- Yettel topik
- Xiaomi 17T Pro – korábban érkezik a siker?
- Bekábelezi Magyarországot a Yettel
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Milyen egy hatéves iPhone-t használni 2026-ban?
- Hivatalos: feladja a OnePlus Európában és Észak-Amerikában
-
10400 - 10301
39772 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 11901 11900 - 11801 11800 - 11701 11700 - 11601 11600 - 11501 11500 - 11401 11400 - 11301 11300 - 11201 11200 - 11101 11100 - 11001 11000 - 10901 10900 - 10801 10800 - 10701 10700 - 10601 10600 - 10501 10500 - 10401 10400 - 10301 10300 - 10201 10200 - 10101 10100 - 10001 10000 - 9901 9900 - 9801 9800 - 9701 9700 - 9601 9600 - 9501 9500 - 9401 9400 - 9301 9300 - 9201 9200 - 9101 9100 - 9001 9000 - 8901 8900 - 8801 8800 - 8701 8700 - 8601 8600 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 03:16 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
HdRew
őstag
Hmmm ezeket találtam:
"ErP Support determines whether to let the system consume less than 1W of power in S5 (shutdown) state. When the setting is enabled, the following four functions will become unavailable: PME Event Wake Up, Power On By Mouse, Power On By Keyboard, and Wake On LAN."
"Enabling ErP will disable waking from full power off state with anything other than the power switch. With ErP disabled, it's possible to set your computer up to turn on with a click of the mouse or with a keyboard, or with a packet sent to the NIC. It has no effect on waking from sleep.
The purpose of it is environmental. When powered off, your motherboard makes sure it has just enough power to receive a power on signal from it's connected devices. if ErP is enabled the motherboard allows itself to full power down."
¯\_(ツ)_/¯
Szerk: ja közben látom haladt a téma.
To all: igen a BIOS probléma orvosolva lett és nincs már fekete képernyős hideg indulás.
(MSI Tomahawk MAX)Nekem ErP nélkül hidegindítás esetén újraindul a gép, és utána tölt be rendesen, szóval be kell kapcsolnom.
-
SECTORnooB
addikt
-
perfegor17
senior tag
1,45-öt kér 4,4ghz-n
alatta kifagy a CB20.
fix-re vagyok rakva 1,375-re
-
Create.
addikt
Te a vid-et nézed, a vcore neki is 1.375V.
Amúgy ezt akartam is kérdezni, hogy a vid az manual oc-nál nem nö csak a vcore. Ilyenkor a vid-et kellene alapból magasabbra rakni és hozzá adni még +offsetet? -
perfegor17
senior tag
-
Ribi
nagyúr
Vajon nekem a 4.2GHz-hez az 1.45V-ot azért adja mert kell, vagy mert csak?
Ha másnak meg 1.1V is bőven elég?
-
Sir Riccio
addikt
Köszi, kicsit reszeltem rajta de az írás nem lett jobb.
A tRDWR valamiért nem megy 8 alá, pedig korábban 6 volt. -
perfegor17
senior tag
Latszik hogy nem is megy fullon a proci ha max 61 fokos.
-
Picco
addikt
3600 / 3600x / 3700x vasarlasara keszulok, X370 C6H lapba erkezik 4GHz-es memoria kit mellet(profilomba meg nem latszik) es kozepes mennyisegu OC is tervezve van.
Nagyon boldog lennek egy all core 4.4-el 24/7-re, tobb nem kell.
-
Malibutomi
nagyúr
Latszik hogy nem is megy fullon a proci ha max 61 fokos.
-
perfegor17
senior tag
úgy is megy vissza fix 4,3-ra
annyira nekem nem jön be ez az ingadozó órajel -
Ribi
nagyúr
Na de ez egy 20 perces időintervallum, nem csak a teszt alattit mutatja.
Sir Riccio: Nem pont ugyan olyan a memo beallitas. Sub timingoktól nagyon függ a dolog.
Nekem is hasonló értékek vannak XMP-vel. -
Sir Riccio
addikt
Sziasztok!
Szépen alakul most már nálam is a cucc, viszont a memóriával valami nem kerek.
A 2700X idejében ezekkel az időzítésekkel Aida tesztben ezt produkálta. Most EZ van. Mit rontok el? -
perfegor17
senior tag
Az nagyon keves. Nekem CB20 alatt 4150MHz-en megy az osszes mag
-
Malibutomi
nagyúr
Vissza tettem az egyel régebbi bios-t és megjavult a venti szabályozás. MIndent alapon hagytam csak a memória XMP lett berakva és annyi. CB20-alatt minden mag 3750mhz-en ment
Az nagyon keves. Nekem CB20 alatt 4150MHz-en megy az osszes mag
-
perfegor17
senior tag
Vissza tettem az egyel régebbi bios-t és megjavult a venti szabályozás. MIndent alapon hagytam csak a memória XMP lett berakva és annyi. CB20-alatt minden mag 3750mhz-en ment
-
Pro!Petya
addikt
Van több videója is, eszetekbe nem jutott megnézni, mi?
Rage 2 pl., ott nagyobb terhelések is vannak.
Egyébként meg teljesen mindegy, hogy mennyi a kiterhelés, nem is értem egyáltalán miért hozzátok ezt fel.
Az a kérdés, hogy stabil-e vagy sem! A kettő között meg nincs egyenes arányosság..Hagyjuk már!
Vicc a srác , Oc.neten posztolgatja hogy 1,5V felett küldi meg csak hogy 4k-ban 60-as fps limittel, nagyon max ~20% usage mellett ne fagyjon szarrá.
Ott vannak a BFV és a NFS Heat Single player videói 4300-4375 az amit kiprésel magából az a proci.
Nem találta fel a spanyol viaszt , egyszerűen kiválogatja azokat a címeket ahol el tud evickélni és szépen a lényeges dolgokat nem rakja ki OSD-re. A Rage 2-ben is 50%-a átvezető videó és splah screen-ből áll jah és 6 perc , a terhelés több mint az Alien-nél de még mindig vicc kategória.
A gyerek full instabil rendszerrel mókázik , maradjunk annyiban. Nagyon nem követendő és dicsőítő a példája. Félre vezeti a tapasztalatlanabb usereket ezzel a baromsággal amit csinál. -
Timer
veterán
Ne haragudj, tekertem vissza egy csomót, de elvesztem a kommentek között, neked mi oldotta meg ezt a problémát? Mert nekem is az van (most vettem tegnap a CPU-t), hogy elsőre nem indul el a gép, nem lesz input a monitoron, majd újraindul magától és másodjára gond nélkül be tölt. Nekem viszont se nem MSI, se nem ASUS, hanem Gigabyte lapom van és nekem az ERP nem oldja meg. (Legújabb BIOS telepítve van.)
Első körben próbáld meg XMP profil NÉLKÜL indítani a rendszert, úgy nekem mindig ment.
-
-FreaK-
veterán
Van több videója is, eszetekbe nem jutott megnézni, mi?
Egyébként meg teljesen mindegy, hogy mennyi a kiterhelés, nem is értem egyáltalán miért hozzátok ezt fel.
Az a kérdés, hogy stabil-e vagy sem! A kettő között meg nincs egyenes arányosság.. -
( V )
veterán
Hmmm ezeket találtam:
"ErP Support determines whether to let the system consume less than 1W of power in S5 (shutdown) state. When the setting is enabled, the following four functions will become unavailable: PME Event Wake Up, Power On By Mouse, Power On By Keyboard, and Wake On LAN."
"Enabling ErP will disable waking from full power off state with anything other than the power switch. With ErP disabled, it's possible to set your computer up to turn on with a click of the mouse or with a keyboard, or with a packet sent to the NIC. It has no effect on waking from sleep.
The purpose of it is environmental. When powered off, your motherboard makes sure it has just enough power to receive a power on signal from it's connected devices. if ErP is enabled the motherboard allows itself to full power down."
¯\_(ツ)_/¯
Szerk: ja közben látom haladt a téma.
To all: igen a BIOS probléma orvosolva lett és nincs már fekete képernyős hideg indulás.
(MSI Tomahawk MAX) -
Pro!Petya
addikt
Kivéve, ha sikerül a 4650MHz-et elérned all core (3800X), az a legjobb!
Jó hogy nem 2010 előtti címekkel promóz fix 60 fps-en 4K-ban.... cpu 5-10% gpu 40-50% usage.
Mondanám h szép eredmény de így nem az!
~1,5v-al idle közeli kihasználtsággal ezt az összes 3800X hozná. -
fudi2002
nagyúr
-
slidercod4
csendes tag
Ne haragudj, tekertem vissza egy csomót, de elvesztem a kommentek között, neked mi oldotta meg ezt a problémát? Mert nekem is az van (most vettem tegnap a CPU-t), hogy elsőre nem indul el a gép, nem lesz input a monitoron, majd újraindul magától és másodjára gond nélkül be tölt. Nekem viszont se nem MSI, se nem ASUS, hanem Gigabyte lapom van és nekem az ERP nem oldja meg. (Legújabb BIOS telepítve van.)
-
Timer
veterán
Oké, MIS-nél lehet, de nekem ASUS B450-F Gaming lapom van, és az említett probléma a legfrissebb BIOS verzióval is aktuális.
-
perfegor17
senior tag
Bekerült az új hűtő egy pár fokot nyertem vele meg kicsit csöndesebb is
-
Malibutomi
nagyúr
Ha van aki hasznal Matlab-et akkor nezzen ide hogyan kell a Zen procikon 250-300% plusz teljesitmenyt nyerni:
[link]Tomoren ha nem erzekel Intel CPU-t akkor a program nem hasznal AVX-et csak SSE1-et. Egy egyszeru bat file inditassal force-olhato ami 2-3x sebesseget eredmenyez.
-
Puma K
nagyúr
Csak ez egy offline-single címmel van terhelve: Alien: Isolation (2014.)
Ami ráadásul nagyon jól van optimalizálva, így a hardver majdhogynem édes mindegy. Elég csak a terheltséget megnézni. Nem egy mag-szál malmozik a játék közben.
A linkelt videóba bele-bele ugrálva amit láttam: maximum egyszálas terhelés 19%, terheletlen szálak száma: 4.
Ilyen feltételek mellett egy laptopban lévő CPU is az egekig boost-olja magát és tartja az órajelet, mert szinte nincs ami miatt melegedne, mert a kapott terhelés olyan karcsú.
-
Jacek
veterán
-
fudi2002
nagyúr
Srácok leírtam, ez egy msi bios bug volt. Ennyi, nem több. Semmi köze normál esetben, hogy cold bootban indul a gép, vagy hogy az xmp megy.
Tomahawk MAX 341-es bios után kiválóan műxik, előtte valóban be kellett kapcsolni. -
RECSKA
veterán
-
snecy20
nagyúr
-
Timer
veterán
Ne már... az életbe nem kapcsoltam be.

Az ErP az S4/S5 power state-ket engedélyezi, nem hinném hogy sok köze van indításhoz.
Az S4 a hibernálásé, ha jól rémlik.
Én az S3-at használom csak, ehhez nem kell az ErP - ez az alvás.(#10369) Timer: Mármint hogyan hibrid ? Ha kikapcsolom, ugyanúgy be kell töltsön mindent mint egy W7 vagy egy XP, nem látom a különbséget.
Megjegyzem, nem tudom számít-e, nálam legacy módú W10x64 Pro fut (a többi gépen is).
Hát, én is azt hittem, hogy ennek semmi köze nem lehet semmihez. Aztán de. Ne felejtsd el, hogy a W10 kikapcsolása valójában NEM kikapcsolás, félúton van a klasszik leállítás és a hibernálás között.
@szasanyi: én is azt mondom, hogy be kell kapcsolni.
-
szasanyi
félisten
Ez érdekes, mert én az ErP-t mindig Enabled-en használom azért, hogy kikapcsolt állapotban ne legyen feszültség alatt egy USB csatlakozó sem (különben világít a bill, egér). Eddig semmi problémát nem okozott egyik lapnál (ASUS, Gigabyze, MSI).
-
jokeph
nagyúr
Ne már... az életbe nem kapcsoltam be.

Az ErP az S4/S5 power state-ket engedélyezi, nem hinném hogy sok köze van indításhoz.
Az S4 a hibernálásé, ha jól rémlik.
Én az S3-at használom csak, ehhez nem kell az ErP - ez az alvás.(#10369) Timer: Mármint hogyan hibrid ? Ha kikapcsolom, ugyanúgy be kell töltsön mindent mint egy W7 vagy egy XP, nem látom a különbséget.
Megjegyzem, nem tudom számít-e, nálam legacy módú W10x64 Pro fut (a többi gépen is).
-
-FreaK-
veterán
Teljesen jó a fix allcore is!

A 4400 feletti single core boost így bukta , de összességében többet kapsz mint veszítesz.
Tegnap este óta tesztelem fix 4350-en 1,395v/1,417v mellett és eddig egész szépen hozza a dolgokat.
Amennyiben allcore tuning a cél, első teszted mindig az Y-cruncher legyen, aztán FP64 Ray-Trace. Ha ezek lefutnak már egyenesbe vagy, utána tesztelheted amivel már jól esik.

BFV multi, átlag 57-58 fokon tartja ~2 óra csapatás után is.
Ha a frekit és a feszt hozzá nézzük ~70-80% avg usage mellett akkor elég baráti szerintem.(bazki, már 4 óra?!
) Kivéve, ha sikerül a 4650MHz-et elérned all core (3800X), az a legjobb!
-
Thrawn
félisten
Már azt hittem a Prime Pro-rá jött, de sztem az Asus ki se méri rakni.
Béta már van, csak elfelejtették szignózni ezért nem lehet feltenni se
-
Timer
veterán
-
fudi2002
nagyúr
-
Timer
veterán
-
( V )
veterán
-
Pro!Petya
addikt
Pontosítok: A PB (2) működik automatikusan, a PBO-t manuálisan lehet bekapcsolni.
Több forrást is átböngészve az jön le, hogy csak a felhasználó által engedélyezett PBO jár a garancia bukásával.
Bár szerintem a kutya be nem bizonyítja, hogy be lett-e kapcsolva vagy sem.
Személy szerint nálam a következő lépcső az all-core beállítás lesz, majd kikísérletezem a P-STATE állogatásokat. R5 3600X-nél a gyárilag megadott P0-STATE az 3800 MHZ és 1,1 Volt körüli VID.
Hmmm, EZ valóban így működik ?

(#10336) propetya85: Akkor marad a fix/P-STATE.

Ha nem tetszik egyik se, akkor meg marad auto-n, végül is így elég combos.
Teljesen jó a fix allcore is!

A 4400 feletti single core boost így bukta , de összességében többet kapsz mint veszítesz.
Tegnap este óta tesztelem fix 4350-en 1,395v/1,417v mellett és eddig egész szépen hozza a dolgokat.
Amennyiben allcore tuning a cél, első teszted mindig az Y-cruncher legyen, aztán FP64 Ray-Trace. Ha ezek lefutnak már egyenesbe vagy, utána tesztelheted amivel már jól esik.

BFV multi, átlag 57-58 fokon tartja ~2 óra csapatás után is.
Ha a frekit és a feszt hozzá nézzük ~70-80% avg usage mellett akkor elég baráti szerintem.(bazki, már 4 óra?!
) -
perfegor17
senior tag
Msi lapoknál vissza lehet tenni régebbi bios-t? Kiváncsi lennék azzal hogy megy a gépezet
-
Sontir Fel
őstag
Köszönöm Uram, szerencsére ma már kifelé jönnek belőle. Talán holnap délután osszerakódik a gép, de hogy rendszer telepítésre sor kerül e, az kérdéses
Sokat vaciláltam én is vele, többször elfogyott és töltotték újra. Nézz rá naponta, nem lepődnék meg, ha újra kikerülne, 19ért vállalhatónak tűnik.
-
fanti
addikt
Na ma kb 20perc után kékhalálozott a rendszer. Szerintem csak nem bírja csak úgy a ram a 3600-at. Ami érdekes, hogy 3400-ra visszarakva meg bootloopba futottam, pedig a 2600-al ment simán. Visszadobtam 3200-ra. Jól van az úgy, majd hétvégén lehet szórakozok még vele, de az az igazság, hogy semmi kedvem tesztelgetni, szóval lehet marad így ahogy van.
nyomjá neki egy ilyesmit....
-
fanti
addikt
Jobbulást a gyerekeknek barátom!
baromi jó SSD-t vettél, mire én is odaszuttyogtam magam, addigra elfogyott. Igen, tedd az alsó slotba, onnan is szépen megy és bitang gyors lesz!
sok örömöt az új gépezethez!!!
-
balasig
tag
https://www.hardwareluxx.de/community/f12/ultimative-am4-uefi-bios-agesa-ubersicht-18-11-19-a-1228903.html#5.0 - iit megvannak a korábbi bios fájlok.
10200-as hszben írtam tegnap. Kipróbáltam, ventiket beállítgattam, onnantól már nem postol tovább a bios. Írtam ticketet, válaszoltak, de kérték írjam meg miket állítottam. CPU, Pump fan pwm, és egy sys fan DC-ben késleltetett felpörgéssel + hőfokok. Még nem küldtek választ. Német fórumra is feltettem ezt a problémát, ott egy emberke azt írta, neki működik jól. Nálam az előző az ABBA az működik rendesen. Csak 0.06-os offset voltage-ot kap.Közbe tesztelgettem ismét. Rosszabb a helyzet. Bios install után F1 setup vagy F2 default indítás. Defaulton elindul a Windows. Ha a biosba akármilyen értéket, egy darabot is manuálisan beállítok, csak egy ventillátorértéket, vagy a ram feszültségét fixálom, akkor már nem jut el a biosig se az újraindításnál. Ezt is megírtam az MSI supportjának, kíváncsi leszek, válaszolgat naponta egyszer amúgy
. De ez vicc kategória így kiadni akármit is. Az ABBA-biossal meg egész elégedett vagyok. -
mozso
senior tag
Megint csak arra jutok az 1usmus projekttel kapcsolatban, hogy alaplapi bios függő nagyon a téma.
Jól leírta miképpen működik az egész rendszer és sokmindennel egyet értek, hsonlót tapasztaltam (hőmérséklet függő PBO downclock adatok pl.)
Viszont nekem a régi 1.0.0.3ABBA / Asus C8H 1001 bios + Ryzen Balanced power plan + AMD chipset driver 1.8.19.0915 (2019 augusztus) pont úgy viselkedik alapból, ahogy sok embernek az 1.0.0.4B + 1usmus power plan némi állítgatás után.
Simán - még a Windows Update is - 1-2 szálon a legpotensebb magokat terheli folyamatosan, pedig még mindig 1903-as Windows van fent, nekem a 1909 nem jön elő jelenleg.
Szóval itt van a lényeg és emiatt teljesen normális, hogy alaplapfüggő kinek mi válik be.
1usmus:
Pay close attention to operating system and BIOS updates. OS and firmware vendors are as of late changing things far too often with too little documentation. Problems and solutions to serious problems will often not be mentioned in the changelogs.To update your BIOS, always use BIOS flashback (when possible/available) and clear the CMOS after flashing. Otherwise, Windows might not see the changes in the ACPI tables that describe the processor's configuration.
Keep monitoring for Ryzen Chipset Drivers updates. It is these drivers that are the most important link between the BIOS and OS, and these also indirectly affect the OS scheduler.
Global C-state Control, CPPC Preferred Cores, and AMD Cool'n'Quiet should always be set to "Enabled".
CPU Cooling: the boost frequency of the Zen 2 processors is very dependent on temperature. AMD calculated their rated boost clocks at 50°C.
Depending on the processor, maximum boost will go down with temperature:
- 3900/3950 - 75 MHz per 10°C
- 3800/3700 - 50 MHz per 10°C
- 3600/3500 - 35 MHz per 10°C
That's why some people with poor cooling may see lower frequencies. This includes case airflow and high ambient temperatures. -
Create.
addikt
-
RECSKA
veterán
-
szasanyi
félisten
Na ma kb 20perc után kékhalálozott a rendszer. Szerintem csak nem bírja csak úgy a ram a 3600-at. Ami érdekes, hogy 3400-ra visszarakva meg bootloopba futottam, pedig a 2600-al ment simán. Visszadobtam 3200-ra. Jól van az úgy, majd hétvégén lehet szórakozok még vele, de az az igazság, hogy semmi kedvem tesztelgetni, szóval lehet marad így ahogy van.
3200-on nem bírja a CL14-et? Mert az olyan, mint a 3600 CL16-on.
-
Create.
addikt
-
szasanyi
félisten
Megjöttek végre a cuccok.(bocsi a mobillal keszult kep minőségéért.)
[kép]Az alaplaphoz szerintetek melyik biost rakjam fel? Illetve melyik amd chispet drivert?
Na végre, és jó szórakozást hozzá!
Felteheted a legújabb 7B85v1B2(Beta version) BIOS-t, nincs gond vele - igaz, és nem tapasztalok változást (no tuning). Chipset nálam szintén a legfrissebb 1.9.27.1033
Korábban javasoltak előző verziót de nem változtatott semmit, de ha te tuningolsz kipróbálhatod ezt is azt is. -
DanielXXXV
nagyúr
Megjöttek végre a cuccok.(bocsi a mobillal keszult kep minőségéért.)
[kép]Az alaplaphoz szerintetek melyik biost rakjam fel? Illetve melyik amd chispet drivert?
-
boogie84
veterán
Sziasztok!
MSI B450 TOMAHAWK MAX lap + Ryzen 5 3600 proci mellé jó választás-e a 2x8GB 3200MHz CL16 Corsair Vengeance Red kit?

Sajnos a Ripjaws V 3200/CL16 nem elérhető Oázisnál, és minden komponenst onnan kell beszereznem
Alza kuponnal tudsz spórolni pár ezrest. [link]
-
SECTORnooB
addikt
Sziasztok!
MSI B450 TOMAHAWK MAX lap + Ryzen 5 3600 proci mellé jó választás-e a 2x8GB 3200MHz CL16 Corsair Vengeance Red kit?

Sajnos a Ripjaws V 3200/CL16 nem elérhető Oázisnál, és minden komponenst onnan kell beszereznem
Kb tökmindegy mit veszel, nekem is ilyenem vót, szolgált mind3 Ryzen generáció alatt.
-
subaruwrc
félisten
Sziasztok!

jó lesz
-
Mercutio_
félisten
Sziasztok!

-
Malibutomi
nagyúr
-
Steven
addikt
Allcore tuninggal nekem is megy 5200 felett, de valamiert jobban akarom hogy igy menjen

nekem is kell , hogy idle keveset egyen mert 0-24 be megy média szerverként is a gép ...
szvl allcore nem játszik...sajnos bár lehet egyszer kiváncsiságból megnézem mennyit bír mennyi feszel
Kár , hogy nem lehet úgy mint intelnél hogy beállítom X feszel mennyen az allcore boost azt ha kifagy az már az én bajom....
-
Create.
addikt
-
Tyrel
őstag
Allcore tuninggal nekem is megy 5200 felett, de valamiert jobban akarom hogy igy menjen

Scalar szorzót tekerd feljebb PBO-ban
-
Malibutomi
nagyúr

-
Puma K
nagyúr
fix 4300mhz 1,375v
+ (#10335) perfegor17
:Köszi szépen az infókat és a képet!
Jah jól van már kezdtem magamat rosszul érezni, hogy a gyaloggalopp i9-ről váltottál egy kötözöttlábú R7-re
De akkor minden a helyén
-
Pro!Petya
addikt
Pontosítok: A PB (2) működik automatikusan, a PBO-t manuálisan lehet bekapcsolni.
Több forrást is átböngészve az jön le, hogy csak a felhasználó által engedélyezett PBO jár a garancia bukásával.
Személy szerint nálam a következő lépcső az all-core beállítás lesz, majd kikísérletezem a P-STATE állogatásokat. R5 3600X-nél a gyárilag megadott P0-STATE az 3800 MHZ és 1,1 Volt körüli VID.

Igen, viszont játékoknál már a legalacsonyabb minuszos offsetre is esik a freki/teljesítmény. (ugyanúgy mint az egyszálas résznél a tesztben, amit linkeltél)
-
perfegor17
senior tag
-
Create.
addikt

Igen, ezt írtam elsőnek is, hogy azt szerintem nem lehet bizonyítani.
-
jokeph
nagyúr

-
snecy20
nagyúr
De hogy-hogy "ilyen kevés"?
Tudom benchmark és nem ezzel játszik az ember, de nem valami 5k körül mozgott a 8/16-os Ryzenek eredménye?
(#10328) perfegor17
:Nah ez már igen.
Milyen értékeken járt a procid?
~5350 természetesen, szeptember eleje körül posztoltam ide több ilyesmi eredményt is.
Ez így részemről azért jobb, mármint az összes magra vonatkozó tuning, mert így nincs a proci kitéve a hőmérsékletből adódó frekvenciacsökkenésnek. 4400Mhz az 40, 60 meg 80 fokon is. PBO-val már rég ledobna egy csomó boost lépcsőt. -
perfegor17
senior tag
-
Tyrel
őstag
-
Puma K
nagyúr
De hogy-hogy "ilyen kevés"?
Tudom benchmark és nem ezzel játszik az ember, de nem valami 5k körül mozgott a 8/16-os Ryzenek eredménye?
(#10328) perfegor17
:Nah ez már igen.
Milyen értékeken járt a procid?
-
perfegor17
senior tag
Francba mar ugy szeretnem ha 5000 felett lenne a CB20 PBO-val...
Amugy most eloszor 25MHz-el a megadott fole boostolt a procim 4425MHz.

-
Create.
addikt
Attól még a hivatalos álláspont az, hogy ugrik. Egyébként nekem volt változás, mert nélküle nem boostolt 1magon csak 4100-ig és bekapcsolás után a fesszel is bőkezűbb lett.
-
palfitom
félisten
Sziasztok.
Olyan kérdésem lenne hogy egy RX Vega 56 mellé milyen ryzen procit ajánlanátok. Természetesen nem fontos a legujabb széria. Nekem pl 1700X és 1800X lenne az elképzelésem. Most szeretnék fx8350 rol atalni ryzen re. A segítséget előre is köszönöm szépen.Ha gaming a cél, akkor R5 3600, olcsóbban pedig 2600 / 2600X.
-
snecy20
nagyúr

all core 4.4Ghz@1.32V., CB R20 ~4350 pont, PBO-t már el is felejtettem.
-
jokeph
nagyúr
Jó poén. Ha nem kapcsolom be, akkor is működik a Turbo Boost.
Ha bekapcsolom, nem vettem észre különbséget. És ez 3 különböző lapban is így ment R5 3600X-el. (B450 Pro 4, X470 Aorus Gaming 7 wifi és X370 CH6 E). Tehát ?
-
Create.
addikt
-
boogie84
veterán
-
Malibutomi
nagyúr
-
varmi2
nagyúr
-
boogie84
veterán

UP!
Ilyen teszt soran milyen meleg a cpu?
Azt olvastam h aki bekapcsolja a PBO-t annak ugrott a gyari gari. Ez csak urban legend? -
Malibutomi
nagyúr
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Sziasztok.
Olyan kérdésem lenne hogy egy RX Vega 56 mellé milyen ryzen procit ajánlanátok. Természetesen nem fontos a legujabb széria. Nekem pl 1700X és 1800X lenne az elképzelésem. Most szeretnék fx8350 rol atalni ryzen re. A segítséget előre is köszönöm szépen.3600-at vagy erősebbet javaslok, mert ahhoz a drága vga-hoz olyan procit lenne érdemes odatenned, ami single-core teljesítményben is a toppon van.
-
Szeszkazán
senior tag
Van bárkinek gondja Windows frissítéssel? Nekem a 1903-hoz egyszerűen képtelen felmenni a cumulative update. 99%-ig elmegy, majd kiírja, hogy undo, mert nem sikerült és vissza az egész, nagyjából 4-5 hete már ezt játsza. Így pedig nem megy fel a 1909 sem. Soha nem volt még ilyen gondom, ezért picit az AMD driverekre/hardverre gyanakszom, hogy gondja van vele a windows-nak.
Tud valaki valami trükköt, hogy a 1909-est hogy tudnám egyből feltenni? Vagy megoldani valahogy ezt az update-et?
Konfig: MSI X570 Ace + 3900X + 960 Pro ssd + 32 GB RAM + Vega64 + Win10 Pro. Minden driver a legújabb, kivéve a VGA.
Nálam már 3 hónapja ez volt, tegnap előtt rá engedtem egy új telepítőt file megtartással.
A neten található létező összes WA-t próbáltam , nem segített. Most már jó. -
Mumee
őstag
Van bárkinek gondja Windows frissítéssel? Nekem a 1903-hoz egyszerűen képtelen felmenni a cumulative update. 99%-ig elmegy, majd kiírja, hogy undo, mert nem sikerült és vissza az egész, nagyjából 4-5 hete már ezt játsza. Így pedig nem megy fel a 1909 sem. Soha nem volt még ilyen gondom, ezért picit az AMD driverekre/hardverre gyanakszom, hogy gondja van vele a windows-nak.
Tud valaki valami trükköt, hogy a 1909-est hogy tudnám egyből feltenni? Vagy megoldani valahogy ezt az update-et?
Konfig: MSI X570 Ace + 3900X + 960 Pro ssd + 32 GB RAM + Vega64 + Win10 Pro. Minden driver a legújabb, kivéve a VGA.
Nekem is így volt.
Tegnap nekiültem megoldani és végül a Windows 10 Frissítési segéd feltette.
Más nem segített. -
fudi2002
nagyúr
-
beef
őstag
Ez nem AMD hiba rengeteg inteles gépnél is találkoztam vele korábbi frissítéseknél.
Próbáld első körben a gépház - frissítés és biztosnság - hibaelhárítás - windows update -
DBZFOREVER
csendes tag
Sziasztok.
Olyan kérdésem lenne hogy egy RX Vega 56 mellé milyen ryzen procit ajánlanátok. Természetesen nem fontos a legujabb széria. Nekem pl 1700X és 1800X lenne az elképzelésem. Most szeretnék fx8350 rol atalni ryzen re. A segítséget előre is köszönöm szépen. -
Szinyák
őstag
-
Create.
addikt
Én most csak rdr2-vel játszok. Majd megnézem, de mivel amd kártyám van monitorozó csak a gyári van, a többi összeakadhat, így nem rakok fel semmi 3rd party monitorozót. Még a ryzen mastert se.
-
Yany
addikt
-
DzsannyX
tag
-
Szinyák
őstag
Jogos , napi használat az igazi teszt + játékok . Annyit megtennél ha több órás játékot toltál mennyire boostol max és mennyire tartja meg pl bf5 megosztanád pár screen jöhet .
Vacillálok én is X vs nonX legyen -
( V )
veterán
Hmmm lehet hogy a ventilátor problémát is az okozza?
Azt még nem teszteltem

Az ErP kapcsoló nem csinált semmit viszont... Uhhhhh, na valamelyest user error: az LNA kábeleket le kellett szednem és utána már alap alaplapi értékekkel (600-700 rpm / 7.2V) is elindultak az NF-P12 k hideg indítás után is.
-
Create.
addikt
-
varmi2
nagyúr
-
Motyi
senior tag
-
DzsannyX
tag
Ahogy olvasom a "le kell szedni azt" fordulatot érthetted félre. Mármint az alaplai bordát kell leszedi., ahogy (#10301) hsz-ben is írtam.
Na mindegy, nem kardinális. A lényeg, hogy Sontir Fel fórumtárs értette mindkettőnket és jó döntést hozott: Felső slot, alaplai borda leszerel...
-
DzsannyX
tag
Van egy gyanúm, hogy nem kell leszedned, el kell férjen bordástól. Előre ne szedd le, előbb próba.

(#10296) DzsannyX: Á-Á. Az alaplapi "hűtőborda" az csak egy + cucc, nem az fogja az SSD-t a helyére.
Nem szükséges visszatenni, roppant csalódott lennék ha nem így lenne (Gigánál nem kellett visszarakni). 
Jól látom, ellentmondtál magadnak 2 egymást követő HSZ-ben ?

(#10298) Sontir Fel : Tudom, azért is mondtam, hogy ne vedd le, előre semmiképpen.
Jó tanács: Az SSD végén lévő rögzítő kis pici csavart érzéssel húzd meg, nem kell halálra feszegetni, nem tesz jót sem az SSD nyákjának, sem a menetes távtartó bolhának amibe belehajtod.
Miben látod az ellentmondást?
Amiket írtam az egyes HSZ-ekben:
(#10292) Általában az SSD-ről le lehet szedni a bordát (mivel csak ragasztott) és ha leszedi, akkor illeszkedni fog az alaplapi borda alá.
(#10295) Mivel az SSD-je bordája komolyabb, ezért inkább azt célszerű meghagyni és az alaplapi bordát ne tegye vissza. Ebből nem lesz gond.
(#10296) Mivel két slot van és csak az egyikhez van alaplapi borda így nyugodtan választhat, de ha az alaplapi bordásat választja, akkor az alaplapi bordát le kell szedni (lásd (#10295) hsz-em)
Új hozzászólás Aktív témák
-
10400 - 10301
39772 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 11901 11900 - 11801 11800 - 11701 11700 - 11601 11600 - 11501 11500 - 11401 11400 - 11301 11300 - 11201 11200 - 11101 11100 - 11001 11000 - 10901 10900 - 10801 10800 - 10701 10700 - 10601 10600 - 10501 10500 - 10401 10400 - 10301 10300 - 10201 10200 - 10101 10100 - 10001 10000 - 9901 9900 - 9801 9800 - 9701 9700 - 9601 9600 - 9501 9500 - 9401 9400 - 9301 9300 - 9201 9200 - 9101 9100 - 9001 9000 - 8901 8900 - 8801 8800 - 8701 8700 - 8601 8600 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- CPU bazár Core i5 10500T + 10500 + 12500T + 12500 Core i7 10700 + i7 12700K + Core i9 9900 12900K
- Intel Core i9-14900K 24-Core Box - PCX számla, garancia 2029.08.29.
- Core i5 8500T (8,5e) + Core i3 8100T (3e) processzorok
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 7700T 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Phenom II X3 710 processzor
alatta kifagy a CB20.