- iPhone topik
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Megérkezett a Huawei eddigi legkomolyabb futóórája
- Google Pixel topik
- Utcakép banánnal: félrecsúszhat a Google Térkép fókusza
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
-
Mobilarena
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Holnap viszem Yarisom 180 000-es szervizre Monorra Kovácshoz. Ha jól tudom akkor ennél a km számnál olaj, olajszűrő, légszűrő, pollenszűrő, fékolaj, gyertya csere lesz illetve mondták hogy ajánlott már lecserélni a váltó olajat.
Váltó olaj nem rémlik hogy láttam volna a karbantartási füzetbe, azt milyen sűrűn kellene cserélni, tudtok benne segíteni? Manuális 6 fokozatú váltó van a kocsiba.Köszönöm!

-
Nekem az átlagosnál szárazabb a bőröm, hiába állítottam a középkijelző érintésérzékenységét a legérzékenyebbre, így sem mindig érzékeli az ujjamat
Ha még fóliát is tennék rá, akkor még kevésbé érzékelné.De kopp-kopp, szerencsére fél év alatt egy karc sem került rá fólia nélkül sem

-
No.01
addikt
Aki nemrég vett újonnan autót azoktól kérdezném, hogy kaptak átvételkor CoC papírt?
Exportálni szeretném és kérték... De a kapott mappában nem találtam.
...vagy ez opciós és külön kell kérni?
...vagy csak nem ismerem fel mert nem így hívják?** megfelelési nyilatkozat (Co2-höz)
-
Toyotánál van olyan, hogy főkulcs és tartalék kulcs?
Panaszkodtam, hogy 10 alkalomból 9-szer nem ismer fel az autó, Vendég módban megy az autó, használati feltételeket állandóan el kell fogadni, közli, hogy a beállítások betöltése nem sikerült, hiába írom be a felhasználói nevet és a jelszót, egyszer működik, de következő alkalommal megint kezdi elölről
.Mivel a telefont felismeri, (beindítás után kiírja, hogy kapcsolódik a telefonhoz), de pl. az AndroidAuto nem indul el, ezért arra gyanakodtam, hogy nem a telefonnal lesz a gond. Elővettem a másik kulcsot és azt is kipróbáltam. Na, a másik kulccsal sokkal jobban működik a rendszer, 10 alkalomól 9 esetben felismer és működik az AndroidAutó
Ha megyek szervizbe, akkor kérhetem, hogy mindkét kulcsot egyformára tanítsák be, vagy az egyik kulcs eleve csak tartalék
-
KTTech
veterán
válasz
blueye
üzenetére
Azért egy mobilt a kezedbe se tudsz nagyon fogni, ha 70 fokra melegszik, nemhogy órákon keresztül úgy legyen (főleg, hogy ilyenkor már thermal shutdown környékén van és tölteni biztosan nem fog egy picit se). Ami égetően forrónak hat mobilnál az olyan 45-50 fok maximum.
Én használok fóliát a mobilomon, gondom még nem volt, mondjuk nem is hagytam túlmelegedni.
TV-nél előfordult már, hogy ráégett a gyári fólia mert nem vették le (több esetről tudok itt a fórumon belül), így a komplett panel ment a kukába.
-
stuka20
senior tag
Vásárolt már valaki védőfóliát a kijelzőkre? Van értelme? A nagy melegben nem okozhat nagyobb kárt, ha például ráolvad? Lehet hülyeséget írok, de érdekelne ki hogy védekezik a karcok ellen autómárkától függetlenül.
-
No.01
addikt
válasz
honeker
üzenetére
Szerintem a helyesirasod az oka
Nekem is volt gondom vele, de kiderult, h az appal volt a problema. Torold es telepitsd ujra.
Ha nem akkor meg inkabb telefonalj annak a szerviznek ahol legutobb jartal.**A kovetkezo szerviz viszont nekem is rossz kezdetektol fogva. Tippelni sem tudom, hogy vajon mi a fenebol kalkulal pedig en elegge modszeresen jarok ~10km es meg a szervizlatogatasok kozotti ido is tobb kevesbbe azonos.
-
honeker
őstag
Jeleztem a Toyotának apon hogy miért nem müködik a szerviz bejegyzés iletve a következő szerviz 2025 január ota ….azota kétszer voltam szervizben és nem jelent me
-
baro32
aktív tag
Köszönöm a megnyugtató választ én is hasonlóképpen gondolkodom csak a kisördög nem alszik , mivel én még autót márkaszervízbe sőt sima szervízbe soha nem vittem.
Mindent magamnak csináltam meg mivel Autószerelő szakmát végeztem régen.
A volt Mesteremhez jártam az időszakos olaj stb. cserékre amit megcsinálhattam nála , de most ő is azt javasolta hogy legalább az első három évben vigyem csak el a garancia végett mégis csak egy 13M-es kocsiról beszélünk. -
HdRew
őstag
válasz
baro32
üzenetére
Nem tudom, hogy fogják-e engedni, annyival tudod kivédeni a dolgot, hogy olyan helyre mész, ahol sokan írtak már véleményt/adtak rá csillagot. Nekem a minimum 100 értékelés és 4.5 csillag guglin, de 1-1 jobb szerviz esetén simán van több is. Ha ennyi ember elégedett a munkájukkal minimum, akkor nagyon nagy bajba nem kerülhetsz és jó kezekben lesz az autód.
A Toyota Kovácshoz mész? Ott 4.7 csillag 660 vélemény alapján, bár ugye ott nem csak szerviz van. Ahogy olvasom az értékeléseket a szervizük eléggé véleményes. Nem tudom mennyire kell neked Monorra menned, Pesten és környékén szerintem lehet olyan hely, ahol jobb a szerviz.
Mondjuk az összefoglalóba be lehetne tenni ajánlott szervizeket.

-
baro32
aktív tag
Azt szeretném kérdezni azoktól akik mostanában jártak márka szervízben hogy lehet végig nézni hogy mit csinálnak a kocsival?
Mert az egyik ismerősöm nagyon riogat hogy jelölgessem meg az autót mert kicserélgetnek dolgokat meg hogy ennyi ~2400km van a kocsiban ki sem cserélik az olajat meg majd jól lehúznak meg ilyenek.
Mennyire kell ettől mondjuk tartani?
Remélem Monoron nem ilyenek. -
HdRew
őstag
Kiolvastattam.
p0420 catalyst sytem efficiency below treshold.
Szóval elméletileg a katalizátorral van gond. Ami azért érdekes, mert Jenőéktől vettük (elite autó) és ott elméletileg a gyárit kivették a kocsikból és utángyártottat tettek bele, tehát 5 évesnél nem több.
Ez így elég súlyos lenne azért..
-
HdRew
őstag
Sziasztok!
Kijött az sárga engine visszajelző P2-n, fb-n a prius clubban ránéztem, hogy kik vannak Pesten és környékén akik ki tudják olvasni, majd teszek egy próbát.
Addig is tudok menni vele óvatosan és nem sokat, ugye?
Nem érzem azt, hogy gyengébb lenne a kocsi. Ha akkuhiba lenne akkor jönne a háromszög, nem?
Köszi a válaszokat előre is.
-
stuka20
senior tag
válasz
Tom1939
üzenetére
Rengeteg videót néztem, magyarul és angolul, de ezt egyiknél sem mutatták meg. Szerintem ha tudná, akkor kitértek volna rá. Majd megyek a héten színeket nézni, megkérdem, ha nem felejtem el.
Amit tudok és csinálja és nagyon tetszik (bár lehet azért, , mert még nem ültem ilyenben), hogy ha tolatok vele, akkor automatikusan lejjebb állítja a tükröket. -
KMT
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Aha! Én a corollaból indultam ki.
-
-
KMT
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Az a gr sport szintnél van. Választhatsz executive szintet és akkor egyszínű lesz.
-
tycon
tag
Na, ma az Avensys bedobta a VSC-t és a motor ikont. Szakad a hó. Van e olyan, hogy ha megyek vele, pörgetem, akkor megjavítja magát? Vagy mindenképp törölnöm,kell, vagy a biztit kivenni? A Techstreammal vagy a Scanmasterrel. a Lagúnánál előfordult. Viszont az meg elvette az autót tőlem. Ez nem, ez megy tovább.
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Kolbász zsír metál semmivel se lesz jó. (Ezt találtam hirtelen.)
Nézd meg a zöldeskéket.
-
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Szerintem ezért nincs fehér tetővel.
-
stuka20
senior tag
válasz
ddsteel
üzenetére
A mostani yarisom gyöngyházfehér. Nyáron beülni olyan, mintha bombát robbantopttak volna a fejemben. Képzelem milyen jó lesz majd a lexus fekete tetős változatában. De utóbbinál lesz előhűtés mód, ami valamivel azért megkönnyítheti a helyzetet. Ha lenne a yarisban, tuti használnám, ahogyan a fűtést is. Remélem ez a jégtelenítés jól működik és elfelejhetem a jégoldók használatát.
-
-
ddsteel
senior tag
válasz
INGJOKE
üzenetére
Na, megvan az első (?) harci sérülés? Szerintem hagyd úgy, nekem anno a Civicem egy ajtajának fújására 50E-t mondtak kb. Ha nem látszik ki a fém, én biztos hagynám... Stílusosan acélkék az autó színe (hozzám elég jól passzolt)
Amúgy rohadt egysíkú színek vannak, ha megnézek egy 80as évekbeli képet, úgy pompáznak rajta az autók, mint a virágok a mezőn. Persze ezeket a nyarakat én pl nem vállalnám már be sötét autóval/tetővel (hiába van klíma, nem mindegy, hogy egy 50 vagy egy 65 fokos autóba ülsz be). A mostani Corollám is unalmas kályhaezüst, de én filmforgatás-kompatibilis autót kerestem, néha járok vele statisztálni
Ott nem szeretik a rikító színeket.
-
válasz
blueye
üzenetére
Szerintem ne vegyél semmilyen szürke/fekete/ fehér autót. Mindenkinek az van. Én már csak "színes" autót vagyok hajlandó venni. Az Auris amit vettem abban a szériában a legjobb szín volt, (metálos sötétebb kék, nem tudom mi a pontos neve) de ez is épp hogy átlépi a "színes" küszöböt nálam. Előtte a Vitara piros/fekete tetős volt imádtam és ott még az is előny volt, hogy a többi két tónusúhoz képest ez nem volt metál, így ha javítani kell sokkal olcsóbb.
Az Auris oldalát most sikerült egy faággal az város szélén végighúzni, (2 ajtó vékony csík) meg se merem kérdezni mennyi lenne a javítása. 
-
stuka20
senior tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Az értékesítő mondta, hogy még nem volt sárga rendelés leadva (ha jól emlékszem)
A rozé, a piros és a fehér a népszerű.A sárga az tényleg nagyon feltűnőnek néz ki, de azt látni kéne személyesen, hogy milyen. Nem metál fényezésű az tuti. Na meg nincs raktáron
-
tomi5244
őstag
Sziasztok! Carvertical fizetős jelentése kimutatja az autó pontos felszereltég nevét is, vagy csak az adott felszereltségi jellemzőket sorolja fel?
Van egy Toyota 1.8 HSD Aurisom, hahun nézem a felhozatalt, de nem egyértelmű számomra, hogy az enyém melyikbe tartozik. Nekem pl nincs ülésfűtés és parkradar sem, de van olyan hirdetés ami szerintem nem lett helyesen megadva, olyan szinthez írnak felszereltségeket ami nem tartalmazza azokat...
Az Executive tudom, hogy a fullos, de van a Trend, Trend+, Active és valami különkiadás a MY17
-
KTTech
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Ha lehetett volna kapni, akkor olyan narancssárga Yaris Cross-t vettem volna, mint a Yaris MK3 HSD Orange edition volt (az volt az első Toyota hibridem). Mindenki megnézte, az biztos

-
blueye
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Én csak azt írtam hogy én nem választanám a sárgát, mindenkinek szíve joga választani (persze utána a szalonban elmondják hogy mi mikor érkezik majd meg
).
Volt piros Passatom, imádtam, feláras volt a VW-nél annak idején.
Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Mazda topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- PlayStation 5
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Comet lake (10gen) és DDR3 - mert ilyet is lehet!
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- További aktív témák...
- 2 kazános Jura Z5 V2 automata kávéfőző beépített profi cappuccino fejjel
- LIDL akkumulátor és generátor teszter
- AMX MD 702BL Touch - Érntős - falra szerelhető érintőpanel helységvezérlésre
- Konferencia kamera + mikrofon egyben - vaddi Conferenceshot AV Camera távirányitóval
- Hankook Winter I cept evo téli 205/55 R16 91 H TL / Gyári acélfelni gumival 16x6,5 Salgótarjánban
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ!!! Sosemhasznált! HP OmniBook 5 i7-1355U 16GB 1TB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! EVGA FTW3 Ultra RTX 3080 10GB GDDR6X Videokártya!
- Apple iPhone 14 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- 220 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4070
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ha még fóliát is tennék rá, akkor még kevésbé érzékelné.
Mobilra ilyet is tesznek, nem?
.
Szerintem ezért nincs fehér tetővel.