- iPhone topik
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Telekom mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aha. Megpróbáltam kitölteni vele egy mezei fotópályázatos PDF-et. Csúnya vége lett
(Gimp lett a vége
)
Jó az online Google Docs, de ugyanúgy tud random inkompatibilis lenni bármivel, mint a Libre.Még jó, hogy vannak szabvány doksiformátumok...
Amúgy egyre inkább az Office a vendor lock-in, nem az OS, ahogy látom. Amit meg tudsz oldani Windowson, azt Linuxon is, kivéve a M365 only doksik.
-
tDr1v3r
veterán
Kérdés hogy minek? Ott a Google Workspaces cuccok, ingyen, van AI is hozzá meg minden, jól működnek.
-
válasz
Kisgépkezelő #7 üzenetére
Mivel gondolom ez egy frontend a Wine-hoz...
@baloo79 : Szíveen
Nyilván, van sokféle, itt a lényeg, hogy ennyire oda nem illő dolgot is lehet csinálni
-
baloo79
tag
Köszi, hogy megosztottad, anno én is játszottam vele.
De ma már az én esetemben: a cégnél MSO (illetve már MS 365), mert azt adják, itthon pedig Linuxon LibreOffice-ozom, ha épp össze kell dobni valamit.
Olykor a Google Docs-féle Táblázatkezelőt is használom.
Alapfeladatokra ezek az alternatívák is tökéletesek. -
Kisgépkezelő
senior tag
Egész jó ez. Ahogy nézem kb. ugyanazt tudja mint a Bottles amit én használok hasonló célokra. Az talán egy kicsit többet nyújt, meg felhasználóbarátabb, de cserébe a fejlesztői hajlamosak megbolondulni*, úgyhogy felírom ezt a listára, hátha szükség lesz még rá.
*mániájuk a flatpak, és ezért párszor már megpróbáltak "csapdákat" tenni a kódba, hogy csak az ő "official" verziójuk működjön.
-
-
Sokfelé (tipp: kb. a teljes magyar közigazgatásban is) Microsoft Office dokumentumokban zajlik az élet. Amivel a LibreOffice majdnem kompatibilis. Olyan (amúgy többnyire teljesen felesleges, és máshogyan is megoldható) formázásokat használnak, ami LO alatt szétesik.
Fun fact: Különböző MSO telepítések között másolva is szét tud esni egy dokumentum formázása.Annak idején töltöttem időket azzal, hogy az általunk generált .xlsx-ek ne csupán megnyíljanak, hanem mindenhol ugyanúgy is nézzenek ki, ugyanúgy legyenek képletezve stb. Nemtriviális.
-
-
Aku-Aku
tag
Van egy érdekes projekt: a winegui. Esetleg érdekes lehet kipróbálni.
-
Valahogy nem látom azt a szcenáriót amikor valakinek tényleg kell az Office (és nem csak azért mert "azt szoktam meg") és Linuxot használ, de inkább nekiáll Wine-al szórakozni, mint hogy pár perc alatt összekattintgasson egy WM Win-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- VR topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- hcl: MS Office365 Linuxon
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- iPhone topik
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- LG 55UR78003LK Smart Led Tv 140 cm, 4K HDR, webOS 23 ThinQ AI Garanciàlis/
- Asus Zenbook flip13 2in1 touch screen
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest