Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
odorgg
addikt
válasz
Devid_81
üzenetére
A kezdet volt nehéz, mert folyékony fém volt a blokk, és a kupak közt, és természetesen úgy vettem le a blokkot, hogy nem fektettem el a gép házat. Így egy apró csepp elszabadult, és be esett a PCIE csatlakozó alá, amit porszívó segítségével gondoltam eltávolítani. Sikerült is a művelet, csak amit kiszippantottam onnét, az a fél alaplapot króm színűre festette. Na ezt vagy két óráig sikáltam alkoholos fűlpucolóval, mire lejött. Ja de legalább megérte...
Baryka007
Akkor csapd agyon! Szívesen!
MPowerPHPengézés valóban necces, de utánna satuval minden irányba eltolod a kupakot a nyák széléig, és lenn is van. A forrasztás simán elengedi, viszont utánna a forrasz anyagot pengével lekaparászni a szilicium kockákról, az megint csak egy nagy élmény. Egy rossz mozdulat, és vége a procinak. Pedig ez egy egész jó példány, nem örültem volna ha nem éli túl.
-
odorgg
addikt
Utánna:
A konklúzió pedig, hogy semmi értelme az egésznek!
Elsőnek kupak nélkül próbálkoztam, de nélküle nem fekszik fel a blokk rendesen. Így még rosszabb eredményeket kaptam. Végül ment vissza a kupak conductonauttal, így kb vissza tértünk az eredeti állapothoz. Ezt a körömhegynél kisebb felületet, lehetetlen hűteni érdemben sajnos. Persze ezzel kb tisztában voltam, de nem hagyott nyugodni a dolog, ki kellett próbálnom.
-
odorgg
addikt
Nekem sokat segítettél ezzel, mert végre sikerült találnom egy stabil GDM off beállítást 3600-ra!
Most már próbálkozhatok feljebb is, illetve az időzítésekkel is játszhatok, ha nem akar feljebb menni

Közben lecseréltem a 3600X-et egy 3600-ra aprórol, ami a 4,2-őt 1,1V-al tudja, így a melegedési gondok is megoldódtak. 30-40 fok közt el van allcore OC-val, míg a 3600x 50fok fölé is képes volt felmászni terhelés nélkül, igaz annak 1,268V kellett a 4,2Ghz-hez. Mondjuk ez már Conductonaut-tal lett kenve, lehet az is segített rajt.
Az a lényeg most már olyan a konfig, mint amilyet eredetileg szerettem volna. -
odorgg
addikt
Köszönöm a véleményeket. Nem hagy nyugodni a dolog, szóval rá próbálok, és majd jelentkezem.
RX5700-nál nagyon bevált a cucc, de ugye ott a kupak miatt nem romlik a hő átadás, mert nincs rajt. -
odorgg
addikt
Van valakinek folyékony fémes vs hűtőpasztás tapasztalata 3000-es szériával? Kíváncsi lennék mennyit hoz hőfokban a conductonaut.
Google barátom nem segített
-
odorgg
addikt
válasz
South Velen
üzenetére
Akkor berendelek 1-et.
Közben van még itthon a 2x16 3200 Aegis is. Ezeket mellé pattintva,
3000 1T sem jött össze, 2T-vel 3400 még jónak tűnik.
Sajnos most hogy van, elkapott a kell a 32Gb érzés, pedig eddig semmi szükségem nem volt rá. Csak akkor meg már legalább legyen meg az a 3600 1T-vel, ezért cserélni kell megin
Az eredeti terv az volt, hogy megy a 2x8 Aegis, jön a 2x8 Ripjaws, és öröm boldogság.
-
odorgg
addikt
No fealdtam, nem akar ez az 1T összejönni. Illetve most meg csapott a 32Gb szele. Van valami értelmes kitt 50k alatt, ami 3600 körül megy 1T-vel?
-
odorgg
addikt
Valaki tudna segíteni nekem is Memóriákkall?
2x8 GB G Skill RipjawsV F4-4000C18-8GVK az alany. 3200Mhz felett még nem sikerült életre keltenem, és sajna nem tudom mi a hiba. Ennél gondolom többet kéne mennie. 3600-at jó lenne ha megfutná. 1,4V-ig kapott már feszt, de nem akar életre kelni 3200 felett, a 4000Mhz (XMP) 18-22-22-42 időzítésekkel.
-
odorgg
addikt
válasz
Albigator
üzenetére
Nálam is ilyen desktopon, alapon, illetve pbo-val is. A hőfok meg 30 és 60 fok közt ingadozik, miközben semmi terhelés van.
Manual oc-Val/fix fesszel sokkal kulturáltabban viselkedik. Nincsenek akkora kilengések a hőfokokban sem.Crunchert én rá nem tolom, elpárologna róla a szilicium😀
-
odorgg
addikt
Nekem is van új BIOS a Giga X570 UD-re, de csak memória kompatibilitás javítása szerepel a leírásban. Érdemes vele foalkozni, ha a jelenlegivel nincs gond?
-
-
odorgg
addikt
válasz
ScomComputer
üzenetére
-
odorgg
addikt
Tec halálból PBO-ra visszatérve, az említett AMD CBS menüpont az alábbi dolgokat tartalmazza, már amit fotóztam:
De továbbra sincs meg hogy mit kéne bekapcsolnom ahhoz, hogy az OC-t megoldja helyettem a cucc, és az jó legyen nekem?
Nem tudom hogy csak a Giga biosa ilyen e, de miért nem tudtak egy menüpont alá betenni minden almenüt, ami a vas finomhangolásval kapcsolatos?
-
odorgg
addikt
válasz
wwenigma
üzenetére
Köszi mindenkinek a segítséget! Qflah + hozta a megváltást.

De azért ez vicc hogy ennyitől behányta magát...
Most tartanom kell egy pendrivot ilyen esetekre, és az a legjobb az egészben, hogy ramot, procit is ki kell venni hozzá, ami a vízhűtés miatt, különösen jó szorakozás.

-
odorgg
addikt
Na bszameg lehalt a gép. Biosba nyomtam egy defaultot beállítást, restart és sekép sehang. Cmos clear sem segít, bekapcsol de semmit nem csinál. Találtam csipogót így van beep kódom, de ilyen kódra semmit nem hoz a NET. 3 rövid szünet 3 rövid, majd kussol. Most ez simán 3 rövid akár lenni vagy 6 rövid. Ha 3 akkor miért csak 2x ismétli egy szünettel? Ha 6 akkor még miért van szünet benn? Nem túl egyértelmű...
-
odorgg
addikt
Sziasztok!
Most lettem friss Ryzen tulaj, egy 3600X+Gigabyte X570 UD lap társaságában.
Mindig inteles voltam, nekem ez a Bios kicsit kínai. Fogalmam nincs mit állítsak, meg hova.
Nem lehet úgy mint intelnél, hogy fix fesz, de ha nincs terhelés, akkor visszavegye a feszt is, meg az órajelet is?
Próbáltam egy 4,4Ghz-es beállítást, de ekkor az órajel is fix, és a feszültség is. Ráadásul az XMP profilt hiába használtam visszatette a ramokat 2133Mhz-re 3200-ról. Alap beállításokkal mennek 3200-on is.Itt van pár kép, ezek az első próbálgatások, kevés sikerrel.
Köszi a segítséget előre is!

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Intel Core I3 9100f
- Intel Core i7 9700 12mb 8core 4,7Ghz processzor
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Intel Core I9 12900KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- Intel Core I5 14500 - 14mag/20szál - Új, bontatlan - Gari 2027.03.11. -ig - Eladó!
- LG UltraGear 27G850A-B IPS Monitor! 3840x2160 / 240-480Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- HP EliteBook 830 G5, G6 13,3" i5, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- AKCIÓ! Intel Core i9 12900KF 16 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo T14 Gen3 I5 1245U Refurbished - Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt RTX 4060 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest