- Hivatalos videón is karcsú a Find N5
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- VoLTE/VoWiFi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ezek lehetnek a Realme 14 Pro és 14 Pro+ európai árai
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- A tokok után a bele való
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Súlyos hibát javít az iOS 18.3.1
- Samsung SmartTag2 teszt
-
Mobilarena
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sacren
junior tag
Sziasztok!
Most cseréltem moduláris tápra ,de a jelenlegi házam elég keskenynek tűnik a kábelek elrejtéséhez illetve a táp csatlakozókhoz is nehéz hozzáférni. Ez a házam van [link]
Tudnátok 15-20 körül olyan házat ami atxes, felül 2,3 elől 3 hátul 1 120as ventis, oldalt plexis és könnyebb elrejteni benne a vezetékekek tehát szélesebb ?[ Szerkesztve ]
-
zsombor22
aktív tag
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Le szeretném cserélni a Cosmos C700P házamat egy asus gr701 re.
A Cosmost már ki maxoltam,szeretem de szeretnék valami újat.
Nekem nem jönnek be ezek az akvárium típusú házak.
A gr701 be simán be megy felülre a 420 as aio amit be kellett mókolni a cosmosba előre.
Szerintetek?
Most így néz ki.
Asrock Z890 Taichi Ocf,Ultra 9 285K,Arctic LF III 420 A-RGB,G.SKILL 48GB DDR5 8400MHz Trident Z5 CK ,Zotac 4090 Trinity OC,2db Samsung 970 EVO Plus 2TB,Corsair HX1200 80+ platinum,Cosmos C700P,Keychron Q1 HE,Q2,Q5, Razer Mamba Elite Logitech G305,G402,G502,Samsung Odyssey G7 240Hz
-
kzkz
őstag
válasz
Grave_444 #84893 üzenetére
Én se értem miért nincs ott gyárilag venti rögzítési lehetőség. A lyukacsos rész elől 22cm széles, és 31cm magas. Két 14cm-es venti még akkor is elfér balra csúsztatva, ha mögötte vízhűtés van, akkor se lóg rá.
A legegyszerűbb megoldás ha kifúrod ott ahova a ventit tennéd, bár ekkor elől látszik a csavar feje. Viszont felül és alul fut rajta a "sín" ahová gyárilag a ventiket rögzíted. Ha oda felülre és alulra teszel 2-2 L alakú darabot, akkor azokhoz simán rögzítheted a ventiket is, kávzi belógatod felülről és alulról, középen meg összefogod a két ventit. Ezt terveztem megcsinálni, de utána jött az ötlet, hogy a radiátorról akarok indítani egy L alakú csövet az eleje felé, és azt úgy megcsinálni, hogy oda 2x14cm-es ventit tegyek, ami szívja el a radiátorról a levegőt. A lyukacsos rész többi részén meg tud kiszivárogni a meleg, mert a hátsó venti is befelé fúj.
-
csibuka85
őstag
válasz
boogie84 #84891 üzenetére
Köszönöm Szépen
Lian Li O11 D. EVO XL+7X Lian Li UNI120 I.,Z790 A. MASTER,I7 13700K+ARCTIC 420 RGB,G. MSI VANGUARD RTX 5080 SOC,G SKILL TRIDENT Z5 RGB 32 GB 7200 CL34, SOUND B. Z,LOGITECH Z5500 THX 5.1,K. Renegade FURY 4 Tb M.2 ,34 TB HDD,EVGA G2 1300W,LOGITECH G7,G903,ASUS HORUS RGB,R.BLACKSHARK V2 7.1,L.G633 .1,
-
boogie84
veterán
válasz
csibuka85 #84888 üzenetére
Felsőnél értelmetlen nagy a lap alatti rész ami a VGA alatt van. Felesleges. Az EVO XL e tekintetben jobb, másban kb ugyan az kb.
Vagy épített víz lesz? Mert akkor a felső sem rossz. E három közül a Lian li sztem a nyerő.
Középső egy dizájn ház csicsákkal. Felejtsd el.A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
csibuka85
őstag
válasz
SoulReaver #84889 üzenetére
Igen az alsó egy o11 dynamic evo xl. 420 as Arctic radiátorom van most is.
Havn is magyon tetszik ! A Lian Li Galahad II 360 as LCD víz is bejönne ebben a házban mev hozzá a ventikLian Li O11 D. EVO XL+7X Lian Li UNI120 I.,Z790 A. MASTER,I7 13700K+ARCTIC 420 RGB,G. MSI VANGUARD RTX 5080 SOC,G SKILL TRIDENT Z5 RGB 32 GB 7200 CL34, SOUND B. Z,LOGITECH Z5500 THX 5.1,K. Renegade FURY 4 Tb M.2 ,34 TB HDD,EVGA G2 1300W,LOGITECH G7,G903,ASUS HORUS RGB,R.BLACKSHARK V2 7.1,L.G633 .1,
-
csibuka85
őstag
Sziasztok még mindíg nagy dillema előtt állok
Nem tudom hogy a 3 ház közül melyik lenne jó ?Lian Li O11 D. EVO XL+7X Lian Li UNI120 I.,Z790 A. MASTER,I7 13700K+ARCTIC 420 RGB,G. MSI VANGUARD RTX 5080 SOC,G SKILL TRIDENT Z5 RGB 32 GB 7200 CL34, SOUND B. Z,LOGITECH Z5500 THX 5.1,K. Renegade FURY 4 Tb M.2 ,34 TB HDD,EVGA G2 1300W,LOGITECH G7,G903,ASUS HORUS RGB,R.BLACKSHARK V2 7.1,L.G633 .1,
-
rukh
senior tag
-
Ace Ventura
addikt
-
rukh
senior tag
válasz
Ace Ventura #84884 üzenetére
Kösz!
3 db 120 mm-es 25 mm vastag ventilátor van rajta - így nem ütközik az alaplapba?
Üdv mindenkinek, Rukh
-
rukh
senior tag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy a NZXT H7 Flow házban egy ATX méretű (AMD B550) alaplap fölött a ház tetején elfér-e egy 37 mm vastag hűtőbordájú vízhűtő (Liquid Freezer III), nem-ütközik-e a proci mellett lévő VRM hűtőbordákkal?Üdv mindenkinek, Rukh
-
kzkz
őstag
Hátha valakit érdekel, Chieftec Visio Air:
-
sixpak
nagyúr
válasz
abridabri #84878 üzenetére
Már melyik néz ki úgy, mint a Montech?
A Rog vagy a Havn?...mondjuk igazából egyik semA Rog-ot nem ismerem, de az enyém sem olyan, mint a Montech:
Ja, a ventik....hát nem olcsók, de....mindegy, nem rosszak, sok mindent tudnak, beépített temperature sensor, etc...
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
sixpak
nagyúr
válasz
csibuka85 #84875 üzenetére
Ha a ház adottságai lehetővé teszik (és van alsó intake és felső exhaust venti), akkor mindenképpen oldalra.
De ha neked jobban bejön a felső telepítés és nem zavar a pár fokkal melegebb víz/cpu, akkor mehet felülre is.Hát vannak ennél olcsóbb ventik is a piacon, döntsön az esztétika.
Nem ismerem azt a házat, kérdezz rá, biztos használnak páran....bár közel 200 ezer pénz.
Ventikre meg sajnálsz 300 ezret.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
Rica
senior tag
Sziasztok! Van otletetek, hogy hol tudnek a Fractal Design Core 3000 hazikomhoz egy uj elolapot venni? (Esteleg csak azta felso kis kiveheto ablakot, ahova regen a DVD irot tette az ember.) Koszonom szepen.
https://magaduram-hu.cms.webnode.hu/a-magyar-tortenelem-logikusan/
-
csibuka85
őstag
válasz
sixpak #84874 üzenetére
Köszönöm de akkor hova érdemes tenni a CPU vízhűtést ?
Mert elöl ugye nem szellőzik a ház csak felül és hátul. Az említett ventillátorok méreg drágák , aramyból vannak ezek ? Ennyiért már kapni kb. 10 ventitis ez horrorGondolkodtam még a Rog Hyperion HR701 es házon is de nem tudom hogy az jó választás lenne e ?
[ Szerkesztve ]
Lian Li O11 D. EVO XL+7X Lian Li UNI120 I.,Z790 A. MASTER,I7 13700K+ARCTIC 420 RGB,G. MSI VANGUARD RTX 5080 SOC,G SKILL TRIDENT Z5 RGB 32 GB 7200 CL34, SOUND B. Z,LOGITECH Z5500 THX 5.1,K. Renegade FURY 4 Tb M.2 ,34 TB HDD,EVGA G2 1300W,LOGITECH G7,G903,ASUS HORUS RGB,R.BLACKSHARK V2 7.1,L.G633 .1,
-
sixpak
nagyúr
válasz
csibuka85 #84873 üzenetére
Nem baj, ha felül van, csak melegebb lesz a cpu és a víz főleg.
De a te AiO-d nem mér vízhőfokot, úgyhogy nem fogod látni.
Venti amelyik tetszik külsőre, nagy különbségek nincsenek, amelyik tetszik vagy amelyik bevált eddig azt veszed.
Nálam ezek vannak:
6db. Corsair RX 120
5db. Corsair QX 120
3db. Corsair QX 140.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
csibuka85
őstag
válasz
sixpak #84872 üzenetére
A simát szeretném , n tudom mennyivel jobb vagy nem jobb a VGPU-s. Miért baj ha felül lenne a vízhűtés ? Nekem Arctic 420 as van. Jelenleg a C700P elejében van. Hát szeretnék bele pár ventillátort igen de nem tudom milyet érdemes venni
Ventiből lehet hogy ki lehetne maxolni ami belefér.Lian Li O11 D. EVO XL+7X Lian Li UNI120 I.,Z790 A. MASTER,I7 13700K+ARCTIC 420 RGB,G. MSI VANGUARD RTX 5080 SOC,G SKILL TRIDENT Z5 RGB 32 GB 7200 CL34, SOUND B. Z,LOGITECH Z5500 THX 5.1,K. Renegade FURY 4 Tb M.2 ,34 TB HDD,EVGA G2 1300W,LOGITECH G7,G903,ASUS HORUS RGB,R.BLACKSHARK V2 7.1,L.G633 .1,
-
sixpak
nagyúr
válasz
csibuka85 #84871 üzenetére
Melyiket akarod, a VGPU változatot vagy a simát?
A szellőzése kiváló, de ez ugye még egyéb dolgoktól is függ.
Mondjuk, ha felülre rakod a radiátort, azzal nyilván adsz egy pofont a szellőzésnek, persze ez minden házra igaz, mennyi ventit akarsz tenni bele, milyet, etc.
Ez egy hibrid két kamrás ház, nem látszanak a kábelek.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
csibuka85
őstag
válasz
sixpak #84870 üzenetére
Szia , igen hat szeretném lecserélni a szupernak mondott C700P házamat, egyszerűen nen lehet a vjdeókártyát belecsavarozni. Nagyon szenvedős sajnos. A tápegység kábelei lógnak össze vissza benne. Nem egy esztétikus. Ez Havn nagyon tetszik
Milyen a szellőzése ?Lian Li O11 D. EVO XL+7X Lian Li UNI120 I.,Z790 A. MASTER,I7 13700K+ARCTIC 420 RGB,G. MSI VANGUARD RTX 5080 SOC,G SKILL TRIDENT Z5 RGB 32 GB 7200 CL34, SOUND B. Z,LOGITECH Z5500 THX 5.1,K. Renegade FURY 4 Tb M.2 ,34 TB HDD,EVGA G2 1300W,LOGITECH G7,G903,ASUS HORUS RGB,R.BLACKSHARK V2 7.1,L.G633 .1,
-
csibuka85
őstag
válasz
Busterftw #84868 üzenetére
Köszönöm Szépen
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Asus Prime B760M Wifi lap, Intel 13400 proci saját hűtőjével, Be quiet system power 10 550w táppal, VGA nélkül, irodai felhasználásra milyen átlátszó oldallapos, mAtx, legalább 2 ventis házat ajánlanátok 30K körül (iponból)?[ Szerkesztve ]
-
csibuka85
őstag
Sziasztok ,én Norbi vagyok. Jelenleg egy Cooler Master C700P házam van. Pár hónapja kinnt voltam a PlayIT en és ott mutattak be egy nagyon masszív Havn 420 HS házat fehérben és feketében. Nekem nagyon tetszik feketében. Lecserélném a CM C700P-met egyszerűen nem jó szerelni. Az RTX 5080 Vanguard SOC-t egyszerűen nem tudtam beletenni
Nem tudom hogy van e itt valakinek ilyen háza és tudna mondani tapasztalatot róla. Szellőzés ? Szerelés , mekkora GPU fér el benne ?Lian Li O11 D. EVO XL+7X Lian Li UNI120 I.,Z790 A. MASTER,I7 13700K+ARCTIC 420 RGB,G. MSI VANGUARD RTX 5080 SOC,G SKILL TRIDENT Z5 RGB 32 GB 7200 CL34, SOUND B. Z,LOGITECH Z5500 THX 5.1,K. Renegade FURY 4 Tb M.2 ,34 TB HDD,EVGA G2 1300W,LOGITECH G7,G903,ASUS HORUS RGB,R.BLACKSHARK V2 7.1,L.G633 .1,
-
omfgk
veterán
válasz
Busterftw #84863 üzenetére
Pont ezért gond.
Tehát nem csak részben fogja onnan szívni a levegőt, hanem nagyrészt. Mert a levegő ilyen. A 2 venti elsődlegesen az alatta levő térből szívja a levegőt. Ahova meg hátulról-alulról fog áramolni.Ez azért elég érdekesen el lett sumákolva a részükről.
És a fine mesh megoldás se old meg mindent. Amin egyébként szintén dől be a por. G500A van nekem, szépen gyűlik a por. Na ezt lehet beszorozni sokkal, mert azon a méhsejten hátul egy ceruza befér.
[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
Busterftw
nagyúr
Jó de a ventik alatt zárt, a táp alatt meg van porszürő, oldalt lenn meg mesh panel.
De nem nagyon számít amúgysem mert a front 2x140 venti sokkal több levegőt tol befelé és hátra.Nyilván nem lesz örökre portalan de kicsit túl van reagálva, takarítani néha kell a PC-t.
-
-
sixpak
nagyúr
A Havn-nél, van a hátsó intake ventinél porszűrő (nyilván alul is), de elég laza szövésű a cucc, a Lian Li O11 Dynamic XL szűrői jobbak voltak....de ez az egyetlen negatívum, ami eszembe jut így lassan 3 hónap használat után.
Nem tudom látni-e a képen a kissé szellős porszűrőt:Persze moduláris az is, simán lehetne a keretre egy sűrűbb hálót rakni, de nincs rá szükség, nem poros a környezet, ahol a gép van.
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
omfgk
veterán
válasz
Busterftw #84847 üzenetére
Csak nem itt jön be a por, hanem hátul-alul.
Részben onnan szív be az alsó 2 ventilátor a 207-nél.
Majdnem összejött ez a táp átrakás nekik.
Csak hátul teli méhsejt van. Még fine mesh se.[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
F_Zolee
veterán
Nem elvárásom a vertikálisan beépíteni csak kíváncsi vagyok van-e több előnye, mint hátránya. Normál esetben telibe fújja a lapot meleg levegővel a vga de függőlegesen meg inkább csak a cpu hűtő kapna a meleg levegőből. De ahogy "tippelem" olyan ház kellhet ilyen esetben, mint ahogy kzhz írja, hogy alul és felül legyen venti. De ennyi ventivel kapcsolatban megint egy új terep, hogy mi az optimális, mert kb azt is valahogy be kéne lőni mi az a megfelelő légáram ilyen esetben. Füst gépet meg nem szerzek ezért.
De normál esetben sincs semmi alap infó gyártónál, hogy ha elől van vagy 3-4 venti akkor hátra hogyan lehet elég pl 1db venti. Max fordulatra tervezték vagy se... -
-
válasz
F_Zolee #84854 üzenetére
Üveg oldalfalú házban a vertikális VGA melegedni fog, ha mesh oldalfal van, akkor meg a kártyát nem látod.
Szvsz megoldás lehet a kártya módszeres alulfeszelése, bár függ attól is, hogy mi a kinézett modell.[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
válasz
gabriel26 #84851 üzenetére
Szép dög
A nagyon nagy előnye az, hogy távolabb kerül az alaplaptól és ezáltal kevésbé “főzi” meg a körülötte lévő dolgokat, pl. M.2 ssd, ram vagy alaplapi vrm.
A hátránya, hogy van olyan vga ami nem igazán szereti ha így van használva, a hőcsöves hűtése nem működik megfelelően, vagy túl közel kerül az oldallaphoz és emiatt romlik a hűtő hatásfoka, ergo nem teszel jót a vga-val.
Hátrány lehet még, hogy be kell szerezned egy vga riser kábelt amely plusz kiadás lehet, sok házhoz nem jár alapból. És extrán vigyáznod kell rá mert sérülékeny általában.
Rengeteg ház van amely tudja a vertikális vga rögzítést..
Van vmi kiszemelt esetleg? Vagy szimpi márka?
[ Szerkesztve ]
⏺︎ Szeretnél akár 45-90.000 Ft-ot is egyszerűen zsebre tenni bankváltással? ⏺︎ Küldök neked meghívót a Gránit, Unicredit, K&H vagy Raiffeisen Bankok egyikéhez! ⏺︎ További részletekért írj privát üzenetet! ⏺︎ ️
-
F_Zolee
veterán
Hello
Inkább infó szerzés végett írok, mert az újabb házakkal homályba vagyok. Sima alap házam van. Sharkoon Slider RGB. Elgondolkodtam, hogy ha majd cserélnék akkor valami szellősebb nem ártana mivel a jelenlegi konfig kb koppra kitölti(cpu hűtő + vga is max hossz közelébe van). Felmerült, hogy a vga-t vertikálisan el lehet helyezni némelyik házban. Ez iránt érdeklődnék, hogy ennek van-e valami jelentősebb haszna vagy jó a standard lapra csatlakoztatás egy nagyobb háznál? Illetve milyen házak jöhetnek szóba ha függőlegesen rögzítéssel kéne nézni?
[ Szerkesztve ]
-
gabriel26
tag
De birom az ilyen letisztult dolgokat
https://phanteks.com/product/evolv-x2-black/ -
rolkaDb
aktív tag
válasz
CriticalHit #84849 üzenetére
Koszonom, az 500D-t mar neztem. Ezesetben lehet emelett lesz leteve a voks, a masiknak meg utananezek, ahogyan idom engedi. Valoszinuleg asztalon lesz a vegso helye. Pozitiv legnyomas kialakitasara termeszetesen torekedni fogunk!
-
CriticalHit
addikt
-
rolkaDb
aktív tag
válasz
Busterftw #84845 üzenetére
Koszonom mindkettotoknek az eszrevetelt.
Ezesetben merul fel bennem a kerdes, hogy 2 rovidszoru szobacica jelenletevel megbirkozik pl a lian li 207 vagy megis valami olyasmi hazat kellene keresni, ami jobban felvan keszulve ilyen eshetosegre ? Alapjaba veve nem igazan mondanam porosnak a szobat. Viszont ha olyan idoszak van(hullajtas), akkor a 2 macsek egy 3 nm2-es szonyeget 1.5 nap alatt elintez es tele lesz szorrel.szerk:
Mi az az arkategoria, ami mar erre felvan ugymond keszitve?
Aa keret a buildre 800-1m, ezzel a hazzal pl olyan 925knal jarunk.[ Szerkesztve ]
-
CriticalHit
addikt
válasz
rolkaDb #84842 üzenetére
Ebben az árkategóriában ritka. Esetünkben pedig "The top and side panels feature an airflow-optimized perforation pattern to enhance overall performance and filter dust". A Lian Li 207-ben alul van kihúzható porszűrő a táp venti alatt.
"We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
Bence_99
csendes tag
Sziasztok!
Számítógépház vásárlás előtt állok, és két modell között vacillálok: Cougar MX600 RGB Black és Phanteks Eclipse G400A. Mindkettőről jó véleményeket olvastam, de nem tudok dönteni.
Van valakinek tapasztalata ezekkel a házakkal? Fontos lenne, hogy az előre szerelt ventilátorok megbízhatóak legyenek, hiszen ha már ennyi pénzt kiadok érte, akkor ne kelljen még pluszban ventilátorokat is cserélni.
A G400A esetében úgy tűnik, hogy minőségibbek az előre szerelt ventilátorok, viszont a Cougar MX600 rendelkezik VGA-tartóval. Nem tudom azonban, hogy ez mennyire hatékony a kártya megtartásában.
Ti melyiket választanátok? Árban hasonló a két ház.
Köszi! -
rolkaDb
aktív tag
válasz
CriticalHit #84841 üzenetére
Ezek mindegyike porszuros vagy manapsag ez mar evidens?
Koszonom, kb jol sejtettem a lehetosegeket, valogatunk majd. -
rolkaDb
aktív tag
Sziasztok,
erdeklodni szeretnek, hogy ehhez az osszeallitashoz milyen hazat ajanlanatok!
ryzen 9 9700x
Thermalight peerless assasin 120 se
msi b650 tomahawk
Fsp vita 1000w
Vga pedig palit 4070 ti super ~33-34cm(ez valtozhat 5070 ti superre)
Tudnatok ajanlani ehhez egy jol szellozo hazat?
20k, 30k,40k, illetve 50k-s szegmensben? Nyilvan a legjobb ar/ertek arany erdekelne.Nem baj, ha van hozza gyari venti(k).
A fo h jol szellozo legyen, illetve legyen benne porszuro, 2 cica vegett.
Rgb nem fontos, ha van akkor legyen kikapcsolhato, + 1 kitetel, kifejezetten fekete szinben kell, semmi csicsa.
Amiket neztem:
Lian li lancool 207
Montech air 903 MAX
Fractal focus 2 -
blp85
senior tag
válasz
Segesvarya86 #84836 üzenetére
Szia!
Nekem H7 Flow (2023) van, szerintem megéri az árkülönbözetet.Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
kzkz
őstag
válasz
Segesvarya86 #84836 üzenetére
Bocsánat, nem kifejezetten neked szólt, hanem úgy általánosságban. Igen azzal kell menni, amik most kaphatók...
-
kzkz
őstag
válasz
Segesvarya86 #84834 üzenetére
Szerintem 2025-ben, az 500W-os GPU-k korszakában olyan házat venni, ahol nem külön szellőzik a GPU és a CPU, az elég gáz. Az még gázabb, hogy ilyen házat nem kapni
Barkácsolással megoldható, pl. a Chieftec Visio Air-nél ha az alaplap mellé teszed a radiátort, és egy légterelőt gyártasz, amivel onnan a front mesh panelen keresztül távozik a levegő, akkor már a GPU és a CPU levegője nem keveredik össze, nem fűtik fel egymást.
Ugye most rámentek erre az akvárium designra, ahelyett, hogy a funkcionális dolgokat oldották volna meg előtte. Pár kezdeményezés már van a jó irányba, remélem elkezdenek erre is ráfeküdni, addig én nem költenék nagy összegeket a mostani rossz elrendezésű házakra, mert amikor a "jók" elterjednek hirtelen a mostaniak elég szar helyzetben lesznek...
Az Asus TUF GT502 még egy jó kezdeményezés, ott egy külön részben el lehet helyezni a radiátort, csak sajnos alig tud szellőzni, főleg a 37mm vastag Arctic radival...
[ Szerkesztve ]
-
Segesvarya86
csendes tag
Sziasztok,
Zalman Z10 Duo házról mi a véleményetek?
Arctic Liquid cooler III 360mm AIO menne a tetejébe.
Leginkább flow szempontjából. Endorfy ARX700 volt a terv de ahonnan venném sok idő mire megjön. Szerintetek ez jó választás? -
Paxker315
addikt
engem ez meglepett. Nincs ODD-hez előkészítve, nincs benne igazán nagy hely. 10k körül van iway-en is, de az a 2kg tömeg azért. Szokatlan
-
válasz
Mans20 #84831 üzenetére
Szia,
Nézegettem korábban a nagyon olcsó gépházakat. Ami nagyon feltűnt, hogy bizonyos márkáknál adott típusú ház teljesen egyforma, tehát valószínűleg minimális módosításokkal ugyanaz a cég gyártja a gépházat mindenkinek.A CS-104 is egy elég jópofa kis kompakt ház. [link]
Picivel többért Deepcool Smarter: [link]
Deepcool Matrexx 30 SL: [link]
Deepcool Matrexx 30 TG: [link][ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
Mans20
addikt
Sziasztok!
10000Ft-ig keresek mATX házat. Irodai célra
H610 lap
I3 max i5 12400 később.
1 darab M.2 ssd
400W táp
Majd valami GT1030 szintü vgaAerocool CS-103 és CS-1xx társait néztem.
Ilyen Logic meg Akyga márkáknál talán jobb. -
Czimby
addikt
válasz
CriticalHit #84829 üzenetére
30k környéke és alatta.
A montech 903 szimpatikus, köszi szépenHa szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
Czimby
addikt
Sziasztok!
Mi most a vállalható minőségű, jól szellőző, de olcsó házikó ATX méretben?
Minél több a mesh annál jobb
Montech 1000?Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
rukh
senior tag
-
CriticalHit
addikt
válasz
CriticalHit #84822 üzenetére
De ez is egy jó és megnyerhető ház a PH játékból, alsó és felső 360 AIO kompatibilitással: [link]
"We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
Alcsi69
senior tag
-
-
-
TomiLi
addikt
válasz
Alcsi69 #84813 üzenetére
Szia!
Nagyon szűkösek a lehetőségek, javarészt már nem lehet kapni.
mATX: Silverstone LD01; Silverstone RL08 (nem találtam már sehol); SAMA IM01Pro - ezt úgy lehet forgatni ahogy akarod, de sajnos ezt sem találtam elérhető "közelségben. Még fut Inter-tech IM-2 expander néven is (meg még biztos van egy pár klónja); Bitfenix Prodigy M 2022; Bitfenix Colossus; Bitfenix Phenom; Raijintek Styx
ITX: Antec Dark Cube, Raijintek Metis / plus / Evo
Több most nem jut eszembe. Nekem is ilyen házra lenne szükségem, én csinálgatok magamnak egyet (ITX), de lassan haladok mert mindig variálgatok rajta...
[ Szerkesztve ]
Bogyorisz
-
BogyóBP
addikt
válasz
ViZion #84816 üzenetére
Semennyire kb, ha sok a por még a porszűrő is kevés. A mesh meg egyenesen borzalmas. Nálam is sok a por.
[ Szerkesztve ]
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
válasz
Rottweiler89 #84814 üzenetére
szia, nézegettem. ez a mesh mennyire szűr? A por nagy gond nálam.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
rukh
senior tag
válasz
Rottweiler89 #84814 üzenetére
Kösz a segítséget!
Az alaplap ATX méretű, a proci Ryzen 7 5800X3D, a VGA RX 7800 XT Gaming OC, a vízhűtés már megvan így nem kell venni (valószínűleg túlzás ehhez a géphez, de küszöbön áll a fejlesztés, ahol már szükség lehet rá).
Rukh
Üdv mindenkinek, Rukh
-
Rottweiler89
senior tag
Amelyik ház specifikációk alapján támogatja a 360-as AIO-kat, nem lesz gond, hacsak az alaplap VRM bordája nem szól bele a dologba olykor-olykor.
Tudni kellene, hogy milyen szabványú alaplapról van szó(ATX, mATX). Meg milyen CPU, milyen VGA, mert ha nem komoly system hűtést igénylőek, azaz nem fűtenek, mint egy radiátor, felesleges szvsz ekkora maximális összeget rákölteni.
Beárazással a topik nem foglalkozik.ViZion
Mit szólnál egy Jonsbo D31 Mesh-hez?[ Szerkesztve ]
DeepCool CH370, Gigabyte B550M K, AMD Ryzen 5 3600+Thermalright Assassin King 120 SE, 2x8GB Corsair Vengeance RED D4 3200Mhz, Sapphire Pulse RX 6700 XT 12GB, Micron 2450 256GB, Micron 3400 512GB, Kioxia Exceria 960GB SATA3, Fractal Design Anode Bronze 650W, MEETION K9320 RGB, THE G-LAB Kult Helium
-
Alcsi69
senior tag
Sziasztok!
Letezik olyan mATX/ITX haz ami 'invertalva' van? Tehat a TG/plexi jobb oldalon van?
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Busterftw #84806 üzenetére
Igen, ezért kérdeztem mert mindkettő tetszik
<3[ Szerkesztve ]
⏺︎ Szeretnél akár 45-90.000 Ft-ot is egyszerűen zsebre tenni bankváltással? ⏺︎ Küldök neked meghívót a Gránit, Unicredit, K&H vagy Raiffeisen Bankok egyikéhez! ⏺︎ További részletekért írj privát üzenetet! ⏺︎ ️
-
Sziasztok! InWin A3 házhoz hasonlót tudtok ajánlani? Ahogy látom azt nem lehet már kapni
InWin 301 cserélném, esetleg erre tudtok irányárat, amiért eladható? Használt, de megkímélt.
KöszönömHold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
rukh
senior tag
Sziasztok!
Tanácsot kérek: a régi PC házat cserélném olyan újra, amiben felül elfér egy Liquid Freezer III vízhűtő. Kis értelmezési problémám van: a leírás szerint a hűtőborda hossza 398 mm, több háznál pedig azt írják, hogy ... akár 360 mm vízhűtés is elfér ... Legyetek szívesek ajánlani megfelelő házat, ami jól szerelhető is (az alaplapon proci, vidkártya, RAM és M2 SSD, a házban egy HDD és a vízhűtés lesz + elöl kettő hátul egy darab 140 mm ventilátor, ezért a kábelek elhelyezése és a csatlakozókhoz való hozzáférés a lényeges). Bevált, jó minőségű, kb. 40 - 70 eFt-os házat szeretnék venni.
Előre is kösz a javaslatokat!
Üdv mindenkinek, Rukh
-
Borisz76
nagyúr
Sziasztok !
Lassan gépet kell majd fejlesztenem.....a fiamnak !
Jelenleg egy Zotac MAGNUS ER51060-t használ.
Az új géphez az alkatrészek nagy része kiválasztásra került.
A gépházban kérnék némi segítséget.
Nekem egy Cooler Master HAF XB házam van....10 vagy több éve már. Nagyon szeretem , könnyen szerelhető , jól szellőzik stb.
A tesztben említett venti problémát ( hangos ) lehet orvosolni.
A HDD keret alsó elhelyezése miatt melegszenek a lemezek de engem ez sem érint mert mindössze 1 db SSD van a gépben ( rendszer, játékok , programok stb...) minden más adat pedig a hálózaton csücsül NAS-on.
Fizikailag hosszútávon is előnyös az alaplap fekvő helyzete és a VGA állított állapotban nem terheli a PCI-E foglalatot sem.
Szóval számomra ideális gépház.
Ezért is vennék ilyen elrendezésű kuckót.
Van jelenleg hasonló , ajánlott ?
Árat nem írok.....jöhet minden árfekvésben.
Lényeg talán, hogy nagy VGA és nagy CPU hűtés is elférjen benne.Köszönöm az ajánlásokat előre is !
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
BogyóBP
addikt
válasz
Rottweiler89 #84804 üzenetére
Volt phanteks evolv X házam sose volt annyira halk a gép mint akkor. Jó kis ház de idejét múlt design. Most Corsair 4000D van amit utálok mert hulladék anyaghasználat felülről alig lehet a kábelt bedugni a procihoz és nehézkes a pakolászás ráadásul annyira vékony hogy előre nem fér be 3x 140 es venti ami nem volna rossz csak felülre kettő ha jól láttam, és előre is kettő. A tetőporszűrő egy vicc kategoria, az elülső pedig pár nap után már porkarikás ahol a ventik vannak (nemtudom miért porosodik ennyire) de elég idegesítő, mondjuk a földön áll. Az anyag se a legvastagabb acél állitom a fractal focus g alaplap tálcája vastagabb volt. A riser csak 2 slotos VGA-t fogad nekem pedig 3 van, nem gondoltak a nagyobb VGA-kra.
A dual chamberes házakkal meg az a gond hogy a táp vastagságával növekszik a szélessége viszont laposabbak és a hűtése kémény elven működik ami nagyon jó hogyha hozzá vesszük azt hogy a por nem tömi el az alsó ventik szűrőjét, volt már hogy pár hónap alatt nekem ott szakáll por volt egy ilyen kialakítású háznál.
Rowon: A 7000D pedig úgy látom az enyémnek a nagytestvére.[ Szerkesztve ]
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
Nekem a 7000D dizájnja jobban bejön. Ha Phanteks, akkor valami XT Pro esetleg Enthoo Pro 1-2 -szerűséget néznék. Az Eclipse G500A is jó kis ház nagyon.
Szerk.: vagy ha már éppen zajlik a PH-s nyereményjáték, akkor Chieftec Apex Lumo: https://www.chieftec.eu/products-detail/590/GA-01B-L-OPNekem ez is bejön és azért ebbe is bele lehet építeni ezt-azt.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Rottweiler89 #84804 üzenetére
Köszönöm szépen, sok mindenben egyetértek..
1: Ez most nekem is tetszik.. egyre jobban
2: Sajnos nem gyári tartozék, külön meg kell venni
3: igen
4: igen emiatt vágyom nagyobb házra
5: igenAz az üres rész tényleg picit szokatlan..
-
Rottweiler89
senior tag
válasz
Angie™ #84803 üzenetére
Így nulla tapasztalattal, első ránézésre...
1, A design, beleértve a D chamber-t is. Glass front, nem a megszokott front fans+mesh kombó. Azt nem tudom így hűtésben mit hozhat, még én sem próbáltam ki a sajátomon, melyik a jobb.
2, MoBo körüli RGB
3, Rengeteg venti, 2x rear, ami különösen tetszik
4, Jó szerelhetőség(én pl. utálom, ha kis helyen kell szerelni)
5, Hátsó ajtó I/O cable management-elEgy valami nem tetszik, az a MoBo feletti üres rész, oda azért valamit ki lehetett volna agyalni.
DeepCool CH370, Gigabyte B550M K, AMD Ryzen 5 3600+Thermalright Assassin King 120 SE, 2x8GB Corsair Vengeance RED D4 3200Mhz, Sapphire Pulse RX 6700 XT 12GB, Micron 2450 256GB, Micron 3400 512GB, Kioxia Exceria 960GB SATA3, Fractal Design Anode Bronze 650W, MEETION K9320 RGB, THE G-LAB Kult Helium
-
válasz
Rottweiler89 #84802 üzenetére
Olyan szívesen meghallgatnálak
-
Rottweiler89
senior tag
válasz
Angie™ #84792 üzenetére
Én a Phanteks-re szavazok. Nem tudom miért, de arra(na jó, tudom miért, van egy pár oka).
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest