál, hogy egy ilyen szereléssel járó módosítás miatt ugrik-e az autó garanciája, vagy biztosítása.
Nagyon nem mindegy ki, és hogyan szereli be. -
Avayasoft
aktív tag
válasz
szabolcs.sz
üzenetére
Erre szerintem is a Domino kártya a legjobb. Plusz: havonta 50 mb és a szerdai ajánlatok (pl most 1 gb net)
-
szabolcs.sz
tag
sziasztok!
Szerintetek 70mai 4K omni-hoz mi most a legjobb magyarországi SIM ajánlat ? igényem annyi, hogy szóljon, ha parkolóban koccanás van, és rá tudjak nézni, mi történt (video felvétel és/vagy kép). A telekom domino extra (benne 2 GB, 366 nap) 2eft, és rá 10 GB töltés +6 eft, egy évre ez nekem rendben van, de van ettől jobb, érdemben ki is használható ajánlat a piacon ? -
Hauptmann
veterán
Akinek Viofo 329-e van, kétcsatornás módban (hátsó kamera is megy) 4K-ban tudja a 60 fps-T a főkamera? A 70mai T800 ebben az esetben 30 fps-el vesz fel, csak akkor van 60, ha kizárólag a főkamera megy.
-
cigam
titán
válasz
TigerCat
üzenetére
Esetleg egy hozzá illő?
-
Sziasztok!
Kinéztem több készüléket is, ezek közül melyiket ajánlanátok nyugodt szívvel? Fixen be lesz kötve, szakszervizben szereltetjük be, az a biztos.
70MAI A810S+ menetrögzítő kamera szett
NAVITEL RS990 GPS menetrögzítő kamera
VIOFO A129 PRO DUO-G Autós menetrögzítő kameraA Viofo jónak tűnik, de a 70MAI-ról is jókat olvasok. Kissé elvesztem a sok adat között. Kb. 70-90 ezres kategóriában mi az ajánlott? Első-hátsó kamera kell Cupra Formentorba.
Köszi!
-
axlfsi
veterán
válasz
pakfong
üzenetére
Mellesleg en is hasonlokat tapasztalok, ugyan nem dashcam, de cserebe tobb kamera is, melyekben "sima" (tehat nem Endurance-félék) gyakorlatilag 7/24-ben irnak a kartyakra es teljesen jol teljesitenek... Kezdem azt hinni, hogy az Endurance csak egy jo marketinfogas...
-
zsolti1
csendes tag
Sziasztok.
Vantrue kamerák akciósak az alzánál.
pl.
-
-
cigam
titán
Ja, és az extrem pro élettartam garanciás, így még ha hamarabb romlik is el, akkor is ingyen cserélik. A "többet bíró" High Endurancra csak 2 év a garancia. A MAX Endurance-ra, pedig kapacitás függő. Minél nagyobb kapacitású annál több évet kapsz:
3 (32GB)
5 (64GB)
10 (128GB)
15 (256GB)
https://support-en.sandisk.com/app/answers/detailweb/a_id/48391 -
axlfsi
veterán
Sracok!
A Sandisk Extreme Pro (V30; UHS-I; U3; A2) is megfelelo lehet egy menetrogzitobe vagy mindenkepp es csakis az Endurance csalad?
-
morgulfz
tag
-
Atish19
őstag
Sziasztok! A kiszemeltem a 70mai A810S + Samsung Pro Endurance 256Gb. Megfelelő a párosítás? Kamerához van kifejezetten ajánlott beszerzési forrás? Jelenleg amit kinéztem az aliexpres 70mai official store 50000Ft környéke lenne lengyel postával. Ha tudtok esetleg ennél kedvezőbbet szívesen fogadom
-
Zola007
veterán
vettem egy 70mai dashcamet
Opel Astra H 2008-ba kötném be, van valami turpisság vagy ajánlott YouTube videó a dologra?
-
morgulfz
tag
Sziasztok! Az alany egy A810 es kamera. 4 évet tökéletesen működött de lemerült az akksim. Azóta a kamera nem tud kalibrálni. Mind1 milyen sebességgel megyek, milyen úton ahol látszanak a felfestések is. Nem tudtok ajánlani valami megoldást?
Köszönöm -
bul07
nagyúr
válasz
eddieke666
üzenetére
A800 és A800S Sony IMX415 szenzor
A510 Sony STARVIS 2 IMX675
A810 Sony STARVIS 2 IMX675Az A800 és A800S régebbi széria, már nem igen érdemes pénzt adni érte
-
bul07
nagyúr
válasz
eddieke666
üzenetére
Bocs igen A510 , a A500S volt a régebbi
(Amúgy simán lehet hogy a következő felvarrás után lesz A510S.) -
bul07
nagyúr
válasz
eddieke666
üzenetére
A510S-néz, ez az újabb széria
Mivel a csomagban csak szivargyújtó töltő van, igen külön cuccot kell venni
Vagy veszel hozzá való hardver kit-et és akkor működni fogy a parkolás figyelés is, viszont ha ritkán használod az autót megeshet hogy leszívja az akkumulátort.De úgy is meg lehet oldani hogy veszel egy külön kis usb tápegységet amit gyújtásra kötsz be.(nehéz találni márkásat) , és az kötöd be a biztosíték táblába ilyen [link]elosztós kábellel(kocsi biztosítékának megfelelő ilyet kel venni).
Vagy barkács megoldás.
Veszel egy nevesebb szivargyújtó töltőt, szétszeded és forrasztasz rá kábelt, és az kötöd be a biztosíték táblába ilyen [link]elosztós kábellel(kocsi biztosítékának megfelelő ilyet kel venni). -
eddieke666
aktív tag
Sziasztok!
Gondolkodom menetrögzítő kamera vásárlásán. A kinézett szett a 70mai Dash Cam A510-1 DVR autós kamera + RC11 hátsó kamera. Azonban 10000 forintal drágábban kapható 70mai A800SE Dash Cam Pro Plus DVR Autós kamera, 4K UltraHD + hátsó kamera 70mai RC22. Érdemes rááldozni azt a plusz pénzt? Illetve ha ezeket be szeretném szereltetni úgy, hogy nem usb aljzatról mennének, hanem direkte lennének bekötve akkor kell még vennem valamit mellé?
-
gyuszos
tag
Pontosan így kell beszerelni, még csak véletlenül sem kókány.
Nem érint garanciát, nyom nélkül eltávolítható, és villanos szempontból is teljesen rendben van. -
válasz
Hauptmann
üzenetére
Most jött meg, 4 nap alatt a viofo.com-ról, Németországból hozták
így bátran ajánlom a rendelést onnan, sokszor olcsóbb, mint az itteni boltok, és 5-10%-os kupon is kb. mindig van, ahogy néztem, én is találtam egyet.
Beszerelni csak februárban tudom, utána majd tudok véleményt mondani, mintát küldeni. -
Lagolit
tag
Sziasztok,
Egy A810 + R12 kombót néztem ki HW kábellel, de akárhogy is nézem csak sima drótok a kábelek, nem pedig biztosíték lábas, így meg elég kókánynak ígérkezik a beszerelés. Lehet erre valami [ilyesmit] kötni, garit bukom ha megtoldom? Volt aki 4-es Octavia-ba rakta, mennyire szívás? A 4G-s kábelnek van haszna, nem használ sok adatot?
-
-
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Kicsit megkésve, de én arra jutottam, hogy a Viofo A329S most az egyik csúcs.
Most húztam be a két csatornásat 256GB-os Viofo kártyával a saját weboldalukról, 168k-ért (itthon 159k kártya nélkül).
200k felett talán van még egy-két érdekesség (pl. BlackVue), nekem annyit már nem ért meg, és a képminőség sem jobb (kifejezetten A329-hez viszonyítanak, mert a "current industry leader"), inkább pár extra funkció van benne (pl. alacsonyabb parkolás mód fogyasztás).
Új hozzászólás Aktív témák
- Olvass! Akció! Acer Nitro 5 AN515-57! I7 11800H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB Nvme SSD!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10400F / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 512 Nvme SSD
- Nintendo Switch 2 Konzol + Nintendo Hordtok (Gari 2027.05)
- ASUS GeForce RTX 3080 12GB TUF Gaming OC Edition (TUF-RTX3080-O12G-GAMING)
- Playstation 5 lemezes 825GB + Ajándékok
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3627
- 200db SZETT! REFURBISHED - DELL Docking Station WD19S + 130W töltő
- Hp ProDesk/ EliteDesk SFF/MT G4/ G5/ G6 / i5 8-9-10.gen /Win11- Számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude E7470. Olcsó üzleti kategóriás laptop! Új akkumulátor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs

Akkor kívülre rakom a kamerát
Még a legegyszerűbb USB-C/USB-C 2.0 kábellel sem fog működni. A megoldás az USB-C/USB-A átalakító. Kamera beszerelve, tesztelve. Örülés van. Köszi a segítséget, a javaslatokat. Remélem másoknak is tudtunk segíteni.
De már kezdem felcseszni magam