Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Csőtörés lett a Red Magic 11 Pro gyötréstesztjéből
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- MIUI / HyperOS topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
warcat
veterán
-
warcat
veterán
válasz
Gyuri27
üzenetére
Túlpörgöd ezt, és csak elijeszted a kicsit bátortalanabbakat és még több lesz a számtech analfabéta.
A korábbi rev.E Crucial Sport LT 4x8 3000c15 kiteket cseréltem a már említett 4x16 3200c16-ra, mindkettő felállás probléma nélkül ment (megy) 3600c16-on, DRAM calc. által kiköpött értékekkel.Utóbbi érezhetőően menne többet is de felesleges mert maradok 1800-as IF-en.
Igen, még így is kicsi minta, de jól illeszkedik a netes tapasztalatokhoz, ami alapján döntöttem.
-
warcat
veterán
válasz
TomaxFPV
üzenetére
Crucial Ballistix BL2K16G32C16U4R ; a végén az R a színt jelöli, ez Red, nyilván van Black stb.
Amazon prime napon volt akcióban, 81.99 fontért vettem a kit darabját, vélhetően lesz hasonló Black Friday alkalmából ha addig tudsz várni. Nagyon kényelmesen megy 3600c16-on a 4x16 GB.
-
warcat
veterán
válasz
Szinyák
üzenetére
De, kimentettem, viszont hiába volt fenn az F10A, megint teljes efiflasht kért usb stickről DOS alól, és így a profilt sem fogadta el utána,de lényegtelen, telefonon tárolom az időzítéseket, megérte nekem az extra meló mert azért nem egy szinten van az alaplapival ez a hangkártya

Asust meg rugdosni kellene, mert fórumok alapján ők aztán nem csinálnak semmit az ilyen 'régi' hardveres problémákkal (már 370X alaplapokban is gond volt ezzela kártyával) és kb az alaplapgyártón múlik,hogy működőképes lesz-e, szóval bár megkésve, de köszi Gigabyte.
-
warcat
veterán
válasz
warcat
üzenetére
Annyi talán új, hogy CPU-Z re pillantgatva eléggé gyakran van 4473-as core boost és előfordul a 4498 is (3900X) de egyrészt nem monitorozom komolyabban, illetve mivel újra be kellett állítani a memóriákat, egyy füst alatt leirtottam a Spread Spectrumot is, így onnan is nyertem pár MHz-t ami nem volt korábban.
-
warcat
veterán
válasz
Dragon3000
üzenetére
Vannak ott cifrább dolgok is, akció lejárta után felvitték a PG27UQ monitor árát egymillió! forint fölé, hogy a visszaküldott bontott monitor ára kedvezőnek tűnjön

-
warcat
veterán
válasz
arnoldito
üzenetére
Dram calculator adataival megy, max 45 perc volt beállítani és gyorstesztelni (+éjszakára magára hagyni számolgatni).
23k volt a kitek darabja, az alzás kit árából pont kijön a kettő
Angolokat irigylem, nekik ingyenes szállítással és mert nem kell áfakülönbözetet fizetni, úgy ~20500 Ft volt az akciós ár júliusban. -
warcat
veterán
válasz
arnoldito
üzenetére
4x8GB sima 3000/C15 Ballistix Sport LT BLS2K8G4D30AESBK megy 3600C16-on.És még C14-en is eljut a Windowsig, biztosan lehetne faragni még az értékeken, ha lenne hozzá türelmem.
Ahogy írtam már korábban,az E-die pont, hogy kevésbé terheli a memóriavezérlőt 4 stick esetén, mint bármi más.
Egyébként samu b-dieból is van kifejezetten gyenge,ezen a ponton EU-n belül nem is próbálkoznék egyetlen "olcsó" darabbal sem, a jobb szériákat behabzsolták és prémiummal adják tovább az overclockers.uk és társai.
(amcsiknál neweggről még lehet szerezni időnként)Ezért ha nem akarsz brutálisan túlfizetni, az egyetlen racionális választás a micron e revision, szerencsére olcsó és van bőven belőle.
-
warcat
veterán
válasz
Dany007
üzenetére
3950X: novemberben, vélhetően extrém kevés darabszámmal, ha lecsúszol az indulókészletről akkor hónapokig nem lesz
Spekulálni lehet, de jelenleg messze nem találkozik a felkínált darabszám a kereslettel.Szinte biztos, hogy a 3950X szintén ilyen gyengén vagy még rosszabb elérhetőséggel jön be, ezért sokat nem segít.
Nem csak nálunk nem kapható, hanem egész EU területén problémás a beszerzése.Amúgy ha nem valamiféle elszámolási/számlázási problémád van, én megfontolnám a 190k vételárat, mert hiába cseng a fülben a 499.99 dolláros árazás, EU-ban 529.99€-ról indult, és ahhoz képest egy 40 eurós felárról van szó, ami bár bosszantó, de a rendszer összértékét nézve jobb legyinteni és megvenni.
-
warcat
veterán
Emagon kb 40 euró felárral kapható 3900X ha nagyon kell valakinek
3900X 189.990 Ft
-
warcat
veterán
Na remek, a 3950X elérhetősége még rosszabb lesz mint a 3900X-é, aki kinézte, nagyon legyen naprakész amazon/egyéb külföldi preorderrel, mert ha lecsúszik az első pár darabról, talán karácsonyra szereznek új készletet
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
warcat
veterán
válasz
Provisory
üzenetére
- MSI X470 GAMING PRO CARBON/ASROCK X470 Taichi : a VRM is elbírja a 3900X/3950X-et, bár 3950x esetén elkellhet erősebb, teszteket meg kell várni
-memória : Ballistix Sport LT BLS2K16G4D32AESB 32GB itthon jelenleg csak drágán érhető el, ~ 4 nap alatt itt van
-hűtés : Noctua NH D15 szerintem nincs konkurenciája, a többi alkatrészre elköltött pénz arányában illik, hogy beleférjen. A 2011-es Noctua NH D14 köszöni jól van, még a ventiket sem kellett cserélni, csak a teljesen új gép miatt pengettem ki a D15 árát, a régi átkerült a mozizósba (nincs szükség rá, de csendes legalább)
-ház: túlságosan egyéni ízlés kérdése.
-
warcat
veterán
válasz
SECTORnooB
üzenetére
Viszont a Micron e-die-nak pont egyik erőssége, hogy kevésbé terheli a memóriavezérlőt a több stick pl egy samsung b-diehoz képest.
Nálam mindenesetre gond nélkül megy a 4x8 3600/c16-onAmúgy ha alza kifogyott, itt van német amazonról kb 55k a vége szállítással együtt
-
warcat
veterán
Alzán továbbra is ott van a Crucial 32GB 3200MHz CL16 BLS2K16G4D32AESB
54 990 ingyenes szállítással
-
warcat
veterán
válasz
ScomComputer
üzenetére
Szerintem akit komolyabban érdekel a téma, már látta, aki meg nem foglalkozott vele, az nem érti így, hogy mi ez a semmiből
-
warcat
veterán
Szinte az összes x570 lap erősebb vrm részleggel rendelkezik ami kell is egy 3900x, 3950x alá.
Ha viszont 3600, 3600x, 3700x a cél oda tökéletesen elég egy MSI b450 tomahawk max is.Vadiújan x470 mellett dönteni felesleges, néhány nagyon speciális esetet kivéve.
A tényleg jó x470 lapok (MSI Pro Carbon, AsRock Taichi) itthon egy árban vannak a Giga x570 Aorus Elite-el. -
warcat
veterán
válasz
Poplacsek
üzenetére
Ennek az elméletnek nem sok értelmét látom, hiszen az összekapcsolt 2x8 magos chipletekből 4 hibás mag esetén még kihozható a 3900x, viszont a 3950x-nek hibátlannak kell lennie, vélhetően ritkább.
Inkább az lehet a hiány hátterében, hogy a potenciális 3900x-ek nagyobb hányadából inkább 3600, 3600x és 3700x-ek lettek. Alábecsülték a keresletet rá,de amíg nem rohadnak halmokban a polcokon a kisebb Ryzenek, alapvetően nem volt rossz üzleti döntés.
3950X készletekről az fog dönteni,hogy mennyire nehéz hibátlan chipletpárokat találni, míg 3900x-nél a kisebb Ryzenek bekészletezése is számított.
-
warcat
veterán
Illene, bár a Micron E-die-t elvileg könnyebb vezérelni (kevesebbet számít velük a 4 darab vs 2 db modulból származó terhelés).
Ahogy írtam korábban a 3000/c15 kitek mennek 3600/C16/1T-n (szintén 3900X). Nálad semmi tuning nem lesz a memórián, a hitelesített értéken mennek, csak a 4 modult kell elbírnia a memóriavezérlőnek, ha nem extra gyengus példány, nem lesz gond.
-
warcat
veterán
Ha szerepel az AES a termék kódnévben, az Micron E-die
német amazonról érdemes perpill venni, Ballistix Sport LT BLS2K8G4D30AESBK 76.03€ /db a plusz áfa után
-
warcat
veterán
válasz
galaktikus
üzenetére
Oké, de megér ez a kényelem 20 000 forintot?
Mert kb annyiba kerül. -
warcat
veterán
válasz
galaktikus
üzenetére
Hát a lényeg, hogy te magad elégedett legyél a vásárlásoddal, de ennyiből kijön
32 GB 3000MT/s C15 Micron E-die, ami ugyanúgy menne 3600/C16-on, feljebb meg nincs különösebb értelme menni. -
warcat
veterán
válasz
wwenigma
üzenetére
Igazából mégjobban bezuhant a win10 kulcsok piaca mióta ránéztél szerintem legutóbb, 2.77€ a w10 pro oem kulcs, és 4.34€ a retail kulcs.
Ennyi felárért lusta voltam aktiválós appal játszadozni, vettem egy ilyen utóbbit, gond nélkül megette. 10 euró környékén hozzácsapnak már egy Office 2016-ot.
Aki meg dolgozik, pénzt keres vele, tessék költségként leírni és viszlát.
-
warcat
veterán
Affordable X570 VRM Thermal Performance, Warning: One Board Sucks!
Spoiler: MSI MPG X570 Gaming Edge WiFi-t ne vegyetek.
-
warcat
veterán
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Mi számít gondnak?

Giga x570 Aorus Elite bios (pontosabban uefi) elviselhetetlenül lagolt amikor bármit állítani szerettél volna, frissítés megoldotta.
Szerintem jellemzően kiforratlanok a korai BIOSok,az ezzel szállított lapokat garantáltan frissíteni kell, de utána teljesen használhatóak. -
warcat
veterán
Pöccre megy a 4x8 GB 3000/C15 Micron E-die 3600/c16-on
Persze hosszabb teszt majd éjjel.És még C14-en is eljutott a Windowsig, mindezt 2x 21500 Ft + postáért

-
warcat
veterán
válasz
Sirandrish
üzenetére
Egyetértek, de 6700k-ról jobban igazolhatónak érzem a váltást így
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nem kerget a tatár (hogy még a pasziánsz is szaggatna) de na azért bosszant, hogy ennyire problémás, és főleg az, hogy eleve nem is volt normális készlet egy olyan kicsi piacocskán, mint az EU.
Pl az amcsi helyzet az elfogadható, ott is hiány volt bő 2 hétig, de azóta ha gyors a kezed megveheted listaáron.
-
warcat
veterán
Alza 3900x :

-
warcat
veterán
válasz
xNAGOYAx
üzenetére
Nincs semmi baja, milisecundumonként nézi a processzor, hogy szükség van-e rá és azonnal vetődik mindenre.
Ha így monitorozgatod, akkor egyből boostol és melegszik (még a képeden is 4175 MHz-en megy, ez nem nyugalmi állapot). Hacsak nem állítottál be all core fix boostot, akkor ha ténylegesen békénhagyod, vissza fogja venni magát. -
warcat
veterán
Iponon megjelent a 3900x. Drága bár nem scalper szintű ár, 193.5k
Boltban holnapi átvételt ígérnek, szállítás hétfőn/-től.
-
warcat
veterán
Lehet, hogy lesz valami a héten 3900X készletből EU-ban, uk amazon 1-3 hónapról ideiglenes készlethiányra változtatott. (persze az 529.99 fontra módosított áruk no comment)
-
warcat
veterán
válasz
arnoldito
üzenetére
Túl akartok költekezni mindketten, abból ítélve, hogy nem írtátok le, milyen szolgáltatások kellenek feltétlenül az alaplaptól ami miatt ezekkel szemeztek, és ami nincs rajta a Giga Aorus Elite-n 200€-ért

3700x miatt meg tényleg felesleges ennyit alaplapra költeni.Béna Bios lehet egyedül a probléma, a proci annyival kevesebbet eszik mint az előző generáció,hogy bármiben menni fog 99.5% teljesítményen (legalább) ami az előző szériában hasonló procit elbírt.
-
warcat
veterán
Jogos, szokásos agyi alapjárat angolból magyarra, így jár aki alt+tabolva jár fórumra értekezni

Hogy téma is legyen: holnap érkeznek a géphez az utolsó darabok... kivéve CPU-t annak továbbra sincs nyoma sem

-
warcat
veterán
A wafer az nagy lebernyeges szilikonlap, amin/amire lézerezik/nyomtatják az áramköröket, a die meg már az ebből kivágott "kész" (például: memória) -chip.
A Samsung, Micron és a betűkód már csak arra való, hogy rátalálj az eltérő gyártási technológiákkal készülő termékre
Valaki elmerülhet jobban benne, de vásárlóként neked elég ennyi.
A samu b-dieban és mostanra a micron e-dieban az alap DDR4 specifikációk teljesítése után még sok teljesítmény bennemarad (=jól tuningolhatóak). -
warcat
veterán
Esetleg mást is érdekelhet, hogy a Gigabyte x570 Aorus Elite a normális EU bekerülési árán elérhető, 70k HUF felett volt listázva, most majdnem fillérre pontosan 200€
-
warcat
veterán
Érdekesség: 3900X - Memory speeds 3600 or above limit boost clocks and prevent proper idle
36-os memória szorzó és felette nincs rendes idle és csökken a max boost is amit elér a proci, viszont amikor javítják, valószínűleg tovább fog nőni a teljesítmény
-
warcat
veterán
válasz
gaben88
üzenetére
Samsung b-die eltűnt illetve megfizethetetlen ezért Micron E-Die alapút érdemes, pl Crucial Ballistix
"AES" szerepel a termékkódban pl BLS2K8G4D30AESBK
Ma nem néztem szét de nagyon le volt minden rabolva már a hétvégén idehaza, elképzelhető, hogy jobban jársz külföldi rendeléssel.
-
warcat
veterán
Ez mondjuk jogos aggodalom, amit én összeszedtem reddit és egyéb fórumok alapján, AMD eleve nem szállította le az előrendelt/igényelt darabszámokat 3900Xből (100 darab helyett 10-20 és hasonlók) így eleve nem csillapult a kezdeti hirtelen igény sem, nem csoda, ha nincs sehol mostanra.
-
warcat
veterán
Hát sajnos az aug 22. egybevág az EU AMD-s rep? től származó infóval aki 2-3 hetet mondott a komolyabb EU készletre 3900xből (ha alza biztonságosra vette a dolgot, hogy ne verjék nekik az asztalt 17.-e környékén)
@Shkiz0: és hogy jut-e belőle kiskerben megvehető, vagy mindnek gazdája lesz már hamarabb

-
warcat
veterán
Úgy tűnik 2-3 hét mire lesz készlet 3900X-ből EUban
... -
warcat
veterán
90%, hogy nem nyírtad ki, nyugalom.
Ajánlom ennek a topiknak az átnyálazását redditrőlNyilván a te lapodhoz való biossal;
Különös tekintettel erre:
-
warcat
veterán
Őszintén szólva ha US amazonon már napok óta nincs 3900x akkor nem csoda,hogy errefelé is problémás a beszerzése

Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 12S 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciaval
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital Red Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- LG 42LX330C 42" LED-backlit LCD TV - Full HD
- Dell Latitude 5400 14" FHD IPS, i5 8365U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

...