Hirdetés
- Yettel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Google Pixel topik
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Xiaomi Watch 5 - kínai időszámítás
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
-
Mobilarena
Hasznos információk, fogalommagyarázat

Új hozzászólás Aktív témák
-
Bajgunar
senior tag
12V direktet raktam be. Mivel az volt 4G-hez. Vettem két mini biztosíték elosztót, összeforrasztottam, le -zsugorcsőztem, bele 2db 5A bizti, a kamera ágra, ami bennt volt meg vissza a bypass ágra. Kikerestem melyik állandó, melyik kapcsold bizti azt bedugtam.
Obd pl nekem azért sem jó, mert középen van könyöklőben. Na oda sehol se tudom elsugni a kábelt, meg lecsukni hogy ne nyomja a kábelt. Így meg faragni sem kellett.
Obd akkor jó, ha ott van ahol a bizti tábla. Sztem. -
lappy
őstag
Melyiket éri meg inkább alkalmazni
70mai OBD-II Hardwire Kit
Vagy
70mai Hardwire Kit 12V USB -
FireFox1996
addikt
válasz
luciferk
üzenetére
Ha 2cm-re tudok megállni a fal előtt, vagy a másik autó sege/orra előtt, akkor ezt hogyan foglalmazzam? Írjam inkáb 20 miliméteres pontosággal!?
Kamera nélkül csak ki-beszállásal tudtam volna, és néha azért jó, ha nem 20cm-re állsz meg előtte, mivel a kocsid nagyon belóg az útra. Egy hosszú autóval 15-20 cm ide-oda már sokat számít nálam. -
luciferk
senior tag
válasz
FireFox1996
üzenetére
Centiméter pontosság, ez akkor egy csoda tolatókamera.🤔
-
oszy
veterán
válasz
FireFox1996
üzenetére
Nekem a mostani is tolatókamerás, csak ahogyan írtam is, mintha kicsibe vágná ki a képet. Emiatt keresnek nagyobb látószögű kamerát.

-
FireFox1996
addikt
"Bár a multimédiám tud kamera képet fogadni. Csak az plusz meló és kábelezés.
"
Nekem kereken 5 évembe került, hogy rávegyem magamat, hogy beszereljem a tolatókamerát a multimédiába, szépen kábelezve a műanyagok mögött
Az eredmény, meg a haszna miatt úgy tűnik, hogy nagyon megérte, nem kell kiszállnom a kocisiból amikor tolatok falnak vagy másik kocsinak, és centiméteres pontossággal tudok tolatni
-
oszy
veterán
Van egy 70mai Rearview Dash Cam Wide + HD Backup Camera kombóm. Tükör és kamera egyben. Ezt szándékozom lecserélni, de nem akarok vagyonokat költeni rá.

Mikor tolatókamerára vált, nagyon kivágja a képet és nekem ez nem tetszik. Valami nagyobb látószögűt akarok.
Esetleg létezik ehhez kapcsolható ilyen látószögű kamera, mert akkor csak a hátsót kellene cserélnem. Egyébként a többi részével nincs gond. Bár néha jó lenne gps adat és sebesség kijelzés a videóra.Bár a multimédiám tud kamera képet fogadni. Csak az plusz meló és kábelezés.
-
70mai T800 + 4G HW kit ... hogyan lehet a parkolás érzékelést késleltetni? A gond az, hogy miután beállok a garázsba és bezárom az ajtót, azt a rázkódást érzékeli és elindul a felvétel.
-
sambenez
Topikgazda
Valahogy így.
Régebben volt egy ennél sokkal jobb bemutató videó amikor megjelent az A810, de most nem találom.Ha elfér az adapter jó megoldás lehet.
-
válasz
sambenez
üzenetére
Tényleg benéztem, köszi.
Kérdés:
Ha az A500S-t szeretném lecserélni egy olyan 4K-s 70mai kamerára, ami parkolás közben mozgásra és ütközésre is bekapcsol, akkor melyik típust vegyem?
Hardwire Kit-el vannak bekötve az RC06 hátsó kamerával együtt, ezek és a kábelezés maradna.
Sajnos a 70mai weboldalon nincs összehasonlítás lehetőség. -
Mano66
senior tag
Sötétíteni szeretném az ablakokat. Minnyire zavaró ez a hátsó kamerának? Akinek van így szerelve a falvételeken este a kamera képe még nézhető? Látszik a mögöttes forgalom?
-
-
dokee78
félisten
Most megyek egy nagyobb városba.
30k alatt melyik autós kamera jó vétel a Média Markt,Euronics,BestByte kínálatából? -
-
GS S
csendes tag
válasz
Bajgunar
üzenetére
Tényleg jó lenne erre egy fizikai kapcsoló a kamerán, vagy ha be lehetne állítani hogy pl 2 nap álló helyzet után kapcsolja le magát, de az is megoldás ha beteszel egy rendes kapcsolót a hardwire kit állandó pozitívjára. Legalábbis én így tervezem megoldani,csak még szenvedek vele mert a kocsi egyik gyári vak kapcsolóját akarom erre használni.
-
70mai T800 Premium Set-ben a hátsó kamerához járó USB kábel egyik vége "egyenes" a másik vége "90 fokos" type-C dugó. Szépen feliratozva van, hogy a front a 90 fokos, az egyenes a rear.
Felcserelhető a kábel, tehát mehet a 90-fokos a hátsó kamerához, az egyenes vég meg előre? Kipróbáltam asztalon, működik, csak nem akarok meglepetést, miután helyére kerül a kábel.Az ok prózai: míg pl. az A810 oldalán vannak az USB aljzatok, addig a T800-on a tetejére kerültek azok. Így teljesen idétlenül néz ki a 90 fokos kábel elöl:
-
sambenez
Topikgazda
Te valamit nagyon félreértesz, nincs ott semmi ilyen.
Ha a kamera eseményt érzékel a parkolás folyamán, akkor automatikusan felvételt készít.
Ez azt jelenti ha megmozdul az autó akkor készít felvételt. Az érzékenység is arra vonatkozik mekkora ütődésre induljon el a felvétel. -
Bajgunar
senior tag
Na uraim.
Ma szereltem be A810S set -et, 4G modullal. (aliról cakkumpakk 68.500.-ért, mivel SA raktárból +2500.- szállítás)... (~71k volt mindenestül).
Samsung Pro Endurance 128Gb 17.990.-
Ilyet vettem bele, innen is rendeltem. 2 nap és itt volt. Behelyezéskor kiírta formázzam, lefutott, azóta patika...
Brutál jó a kamera. Firmware frissítés, beállítások, minden smakkolt azonnal.
Autósboltban vettem két biztosíték híd-at. 5A biztikkel, a kamerára. Igaz gyárilag is van a vezetékeken bizti. (ártani nem árt).
Bekötöttem ahova kellett. Kapcsolt és állandó szál, + test. Felragasztottam kamerákat, elvezettem kábeleket. (Ez kicsit szívás volt, megtanultam mindenféle gésa pozíciókat (407 sw), de összejött. Még jó, hogy van egy marék ajtókárpit patentom, mert a csomagtérajtóhoz kellett pár, mert a burkolat csak úgy jött le, hogy tört a patent. A kábelátvezetőbe már nem fért volna át, így azt elengedtem.
Hibátlan. A bsi-ben levő biztiket (egyik 15A, másik 30A) átraktam a híd-ban az elforduláshoz közelebb eső tokba, mivel az a bypass ág. A külsőbe az 5A. (ezt csak érdekességképp, ha valaki nekiesik).
Tökéletes, király a kamera. Örülök neki. Tetszik. Most kíváncsi leszek mennyit szív majd az akksiból, így a 4g, parkolás.
Ami nem tetszik, hogy a parkolás védelmet nem tudod ergo kikapcsolni. Maximum 2 óra a legkevebb intervallum, amire lekapcsolható. Miért? Hazajövök, beállok udvarra, nem kell egy percig sem parkoló védelem. A másik, hogy pl nem tudsz napra, órára állítani időt. Pl hétfő-péntek, 8:00-tól 16:00-ig legyen parkolás védelem.
Ezt csak így megosztottam most veletek a sikeres szerelés utáni pihenés közben.
-
-
70mai A500s kameránál hogyan kéne működnie a parkoló módnak (hardwire kittel fixre van kötve)?
A legérzékenyebbre állítva is tök random, hogy épp elindul-e a felvétel, ha pl direkt az autó előtt sétálok, akkor sem mindig indul el. Szélvédőt pár naponta pucolom.
Vagy ez ilyen megbízhatatlan és vegyek egy újabb kamerát? -
-
Ádyka
őstag
Allegrón van hamis king endurance. El kell olvasmi a kommenteket.
Az A810 4K + hátsó full HD kamara együtt 5,5 Mb/mp es tempót igényel. Annó simán ment is nekem 64 es cl10 kingston canvas selecttel.
2 éve egy 1800 ft os 128as v30 kodak van benne... vagyis mellette, hogy ne süljön meg...
-
taki01
őstag
Az új A810S-mhez valahogy hozzátudom csatlakoztatni a RC12-es hátsókamerát, hogy nem fűzöm ki régi kábelt? Hibátlanul felment a az A810 helyére.

-
Surci1
tag
válasz
Peter.70
üzenetére
Allegro Amikor vettem olcsóbb volt és volt kupon is. Most kupon nélkül szállítással 9800ft, de ha van kupon akkor olcsóbb. Hiksemi-t is azért vettem, mert a Hikvision-hoz köthető. Tisztában vagyok azzal, hogy a Dahua és a Hiksemi messze van egy Samsung, Sandisk márkától, ez nem is kérdés, de ár-értéket nézve nem rossz.
-
Surci1
tag
Én a810s dashcam-ben egy Dahua W100 128GB használok teljes megelégedéssel. Tudom hogy lesz itt aki leszólja hogy 90/70 a olvasás/írás sebessége ill. nem sandisk stb, és nem 60+ ezer ft csak 8000ft volt. Szerintem ár érték arányban jó vétel. Megjegyzem, van rálátásom a Dahua kamera rendszerekre és elég jók a tapasztalataim.
Vettem korábban egy Hiksemi 2TB ssd-t is tudja ami a sec-ben van, hibátlanul teszi a dolgát pedig van gyötörve rendesen. -
-
plömplöm
őstag
válasz
Graphics
üzenetére
az adott kártyám "Class 10, UHS-I, U3, V30, A1"
Class 10 = elméletileg nem jó?
UHS-I = elméletileg nem jó?
U3 = elméletileg jó?
V30 = elméletileg nem jó?
A1 = mittudomén, ritkán járok ezen az osztrák autópályán...ha ezt nézzük, akkor megint más a leányzó fekvése. bonyolult dolgok ezek. a gyártói ajánlások meg kb olyanok, mint amikor egy 200W-os videokártyához ajánl az adott gyártó minimum 600W-os tápegységet, miközben pont jó lehet már egy olyan 400W-os táp, ami nem csak elméletben, hanem gyakorlatban is tudja a 400W-ot. Mint az adott usd kártya, ami elméletben kérdőjeles, gyakorlatban viszont teljesen rendben van. a "class" önmagában egy adat, az írási sebesség a lényeg, és ha még tud olyan dolgokat, mint pld Bad block management, Strong ECC engine, Power failure protection, Wear levelling, Garbage collection, Health monitoring, és a kb már általános -40°C to 85°C, akkor az jó lesz.
#33362: define: "Magyar webáruház"
. ahonnan mi szerezzük be ezeket, az nem az általánosan keresett forrás, mi inkább fizetünk többet valamiért, de az legyen elsőre jó. egyébként most kicsit elbizonytalanodtam, mert ami ilyen kártyák itt vannak nálam, azok is nagyon hasonlóan néznek ki, csak az előbb lusta voltam előkeresni
szóval nemtom, végig kéne mérni a kártyádat, ahogy ez már elhangzott
-
válasz
plömplöm
üzenetére
A kártya sebességével van a gond.

A kártya pedig így néz ki amúgy az életben is.
Kingston weboldaláról vett fotó.Hiába eredeti, ha lassú az eszköznek

Egy validrive viszont gyorsan pontot tesz erre

A Te kamerád azért megy azzal a kártyával, mert annak (Industrial) 80MB/s az írási sebessége, ami bőven jó...
Szóval de, nagyon is lényeges a kártya sebessége.De az Endurance kártya CSAK 35MB/s, ez pedig kevés lesz.

-
axlfsi
veterán
válasz
plömplöm
üzenetére
Értem! Nos, hát akkor én kérek elnézést, hogy belevauvauztam, részemről a téma lezárva (de azért majd beszéld meg ezt a gyártóval is, mert szerintuk is minimum U3 kell bele. Pont.).

-
plömplöm
őstag
három éve van a viofo139pro-mban, ami ugyebár "4K 30fps + 1080P 30fps", egy SDCIT2/64GB és teszi a dolgát tökéletesen. az autóval évente elgurulgatok kb 30e km-t, azaz van a kártya használva rendesen. ebből kiindulva sztem inkább arra kellene rámenni egy ajánlásnál, hogy az adott kártya legyen eredeti és jó, ne arra, hogy elméletileg mit tudjon. így ránézésre ez az kártya hamisítvány, és nem a sebességével van gond.
-
-
Minimum UHS-3 (U3) sebességosztályú kártya szükséges.
A V30 jelölésű kártyák kifejezetten ajánlottak videórögzítéshez.Az a Kingston kártya nagyjából egyiket sem tudja. 95/30 MB/s
Utóbbi az írási sebesség, ez lehet kevés neki.Meg egy Validrive-ot azért futtass le a kártya kapcsán, hogy original-e.
-
huan
őstag
Sziasztok,
Egy vadonat új 70mai A810s-be ezt a kártyát tettem:
de az alábbi üzenettel újraindulgat a kamera:
Lassúnak találja a memóriakártyát?
Találkozott már valaki ilyennel?
Köszi -
taki01
őstag
A 70mai A810S felmegy az A810 tartójába?
Visszautalták az A810 árát, mert nem javítható. -
zeon.hu
nagyúr
Na, kollégám sajnos lemaradt az A510-ről, mire rákérdezett, addigra el is vitték.
-
mazsi
senior tag
Van kínai obd amin lehet állítani a minimális feszültség mértékét, semmit nem fog lemeríteni.
Az én autóm napi használatban van és 4 óránként 14,4-re tölti a 12V-os rendszert. Ha te hetekig pihenteted az autód, vagy csak percekig vezeted rendszeresen akkor érdemes észnél lenni. -
Ahol vettem nagyon ajánlották ezt a szakit. Közelebb lett volna a budaörsi. Nem is igazán értem én sem, miért bumliztam be a város másik végére.
De, sógorom új Opel Grandlad PHEV-ébe Budaörsön szerelik a kamerát jövő hónapban. Abba is ez a kamera megy, majd összehasonlítjuk.
-
bul07
nagyúr
Az a baj az ilyen szerelésekkel hogy óradíjon felül bele kell számolni a műhelyeknek a kockázatot is, ha véletlen törik valami, így írnak rá jó sok órát mert azt nem írhatja oda hogy szerelési kockázat ennyi vagy annyi.
Így többet kell számolniuk, hogy a néha megtörténő törés ellenére se legyen veszteséges az ilyen szerelés.Én is bajban vagyok ha valakit fuvaroznom kell hogy mennyit is kérjek.
Egy Budapesti úton(reptér oda vissza 500km) olyan 25-30e Ft szokott megmaradni nekem. És így is kockázatos a megtérülés, simán lehet hogy nem fogja megérni. Egy kettős defekt az úton elszórt valami miatt és már veszteséges is az út. Ha meg egy vad ütés összetörik az eleje több százezres veszteség. Ezeket nem lehet elkérni attól akit visz az ember, így ezt is bele kell venni a kért összegbe, nem csak a kocsi amortizációt és az üzemanyagot.
Egy trélerélezés meg több éves ilyen fuvaroki nyereségét elvinné(öreg a kocsim, bár egy fiatal is lerobbanhat), nem is gondolok ilyenre.
Azt szeretem mikkor más kocsiját kell vezetni, első hogy megmondom hogy vad gázolásért nem vállalok felelősséget, az meg természetes hogy a kocsi hibájáért meg főleg nem, az ő kocsija. -
undercover
őstag
válasz
FireFox1996
üzenetére
De nekem úgy tűnik az enyém csak hd támogatást tud, igy felesleges lenne fullhd kamerát vennem.
Kösz a tippet neked is simonjoe.
-
FireFox1996
addikt
válasz
undercover
üzenetére
AHD kamera jó oda.
Nekem HD fenbontású kijelzőm van, de viszont a menüjében van FulHD felbontású kamera támogatása, így vettem 2 db fullHD kamerát, és megy szépen benne.
A többi kérdésedre nem tudok nyilatkozni, hogy hogyan nyitod ki stb. -
válasz
undercover
üzenetére
...helyedben szétnéznék itt is:
[link]
van egy pár VW specifikus
Ügyesen van megoldva az emblémás kamera. Kétkamrás rendszerű, amikor csak a csomiajtót nyitot, nem férsz hozzá a kemarához, nem is fogod látni! -
undercover
őstag
Hali!
Szóval a tanácsotokra megnéztem mit támogat a B6-os Passatom esetében a beszerelt kínai fejegység... Itt egy kép róla:
[kép]Nem tudom ár/érték alapján mi lenne a legjobb? Várom a tanácsokat!
Vagy jó ez a GreenYi akkor?
Meg akkor itt mondjuk egy GreenYi: [link]
Akkor a kocsihoz ez a B-AHD720P-CVBS720p kéne? Gondolom igy a 1080p nem jó.
Meg tudom hülye kérdés, de ha ez a hátsó embléma van beszerelve ami ha benyomom nyitja a csomagtartót akkor ha ez be van szerelve hogyan nyílik a csomagtartó?
A segítséget nagyon megköszönném!
-
-
válasz
sambenez
üzenetére
Ott a WayteQ-es garilevél is

Nincs ezzel semmi gond.
@zeon.hu: Én használok ilyen A510 set-et, a legelsők között, az enyém szerintem még egy mintapéldány volt a forgalmazótól, tesztelésre kaptam anno, de végül megtetszett és megvettem.
Idestova szerintem már 2 éve, 2024 márciusában került hozzám, de akkor még nem is lehetett beszélni róla
. Utána meg nálamragadt. -
Bajgunar
senior tag
válasz
zeon.hu
üzenetére
Van simán A810S, első, hátsó kamerás pack is. ~63k-re lehúzható. Nem kell neki 4G kit...
Az már mégse 80.Néztem ezt az akku pack-ot. Ez már szinte sehol sem kapható. Alin van egy. Ott meg válaszd ki, h usb-c, vagy mikro usb?
kétlem h eredeti, az nem csak usb-c?
És még ez is drága. ~55k.
aahhh
Rákötöm simán egy akksira, azt meg be csomagtartóba. Azt meglátom mennyi ideig húzza. Az nem kivitelezhető? -
Bajgunar
senior tag
-
sambenez
Topikgazda
válasz
zeon.hu
üzenetére
Bennem ilyenkor mindig megszólal a kisördög. Miért vesz valaki egy dashcamot, ha be sem szereli, 1 hónap után eladja, de ami a leginkább zavar miért csak rajta keresztül lehet gariztatni? Annyira nem bízom az emberekben hogy 2 év múlva nekem megoldja ha garis gondom lenne.
Erre úgy érdemes tekinteni mintha gari nélkül vennéd. -
zeon.hu
nagyúr
Mi most a best buy Xiaomi kamera?
Első + hátsó, hardwire kit nem fontos.
Friss jogsis kolléga keresi.
Ár inkább maximum közepes lenne jó. -
válasz
Bajgunar
üzenetére
Lehet külön akkura is, van hozzá gyári "akkupakk". Nem tudom megmondani, hogy egy robogó akkuval mennyi ideig dolgozna, 9-12Ah-s egy robogó akku? Power Saving-ben tuti sokáig. Itt az LTE modul ami szerintem energiaigényes. Lehet időt állítani a mozgás detektálásnál és a time lapse-nél is. Ha mozgás detektálásra van állítva küldi az üzenetet ha elmegy előtte valaki vagy valami. Egy pláza mélygarázsában próbáltam ki először, nem ajánlom, szinte percenként jött az üzenet. Ha "aktívan" használod, (naponta) szerintem havi 5-10GB elmegy. Konkrét dolgot később tudok, még nincs egy hónapja nálam. Nekem csak egy 15GB-os havi keretem van, valszeg ezt upgrade-elnem kell.
-
Bajgunar
senior tag
válasz
simonjoe
üzenetére
Külön akksira lehet ezt kötni? Akár egy robogó akksira? Azzal mennyi ideig bírná?
Azt lehet állítani, hogy pl ~8:00-16:00-ig legyen aktív a parkoló üzemmód? Éjjel, otthon, garázsban nem kell ez a figyelés.
Mennyi netet eszik? Elmegy parkolóban egy kocsi előtte, arra is küldi a jelzést? -
Köszönöm szépen, majd a tapasztalatokról kicsit később.
Annyi azért van már, hogy az ultra takarékos üzemmódban (Power Saving) üzemmódban nincs állandó LTE kapcsolat, így nem tudsz távolról ránézni. Viszont ha mozgásra van állítva, ugye az képtartalomváltozást jelent (itt azért már egy ilyen kvalitású kameránál elvárható lenne az ember felismerés), akkor küldi a push üzenetet a telefonodra. Ezzel meg rohadtul fogyasztja a netet. Szóval vannak azért még itt is csiszolandó dolgok. Azt viszont nem lehet elvitatni, a képminősége páratlan. -
at11
aktív tag
válasz
FireFox1996
üzenetére
Te mennyiért vállalsz ilyet, garanciával, egy 20-30 milliós autón? Mennyiért szereled be? Persze legyen műhely is azért, ne a Tesco parkolóban faragd bele a kocsiba.
Nem olcsó a 70k, de nem is drága, ha egy márkaszervizbe elviszed, simán 100eFt a beszerelés. (Kamera nélkül és nem is értenek hozzá.) -
FireFox1996
addikt
válasz
undercover
üzenetére
A kijelződ kamera támogatása, a REAR CAMERA soron:
-
FireFox1996
addikt
válasz
undercover
üzenetére
Attól függ, ahogy a kijelződ milyen kamerát támogat, mostanában a legnépszerűbb az AHD, a régebbi a CVBS.
Google gemini szépen elmagyarázza mi a különbség 2 között, nem írom le.
A menüjében tudod ellenőrizni, hogy mit támogat. Kell legyen ilyen kamera beállítás, ott ezeket lehet beállítani: a típus (ahd, cvbs), felbonás (fullhd, hd) stb. -
undercover
őstag
Én nem nagyon értek a lovakhoz

Itt van például ez:
[link]
Amugy ha ez a hátsó emblémánál van... Utána hogyan nyilik ki a csomagtartó? Mert most úgy nyilik ha igy felfelé nyomod a lógót
Meg akkor ez a GreenYi jó márkának számít? Meg van itt vagy 4 kategória...
Értem, hogy a felbontást jelentik, de mit jelent a C-AHD1080p után ami gondolom a fullhd-t jelenti a D-CANBUS Trajectory? -
válasz
FireFox1996
üzenetére
Az előző autóm egy Passat CC volt, azt én kábeleztem be. Könnyítés volt a nem nyíló hátsó ablak. Elb@...tam majdnem egy egész napot. Tört a patent, rendelnem kellett újakat, rágtam a kefét. Lehet, sőt biztos sok amit kért érte (előzetes megállapodás 50-100 között), de nem idegeltem magam, délelőtt vittem, délután hoztam. Nem sajnáltam a pénzt érte, nekem ennyit megért.
-
FireFox1996
addikt
válasz
undercover
üzenetére
Én is okosítottam a kocsimat elől-hátul is, szintén aliex rendelésekből. GreenYi kamerákat tudom ajánlatni, elég jó képet ad. Csatolt képeken nem látszik, élőben jobb minőségűnek tűnik, tiszta is a kép.
Megnézed, hogy mik vannak a GreenYi oldalán, aztán alixexp-en rákeresel, és megrendeled. A kamerák kb 8-10 ft voltak, amikor tavaly nyáron megvettem. Nem kell 100 ezer ft-ot költeni a plusz kamerákra, ha te szereled be!

-
undercover
őstag
Üdv!
Van egy 2007-es B6-os Passatom...
Annak vágtam bele az okosításába. Vettem bele egy ilyen kijelzőt középre:
[link]
Ezzel nincs is gond működik szépen. Viszont szeretnék hozzá egy tolatókamerát vásárolni. Szépek kérlek titeket ajánljatok valamit ami jó lenne egy ilyen Passathoz. Azt sem bánom, ha valamilyen magyar bolt csak egy minőségibb kamera kéne aminek az ára még 100 ezer alatt megáll.
-
FireFox1996
addikt
válasz
Peter.70
üzenetére
Harmadrész, hogy nem kell izgulnom, hogy eltörik-e vmi miközben ezt-azt szétszedik egy jó öreg kocsiban, és hajlandóak csak úgy vissza rakni, hogy nincs meg ez-az a pattent.
Pont tegnap láttam a fb csoportban, hogy az egyik vákumcsővet (ami megy a motortartóbakkba) inkább eldugítják, ahelyett, hogy normálisan megcsinálták volna...És átéltem már azt, hogy pl. motortartóbakkok csere után az egyik csavar nem csavarták meg rendesen, kézzel még tudtam csavargatni, és a motorvédő burkolatomat is elcserélték egy másik kocsiéval... (ez 2 különböző szervízben történt) Szóval van rá oka, hogy miért csinálom azokat, amiket tudok otthon végezni.
-
Peter.70
addikt
válasz
FireFox1996
üzenetére
Egyrészt azért lehetsz büszke Magadra, hogy milyen ügyesen megoldottad, másrészt hogy mennyit spóroltál Magadnak
-
válasz
FireFox1996
üzenetére
Ez is egy munka, nem pofa kérdése, 2-3 órát el lehet vele szöszölni akár, de aki tapasztalt rövidebb idő alatt is megoldja.
Enyém is meg van csinálva, de lehetne szebb is, főleg a hátsó, ami tényleg úgy lenne szép , ha az átvezetőbe befűzném.
-
FireFox1996
addikt
válasz
simonjoe
üzenetére
Kicsit pofátlan a 70k egy ilyen munkáért...
Én is így csináltam magamnak, csomagtérajtó gumiján áthúztam, kábel nem igazán látszik sehol, max ott, ahol be kell dugni a kamerába. Kb. egy hétvégi 2 órámba került
Ráadásul 2 féle kábelt is húztam át rajta, az egyik a fedélzeti kameráé, a másik meg a tolatókameráé volt.
Sokszor megnézni az árakat, hogy mennyit kérnek a szerelők, és én miután megcsináltam magmanak, nagyon büszke vagyok magamra
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XFX RX 9070 XT 16GB GDDR6 SWIFT Triple Fan Gaming Edition - Új, 2 év gari - Eladó!
- MacBook Pro 14" M3 Pro /11C/14C/18GB/1024GB/ 100% Akku / 2027.12-ig garancia
- Honor Magic 8 Pro 512GB Black Karcmentes! Ajándék 100 Wattos SuperCharge töltő!
- iPad 9th gen 64GB space grey
- Be Quiet Straight Power 1000W Platinum Moduláris Tápegység
- Dell Latitude 7420 Core i7-1185 G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar, szép állapot
- Apple iMac 21,5" 2015 Late / 8GB DDR3 / 1TB HDD / Bill+Egér 6 hó garancia, számlával!
- Apple Watch Series 11 46mm GPS + Cellular Karcmentes állapot 100% akkumulátor
- 27% - LG UltraFine 27UQ850V-W 4K IPS Monitor! 3840x2160 / 60Hz / FreeSync
- Samsung Galaxy Watch6 Classic 47mm LTE, Újszerű, 1 Év Garanciaval
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Kamera nélkül csak ki-beszállásal tudtam volna, és néha azért jó, ha nem 20cm-re állsz meg előtte, mivel a kocsid nagyon belóg az útra. Egy hosszú autóval 15-20 cm ide-oda már sokat számít nálam.

"

De, sógorom új Opel Grandlad PHEV-ébe Budaörsön szerelik a kamerát jövő hónapban. Abba is ez a kamera megy, majd összehasonlítjuk.