Hirdetés
-
Beült egy AI-cég igazgatótanácsába James Cameron
it A Titanic rendezője a Stability AI igazgatótanácsához csatlakozott.
-
Jövő tavasszal érkezik az NZXT AMD X870E-s alaplapja
ph A cég két színben készülő újdonsága hozza a termékkategória sztenderdjét, és persze a letisztult dizájnját is messziről felismerjük.
-
Mozgásban az A Quiet Place: The Road Ahead
gp A PC-re és konzolokra érkező játék a hónap közepén debütál.
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
boogie84
veterán
Sziasztok,
Gigabyte X570 Aorus Elite-hez kérjek bios frissítést (3000HUF)? (így viszont egy felbontott lapot fogok kapni)
Vagy menni fog benne hibátlanul a 3700X?[ Szerkesztve ]
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
-
Qtya123
őstag
-
Stonerice
őstag
Sziasztok!
Valaki szokott néha játszani a Cities: Skylines -al? Szeretnék összehasonlítást a ryzen 1600-hoz képest mielőtt döntenék hogy érdemes-e váltani.Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
worxland
addikt
válasz DzsannyX #11164 üzenetére
Ja, jó lesz. Miután 2x pelust cseréltem, jó lett.
1) Letöltöm az @bios-t, telepít, semmi ablak vagy szöveg, úgy kellett megkeresnem, hová pakolta a programot az installer.
2) Szerverről csak az F5 bios-t hajlandó felrakni, OK, hadd szóljon
3) Reboot után üzen, hogy nem indul, kell egy load bios with defaults
4) defaulttal indul, mem visszament 3200-ről 2133-ra, miután visszaállítom, persze ugyanúgy megy rendesen 3200-ön
5) letöltöm az F10 biost (ez az 1.0.0.4 B), felrakom (persze itt is volt izgulás, mert a fájl neve nem bios.bin)
6) reboot után mem kérdés nélkül visszament 2133-ra, megint állíthattam vissza, meg kapcsolhattam be a jól eldugott CPU virtualizációt (VMware-hez kell), meg macerálhattam újra végig a ventillátor-beállításokat, hogy kussoljon alapjáraton a gép (AIO pumpa és radi+frontventi+hátventi)A bootidőt meg pont leszarom, restart-ra nem vonatkozik, cold boot meg havonta 1-2x fordul elő (éljen a sleep).
[ Szerkesztve ]
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
Pro!Petya
addikt
válasz Qtya123 #11159 üzenetére
Menüben akár 6-8 fokkal is vissza esik a temp , valszeg ezért tudott akkor nálad is feljebb boostolni.
Játék közben meg valószínű már elmelegedett annyira hogy hiába adott a Pbo elegendő feszt a magasabb boost-hoz, már hőmérséklet miatt falba ütközött.
Ebben az esetben optimális választás volt a minuszos offset használata mert így legalább a hőfokok javulnak. A frekvencia viszont azért nem nő meg a most nyert alacsonyabb hőfokok ellenére, mert ott már igenyelné a plusz feszt ami el van véve tőle. Ez egy ilyen ördögi kör. -
gaben88
őstag
Gigabyte Aorus Elite X570-es lapban használ valaki ilyen G.Skill 3600-as RAM-okat [link] ? Asus lapok QVL listájában szerpel, de ennél a Gigánál nem.
iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
-
gaben88
őstag
válasz Szinyák #11175 üzenetére
Akkor azt hiszem be is rendelem ezt a lapot este. A memóriák már megvannak egy ideje, lappal tököltem egy csomót, hogy mit kéne venni, meg hátha lesz jó akció BF-ben valahol, de aztán mindig ide lyukadok ki.
Köszönöm!
iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
palfitom
félisten
válasz sfknasty #11177 üzenetére
Szép, hogy elérted a 4500-at, de inkább próbáld meg 3600-os a legkisebb időzítéseket megtalálni, valószínűleg hasonló eredményeket kapsz (talán kisebb fesz-ek mellett).
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
fudi2002
veterán
válasz snecy20 #11178 üzenetére
Én ahogy láttam a topikban, 3600-3700-3800(x)ek esetén ez a 52-54 körüli max érték, 3900x-nál esetleg 57-60 körüli a max. Én ha kitapostam a szemét a ballistixnek (4266 CL18) akkor sem hozott nagyon jobb értékeket, bár hozzáteszem nem szórakoztam a finomhangolással, inkább csak ilyen "miért ne" próba volt.
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
Szinyák
őstag
válasz gaben88 #11176 üzenetére
nagyon jó lap én meg vagyok vele elégedve eddig mindig asus ,asrock lapom volt . Első Giga de nagyon jó stabil ,erős vrm. Ramokat első próbára vitte amit a Ryzen dram calculator számolt . Előző Asrock lapom x370 pedig az se volt rossz alig akart menni 3200mhz.-et .
3600x is szépen boostol benne és tartja is. Alig kellet a biosba túrni hozzá .. Letisztult lap nincs agyon csicsázva ...Szinyák
-
sfknasty
aktív tag
válasz palfitom #11179 üzenetére
A Hétköznapokban 3800Mhz cl 16,fclk 1900-ra állítva 66.5ns késleltetéssel. Csak a kiváncsiság hajtott,hogy az augusztusi gyártásúafr chipek mit bírnak.(hozzáteszem ezt a sebességet 1.47V-on tudja.)Meg a bclk-val játszottam picit.Ezzel feszegetve az fclk határait. 1909 a max,ahol a gép még bootol.A 72ns késleltetés viszont nem olyanxrossz,ha azt nézzük,hogy a 3600-3800 sem tud sokkal kevesebbet.Mégsem 75-78 ns
[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
-
mihellers56
tag
Hali!
Látom itt a ramos dolgokat, ha maradok 3700xel 3200hmz en cl16 ban az teljesítményben mekkora hátrány már ha van ilyen ilyenkor?[ Szerkesztve ]
-
SECTORnooB
addikt
válasz mihellers56 #11184 üzenetére
Nem lehet észrevenni a különbséget.
-
mihellers56
tag
válasz SECTORnooB #11185 üzenetére
Köszönöm! Hát akokr már csak összeajítom amikor leszidőm!
-
DjGod
újonc
Üdv!
Kérnék egy kis segítséget Asus X570 strix-e alaplapomon a PCIE_X1_2 és a PCIEX16_3 slotban nem megy a hangkártyám (Sound Blaster Z) újraindítás után ment el, csak a PCIEX16_2 slotban működik. Másik hangkártyával teszteltem azzal se volt jó, Biost is frissítettem az se oldotta meg. Ez alaplapi vagy CPU (r5 3600x) probléma lehet? Más hibákat nem tapasztaltam. Én az alaplapra gondoltam, hogy az okozhatja de azért gondoltam rákérdezek, mert akkor elég csak azt RMAba küldeni amelyik okozhatja. -
Picco
addikt
Asus C6H + 3600 + Patriot Viper Steel 4Ghz kit@ 4.2GHz allcore 3600CL14/1800 fclk.
Proci es memoria feszultsegekkel kell meg jatszanom.43/44-es szorszot nem szereti, BCLK-t meg lehet feltornaszom 102-re, attol fugg milyen feszko kell neki
**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
sfknasty
aktív tag
-
Foglalt név
addikt
Az utókornak:
3600X úgy néz ki, 4300-hoz kér 1.35-öt. Lehet még lesz kevesebb.
4400 1.4-el, 4500 1.475-el biztos kibír egy TimeSpy-t.
Ezzel már kb. elégedett vagyok, így alig gyengébb bench-ekben, mint a 4690k volt[ Szerkesztve ]
-
arabus
addikt
válasz mihellers56 #11197 üzenetére
Nincs az asussal gond. Jó lesz az.
BIOS meg nagyon jó.[ Szerkesztve ]
Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Napelem
- Milyen légkondit a lakásba?
- Házimozi belépő szinten
- Kerékpárosok, bringások ide!
- KATA (kisadózó vállalkozások tételes adója)
- Az irodákba kéri a dolgozóit a Dell, az Ubisoft is próbálkozik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen