Hirdetés
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Netfone
- Sok földi jó került a Redmi K90-be is
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Örömhír: nem spórol Európán a OnePlus
- iPhone topik
- Amazfit Helio Strap – képernyőmentesen
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Próbáltátok fixálni a ram időzítéseket? Ha kézzel be van írva, lehet, h nem fogja keresni a pontos beállításokat, hanem egyből indul.
-
-
Giga X570 Aorus Prora kijött az F6A, igaz, csak telefonon megnyitva a giga honlapját látom, gépről nem.
Ez vajon az új változat lenne? Ma délelőtt jött ki, de 9.9 a dátuma.. -
Miért veszi vissza a CPU vagy GPU azonos feszültség mellett az órajelet a hőmérséklet emelkedésekor? Elvileg a fogyasztása nem változik vagyis nem vesz fel több voltot, ampert. Vagy rosszul gondolom?
-
válasz
ScomComputer
üzenetére
Registriben kell valami bejegyzést kitörölni, neten keress rá
Telefonról lusta vagyok
-
Nincs olyan lista vagy nem lehetne létrehozni, ahol a bevált, stabil ram időzítések össze lennének gyűjtve, amik kézzel lettek beállítva/kitapasztalva? MIndezt olyan nyelven, amit a bios is ért, mert nem minden esetben egyezik a bios és a dram calc.
-
BCLK tuning mennyire életbevágó, mennyire ragaszkodjak hozzá? Űgy néz ki, h az előző lapom meghalt, így lapcsere lesz nálam, úgyhogy valami X570 lesz a befutó. Most egy Asus prime X570 P van nálam, de nem hinném, h marad. Pro változata tetszik, de sztem abban sem lesz BCLK állítás (vagy FSB, ki hogy imseri). Kár, mert az Asust szeretem.
Esetleg X570ből mi ami bevált és nem éreztetikk az emberrel, h spórolós lap, de nem kéthavi minimálbérért adják? Tudom, h ez nem az a topik, de itt talán több a tapasztalat. -
válasz
Foglalt név
üzenetére
3700X-et vennék jobbfajta 450/470es lapba. PCIE-4 szempont akkor jöhet egyedül a X570 lap, amúgy nincs értelme.
3600 nem játszik? -
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Manual OC-vel egymagon 4.4et ment nálam R20 alatt, de ment volna feljebb is.
Default beállításokkal R15 alatt 4,375 volt a max, pbo-val viszont csak 4.2
Manual allcore eddig 4.250 1,3V mellett, felette már sokat kért, hosszútávra úgy nem hagynám, de egy teszt erejéig kimaxolom. -
válasz
Palinko
üzenetére
Teszt alatt mennyi a tdp keret és azt mennyire használja ki? Illetve a TDC és az EDC értékek is segíthetnek.
Ramnál CL páratlant nem tud, csak párost.
IF-t tedd vissza rendesen, nem attól melegszik.
Ventik jól vannak felrakva? Nyílvánavaló, de hátha...Nálam ennél többet nem melegszik a 3700X ( hacsak nem melegebb a szoba)

-
válasz
Palinko
üzenetére
Én is visszasírom a 3570K-hoz tartozó biost.... Ez a mostani az x470en rémes. MIndent legalább 2 helyen lehet beállítani, de az kérdéses, h mikor melyiket veszi figyelembe, ezért maradtam a ryzen masternél.
Amúgy az IFC-t a ram tuning körül lehet állítani az amd cbs vagy a másik amd tuning menüpont alatt. -
válasz
wwenigma
üzenetére
Tudom, h egyszerre csak 1et szabad használni, úgy is szoktam nézni. Volt, amikor egyszerre használtam, de csak azért, h a program értékeit összehasonlítsam egymással.
Viszont ha tévedek, kérlek magyarázd el az alábbi jelenségeket:
WIn energiatakarékos profil, cpu temp 40 fok
Ryzen baanced 60fok
Gigabyte saját progijával nézem a fokokat, feszültséget, órajelet nem olvas ki, a két érték közötti üzemállapotok azonosak. Ez egyedül csak azért lehet, mert a feszültség nem esik vissza rendesen. Esetleg van jobb magyarázatod? -
válasz
wwenigma
üzenetére
Nem pihen, ha a feszültséget nézem. Ha a win energiatakarékost állítom be, akkor 1V alá esik a feszültség, ez látszik a ryzen masterben/CPU-Z-ben, illetve az idle hő is kb 10 fokkal csökken. Órajel visszaesik, ahogy kell.
Kezd összeálni a beállítás, most 3800-ra húztam a predator 3600at és stabil, mindezt 1:1 aránynál.
3800@18-17-17-36
-
Üdv!
3700x-el belépek ebbe a klubba

Elsőre tetszik, elégedett vagyok vele, tudja, amit vártam tőle.
PBO annyira nem tetszik még rajta, idági manuálisan 4,25re tettem, 1,325V mellet, itt stabil, hőmérséklet sem elszállt. Majd idővel még játszom vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Tudományos Pandémia Klub
- Filmvilág
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Házimozi belépő szinten
- Elon Musk billiomos lesz, ha kitör a gépek forradalma
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Elektromos autók - motorok
- Vicces képek
- Házimozi haladó szinten
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.7GHz LGA1151
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-10700 8-Core 2.9GHz LGA1200 (16M Cache, up to 4.80 GHz) Processzor!
- Eladó egy Intel i7 7800x
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Eladó Samsung Galaxy S21 FE 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3735, 100% Akkumulátor
- RÉSZLETRE . OPCIONÁLIS. HP EliteBook 840 G11 üzleti prémium laptop számlával és garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 512GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3867, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő