Hirdetés
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- A vártnál korábban érkezhet a Xiaomi 17 Ultra
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
jokeph
nagyúr
válasz
perfegor17
üzenetére
-
perfegor17
senior tag
Milyen víz hűtőt vegyek 3700X-re? A mostani elkezdett zajosodni a pumpa úgy hogy csere
360-as még befér nagyobb már nem
ár max 45e Ft csak víz játszik torony hűtő már nem fér be
-
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Hát ez komoly borda. Így ránézésre is jobb mint az alaplapi.
Szerintem nyugodtan hanyagold az alaplapi bordát. Nem lesz gond, ha leveszed és nem teszed vissza.
Hajrá, jó építést! -
jokeph
nagyúr
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Van egy gyanúm, hogy nem kell leszedned, el kell férjen bordástól. Előre ne szedd le, előbb próba.

(#10296) DzsannyX: Á-Á. Az alaplapi "hűtőborda" az csak egy + cucc, nem az fogja az SSD-t a helyére.
Nem szükséges visszatenni, roppant csalódott lennék ha nem így lenne (Gigánál nem kellett visszarakni). 
Jól látom, ellentmondtál magadnak 2 egymást követő HSZ-ben ?

(#10298) Sontir Fel : Tudom, azért is mondtam, hogy ne vedd le, előre semmiképpen.
Jó tanács: Az SSD végén lévő rögzítő kis pici csavart érzéssel húzd meg, nem kell halálra feszegetni, nem tesz jót sem az SSD nyákjának, sem a menetes távtartó bolhának amibe belehajtod.
-
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Milyen SSD-t vettél. A kép kissé kicsi felbontású, így nem tudom azonosítani.
Nálam az egyik SSD-nek (ADATA) saját bordája volt. Simán le lehetett szedni és gond nélkül illeszkedett az alaplapi bordához.
Szóval emiatt ne aggódj. -
Sontir Fel
őstag
válasz
jokeph
üzenetére
Betegek a gyerekek (4/1 éves felállás) örülök, hogy ezekért eljutottam a boltba... lesz vagy egy hét mire ebből vas lesz
Úgy látom, hogy az alaplapon (Asrock steel legend) az SSD részén van 1 hűtő... azt nem gond ha lecsavarozom és nem rakom vissza?
Amit vettem SSD annak van saját bordája, gyanítom nem fogják csípni egymát.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Gép összerakásra fel !
-
Sontir Fel
őstag
válasz
Puma K
üzenetére
Igen, de úgy éreztem most még talán elfogadható áron tudok kiugrani belőle és minimális kiegészítésből ha erősebbet nem is, de szinten maradva modernebbet, talán értékállóbbat beszerezni.
Ez lett végül a PHosztogatás eredménye:
(#10263) fanti: szuper, köszönöm
végül nem kell kirpóbálni élesben ezt a dolgot
44 lett a ryzen 7, ha a játékokat el tudom adni, akkor 2600 árban megállt a dolog. talán később könnyebb lesz eladni
(#10267) koko52: kerek 80ért siekrült eladnom a lapot(MSI Gameing3) ramot (16gb) és a 4790K-t... volt aki 57et, volt aki 65öt ajánlott az EGÉSZÉRT
-
balasig
tag
https://www.hardwareluxx.de/community/f12/ultimative-am4-uefi-bios-agesa-ubersicht-18-11-19-a-1228903.html#5.0 - iit megvannak a korábbi bios fájlok.
10200-as hszben írtam tegnap. Kipróbáltam, ventiket beállítgattam, onnantól már nem postol tovább a bios. Írtam ticketet, válaszoltak, de kérték írjam meg miket állítottam. CPU, Pump fan pwm, és egy sys fan DC-ben késleltetett felpörgéssel + hőfokok. Még nem küldtek választ. Német fórumra is feltettem ezt a problémát, ott egy emberke azt írta, neki működik jól. Nálam az előző az ABBA az működik rendesen. Csak 0.06-os offset voltage-ot kap. -
lazsi
tag
MSI B350 lapokhoz is kijött az új ComboPI1.0.0.4 Patch B AGESA-t tartalmazó kiadás.
Mindenki kerülje!
Komolyan az MSI egyre szarabb biosokat ad ki. Az év elei BIOS tökéletes volt, csak azzal nem megy a 3000es széria. Az előző verzió azt játszotta, hogy néha nem bootolt be, vagy kép nélül bootolt be de egy újraindítás megoldotta, plusz a 3-as ventilátorcsatlakozó szabályozhatatlanná vált, de legalább ment 3200mhzen a teamgroup ramom. A friss új BIOSukkal most már két venti csatorna sem szabályozható, de plusszba a RAM nem akar 2400mhz fölé menni, ráadásul az indítási problémák is maradtak. A RAM órajel állítgatás közben meg egyszer csak megmakacsolta magát a lap és nem akart elindulni. CMOS clear sem segített, ki kellett vennem az elemet 10 percre, hogy visszahozzam az élők sorába. Szóval egyetlen bugot sem javítottak, helyette csináltak újakat.
Külön cukiság, hogy MSI eltávolította a korábbi 3000-es szériával működő biosokat a honlapjáról, szóval ha az ember nem tudja azokat valahonnan beszerezni, akkor csak ez a szemét marad. Mintha csak rá akarnák venni az embereket, hogy dobják ki a régi lapot és vegyenek újat. -
fudi2002
nagyúr
-
jokeph
nagyúr
válasz
perfegor17
üzenetére
-
-
koko52
nagyúr
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Én már csak azért is kiszállnék belőle, mert úgy elértéktelenedik, hogy papírnehezéknek lesz csak jó. Márciusban még 80k ért mentek, most 40k-ért is árulják.
Én a 4690k-t 45-ért eladtam márciusban, most 20k-ért árulják. A DDR3 is kihal a lapokkal együtt. Kb az utolsó kiszállók vannak amiből még pénz is marad. -
jokeph
nagyúr
válasz
perfegor17
üzenetére
Meggyőztél. Marad a CH6 Extreme.
Mennek benne a ramjaim csuklóból 3600-at, D.O.C.P.-ből betöltve, minden más auton van.
(jelenlegi legfrissebb BIOS, 7601-1.0.0.3. ABBA)
P-STATE-el nem kísérleteztél ? (3,8 GHZ-hez ad a lap 1,1 Volt alatti értéket a BIOS-ban, mint kiderült, véletlenül engedélyeztem, lehet több ilyen P-STATE állapotot létrehozni, csak ha jól olvastam utána akkor HEXAdecimális számként kell megadni a kívánt Vcore értéket.
Meg fogom nézni fix 4,4 GHZ-el is, all-core
(#10267) koko52: hát, valahogy úgy. Sebaj, szeretettel várjuk a fincsi DDR3-as ramokat, pláne a 4/8 GB-os modulokat, amik legalább 1866 CL9-esek, de inkább 2133 CL10/2400 CL11-esek, az s1366 és s2011v1-es telivér retro-HEDT gépeink szeretni fogják őket.
-
Puma K
nagyúr
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Ezek mentek volna a 4790K-val is egy erősebb VGA társaságában
A 4 év alatt a 4790K@4,7GHz mellett ezeket a VGA-kat cserélgettem: 760, 1070, 1050 Ti, 1080 TiÍgy hogy nincs már meg a régi szett adott, hogy mi a következő lépés:
Most egy 2600 majd később ha szükséges akkor egy 3700X-3900X-3950X!
-
fanti
addikt
válasz
Sontir Fel
üzenetére
ez már olyan biossal jött, ami alapból eszi a 3-as ryzeneket
-
Sontir Fel
őstag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Megnyugodtam, hogy nem egyedül gondolkodtam így
-
Pro!Petya
addikt
Hát passz. Nem tudom. A képen amit bedobtam úgy van beállítva hogy automatikusan kezelje.
Most kipróbáltam h kikapcsolom a lapozófájlt, viszont ugyanúgy bele megy a 12gigába úgy hogy ramból ~50% -ot se éri el nagyon.
Ha van ötlet hogy tudnám elérni hogy több ramot használjon és ne a virtuálisat akkor jöhet! -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Oszinten en is igy voltam hogy elvagyok meg a 4770K-val..de ami miatt valtottam az az hogy mar majdnem 5 eves volt az a konfigom, es lassan a DDR5 jon nemsokara ugyhogy mar nagyon idoszeru volt DDR4 platformra valtanom. D enem bantam meg, nagyon jol megy, nekem mondjuk GTX 1080 van mellette es megugrottak az FPS-ek a 4.4GHz 4770K-hoz kepest
-
perfegor17
senior tag
válasz
jokeph
üzenetére
Nekem manuálon van minden beállítva PBO stb offon van
fix 4,3ghz all core
így volt a másik lapon is. Aida cpu queen szerint az x370-es lappal 102.000pont körül teljesített ez az x570 99.000 és 100.000 pont között mozog
1,375v ,SOC 1,075v,ram 1,35v 3600mhz cl17
Valamivel kevesebbet tudd ebben a lapban de viszont így a ramokat már tudom használni
az x370-es asus lap memória OC-val már nem akart indulni 3600-on fagyott a bios-nál
-
jokeph
nagyúr
válasz
perfegor17
üzenetére
No derék.

Csak lapot cseréltél (CPU maradt ?
)? Ha igen, érdekelne a különbség, úgy mint hőfok, boost egy és összes magon, Vcore ezekhez, és milyen beállításokat eszközöltél a CPU-hoz kapcsolódóan.
-
Puma K
nagyúr
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Milyen felbontáson és milyen játékokban-programokban használnád?
Mert amit most írtál az alapján hagynám a 4790K-t (adatlapodon K-s végű szerepel, de te most a simát említetted) a gépben és csak VGA-t cserélnék mellette.
Nálam egy GTX 1080 Ti-nél is VGA limit volt-van 2560x1440@165Hz-nél.
Korábban én is pár nappal több mint 4 évig egy 4790K-t használtam 4,7GHz-cen. -
Puma K
nagyúr
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Az hogy mennyivel jobb, miben jobb, milyen felbontás és beállítások mellett az nem mindegy.
A 4790K alapból egy tuningos proci így van még hová nyújtózkodni a 4,4GHz-ről.Persze bőven jó a 2600 is.
Eddig 2 gépet egymagam egyet pedig papíron raktam össze ezzel a procival, és mindegyik tulaj meg van elégedve 1920x1080@60Hz-es felbontás mellett a komplett gép teljesítményével (egyiket GTX 1050 Ti-vel a másikat RX 570-nel szereltem) játékok közben.
Viszont te említetted a 2 opciót én ez alapján írtam azt, hogy minimum 3600-ra válts.
-
-
dkess
őstag
válasz
jokeph
üzenetére
Ezen most valóban meglepődtem, hogy ezen lap esetén még AMD Ryzen Gen3 (Zen2) CPU esetén is:
- a M2_1 is csak pcie 3.0 lehet, hiszen ez közvetlenül a CPU -hoz van kötve. Érdekes, hogy a lap nem engedi. A B550 chipset esetén a CPU -hoz kötött PCIe és M2 slot -ok elméletileg pcie 4.0 kapcsolaton mehetnek (a b550 chipset -en keresztüli M2 -k pedig pcie 3.0). Ez komoly előrelépés lenne akkor a B450 -hez képest majd ...
- a M2_2 meg csak pcie 2.0 lehet ...Szerk.: az első ponthoz megvan, hogy AMD policy miatt van tiltva ezen portokra is a pcie 4.0 a B450 esetén.
-
jokeph
nagyúr
válasz
koko52
üzenetére
Nincs mit.

A választott lap az egész pontosan ugye ez: MSI B450M Mortar MAX ? Kerestem, de ATX méretű variánsot én ebből nem találtam. Ezen a lapon amúgy 4 SATA van.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Malibutomi
üzenetére
Ez most ahogy nalam megy a 3700x
PBO on, limitek manualison 720 / 360 / 0 (ahogy wwenigma javasolta)
Scalar 3X (ezt talaltam legjobbnak, feljebbmar nem no a teljesitmeny csak jobban melegszik szoval hamarabb dobja le az orajelet, lejjebb kevesebb a boost. Ja es van rajta -0.060V alulfesz.Single core boost megy 4400-ig (ez eddig is igy volt, allcore CB alatt 4150 aztan onnan csokken kicsit ahogy melegszik le kb 4120-4120-ig
Ugyesen beleegereztem de 4963 pont a CB20
-
Ribi
nagyúr
Elvileg igen, gyakorlatilag attól függ

Procija válogatja, hogy mennyire tudja feltölni a frekit, de ha nagyon sok szálat használ akkor amúgy sem lesz 4400MHz körül. Persze szilikon lotto függő a dolog, mert van akinek kevesebb feszt igényel, van akinek többet. Kevés szálon próbál minél magasabb feszt elérni és mellé pedig egyre durvább feszt. Emiatt melegszik mint álat hirtelen. Alacsony frekin meg nyilván jóval alacsonyabb fesz elég neki. Szerintem ha berkoltázod 4G-re is jóval kisebb lenne a fesz igénye. Illetve ha beállítasz neki egy max feszt, akkor a max frekit sem tudja felküldeni az égbe. Alap esetben adhat akár 1.4-1.5V-ot is, míg 4G-n lehet bőven ellenne 1.2V körül.
Nem próbálkoztam ilyennel, de elég jó vezérlése van a procinak és több mókolási lehetőség is van, amihez hozzáigazítja a többi paramétert. Szóval feszt is és frekit is korlátozhatsz és megnézed melyik milyen hőmérséklet tüskéket eredményez milyen freki mellett. -
Rekro
aktív tag
Igen ez a hőmérséklet ugrálás ment és az a baj, hogy 45-60 között ugrált és amikor rpm-t vált a venti azt hallani és elég zavaró munka közben amikor üresjáratba megy a gép.
Így meg stabilan 36-42C és egyáltalán nem hallani a brocken3-t.De amúgy ez a 22% játékok/cpu igényes programok alatt nem effektív 22% teljesítémény csökkenést jelent vagy igen?;o
Próbálkoztam állítgatni a cpufan profilt, de sajnos nem sikerült rendesen belőni.
-
mozso
senior tag
Használ már valaki Windows 10 1909-et 3900X-el Asus C8H lappal? Nekem nem dobja fel egyáltalán a frissítés lehetőségét 1903-ról.
-
-
jokeph
nagyúr
válasz
koko52
üzenetére
Üdv !
SATA portok maradnak, a PCI-E_4-es portot (legalsó, fizikaliag x16-os) tiltja az M2 slot használata.
Honlapon írja a SLOT és a STORAGE résznél, valamint a manualban is.
Ebben csak az az érdekes, hogy az a port pci-e 2.0 sávokkal (x4) van ellátva, ezt úgy értelmezem, hogy bármilyen NVMe SSD is kerül bele, az elméletileg max 2000 MB/sec-el fog menni.
Nem mintha az nem lenne elég gyors (SATA-hoz képest).
Update: Ezen a lapon 2 M2 van, amit írtam, az az M2_2-re vonatkozik.
Az M2_1-hez a CPU adja az x4/x2 pcie 3.0-ás sávokat, CPU-tól függően. (Az APU-k x2-őt, a RyZen 1,2,3 sorozat pedig x4-et.).
A lényeg, bármelyikbe is van NVMe SSD, a 4 SATA port akkor is megmarad. -
koko52
nagyúr
Üdv!
MSI Mortar MAX-ot kinéztem magamnak.
m.2 nvme megy az m2 foglalatba, a kérdés hogy ugrani fog néhány SATA port a PCI foglalás miatt? Manualba nem találom. -
Ribi
nagyúr
Elég sokan állítottak vent profilt, mert a proci simán ugrál 10 fokokat.
Fel kell húzni, hogy kb 45-50 fokig ne változzon a venti fordulat és kész.
3600-on kb frekivel arányosan olyan 22%-al lassabb így.
Kapcsold ki a PBO-t esetleg windowsban rakd energia takarékosra.
Lehet akkor sem boostol annyira fel. -
Rekro
aktív tag
Sziasztok!
Egy Ryzen 3700x-em egy msi tomahawk b450 max alaplappal és crucial sport 3200-as Ram-al. Olvasgattam teszteket és azok alapján úgy döntöttem, hogy fix 36.0x(ez ugye a gyári spd) szorzót állítok be a procinak. Így ugye az amd saját gyári 4400ig boostolgató funkciója nem műküdik. Viszont ami érdekes, hogy amikor dolgozok a gépen és szinte idle a proci használat úgy is 10-15C különbséget fixen jelent, ha a gyári 36x van és nem auto-n.(alapból azért állítottam be fix-re mert zavart, hogy eggyel magasabb fokozatra kapcsolgatja a hűtést)
Kérdésem az lenne ezzel mennyire "korlátozom be" a proci?
Köszi
-
Sontir Fel
őstag
válasz
koko52
üzenetére
Ha minden jól alakul, akkor 2600 árban vagy olcsóbban lenne 2700, olyan 30-35 között tippelem a végét. 55 körül lenne a 3600.
Tyrel: a platform váltás nekem most azért volt opció, mert kb 10-15 ezer forintból újra minden garancias lesz, talán hosszabb távon értékállóbb és fejleszthetőbb.
Rám amit vettem hozzá : HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz CL16 FURY Series
Lap Asrock b450 steel leged.
Ugye nem nyúltam mellé?
-
Tyrel
őstag
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Nyilván ha olyan játékkal tolja aminek jól megy a multi-threading akkor a 4C/8T-ról 6C/12T-re váltani 50% előrelépés, de egy szálas teljesítményben nem hinném hogy szemre észrevehető lenne a különbség (mérhetőnek nyilván mérhető).
3600 nagyon az alja, legrosszabb minőségű silicon, nem nagyon tud 4,2GHz fölé menni (olykor a 4,2 is probléma), az egy szálas teljesítményhez meg kell az órajel... Ezen felül a 3600-ak szivárgása is nagy, perf/watt arányban is rossz Zen2-k közt, a felsőbb modellek jellemzően gyorsabbak és hűvösebbek nála egyszerre.
Persze a fentiek az árakban is visszaköszönnek, meg egyébként egyáltalán nem rossz a 3600, nekem is az van, mert nagyon költséghatékony megoldás. Csak ha fps csúcsok döntögetése a cél, na arra nagyon nem jó.
A 2600/X jelenlegi árain brutál jó vétel, de 1 szálon még gyengébb és némelyik játék a cache szerkezetét ill. memória-interfészét sem igazán szereti, ami stutteringben tud megmutatkozni. (ha nagyon jó RAMokat teszel mellé az sokat javít a helyzeten, de Zen2-nek is bőven jót tesz egy minőségi RAM, sokkal érzékenyebbek rá mint Intel)
Igazából mindkét opció jó választás, pénztárcától függően, de egy 4790K-ról tényleg érdemi, hosszú távon is kifizetődő előrelépés szerintem is inkább a 3700X-től indul. Nem mondom hogy bizonyos játékok alatt (pl. Battlefield) ne hozna észrevehető különbséget egy 2600/3600 is, de akkorát talán nem hogy megérjen egy teljes platform váltást.
-
jokeph
nagyúr
válasz
perfegor17
üzenetére
Nincs ezzel baj.
Pláne, ha "csak" betöltötted XMP-ből.
Nálam minimálisan lassabb, mert nem CL17 hanem CL18-ra áll be, így a latency-m is 71-72 körül van. Nem mintha érezném a különbséget. Ugyanezek a ramok az i5-7600k mellett XMP-ből betöltve 50000+-os értékeket dobtak mindenhol, a latency meg a béka segge alatt volt, olyan 45-50 között. És azt sem érzékeltem, hogy jobban menne a rendszer ennél, illetve nem érzem, hogy a RyZen-es gépem a rosszabb latency miatt hátrányt szenvedne.
Amúgy, azt hittem még az aláírásodban lévő X370-es lapod van.
(#10224) Tyrel : Azért a 3600 vastagon erősebb egy magon (is) a 2600-nál.
Meg az említett 4790k-tól is.
Játékja válogatja amúgy, a mostani sok magot használó címeknél persze kijön a 2600 előnye, cserébe régebbi címeknél (max 4 magig) viszont a 4790k lesz a jobb, OC nélkül is.
A 3600 meg ledöngöli mindkettőt. -
koko52
nagyúr
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Nem túlzott, [link] mert az 1% min FPS jócskán jobb a 2600-al. Főleg akkor mikor 60 felett van, a 4790 pedig alatta és a monitor nem sync-es.
2700-at nem vennék játékra, annyival nem hoz többet. RTX 2070-ig jó vagy a 2600-al, felette 3600. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Malibutomi
üzenetére
4400 feletti régiók. Allcore orajel is javult 0 EDC-vel.
-
Puma K
nagyúr
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Egy 4790K-ról minimum egy R5 3600-ra válts.
-
jokeph
nagyúr
válasz
perfegor17
üzenetére
Meg-meg.
Ennek plug&play-nek kell lennie. Nekem a Viper Steel is megy szépen, 2*8 GB 3600 CL17 az is, D.O.C.P.-ből betöltve a CH6 E-ben.
Pedig az még nem is RyZen ready.
-
olle
senior tag
Sziasztok.
Rendelkezem egy Asus ROG STRIX B350-F lappal. Tudom hogy bios frissítéssel támogatja a 3*** cput. Veszek egy R5 3600X et. Milyen esélyekkel indulok a valóságban?
Előre is köszönöm. -
Motyi
senior tag
válasz
Qtya123
üzenetére
Különbség van, kettő is:
1. Külső: a GTZ régebbi típus (RGB nélküli) míg a GTZNC újabb (RGB-s)
2. Belső: a GTZ Samsung B-Die míg a GTZNC Hynix akármiFeltehetőleg mindkettő hibátlanul menne a lapodban, gondolom a GTZNC még nem létezett amikor a lapod QVL listája készült, azért nincs is benne. A GTZ a jobb, de 20k különbséget (40k vs 60k) nem biztos, hogy megér.
-
arnoldito
senior tag
válasz
szasanyi
üzenetére
Nekem ugyan ez van a x370-ben, 4x8gb. Semmi gond nincs vele, annyi, hogy ez Hynix C-Die, szűk időzítését nem fog menni, de nem is akartam vele pepecselni. Beraktam és megy, persze van ennél olcsóbb ami gyorsabb meg Samsung B-die, ne az nem rgb-s így nálam az kiesett, plusz azzal elég jól el lehet szórakozni, hogy stabil legyen. Van akinek 2 perc és az, másnak meg kész szopás.
-
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
válasz
Qtya123
üzenetére
A jelenlegi alaplap generáció csekély mértékben RAM érzékeny, a G.SKILL pedig jó modulokat gyárt. Ennél fogva nagyon kevés az esély, hogy a gyáró órajelén a gyári időzítésekkel eprobléma lenne. Nekem is ilyan van az MSI B450 Gaming Pro Carbon AC lapomban, de az ASUS TUF B450M-PRO GAMING-nek sincs vele gondja.
-
Qtya123
őstag
válasz
szasanyi
üzenetére
Én is nézegettem korábban ezt, de nem tudom, hogy mennyire "rugalmas" a QVL lista. Az alaplapom (MSI B450-A PRO MAX) listájában ez szerepel támogatottként: F4-3600C16D-16GTZ
A linkelt ram pedig F4-3600C16D-16GTZNC
Nem tudom, hogy a végén az a plusz NC mekkora eltérést jelent és lehet-e emiatt kompatibilitási gond.
-
szasanyi
félisten
Aki tutira akar menni, és szereti dizájt annak ez most - 4,5k kuponakcióval - jó vétel lehet.
-
Rekro
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Ryzen 3700x-em egy msi tomahawk b450 max alaplappal és crucial sport 3200-as Ram-al. A Biosban alap órajelre van állítva a CPU, game boost ki van kapcsolva, XMP be van kapcsolva. A problémám az lenne, hogy a windowsba, ha megnyitom az msi comman center-t 4200-on megy a cpu(game boost itt is ki van kapcsolva). És hiába állítom, be 3600ra újraindítom a gépet elindítom a command centert és megint 4200mhz-en megy a proci.
Igazából nem tudom, hogy valami triviális dolgoz nézzek-e be vagy miért van ez tudnátok segízeni? ;o
köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Hardcore café
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Projektor topic
- Milyen TV-t vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- Path of Exile (ARPG)
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Honor X6a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Apple iPhone 14 Pro Max / Kártyafüggetlen / 256GB / 12Hó Garancia / 87% akku
- Huawei Quidway S5324TP-SI-AC - 24G, 4SFP, L2, managed switch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

köszönöm, ha elkészül, majd lövök róla egy képet
360-as még befér nagyobb már nem

44 lett a ryzen 7, ha a játékokat el tudom adni, akkor 2600 árban megállt a dolog. talán később könnyebb lesz eladni