- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
devast
addikt
válasz
Cseneles #15976 üzenetére
Fc 1866, sajnos 1900-on nem ok
Ha elindul a gép akkor stabil, de nagyon sokszor a memória training-nél boot közben elhasal. memória 3733-on megy, időzítések amennyire lehet optimalizálva vannak
Gyártási dátumot nem látok a dobozon, SN alapján sem tudok rá következtetni, de gyanítom viszonylag új lehet. És szerintem is az van amit már említettek korábban, javult a kihozatal, és tippre ez fogy messze a legjobban, így jobb chipeket is beleraknak. Ami gáz, hogy a pbo ezzel nem igazán tud mit kezdeni...
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Cseneles #15971 üzenetére
"Ezt nem tudom miből kifolyólag ennyi, lehet az alaplap..."
Ezt tárgyaltuk Alpi-val , szerinte a kihozatal lett jobb , szerintem meg a válogatott jobb példányok amik 3700X-3800X- be mennének kerülnek a 3600/3600X-be mert ezekből fogy a legtöbb. Szerintem nincs már annyi "gyengébb" chip a kihozatalból hogy tudják ennek a szegmensek szükségletét kielégíteni így azokból pótólják kényszerűen amik jobbak.
Nem az alaplap a difi kulcsa. -
Omli85
őstag
válasz
Cseneles #14994 üzenetére
Továbbra sem értem, hogy hozna a gyengébb példányoknál az all core oc a konyhára ha nem viszi értelmes fesszel a fix órajelet
. Faragni tudsz a fogyasztáson meg az ebből adódó hőtermelésen de csak annak árán, hogy kicsit visszafogod a teljesítményt a fix órajellel.
Akkor nem boostol a PBO az általad említett *3950MHz környékéről feljebb ha allcore max terhelést kap és belefejel a PPT limitbe.
Erről írtam is, hogy köztes megoldás ha emelve van a PPT limit így nő az all core boost illeve megmarad a játékok alatt hasznos 1-2 szálon igénybe vett nagyobb boot opció is. Hátránya hogy hűteni tudni kell
Az tény, hogy all core oc több pontot ad CB-re illetve bizonyos helyzetekben konstans teljesítményt ad de ahol egy szálon kell a kraft ott PBO boostal többet profitál magasabb órajel miatt. Ha mennének kockák allcore boost órajelen azt mondom oké de nem így van.
Meg van mindkét opciónak az előnye és hátránya mindenki maga döntse el neki mi kell de egyik nem jobb mint a másik összességében szerintem csak attól függ hol mire van szükség.
-
Omli85
őstag
válasz
Cseneles #14991 üzenetére
Azért a tiéd egy ritka jó kocka maradjunk annyiban ne általánosítsuk ez alapján, hogy szar a pbo meg túlfeszel. Ráhagyással kell mennie, hogy minden kocka tudja a megadott paramétereket ha egy kicsit is rosszabb kockát fogtál volna ki rögtön nem lehetne ennyire sarkítani a dolgot és nem lennének ekkora különbségek az optimalizált manual oc-val sem.
FX-es időkben is lehetett finomítani ha szerencséje volt az embernek itt sem más a helyzet..Ez meg úgy általánosságban a topiklakóknak szerintem engedjük már el a PBO boszorkányüldözéses témát mert netto bullshit az, hogy szétcseszi a processzort meg káros meg egyéb hülyeségek...és személy szerint rohadtul unom már hogy napi 50 post erről szól az érdemleges infók és tapasztalatok helyett.
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Cseneles #14944 üzenetére
Neked lassan külön topik kéne mert te méréseiddel mi halandók nem tudjuk összevetni a sajátunkat!
A proci is valami fenomális , de most néztem hogy nálam a 3600CL14 is rosszabb mindenben mint nálad a 3600CL16 (echte ugyanaz a timing).
Szval abba is sikerült beletenyerelned ... ráadásul az 32GB -
Alpi.
addikt
válasz
Cseneles #14850 üzenetére
Kettőtök procija közül hihetetlenebb-nek a Tiedet mondanám !
Sajna az elején minden Mhz ajándék volt kb. 4 Ghz fölött. 4.2-re már a "nem rossz" kifejezést használtuk. Azért elég keményet fogtak a technológián az elmúlt fél évben, mi ?! Anno a Ryzenek 4 Ghz-et is alig tudnak-bol, most sok nagy chip jóval közelebb áll az 5-ös számhoz és ami talán még izgibb, hogy az all-core elérhető órajel, mennyivel közelebb lett a max boost-éhoz ! Egy-egy jobb procika simán belőhető kézzel arra az órajelre, vagy egy-két 3600-os pl. még fölé is szökken ! Hol van már Der8auer egy szálas Cinebench órajel mérés majd beküldős felhívása és a szomorú eredmény, hogy szinte nincs chip, ami hozná a max. órajelet.
Ilyen 500 mhz körüli javulásra egész generációkat építettek a múltban. -
válasz
Cseneles #14787 üzenetére
Reggel gyorsan kipróbáltam, nálam sajnos nem volt stabil 4100MHz 1,2v fix bios beállításokkal. Vagy csak én nem jól állítottam be valamit...
A proci egy Ryzen 5 3600 Asrock B450M Pro4-f lapban, Crucial Ballistix Sport LT 16GB (2x8GB) mellett.
A RAM 3600MHz CL16-en megy safe időzítésekkel. -
tomsolo
addikt
válasz
Cseneles #14622 üzenetére
nekem ugyanúgy megy mint a 3.60-s vagy jobban
szolgáltatásban jobbnak tűnik, 3.75t letölteni se tudom, ahh megtaláltam
-
Khaosz55
addikt
-
Khaosz55
addikt
válasz
Cseneles #14051 üzenetére
Én is ma kicsit teszteltem.
3700X biosban minden auto-n , alap beállításon.
Nekem egy Shadaw rock 2-es bordám van. Elég nagy, MX4--el pasztázva.
Aida 64-el stresszelve a következők az eredmények:
Terhelve: CPU 75 fok
Alap állapotba: 40-50 fok között ugrál
Játéknál 60-65 fok de ott inkább a 2080super fűti be a házikót.Elkezdtem állítania shadow rock2 ventillátorát. Max fordulat 1600, ha lecsökkentem a fordulat 900-ra, akkor is ugyan azok a hőmérsékletek maradnak aida 64-ben terhelve (75fok). Kézzel megfogtam a bordát kb 30-35 fokos lehet. Úgy hogy véleményem szerint ahogy korábban beszéltük egyszerűen kicsi a hőátadó felület a kupakon.
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Cseneles #13772 üzenetére
Eddig még abban a tudatban voltam hogy az enyém is a jobbak közül való 3600/3600X-en belül, de ezek szerint akkor tök átlagos...
Nekem már 1,244V kell a 4200-hoz Y-cruncher alattNálad amúgy nem lehet hogy ez a valós fesz érték? :
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Ma próbáltam COD MW alatt de élhetetlen kategória ebben az állapotában ez a Geforce Now, Single alatt talán elmegy kategória de engem nem győzött meg! Ahogy olvastam az eddigi véleményeket még a single gamek alatt sem megy simán.
-
válasz
Cseneles #13724 üzenetére
igazabol nem fogja.
nekem 3x360 radi van, 1 30, 1 45 es 1 60mm vastag.
nekem pbo mellett nem fogja meg az elsok kozul valo, szar 3600asom. y cruncher alatt pboval siman 83 fok. Egy 6eFtos leghutovel meg 92 XDigazabol nem kell leirnom, de aki ert egy picit hozza, az tudja, hogy egy ilyen meretu epitett viz kb tobbe kerul, mint egy 3900X...
aztan mire mentem vele? 10 fok se
-
Paxker315
veterán
válasz
Cseneles #13724 üzenetére
Nem akarok madárnak tűnni (amúgy az vagyok), de : biztos hogy jó ötlet all core nagylelkűen kínálni a feszt fix OC-hez? Ugyan nem feltétlenül értek egyet, de egyesek szerint a hét nm-en készült procik nem annyira toleraljak a magas, 1.325voltot meghaladó feszt tartósan, minden magra. (Nb, a gyári pbo nem minden magot egyszerre küld meg akkora feszültséggel)
Szerk : megvan a linkk [link]
-
vlevi
nagyúr
válasz
Cseneles #13266 üzenetére
Techpowerup tesztben is ekörül van, szóval, szerintem normális.
[link]
Sajnos van még pár dolog, amiben a vörösök még nem érték utol a kékeket, ilyen a fogyasztás, és a hőmérséklet is.
Mondjuk, hogy a Ryzen7 2700-t csak 42fokra sikerült "felfűteniük", az kicsit furcsa.
Bár lehet, hogy az előző Ryzen generációban van valami, ami miatt nem is igazán tudták meghajtani, és ezért maradt hűvös.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G6: i7-8G I 16GB I 256-512 SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest