Hirdetés
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- A vártnál korábban érkezhet a Xiaomi 17 Ultra
- Honor 500-ak részletesen, minden színben
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- iPhone topik
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-FreaK-
veterán
-
Kaci84
őstag
válasz
RECSKA
üzenetére
Arra gondotlam, hogy nem hiszem, hogy egy NZXT Kraken X52 ne bírná el a 9900K-t. Ha a 9700K lehűti 80C-ra CB alatt a 4 csöves hurka lég, akkor a 240 kompakt 40e Ft-os víz a +8HT-val töbet fogyasztó CPU-t ne tudná legalább ennyire vagy kevesebbre hűteni. Ha meg tényleg ennyivel többet melegszik, akkor meg pláne nem venném/ajánlanám a 9700K-val szemben.
-
-FreaK-
veterán
válasz
wwenigma
üzenetére
Ne haragudj de ez így egy nagy mellébeszélés..
"irreleváns" -> tettél egy állítást, annak a szempontjából nem irreleváns, mivel _szerintem_ helytelen az állításod.
"ahol egyikkel nincs meg a 144fps ott a masikkal lehet megvan de nem minimum fps gyanánt"
A legtöbb esetben 1% és 0.1%-ban is jobbak picivel az Intel procik.Az más kérdés, hogy ez számít-e, mekkora a különbség, milyen helyzetben (felbontás, limitek, stb.) mekkora stb. Írtál egy kijelentést, mégpedig, hogy "Nem éri meg jatekra sem az intel, ezen a szinten sem."
Én azt írtam, hogy ez így ebben a formában szerintem nem állja meg a helyét, és leírtam, hogy miért. A fenti az csak mellébeszélés volt tőled, de no offense. -
boogie84
veterán
válasz
wwenigma
üzenetére
Ahogy masok is irjak a 1070hez felesleges.
Pont ma jottek meg hianyzo alkatrrszeim a gephez. De pont ma kell leadnom a 1070et a 1080ti miatt. Nem lesz osszehasonlitasi alapom.3700x vs 9900k: par %-kal gyengebb csak a 3700x a 2080ti mellett. Ennel a vga-nal ugye jol jon a max prociteljesitmeny. Szerintem malmozik a processzorod jatekok alatt es izzad a vga. Hany %-on megy a procid?
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
-FreaK-
üzenetére
Olyan helyen van "elony" ami irreleváns, ahol egyikkel nincs meg a 144fps ott a masikkal lehet megvan de nem minimum fps gyanánt, 0,1%-ban pedig altanaossagban jobban all.
Szigoruan maganvelemeny, mindenki azt vesz amit akar sőt még olyan felhasznalas is lehet ahova en is ajanlanek intelt - specifikusan - de altalanossagban ezt nem tudom tenni. -
Kaci84
őstag
válasz
ScomComputer
üzenetére
Hallod-e, de nagy ez a probléma, hogy rögtön szóvá kellett tenned! Azért nem OFF, mert a Ryzenről is szó van benne, még pedig alaposan kitárgyalom, én hány fokot mértem CB alatt. Na így oké?
Lehet én vagyok lemaradva, de én még sose halottam olyant, hogy a HT jobban kellene mint a fizikai mag. Arról nem is beszélve pár éve arról szólt a nóta, hogy a játékok 4 magot használnak nem többet, most meg hirtelen a 8 se elég. Általánosságban gondolom. Tesztelgettem is, bár nem átfogóan, de majd ránézek. -
ScomComputer
veterán
válasz
Kaci84
üzenetére
Legalább OFF-ba tennéd ami OFF, ahogy többiek is csinálják,nem látod ...
A 9700K,most még jó de majd az új gameknél ahol kell a HT/SMT ott vége én nem vennék már,pedig nálam volt sokféle proci,pl. a RDR2 is kihal rajta,mert kell a ht/smt....
Pl:"Intel i7-9700K (not really recommended for RDR2)
[link]
-
Ismét felteszem, van itthon kontakt ryzen cpuk delidelesehez?
-
-
Kaci84
őstag
válasz
koko52
üzenetére
Nem túlzás egy kicsit a 100K épített hűtés? 40-ért van NZXT Kraken 240-es azért ez elég jól hűt. Meg nem csak 9900K létezik, A bár mindenki ezzel jön. Ott a 9700K, olcsóbb 8 mag 5.0GHz úgy kb pár évig elég, és nem is melegszik úgy. 4 csöves léggel nekem 80-ra beáll Chinebenchben. Ryzen 3600 se sokkal hűvösebb.
jokeph Azért tapasztaltad ezt, mert az csak egy 4 magos i5 és a játékok ma már a 6 magot azért kihasználják, szóval az mindenképp előny. Egyik-másik a 6+-ba is belekóstol.
-
jokeph
nagyúr
válasz
koko52
üzenetére
Amíg az esport játékok mennek, addig PC is lesz.
Amúgy, i5-7600k-t cseréltem R5 3600X-re, az i5-ös 4,8-on volt hajtva, az R5 auto-n, mégis az R5-el jobbak a min FPS értékeim... sőt, az átlag FPS is jobb, a MAX-ot nem néztem, de az nem is számít. A VGA mindegyik esetben ugyanaz az RX 480 8 GB Sapphire Nitro, a ram frekije nálam nem sok vizet zavart az SC2 Multi-ban... HT-s Intel CPU-s gépeimen (XEON X5677 és XEON E5-1650v2) a HT letiltása érezhető (FPS-ben is mérhető) különbséget dobott - az SC2 nem szeresse a HT-t (DX9-es a játék !, alig régi a motorja), érdekes módon az SMT tiltásával alig hozott valamit.
Úgyhogy SMT marad.
A többi, úgymond "rendes" sok magot használó mostani játékokban valóban az Inte 8-9. gen CPU-i vezetnek, egy hajszálnyival. Csak hogy ez az árazásban jóval nagyobb mértékben jelenik meg, és hát pénz beszél.
-
-
-FreaK-
veterán
válasz
koko52
üzenetére
Én kételkedem benne, hogy direkt módon befolyásolva lennének az eredmények egy nagy csatornánál. Biztos volt már rá példa az idők során, de szerintem egy ilyet manapság nem kockáztatna meg senki. Ha ez kiderül (márpedig arra igen jó esély van), akkor lehúzhatják a rolót, elvesztik minden hitelüket.
Az egyetlen indirekt módszere a gyártóknak erre szerintem a cherry picked szilikonban lehet.wwenigma-val én sem értek egyet, szigorúan a játékokat nézve még mindig Intel előny van. Persze vannak egyéb körülmények amik szubjektíven valakinél az AMD oldalra billentik a mérleget, mint pl. hőtermelés, jövőállóság, olcsóbb alaplap opció, streaming képesség (mint nála), de ez egyénileg változik, hogy kinek mennyire fontos, ha egyáltalán. Pl. én is AMD-re tervezek upgradelni, annak ellenére hogy játékos gépem van.
De ezt a kört már lefutottuk itt a topicban egyszer. -
válasz
koko52
üzenetére
Erre írtam anno Jay-P Tek csatornáját. Tesztelt többféle procit is BF5-ben, és ott is látszik, hogy a Ryzenek ugyan megközelítik az Intelt egy jó RAM időzítéssel, de sehol sem haladják meg még akkor sem. Pedig a BF5-nek kifejezetten jót tesz a sok mag.
Ettől még nem rossz a Ryzen játékra, sőt, most hogy 150 vagy 160 fps van olyan mindegy, de akkor sem érdemes elvitatni az egyértelmű előnyét az intelnek ezen a fronton. -
koko52
nagyúr
válasz
Locutus
üzenetére
Én mindig kétkedem a nagyok tesztjében. Ahol sok a feliratkozó/olvasó és hozza pénzt ott megjelenik a részrehajlás valamelyik irányba (aki többet fizet). Érdemes YouTube-on keresgélni a magunkéhoz hasonló vagy olyan konfigot amilyet kiszemeltünk. Szinte minden elegy megtalálható.
Amit én tapasztaltam, amíg Inteleim voltak addig picit le voltam maradva a nagyok tesztjétől. Ryzenei óta pedig picit többek az FPS-eim mint a nagyoknál. Egy-egy user feltöltővel pedig nagyon hasonló eredményeim vannak-voltak mindkét esetben. -
Kaci84
őstag
válasz
Locutus
üzenetére
Na meg nem úgy van, hogy a HT érinti leginkább? Egyébként szerintem pont, hogy a HT nélküli Intelek amik szerintem jók. 4 magos i3, 6 magos i5, 8 magos i7. Be is szereztem egy 9700K-t, hogy magam nézzem meg mennyi is az annyi. 6-6magon 15% előnye van az Intelnek CB R20-ban. Játékok később. Videótesztet a napokban teszek fel az aláírásomba.
-
válasz
wwenigma
üzenetére
Erről amúgy hol van ilyen teszt? Ugyanis Abu is ezt állította, hogy ha be lenne patchelve minden biztonsági rés, akkor lassabb lenne, de aztán semmivel nem tudta alátámasztani, sőt, a TPU kifejezetten leírta, hogy mindig a legújabb windows és bios updattel tesztelnek, szóval ebből nekem nem tűnik úgy, hogy az AMD alá lassult volna az Intel. Abban a játékhalmazban, amiben eredetileg is volt egy 5-10% előnye. Most legutóbb a hardware unboxednek is volt 9900KS vs 3950X tesztje, 3600CL14 mellett, és az Intel még ott is megőrizte nagy átlagban az 5% előnyét játékokban.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Kaci84
üzenetére
Nem éri meg jatekra sem az intel, ezen a szinten sem. Plane ha az alap megvan vagy ha ujat epit az ember. Vagy nyitvahagyom a biztonsagi kiskapukat amikkel megajandekozta az usereket és megy vagy bezárom és rosszabb...
Orajel azert kell hogy minel jobb minosegben menjen OBS-sel kifele az 1080p-s h264 stream minel olcsobban.
3900x lenne az igazi de az draga. -
Kaci84
őstag
válasz
wwenigma
üzenetére
Hát 3800X-re igaz kell egy 20-as legalább, de akkor biztos kapsz 100-200MHz-et lap cserével nem biztos. Vagy marad az Intel...
Ezen a szinten sajnos jobban megéri - most játékra-. Másfelöl meg nem biztos, hogy akárhogyan is megéri 60Hz monitorhoz 60fps-hez. A 3600 4.0GHz-en is tudja a 100 körüli FPS-t.Most nézem 1070-ed van, na oda meg aztán minek akarsz még órajelet hajkurászni? :-)
-
fudi2002
nagyúr
Bár nem vagyok Asus fan, de a leírtak alapján jó lap és most jó áras lesz:
ASUS TUF X570-PLUS GAMING [link] -4000huf kuponozva, ingyé szállítva. -
Gróf...
aktív tag
Köszönöm. A Base clock piszkálásról én sem sok jót hallottam. Majd azért egyszer kipróbálom. (viccből!)
Jóval ártatlanabb dolgokra gondoltam...
Szoktam látni a két legrátermettebb magnál 4675MHz-et, de az inkább csak valami pillanatnyi fellángolás lehet. A valóban terhelt magok 4400 - 4550 között járnak. -
Lukitomi
aktív tag
válasz
Szinyák
üzenetére
Az enyémben 0.9875V soc-val, a gyerkőcében 1V soc-val tökéletesen megy az alábbi időzítéseken!
16;16;16;16;32;48;4;6;16;4;12;12;4;4;336;auto,auto;14;8;8;1;1;6;6;1;4;4;1
43.6 ohm proc odt;1T;GDR:enable;PDM:disableugyancsak 1.38V-al megy így is:
16;16;14;14;28;42;4;6;16;4;12;12;4;4;294;auto;auto;14;8;8;1;1;6;6;1;4;4;1Tesztelve a rendszert különböző progikkal nem hoz semmit a konyhára a memóriabencheken kívül a kisebb időzítés, ellenben sokkal több fesz kér, így maradtam a "sima" cL16-os beállításnál!
Az első CL-t 14-re állítva, nekem is bekéri az 1.46V-ot!
-
-FreaK-
veterán
FlareX 3200cl14 kb meddig megy el? 3800cl16 esetleg?
Aprón vagy 4x8gb-os kiszerelésben, gondolkodom rajta. -
fudi2002
nagyúr
válasz
mihellers56
üzenetére
Gondolom ezt véletlenül írtad nekem, nálam D15 van.
-
Puma K
nagyúr
Az a monitor karcsú amit linkeltél, ehhez képest:
-
Motyi
senior tag
válasz
perfegor17
üzenetére
-
boogie84
veterán
Ha már így mindenkinek sikerült gépet vennie akkor én is megosztom.

Persze az ssd és a procihűtő nem érkezett meg a hétvégére.
M2 SSD-t Aorusban felülre vagy alulra kell behelyezni?
-
Puma K
nagyúr
válasz
perfegor17
üzenetére
Csak ez nem ad olyan mértékű össz terhelést a kártyának, mint egy modernebb-újabb játék-benchmark.
De az off részemről off.
-
Puma K
nagyúr
válasz
perfegor17
üzenetére
Hajajj a Valley "ezer éves" (2013.) program. Én elfelejteném így 2019 vége felé.
Inkább, ha már ingyenes VGA benchmark-stress test, akkor Unigine vonalon maradva a 2017-es Superposition az amivel nyúznám a kártyát.
A másik az ugyan fizetős, de a gyakran frissített 3DMark az amivel inkább terhelném a kártyát ha a határokat keresem és pontokat hajhásznék.
Steam-en 50%-os akcióban szokták kínálni. Érdemes figyelni: [link] -
Puma K
nagyúr
válasz
perfegor17
üzenetére
Ezek alapján gyűjtsél új VGA-ra (júniusban Nvidia bejelentés ha minden igaz) mert úgy is az limitál jelenleg téged is meg engem is (1080 Ti) még 1440p felbontás mellett.
Vagy el lehet locsolni pár százezret épített vízhűtésre, és akkor már új házat is vehetsz

(#11242) perfegor17
:Ugye nem használsz HDD-t programok futtatására csak adattárolásra?
Mert akkor még akár vehetnél egy-két darab 1-2 TB-os NVMe SSD-t az alaplapba.
Az adattárolási szokásaimat megváltoztattam és ami nem kellett az töröltem.
Így fogtam és kivettem a gépből a feleslegessé vált 1db 1TB-o HDD-t és 1db 120GB-os SSD-t amiről régebben a Windows futott. Így most van 1db 1TB-os Samu EVO 860 az OS-nek meg arra érdemes játékoknak, és van 1db 1TB-os 7200RPM-es HDD amin adatot tárolok és innen futtatok olyan programokat-játékokat amik kevésbé érzékenyek az adattároló sebességére.
-
Puma K
nagyúr
válasz
perfegor17
üzenetére
Az alaplapot nem cserélném és szerintem ez még bőven jó hely szempontjából.
Nálam a full tower kategóriájú 583 x 230 x 560 mm méretű Thermaltake V71 az ami zsúfolt az épített vízhűtés miatt. Pedig nagy ez a ház.
Inkább egy jobb megjelenítőt vegyél mint a mostani helyett (érdemes most már a 120Hz-cet tudó tévék között nézelődni azokból is a VA peneleseket, hogy ne égjen semmi a képernyőbe...) vagy perifériát esetleg egy jó széket.
-
fudi2002
nagyúr
válasz
perfegor17
üzenetére
Privátban küldöm a számlaszámom...
-
gidalight
tag
válasz
perfegor17
üzenetére
Ezt a pénzt én kb. inkább bármi másra költeném. Ha nyernél is bármit, az marginális lenne.
-
fudi2002
nagyúr
válasz
perfegor17
üzenetére
Semennyire. Azt a pénzt költsd inkább proc vagy vgara vagy bármi értelmes dologra szerintem.
-
perfegor17
senior tag
Sziasztok mennyire érné meg alaplapot cserélnem? ami most van MSI MPG X570 GAMING EDGE Wifi és ami lenne helyette ASUS CROSSHAIR VIII Hero
-
válasz
fudi2002
üzenetére
Persze sok emelést nem bir el.
De egyszálas teljesítményt megdobja.
Nem kell ezt ilyen gúnyosan írni.
Ő ezt kérdezte.
Boost 4600-4700 lesz.
Ennyi.Nem muszáj ez csak ki lehet
próbálni. Igen amúgy mindenféle
változtatás instabillá teheti rendszert.
Az összes mem tuning meg mindenféle
tanácsaitok.
-
ovics
aktív tag
sziasztok
tudom, hogy nem ez az igazi topik hozzá, de mint felhasználók Ti tudjátok a legjobban megmondani, hogy melyik lapot érdemes választani. egyelőre a meglévő 1600 lenne benne, azt viszont nem tudom hogy 3600-ra vagy majd csak a következőre váltok.
melyik lap a legstabilabb amit ajánlani tudnátok 30-35-40 (mind a 3 árig megköszönném ha tudnátok ajánlani valamit)? ATX lapot szeretnék és vélhetőleg tuningolni is fogok.
előre is köszönöm! -
Picco
addikt
válasz
vtomi2
üzenetére
ott meg en sem talaltam, ROG forumbol van ez is. szerintem az extremehez kellene lennie, bar az a legkomplikaltabb lap a sorozatban szerintem.
(#11208) sfknasty azert azt huteni is tudni kell. en y cruncherrel teszteltem, sokkal durvabb blender es tarsainal. blender/cinebench sohasem viszi 67 fole a cpu'mat, ycruncher siman feltolja 75+ra
-
-
Gróf...
aktív tag
Üdv csajok!
Ez most sokatoknak furcsa lesz, de szeretném kihozni a maximumot egy 3900X-ből egy MSI X570-es lappal EGY SZÁLON!!! (Több alkalmazásom is van, ami kizárólag szálon fut)
Van erre valami trükk a beállítások között? Vagy csak simán kapcsoljak ki mindent és hagyjam dolgozni a lapot?
Minden megoldás érdekel. (Ráolvasás, szemmel verés, etc.) -
Strezi
őstag
Sziasztok, 3950x-et kinek merre sikerült vennie?
-
sfknasty
aktív tag
Eddig én is azt hittem,hogy stabil.Alapból és játékok alatt soha sem fagyott ki.3-4x leis fut a cinebench r20 aztán random megáll.azt gondoltam,hogy a memória tuninggal lehet a baj.Aztán a memóriát visszaállítottam alapra és elkezdtem csak a processzort hajtani.Akkor is random megállt a cinebench. 1.387V-on stabil llc2-vel. 1.375V-on is stabil lenne a legagresszívebb llc-vel,de úgy cinebench alatt 82 fokra ugrik a cpu hőfo,meg annyira agresszív overshootot nem adnék a cpunak. 1.387v llc2-vel 74 foknál megáll és stabil.4.2Ghz fölött bármit csinálhatok random kifagyok terhelés melett.4.23Ghz a max.De ott már 1.435V kell a procinak és llc1.Kerüld a nagyon agresszív llc-t,akkor is,ha csak ott stabil az overclock.Bár ez is alaplap függő,hogy mennyire dobja meg,vagy ejti a feszültséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hét új család perli az OpenAI-t öngyilkosság miatt
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Mozilla Firefox
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- „Ezt a sorozatot emberek készítették!”
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- További aktív témák...
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- Apple iPhone 12 64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 100% akku
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T430 - i5-3GEN I 4GB I 320GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Úgyhogy SMT marad.
3900x lenne az igazi de az draga.