- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
mozso
senior tag
Mennyi az a sokkal lassabban, milyen hőfokról mennyire, mennyi idő alatt? Mindig csak azt írjátok, hogy jobb, szebb, praktikusabb. Nem kötözködésből, de mik a mért eredmények?
Azt tudom, hogy nekem a mostani AIO rendszerben a víz 38 fokosra felmelegedve mennyi idő alatt hűlt vissza 34 celsiusra, amikor a szobában 30 fok volt. 3-4 perc.
280mm radiátor, játékvizes NZXT X62, AMD 3900X, 2db Noctua 140-es venti @ 1200RPM. Thermaltake Urban S31 ház, minden adat megvan, mért eredmények.
Bocsi, de a sokkal jobb, meg sokkal szebb, meg sokkal akármibb adatokkal nagyon nehéz bármit is kezdeni.
-
Pro!Petya
addikt
Az rendben is van ,nálam is kipörgeti a 3600X-et. Viszont mi az smt on/off miatt beszéltünk róla hogy ha a szálak tiltva vannak akkor minimum egy 8-12 magos kellene multira.
Mondjuk te pont tudnál egy tesztet csinálni BFV multi alatt a 3700X-el! Kiváncsi vagyok h ott már jobban muzsikál -e smt off! -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ki mennyire szerencsés...
A 2600-am 4GHz all-core felett már nem igen megy extra fesszel se, miközben van olyan szerencsés itt, akinek meg megy all-core 4.2GHz-et. A többségnek meg 4.1GHz volt a határ.
Az egész Zen2 szériában nincs annyi tartalék, hogy igazán jelentős all-core tuningra kelljen gondolni.
-
jokeph
nagyúr
Ez roppant megnyugtató hír számomra, akkor nem lehet semmi gond az R5 3600-al a Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wi-fi lapban.
Holnap jön a cimbi az R3 1200-as CPU-val, nekigyürkőzünk a BIOS flash-nak (mind a kettőnek, ha az első chip-é sikeres lesz), utánaolvastam, 2 lépcsőben kell megcsinálnom, ha nem legalább F31-es ver. van fent.
-
Palinko
tag
TDP keretet hol tudnék ellenőrizni? Elég zavaró hogy 3 programot nyitogatok mert egyikben sincs minden benne
A TDC, EDC, bármi is legyen az itt látható:
Ez full 100% stress test pár perc alatt feljebb nem fog menni.
Most sokkal hűsebb, de nem is megy 4,3-ra fel. Ami változott az az OC mode az Asus féléről ment a defaultra gondolom ez sokat segített. Azt hol vagyunk még a 4.8-tól lol.
Érdekes hogy csak páros lehet a CL, pedig 17 nek reklámozzák meg a DCOP is annak mutatja sőt a CPU-Z is ha nézem melyik foglalatban van RAM annyinak mutatja
Érdemes piszkálni 16-ra? Lehet azért volt baj mert a többi értéket is levettem? Nem értek a RAM tuninghoz még úgy sem, gondotlam keresek tutorialt ehhez a RAM-hoz mik az optimális beállítások de nem találtam.
IF- visszatéve 1800-ra.
Venti helyzet olyan hogy 2 Fractal Design elöl a házon egy hátul, közte a Noctua, mindkettő a ház hátulja felé fúj, mindkét torony 1-1 hűtővel a RAM feletti hűtő annyit megemelve hogy a RAM felett legyen egy fél centivel így elfér, meg a RAM is ha melegszik nem okoz gondot esetleg a műanyagban.
A pasztázást meg csinátlam már párszor, régi GPU-mat is pasztáztam a Phenomomat is többször mindig jól sikerült. Ráadásul a Noctua szerelésről is annyi videót láttam, mindenki máshogy pasztáz és jó nekik én a legjobbat próbáltam kiválasztani. A proci síkságát meg nem úgy festékkel néztem, csak szemre próbáltam belőni szemre meg hogy billeg-e, mozog-e rajta a hűtő, de nem volt gond és jól odahúztam nem kéne probléma legyen. -
Palinko
tag
Az épp Blender render volt 100% on pörgeti a procit, de pl CPU-Z stress tesztre is felmenne.
Most beraktam defaultra de akkor csak 2400-al megy a HX436C17PB3K2/32 Samsung B-dies RAM ami sztem nevetséges.... Szóval visszaraktam a D.O.C.P profilt ami a gyári 17-es CL-re tenné, de valahogy nem az lett...
A Biosban írja hogy 17 es érték, de ami sikerült mellette ott is 18-as. Nem is értem, pedig kézileg engedte 16-ra is átírni mint az előző screenshotokban, de néha kékhalált hal a rendszer és gondolom ez miatt.
Most érdekes megfigyelni hogy az IF Ryzen Masterben 1700 CPU-Z-ben meg 900
Azt döntsük el itt az igazságot. Minél többet állítgatom annál kevésbé tudom mi lenne a legjobb beállítás, most mintha az IDLE is nagyobb lenne mint tegnap ki tudja milyen beállításokon már. Én naiv azt gondoltam ha majd minden default meg auto, akkor tudni fogja a hw a gyárilag ráírt értékeket de nagyon nem így van
-
C1trom
tag
-
wwenigma
Jómunkásember
Tévedsz. Ryzen profil 1ms reakció idő és gyorsabban skáláz, Windows balance 15ms reakció idő tehát lassabban reagál a terhelésre. Ez a különbség a kettő között.
Többször le volt már írva hogy két alkalmazással nem szabad monitorozni egyszerre mert bezavar, csak cpuz vagy csak ryzen master. Ami órajelet kiolvas pedig nem az aktuális hanem az utolsó azt megelőzően, a kiolvasassal már felugrik egyből.
-
wwenigma
Jómunkásember
Eddig is rendesen pihent csak nem látod, Ryzen master mutatja. Csak addig ment a pofazas hogy most megemelték az idle frekit 3GHz-re, olvasd el a cikket. Egyébként Destiny 2 javítás miatt jött.
Palinko: IF - Infinity Fabric. Melyik alaplap van neked? Kézikönyvet atnezem mindjárt.
-
Puma K
nagyúr
Valóban egy külső ventilátorvezérlő megoldás a jelenségre.
Pl egy előlapi potméteres ventilátorvezérlővel be lehet állítani a fordulatot, de ez fix értéken járatja a rákötött ventilátorokat.
Legalábbis a régi Zalman MFC1 Plus ezt tudta amit használtam és még most is megvan (2db is
):
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- iPhone topik
- sziku69: Szólánc.
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- iPhone-t használók OFF topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged