- Apple iPhone 17 - alap
- Újraírja az iPhone történetét a kinyitható kijelzős iPhone Duo
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Yettel topik
- Microsoft Rewards
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Netfone
- Nagyot megy a Galaxy Z Fold8
- Ennyibe kerül most egy új iPhone – ezek a magyar árak az Apple bejelentése után
- iPhone topik
-
12900 - 12801
39772 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 13901 13900 - 13801 13800 - 13701 13700 - 13601 13600 - 13501 13500 - 13401 13400 - 13301 13300 - 13201 13200 - 13101 13100 - 13001 13000 - 12901 12900 - 12801 12800 - 12701 12700 - 12601 12600 - 12501 12500 - 12401 12400 - 12301 12300 - 12201 12200 - 12101 12100 - 12001 12000 - 11901 11900 - 11801 11800 - 11701 11700 - 11601 11600 - 11501 11500 - 11401 11400 - 11301 11300 - 11201 11200 - 11101 11100 - 11001 11000 - 10901 10900 - 10801 10800 - 10701 10700 - 10601 10600 - 10501 10500 - 10401 10400 - 10301 10300 - 10201 10200 - 10101 10100 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 03:16 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
jovás
senior tag
Én is csatlakozom az előttem szólókhoz, összeraktam pár konfigot, alapon indítva őket hibamentesek voltak, csak oc közben volt némelyiknél geb@sz, de hamar gatyába lehet rázni azt is.
-
csiga8
senior tag
Hónapok után is bennem motoszkál, hogy le kéne szoknom erről a kíváncsiság dologról. Az intel rendszer, azzal együtt is, hogy elvileg a fél világ az én gépemen turkált, használhatóbb volt. Egyszerűen megmarom magam tőle, hogy a rizsánál rettegek attól, ha újra kell indítani a gépet, mert 20 perc kékhalálos erőlködés, mire nagy nehezen elindul. Aztán mikor már működik, akkor megy. Nem az első bios rajta, gondolom lesz még újabb is, de azért egy ilyen árszintű rendszertől nem ezt várnám el, ha lehetek őszinte...
Csak a családban van 4 db AMD-s gép ( mindent én raktam össze) és egyikkel sincs gond.
-
turistakolbi
aktív tag
Hónapok után is bennem motoszkál, hogy le kéne szoknom erről a kíváncsiság dologról. Az intel rendszer, azzal együtt is, hogy elvileg a fél világ az én gépemen turkált, használhatóbb volt. Egyszerűen megmarom magam tőle, hogy a rizsánál rettegek attól, ha újra kell indítani a gépet, mert 20 perc kékhalálos erőlködés, mire nagy nehezen elindul. Aztán mikor már működik, akkor megy. Nem az első bios rajta, gondolom lesz még újabb is, de azért egy ilyen árszintű rendszertől nem ezt várnám el, ha lehetek őszinte...
Én a helyedben a memóriával kezdeném a probléma megoldást.
Volt ryzen 1700 am, szereltem 2db 2600-at, és most 3600x em van. Kékhalált egyedül a memória okozta, xmp- profilok. Még a 3600x nél is kékhalálozott a gyári xmp- 3600mhz-n.(olcsó ram, magas órajel) 3200 on stabil volt, viszont ryzen dram calculatorral kb 25 perc alatt belőttem alacsonyabb késleltetésre és feszesebb időzítésekre mint az xmp. és azóta is boldogan élünk míg meg nem halunk. -
koko52
nagyúr
Akkor a másik véglet: kb 10 rizsát raktam úgy össze, hogy a régi SSD-t csak rádugtam amin a win10 volt. 10/10 elindult, kalibrálta magát az új rendszerhez és ennyi volt.
A többi tiszta telepítés szintén hibátlan. Az error 99% user error. -
palfitom
félisten
Ott valami nincs rendben a gépeddel!
Sok Ryzenes gépet raktam össze, egyikkel sem volt hasonló gond, és a tulajok sem szívtak velük később sem.
-
negyedes
addikt
Erdekes, nalam a masodik inditasra mar bootolt a win az osszerakas utan(3 hdd van rajta es nem tudta hogy honnan inditson win installt). Milyen konfigod van?
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
Alpi.
addikt
Pbo auto, uccsó bios sztem, chipset driver passz.
1.0.0.4 -el jött szvsz, amióta rendesen műxik a cpu. Annyira nem zavar amugy, full véletlen vettem észre. Egy restart megoldja egyébként csak az ébresztésnél feleződik. Spec. én is undorodok az ébresztéstől, elfogadom Tőle is.
-
Kovbob
senior tag
Megneztem, mindegy hogy BIOS-ban mi van, a fenti két parancs rendszergazdaként elég. Igazabol mondhatjuk hogy a felére csökken a latency de ez azt jelenti hogy 100us-ról 60 környékére idle állapotban. Valamire biztos jó de inkabb akkor lehet erdemes foglalkozni vele ha problémát okoz azaz magasabb, 1000-2000-es tuskek vannak. Viszont azokat altalaban driverek okozzák.
Igen én is tesztelgettem közben és most nem jelentkeztek már tüskék bekapcsolt hpetel sem, nem tudom előtte mitől fordult elő, bár gyakorlatban nem tünt fel hogy zenhallgatásnál bármi probléma lett volna, vagy videók alatt, csak a latencymonban látszott kiugrás egyszer. Ellenben most a sok próbálgatással azt sikerült elérnem hogy cinebench alatt sokkal rosszabb pontszámot kapjak
Lehet megint csinálok egy win telepítést és ezúttal hagyom a francba a hpet piszkálását
Lehet régebben tényleg rosszul működött a ryzenekkel, de már javították. -
Pro!Petya
addikt
-
Alpi.
addikt
Thx ! Nekem csak fele ébred fel.
Végre valami anomália elért engem is !
-
wwenigma
Jómunkásember
Azt írtam is, hogy latencymont használtam. Nálam az furcsa, hogy a biosban nem is találok hpet beállítást, így csak a windows alatt kapcsoltam ki rákerestem hogy asrock lapokon hol kéne lennie-e és ahol írták meg volt hozzá kép is nekem ott nincs ilyenem. Sőt még a hivatalos manualban is szerepel a hpet az acpi settingnél, de nálam meg nincs ott
De ugyanúgy cool 'n quietre sincs opció a biosban, az elvileg mondjuk egy frissítésnél került ki belőle, a hpet nem tudom, de nálam nincs. A bcdedit /set useplatformtick yes nem tudom mit csinál de beírtam cmd-ben. Nálam ilyen most.Megneztem, mindegy hogy BIOS-ban mi van, a fenti két parancs rendszergazdaként elég. Igazabol mondhatjuk hogy a felére csökken a latency de ez azt jelenti hogy 100us-ról 60 környékére idle állapotban. Valamire biztos jó de inkabb akkor lehet erdemes foglalkozni vele ha problémát okoz azaz magasabb, 1000-2000-es tuskek vannak. Viszont azokat altalaban driverek okozzák.
-
Pro!Petya
addikt
-
wwenigma
Jómunkásember
Azt írtam is, hogy latencymont használtam. Nálam az furcsa, hogy a biosban nem is találok hpet beállítást, így csak a windows alatt kapcsoltam ki rákerestem hogy asrock lapokon hol kéne lennie-e és ahol írták meg volt hozzá kép is nekem ott nincs ilyenem. Sőt még a hivatalos manualban is szerepel a hpet az acpi settingnél, de nálam meg nincs ott
De ugyanúgy cool 'n quietre sincs opció a biosban, az elvileg mondjuk egy frissítésnél került ki belőle, a hpet nem tudom, de nálam nincs. A bcdedit /set useplatformtick yes nem tudom mit csinál de beírtam cmd-ben. Nálam ilyen most.Majd megnezem a masik ket beallitassal is de nem varok nagy valtozast ettol.
-
Alpi.
addikt
Nekem mindenféle rgb offon van sőt még visszajelző ledek a lapon is.
Egyedül a cpu ready zöldje amit nem tudok kikapcsolni
Viszont nálam kicsit másképp alakul a fogyasztás...
alvóban szintén 4W
netezés/fórumozás ~72-80W (chrome hw gyorsítás offon)
filmezés: (vlc) ~77-83W
YT: 1080p-4K ~90-100W
Game : 35-50% cpu usage + 99% gpu ~265-280W (Pl: multi 64-es MW /2K high)Az idle és a multimédiát kicsit soknak tartom nálad, főleg úgy hogy majd pöccre annyi a fesz és a freki nálunk. (igaz nálam egy kicsit több kraftot kap, meg idle a freki állandó nálam csak a feszt veszi vissza)
(Ugye nem a kezdeti csúcsokat jegyezted fel hanem a 3-5 sec utáni "beállt" fogyasztást?)
Van arra cpu láb, aminek az eltávolítása megoldja azt a zöld ledet !

Ha már benéztem, megnéznétek nekem valamit ? Elsősorban Crosshair, de végeredményben típusfüggetlen tulajokat ! Akik 1:1 dram:uclk -val mennek, nézzék meg pls, hogy egy w10 alvás, ébresztés után mennyi az uclk ? Cpu-z, mem fülön az nb clock az uclk, a dram meg az mclk.
-
Foglalt név
addikt
-
Kovbob
senior tag
HPET bekapcsolva BIOS-ban.
bcdedit /set useplatformclock no
bcdedit /set useplatformtick yes
DPC latency checker hülyeséget mutat, Latencymon-t kell hasznalni.
De ugyanúgy cool 'n quietre sincs opció a biosban, az elvileg mondjuk egy frissítésnél került ki belőle, a hpet nem tudom, de nálam nincs. A bcdedit /set useplatformtick yes nem tudom mit csinál de beírtam cmd-ben. Nálam ilyen most. -
jokeph
nagyúr
-
wwenigma
Jómunkásember
Hm, most olvastam, hogy a ryzenekkel érdemes kikapcsolni a hpet-et. Igaz azt is, hogy az új windows frissítésekben már nincs vele, baj de ennek ellenére én latency moonal hogy rámértem a dpc-re amíg be volt kapcsolva addig voltak magasabb kiugrások, most hogy kikapcsoltam már jó. Mindenféle rossz szándék nélkül kérdezem, de esetleg az ilyen kis apró trükköket, nem érdemes beleírni az összefoglalóba? Meg például azt is hogy ryzen hőmérséklet ugrálás is normális, mert láttam, hogy nem csak én voltam vele ilyen értetlen, hogy ez bizony ilyen

HPET bekapcsolva BIOS-ban.
bcdedit /set useplatformclock no
bcdedit /set useplatformtick yes
DPC latency checker hülyeséget mutat, Latencymon-t kell hasznalni.
-
RECSKA
veterán
Hm, most olvastam, hogy a ryzenekkel érdemes kikapcsolni a hpet-et. Igaz azt is, hogy az új windows frissítésekben már nincs vele, baj de ennek ellenére én latency moonal hogy rámértem a dpc-re amíg be volt kapcsolva addig voltak magasabb kiugrások, most hogy kikapcsoltam már jó. Mindenféle rossz szándék nélkül kérdezem, de esetleg az ilyen kis apró trükköket, nem érdemes beleírni az összefoglalóba? Meg például azt is hogy ryzen hőmérséklet ugrálás is normális, mert láttam, hogy nem csak én voltam vele ilyen értetlen, hogy ez bizony ilyen

en mindig, mindennel kikapcsolom. Egyszeruen fura a windows maga, ha be van kapcsolva. sokkal reszponzivabb nelkule.
-
Kovbob
senior tag
Még annyi kérdésem lenne, hogy a ramnak az órajelét mennyire biztonságos úgy emelni, hogy nincs rajta hűtőborda viszont a feszültséget azt nem emelném, csak azt keresném meg, hogy mennyit bír maximum alapfeszültségen? Valamint ha emelem a ram órajelet, akkor érdemes lefixálni a soc vid-et, vagy ha automatikuson hagyom akkor se kell tőle félni, hogy megemeli véletlen az alaplap? Ha érdemes, akkor mennyire kell?
-
Kovbob
senior tag

-
Giii
senior tag
-
kiszpista900
aktív tag
Sziasztok kérdésem a következő R7 3700x proci mennyire forró fejű? Tuning nélkül!
Esetleg melyik lap jó hozzá? ( Később lesz tuning)
Asus giga inkább:)
Köszönöm
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
solfilo
veterán
Helló!
Lehet hogy volt már róla szó, ha így van elnézéseteket kérem. Vettem egy Ryzen 3600 - át aminek a kupakján az áll, hogy BF 1941PGT.A kérdésem az, hogy a 41 az a gyártási hetet jelenti? Vagy igazából meghat@rozni nem lehet pontosan. Láttam olyan 3600-t is aminek BF 1925SUT volt rajta. Mik ezek a rövidítések?
fordítás hozzá [link]
-
Giii
senior tag
Helló!
Lehet hogy volt már róla szó, ha így van elnézéseteket kérem. Vettem egy Ryzen 3600 - át aminek a kupakján az áll, hogy BF 1941PGT.A kérdésem az, hogy a 41 az a gyártási hetet jelenti? Vagy igazából meghat@rozni nem lehet pontosan. Láttam olyan 3600-t is aminek BF 1925SUT volt rajta. Mik ezek a rövidítések?
-
RECSKA
veterán
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
SirRasor
addikt
Na kezdek megbarátkozni a céges 3400G-vel és már a teljesítménye is elfogadható (miután rájöttem, hogy az új M2-es 512-es SSD a visszalépés az előző konfighoz képest).
Ha a 4 magból 3-at terhelek, szépen felmegy 4015 MHz-re és emelett 55 C° fölé nem megy a hőmérséklet.
Terhelés nélkül 1363 Mhz-re esik vissza és 36 C°-ra hűl szinte azonnal.Ami nagyon tetszik, hogy a magok folyamatosan adogatják egymásnak a terhelést. Ahogy nézem, hőmérséklet alapján megy, tehát ha az egyik mag túl meleg, akkor a leghidegebbnek átadja a feladatot és így tovább, amitől mind a 4 mag ugyanolyan meleg. Zseniális
Na ilyen nem volt a 3770-emnél. -
RECSKA
veterán
CPU-Z-ben is látszik.
Noh, feltettem a ryzen master-t, Game mode-ban sem lövi túl az órajelet 4GHz-n, cserébe pár fokkal melegebb.. Inkább töröltem, marad az alap. Tesztelem így, hogy mit tud. Idle-ben néma a gép.

Viszont így a fogyasztás is megugrott a cpu-z szerint, 110-120W-t visz el a proci, ha manual OC van, akkor 90-100W körül megáll.
a ryzen mastert inkabb a 2.genre talaltak ki. zen+ meg nem ilyen fejlett turbo teren
-
hackeeeee
Jómunkásember
CPU-Z-ben is látszik.
Noh, feltettem a ryzen master-t, Game mode-ban sem lövi túl az órajelet 4GHz-n, cserébe pár fokkal melegebb.. Inkább töröltem, marad az alap. Tesztelem így, hogy mit tud. Idle-ben néma a gép.

Viszont így a fogyasztás is megugrott a cpu-z szerint, 110-120W-t visz el a proci, ha manual OC van, akkor 90-100W körül megáll.
-
RECSKA
veterán
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nekem csak 2 beállítás van, az egyik a c state, a másik pedig az idle control. A többit én nem találtam meg, de így működik.
Gondolkodom, hogy ryzen masterrel adok neki egy game mode-ot, meglátjuk mi sül ki belőle.
-
Archttila
veterán
Nuh, feltettem az 1usmus profilt a 3400G-hez. Az Universal-t választottam ki, idle órajel azonnal 1300 lett 2600 helyett, és az R20 pontok is kicsit jobbak lettek. A max boost órajel nem változott, vagyis az elején, de utána semmi.
~1900 pontot csinál, 1 lépcső - offset--tel a kis brummogó, ami annyira nem rossz.

És, nincs meg minden beállítás a lapban, vagy csak rossz helyen keresem. Átnézem mégegyszer.
Hetvegen en is belottem de valamiert nekem nem veszi vissza ennyire IDLE az orajelet.
BIOS-ba minden beallitva... -
hackeeeee
Jómunkásember
Nuh, feltettem az 1usmus profilt a 3400G-hez. Az Universal-t választottam ki, idle órajel azonnal 1300 lett 2600 helyett, és az R20 pontok is kicsit jobbak lettek. A max boost órajel nem változott, vagyis az elején, de utána semmi.
~1900 pontot csinál, 1 lépcső - offset--tel a kis brummogó, ami annyira nem rossz.

És, nincs meg minden beállítás a lapban, vagy csak rossz helyen keresem. Átnézem mégegyszer.
-
RECSKA
veterán
RM-ben játszottam ma egy picit kíváncsiságból. Ha az ember játékra lőne be egy profilt, akkor van értelme úgy belőni, hogy mondjuk az első 4 mag megy mondjuk 4.4-et a másik 4 meg 4.1-et, minél kisebb peak core voltage-al? Vagy inkább all core 4.2-4.3 a jobb játékok alá nagy általánosságban?
Ez csak azon mulik, hany magot hasznal a jatek....
-
gaben88
őstag
RM-ben játszottam ma egy picit kíváncsiságból. Ha az ember játékra lőne be egy profilt, akkor van értelme úgy belőni, hogy mondjuk az első 4 mag megy mondjuk 4.4-et a másik 4 meg 4.1-et, minél kisebb peak core voltage-al? Vagy inkább all core 4.2-4.3 a jobb játékok alá nagy általánosságban?
-
jokeph
nagyúr
Nekem mindenféle rgb offon van sőt még visszajelző ledek a lapon is.
alvóban szintén 4W
Game : 35-50% cpu usage + 99% gpu ~265-280W (Pl: multi 64-es MW /2K high)Az idle és a multimédiát kicsit soknak tartom nálad, főleg úgy hogy majd pöccre annyi a fesz és a freki nálunk. (igaz nálam egy kicsit több kraftot kap, meg idle a freki állandó nálam csak a feszt veszi vissza)
(Ugye nem a kezdeti csúcsokat jegyezted fel hanem a 3-5 sec utáni "beállt" fogyasztást?)
Természetesen átlagoltam.
Azért nálam szerintem az RX 480 is dob a multimédiához, főleg amikor az MPHC-BE a GPU-t használja.
Ha visszarakok mindent AUTO-ra, akkor nálam is kb. annyi lesz az idle és a multimédiás fogyi mint nálad. -
Pro!Petya
addikt
Nálam a készenlétben (alvóba letett) alaplapi + a ramok RGB világítása bekér 5W-ot.
RGB nélküli / a ramokon kikapcsolt RGB-vel 4W-ot.
Idle 80-85 W, multimédia/böngészés/YT videók 110-120W, játék alatt 20-40%-os CPU és 100%-os VGA kihasználtság mellett 190-210W.
Konfigunk hasonló, aláírásomban.
És az RX 480 nincs undervoltolva.
Mindemellett FIX 1,4 Volt Vcore mellett a CPU 4,35 GHZ-re állítva.
Ezek fényében ez abszolút nem számít rossznak szerintem.
A háznak van egy 80-as ventije (HDD rekeszhez) és egy 200-as ventije a fedélben, ez telibe hűt mindent. a CPU hűtése jelenleg egy CM Nepton 140 XL AIO, valamicskét eszik a pumpa is, ehhez van még a radin egy 140-es venti.Nekem mindenféle rgb offon van sőt még visszajelző ledek a lapon is.
alvóban szintén 4W
-
fudi2002
nagyúr
Nos Tomahawk Max 1.0.0.4-el sikerül megküzdeni úgy ahogy.
Megoldás, hogy ne legyen annyira lemaradva az 1.0.0.3-hoz képest:
-Windows 1909
-Legújabb chipset driver
-1usmus universal energiaséma
Biosban pedig:
-Global states be
-amd cnq be
-cppc be
-cppc pref cores be
Játékok alatt látszik azért, hogy nem boostol fel annyiszor mint az abba, de egész jól sikerült megközelíteni. -
tomsolo
addikt
-
subaruwrc
félisten
-
jokeph
nagyúr
Nálam a készenlétben (alvóba letett) alaplapi + a ramok RGB világítása bekér 5W-ot.
RGB nélküli / a ramokon kikapcsolt RGB-vel 4W-ot.
Idle 80-85 W, multimédia/böngészés/YT videók 110-120W, játék alatt 20-40%-os CPU és 100%-os VGA kihasználtság mellett 190-210W.
Konfigunk hasonló, aláírásomban.
És az RX 480 nincs undervoltolva.
Mindemellett FIX 1,4 Volt Vcore mellett a CPU 4,35 GHZ-re állítva.
Ezek fényében ez abszolút nem számít rossznak szerintem.
A háznak van egy 80-as ventije (HDD rekeszhez) és egy 200-as ventije a fedélben, ez telibe hűt mindent. a CPU hűtése jelenleg egy CM Nepton 140 XL AIO, valamicskét eszik a pumpa is, ehhez van még a radin egy 140-es venti. -
Pro!Petya
addikt
-
Pro!Petya
addikt
-
Pro!Petya
addikt
-
hackeeeee
Jómunkásember
A tápnál rá kell hagyni és nagyobbat venni mint amennyi a valós-aktuális fogyasztás.
Ez azért jó, mert ha elindítasz egy programot ami megrángatja a gépet, akkor nem érhet meglepetés használat közben úgy mint kimerevedő, kikapcsoló vagy újrainduló gép esetleg jobb esetben .exe hiba-összeomlás vagy kifagyó program.
Nálam az MSI Gaming X 1080 Ti 330W-ig tud elmenni kitolt fogyasztással ameddig el is szokott menni minden alkalommal ha játszok, mert VGA limitem van.
Ha a te értékedet veszem alapul akkor 557-330= 227.
Azaz 227W maradt minden másnak (alaplap, proci, memória, ventilátorok (+szivattyú), adattárolók, perifériák stb) aminek az össz kiugró-egyszeri maximális energiaigény esetén ennyin osztozik.
Ha hozzáveszem, hogy AVX közben a procim 255W-ot is be tud rátani, akkor már kevés is ez a kalkulált érték.
Persze a nagy átlagnak egy 550-650W-os táp is túlzás, de ha az átlagtól nagyobb teljesítményű komponensekkel pakolod tele a gépet, több ventilátorral, esetleg még egyéb extrákkal akkor a váratlan meglepetések elkerülése végett érdemes ráhagyni a tápra és valami minőségit venni lehetőleg minél hosszabb garanciával.
A tápot meg hosszú ideig a névleges teljesítményének a közelében vagy afelett járatni nem tanácsos, de persze lehet... csak nem javasolt.
Alapesetben én is mindig í]y gondolkodtam. Most van az első eset, hogy úgymond az ajánlott tápméretet vettem, így lett a 450-es Focus most.
Az adatlapon szereplő konfig 300-350W-t vesz fel konnektorból.
-
tomsolo
addikt
én annó úgy teszteltem, hogy elindítottam az nvidia facework demot meg a keyshotot renderelni az összes magon
-
Paxker315
veterán
A lusta pofám írt egy hete egy szubjektívet, mekkora tápot érdemes venni, azóta sem másoltam be fórumra. Majd kifejtem, én hogy látom, de 450watt nagyon sok esetben elég
-
gbela
senior tag
Az adat helyes, ennyi az annyi. Mondjuk ebből le kell számolni a táp hatásfokát, tehát a hardver valójában csak 450-et evett, ezért is írtam külön, h falból.
-
snecy20
nagyúr
Ott az az 550W nem tűnik helyes adatnak, max. 450w-ból meg kéne álljon a kettő együtt úgy, hogy hajtva van mind a kettő koppon.
-
Puma K
nagyúr
A tápnál rá kell hagyni és nagyobbat venni mint amennyi a valós-aktuális fogyasztás.
Ez azért jó, mert ha elindítasz egy programot ami megrángatja a gépet, akkor nem érhet meglepetés használat közben úgy mint kimerevedő, kikapcsoló vagy újrainduló gép esetleg jobb esetben .exe hiba-összeomlás vagy kifagyó program.
Nálam az MSI Gaming X 1080 Ti 330W-ig tud elmenni kitolt fogyasztással ameddig el is szokott menni minden alkalommal ha játszok, mert VGA limitem van.
Ha a te értékedet veszem alapul akkor 557-330= 227.
Azaz 227W maradt minden másnak (alaplap, proci, memória, ventilátorok (+szivattyú), adattárolók, perifériák stb) aminek az össz kiugró-egyszeri maximális energiaigény esetén ennyin osztozik.
Ha hozzáveszem, hogy AVX közben a procim 255W-ot is be tud rátani, akkor már kevés is ez a kalkulált érték.
Persze a nagy átlagnak egy 550-650W-os táp is túlzás, de ha az átlagtól nagyobb teljesítményű komponensekkel pakolod tele a gépet, több ventilátorral, esetleg még egyéb extrákkal akkor a váratlan meglepetések elkerülése végett érdemes ráhagyni a tápra és valami minőségit venni lehetőleg minél hosszabb garanciával.
A tápot meg hosszú ideig a névleges teljesítményének a közelében vagy afelett járatni nem tanácsos, de persze lehet... csak nem javasolt.
-
gbela
senior tag
Sima 2700 + 1080ti (mindkettő alap feszen) felvesz falból 550W-t nekem. 1080ti-t alul is feszeltem aztán, ugyanazon teljesítmény mellett, mert ezt már soknak találtam

-
Ribi
nagyúr
-
-FreaK-
veterán
Ezért a BQ calculator a javasolt.
Nálad a link nem mutat semmi értelmeset.Ez is jelentősen többet számol mint a valóság szerintem. Nem mértem a sajátomat, de erősen kétlem, hogy a 3800X+1080Ti még tuningal együtt is felvegyen 557W-ot.. erős marketing szaga van

-
Ribi
nagyúr
Köszi, a cikk jó, a kalkulátor meg kuka.
A régi konfigomra ezt írja:
Load Wattage: 328 W
Recommended PSU Wattage: 378 W
(Drága) fogyasztásmérővel 210 wattot kajál be maximum (prime95+furmark)...Ryzenre ezt hozza ki:
Load Wattage: 311 W
Recommended PSU Wattage: 361 WKb. erre tippeltem a TDP adatok alapján; kevesebbet fog enni, mint az előző.
Ezért a BQ calculator a javasolt.
Nálad a link nem mutat semmi értelmeset. -
SirRasor
addikt
Köszi, a cikk jó, a kalkulátor meg kuka.
A régi konfigomra ezt írja:
Load Wattage: 328 W
Recommended PSU Wattage: 378 W
(Drága) fogyasztásmérővel 210 wattot kajál be maximum (prime95+furmark)...Ryzenre ezt hozza ki:
Load Wattage: 311 W
Recommended PSU Wattage: 361 WKb. erre tippeltem a TDP adatok alapján; kevesebbet fog enni, mint az előző.
-
subaruwrc
félisten
-
Kovbob
senior tag
Tehát akkor a max amit tud az mindenképp a 4,2ghz amit megy a proci, vagy csak egyszerűen ennyit enged az alaplap meg a hűtés? Mert akkor nincs gond jól működik
Annyi beállítás van ebben a biosban alig tudom mi micsoda 
Arra se jöttem még kilehet-e kapcsolni hogy ne tartsa az usbt bekapcsolva ha kivan kapcsolva a gép
-
hokuszpk
nagyúr
Azt már próbáltam egy rövid időre igaz játék alatt nem néztem meg, de pbo nélkül is emelte az órajelét 4ghz fölé 😂 Vagy a pbo menüben az a +200mhz az nem arra vonatkozna hogy 4.2 fölé is emelheti az órajelét? Pbo nélkül meg nem tudom bekapcsolni a +200 mhz-et mivel azon belül van. Bár lehet a ryzen master jobban mutatná az órajeleket mint a hwinfo, majd ránézek arra is.
"de pbo nélkül is emelte az órajelét 4ghz fölé"
persze, nem a turbot kapcsoltad ki, a PBO ( Boost Overdrive ) az hulyen fogalmazva a turbot turbozza.
a +200 Mhz arra vonatkozik, hogy ha belefer a mindenfele limitekbe, a PBO mennyivel lohet a normal turbo fole. -
Kovbob
senior tag
Azt már próbáltam egy rövid időre igaz játék alatt nem néztem meg, de pbo nélkül is emelte az órajelét 4ghz fölé 😂 Vagy a pbo menüben az a +200mhz az nem arra vonatkozna hogy 4.2 fölé is emelheti az órajelét? Pbo nélkül meg nem tudom bekapcsolni a +200 mhz-et mivel azon belül van. Bár lehet a ryzen master jobban mutatná az órajeleket mint a hwinfo, majd ránézek arra is.
-
varmi2
nagyúr
-
hokuszpk
nagyúr
-
Create.
addikt
Figyu nekem is 3600 van, és a cpu majdnem 100%ban terhelve, mindennel együtt 150W falból. DE ez neked kevesebb lenne, mert nekem ebben benne van a vízhűtés, ami szivattyút és 5db ventit tartalmaz, ezek néklül 120W körül lenne. Vga-val ami egy rx580 300W alatt kicsivel, de a gtx 1060 takarékosabb. Ez fogyi mérővel mértem.
Azt tegyük hozzá, hogy a falból eleve többet szed fel a táp, mint amennyire szüksége van az alkatrészeknek.
-
hokuszpk
nagyúr
az auto oc mukodik, probald forditva, kapcsold ki a PBO -t, es nezd meg mennyivel zuhan meg.
-
hokuszpk
nagyúr
-
Pro!Petya
addikt
Figyu nekem is 3600 van, és a cpu majdnem 100%ban terhelve, mindennel együtt 150W falból. DE ez neked kevesebb lenne, mert nekem ebben benne van a vízhűtés, ami szivattyút és 5db ventit tartalmaz, ezek néklül 120W körül lenne. Vga-val ami egy rx580 300W alatt kicsivel, de a gtx 1060 takarékosabb. Ez fogyi mérővel mértem.
Pont ma akarom én is fogyimérővel (konnektoros) lemérni a dolgokat de nem tudom hogy lehetne a legpontosabban mivel 2 pumpa és 10 db 140-es venti is van a rendszerben
-
hokuszpk
nagyúr
A Ryzen 5 3600 papíron 65W-os TDP-vel rendelkezik. Ez mennyire reális?
400w-os tápom van, ami ~250w-ot tud leadni 12v-os ágon stabilan (nem peak).
3770 - 73W TDP, GTX 1060 - 120w TDP, azaz 200W alatt megáll, picit rá is van hagyva stb. Nincs is vele gond.
Papíron ELÉGNEK KELL LENNIE a Ryzennel is.
A gyakorlat mit mutat? Ilyen tudbo, olyan boost stb, tehát ha nem hajtom túl, akkor ténylegesen nem lépheti át a 65W-os limitet?SIma turboval kb. tartania kellene a 65W koruli erteket, de valoszinuleg a lapon alapbol engedelyezve van a PBO ( Performance Boost Overdrive ), amivel felmegy 88W koruli fogyira.
ha tenyleg kijon 250W a tapbol, akkor elegnek kellene lennie. -
varmi2
nagyúr
3770 - 73W TDP, GTX 1060 - 120w TDP, azaz 200W alatt megáll, picit rá is van hagyva stb. Nincs is vele gond.
A gyakorlat mit mutat? Ilyen tudbo, olyan boost stb, tehát ha nem hajtom túl, akkor ténylegesen nem lépheti át a 65W-os limitet?Figyu nekem is 3600 van, és a cpu majdnem 100%ban terhelve, mindennel együtt 150W falból. DE ez neked kevesebb lenne, mert nekem ebben benne van a vízhűtés, ami szivattyút és 5db ventit tartalmaz, ezek néklül 120W körül lenne. Vga-val ami egy rx580 300W alatt kicsivel, de a gtx 1060 takarékosabb. Ez fogyi mérővel mértem.
-
Ribi
nagyúr
A gyakorlat mit mutat? Ilyen tudbo, olyan boost stb, tehát ha nem hajtom túl, akkor ténylegesen nem lépheti át a 65W-os limitet?Milyen tápról van szó?
PBO be van kapcsolva akkor a 65W 88W-ra ugrik. -
hackeeeee
Jómunkásember
-
HoaryFox
őstag
A gyakorlat mit mutat? Ilyen tudbo, olyan boost stb, tehát ha nem hajtom túl, akkor ténylegesen nem lépheti át a 65W-os limitet?Ryzen 5 3600 + GTX1070 simán meghajtja egy 450W-os Cooler Master G450M. Szerintem nálad is elégnek kéne lennie.
-
Madmax81
aktív tag
A gyakorlat mit mutat? Ilyen tudbo, olyan boost stb, tehát ha nem hajtom túl, akkor ténylegesen nem lépheti át a 65W-os limitet? -
hackeeeee
Jómunkásember
Lehet hogy nem lesz benne a többi, előfordul néhány lapnál, az enyémben (X570 Aorus pro) sem volt benne több beállítás, ha jól tudom, csak egy novemberi frissítéssel rakták bele.
Ja, hogy még nem raktad fel a legfrissebbet? Kezd azzal akkor szerintem!
1usmus universal-t kell választani az energia sémáknál. Márhogy a fentit az 1usmus Custom Power plan-hoz írtam, így feltételezem azt akarod használni

tegnap elfelejtettem ram témában írni, majd ma ha lesz időm visszakeresem napközben.
Jahogy jah, hopp, azt nem telepítettem fel, bocsiánat.

Lehet, hogy akad valahol, csak elég zavaros, sokminden van mindenfelé, de a CBS-ben nem találtam. Remélem ettől még működni fog rendesen.
Nem tettem fel, mert eddig AllCore OC volt, és a legfrissebb bios-ban ez eltűnik, így downgrade-eltem, de akkor felteszem újra.
Igen, gondoltam kipróbálom.
Akkor a linkelt mehet 3400G-hez is? Csak épp látom, hogy van zen2 profilja is.Akkor ezt még felpattintom ha hazaérünk. Ehhez pluszban akkor mehet még a ryzen master is?
Köszönöm előre is!
Jelenleg majd játszani kellene, akkor kiderül, hogy stabil marad-e, vagy sem. -
palfitom
félisten
-
venom8888
addikt
-
palfitom
félisten
"marcsak a sima ssd vs. nvme-t is eszrevenni" - Na, ne! 2 PC-m van otthon, de nem érezni köztük a különbséget, pedig az egyikben NVMe van.
-
-FreaK-
veterán
Ezzel kapcsolatban kérdés.

Ebből én két beállítást találtam meg:
- Global C-state Control = Enabled
- Power Supply Idle Control = Low
Windows energiasémát, ryzen-esre, vagy pedig windows-os kiegyensúlyozottra érdemes tenni?Asrock B450 Fatality ITX. Vagy csak rossz helyen keresem?
CBS menüben mindent átnéztem, de sehol semmi. No és, van értelme feltennem a 1.0.0.4-es AGESA-t, vagy hagyjam? Eddig all core OC-ban ment 4GHz-n, most visszavettem alapra, 1-1 lépcső - offset-tel. CB alatt ugyan úgy 4GHZ-n megy. Így ugye néha felmegy 4.1-re is, vagy feljebb.PBO alapból auto-n van bios-ban.
Ram teszt alatt 3466, 16-19-20-19-38-on. Minden más auto. De, itt már kap 1.45V-t, biztos ami biztos.
Ryzen master-t még nem t ettem fel, az a következő projekt, és game módban teszt.
Lehet hogy nem lesz benne a többi, előfordul néhány lapnál, az enyémben (X570 Aorus pro) sem volt benne több beállítás, ha jól tudom, csak egy novemberi frissítéssel rakták bele.
Ja, hogy még nem raktad fel a legfrissebbet? Kezd azzal akkor szerintem!
1usmus universal-t kell választani az energia sémáknál. Márhogy a fentit az 1usmus Custom Power plan-hoz írtam, így feltételezem azt akarod használni

tegnap elfelejtettem ram témában írni, majd ma ha lesz időm visszakeresem napközben.
-
csiga8
senior tag
-
Kirir
tag
-
hackeeeee
Jómunkásember
1usmus Custom Power Plan 1.1 optimális működéséhez a BIOS-ban is kell pár beállítást átállítani, nem tudom, hogy ez mennyire volt köztudott:
"In order for the power plan to work you must set the following on your BIOS, under "CPU Features" or "AMD_CBS":
- Current Idle CPPC = Enabled
- CPPC Preferred Cores = Enabled
- AMD Cool'n'Quiet = Enabled
- PPC Adjustment = PState 0I also recommend disabling PBO, which activates Precision Boost 2.0 for clock management. This ensures only temperature and FIT play a role for clock speeds."
Egyebek:
- Ahogy fentebb is írja, jobb ha kikapcsolod a PBO-t, és csak a sima PB 2.0-t hagyod meg. Ezt többnyire az opció "Auto"-ra való állításával éred el, mert az csak a PBO-t kapcsolja ki, a sima PB marad. Már ha nem használsz manual OC-t, de szerintem nem érdemes.
- Mindig használj friss AMD Chipset drivert és BIOS-t, valamint Windowst!
- A Custom Power Plan leginkább azt csinálja, hogy simábbá teszi a működést úgy, hogy csökkenti a magok közötti váltásokat, amik késleltetést és némi lassulást okoznak. Tehát nem fog tőle hirtelen minden mag 100MHz-el nagyobb órajelen menni vagy ilyesmi.
- Ha BIOS-t frissítesz a Custom Power Plan használatával, és elehetőséged van rá (alaplapfüggő), akkor a BIOS flashback funkciót használd a frissítés során. Viszont mindenképpen nyomj egy defaultra állítást a frissítés után.
Ez utóbbi, meg pár hasznos tudnivaló is innen van, érdemes átolvasni, akit érdekel:
1usmus Power Plan for AMD Ryzen - New DevelopmentsPl. A HWinfo szerzője is idézve van, amiben leírja, hogy a tök egyszerűből mennyire bonyolult lett manapság ezeknél a modern processzoroknál megállapítani, hogy mennyi az aktuális órajel, és egyáltalán értelmezni azt, hogy aktuális órajel amikor az másodpercenként akár több százszor is változik.
Nem fordítom le, de ezek az általános tanácsok Ryzen felhasználóknak:
"General Advice for Ryzen Users
- Pay close attention to operating system and BIOS updates. OS and firmware vendors are as of late changing things far too often with too little documentation. Problems and solutions to serious problems will often not be mentioned in the changelogs.
- To update your BIOS, always use BIOS flashback (when possible/available) and clear the CMOS after flashing. Otherwise, Windows might not see the changes in the ACPI tables that describe the processor's configuration.
- Keep monitoring for Ryzen Chipset Drivers updates. It is these drivers that are the most important link between the BIOS and OS, and these also indirectly affect the OS scheduler.
- Global C-state Control, CPPC Preferred Cores, and AMD Cool'n'Quiet should always be set to "Enabled".
- CPU Cooling: the boost frequency of the Zen 2 processors is very dependent on temperature. AMD calculated their rated boost clocks at 50°C.
Depending on the processor, maximum boost will go down with temperature:
- 3900/3950 - 75 MHz per 10°C
- 3800/3700 - 50 MHz per 10°C
- 3600/3500 - 35 MHz per 10°C
That's why some people with poor cooling may see lower frequencies. This includes case airflow and high ambient temperatures. "Ezzel kapcsolatban kérdés.

Ebből én két beállítást találtam meg:
Windows energiasémát, ryzen-esre, vagy pedig windows-os kiegyensúlyozottra érdemes tenni?Asrock B450 Fatality ITX. Vagy csak rossz helyen keresem?
CBS menüben mindent átnéztem, de sehol semmi. No és, van értelme feltennem a 1.0.0.4-es AGESA-t, vagy hagyjam? Eddig all core OC-ban ment 4GHz-n, most visszavettem alapra, 1-1 lépcső - offset-tel. CB alatt ugyan úgy 4GHZ-n megy. Így ugye néha felmegy 4.1-re is, vagy feljebb.PBO alapból auto-n van bios-ban.
Ram teszt alatt 3466, 16-19-20-19-38-on. Minden más auto. De, itt már kap 1.45V-t, biztos ami biztos.
Ryzen master-t még nem t ettem fel, az a következő projekt, és game módban teszt.
-
Kovbob
senior tag
Ezeket az edc, ppd, tdc limiteket érdemes piszkálgatni? Jelenleg csak átraktam autoról motherboardra az növelt picit a teljesítményen, ha manuálisan állítanám be van rá esély hogy elkezdjen működni az auto oc? Milyen értékek körül lenne érdemes próbálkozni?
-
Create.
addikt
-
szasanyi
félisten
-
Create.
addikt
-
szasanyi
félisten
-
Create.
addikt
Nekem fix 4.2GHz-n 1.31v mellett 90W-nál megáll tesztprogramok alatt is. Játékok alatt olyan 45-60w között van valahol.
-
SirRasor
addikt
A gyakorlat mit mutat? Ilyen tudbo, olyan boost stb, tehát ha nem hajtom túl, akkor ténylegesen nem lépheti át a 65W-os limitet? -
hokuszpk
nagyúr
-
venom8888
addikt
Srrol lehet tudni valamit,higy a 4 es gen mikor johet ki?
-
Maelephant
senior tag
Sziasztok!
Lehetőségem adódott arra, hogy egy új konfigot állítsak össze. Alapvetően munkára (3D modellezés -főleg eü vonatkozásában-) és 2k/4k játékra használom a jelenlegit.
A konfig:
- Alaplap: Asus ROG Strix X-470F Gaming
- CPU: Ryzen 7 2700X
- RAM: 2*8GB Kingston HyperX Predator CL15 3000Mhz DDR4
- GPU: MSI Armor RX 570 8GB OC
- PSU: FPS Hyper M 700W
- Monitor: Samsung U28E590D 28" UHD Freesync LED MonitorAz alaplaphoz nem nagyon szeretnék nyúlni, és a GPU-t is majd a későbbiekben cserélném.
Érdemes szerintetek beinvesztálnom (kizárólag hosszú távra) egy Ryzen 9 3900X-re, illetve/vagy +16Gb RAM-ra (mindezen alkatrészeket kedvezményesebben kapnám meg)?
Mennyi “plusszra” számíthatok ? (Cikkeket olvasva “kizàrólag” a programoknál -3D- tennék szert nagyobb teljesítményre, viszont a játékoknál a különbség nem annyira szignnifikáns -főleg 4k-ban-. De alapvetően az Én videókártyám a FHD-ra belőve)
A konfig frissítés célja az lenne, hogy egy jó darabig kiszolgálhasson, a különböző és egyben magasabb forrásigényű szoftverek/játékok tekintetében.
(Ezzel a konfiggal semmi bajom nincs, kizárólag a kedvezmény miatti csere értelmében kérdezem
).Segítségeteket köszönöm!
Inlay/onlay/overlay/korona?
-
csiga8
senior tag
-
hokuszpk
nagyúr
ez jo otlet, de ha jolszamolom ez nem emeles lesz... ( 1.35 vs 1.372 .. 1.376 )
soc fesz emelest viszont megprobalhatod, lehet keveset ad neki a lap. -
Kirir
tag
-
Kirir
tag
-
Kovbob
senior tag
"Miért csökken egyébként a teljesítmény"
ez egy izgalmas es erdekes kerdes.
eleg sokminden befolyasolja a Ryzen teljesitmenyet. Elso es legfontosabb talan a homerseklet. Ha kifut a rendelkezesre allo celsiusokbol, elkezd throttlingolni, ha gyorsan es nagyon, akkor lekapcsol. ( sikerult... )
aztan ott a fogyasztas, PBOval sem megy a vegtelelnsegig. Vagy az aramerosseg. Ez tippre azert, hogy ne fustoljon el ket masodperc alatt.
Illetve a VRMnek is vannak korlatai, azt is figyelembeveszi. ( EDC limit. )ezekrol itt :
https://www.gamersnexus.net/guides/3491-explaining-precision-boost-overdrive-benchmarks-auto-ocSzoval vannak limitek, es amikor valamelyiket eleri, akkor visszavesz.
pl. Lehet kissebb fesszel kevesebb hot termel, viszont akkor meg elkepzelheto, hogy valamelyik reszegyseg nem kap eleg kraftot, es a beepitett redundaciacheck miatt megismetli az aktualis muveletet, ami miatt viszont lelassul...
minden szempontbol meg kell talalni az optimumot, es franko lesz, de amugy ezeket gyarilag eleg jol korbelottek.Hát igen csak érdekes, mert a csökkent fogyasztás és hőből azt gondolnám jobb is a teljesítménynek erre benchmark szerint meg nem
No meg elég sok helyen ahol ryzen optimalizálgatásról olvastam ott mindig előkerült a -50 vagy 100mv offsetelés. No mindegy igazából játék alatt nem hiszem hogy érzékelhető lenne a különbség a hőfokokat leszámítva.Szerk.: Ja a másik hogy az hogy nálam ez az auto oc se nagyon akar működni alap feszültséggel se, hiába kapcsoltam be a +200mhz-et a pbo menüben nálam sose ment feljebb az órajel.

-
hokuszpk
nagyúr
ne rakd sehova, a2-b2 jonak kell lennie.
szerezz kolcsonbe egy masik memoriapart, es nezd meg azzal.
lehet a regi proci nem hajtotta meg annyira a memoriat, mint az uj, es ezert jon ki a hiba.
Új hozzászólás Aktív témák
-
12900 - 12801
39772 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 13901 13900 - 13801 13800 - 13701 13700 - 13601 13600 - 13501 13500 - 13401 13400 - 13301 13300 - 13201 13200 - 13101 13100 - 13001 13000 - 12901 12900 - 12801 12800 - 12701 12700 - 12601 12600 - 12501 12500 - 12401 12400 - 12301 12300 - 12201 12200 - 12101 12100 - 12001 12000 - 11901 11900 - 11801 11800 - 11701 11700 - 11601 11600 - 11501 11500 - 11401 11400 - 11301 11300 - 11201 11200 - 11101 11100 - 11001 11000 - 10901 10900 - 10801 10800 - 10701 10700 - 10601 10600 - 10501 10500 - 10401 10400 - 10301 10300 - 10201 10200 - 10101 10100 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Nintendo Switch 2
- GTA VI
- PlayStation 5
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple iPhone 17 - alap
- Házimozi belépő szinten
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Újraírja az iPhone történetét a kinyitható kijelzős iPhone Duo
- LEGO klub
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- További aktív témák...
- Intel Core i9-13900KF / 24 mag 32 szál / 5.8 GHz / LGA1700
- Intel Core i7-12700KF (12 mag / 20 szál, LGA1700, max. 5.0 GHz) ALZA GARIS! 2027.10.16
- Intel Core I9 13900K - 16mag/24szál - Új, Bontatlan - Gari 2028.03.09. -ig - Eladó!
- AMD Ryzen 7 5700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core I7 13700K - 16mag/24szál - Új, Bontatlan - Gari 2028.02.21. -ig - Eladó!
- Lenovo T14s Gen 1 i5 10210U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! 64GB Kingston HyperX Fury Renegade 6400MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Add el nekünk!Apple iPhone 17 Pro Max/17/17e/17 Pro Max/17 Air
- Új Dobozos Lenovo IdeaPad Slim 5 15.1" -45% OLED laptop Ryzen 7 7735HS 16/512 Radeon 680M 2GB 2,5K
- SZÁLCSISZOLT FÉM HATÁSÚ Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 512GB 1 év gar, LTE OPCIÓ

Lehet régebben tényleg rosszul működött a ryzenekkel, de már javították.
De ugyanúgy cool 'n quietre sincs opció a biosban, az elvileg mondjuk egy frissítésnél került ki belőle, a hpet nem tudom, de nálam nincs. A bcdedit /set useplatformtick yes nem tudom mit csinál de beírtam cmd-ben. Nálam