Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Motorola Moto G72 - a titkos favorit
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beast007
aktív tag
Jah meg is köszöntem ennyiért... majdnem ott van árban mint ahogy előre beharangozoztt 3800x....
Értem én hogy friss cucc és ezért fizetni kell de ennyit nekem nem ér.
Amúgy érdekes több boltnál belőttem, hogy szóljanak ha elérhető lesz de a többi eddig nem küldött semmit. Lehet csak megvárják a valós készletet. -
veterán
Ezt miért írod nekem? Épp azt bizonygatom, hogy milyen jó biznisz a 3900X a 9900K-hoz képest. Amelyik hsz-re válaszoltam, azt állította, hogy a 9900K olcsóbb, mint a 3900X.
(#584) venom8888:
AMD oldalán ha rákkattintok a checkout-ra, már hozzávágja az ÁFÁ-t (ha jól számolom, csak 20%-ot, írja is, hogy becsült VAT).
Szállítás nélkül így kb 534 EUR, az 325,5 HUF/EUR árfolyammal ~174k, kb annyi, mint az alzánál, amit az előbb linkeltem.
AMD shop nettó 445 EUR ára nekünk kb így nézne ki: 445*325,5*1,27 ~ 184k[ Szerkesztve ]
solfilo
-
syler123
veterán
Köszi, megpróbálom majd ezeket a beállításokat, remélem jövőhét elején meglesz a gép
más: Szerintetek a Be Quiet Pure Rock jobb hűtő, mint a 3600 gyárija? Konkrétan van is nekem itthon egy, de ehhez még nem adtak AM4 beépítőkeretet, lehet olyat szerezni hozzá?
Találtam egy ilyet, de gondolom horribilis összegért kapnám meg a beépítőkeretet.
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
-
Whysperer
addikt
Még nem néztem a AV-t ultra settingsen minden fullon AV-n bár lehet ott a 4770k lesz a ludas akkor ,h a neked 1070-nel minden ultran úgy megy 100 FPS egy AV-n vagy OG-ben. raidne nekem si nagy szokott lenni csak kint nyílt terepen 40 +40 főnél nem. akkro neked fullos fullos?
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
nagyúr
Üdv Mindenkinek !
Használ itt valaki RyZen 5 3600-at ?
Milyen alaplapban, ramokkal ?
Előre is köszönöm.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
És (#1366) SECTORnooB:
Megoldható lenne, hogy lefuttassatok pár tesztet, az R5 3600 CPU teljesítménye érdekelne (kiváltképp a single-core), hogy az alábbi progik mit dobnak rá:
1. Passmark 9.0
2. CB 15R
3. RealBench 2.65Illetve, nálam a terv egy jó B450-es lap lenne, hűtőtt VRM-el, lehet mATX formátum is.
Ramjaim adottak: G.Skill Trident RGB 3200 CL 16 2*8 GB KIT.
Ha befogja legalább az i7-9700k-t (OC nélkül), akkor még idén csatlakozom a RyZen táborba.
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Puma K
veterán
Bosszantó, hogy ilyen látványos bénázást hoz össze az Asus AMD fronton... következő hónapban már venném az X470 chipsetes alaplapot a 3700X/3800X - 3900X - 3950X alá...
Asus-t néztem ki elsőre, de lehet Gigabyte vagy esetleg talán... MSI lesz a történet vége...
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
apa111
aktív tag
Azt a 4,3 ghz-t hány féle módon tesztelted le ? Azt tudom és tisztában vagyok .hogy mindegyik MSI lapon 1-8 az llc ,de én ezt úgy értettem ,hogy egy belépő lapon mint az enyém nem olyan komoly a digitális szabályozás mint egy kétszer ,háromszor komolyabb lapban / csak saját példámból ki indulva asus x370 vs asrock x370 sli és tudom nem egy márka ,de komolyabb a digitális szabályozás az asuson sokkal finomabb mint az asrokon/ ,tehát erre értettem az LLC beállítását ,ha nem ugyan az a lap még ha egy gyártotól is van akkor is lehet elég sok eltérés / mondjuk a bios / másképp adagolja nélad is meg nálam is a feszt.Azt meg elhiheted ,hogy elég sok mindent ki próbáltam már ezen is / r 3600/ és most is azt mondom nincs értelme egyelőre foglalkoznom a beállításokkal / finomítással / még nagyon friss a bios telis- teli bugokkal Lassan 3 éve RYZSÁZOK .Azért köszönöm a tanácsodat
-
apa111
aktív tag
Akkor szerencsés vagy ha ezeket túl élte Pár napja kaptam ezt az MSI lapot és egyelőre nem szerencsés a bios ami most rajta van.Előtte az asus x370 lapban még a 4400 is ment ,de nem éreztem nagy előnyét a 4200 képest és inkább csak melegedett így azon is hagytam alapon.De például ebben az MSI lapban egy AIDA is csinált újra indítást / fp 64 ray -trace/ vagy egy egyszerű PASSMARK teszt is ,mihelyt fix 4200 vagy 4300 ra állítottam .Használd meg elégedéssel
-
snecy20
nagyúr
Semmi nem melegszik túl, ugyanolyan hülyeség az egész, mint amikor a Geforce-ok elkezdik visszavenni a GPU órajelet teljesen feleslegesen néhány °C fokonként. Még akkoris, ha egyébként vagy 40°C-kal alatta vagy a kritikus hőmérsékletnek.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
Sirandrish
legenda
Nekem ahogy néztem olyan 4350ig boostol fel all core, pedig nincs a proci 62 fokos...
Az csak nem meleg...Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
-
wwenigma
Jómunkásember
Ne nyulj a feszhez, a venti hőmérséklet/fordulatszam görbét told el felfelé...
VID/VCORE meg nem szamit, 1ms-onkent allitja te meg masodpercenkent olvasod ki....
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Palinko
tag
Nem mert ha DOCP értéken hagyom akkor szépen piros nélkül lefut a memtest. 3600-on próbáltam mivel 1800-ra van beálíltva az FLCK (infinity fabric) így a RAM-nak 3600-on kell maradni, csak ugy ezzel 17-es időzítést tud, ami a Ryzen miatt alaplap feldob rögtön 18-ra ami helyett sokkal szebb lenne a 16 de lefelé nem tudom belőni. Lehet voltot is kéne emelni vagy valami mást? Az a baj hogy nem nagyon csináltam még ilyet és minden calculátorokra hagyatkozok meg amit összeolvasok de messze a RAM-nál van a legtöbb beállítási lehetőség kár hogy ez elég elhanyagolt terület
-
freezer922
aktív tag
Olvastam, hogy az oc random de nekem pl. 4k-t sem éri el. Tesztekben is max 3930on láttam a magokat :x
Most akkor én meg szar chip-et fogtam ki ?Illetve azt meg tudnátok nekem mondani amennyiben nem akarok oc-zni csak azt, hogy alapon minden tökéletesen menjen kell valamit állítgatnom?
Annyit megtettem amit egy random yt videóban láttam, hogy bios-ban belőttem ram freq-nek azt amilyen alapból de ezzel nem tudom csináltam-e bármit -
Pro!Petya
addikt
Konkrétan te vagy az első akitől ilyet hallok!
KB az egész YT-on nincs olyan video hogy a sima 3600 akár csak egy pillanatra is 4,3-ig boostolna all core játékok alatt.
Átlag jó ha 3975 - 4150 mennek. Egy videót találtam ahol 4175 és belenyal a 4200-ba de ennyi. Te meg erre ráversz még elvileg 150Mhz-etÉrdekelne hogy pontosan mi is van neked állítva a biosba! Meg hogy milyen terhelésen és hőfokon van a proci mikor ezt a kimagasló értékeket hozza!
[ Szerkesztve ]
-
wwenigma
Jómunkásember
Ez sztenderd freki szabadjára engedett xfr/pbo-val. Magasabb frekik csak huzosabb egy vagy keves szalas terhelesnel varhatoak.
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Intel Core I7 5820K
- Beszámítás! Intel Core i7 4771 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Ryzen 5 5600G /// Bontatlan // Számla + 2 Év Garancia
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, tesztelt - Gari 2029.01.04. -ig - Eladó!
- Intel Core i5 14500T - 14mag/20szál - TDP 35W - Új, gépben még nem volt - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen