-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
fudi2002
nagyúr
válasz
-=Jam=- #5834 üzenetére
Na, megvan. Ha jól olvasom, igazam volt. Az lesz az.
Elég jó oc guide
On AMD, start off with 1.10v SOC.
SOC voltage might be named differently depending on the manufacturer.
Asrock: SOC Overclock VID hidden in the AMD CBS menu.
VID values.
Asus: VDDCR SOC.
Gigabyte: Dynamic Vcore SOC.
Note that this is an offset voltage. The base voltage can change automatically when increasing DRAM frequency. +0.100v at 3000MHz might result in 1.10v actual, but +0.100v at 3400MHz might result in 1.20v actual.
MSI: CPU NB/SOC. -
Walter_White
senior tag
-
Ranagol_5
senior tag
válasz
-=Jam=- #5187 üzenetére
Én a ram inkompatibilitásra gyanakszom, ezért kipróbálom mindjárt a régi kingston furyx ramokkal, ugyan azok csak 2133mhz-esek, de ha feltepül a windows, akkor már előrébb vagyok annyival, hogy tudom a memóriákkal van valami.
Ami viszont nagyon zavar, hogy miért nem látta az nvme ssd-t rendesen.. -
Ranagol_5
senior tag
válasz
-=Jam=- #5178 üzenetére
Nem csak a windows nem települt ha 3200mhz-re állítottam kézzel, el sem indult a gép, párszor újra rúgta magát, aztán default értékekkel indult újra. A windows a default értékekkel sem tudom felrakni rá.
Semmilyen XMP-t nem találtam, azonban D.O.C.P-t igen. A képen látható, hogy beállította az xmp-s értékekre a ramot, ugyan kilóg a sorból, de a feszültséget is 1.35V-ra tette. Ugyan az lett az eredménye, mint amikor kézzel lőttem be. Sípolás, újra indulások, majd 2133mhz-en indul és figyelmeztet, hogy rosszak a beállítások. -
Ranagol_5
senior tag
válasz
-=Jam=- #5174 üzenetére
Bios frissítés meg volt már rég(egy új agusztusi verzió volt). Van XMP amd alatt?
Én azt hittem inteles cucc.
Kézzel tettem fel, a default érték amin használni akarja, az 2133mhz.
A windows telepítés közben újra indul, ubuntu 18.04 viszont felmegy, legalábbis eddig úgy néz ki. -
válasz
-=Jam=- #5118 üzenetére
Az igaz, hogy nem nagy kaland a 75 fok, de nehogy már egy kisebb procival és fényévekkel jobb hütövel ugyanazt érje el mint te nagyobb cpu-val kisebb hütövel. Ott valami nem kerek. Még a 4250-es boost rendben is van szerintem, ha all core annyit megy. A 4400mhz egy magra érvényes boost, mint inelnél.
-
turistakolbi
aktív tag
válasz
-=Jam=- #3832 üzenetére
Rengetegen nem értenek, az OC-hoz, és még gépet sem tudnak szerelni.
Készen kap egy atomstabil, bekonfigolt összeszerelt gépet.
Noctua egy életre szól. nem igazán veszít az értékéből. De majd ha akar akkor van miből alkudni.ha megveszik megveszik ha nem nem.
Van az a mondás, annyit ér amennyit fizetnek érte
De köszi mindenkinek a választ. A ram kérdésben.
-
Alpi.
addikt
válasz
-=Jam=- #1380 üzenetére
1 mag maximum boost órajel. Ha 40-50-70-x% -osan terheled a procit, akkor a tdp limitnek megfelelően alakítja az órajeleket. 50%-os terhelés mellett nem fog 4.6-ra tolni magokat. 4.1 - 4.3 közt mozog.
[Itt a videom] itt jól látni, hogy kis, egy szálas terhelésnél 4.3-4.275 az órajel, ha rendesen megdolgoztatjuk, akkor meg a tdp limitbe még beleférő max órajeleket ad. 4,100 - 4,075 mhz Cinebench R15 alatt.
Másrészről Afterburner egy "átlag"-ot mutat, ha magonként látnánk, tuti lenne 4,6-os érték is néha.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- iPad topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nintendo Switch
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Milyen légkondit a lakásba?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Házimozi haladó szinten
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest