Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- CES 2026: Érintőceruzát támogató komolyabb Motorola várható
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
-
Mobilarena
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
parandroid
üzenetére
Én fogtam és a venti/pumpa (15 fan, 2 pumpa) vezérlést inkább "bevittem" egy konfig/gépház csere esetén is hordozható megoldásra Aquacomputer Octo & Aquasuite (mondjuk vizezés esetén ez eléggé kézenfekvő):

Az ARGB bucsu vezérlését meg megoldja mindig az aktuális alaplap.
-
BigBear
senior tag
Nekem még valahogy soha nem jött össze, hogy egy gyártótól jöjjenek a holmik.
(Ja de, most perpill igen, de csak átmeneti, meg a VGA nem is ARGB-s.)
Az egyre gyakoribb kijelzős AIO hűtőkről nem is beszéltem, az újabb szoftver.
Szóval marad az, hogy hiába szabványos az 5V-os argb rendszer, alaplap, hűtő, vga általában külön lesz.
Most gyakorlatilag csak a memória miatt vagyok kénytelen a lap programját használni, mert egyébként egy egyszerű távvezérelhető vezérlőről megy az összes venti, meg a kijelző nélküli hűtő. -
cucka
addikt
válasz
BigBear
üzenetére
Szerintem nyitott kapukat döngetsz, a pwm és argb szabályozás teljesen szabványos.
Ha a vga ugyanattól a gyártótól van, mint az alaplap, akkor 1 darab szoftverrel megoldasz mindent.Oké, a corsair meg az nzxt csak saját magával kompatibilis, de nem muszáj ilyet venni, van bőségesen választék a piacon.
-
válasz
parandroid
üzenetére
Nálam 6 éve hibátlan az Icue, közben cserélődtek azért a Corsair eszközök, de az Icue állandó.
0-2400RPM-ig függetlenül állítok minden ventit (pl az alsó intake 500RPM, nem kell több), elnevezem a profilt, mondjuk az adott játék vagy tevékenység nevére (PS, Idle, gaming, daylight gaming, etc) és innentől egy gombnyomás.
Szó szerint az ember valagát kinyalja az Icue, annyira kényelmes....a hátulütője, hogy 25 ezer egy venti és nekem 14 van.
-
BigBear
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
Mondjuk éppen ezért el is megy az összes gyártó a 3,14csába, hogy ezt nem lehet szabványosítani...
1. Van mondjuk 7db PWM/ARGB ventid, ezeket vezérled biosból + valami rgb vezérlő, lehet univerzális is, vagy hw vagy sw alapon.
2. VGA, sokszor saját programmal.
3. Legyen mondjuk egy NZXT AIO-d, saját program, de sok hűtőnél eleve így megy.
4. RGB memóriák, alaplapi saját program.
Hát erre mondom, hogy a jka.

-
Grave_444
nagyúr
válasz
Atomantiii
üzenetére
Pwm elosztóval, ha rákeresel van rengeteg féle. 1-2000Ft-ért.
Arctic PST ventilátorok sorba köthetőek.
Egy alaplapi csatira 3db általában működőképes, ha 2A, akkor 6db is.Fan hub akár 10-et is kezel, de akkor kell külöm táp is neki, általában Sata és ezt vezérled egy alaplapi headerről. Nálam pl ez is szempont, mert a tápra nincs rákötve sata kábel.

Én annak a híve vagyok 3rd party app nélkül UEFI-ből állítok be minden ventiprofilt. Persze ki kellkísérletezni a grafikonon a lépcsőket, hogy tökéletes legyen, de ezt más alkalmazásban is meg kell tenni.
-
parandroid
félisten
válasz
Atomantiii
üzenetére
Nem értem a kérdést. Amire rádugod. Alaplapokon is lehet mindkét csatlakozó, meg hubokból is van mindkettő féle. Ráadásul átalakítózni is lehet. Nyilván egy irányba, nem pwmes ventiből nem csinálsz pwm-est egy átalakítóval.
Ja, hogy a csatlakozók mennyisége. Vagy sorba kötöd, vagy marad a hardveres hub. Némelyik házba eleve beépítenek ilyet, de utólagos is van ezer féle.
p
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Atomantiii
üzenetére
Alaplap.
-
Atomantiii
addikt
válasz
CriticalHit
üzenetére
Mi lenne ha 4 PWM-es ventire cserélném ami benne van, akkor mi vezérelné?
-
CriticalHit
addikt
válasz
Atomantiii
üzenetére
A PWM (4 tűs ventik) nagyobb tartományban és precízebben szabályozhatók BIOS-ból vagy venti szabályozó progival akár 0 fordulatszámra is, mint a régebbi DC (3 tűs) változatok. Nem vennék már DC ventit.
-
BigBear
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
Ez nem sznobéria, hanem egy hülye hobbi. Mint az öreg PH-sok nagyon nagy részénél.
Igen, spórolok ahol tudok, de azért... inkabb nem szamolnám össze, mibe került az elmúlt évek alatt.
Eleg volt ráellenőrizni mennyit vásároltam csak Aliról az elmúlt évben...
-
parandroid
félisten
válasz
BigBear
üzenetére
Disclaimer: Én sznob vagyok, mert megtehetem, illetve mert 'megérdemlem', de tökre elfogadom, ha valaki spórolna ezeken a cuccokon. Mindenkinek van valami perverz kis értelmetlen hobbija, én cigizés/ivás helyett szeretem, ha gyári minőségben, designer esztétikával érkezik minden, azzal együtt, hogy néhány esetben a 3rd party cuccok akár hatékonyabbak/jobbak. Ezek személyes preferenciák, az nzxt különösen jó abban, hogy saját, egységes látványvilágot tud a kiegészítőivel (ház, hűtők, aio, újabban léghűtők is), de az tény, hogy prémium áron. Nem akarok senkit rábeszélni semmire, de felhívom erre a figyelmet, mert vannak azért, akiknek hozzám hasonlóan ez is szempont.
p
-
MaddeNNNN
addikt
Azt raksz bele amit szeretnél.
Nekem pl olcsó Aliexpresses ventik vannak, leszabályozva 800RPM-re teljesen hangtalanok.
3x120mm oldalt: UPSIREN UF-1 PRISM 4 PRO 3PCS
2x140mm alul: UPSIREN PF-14 PRISM 4PRO reverse
Az 5 venti került összesen 13ezer forintba szállítással együtt. Ezek pwm szabályzásúak ARGB-vel és sorba köthetőek.
-
Atomantiii
addikt
válasz
Atomantiii
üzenetére
Közben találtam, hogy lehet hozzá külön venni keretet. Annak van valami hátránya, hogy csak 3 pinesnek írja a gyárilag beépített ventiket, de a hub 4-step fan controller (6x 3-pin) with PWM Pure wing 2-es ventikkel a 802-nél vagy gyakorlatilag nincs jelentősége?
Míg a Shadow Base 800-nál már 4 pin-esnek írja a csatlakozót, a ventik pedig pure wings 3-asok.
-
BigBear
senior tag
Én egy kicsit ellentmondanék parandroidnak.
(Óccójánosz vagyok, na...)
A H9 tökéletes egyébként.
Simán megvenném az alap H9 flow (2025)-t, az kb. 150 Euro.
Az Amazon tele van Thermalright holmikkal.
Itt van pl. a TL-S12-S X3 vagy a C12C-S X3 csomag, kemény 20 vagy 16 dodóért, de van vagy millió féle. Van 14cm-es is persze, pl. C14C-S , meg van fordított is, ha mindenképpen arra vágysz, ki kell bogarászni, összeválogatni melyik tetszik. (Persze Aliról is beszerezhető, ott kell venni, ahol aktuálisan olcsóbb.)
Aztán kell egy filléres ARGB vezérlő / hub és voila, kész az olcsó ARGB-s házikó. EZ gyakorlatilag majdnem mindegy melyik, oda kell figyelni, hogy 3 pines, 5V-os legyen lehetőleg minden. [link] , [link] , vagy amelyik tetszik.
Tényleg tök jók az NZXT holmijai, csak az ára horror... -
Atomantiii
addikt
válasz
Borisz76
üzenetére
Köszi. Shadow Base 800-as van valakinek? Azt írja, hogy 4 db 3,5"-os hely van benne, de kettőhöz adnak HDD cage-t alapból? A pcx-es leírásnál meg 4 db-ot ír bár ki tudja hogy érti.
Mondjuk a Silent Base 802 sem tűnik rossznak ott meg 3 db-ot írnak, hogy jár hozzá, de 7-nek írja a helyet.
-
parandroid
félisten
Bármilyen ventit belefakhatszbqz nzxt házakba is. Szerintem az nzxt paneles megokdásaival neznki a legjobban, de ez ízlés dolga, itt is volt, aki az összes ventit cserélte benne.
A H6-ban nálam is ezdiy-fab vertical gpu bracket van, akkoriban fele annyiba került. Német amazonon perpillanat az nzxt vertical holdere épp olcsóbb, gondolkodtam is, hogy megveszem bele, de zéró jelentősege van.
Ha H9-ben gondolkodsz, akkor az RGB Plus verziót kell venni, listáronugyan 390 euró, de 250-260 körül kapni, benne van az összes venti, plusz a kontroller hub is gyárilag, amitbha darabonként veszel meg, nem jön ki ennyiből. Kábelmenedzsment szempontból meg ezek a paneles hűtők egy csoda, 3 ventihez 2 kábel összesen. A legjobb dolog, amit valaha kitaláltak. Ha lesz akciósan fehér F360, akkor a H6-ból is kidobom a 3 gyári első ventit, és megy bele egy ilyen. Alulra már abba is F280-at vettem.
p
-
tesc0
csendes tag
köszi a választ, ezek alapján jutottam arra az...álláspontra(?)
https://www.youtube.com/shorts/oKeql9bNTRM
https://www.reddit.com/r/NZXT/comments/1dm0myi/can_i_use_non_nzxt_rgb_fan_on_the_nzxt_rgb_fan/
https://www.reddit.com/r/NZXT/comments/1ecmxf7/h6_flow_case_fans/
https://www.techpowerup.com/review/nzxt-h6-flow-rgb/4.html
cikk legvégeén ezeket úgy értettem, hogy ezekbe az nzxt (Hx) házakba csak nzxt ventiket/hűtést lehet rakni
Amúgy teljesen új gépet építek, a mostani 9 éves múlt és eljött a csere ideje...és ezek a tervezett komponensek
-
BigBear
senior tag
????
NZXT H6 Flow házam van (is).
Mit értesz az alatt, hogy csak saját kiegészítő mehet bele? Honnan jött ez a - nem ellened, szóval ne haragudj - butaság?
Kiszórtam a gyári ventiket, mivel volt itthon egy sereg occó Thermalright RGB venti, ezek kerültek bele. Halk, szép, occók, mi kell még? Ja, nem fordítottak, azok bementek a Jonsbo házikómba.
Mivel nem akartam kábelrengeteget, bedobtam egy sima Alis filléres RGB vezérlőt / fan hubot és kész. (Hub és vezérlő nem ugyanaz, vezérlőnél maga a cucc képes a ventiket szabályozni.)
Ha nagy ház kell, simán mehet a H9, semmiféle saját holmi nem szükséges, ha nem akarsz.
Ilyesmi (gyorsan lőttem, nem művészi stb. de talán nem csúf.)
A vertical rögzítő egy Lian-Li universal 4-slots vertical GPU kit, de sajna nem tudom marad-e, a kártya cserélődik előreláthatólag egy Gigabyte 5070Ti Gaming OC-ra, kicsit tartok a gel leakingtől...
Szerk:
De, hogy a kérdésedre is válaszoljak. Azt, hogy mikor érdemes cserélni, neked kell tudnod. "Végtelen" kerettel a határ a csillagos ég. Kérdés, neked megéri-e és ezt igazából csak te tudod eldönteni. Jó hőfokokat meg ablakot már egy 30e forintos háznál is találsz. Onnan már sokkal nem lesz jobb hűtésed, esetleg több csillivillit, jobb anyagokat, extrákat fogsz kapni. (Félreértések elkerülése végett: NEM azt mondom, hogy nem lesz jobb a hűtés, csak éppen nem lesz arányos az árral, illetve szerintem(!) rohadtul nem fog számítani (természetesen némi túlzással) plusz 100e forintért 5 fok mínusz.
Az O11 azért etalon, mert az egyik, ha nem legelső hasonló felépítésű kétkamrás ház volt a piacon.
Nekem O11 Air Mini házam volt, beleszerettem anno, aztán megláttam ezt és meg kellett vennem. Ahogy már csilliószor házváltásnál...
Egyelőre az NZXT H6, meg egy Jonsbo Z20, meg egy régi, de azóta is "baba" Kolink Citadel Mesh van itthon. -
tesc0
csendes tag
Sziasztok!
Pár napja érdeklődtem itt tanácstalanság miatt, aztán a Parandroid által ajánlott nzxt h6 flow miatt rájöttem, hogy akvárium típusú (fish tank case) házat szeretnék. Ezután az elmúlt napokban jó sok kritikát és tesztet néztem/hallgattam meg, illetve olvastam a mostanában népszerű modellekről és nagyjából az alábbiakra jutottam.
- nzxt: a tesztek szerint sajnos csak saját márkás kiegészitők illenek a házba és nem kinál fordított pengés ventillátorokat
- amúgy a h6 és a h9 flow is tetszett, viszont az rgb verzióban ventillátor bővítésekor már kell venni másodlagos fan hubot is
- montech king 65 pro: gamerNexus tesztekben a benchmark alján szerepelt mindig, mind zaj és hűtés szempontjábol
- 95 nem tetszett a lekerekített szegély miattA mostani lista, amit felállítottam.
1. antec c8
2. be quiet! light base 900 (fx)
3. nzxt h9 flow (rgb)De ezek után kicsit tovább mentem kíváncsiságból és kissé drágábban még opció lehetne a phanteks nv7 és a lian li o11d evo (rgb). Ráadásul úgy tűnik, hogy a tesztekben minden ilyen tipusú házat a lian li o11d-hez hasonlítanak, mintha az lenne az etalon. Mellesleg mindkettő vetekedik már az antec c8-cal, a tesztekben előrébb vannak.
Olyan kérdésem lenne, hogy mikor érdemes egy szinttel feljebb lépni? A listán a három ház 150 euró alatt/körül van, míg a másik kettő 200+ (pl az o11d evo 180 üresen, szóval a venti már feláras lenne).
Vagy esetleg van tapasztalata valakinek ezekkel/ilyen házakkal kapcsolatban?Igazából mind tetszik, és kicsit mondhatni, hogy megbénultam a sok lehetőség miatt

Köszönöm szépen előre is!
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Atomantiii
üzenetére
Csak halkan jegyzem meg mert nem egyformák az igényeink , az elképzeléseink és a lehetőségeink !
PC-be 1 db SSD , rendszernek és alkalmazásoknak.
Minden más adatot NAS-ra teszel.
Így a belső hálóról bárki eléri...sőt akár a világ másik pontjáról is.
Tehát NAS-ba a merevlemezekkel és a PC sem lesz zsúfolt , jobb lesz a hűtése is és halkabb is lesz.
Egy vélemény....tapasztalatból.
Itthon 3 PC és egy lapos van....valamint 2 NAS is. -
Atomantiii
addikt
válasz
CriticalHit
üzenetére
Köszi, még keresgélek. Elsősorban olyan ház kellene, amibe belefér még 4 db HDD is akár. Az XL az ilyen biztosan.
-
CriticalHit
addikt
válasz
Atomantiii
üzenetére
Inkább az XL vagy a [link] de az alapi VRM hűtés bordamagassága közbe szólhat.
-
Atomantiii
addikt
válasz
CriticalHit
üzenetére
Köszi, mondjuk arra nem találtam pontos infót, hogy mennyire férne el a Liquid Freezer III 420 benne - a sima 2-ben vagy csak az XL-ben. Bár leírás szerint igen, de gyakorlatban nehogy meglepetés érjen.
-
CriticalHit
addikt
válasz
Atomantiii
üzenetére
Szerintem elég a gyári 3db 140-es venti.
-
Atomantiii
addikt
válasz
Atomantiii
üzenetére
Közben úgy látom, hogy 3 db van benne.
-
Atomantiii
addikt
A Fractal Meshify 2 / Xl ház alapból hány ventivel érkezik? Illetve hányat és milyet érdemes beletenni (esetleg lecserélni a gyárit is?), ha felülre kapná az Arctic Liquid Freezer III 420 vízhűtést?
-
gg72
veterán
Amikor nézegettem a házat, láttam, hogy a 207-eseből van digital display kiadás is, de aztán inkább rendeltem egy Thermalright Trofeo Vision kijelzőt és megmondom őszintén, hogy nagyon tetszik, főleg a testeszabhatósága. Az amazonról rendelve kb. 14000 Ft volt, annyit bőven megér. Én most a falra tettem fel, de mágneses, így a házhoz is lehet rögzíteni.
[videó]
-
parandroid
félisten
válasz
8xdjaaajxd8
üzenetére
1. Igen.
2. Igen.
3. 4080 még 'csak' pcie 4.0, abból azért vannak olcsóbbak is:
Pl. gyári nzxt is van akciósan:
NZXT Vertical GPU Mounting Kit-AB-RH175-W1-175mm PCIe 4.0x16 Riser Cable
vagy ha épp nincs, akkor a klasszik ezdiy-fab:
EZDIY-FAB Vertical GPU Mount with High-Speed PCIE 4.0 Riser Cable, Shield SeriesÉn az utóbbit használtam, mert amikor kellett, akkor épp még teljes áron (80 EUR körül) volt az nzxt saját megoldása. Ez is teljesen korrekt, meg szerintem jól is néz ki. Bár ennyi pénzért most komolyan elgondolkoztam rajta, hogy lecserélem a gyárira... Ellenben nem tudom, hol lehet ezeket Mo-n kapni, amazon.de viszont szállít Mo-ra is, csak ráteszi még az áfa-különbözetet. Ha van prime-od, vagy beregisztrálod a 30 napos trialt, akkor szállítási költség sincs.
p
-
8xdjaaajxd8
csendes tag
3 kérdésem lenne
1.
i9 14900k hoz egy: ARCTIC Cooler Liquid Freezer III Pro 360 megfelelő vagy van másik termék amit ajánlanátok hozzá? (nem kell semmi csicsa csak ellássa a feladatát)
2.
NZXT H6 Flow Black ház jó döntés lenne hozzá?? (4080 menne még bele)
3.
komolyan 20-30k egy vertikális gpu tartó??
-
kzkz
őstag
Viszonyításnak jó volt ventilátorok esetén, kb. ugyanazon a dB-el jött az első hang, és a következő fokozat is.
Viszont a pumpánál hiába volt alacsony a dB, amit a ventinél még nem hallottam, itt már visított valami, mint egy szúnyog a távolban.Tehát a módszer jó, csak nem tökéletes, mert a frekvenciák mások lehetnek a különböző típusoknál.
Mellesleg azt is mérte, de azzal nem foglalkoztam, csak azért kellett a mérő, hogy ne teljesen a fülemre hagyatkozzak, így gyorsabb volt már a 3. 4. venticsoportot meghatározni.
-
válasz
CriticalHit
üzenetére
Hát mivel a hsz, amire én regalátam az így kezdődik:
Én úgy csináltam, hogy a gép mellé tettem kb. 20cm-re a telefont, és rajta futott egy zajszintmérő progi (tudom, hogy nem hiteles, nem tökéletesen pontos, de viszonyításnak jó volt).
Ezért eléggé egyértelmű volt, hogy én miről is beszélek... -
ergoGnomik
tag
válasz
ergoGnomik
üzenetére
Segítek magamon. Fractal Design Pop Silent.
-
válasz
CriticalHit
üzenetére
Tenyszeruen van tapasztalatom professzionalis zajmeressel... nem, "zajmero app" alapu lofaxot se er... ahogy egyik nem cel-
HW-s "zajmero" megoldas sem, de persze mindenki azzal a baromsaggal hitegeti magat, amivel szeretne
-
gg72
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
Köszi, ez nagy segítség volt. A CPU-t én hagytam, hogy az alaplap/BIOS vezérelje.
-
CriticalHit
addikt
Szerinted vagy számodra lehet valójában és tényszerűen azonban:
[Everyone NEEDS this FREE piece of software...] -
kzkz
őstag
válasz
CriticalHit
üzenetére
Én úgy csináltam, hogy a gép mellé tettem kb. 20cm-re a telefont, és rajta futott egy zajszintmérő progi (tudom, hogy nem hiteles, nem tökéletesen pontos, de viszonyításnak jó volt).
Az alapzaj a szobában 25,3dB volt. Minden ventit levettem 0-ra, majd egyesével elkezdtem nézni őket 5%-os lépésekkel, hogy mennyit emelkedik a zaj. Feljegyeztem azt, amikor már elkezdtem hallani nagyon halkan, majd amikor már tutira. Az első olyan 25,7dB volt, a második 26,7.
Volt kivétel is, mert a CPU pumpa hiába volt dB szerint halk, mégis visító hangot lehetett hallani, ami zavaró volt.
Miután mindent lemértem beállítottam két zajszint célnak megfelelő görbét minden ventihez, egyet a 26,2dB-hez, egyet meg 28-hoz. (Ezt úgy, hogy először ez alá lőttem a venticsoportoknál, mert ha az összes pl. 25,8dB-en megy külön-külön, akkor együtt magasabb zaj jön ki.)
Nálam ez jött ki, de tök más házam van, más ventik, amiknél az se mindegy, hogy épp hol vannak házon belül, és ott fújnak vagy szívnak

Halk zajszint cél (dB)|26,2|28
CPU AIO|18|30
CPU pumpa|62|70
VRM|70|85
Ház|18|20
GPU alatti|45|55Egyedül a GPU ventivel voltam gondban, mert ott 30% a minimum, és rögtön 26,1dB-lel indul. Tehát ha ez beindul, akkor a többit is nyugodtan lehet járatni alacsony értéken, mert
nem növelik a zajt, cserébe kiszellőzik a ház jobban.A Fancontrol azért jó, mert Mix-et is össze lehet állítani, pl. együtt nézi a GPU és CPU hőmérsékletét, és ez alapján állítja a házhűtő ventiket, bármelyik is érné el a magasabb hőfokot.
Ezekszerint gg72 kijelentése, hogy jó ez a ház, mert 8 fokkal hűvösebb kicsit korai volt, mert még most kezdi el ugyanarra a zajszintre hozni, mint ami az előzőnél volt.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
CriticalHit
addikt
A FanControl progit használom egyéni görbékkel külön az első, alsó és a hátsó ventikre, illetve a CPU és a VGA hűtő ventikre az optimális hőmérséklet/csendesség elérése céljából. Türelmes kísérletezést igényel, hogy kiderüljön számodra mi az a fordulatszám ami már hangos. Ha ez megvan úgy állítsd a görbét, hogy ezt ne érje el csak 80C felett. BIOS-ból is megoldható de könnyebb működés közben ránézni a FanControl-ra és szükség esetén beavatkozni.
Így le is tudom olvasni, hogy pillanatnyilag:
-első ventik: 0% RPM,
-hátsó venti: 7,9% 585 RPM,
-alsó ventik: 0% RPM,
-CPU hűtő ventik: 31% 541 RPM
-VGA ventik: 0% RPM
Hőmérsékletek:
-CPU: 31.3C
-VGA: 27C -
gg72
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
Nem, a 207-est, de teljesen jó. A ventik beállításával szöszmötölök éppen, milyen rpm-en érdemes használni őket?
-
CriticalHit
addikt
"Geizhals-on nézelődnék"
Rowon
"bármi jobb és költséghatékonyabb"
Igénytől és egyéni preferenciától függő. Vannak drágább de gyengébb minőségű/hűtési teljesítményű házak a piacon bejáratott márka névvel. Elkelnek. Ár/érték arányban a hírhedt "troll" ajánlásomban szereplő másik három ház vita nélkül megelőzi [link] , bár ha ilyen ütemben zuhan a HAVN ára továbbra is a kezdeti 110e-ről, akkor viszont jó az irány. -
válasz
CriticalHit
üzenetére
160 a ház +60 a három ventilátor, az már 220. Ennél a felállásnál már bármi jobb és költséghatékonyabb.
-
kzkz
őstag
válasz
CriticalHit
üzenetére
ARCTIC P14 Pro A-RGB 140mm PWM 3-Pack 14eFt
-
Ha már itt tartunk, akkor:
Phanteks XT Pro Ultra Black - 80 Eur
Endorfy Arx 700 ARGB Black - 110 EurMég ezek is jók lehetnek.
-
BigBear
senior tag
Mondjuk az, hogy a Havn nem 150, hanem 16x Euro (Írta, hogy Geizhals), ami nemhogy nem RGB-s, hanem semmilyen ventit nem kap hozzá.

szeretnék RGB-set, (legalább 1) átlátszó oldalt (üveg, akril mindegy), elülső ventillátorokat, külön tápos rekeszt (shroud), valamint beépített porszűrőt, ha lehetséges.
Geizhals-on nézelődnék, talán 120-150 euróig bezárólag -
válasz
Grave_444
üzenetére
Ezeket a gyárilag jött ventilátoros teszteket sosem értettem, semmi értelmük.
A 100% fordulatosnak szerintem se, ilyen 40-50 dB hangerővel ki használja a gépet manapság? A "Noise Normalized" viszont érdekes lehet.
A másik amit nem értek, hogy tesc0-nak tetszett az ajánlott ház és a 150 euróba is (szűken) belefér. Akkor tulajdonképpen most min is megy a vita?

-
LackoMester
addikt
-
barry26
tag
Sziasztok, ASUS AP303 Mesh-t próbálta már valaki?
-
oroszLajos
aktív tag
válasz
BigBear
üzenetére
CriticalHit A kérdésnek megfelelő házat is ajánlott, nem csak a havn házat. Ha jól látom 3 lehetőséget, amit a kérdező meg is köszön szépen, írta is, hogy köszöni tetszik a Havn ház is.
Ha akar túl lép a keretén, ha nem ott a többi lehetőség.Aztán jött a bölcs hozzászólásod, hogy már pedig neked nem tetszik. Ajánlatokért jött a kérdező, kapott is több helyről majd dönt.
Ennyi erővel mint a te bele állásod CriticalHit-be az előtte ajánlott NZXT H6 -ba is bele lehet kötni mert nem porszűrős, pedig szeretne porszűrőst. Volt nekem is H6 de az a mesh minden csak nem porszűrő.
Tökéletes ajánlat nem lesz, de így legalább tud választani az ajánlottak közül.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3962, 100% Akkumulátor
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- Akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Busterftw