- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Google Pixel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
izé
3000-es ram mellett 0,9v nálam a soc
teljesítményt cb20-szal teszteled, megvan a "megfelelő" pontszám akkor oké, arra pont jó a cb20
prime melltt chrome 20-30 tabbal, de lehet több is
egy komplett setup max fél óra nálam, ha fentebbiek stimmelnek 99%-ban utána már nincs probléma sehol
valaki írta azt is, hogy prime+cb20 restartol, érdekes, nálam nem -
Chaser
legenda
nem ismerem ezeket
illetve bf1 megvan, ott hagytam abba hogy áll a paci az égő tank mellett közvetlen közel, mintha mi sem történt volna, és azok a tankok amiket már kilőttem életre kelnek ((( : jó, 600ft-ért még elmegy, de ha teljes áron veszem qrva mérges lettem volnaMumee
hát ööö
2xxx eladott cpu-val hasra ne essek már
első nap
start után pár nappal vagyunk, mo-n semmiből nem tudok venni - azokat a boltokat meg nem számolom akik alzáról megvették és felárral adják -
de már másnap se tudtam volna venni
jobb az nv-nél jah, valós igények 5%-a helyett megvan a 10 is...mindkettő lóPh@asz, ha te úgy látod nem az a te dolgod
van egy tippem mi lesz az rdna2-vel iswwenigma
ez így van
nv meg copik' gddr6x-szel és a rossz kihozatallal
de ezek a vásárlót nem érdeklik, engem sem
azért keresnek ott emberek nagy pénzeket, hogy ezeket a helyzeteket elkerüljék
ami pocsék az pocsék, ami jó az jó, nekem teljesen mindegy amd, intel, vagy az nv produkálja -
Chaser
legenda
a hang szubjektív
a 400rpm-es 120-as kaze flex, na az néma, nekem ( : 1000rpm fölött a gyári amd coolernek már nálam iszonyat hangja van, és a motorjának is van egy számomra zavaró erős alapzaja, próbáltam vele megbarátkozni, design miatt nagyon tetszett volna a wraith spire rgb-s, de inkább lepasszoltam
tápból sokat kellett vadásznom míg találtam tényleg olyat, aminél nem hazudnak a dB értékeknél mint majdnem az összes gyártó, és jó fajta ventivel ha kilép a passzív módból, még akkor is max 400 rpm-et pörög benne egy 140-es 50-60% terhelésig, na ott nem tudom passzívan megy-e éppen vagy aktív ventivel, csak ha közvetlen nekinyomom a rácsnak a fülem, nálam ez a néma -
HSM
félisten
Aztán meg jönnek az ilyen városi legendák....
Nem a sok fail miatt adta meg magát, hanem mert valamit csúnyán elrontottak a beállításokban. Azért ez nem olyan dolog, hogy ész nélkül beállítgatsz dolgokat, aztán meg szidod a BIOS-csipet, hogy elromlott.A tuning megkövetel némi utánanézést, ha az ember nem akarja kiengedni a füstöt a csipből. Ugyanez igaz itt is, akár PBO, akár allcore, azért nem árt józanul megválasztani a beállításokat.
-
jeni
félisten
ha csak 1-t teszel be és minden egyes ram slotot letesztelsz egyesével?
boccsi előbb rosszul jelöltem a slotok betűit.
igen pontosan ahogy írtad nem a 3-4 slot-ban (ami épen nálad megy így) hanem a 1-3 vagy a 2-4 slotokban kell menniük párban.
amúgy én se vagyok megelégedve ezzel az MSI X570 lappal.
szerintem is túl van lihegve ez az MSi AMD motherboard - Ryzen kapcsolat.
más is panaszkodik erre a hibajelenségre.
kikapcsoltam a Windows bejelentkezés-t és mégis ott kifagyott a gép és csak a második automatikus újra indulásra javult meg vele. -
Alpi.
addikt
Persze, hogy az ! Emeli 95 fokra a max-ot, manual setup, hogy nehogy tudjon reagálni a szerencsétlen a magas hőfokra, majd végigvereti egy jó hosszú, full Avx teszten....
"The original limits for Ryzen 3000 SKUs were:
- 3600 = 4100MHz (80-95°C) / 4200MHz (< 80°C)
- 3600X = 4200MHz (80-95°C) / 4400MHz (< 80°C)
- 3700X = 4200MHz (80-95°C) / 4400MHz (< 80°C)
- 3800X = 4300MHz (80-95°C) / 4550MHz (< 80°C)
- 3900X = 4400MHz (80-95°C) / 4650MHz (< 80°C)Since then, the HighTemperature limit has been reduced further to 75°C (from 80°C)."
Ez a boost algoritmus max hőfoka. Tehát, akkor enged el egyetlen egy magot csak max. boostra, ha 75 fok alatt van. 80-95 fok közt még az 1 szálas boostot is nagyságrendekkel csökkenti. És ez alapból nem is történik meg "high current load" mellett, csak ha "low current" van, ha magas a terhelés már jóval alacsonyabb órajelek közül válogat. Viszont ha ideálisak a körülmények, 1,45-1,5V vcore-t is kap, hogy elérje azt a 4,5 - 4,6 ghz-es csúcsokat. Ez a hivatalos működési séma a boost algoritmusnál. Most aki ebből képes egy fix (ezred V-okig
lol), pontosított értéket mondani, ami még biztonságos, az mennyire lehet egzakt szerintetek.... Én nem akarok itt minősítgetni senkit, azt sem tudom cáfolni, hogy degradált a procija, de ha csak picit igaz lenne az 1,3V -os határ fölötti károsodás (minden mástól függetlenül, mint ahogy állítják), már bokáig járnánk megkotlott Ryzen procikban, mivel ennél mindegyik, akár több tizeddel is magasabbat kap auto-n hagyott beállításokkal. Nagy többségük így van használva.
Továbbra is tartom, hogy degradációhoz egyszerre kell a magas fesz, belső ellenállás (cpu load és órajel) és magas hőfok. Így esély nyílik, hogy képesek legyünk kárt okozni benne. Amennyiben tényleg történt degradáció a Reddit-es esetekben, az ennek a módszernek és a jól végzett munkának köszönhető saját leírásuk alapján megtették az összes lépést.
-
csiga8
senior tag
Kicsit fáztam (anno Abit, aztán Asus, néha Gigabyte lapjaim voltak) az MSI-től, de már 3 db van a családban a legnagyobb megelégedésre.
( B450 Gaming plus, B450 Toma Max, és az enyém X470 Gaming Pro Carbon )Milka ajánlotta a másik topikban mindegyiket, be is jöttek egytől-egyig. ( Köszi Milka)
-
csiga8
senior tag
Egy fórumtárs kért kb 2 hónapja BIOS beállításról képeket.
Mivel pont látogatóba voltunk a "gyerekeknél", pár képet csináltam, köztük ez az egyik.P600S házban DRP4 alatt. Itt már november van, hűvösebb az idle érték is.
Ez a CPU fesz. érték biztos, hogy jó, amit látsz, ezen működik. ( játék + photoshop meló+ videóvágás meló) Az előző BIOS képnél, ami még nálam készült, akkor állítgattam be - ha jól emlékszem az LLC lett 1, vagy kettőre állítva, itt az LLC auton van, és kicsit magasabb a fesz érték ( 1,25V szerintem, csak az alaplap többet ad) .
A lényegi részen nem változtat. Fix fesz, fix allcore, polírozott hűtőtalp. Mindenféle - itt olvasott hőmérséklet tüske, melegedés, stb - nyavajától mentes. Stabil, mert melóra is használva van.
-
szente
addikt
Azért kérdeztem a VID-et, mert bekapcsolt PBO-val és néhány egyéb beállítással boostol 4.3Ghz-re is az összes mag(azt nem tudom, hogy egyszerre e, illetve az effective clock viszonylag alacsony) és ilyenkor a Vcore és a VID is 1.4V környékén van.
Ha beállítom a szorzót fixen mondjuk 41-re(PBO off) és a VCore-t 1.4V-ra, akkor a VID 1.1V-ra csökken fixen és pár bench lefut ugyan stabilan, de pl a cinebench egyből elhasal. Érdekesség, hogy ha fix szorzóval offsetelem a Vcore-t, és nem fix 1.4V-ra állítom, akkor el se indul a gép, legyen bármekkora az offset. Nem fix szorzóval és bekapcsolt PBO-val működik az offset rendesen.
Ezért kérdeztem, hogy hol tudom állítani külön a VID-et a BIOS-ban, mert kipróbálnám fix 1.4V-al és az 1.1V-nál magasabb VID-del. -
fudi2002
nagyúr
Legújabb chipset driver:
Nos jeletem, B450 Tomahawk MAX-nál írtam, hogy 8.havinál ne rakj újabbat, gyors teszteltem 341-es abba biossal, továbbra is szar. Illetve annyi változás, hogy a 9. havinál is rosszabb. Nálam a 11.es számú magra dobja az egyszálas terhelést cb20 1szálas alatt, így a 4550 helyett szépen 4300mhzen futott le, lett is 528 pont helyett 500. A fura, hogy cpuz bench alatt kb ugyanazok az értékek jöttek ki, és ott normálisan használta az első ccx megfelelő magjait (2. és 3.as)
Rögtön kihangsúlyozom, 1.0.0.4es biosszal nem volt most időm tesztelni, valószínűleg azzal van összehangolva, szóval tessék rápróbálni. -
Archttila
veterán
3800x-nel a 4.2 tuti nem ker annyit, de majd kiderul.
Mostanaban ha volt egy kis idom akkot inkabb a ramokat rangattam, de a vegso feszek ott is váratnak magukra, mert mint kiderult a 3733 nem stabil a dram calc fast ertekeivel. (random restartolt 2x is)
Apropo dram calc!
Ti az advanced fulon talalhato opciokat is beallitjatok BIOS-ban? -
-
Yany
addikt
Nincs 1:1 összefüggés. Intelnél pl. azért nem térnek át kisebb csíkszélességre, mert nem sikerült még annyira érretté tenni a 14 alattiakat, hogy normális kihozatallal elérjék a 14+++++ technológiájuk frekvenciáit. Azonban ha megnézed alapvetően növekvő tendenciát mutat az elérhető maximális frekvencia a fejlettebb gyártástechnológiákkal mindegyik gyártónál. De a magas értékekhez egy csomó egyéb trükköt is alkalmaznak, nem csupán egyre apróbb/közelibb tranyókat rajzolgatnak a szilíciumra.
-
Win10-el nekem sincs, meg úgy általában véve semmivel. Viszont az amd vga-nal az 1mp-s kép elmenés, driver leállt és helyreállt üzenet hd7770 óta kísértett, még az rx470-en is, utána döntöttem nv mellett. Egyébként mx440 után talán egyszer volt nv kártyám, a többi radeon és amd volt. (Ja nem még volt savage4-em is, azt hiszem azzal kezdtem a pc-s korszakot). Szóval bennem aztán tényleg nincs fanatizmus, az amd szimpatikusabb lenne, csak az nem szeret engem egy jó ideje. 😀 De legalább most a procijuk már elérte azt a szintet, hogy visszatérjek (fx6300 óta).
-
Pro!Petya
addikt
Konkrétan te vagy az első akitől ilyet hallok!
KB az egész YT-on nincs olyan video hogy a sima 3600 akár csak egy pillanatra is 4,3-ig boostolna all core játékok alatt.
Átlag jó ha 3975 - 4150 mennek. Egy videót találtam ahol 4175 és belenyal a 4200-ba de ennyi. Te meg erre ráversz még elvileg 150Mhz-etÉrdekelne hogy pontosan mi is van neked állítva a biosba! Meg hogy milyen terhelésen és hőfokon van a proci mikor ezt a kimagasló értékeket hozza!
-
freezer922
aktív tag
Olvastam, hogy az oc random de nekem pl. 4k-t sem éri el. Tesztekben is max 3930on láttam a magokat :x
Most akkor én meg szar chip-et fogtam ki ?Illetve azt meg tudnátok nekem mondani amennyiben nem akarok oc-zni csak azt, hogy alapon minden tökéletesen menjen kell valamit állítgatnom?
Annyit megtettem amit egy random yt videóban láttam, hogy bios-ban belőttem ram freq-nek azt amilyen alapból de ezzel nem tudom csináltam-e bármit -
Palinko
tag
Nem mert ha DOCP értéken hagyom akkor szépen piros nélkül lefut a memtest. 3600-on próbáltam mivel 1800-ra van beálíltva az FLCK (infinity fabric) így a RAM-nak 3600-on kell maradni, csak ugy ezzel 17-es időzítést tud, ami a Ryzen miatt alaplap feldob rögtön 18-ra ami helyett sokkal szebb lenne a 16
de lefelé nem tudom belőni. Lehet voltot is kéne emelni vagy valami mást? Az a baj hogy nem nagyon csináltam még ilyet és minden calculátorokra hagyatkozok meg amit összeolvasok de messze a RAM-nál van a legtöbb beállítási lehetőség kár hogy ez elég elhanyagolt terület
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- AMD Ryzen 7 5700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest