Hirdetés
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Foglalt név
addikt
Annyira, hogy heti 2x csonttá fagy minden. De legalább van olyan rendes a gép, hogy néha fél perc alatt magától indul újra és nem kell kézzel tapicskolnom
Miután újraraktam a windows-t múltkor és már kék halál majd csökkentett mód nélkül is boot-ol, ezzel édesíti a napjaim. -
Foglalt név
addikt
válasz
Strezi
üzenetére
Nekem is az jött le, hogy inkább ilyen majomkodás ez PBO. Parasztvakításnak jó a millió szenzor, meg a mese, hogy nem ez meleg, hanem a többi cpu-ról nem tudtad eddig.
Az összes varázslat, még mindig úgy viszonyul egy kézi OC-hez, mint a vajákos egy sebészhez, az egyiknek van eredménye is.
Nálam a 3600X az összes ráolvasással 4200 körülre boostol, kézzel meg megy a 4500. Kéremkapcsojjaki.
u.i.: félreértés ne essék, nem a technológia ellen vagyok, egy DSG vagy egy modern rajtprogram ellen nem próbálok emberkedni, mert azok jobbak, mint mi, ahogy egy önvezető rendszer is elver versenypályán, ha arra van beállítva. -
Foglalt név
addikt
válasz
turistakolbi
üzenetére
Még az elején próbáltam a RAM-on feszíteni, de még a safe beállításokkal sem jutottam el az asztalig.
A CPU tuning kb. irreleváns, 4600 körülig mentem fel és ha már egyszer hajlandó volt elindulni, akkor működik.
A csökkentett mód ha jól emlékszem még nem halt le és van, hogy csak úgy bootol be a gép, hogy csökkentett mód és onnan újraindítás.
Hétvégén megpróbálom újrarakni a win-t, aminek nem örülök, mert eddig egész jól bírt akár a platformváltásokat is...
-
Foglalt név
addikt
Hónapok után is bennem motoszkál, hogy le kéne szoknom erről a kíváncsiság dologról. Az intel rendszer, azzal együtt is, hogy elvileg a fél világ az én gépemen turkált, használhatóbb volt. Egyszerűen megmarom magam tőle, hogy a rizsánál rettegek attól, ha újra kell indítani a gépet, mert 20 perc kékhalálos erőlködés, mire nagy nehezen elindul. Aztán mikor már működik, akkor megy. Nem az első bios rajta, gondolom lesz még újabb is, de azért egy ilyen árszintű rendszertől nem ezt várnám el, ha lehetek őszinte...
-
Foglalt név
addikt
Az utókornak:
3600X úgy néz ki, 4300-hoz kér 1.35-öt. Lehet még lesz kevesebb.
4400 1.4-el, 4500 1.475-el biztos kibír egy TimeSpy-t.
Ezzel már kb. elégedett vagyok, így alig gyengébb bench-ekben, mint a 4690k volt
-
Foglalt név
addikt
Kicsit mikor vettem megrémültem az áraktól, ez a lap viszont kb. harmadával volt leárazva, így megléptem. Még mindig félelmetesnek tartom, hogy 3-4 év alatt, szinte duplázodtak az árak(nem forintban vásárolok, semmi köze az árfolyamokhoz).
A gépben lap+cpu+ram lett cserélve, ugyanazok lógnak rajta. Sajnos el is kiabáltam, továbbra is felébred a gép, pedig próbáltam az USB-ket is kihúzogatni. AMD driver fent, Balanced energiaséma van nálam is beállítva.
A boost nem "rossz", ami fura, hogy pbo-val és anélkül is kb. ugyanaz történik.
Ami rossz, az a hőterhelése a cpu-nak, mert az 1kg-s Dark Rock Pro nem bírja lehűteni. Újrapasztáztam már, de rendes terhelés alatt(prime95), alapon eléri a 93 fokot 10 perc alatt és 95 fok a limit. -
Foglalt név
addikt
Gaming pro carbon wifi.
Az egér kb. olyan utánhúzással működik a kezdetek óta, mint amit Windows 98-ban lehetett beállítani. A legújabb 1.50-es BIOS-ban került be egy új menüpont, amivel lehet állítani a viselkedését, de nem a lag csökken, csak nagyobbat lép és ennek az állítása közben újra is indult a gép BIOS-ból, szóval inkább nem játszottam vele többet.
Eddig a win updatek tökéletesek voltak a 1903-nál volt először, talán 1.44-es biossal, hogy kékhalált dobott install közben és harmadszorra tudtam felimádkozni, most a 1909 ugyanez volt.
PBO: be vagy ki ugyanúgy 4125-re áll be az all core és 4375 a single a 3600x-el.
Az alvás eddig úgy működött, hogy vagy kikapcsoltam az összes usb eszközt és akkor nem kelt fel, hiába kapcsoltam be a billentyűzetet vagy random felkelt magától néha rögtön, néha az éjszaka közepén. Rágoogliztam másnak is volt ilyen gondja, megoldást nem találtam.
Most lekopogom, tegnap óta még nem csinálta. -
Foglalt név
addikt
No, beletelt egy pár hónapba, de be kell látnom, hogy ezúttal tévedtem.
Nyugodtan vegyetek 3600-at a 3600X helyett. Az elején bíztam benne, hogy lehet bármiféle logika abban, amit az AMD csinál, de úgy néz ki, a fizika arcon vágta őket. 65 vagy 95W úgy néz ki sokat nem számít, 4.2-4.3 körül van vége egy átlagos 3xxx-nek. Amik jobbak, azt kiválogatják nagyobb modellnek, nem csoda a 3950X hónapokat csúszott és most sincs belőle, még tesztre sem.
Jött pár a BIOS verzió, AGESA-val, pbo ugyanúgy semmit nem csinál. MSI X570 uefi-s egérkezelése botrány továbbra is, most úgy néz ki az új update-el hajlandó sleep-ben maradni a gép, cserébe page fault error-al fagy minden második indítás.
Teljesítmény hiány szerintem évek óta nincs normál felhasználáshoz, így szabadon lehet választani. Ezt az msi x570 + ryzen 3xxx kombót vállalkozó kedvűeknek ajánlanám, aki játszani akar vele, nem csak használni. -
Foglalt név
addikt
válasz
FatCutter
üzenetére
Az, hogy off-ban leírtad, elég sok trauma ért életed során, nem érzem hogy feljogosítana erre a pökhendi hozzáállásra. Leírtam értelmes kerek mondatban, hogy nem boostol a CPU 4325 fölé. Azért, mert összeolvastad a következő témával, ami a tuningról szól, megkérlek ne engem próbálj minősíteni.
-
Foglalt név
addikt
Itt közben született 200 hozzászólás, mióta itt jártam, nincs időm átolvasni. Rövid info az MSI abba-ról az X570 Gaming Pro-nál. 3600X ezzel is 4325-ig hajlandó boostolni. All core 1.35-nél belefagyott a 4350-be, úgyhogy ezt is elengedtem, mert százalékosan teljesen felesleges bohóckodni vele. A ram tuning szintén értelmetlen, 1.4V mellett max 3600 16-19-19-19-es időzítéssel bootol be, de teljesítményben semmi többletet nem hoz az xmp-hez képest. Az anti-tuningságot úgy látom a 3950x csúszása is alátámasztja, örülnek, ha össze tudnak kaparni annyi chip-et, ami legalább valamennyire kiszolgálja a fogyasztókat.
-
Foglalt név
addikt
válasz
wwenigma
üzenetére
Az egyenlet egyik oldalán áll a hűtő. A másik oldalon két különböző hőforrás, hiszen egyszer 4150, egyszer 4400 a frekvencia, a teljesítmény pedig ezzel négyzetesen arányos. Az első esetben ahogy eléri ezt a hőfokot, elkezdi csökkenteni az órajelet. A második esetben pedig fixálva van, tehát nem tudja. Mivel a csúcshőmérséklet állandó az egyetlen logikus megoldás, hogy elveszi tőle a feszültséget. A hőátadó felület halandzsa itt ugye lényegtelen, mert ha erről lenne szó, akkor változna a hőmérséklet, mivel nem tudja leadni a termelt energiát.
Mindjárt ellenőrzöm a teóriát, ha nem igaz, akkor boszorkányság. Pont. -
Foglalt név
addikt
válasz
Foglalt név
üzenetére
4400-on 3959, ugyanúgy 75 fok. Nem érzem benne a rációt

-
Foglalt név
addikt
válasz
Foglalt név
üzenetére
Na, hidegen 3722 pötty. 4175-ről indult és 4150-ig ment le a teszt alatt, a végén már 75C ryzen master szerint.
-
Foglalt név
addikt
Rövid összegzés a kiszivárgott BIOS-ról. 3600x, elkezdett működni a PBO, alapból 4400-ra felboostolt 6-ból kb. 4 mag, +200MHz-en van egy 4450, egy 4425, 2 4400 és 2 4375. A profilozás bejött, az origin, steam és tsai nem boostolják a magokat hiába. Először mióta megvan a lap sikerült nemhogy elindítani, de használni is rögtön a 3600cl16-ot. A pontszámok, amiket kaptam kicsit elmaradnak a korábbitól és tuningnál több feszt kért a CPU, de még csak nem is béta, ne legyünk telhetetlenek. A végén mire megjelenik a 3950x, a többit is forgalomba szabadna bocsájtani

-
Foglalt név
addikt
válasz
wwenigma
üzenetére
Dehogyis, eddig is minden tökéletesen működött, csak egy hírnévhajhász német szította a feszültséget, a hőfokok is szuperek, csak mindenki hülye, mert nem értenek a 7nm-hez és a kijelzést sem állították át rendesen, ezért is van, hogy az új béta bios-al, amit közben levettek mert instabil, semmi különbség nincs, hanem ugyanazt hozza, mint eddig. Én meg ezután ugye még jobban elhiszem, hogy a mérnökök már az elején is tudták, hogy mennyi fesz kell pontosan, csak most megmár még jobban tudják, most azért ők tudják a legjobban
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Foglalt név
addikt
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Ha jól látom, közben levették

-
Foglalt név
addikt
válasz
wwenigma
üzenetére
Tehát ha jól értelmezem, akkor a gyártó kihozott egy terméket, ami egyébként üveghangon jár és ebben az állapotában (egyesek szerint túlfeszelve, nekem pl. 4125-höz 1.375V jár all core teszt alatt) képes milliszekundomokra elérni a hirdetett órajelét megfelelő körülmények között.
Ha jól láttam Abu idézetét, akkor az új update-el majd megváltoztatják a kijelzést, hogy mindeki azt lássa, amit szeretne, mert pontosabb mérés ide vagy oda, ez ennyit tud.
Szóval ahol a cég hibázott(ha ez hiba), hogy túlzott elvárásokat generált, lásd a korai órajelekre utalás, azt ezt követő pletykák és a korai tesztek hangvétele.
Most pedig jön a valóság, ami eddig is ott volt, nem is rossz, de persze csalódás az ábrándok után. Tudja, amit tud, nem is rossz áron, de vért izzadnak ezért, se tartalék, se ellátottság, se kiforrott szoftveres háttér.
Ráadásul a feltüzelt AMD szimpatizánsok, leidiótaintelfanboyoznak bárkit, aki nem elvakultan hirdeti az új igét, amit tovább szítja az ellentétet a számtech fórumokon, közben a világ másik 99%-a meg semmit nem tud erről a biliről. -
Foglalt név
addikt
-
Foglalt név
addikt
Tud valaki ajánlani stabilitás tesztet, ami működik? Belőttem 4.4-re a 3600x-et. 1.3V-on Cinebench simán lefut, 3DMark cpu teszt szintúgy. Az Aida kb. 3 sec alatt elhasal. Levittem 4.0-ra 1.35V, szintén pár sec után bepirosodik

-
-
Foglalt név
addikt
válasz
fudi2002
üzenetére
Ok, kérdezek.
MSI alaplap, ramok elvileg b-die, itt a try-it funkcióval kísérleteztem, fölé tudok menni a 3200-nak, de az említett időzítésekkel, már 16-al sem bootol be gép, bios reset gomb nincs rajta, a jumperrel szerencsétlenkedés miatt pár próbálkozás után feladtam (a dram calc-os értékek közül még a safe-el sem volt boot képes a gép).
Ez elkeserít, ami viszont bosszant az a CPU. Hogy a viharba lehet itt a frekit beállítani?!
Az msi biosban van egyszer a settings alatt egy AMD overclocking rész. Na, itt beállítok bármit, aztán a proci megy 4200-on ettől függetlenül. Ha az OC alatti részen beállítok egy fix szorzó, akkor meg megy 4200-on. Próbáltam a PBO-t ki be kapcsolni, konkrétan semmi nem változott. Ehhez jön még, hogy van ez csoda szoftver a Dragon Center, ha ott a silent profil be van állítva, akkor beáll 2800-ra a proci és köszihello. Az R20 közben büszkén írja, hogy 4.4 és kapok ugyanúgy 3530 pont körül, mint előtte.
Olyan érzésem van, mint ha egy 2 éves játékát kaptam volna meg, amin van egy csomó gomb, tekerő, kallantyú és egyik sem csinál semmit
3abb-s bios, mert gondolom ez számíthat. -
Foglalt név
addikt
válasz
Foglalt név
üzenetére
Bocsi, lejárt az szerkesztés. Felraktam 1.4V-ra és 4300-ra, így bebootolt és megy 4200-on fixen
Ez egy rossz vicc. -
Foglalt név
addikt
Vagyok annyira hülye, hogy megint időt pazaroltam arra, amire ez nem való.
A b-die ramok 3200 helyett elindulnak 18-20-20-42-ön
1.35V-al még a 4300 se bootol be.
Gyakorlatilag azzal járok legjobban, ha berakom autora, aztán úgy tekintek rá, mint egy laptopra
-
Foglalt név
addikt
válasz
wwenigma
üzenetére
Nem tudom nálad hogy volt, de tőlem már elvették ezért a pénzt. Nem mondták, hogy elég lesz 90%-ot befizetni, mert még így 9 hónap után sem vagyunk kész a szükséges kódolással. Sőt, mikor a tripla hetesnek ünnepeltek, akkor sem a béta teszt lett beharangozva hivatalosan, ha jól emlékszem.
Csak a magam nevében tudok beszélni, de szerintem a többiek is hasonlóan azért verik a tam-tamot, mert ugyan ez nem volt normális, de kezd trend lenni és ha nincs ellenállás, akkor be is lesz vezetve, mint új rend. Lehet, hogy különben is, de én úgy olvastam, vétkesek közt, cinkos aki néma. -
Foglalt név
addikt
Teljes mértékben egyetértek, én is leírtam már korábban.
A többieknek nem tudom, hogy márkabuzériájuk vagy tömeges Stockholm-szindrómájuk van, de ez egy tök egyszerű dolog.
Rá van írva 4400, tudja vagy nem? Nem.
AM4 a zisten, mer 2020-ig kiszolgál. Ennek ellenére a direkt ehhez gyártott legdrágább X570-ben sem megy.
Adnak hozzáadottérték hűtőt
Egy 70 eurós batárral sem megy.
Minden feltétel adott, innentől kezdve nekem "false advertising" (nem tudom újmagyarul, bocsi).Mégis az alaplap gyártó hibája, mert van ahol megy? Idén a CES-en már demozták a procit, ami 9 hónapja volt. Azóta nem tudtak adni a partnereknek tesztelni? Voltak már szankciók, amiért valamelyik nem tudja a névértéket, vagy a pár tuningos lappal takaródzunk, amik önmagukban többe kerülnek, mint egy komplett gép?
A CPU-ban van a mem vezérlő, az AMD írja az AGESA-t, tőlük jön a chipset. Majd, ha zörög az integrált hangkártya, megkeresem az alaplap gyártóját...Teljesen igaz, rá lehetett volna írni, hogy 4200 és most örömben csapkodnám a seggem a földhöz, hogy mekkora jó kis CPU, de valaki feltétlenül érezte, hogy kell rá egy nagy szám. Hogy ők is érzik ez így nem jó, látszik abból, hogy átírták mit is értenek max. boost alatt, volt róla itt is cikk, ha jól emlékszem.
-
Foglalt név
addikt
válasz
freddirty
üzenetére
Válaszolva az utolsó kérdésre, azért mert bízom az amd-ben. Mármint az látszik, hogy valami barna, szagos anyag van a palacsintában, de remélem, hogy kiforrja magát és értelmet nyer a 3600x és a 3800x. Kicsit lutri és nem is lenne meglepő, ha lábon lőnék magukat, de én drukkolok.
Az összes ajánlás értelmetlen jelenleg, mert senki sincs látszólag, aki tudná mi történik(ami már önmagában is elég gáz egyébként), mindenki csak találgat. -
Foglalt név
addikt
válasz
fudi2002
üzenetére
Röviden a VID, amit szeretne, VCore vagyis amit kap. Előbbi egy elméleti érték, régen fix volt, ma paraméterfüggő, ez az, amit a CPU kér az alaplaptól az adott állapotának megfelelően(idle, load, freki, stb.). Az alaplapon van egy ellátóáramkör, mindenféle tökéletlenséggel és korláttal, van egy user, hasonló tulajdonságokkal, mindkettő beleszól, hogy mennyi is jut ebből vissza a procinak. Ennek a mérését látod a Core Voltage-nál(egy modern CPU+alaplapnál jobbára van egy valag szenzor, ami feszt mér a kimenő oldalon és ezek közül egynek, vagy párnak az átlaga lesz megjelenítve programfüggően).
Én ezt álmodtam meg, anélkül, hogy bármelyikhez értenék. Ha hülyeség valaki javítson ki, különben kellemes olvasást
-
Foglalt név
addikt
Szokásához híven nyomott velem a rendszer egy érzelmi hullámvasutat. Elvileg belehúztam a CMK32GX4M2B3200C16 4.32-es verziója is b-die. A tájfun is ezt hazudta, úgyhogy megkérdeztem a DRAM calc-ot mit gondol és egy 3200-es meg egy 3733-as profilt is lementettem. A BIOS-ban alig negyed óra alatt bepöttyögtem, ami lótúró, ahhoz képest, mintha nekem kéne kitalálnom, hány órajel után jöhet írásra olvasás.
Csakhátugyehogy nem bootol be. Adtam neki kis feszt, de tett rá magasról. Úgyhogy most megy megint minden xmp szerint. Pedig a 14-14-14-14-en egész felvidultam
-
Foglalt név
addikt
Kezdem elveszteni a fonalat.
Felraktam az új biost(abb), a vid-et átírta 1.45-ről 1.1-re, minden magon belőtt egy fix 4250-et és ad neki hozzá 1.35V-ot. Ha idle, ha r20, ha bármi
Max hőfok 78, idle 36.Látva ezt a tesze-toszáskodást, lesz itt még anyázás, mikor a herélt 65w-os verziók elkezdenek "rendeltetésszerűen" működni

-
Foglalt név
addikt
válasz
Malibutomi
üzenetére
Ezt teljesen rendben van, ha így kommunikálják. Az nVidiánál sem az elbukott pár % teljesítmény miatt ment a püffögés, mikor 970-en "furán" rakták fel az utolsó RAM modult, hanem a sunyítás miatt.
Eddig hoztál a boltból egy procit, tudta, ami rá van írva és onnan a szerencse kérdése volt, hogy maradt-e benne valami plusz.
Itt azért, mikor a dobozon álló értékhez képest 150MHz hiányzik egy 70 eurós hűtővel, akkor engedtessék meg, hogy csalódott legyek. Nem azért, mert látom azt a két frame-t, amivel kevesebb jön ki a 3dmarkból, hanem az elv.Különben bedobtam a CPU-t a lapba, elindult, megy, pont. El is gondolkoztam rajta, hogy miért nem vettem készreszerelt gépet, mert a játék ebben már nincs meg, nem is mindenki keresi. Out-of-the-box tudja, amit tud, a többségnek ez kell. Én meg ha unatkozom előkotrom az e6300-at majd.
-
Foglalt név
addikt
válasz
Noukoum
üzenetére
A kevesebb néha több. Ennek pedig már nagyon izzadságszaga van. Igen, végre egy évtized után az AMD képes volt újra letenni egy CPU-t, ami (gyárilag kimaxolt OC-vel) pariban van az aktuális (1 éves) Intel CPU-val. Ez egy szép eredmény, látszik, hogy megküzdöttek érte (0 ellátottság, béta BIOS több, mint fél évvel a bejelentés után, aktív hűtés a chipset-en, 0 OC tartalék).
Örüljön és profitáljon belőle, aki tud, akinek tetszik. Ez a kényszeres önigazolás felesleges, főleg olyan érvekkel, mint a hőtermelés, miközben az alsóházas ryzen-t nem tudom 70 fok alá vinni egy 1kg-os hűtővel...
Foglalt külön megérne egy misét a halott Moore-törvénnyel, kíváncsi lennék, hogy milyen arányban van a 1155, 1150 és az AM4 mint korábbi foglalt a 3xxx-es userek körében, hogy neked kedvezzünk nézhetjük csak az épített gépeket
-
Foglalt név
addikt
Köszönöm mindenkinek a lelki támogatást!
A hosszas vergődés után az ellátáshiány befolyásolta a döntést, így végül egy 3600x hever az MSI x570 Carbon Wifi-ben.Első tapasztalatok:
Kis bűvölés után felállt a windows, ami a z97-re volt telepítve. (ezt a platformváltós trükköt már 10 éve tudja, de jó, hogy nem felejtette el)
A chipset venti ritka bosszantóan szól, de eddig még csak indításkor hallottam (kopp-kopp). Azért rohadt mérges leszek érte, ha éjjel a Windowsnak eszébe jut frissíteni és felsüvít...
A BIOS-ban nem lehet a HDD-k sorrendjét állítani, sosem gondoltam volna rá, de más is panaszkodott az interneten, mikor már tudtam mit keressek.
Azt, hogy a proci miért nem boost-ol 4225 fölé(1.424V) és, hogy a 3200-as memóriák miért 2133-on mennek, azt még nagyon nem értem. -
Foglalt név
addikt
Elnézést, hogy a saját nyomorommal terhelem a topikot, de egyszerűen túl kedvesek és informatívak vagytok

Kicsit próbáltam leszűkíteni a keresést és a következő két lehetőség látszik(ezek akciósak most, ahol meg tudom venni):
2700x 75eFt
MSI X470 Gaming Pro Carbon 42eFt
vagy:
3700x 117eFt
MSI MPG X570 Gaming Pro Carbon Wifi 78eFtA wifi-re asztali gépen eddig nem volt szükségem, az aktív chipsethűtéstől fázom egy kicsit. 1 Sata SSD és két HDD van a gépben, USB-t használok, de inkább ritkábban(kártyaolvasó, külső hdd).
Érzésre az egyszálas teljesítménytől nem fogom megmarni magam a 4690k után, bármelyik CPU-t is választom, lehet, hogy inkább behúznám most az olcsóbb opciót és ha jövőre kijön a 4xxx, hátha az meggyőz annyira, mint amit a 3xxx-től vártam volna, bízva benne, hogy elszaladgál a lapban.
Mekkora hülyeség/lutri ez? (Az ár/érték a prioritás és kevésbé az ár). -
Foglalt név
addikt
Ha mérlegelem mire kell, még annyira sem akaródzik kifizetni ennyi pénzt érte
Jobbára böngészek és filmet nézek rajta. Dolgozni van dedikált. A képszerkesztést évek óta tologatom, erre sem tennék nagyobb összeget. Évi két játék... Megéri? Inkább a döntő tényező, hogy nincs kedvem 2 havonta hw-t cserélni, mint régen. Ezért is dobtam a 360 radiátort, mert néha után kellett tölteni, a dark rock pro ehhez képest sokkal igénytelenebb. Ez utóbbi még érdekes lehet, hogy melyik foglalatra passzol.
A stepping a binning miatt jó tipp, más is írta már, ezért extra köszönet, ha mégis kékülés lenne, ezt szem előtt tartom.
Azt hiszem a legnagyobb baj, hogy el lettünk kapatva és most csak fanyalgok. Mikor a Voodoo2 helyett betettem a ti4200-at, ami a legkisebb volt a sorozatban, azt lehetett érezni és nem volt drágább. Most minden szénné van hypeolva és közben lufi az egész (egy rohadt drága lufi). Vinyót 2 évente szoktam cserélni azonos áron 2x-es kapacitás, ez kb. 2tb-nál akadt meg. Most meg 5-6 éves cpukat hajtunk, amik megfelelő teljesítményt nyújtanak. Elnézést mindenkitől a hisztiért, csak marha nehéz bedolgozni, főleg azt, hogy a többségnek ez így rendben van. Nemhogy azt mondanánk ez már sok, hanem az 500$-s proci hiánycikk, mert elkapkodják.
Megyek elásom magam. Köszönöm mindenkinek az őszinte válaszokat!
-
Foglalt név
addikt
válasz
fudi2002
üzenetére
Te voltál az első, de kicsit mindenkinek szól a válasz (az eddigi színvonalas véleményeket pedig nagyon köszönöm mindenkinek
).
Nem fogok kertelni, az új Tomb Raider volt az első, ami megakasztotta a gépet, ezért éreztem, hogy eljött az ideje a cserének. Ezentúl ami CPU igényes lehet, ha végre nekiállok a közel 2TB raw képet "előhívni". Ezenfelül a jövőtálló dolgokat szeretem, ezért kicsit hajlamos vagyok túlbiztosítani magam.
Jelenleg ez utóbbi kezd billegni, mert az árak 5 év alatt közel a duplájára emelkedtek. (Mikor vettem a 4690k volt a 4790k után a leggyorsabb CPU, ha most a 9700k-at nézem vagy a 3900-at, akkor a 250-ről az 500 dolláros árszintre emelkedtünk. De ugyanez történt a telefonoknál és a VGA-nál is, ami most aktuális volt.) -
Foglalt név
addikt
Sziasztok!
Egy villámnak hála, lehet, hogy meg kell sürgetnem a gépcserémet. Mikor bejelentették a 3 ezres ryzeneket, nagyon örültem, de a várakozás után kicsit csalódott vagyok, ezért kérném a véleményeteket.
Amik elbizonytalanítanak:
-a következő generáció elvileg más foglalatot kaphat és a PCIe 4 is lehet, hogy tiszavirág életű lesz, így ha most szállok be az AM4-be, a hosszantartó kompatibilitásnak semmi előnyét nem fogom élvezni
-a CPU-k kb. gyárilag a maximumon mennek, ezért a teljesítményösszehasonlítás a tesztekben, nem teljesen tükrözi számomra a valóságot.(a 4690k is 4.6-on ment, amíg elindult(5 év))
-az intel fiaskói is megerősítettek benne, hogy a varázslás a szálakkal, valós fizikai magok helyett, elég vékony jég.
-a BIOS-ok és driverek eléggé gyerekcipőben járnak, ha jól látom több fórum alapján, ami számomra teljesen érthetetlen 6 hónap várakozás után. Nem érzem az "it just works" élményt.
-az elején az AMD volt az éllovas a CPU-ba épített grafikában, ha jól érzem ez itt teljesen hiányzik, ami egy VGA cserénél elég kellemetlen lehet.
-a 3700x power limitje elég fura helyeken üti fel a fejét, lehet most spórolni fele, csak nehogy valami update után verjem a fejem a falba.Érdemes ezek mellett/ellenére belevágni egy 3700x/3800x-be? Árban szinte egy a 9700k-val, ahol van előnye az a gyári tuning + több szál miatt jön ki, ráadásul itt egy új "betanulós" rendszer van a kipróbáltal szemben?
Megvennéd újra? Ha igen, melyiket?
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Vicces képek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Ne várj sokat a vásárlással: drágulás a láthatáron
- Melyik tápegységet vegyem?
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- Nintendo Switch 2
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- AMD AM5 Ryzen 7700 - Vadonatúj
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Keresek 12-13-14. gen i5 procikat!
- Intel Core i9-13900K + ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO + Opcionálisan G.SKILL 32GB CL34 6800 és hűtő
- Intel Core i7-8700 6-Core 3.2GHz LGA1151 Processzor!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8400F / RX 6800 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3376, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Stílusos megjelenés, megbízható teljesítmény
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő