- Microsoft Rewards
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- MIUI / HyperOS topik
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Bécs oda-vissza meglehet a Tesla robotaxival
- Apple iFold Ultra - elnapolva?
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Google Pixel topik
-
11700 - 11601
39772 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 13901 13900 - 13801 13800 - 13701 13700 - 13601 13600 - 13501 13500 - 13401 13400 - 13301 13300 - 13201 13200 - 13101 13100 - 13001 13000 - 12901 12900 - 12801 12800 - 12701 12700 - 12601 12600 - 12501 12500 - 12401 12400 - 12301 12300 - 12201 12200 - 12101 12100 - 12001 12000 - 11901 11900 - 11801 11800 - 11701 11700 - 11601 11600 - 11501 11500 - 11401 11400 - 11301 11300 - 11201 11200 - 11101 11100 - 11001 11000 - 10901 10900 - 10801 10800 - 10701 10700 - 10601 10600 - 10501 10500 - 10401 10400 - 10301 10300 - 10201 10200 - 10101 10100 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 03:16 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabro0
őstag
-
boogie84
veterán
A gyári hűtő pont arra jó amire kitalálták, a többi szubjektív.
Az igazi,hogy a Zen2 elhozta az "érdekesen és szarul" hőátadás fogalmát,így ezt tényleg érdemes lesz beletennem az összefoglalóba.
PBO egy választható dolog, és elvárható,hogy a potenciális user ezzel tisztába legyen, mivel 3. generáció óta velünk van .
A manuális finomhangolgatás akár lefelé akár felfelé, nagyon hardver függő így nem érdemes vele foglalkozni.Sajnos igen nagyon elszomorít engem is,hogy minden nap klisé jellegű kérdések és témakörök lepik be a fórumot, nem igazán akar senki sem minimális szinten tájékozódni.
Bevallom kicsit hiányzik, a mindennapi szakmai ömlengés és a reszelgetés....de hát ilyen ez a Zen2 beteszed aztán minden cool...Az igaz,hogy a Zen2 elhozta az "érdekesen és szarul" hőátadás fogalmát,így ezt tényleg érdemes lesz beletennem az összefoglalóba.
Ámen, már lassan agyf...zt kapok a ventilátorok felpörgésétől mikor terhelést kap a proci ugrik kb 10-15 fokot a hőmérséklet.
Remélem nem bánom meg h nem i7-9700K-t vettem.
A manuális finomhangolgatás lefelé
Ebben tudna nekem valaki segíteni? -
Paxker315
veterán
Óh, szodaval elmegy, már megszoktam. Kár, hogy túl segítőkészek sokan, így nincs külső kényszer, hogy tájékozódjon valaki, mielőtt kerdezne. Mint a legjobb egyetemi előadók a kérdésekre " majd az összefoglalóban megtalálod, de hasznalhatod a keresot is ".
LTT ilyen szempontból kaotikus, mert ott az a megszokott, hogy mindenki minden saját probléma miatt új topikot nyit. Khm, air cooler szekcióban naponta tucat "ryzen 3600-3700x temps high" című, témájú topikot hoznak létre. De ugyanúgy külön topikot kap minden videokartya v ház vásárlási tanacskeres is. Borzalmas, ha engem kérdeznek. Mondjuk engem sem kell félteni, ha tanult toketlensegrol, balfeksegrol van szó, toptier csóka tudok lenni

-
palfitom
félisten
-
SECTORnooB
addikt
Kellene erre a topikra egy popup ablak az alábbi infókkal:
- Igen, a gyári hűtő nem a legjobb.
- Nem, ha jobbat veszel, akkor is melegedni fog.
- Nem, ha AIO-t, akkor is.
- Igen, ez ilyen.
- Nem, nem árt neki.
- Ha zavar, kapcsold ki a PBO-t, állíts allcore 4 Ghz-et, adjál neki mellé 1.20 volt vcore-t, aztán élj boldogan.Hihetetlen, hogy ugyanazt megkérdezik hetente hatszor.
A gyári hűtő pont arra jó amire kitalálták, a többi szubjektív.
Az igazi,hogy a Zen2 elhozta az "érdekesen és szarul" hőátadás fogalmát,így ezt tényleg érdemes lesz beletennem az összefoglalóba.
PBO egy választható dolog, és elvárható,hogy a potenciális user ezzel tisztába legyen, mivel 3. generáció óta velünk van .
A manuális finomhangolgatás akár lefelé akár felfelé, nagyon hardver függő így nem érdemes vele foglalkozni.Sajnos igen nagyon elszomorít engem is,hogy minden nap klisé jellegű kérdések és témakörök lepik be a fórumot, nem igazán akar senki sem minimális szinten tájékozódni.
Bevallom kicsit hiányzik, a mindennapi szakmai ömlengés és a reszelgetés....de hát ilyen ez a Zen2 beteszed aztán minden cool... -
fudi2002
nagyúr
-
palfitom
félisten
-
fudi2002
nagyúr
Nem azzal van a baj, hogy valaki ezekkel nincs tisztában, júliusban, amikor én és még sokan mások is megvették a friss és ropogós 3600-at, nyilván még senki nem tudott semmit erről, a tesztek ugyanis teljesen véletlenül elfelejtettek szólni a harmadik generáció gyors felmelegedésével kapcsolatos "problémákról". Idézőjelbe rakom a problémát, mert enigma már a kezdetek óta szajkózza itt minden kérdezőnek válaszul, hogy ez nem gond, és mivel a gyártó is ennyiben hagyta a kérdést az elmúlt hónapokban, továbbá minden egységet érint kivétel nélkül, valóban nem tekinthetjük hibának, inkább csak sajátosságnak.
Legalább minden harmadik ilyen kérdésre megérkezem én is a "kapcsoldkiapébéótoszt'jólesz" tanácsommal azoknak, akiket zavar ez a szituáció, és inkább biztosra mennek némi teljesítmény vesztés árán. Mégis minden héten beesik ide újabb n+1 ember, aki b@szik rá, hogy visszaolvasson 2 oldalt (garantáltan nem kell többet), csak belöki ide ugyanazt a kérdést hatvanhatodjára, majd jön enigma, és megválaszolja.
Teljesen érthetetlen, hogy az emberek miért nem tudnak egy nyamvadt keresést indítani, mielőtt kérdeznének.
Azért lássuk be, ez a topikösszefoglaló dolga, hogy alapot adjon. Valóban jó ötlet ezeket beírni, onnantól nincs kifogás.
-
Timer
veterán
Nem azzal van a baj, hogy valaki ezekkel nincs tisztában, júliusban, amikor én és még sokan mások is megvették a friss és ropogós 3600-at, nyilván még senki nem tudott semmit erről, a tesztek ugyanis teljesen véletlenül elfelejtettek szólni a harmadik generáció gyors felmelegedésével kapcsolatos "problémákról". Idézőjelbe rakom a problémát, mert enigma már a kezdetek óta szajkózza itt minden kérdezőnek válaszul, hogy ez nem gond, és mivel a gyártó is ennyiben hagyta a kérdést az elmúlt hónapokban, továbbá minden egységet érint kivétel nélkül, valóban nem tekinthetjük hibának, inkább csak sajátosságnak.
Legalább minden harmadik ilyen kérdésre megérkezem én is a "kapcsoldkiapébéótoszt'jólesz" tanácsommal azoknak, akiket zavar ez a szituáció, és inkább biztosra mennek némi teljesítmény vesztés árán. Mégis minden héten beesik ide újabb n+1 ember, aki b@szik rá, hogy visszaolvasson 2 oldalt (garantáltan nem kell többet), csak belöki ide ugyanazt a kérdést hatvanhatodjára, majd jön enigma, és megválaszolja.
Teljesen érthetetlen, hogy az emberek miért nem tudnak egy nyamvadt keresést indítani, mielőtt kérdeznének.
-
chopin42
addikt
- Igen, ez ilyen.
- Nem, nem árt neki.
- Ha zavar, kapcsold ki a PBO-t, állíts allcore 4 Ghz-et, adjál neki mellé 1.20 volt vcore-t, aztán élj boldogan.Hihetetlen, hogy ugyanazt megkérdezik hetente hatszor.
A 3. ponttól nekem pl segített új emberként.
-
fudi2002
nagyúr
-
-FreaK-
veterán
-
szivacs1987
aktív tag
Szia,
Gigabyte B450 Aorus Pro ● R5 3600 allcore 4,2GHz 1,28V ● Alpenföhn Brocken ECO Advanced (a hűtőhöz kapott paszta)
Nálam
win alatt max 46°C, átlag 40°C.
játék alatt max 64°C, átlag 57-58°C (Final Fantasy XV, a játékaim közül ez terheli legjobban a procit)
prime95 alatt max 79°C , átlag 71°C -
jokeph
nagyúr
- Igen, ez ilyen.
- Nem, nem árt neki.
+1.
Ezt be lehetne tenni az összefoglalóba és kb. minden oldalra nyitásnak.
-
Timer
veterán
- Igen, ez ilyen.
- Nem, nem árt neki.
-
Nazrym
tag
-
wwenigma
Jómunkásember
-
Nazrym
tag
-
varmi2
nagyúr
-
Nazrym
tag
Ryzen 3600 egy alpenföhn brocken eco advanced mellett mekkora hőfokon kellene üzemelnie ? Windowsban átlag olyan 55-60. Játékban 70-80 között
-
Headless
őstag
Vakmeleg hogy 3 "hibás" kitbe is beleszaladtál, mert hát gondolom biztos támogatta a lapod... én a 2. után biztos más fele kezdtem volna keresgélni.
Viszont érdemi infót nem tudtunk meg még mindig, mert azt írtad a gskill-re hogy 2kit nem volt stabil , 1-el nem is bootolt, ezzel szemben corsair-el bootolnak.
Ha a corsair-el bootolnak abból már következtetni kéne arra hogy stabilak is?
(boot ≠ stabil)Nem feltétlen, de hogy pontosabb legyek, mert egy napom tesztelésre ment rá...
3 vásárolt kit 2x16 gb gskill aegis (32gisb). (tudom nincs kompatibiliti listán, de alig láttam ilyen ramokat bármilyen kompat listán.)
3 külön gép.
Lapok b450m pro 4 proci r5 2600.Egyik kit biost sem volt hajlandó mutatni külön-külön próbálva sem.
A másik kettő biosba mutatott 32 gb ramot, az rendbe volt, de windowsban 32 gb ramból 16gb-ot reserved-nek (elérhetetlennek) mutatta.
Amennyiben a feszültséget az xmp-re feszre (1,35-re) emeltem, látta windows is a 32 gb ramot és el is érhető volt, de továbbra is 2133-as órajelről beszélünk memtest hibázott... Csúnyán...
Szóval ezt mindenképp azt mondanám, hogy valami nem stimmel.
A corsair/hyperx ramokat csak azért raktam be, hogy kiderüljön, hogy a gép bootol-e, nem az volt a cél, hogy most stabil legyen, csak hogy egyáltalán megy-e a gép... És láss csodát pöccre indult, windows alapból 32 gb-ot látott és rendbe volt.
Nem ez volt az első gépem. Gskillt is használtam korábban már, nem volt akkor vele baj, de mindig változó éppen mit lehetett kapni...
Egyszer ~35 gépből ezzel együtt 4 kit volt hibás. Ez most kicsit furán jött ki, hogy egy vásárlásban mind a 3... Korábban is gskill volt az mondjuk sniper x volt ott 7 kitből 1 volt rossz...
-
bozont
veterán
Ehhez annyit hozzáfűznék, hogy most küldtem gariba 3 db 2x16-os gskill aegis kitet mert egyik sem volt stabil és egyel egyik gép sem indult. Igaz 2600 mellé ment volna, de nem hogy xmp órajelen, de még 2133-an sem volt hajlandó bootolni... Ugyanezek a gépek hyperx-el? cosair lpx-el bootolnak...
A Patriot ramokat én azért kerültem, kerülöm, mert rákeresve többen is panaszkodtak hogy még az xmp sem ment ryzen konfigban.
De mindegy is. Most megnéztem több tesztet is és ahogy nézem még 2080ti mellett is csak néhány százalék a különbség a 3200+ ramok esetében. Majd ha a zen 3-nak kell a gyorsabb, meg akkor már 32gb lesz.
Még játszok kicsit a mostaniakkal, talán az időzítéseken szoríthatok még. -
Pro!Petya
addikt
Ehhez annyit hozzáfűznék, hogy most küldtem gariba 3 db 2x16-os gskill aegis kitet mert egyik sem volt stabil és egyel egyik gép sem indult. Igaz 2600 mellé ment volna, de nem hogy xmp órajelen, de még 2133-an sem volt hajlandó bootolni... Ugyanezek a gépek hyperx-el? cosair lpx-el bootolnak...
Vakmeleg hogy 3 "hibás" kitbe is beleszaladtál, mert hát gondolom biztos támogatta a lapod... én a 2. után biztos más fele kezdtem volna keresgélni.
Viszont érdemi infót nem tudtunk meg még mindig, mert azt írtad a gskill-re hogy 2kit nem volt stabil , 1-el nem is bootolt, ezzel szemben corsair-el bootolnak.
Ha a corsair-el bootolnak abból már következtetni kéne arra hogy stabilak is?
(boot ≠ stabil) -
fudi2002
nagyúr
Nemár. Abból is lehet rossz?
-
Headless
őstag
-
törölt tag
Köszi! Egyelőre csak összeraktam, majd a ram oc az későbbre kerül...De akkor kb rendben vagyok (ramról olvastam, hogy az aidás írás csak statisztikai dolog a 3. szériánál, gyakorlati teljesítményvesztés nélkül).
Majd holnap tesztelgetem komolyabban, illetve ramot is állítgatom majd, tesztjelleggel. Ehhez esetleg valami kezdő útmutató van? Ilyen "mihez kezdjük először, ha nem megy a magasabb freki" jellegű(olvasgattam róla, van 6 millió beállítás az időzítésektől a feszültségekig). Illetve elvileg az flck-dram 1:1 ben jó, ha mondjuk csökkentem az flck-t 1500-ra, az elvileg gyorsít, igaz?fclk-t ne bántsd,auton állitja a lap.irja is north bridge clock 1464.
18-20-20-20-39 megprobálhatod 3600-at beállitani.1.4V. -
chopin42
addikt
Köszi! Egyelőre csak összeraktam, majd a ram oc az későbbre kerül...De akkor kb rendben vagyok (ramról olvastam, hogy az aidás írás csak statisztikai dolog a 3. szériánál, gyakorlati teljesítményvesztés nélkül).
Majd holnap tesztelgetem komolyabban, illetve ramot is állítgatom majd, tesztjelleggel. Ehhez esetleg valami kezdő útmutató van? Ilyen "mihez kezdjük először, ha nem megy a magasabb freki" jellegű(olvasgattam róla, van 6 millió beállítás az időzítésektől a feszültségekig). Illetve elvileg az flck-dram 1:1 ben jó, ha mondjuk csökkentem az flck-t 1500-ra, az elvileg gyorsít, igaz? -
wwenigma
Jómunkásember
Üdv Mindenkinek!
Csatlakoznék a topikba egy ryzen 3600-al!
Bepróbáltam a 2700-at, de végül csak idetévedtem.
Asus prime x370-pro lapba került, egy brocken 2 hűti. Ram a hirhedt corsair CMK16GX4M2B3000C15, verzió 5.30. Még csak 1 órája próbálgatom, biost beállítottam, stb. Bios verzió 5220-
Csatolnék pár képet, néhány kérdéssel:
Ramok D.O.C.P, 2933 mhz.
Jól sejtem, hogy valami nem kerek? Ryzen 1600-al simán hajtottam ezeket ugyanilyen beállításokkal, 2700 mellett a legkisebb oc esetén is fagyott, itt most stock cpu-s ez az eredmény, de a latency magasabb, a write 50%-al alacsonyabb, mint a 2700 stock cpu esetén. Mi okozza?
Másik kép:
Ibt high 10 kör
Azt olvastam, hogy melegebb a 3. széria a kisebb magok miatt, de ezek kb reális hőfokok? A hűtés kb 90%-ig ment fel magától, argus monitorral van beconfigolva (majd még állítgatom).
Ezen kívül simán felugrál 50 fok fölé, alapból 35-41 °C full idle. Ez normális egy brocken 2-vel?
Majd jobban beleásom magam, ezek az első benyomások
Hőfok jó, memória necces mert FCLK 1800on megy és a RAM pedig 1500on, nem ártana egy 3600-as bele. Írás meg azért ennyi bért kifelé feleakkora adatbusz sávszélesség van, kizárólag AIDA-ban okoz optikai problémát.
-
jokeph
nagyúr
Valahogy így.
G.Skill Trident Z RGB 3200 CL16 2*8 GB-os KIT eddig minden lapomban ment +0.05 Volt fesszel (megkívánja XMP-n a stabil működéshez az RGB miatt). Patriot Viper Steel 3600 CL17 nem mindenhol zökkenőmentes.
De belőhető. -
chopin42
addikt
Üdv Mindenkinek!
Csatlakoznék a topikba egy ryzen 3600-al!
Asus prime x370-pro lapba került, egy brocken 2 hűti. Ram a hirhedt corsair CMK16GX4M2B3000C15, verzió 5.30. Még csak 1 órája próbálgatom, biost beállítottam, stb. Bios verzió 5220-
Csatolnék pár képet, néhány kérdéssel:
Ramok D.O.C.P, 2933 mhz.
Jól sejtem, hogy valami nem kerek? Ryzen 1600-al simán hajtottam ezeket ugyanilyen beállításokkal, 2700 mellett a legkisebb oc esetén is fagyott, itt most stock cpu-s ez az eredmény, de a latency magasabb, a write 50%-al alacsonyabb, mint a 2700 stock cpu esetén. Mi okozza?
Másik kép:
Ibt high 10 kör
Azt olvastam, hogy melegebb a 3. széria a kisebb magok miatt, de ezek kb reális hőfokok? A hűtés kb 90%-ig ment fel magától, argus monitorral van beconfigolva (majd még állítgatom).
Ezen kívül simán felugrál 50 fok fölé, alapból 35-41 °C full idle. Ez normális egy brocken 2-vel?
Majd jobban beleásom magam, ezek az első benyomások
-
fudi2002
nagyúr
-
snecy20
nagyúr
-
fudi2002
nagyúr
-
törölt tag
-
subaruwrc
félisten
-
törölt tag
-
subaruwrc
félisten
-
koko52
nagyúr
Léghűtő topikban lehet több tanácsot kapsz.
-
Pano
veterán
Sziasztok!
Tudnátok egy megfelelő ámbár csendesebb hűtőt ajánlani Ryzen 5 3600-ra? Most jelenleg egy Arctic esport 34-em van de nem vagyok vele megelégedve, meg nem is fedi le teljesen a procit. Kb10-12 ezer magasságában nézegetnék.
Egy Be quiet! Pure Rock BK009-re gondoltam első körben. -
fudi2002
nagyúr
-
fudi2002
nagyúr
Mostanság alig írtam itt. Két hét alatt a külföldi fórum elég okos embereinek segítségével végre sikerült elérni, hogy az Asus ROG Crosshair 8 Hero (C8H) alaplap szinte olyan jól működik a 1201-es (1.0.0.4B) biosszal, mint a korábbi 1001 (1.0.0.3ABBA) verzióval.
Már csak minimális - elhanyagolható - a teljesítmény vesztés a régi bioszhoz képest, minden más rendben van és ugyanúgy stabil is.
ui: Asus C8H esetén: biztos, hogy nekünk kell lenni a béta teszternek? Szerintem nem.
Elárulsz részleteket?
-
Alpi.
addikt
Nem vagyok biztos benne, de tippre nem is tud throttlingolni a Zen, legalábbis nem rémlik, hogy bárhol is láttam volna vagy olvastam volna róla. Ha minden túlmelegedés elleni mechanizmusát ellövi mégis tovább nő a hőfok, akkor lekapcsol.
-
wwenigma
Jómunkásember
-
-FreaK-
veterán
Sajnos úgy néz ki nem valami tuningos ramokat sikerült kifogni, így a 3600MHz nem lesz meg, vagy nagyon munkás. Így gondoltam lecserélem egy gyorsabbra. Viszont úgy látom eléggé elszálltak a 3600-os darabok árai.
Ez most 38e Ft körül kapható, elég korrektnek tűnő időzítésekkel. Esetleg van itt valakinek ilyen? Megér ennyit vajon a dolog?Ryzen 5 3600, MSI B450 Tomahawk MAX és ezek a Corsair ramok a jelenlegi konfig.
Patriot viper steel 4000mhz, 33e ft Gianni-nál.
B-die. Ennél jobb nincs jelenleg ár/érték arányban. Jobb mint a Gskill és olcsóbb. -
Alpi.
addikt
Mostanság alig írtam itt. Két hét alatt a külföldi fórum elég okos embereinek segítségével végre sikerült elérni, hogy az Asus ROG Crosshair 8 Hero (C8H) alaplap szinte olyan jól működik a 1201-es (1.0.0.4B) biosszal, mint a korábbi 1001 (1.0.0.3ABBA) verzióval.
Már csak minimális - elhanyagolható - a teljesítmény vesztés a régi bioszhoz képest, minden más rendben van és ugyanúgy stabil is.
ui: Asus C8H esetén: biztos, hogy nekünk kell lenni a béta teszternek? Szerintem nem.
Milyen külsö nyomásra kényszerültél rá ? :)
Anno még 2600-al volt, hogy az újabb bios egyértelmüen visszalépés volt. Visszaraktam az előzőt és ment minden tovább. -
mozso
senior tag
-
bozont
veterán
Sajnos úgy néz ki nem valami tuningos ramokat sikerült kifogni, így a 3600MHz nem lesz meg, vagy nagyon munkás. Így gondoltam lecserélem egy gyorsabbra. Viszont úgy látom eléggé elszálltak a 3600-os darabok árai.
Ez most 38e Ft körül kapható, elég korrektnek tűnő időzítésekkel. Esetleg van itt valakinek ilyen? Megér ennyit vajon a dolog?Ryzen 5 3600, MSI B450 Tomahawk MAX és ezek a Corsair ramok a jelenlegi konfig.
-
Picco
addikt
-
wwenigma
Jómunkásember
77mm² a hoatado felülete így ez normális és tervezett. Normál működés alatt nem lesz ilyen csak ha allcore full kihajtod.
-
Melorin
addikt
Sziasztok!
Beújítottam egy 3600-al és azt tapasztalom, hogyha elindítom a Prime95-öt akkor a CPU hőmérséklete egy pillanat alatt felugrik 85 fok körülre és úgy is marad de ha a procihűtőt megfogom az jég hideg. A kupak hőátadásával lehet gond vagy csak a szenzor viccel meg? -
Kaci84
őstag
Hali! Feltettem a legújabb 620 HW Infót és abban megjelent a CPU-nál az effektíve clock. 4.2-re fixen belöttem az órajelet Biosban, de az effektíve játékok alatt pl. csak 3.2-3.6 meg hasonlók. Ez lenne a valós órajel? Üresjáratban pedig az effektív 700-1300MHz max, de a legtöbb magon 40-200Mhz, eközben a CPU-Z is 4.2-öt mutat. Ügye több helyen több tesztben is a CPU-Z szokták nézni.
-
Luck Dragon
támogató
Ezt az IGP-s Ryzen topicban jobban fogják tudni.

Nem is tudtam hogy létezik ilyen topic. Köszönöm.
-
solfilo
veterán
Sziasztok, azt szeretném kérdezni hogy aki használ Solid Edge programot vagy hasonló tulajdonságokkal rendelkező CAD programot. Ott egy ryzen 2400 & 3400-as integrált videókártya hogyan birkózik meg a feladattal? (Kíváncsi).
Ezt az IGP-s Ryzen topicban jobban fogják tudni.

-
Luck Dragon
támogató
Sziasztok, azt szeretném kérdezni hogy aki használ Solid Edge programot vagy hasonló tulajdonságokkal rendelkező CAD programot. Ott egy ryzen 2400 & 3400-as integrált videókártya hogyan birkózik meg a feladattal? (Kíváncsi).
-
szivacs1987
aktív tag
Nálam is hasonló a helyzet.
Gigabyte B450 Aorus Pro ● R5 3600 all core 4,2GHz 1,28V ● Alpenföhn Brocken ECO Advanced
Eddig mikor teszteltem a proci stabilitását 1,5 óra folyamatos benchekkel, akkor sem volt a vrm melegebb 55°C-nál feltett számítógépház oldalakkal. -
koko52
nagyúr
-
jokeph
nagyúr
-
koko52
nagyúr
-
Alpi.
addikt
-
Piszmaty76
aktív tag
Én pár hete váltottam Hero VIII-ról (Z170) Hero VIII-ra (X570)... :)
-
L4mie
veterán
én azzal tolom, belőttem magamnak nagyjából megfelelő sebességre, azóta gondom nem volt.... megy napi 10-12 órát, bár mostanában főleg fimezünk rajta
-
wwenigma
Jómunkásember
Persze, nem szoktam árukeresős véleményekre adni, de a b450 aorus saját tapasztalatból egy hulladék. Ez látható az itteni táblázatban is. A vrm all core 4.0-án ~1.3v-al 70C míg a mostani Mortar-ban az all core 4.2 1,35v-al 43C. A ház és a hűtés változatlan.
Valamint itt egy jó teszt is: [link]
Akinek bejön a BIOS-a annak örülök. Én lecseréltem és ég és föld a különbség. No meg az NVME ssd-m a vga alatt volt közvetlenűl, ami tolta rá a meleget az is megér egy misét. -
jokeph
nagyúr
Persze, nem szoktam árukeresős véleményekre adni, de a b450 aorus saját tapasztalatból egy hulladék. Ez látható az itteni táblázatban is. A vrm all core 4.0-án ~1.3v-al 70C míg a mostani Mortar-ban az all core 4.2 1,35v-al 43C. A ház és a hűtés változatlan.
Akinek bejön a BIOS-a annak örülök. Én lecseréltem és ég és föld a különbség. No meg az NVME ssd-m a vga alatt volt közvetlenűl, ami tolta rá a meleget az is megér egy misét.Na, ezért most páran meg fognak kövezni:
én nagyon meg vagyok elégedve a CH6 Extreme-vel, X370 ide vagy oda, ilyen fullos lapom sosem volt... CH6 Hero is kiváló lap, páran tolják vele itt a fórumban is, és jó áron van most.
-
koko52
nagyúr
neked nem , de másnak bejöhet..
Te az árú-kereső vélemény alapján vásárolsz lapot. sok fogyos aki bekapcsolni alig tudja a gépet
. Mindegy lenne a gyakori kérdésekre raknák fel akkor ... Pont a x570 aorus .-nak az egyik legjobb a vrm.-je az árkategóriában persze... van itt pár tulaj aki ugyan úgy használja megelégedve...Pont xmp.-re panaszkodnak , meg gyenge vrm. Luzerek azért . egy jó ram kell hozzá . érdekes nekem 3800 mhz cl 16 ugy megy mint a kis angyal már 3 hete fagyás nélkül , vrm kérdés 45 fok az sok ????
Akinek bejön a BIOS-a annak örülök. Én lecseréltem és ég és föld a különbség. No meg az NVME ssd-m a vga alatt volt közvetlenűl, ami tolta rá a meleget az is megér egy misét. -
Paxker315
veterán
Maradjunk annyiban : GB Z390/X570 lapok nagyon jók lettek. A B450 elég langyika, működik, de, ar:érték arányban nem kóser.
A B450-es lapjaik közül háromnak látom értelmét : S2H, Ds3H (az árak miatt, gyakorlatilag a320 árában kaphatóak). Meg az itx B450, mert, nagyon más opció értelmes áron nincs.
Viszont az X570 és Z390 kínálat jól sikerült, sőt nagyon is
-
wwenigma
Jómunkásember
Nekem még mindig van, semmi probléma nincs vele es teszi amit tennie kell raadasul olcso. Bennevan az ajanlott lapok között. Az hogy a biosa neked nem felel meg...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Giga lapok aorus jól sikerültek. simán bevállalható 3600 alá még 3800x .-is .
itt egy link a vrm listáról ha még nem láttad nézd meg .. bios nagyon jó . Mondjuk nekem x570 aorus elit van de eddig a legjobb lapom pedig volt pár a kezem között ...
Belenéztem, köszi szépen! Csak elkerülte a figyelmem, hogy benne van.
Nekem egy B450 Fatality ITX van egy 3400G-vel, igaz, már külső vga-val, azzal is elégedett vagyok, vagy arra gondoltunk, vagy a Gigára. Neki a Giga jobban tetszik.

Ez jól hangzik kezdésnek, nagyon köszi!

-
Szinyák
őstag
neked nem , de másnak bejöhet..
Te az árú-kereső vélemény alapján vásárolsz lapot. sok fogyos aki bekapcsolni alig tudja a gépet
. Mindegy lenne a gyakori kérdésekre raknák fel akkor ... Pont a x570 aorus .-nak az egyik legjobb a vrm.-je az árkategóriában persze... van itt pár tulaj aki ugyan úgy használja megelégedve...Pont xmp.-re panaszkodnak , meg gyenge vrm. Luzerek azért . egy jó ram kell hozzá . érdekes nekem 3800 mhz cl 16 ugy megy mint a kis angyal már 3 hete fagyás nélkül , vrm kérdés 45 fok az sok ????
-
Jacek
veterán
-
koko52
nagyúr
itt egy link a vrm listáról ha még nem láttad nézd meg .. bios nagyon jó . Mondjuk nekem x570 aorus elit van de eddig a legjobb lapom pedig volt pár a kezem között ...
Hát árukeresős vélemények mást mondanak. [link]
Nekem volt aorus b450, nagyon alja a vrm és a BIOS.
Intelnél is 1x volt giga az is alja volt. Soha többet. -
Szinyák
őstag
-
varmi2
nagyúr
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
GA-B450I-AORUS-PRO-WIFI -ről van valakinek tapasztalata? Egy 3600 menne bele, 2 darab 8GB-s Predator modullal (HX430C15PB3/8).
Mindenképp ITX.

Előre is köszönöm!

-
gaben88
őstag
Secure boot-ot hol lehet bekapcsolni Gigabyte Aorus X570 Elite esetén?
-
Create.
addikt
-
jozsef83
tag
Sziasztok.
Összeraktam egy konfigot egy amd ryzen 5 3600 procival. A kérdésem az lenne, hogy normális-e hogy a VID ugrál 1.0562v - 1.4688v értékek között 1-2% kihasználtság mellett. Ez normális? Ha nem mit lehet tenni ellene? -
SECTORnooB
addikt
Sziasztok!
Laptopos kérdés, de sehol sem találtam rá választ, hátha ti tudtok segíteni.
Egy Ryzen 5 3500U/Vega 8 mennyivel marad el egy i5 8265U/UHD620 kombótól. Nyilván inkább processzor teljesítmény szepontjából. Valamint miért van az, hogy a Ryzen 7 3700U/Vega 10 néhány a tesztekben elmarad a Ryzen 5-től? Egy Asus UM431 laptopról lenne szó.
Köszi!
3500U és társai még Zen+ alapokon nyugszanak, így ennek megfelelően alakul az erejük is.
-
Root Banane
tag
Sziasztok!
Laptopos kérdés, de sehol sem találtam rá választ, hátha ti tudtok segíteni.
Egy Ryzen 5 3500U/Vega 8 mennyivel marad el egy i5 8265U/UHD620 kombótól. Nyilván inkább processzor teljesítmény szepontjából. Valamint miért van az, hogy a Ryzen 7 3700U/Vega 10 néhány a tesztekben elmarad a Ryzen 5-től? Egy Asus UM431 laptopról lenne szó.
Köszi!
-
boogie84
veterán
Sziasztok.
Ùgy néz ki Megoldódott a Cod MW probléma (dev error 6068).
Mondjuk végig a proci boostra gyanakodtam, hogy tùlpörgeti, majd hibàsan kezd szàmolni, vagy a win kicsit megakad, amire a jàték érzékenyen reagál.
De amikor elindítottam a Farcry 5 öt és az is kidobott pàr perc mùlva, akkor tele lett a t...öm :-). Mondom nézek egy tápot, amin van Cpu power 1 és Cpu power 2 csati is.
Tehàt 4 és 8 pin ( msi x570-a pro).
Ez a corsair 750 es tàp elég öreg, 7-8 éves.Na de mondom van itt még egy néhàny éves Thermaltake 630 as tàpom, próba szerencse.
Elkezdtem átszerelni, ekkor làtom hogy a Ram hűtők szét vannak nyílva kicsit. Kivettem őket, próbáltam összenyomni,
De nem patentosak, csak a vastag szivacsos ragasztó fogná őket, ami egyik oldalon teljesen elengedett, kb 1 mm-re nyíltak szét, így inkàbb hőcsapda volt mint hűtő.
Mindkét ramnak ugyanazon oldala jött le, a màsik oldal viszont nem akar lejönni. Próbáltam...Most a màsik tâppal, és féloldali ram hűtővel megy megint minden.
A tàpon csak 4 -es cpu csati van, de így is megy rendesen.Ilyen irat csipesszel tudnàm visszarakni a ram hűtőbordàt, de ez a vastag ragasztócsík nemtudom mennyi hőt ad àt.
Pontosan ilyen hibát dobott korábbi gépemnél a játék, de semmi köze nem volt a hardverhez! Patch után lett szar, kövi patch után újra hibamentesen futott (pedig mindenki szarozta a gépet) !

Hővezető ragacs, aztán vissza a gyári borda.
De szvsz ennek sok köze nincs a CoD DEV errorhoz. -
jilian
addikt
Csak azt, hogy minden apró kis titkot nem, de azért segítek általában.

Az, hogy mekkora terhelést bír, mutatja az X265-ös benchmark. 4 perc, all core Avx2-es cpu load. 4,450 Mhz-en vagy 4,550-en a Cb R20 1,43V, 77 fokos max hőfokkal. Nyílván nem ezekkel a beállításokkal megy 24/7-ben, 3800C12-es ramokkal, stb. Ezek benchek, tesztelgetem, imserkedünk. Napi használatra továbbra is az elején beállított 4,400 Mhz, 1,25V-ra rakom vissza, amivel szinte sosem láttam 60-62 fok fölötti max. hőfokot. Néha kedveskedni is kell, hogy aztán meg ne legyen kibúvó, ha a haladás a cél !
Hűtés?
Ház?Ezek milyenek?
-
L4mie
veterán
-
koko52
nagyúr
MSI Mortar MAX tulajok!
Érdemes felrakni a legfrissebb BIOS-t? Csak a boot idő miatt engem nem érdekel. -
katokacaj
tag
-
Alpi.
addikt
Oké, de Alpi 1.43V-tal küldi a 4550Mhz-t az meg nem olyan magas azért. Nekem játék alatt nem melegszik el, pedig PBO nekem is 1.45-1.465 adagol neki és csak 62fokos BFV alatt, boostra meg 4375-4350Mhz tartja végig. Szóval mondjuk úgy, hogy marhára nem az az átlagos, hogy 4550Mhz szaladgálnak ezek all core 1.44-1.45V-tal. Az egy leválogatott darab, vagy nagyon ért a beállításokhoz Alpi. Nyílván nem tudjuk meg, mert egyszer ramnál rákérdeztem mit érdemes állítani és az volt a válasz, azt nem árulja el, marad az ő titka.
Csak azt, hogy minden apró kis titkot nem, de azért segítek általában.

Az, hogy mekkora terhelést bír, mutatja az X265-ös benchmark. 4 perc, all core Avx2-es cpu load. 4,450 Mhz-en vagy 4,550-en a Cb R20 1,43V, 77 fokos max hőfokkal. Nyílván nem ezekkel a beállításokkal megy 24/7-ben, 3800C12-es ramokkal, stb. Ezek benchek, tesztelgetem, imserkedünk. Napi használatra továbbra is az elején beállított 4,400 Mhz, 1,25V-ra rakom vissza, amivel szinte sosem láttam 60-62 fok fölötti max. hőfokot. Néha kedveskedni is kell, hogy aztán meg ne legyen kibúvó, ha a haladás a cél !
-
arnoldito
senior tag
Persze, hogy nem, de azért én megadom az esélyt és hiszek a kolléga képességeiben,
vagy szilikon lottó nyerésben. Soha nem mondom hogy nem lehetséges, de semmi képp sem általános. -
snecy20
nagyúr
Oké, de Alpi 1.43V-tal küldi a 4550Mhz-t az meg nem olyan magas azért. Nekem játék alatt nem melegszik el, pedig PBO nekem is 1.45-1.465 adagol neki és csak 62fokos BFV alatt, boostra meg 4375-4350Mhz tartja végig. Szóval mondjuk úgy, hogy marhára nem az az átlagos, hogy 4550Mhz szaladgálnak ezek all core 1.44-1.45V-tal. Az egy leválogatott darab, vagy nagyon ért a beállításokhoz Alpi. Nyílván nem tudjuk meg, mert egyszer ramnál rákérdeztem mit érdemes állítani és az volt a válasz, azt nem árulja el, marad az ő titka.
PBO-s auto-tuninghoz elmegy az ilyen ~1.45V is akár., de all-core OC-hoz az már kicsit sok, ezt rögtön észrevenni még egy Cinebench mérésnél is.
-
fudi2002
nagyúr
Segítek, allcore terhelést nem fog kibírni 1.4vnál. Bárki bárhogy állítja be. Ez ilyen benchnek jó, használatra nem.
-
arnoldito
senior tag
-
snecy20
nagyúr
Egyébként én is próbáltam a 3800X manuál OC-t. Hát nem is tudom. A 4400hoz még a 1.4 is kevés, lefut a CB20, de azon kívül semmi. Lementem 4300 ott meg a 1.35 már megint kevés, szóval hagyom a francba, marad gyári, PBO ON aztán viszlát.
Ezek a 4550 értékek amiket Alpi kolléga posztol mesébe illő. Gondolom leválogatott példány, mert senki másnak nem megy itt annyit az már biztos...3800x esetében benne lehet a pakliban a 4550Mhz, csak irdatlan magas feszültség mellett, lehűthetetlenül. Nálam a 3700x-szel 4450Mhz lenne a stabil max., és az a 100Mhz difi ott van a két proci között a szilicium szintjén is.
-
arnoldito
senior tag
A 4500mhz-nek vcore mennyi kell, az CB20 alatt erről is lőj már egy képet légyszi...thx..
Egyébként én is próbáltam a 3800X manuál OC-t. Hát nem is tudom. A 4400hoz még a 1.4 is kevés, lefut a CB20, de azon kívül semmi. Lementem 4300 ott meg a 1.35 már megint kevés, szóval hagyom a francba, marad gyári, PBO ON aztán viszlát.
Ezek a 4550 értékek amiket Alpi kolléga posztol mesébe illő. Gondolom leválogatott példány, mert senki másnak nem megy itt annyit az már biztos... -
wwenigma
Jómunkásember
Sziasztok.
Mondjuk végig a proci boostra gyanakodtam, hogy tùlpörgeti, majd hibàsan kezd szàmolni, vagy a win kicsit megakad, amire a jàték érzékenyen reagál.
De amikor elindítottam a Farcry 5 öt és az is kidobott pàr perc mùlva, akkor tele lett a t...öm :-). Mondom nézek egy tápot, amin van Cpu power 1 és Cpu power 2 csati is.
Ez a corsair 750 es tàp elég öreg, 7-8 éves.Na de mondom van itt még egy néhàny éves Thermaltake 630 as tàpom, próba szerencse.
Elkezdtem átszerelni, ekkor làtom hogy a Ram hűtők szét vannak nyílva kicsit. Kivettem őket, próbáltam összenyomni,
De nem patentosak, csak a vastag szivacsos ragasztó fogná őket, ami egyik oldalon teljesen elengedett, kb 1 mm-re nyíltak szét, így inkàbb hőcsapda volt mint hűtő.
Mindkét ramnak ugyanazon oldala jött le, a màsik oldal viszont nem akar lejönni. Próbáltam...Most a màsik tâppal, és féloldali ram hűtővel megy megint minden.
A tàpon csak 4 -es cpu csati van, de így is megy rendesen.Ilyen irat csipesszel tudnàm visszarakni a ram hűtőbordàt, de ez a vastag ragasztócsík nemtudom mennyi hőt ad àt.
Patriot Viper Steel? Korabban talan errol irtam hogy Amazonos ertekeles alapjan leesett magatol a "borda".
-
-FreaK-
veterán
Milyen az a 4400as alaplap? :)
Amúgy nem érdemes annyin járatni, a legjobb 3800-on, 1900-as fclk-val hogy szinkronban legyenek, és így az időzítéseket lejjebb vinni. De ha nem akarsz szenvedni az időzítésekkel, akkor vidd le 3800-ra a sebességet és állítsd 1900ra az fclk-t, így is gyorsabb lesz.
Ez a ram amúgy nagyon feszes időzítések tud, érdemes tenni egy próbát a dram calculatorral. -
arnoldito
senior tag
Sziasztok!
Tegnapi nap folyamán sikerült szert tennem nekem is egy ilyen készülékre. Gyorsan rendeltem is rá egy vastagabb szilikon tokot, és tapasztaltam amit már néhány helyen olvastam, hogy felgyűri a fóliát. Kérdésem az lenne, éljek az elállási jogommal és küldjem vissza még most a tokot, vagy van olyan fólia esetleg a piacon, amivel jól tud együttműködni? Ez gyakori probléma lesz tok vásárlásnál? Előre is köszi, alul a link
[link]Ez rossz helyre ment nem?
-
klachaza
csendes tag
Vegyél thermal grizzly hővezető pad csíkokat, azt rakd a ragasztó helyére, arra mehet az a szorító. Legalább is én megpróbalnám így :)
Szuper ramok amúgy! Buildzoid 4137Mhz-en cl12-t tudott kihozni belőle, persze nyilván jó példányt fogott ki. Én is gondolkozom hogy a 4000 helyett ezt veszem, mind a kettő b-die, csak a legjobb chip-ek mennek a 4400-nak a bin során.
Én naívan néztem egy 4400 as alaplapot, 4400 as rammal, hogy ne kelljen hùzogatni, menjen magàtól ...
-
katokacaj
tag
Sziasztok!
Tegnapi nap folyamán sikerült szert tennem nekem is egy ilyen készülékre. Gyorsan rendeltem is rá egy vastagabb szilikon tokot, és tapasztaltam amit már néhány helyen olvastam, hogy felgyűri a fóliát. Kérdésem az lenne, éljek az elállási jogommal és küldjem vissza még most a tokot, vagy van olyan fólia esetleg a piacon, amivel jól tud együttműködni? Ez gyakori probléma lesz tok vásárlásnál? Előre is köszi, alul a link
[link] -
klachaza
csendes tag
Nemtudom ezek pantentosak - e, de a màsik oldal nem mozdul.
Talàn ha öngyùjtóval megmelegítem a bordàt...
A forgalmazó nak írtam, de most vissza nem küldöm, hogy hetekig ram nélkül legyek... -
jokeph
nagyúr
Sziasztok.
No derék...

Szerintem, ne is tedd vissza, nem melegszenek ezek annyira.
-
-FreaK-
veterán
Sziasztok.
Vegyél thermal grizzly hővezető pad csíkokat, azt rakd a ragasztó helyére, arra mehet az a szorító. Legalább is én megpróbalnám így :)
Szuper ramok amúgy! Buildzoid 4137Mhz-en cl12-t tudott kihozni belőle, persze nyilván jó példányt fogott ki. Én is gondolkozom hogy a 4000 helyett ezt veszem, mind a kettő b-die, csak a legjobb chip-ek mennek a 4400-nak a bin során.
Új hozzászólás Aktív témák
-
11700 - 11601
39772 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 13901 13900 - 13801 13800 - 13701 13700 - 13601 13600 - 13501 13500 - 13401 13400 - 13301 13300 - 13201 13200 - 13101 13100 - 13001 13000 - 12901 12900 - 12801 12800 - 12701 12700 - 12601 12600 - 12501 12500 - 12401 12400 - 12301 12300 - 12201 12200 - 12101 12100 - 12001 12000 - 11901 11900 - 11801 11800 - 11701 11700 - 11601 11600 - 11501 11500 - 11401 11400 - 11301 11300 - 11201 11200 - 11101 11100 - 11001 11000 - 10901 10900 - 10801 10800 - 10701 10700 - 10601 10600 - 10501 10500 - 10401 10400 - 10301 10300 - 10201 10200 - 10101 10100 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Nekiment a MacBook Neónak az AMD
- 35 millió forintos géppel értelmezné újra a PC-t az NVIDIA az ASUS jóvoltából
- Microsoft Rewards
- Könyvajánló
- Suzuki topik
- Projektor topic
- Facebook és Messenger
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Intel i7-8700 processzor
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz DDR5 +GIGABYTE Z890 AORUS ELITE X ICE! Bolti ára közel 700e Ft
- Eladó használt Intel processzorok: Xeon, i3, i5, i7, i9 több generáció, több db.
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 8400 6 mag 6 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Ryzen 5 7500X3D +hűtött VRM-es B650M/B850/X870 lap +16-32GB 6000MHz DDR5! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)!
- AKCIÓ! 4TB Corsair MP600 Pro XT NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 11 64 GB Fehér 1 év Garancia 100% akkumulátor Beszámítás Házhozszállítás
- AKCIÓ! GIGABYTE B760M i7 12700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060Ti 16GB Lian Li Vector V100R 700W
- Laptronix Vertex R5 Ryzen 5 5600GT 16GB RAM 500GB NVMe
- Samsung Galaxy A56 5G / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest

Nincs házba, a Tv, ami monitor nálam csak, alatti polcon van.
. Mindegy lenne a gyakori kérdésekre raknák fel akkor ... Pont a x570 aorus .-nak az egyik legjobb a vrm.-je az árkategóriában persze... van itt pár tulaj aki ugyan úgy használja megelégedve...