Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Megjöttek Magyarországra a Redmi Note 15-ök, január 22-től ennyiért kaphatók
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Ismét az alsó polcot bővíti a Tecno
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
nobela
senior tag
válasz
Zoliee
üzenetére
"Hááát nem tudom minek a részét képezi, hogy nem figyelnek erre."
De, NAGYON is figyelnek. Tudatos marketing. A márka és a termék tetszik, de van egy-két "zavaró" tulajdonsága > jó esély van rá hogy feljebb lépsz márkán belül.
Ha tökéleteset alkotnak akkor ez meg sem fordul a fejedben.
-
bkercso
nagyúr
válasz
stellaz
üzenetére
Homesolution-nek írtam, hogy eléregasztasz vlm-t. Engem is zavarna.
Az nem jó, mert ismerni kell Ohm törvényét, és kísérletes megfigyelést végezni párszor az áramerősség csökkentésével. Idő, és nincsen rá követelmény. Melyik projektre számolja el, aki ilyet csinál anélkül, hogy a marketingesek (megalapozottan) jelezték volna erre az igényt és a menedzser elrendelte volna? Így is csúszásban lehetnek a projektek, mert már rég az újabb verzióval kellett volna kijönniük kb. mindenből, ha a kezdeti gyorsulásukból extrapolálunk.

PuMbA:
Pedig egy USB HUB-kontroller és egy olcsóbb USB-I2C chip akár jobb is tud lenni, mint az olcsókínai XMOS-ok. -
PuMbA
titán
Olvasták a hozzászólásom vagy mi?
Nincs rajta USB bemenet, csak SPDIF. Gondolom olcsóbb, mint XMOS chipet belerakni, de akkor vajon mi van benne? Várom a belsejéről a képet. 4db OPA1612A és XLR kimenetek 100 USD-ért. -
bkercso
nagyúr
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Fekete plexidarab BlueTack-kal?
-
Ear001
addikt
válasz
stellaz
üzenetére
A kék hosszú ideig a ledek szent grálja volt, sokkal nehezebb, mind a többi szint az elsők rohadt drágák is voltak, talán az első Krell végfokok valamelyikén használták, mint a fényűzés szimbóluma. Aztán ahogy olcsóbb lett a kínaiak mindenbe ezt tették, mint a fényűzés szimbólumát, ami már nem volt az, most a nem tudom miért, de mindenki ezt használja, ezért biztos menő szimbóluma.
-
bkercso
nagyúr
válasz
antitest
üzenetére
Nem sajna.
Nincs 2 egyforma footprinttel rendelező csatlakozó, még típuson belül sem... Emellett a micro-B-nek 5 lába van, míg a C-nek kb. 28 (?) 
Az a Globeltronos NYÁK pedig könnyen sérül, nem bírja úgy a javítást, mint ahogy elvárható lenne. Nem csoda, hogy csődbe mentek. Ha sérül, akkor kuka a DAC-kártya. -
stellaz
veterán
Nem baj a led, csak miért csinálják az esetek nagy részében kékre, ami kb a lehető legzavaróbb? Milyen kutatás adta ki, hogy bazi erős, kék ledekre vágyik a vásárlók nagy része? Egy nem túl erős, naracs led teljesen renden lenne.
-
Zoliee
senior tag
Ha megadják a választás lehetőségét, magyarul kikapcsolható, vagy még csökkenthető is a fényereje, az totál rendben van.
Mert mindenki máshogy, másképpen szereti.
Pl az erősítőm és a streamer ledje totál rendben, a tápegységé már határeset, de a dac-nak már gyilkos.. [kép] -
Zoliee
senior tag
válasz
PuMbA
üzenetére
"... de ilyen fényárt biztosan nem szeretnék..."
Érdekes amit írsz, ugyanakkor valós problémát fogalmazol meg.
Fényképen, webáruházi oldalon valóban impulzív hatást kelthetnek ezek a hatalmas műszerek, azzal a háttérvilágítással.
Azonban pl engem még egy, az átlagostól erősebben világító led is tud zavarni.
Persze ha kikapcsolható, nem szóltam.Szerk: A legtutibb led, és ez is kizárólag szemből fényképezve ilyen erős fényű...
[kép] -
Tuco78
aktív tag
válasz
bkercso
üzenetére
Szia! Köszi a tanácsot! Most vettem a hangkártyát ezért használatban volt az erősítő folyamatosan. A héten sokat próbálgattam és hasonlítgattam össze a hangjukat. Én nem hallottam különbséget köztük.
Egyébként rendben van az 50ezres ár szted? Próbáltam úgy belőni, hogy korrekt legyen. De nem igazán ismerem az árakat. -
bkercso
nagyúr
válasz
Dorien
üzenetére
Miért hívják ezt még mindig "aláírásnak", ha egyszer már nem jeleníti meg a fórum?...
Tuco78: ha már régóta nem használtad (hónapok óta), akkor szerintem eladás előtt dugd be kb. 20x a fejest, mert a csatlakozó ezüstözött és kissé oxidálódik (ez normális). Hozzám jött már vissza "kontakthibával"; nehogy neked is visszaküldjék.
-
Tuco78
aktív tag
Sziasztok!
Ha nem sértek szabályt akkor itt csoporton belül hírdetném meg először mert szeretném, hogy jó helyre kerüljön. Sok segítséget kaptam anno amikor kezdtem ezt a hobbit!
Szóval megválnék bkercso mester szenzációs fejhallgató erősítőjétől. Nálam egy Sennheiser hd 800-at hajtott és Én nagyon meg voltam vele elégedve! Az eladás oka mindössze az, hogy én PC-ről használtam és vettem egy Asus xonar essence STX hangkártyát a gépbe a házimozi miatt és nem veszek észre különbséget a hangjukban. Ez minősíti is ezt a remek erősítőt hiszen ez az asus kártya talan a pc hangzás csúcsa! Ha valakit érdekel privátban keressen. Árban 50ezer Ft-ra gondoltam. Csak az erősítőt fotóztam most de természetesen jár hozzá táp és egy minőségi usb kábel is. Köszönöm a lehetőséget!
-
Sziasztok,
El kellett mennie a háztól a hifinek (2018 óta amúgy is standbyban állt pocsék helyen), egy pár olcsóbb (de egész kellemes) stúdió monitor lett a fő hangkeltőm.
Ment a Musiland monitor 06 mx is, az otg képes Audioengine D1 maradt, aminazért eléggé más liga.
Vonalkimeneti prióval, (K242HD ritkán kerül elő, és könnyen hajtható) optikai bemnettel elsőre a Fiio K11 R2R amiről általában jókat olvastam.
A topikban látom hogy az erősítője karcsú (D1hez képest passz milyen lehet), de karakterre olyasmi ami keresek elvileg: pontos, de nem steril, sokáig hallgatható, a pici analógosnak mondott szinezet is még elfér (az M-Audio BX5 is ilyesmi karakter).Használt 50-70, újonnan se sokkal többet szánnék rá - ha érdemi előrelépés lehet a D1-hez képest, otg (android) képesség is kell.
K7, DX3 Pro?Spotify lossless csak a forrás, 98%ban BT-on hallgatom (hangfal), a maradék 1-2% esetén este kicsit hallgatóznék, eszem azt mondja hagyjam a fenébe; de ennyit még szánnék rá ha van mire vadászni. Sajna optika kell, mert az audio cd-imet már csak így tudom tudom hallgatni, meg néha mozizáshoz is befognám.
(B/párhuzamos terv, hogy esetleg ipurifier menne a hangfal mellé, a dac most powerbankról megy. De várom hogy legyen használtan; anno az erőlködőnek jó állt a hivox táp tuning.)
Köszönöm az iránymutatást!
-
stellaz
veterán
válasz
dgyuri0123
üzenetére
De jó kis felvételek, itt rendben vannak a cinek. A zenei felvétel keverése sokkal élőbb, mint sok másik. Nem tudom, hogy ez a felvétel mennyire "live", de hogy nincs rajta annyi optimalizálás az alapáras autórádióra, az tuti.
-
PuMbA
titán
-
bkercso
nagyúr
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Lehetne 2 analóg fokozata és egy kapcsolóval választani köztük; mondjuk ez egy nagyon is jó ötlet szerintem!
-
PuMbA
titán
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Aha. Ez a 128 és 256kbps YouTube amúgy megszűnt egy ideje, legalábbis PC-n böngészőből
Nekem már kb. 2 éve mindig 160kbps-es Opus kodeket jelez, ami kb. 256kbps-es AAC / 320kbps MP3 hangminőség szintet jelent.Az utolsó kettő linkeden azok nagyon jó cin hangok!
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
PuMbA
üzenetére
"csináljunk olyan DAC-ot, ami kevésbé jó felvételek esetén "tompít", de amúgy meg részletesek és tiszták a magasak"
Ha egy felvétel nagyon "rossz", azt a "jó" dac ugyanúgy megmutatja (sőt kiemeli), mint a "jó" felvételt. Ha egy dac "tompít" valamilyen tartományban, az az összes felvételen tompítani fog. Baj akkor van, ha adott dac képtelen sziszegés nélküli prezentációra. Ha csak bizonyos esetekben sziszeg, azt simán be lehet tudni a felvétel hibájának.
Az ingyenes YT 128 kbps, a fizetős 256, ha esetleg valaki nem tudná. 128 kbps elég hamar át tud csapni "sivalkodásba" szerintem. Igaz, a "jó" felvétek még ilyen alacsony bitrátán is szépen tudnak szólni.#116427stellaz "Inkább azzal szokott gondom lenni, hogy pl a cineket a legtöbb cuccal én zajnak, torzításnak érzékelem a zenében, nem hangszernek."
Példának itt egy (szerintem finom) cintányér hang. [link] Ha ezt is torznak hallod, akkor ott valami más ok áll a háttérben. De amúgy ezek is [link] [link] elég jó "cinn" hangok.
-
stellaz
veterán
válasz
PuMbA
üzenetére
Én nem bírom elviselni a sziszegős cuccokat, nagyon érzékeny vagyok rá. Viszont ezen a felvételen hallani, hogy ezek az sz hangok nagyon meg vannak nyomva benne. Még így sem hallom torzításnak, mint amikor besziszeg egy fejes/füles, de már nem kellemes hallgatni.
Nekem azzal nincs gondom egyébként, hogy tompának hallanám azt a fejeset/dac-ot, ami amúgy hajlamos sziszegni. Inkább azzal szokott bajom lenni, hogy pl a cineket a legtöbb cuccal én zajnak, torzításnak érzékelem a zenében, nem hangszernek.
A sziszegésért amúgy is csak az 5-7 Khz-es tartomány felel tudtommal. Ahogy utána néztem sok gyártó itt kiemel, mert a legtöbb ember ilyenkor (ál)részletesebbnek hallja a cuccot, míg vannak páran, akik torzításnak, de ez a torzítás (sziszegés) az agyban képződik le ilyen formán, a mikrofon elvileg nem hallana sziszegést, torzítást,
-
PuMbA
titán
válasz
stellaz
üzenetére
Kösz az inputot!
Én is erre gondolok, mert ritkán jön elő, kevés olyan felvételről tudok, ahol folyamatosan ennyire esszesek a hangok, mint ebben a YouTube videóban. A YouTube-ot ezért szeretem, van mindenféle beszédfelvétel dögivel, tök jó DAC-okat tesztelni vele szerintem...nem mindent lehet tesztelni szimplán jó minőségű zenékkel. Ez is egy külön tudomány lehet, hogy csináljunk olyan DAC-ot, ami kevésbé jó felvételek esetén "tompít", de amúgy meg részletesek és tiszták a magasak. Lehetséges-e ez. -
PuMbA
titán
válasz
PuMbA
üzenetére
Hallgatom közben szorgosan a DAC-om optikai bemenettel és a nagy fáradtság valamint az eszköz csere utáni automatikusan eljövő kritikus hallgatózás "kikapcsolása" után nagy mértékben visszaszorult az 'sz' hang zavaró faktor.
Mivel másodpercek alatt át tudom dugni az USB-t a DDC-ből a DAC-ba és még drivert sem kell cserélnem, mert mindkettő SMSL márkájú XMOS megoldás, így azt figyeltem meg beszédnél, hogy sz hangoknál nem egyfajta digitális torzítás történhet, hanem egyszerűen csak kicsivel tisztább / több a magas a fülemnek kritikus tartományban. (Hallásomat is fejleszteni lehetne még, hogy mi pontosan a digitális torzítások hangja
)Azt tudom, hogy mindig is nagyon zavaró volt, ha egy fejhallgatónak ott kb 5.4kHz-nél volt egy puklija, mert akkor az számomra hallgathatatlan cucc, míg másnak simán hallgatható volt. Szóval az a helyzet összességében, hogy néhány ritka esetben az optikain számomra már kicsit túlzó sz hangot kapok. Egyáltalán nem vészes vagy fülbántó, csak valamennyire felkapom a fejem rá, például itt:
bitrograde: Ok, kösz

-
bitrograde
senior tag
válasz
PuMbA
üzenetére
Soekris 1221 külső táppal. Azt az iFi-tápot nem is biztos, hogy kérném, ha van otthon jobb (TMP pl.).
-
PuMbA
titán
válasz
Tibor77i
üzenetére
Kösz, de ilyen fényárt biztosan nem szeretnék meg csöveket, illetve most úgy sem fogok váltani, hiszen 1 éves ez a DAC-om
Következőnek mindenképp hangfalakat kell cserélnem, mert az a szűk keresztmetszet. A forrással már foglalkoztam eleget, 4 DAC-om volt (illetve foglalkozok most is, hogy melyik lehet a legjobb bemenete), de a hangfal meg az első amit 12 éve vettem. -
Tibor77i
tag
válasz
PuMbA
üzenetére
A Fiio Warmer szerintem ilyen, esetleg hallgasd meg valahol. Nekem tetszik a hangja. Az extreme audiónál lejön 7% az 149 ezer FTtos árból.
-
PuMbA
titán
válasz
nobela
üzenetére
Sajnos túl drága nekem
200k körül egy DAC amin csak egy profin megcsinált USB vagy optikai bemenet van, beépített táp jól szűrve és részletes, de lágy magasak, amik ott vannak, de nem hangsúlyosak, nem figyelemelterelőek. Talán mondató, hogy kicsit meleg hangzás. Nem tudom, hogy van-e ilyen. Nyam nyam lenne.A mostani DAC-ommal amúgy elégedett vagyok hasonló árban, de hogy nekem kell a bemenetek között találgatni, hogy vajon melyik a jobb. Azért fizetek egy termékért, hogy ezt legyenek szívesek kitalálni helyettem.
-
nobela
senior tag
válasz
M5Norbi
üzenetére
Holo Audio brand-be gondolom nem fér bele, ott már így is a belépő kategória a Cyan.
Ugyanaz a helyzet mint a Gustard-nál, saját néven ők sem adnak ki alsóbb kategóriás cuccot.
Amúgy szerintem ezen a kialakításon már nem sokat lehet faragni, eladták a Cyan R2R modulját a Toppingnak aztán ők meg csináltak belőle egy nem valami jó, cserébe még csak nem is túl olcsó Centaurust...
-
bkercso
nagyúr
válasz
Ear001
üzenetére
Igen, ez a lényeg, hogy a marketingesek felsorolják, hogy a legújabb chipből van benne kettő is, de attól még kb. akárhogy szólhat valami. (Vagy még pontosabban: attól igazán jó, ami az, hogy megértették azt is, amit nem rág szájba az adatlap, hanem pár ezer oldalt el kell hozzá olvasni.)
-
Zoliee
senior tag
válasz
bkercso
üzenetére
Ma is tanultam valamit, köszönöm az információt
Optikai kapcsolat esetén legtöbben (köztük én is) arra fókuszálnak, hogy megtörtént a galvanikus elcsatolás a forrástól, így már minden "rendben" lesz. Mert ahogyan írtad is, az a zaj és jitter más okból kifolyólag (vagy csak máshonnan), de ott lesz, és átvitelre kerül. -
bkercso
nagyúr
válasz
Zoliee
üzenetére
a gyártó megoldásától függ, mennyire lesz zajos az az optikai adatátvitel?
Pontosan, ez eddig is így volt.
De a tápzaj minden fokozatban tud jittert okozni, minden digitális IC-nél, ill. létezik ground-bounce is, ha rosszul tervezik a NYÁK-ot. (Analóg részen meg áthallást kaphatsz így vagy egyéb zajokat.)
Gyakorlatilag minden agyártótóltervezőtől függ; az alkatrészválasztás csak egyetlen lépése a tervezésnek, ahol el lehet rontani.Én a Fox-val töröltettem a tranzakciót fizetés után, és szerencsére (igen arra
) nem is vont így le. -
stellaz
veterán
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Vettem valami jazzelectro válogatást, ami friss volt akkor, az kifejezetten állatul szólt, de valami niche kiadótól volt.
A legjobb egy festett kraftwerk lemez volt, amin tök másik album szólt
-
Zoliee
senior tag
válasz
bkercso
üzenetére
"... az optovevőknél, hogy az adatlapjuk a táplábra olyan LC-szűrőt javasol, ami nincs csillapítva, így gyakorlatilag zajgenerátor..."
Hogy akkor most mi is van?

Ezek szerint semmire sincs garancia, és csak a gyártó megoldásától függ, mennyire lesz zajos az az optikai adatátvitel?
Foxpost: fizetés után, feladáskor, legutóbb nekem is egy olyan rekesz nyílt ki, amiben már volt csomag. Ilyen még soha nem fordult elő velem.
Simán kivettem, és beraktam helyette az enyém. Majd hívtam az Ügyfélszolgálatot, ahol leellenőriztettem csomagom, hogy mit látnak azzal kapcsolatban.
Az általam kivett csomagnak meg távolról nyitottak egy másik rekeszt.
Szóval van egy kis káosz... -
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
stellaz
üzenetére
Lemezből "mai" kiadványt nem is vennék. Alig hiszem, hogy léteznek még jó nyomások (ettől persze lehetnek). És akkor még nem beszéltem az agyon kompresszált hangzásról, ami alighanem a lemez hangjára ugyanúgy rányomja a bélyegét, hiszen miért is készítenének másik felvételt lemezhez, amit amúgyis csak egy szűk réteg vásárol.
-
stellaz
veterán
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Éltem egyik csalódása volt Amy Winehouse lemeze bakeliten. Olyan fosul szólt, hogy majdnem elsírtam magam.
-
vadkörte
addikt
válasz
dgyuri0123
üzenetére
A jó hangminőség a stúdióban, a keverőpultban dől el. Ha az rossz, semmit nem tehetsz ellene, hogy jó legyen. DSD-ben sem lesz jobb egy fikarcnyit sem.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
vadkörte
üzenetére
"Általános zenehallgatásra szerintem elégnek kell(ene) lennie a 24/192-nek."
Nem kell ennyi. Youtube-on közel nincs ekkora felbontás és mégis vannak csodaszépen szóló felvételek. 24/192 sem garancia semmire, sőt, nem is mérvadó. A jó hangminőség a stúdióban, a keverőpultban dől el. Ha az rossz, semmit nem tehetsz ellene, hogy jó legyen. DSD-ben sem lesz jobb egy fikarcnyit sem.

-
vadkörte
addikt
válasz
lapalapa
üzenetére
Általános zenehallgatásra szerintem elégnek kell(ene) lennie a 24/192-nek.
Érdekesség. Munkahelyemen a gépem alaplapi zajkeltője 24/192-t tud. Az egyik "felesleges" Type-C-be vettem egy ócska USB-C/3,5mm-es konvertert (DAC) Az eszköz csak 16/48-at tud. Mégis jobban bejön a hangja a szerényebb teljesítmény ellenére, alacsonyabb hangerőn is dinamikusabb. Egy Zalman ZM-HPS300 headset-en hallgatom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4345
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- Bomba ár! HP ZBook 14 G8 - i7-1165G7 I 16GB I 512SSD I Nvidia 4GB I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Eredeti Lenovo 90W szögleges laptop táp + kerek átalakító egyben eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ez D/A kártyáknál különösen igaz.