- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatta a Garmin a Tactix 8 órát
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kínából rendel hajlítható üveget az Apple
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Spirit
őstag
Sziasztok! Nem egészen ide tartozik, de nem tudom hol megkérdezni.
Arra lenne szükségem, hogy bal oldalra siket tudjon normálisan minőségi fejhallgatót használni. Eddig az volt a megoldás, hogy wireless fülhallgatót használt, amiknél ha csak a jobb oldalit használja, akkor mindkét csatornát a jobb oldalra kapja.Ezt kellene megoldanom úgy, hogy 6,3-as jack kimenetű DAC-ra kötött fejhallgatónál a jobb oldalon szóljon(vagy mindkettőn) mindkét sáv monóban.
A ART HeadTAP működő megoldás lenne? Vagy van jobb ötletetek? Passzív adaptert nem mernék használni, mert a két sáv összekötése olyan DAC-nál, amiknél a csatornák külön belső erősítőt használnak, nem tűnik hosszú életű megoldásnak és nem szeretnék semmit tönkretenni.
-
nLali
őstag
Adok egy tippet bogár etetéshez.
GaN telefontöltő + [link] ilyen adapter.
Az én telefontöltőm tud 20V-6A. Ezzel a toldalékkal fix 20V.
Van egy öreg laptopom, aminek elég vacak a jack kimenete, mert nagyon zajos.
Mármint gyári töltővel zajos, de GaN type C töltő+toldalékkal 0 zaj hallatszik a jack csatlakozón.
Hétfőn megpróbálom erősítőn is.
Állítólag a GaN adapterek lényegesen magasabb frekivencián működnek.Azt vagy nem hallani a füleseimmel, vagy jobban szűri az alaplap a magasabb frekiket.
Bérelhető reklámfelület
-
Xelo
addikt
válasz
lapalapa #111359 üzenetére
ez nagyon tetszik, ára is borsos
-
stellaz
veterán
válasz
stellaz #111360 üzenetére
Sőt, ha belegondolok, akkor a K9 Pro EES modellt nem is értem, hogy milyen létjogosultsága maradt a termék palettán.
165%-al drágább a K9 AKM-nél, miközben szinte ugyanaz a modell, de csak alig 10%-al olcsóbb, mint a K17, amiben ott a streamer és a dupla teljesítményű amp.Mondjuk a fiio nevezétanában a 17 nem tudom, hogy mit is kéne, hogy jelentsen. Ha azt nézem, hogy a btr3-->btr13, btr5--->btr15, btr7--->btr17 lett a generációváltással, akkor a K17-nek a K7 utódjának kéne lennie, ami elég vicces lenne.
[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
válasz
lapalapa #111359 üzenetére
Ez elég pöpecül néz ki, nekem képről nagyon bejön.
Ebben is benne a lineáris tápegység, plusz a streamer, elég praktikus cucc lehet és így sok kábelt is meg lehet spórolni.
Hangra a K9 akm-et ismerem és hallottam a K19-et is, ami egy FIOO FT5 fejessel jó nagyon ugrást produkált. Ha ez hangban és teljesítményben valahol a kettő között van, + számolom a streamer árát, akkor mértanilag kb jól van beárazva, pláne ha a K9 pro árához hasonlítom. -
lapalapa
senior tag
Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
Tim82
félisten
Mondjuk valami ilyesmi kialakításút nézegess: [link] (Biztosan van máshol olcsóbban is, én pl. Aliexpressről vettem hasonlót talán 1500 Ft-nak megfelelő összegért egy Surface Go 2-höz és megbízhatóan tudja, amit kell.)
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
-NoVa-
addikt
Utoljára a Google Nexusom tört ketté a csatlakozónál, a Samsung S21-en elment ugyan az USB-C port, de az alaplapi szalagkábel foglalat szakadt le, nem maga az USB aljzat. Mindenesetre megértem az álláspontot, én sem mindig a Cayin után nyúlok mobilos zenehallgatáshoz, hiába kompromisszumosabb a BTR17 hangja, legalább nem kell rádugni semmire.
-
Beri
addikt
válasz
bkercso #111350 üzenetére
Mutatsz nekem pls ilyen töltésátadós usb hubot? Amiket én találtam (és pd képesek), azok mind nagyok és elég drágák is voltak
AdamTaylor: Mindig a kábel végén lévő csatlakozó puhább, nem a telefonban lévő, hogy inkább a kábel kopjon, ne a telefon, de nyilván vannak elég kaka implementációk.
-
stellaz
veterán
válasz
AdamTaylor #111349 üzenetére
K9-nek elég jó a Bluetooth része is, szerintem az is elég az esetek jelentős részében.
-
AdamTaylor
csendes tag
válasz
szellem #111352 üzenetére
ezt a kikopast tapasztaltam, korabbi telefonomat nem tudtam tolteni. emiatt 5 ev szoftvertamogatott telefont nem fogok elso evben elkezdeni naponta tobbszor ki-be dugdosni.
ha jol ertem ez a cucc tovabbitja a telefonrol a hangot es nem onalloan streamel. nekem az utobbi funkcio erdekes jelenleg. bt chip van a dac/ampban is
-
szellem
csendes tag
válasz
AdamTaylor #111351 üzenetére
hát szerintem a TypeC nem fog kikopni, maximum eltömődik a zsebkosztól, 2016-tól 2021-ig használtam egy akkor ismeretlen xiaomi mi4c telefont, mai napig ép a typeC csatlakozója. pl ilyen typeC-usbB kábellel.
update, esetleg ha tényleg nem akarsz kábeleket, akkor ilyen bluetooth vevőt javaslok,[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz
AdamTaylor #111349 üzenetére
Létezik telóhoz kicsi USB-HUB (USB C-s, közben töltheted is).
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
AdamTaylor
csendes tag
Abban tudnátok segíteni, hogy egy Fiio K9 AKM elé milyen streamert lenne érdemes rakni? Annyi elvárásom van az eszközzel, hogy Tidal connectet tudjon meg mondjuk hálózaton az itthoni zene gyűjteményt is tovább adja. És ezt digitálisan, lehetőleg usb-n, minimális zajjal.
Telefon vagy tablet túl zajos meg azoknak az usbjet sajnálom is erre, van egy ibasso DX170 dapom, de azt meg pocsékolasnak tartom erre használni és nem is a legkényelmesebb.
-
bkercso
nagyúr
válasz
acronka #111343 üzenetére
Nem mondhattam ilyet, ha nem így van. Az AVX-esről nem tudtam vagy azt gondoltam, hogy ugyan azt hirdetik mind2 helyen. Akkor én érthettem félre.
Mindenesetre az archivált hirdetésemben egyértelműen leírtam, mi micsoda.Az Extrában ALPS Blue van, míg a simában ALPS RK097, más diffi lényegében nincs. (Csak a crossfeed, amit legtöbben nem használnak s a kondik, amiket meg szerintem nem nagyon hallani...)
#111344: Azért vélemény és trollkodás közt elég nagy a szakadék. (Megalapozott) véleményed arról lehet, amivel már találkoztál.
[ Szerkesztve ]
-
acronka
tag
-
stellaz
veterán
válasz
fehér_ember #111340 üzenetére
Az MFA2 -vel hallgatva jóval nagyobb különbség volt az iFi és az SMSL dac között, mint az MFA és a Fiio K9 erősítője között.
-
Dorien
veterán
válasz
fehér_ember #111335 üzenetére
Visszaolvastam...
Ja, nyilván komplett forrás - DAC - AMP - fejes - user láncban kell gondolkodni, nem minden jó mindenhez, főleg adott halláshoz, ízléshez, hallgatott zenei stílushoz.Természetesen kezdésként mindenki magából és a saját cuccaiból indul ki, aztán később rájön, hogy mennyire szubjektív is ez az egész hobbi...
[ Szerkesztve ]
"Wherever you go - go with all your heart." --- commercial-free eclectic radio --- www.radioparadise.com
-
Beri
addikt
válasz
fehér_ember #111335 üzenetére
de ha nem dugol bele kábelt, akkoo nem szól, dikaz
-
bkercso
nagyúr
-
Ba cy lus
addikt
-
stellaz
veterán
válasz
acronka #111311 üzenetére
Ha jól sejtem, akkor ez az enyém volt korábban, az az utolsó MFA2 volt, ezt bkercso is megerősítette. De ha megírod priviben ki az eladó, akkor elvileg meg tudom mondani biztosra (legalábbis 1-2 hete a vevő hirdette itt).
Nagyon jó hangú cucc, ezt meg tudom erősíteni. Hozzá veszel egy HE400Se planárt olcsón, megkérdezed Novát, hogy mit kell rajta tuningolni és meg is érkeztél oda, ahonnan csak egész többszörös pénzek kifizetése után lesz érdemi előrelépés.[ Szerkesztve ]
-
Polllen
nagyúr
válasz
acronka #111304 üzenetére
Nehéz ügy, mert mindkettő jó.
Ha belefér a 80k és fontosabb a külcsín, akkor A30 pro. Funkcionalitásban is többet tud, de ez csak akkor előny, ha érdekel.
Ha nem különösebben érdekel a külseje, de az ár/érték arány fontosabb, akkor meg mfa.
Lesz olyan fejes, ami nem passzol egyikkel vagy a másikkal az ízlésedhez, ez ilyen.És mindkettőt el tudod majd adni, mert egyik sem rossz termék.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
bkercso
nagyúr
válasz
acronka #111311 üzenetére
Belső fotót küldj kérlek alulról-felülről és onnan. Vissza is küldheted egy final upgrade-re (sok év után végre befagyott a dizájn... huhh!)
Weboldala majd a cégnek lesz; ez a fórumon csupán kézzel készült hobbitevékenység volt. Nem tekintem őket "terméknek", mert folyamatosan változtak.
[ Szerkesztve ]
-
nLali
őstag
válasz
acronka #111308 üzenetére
Én ezt csinálnám : megvenném az MFA-t, mert arról tudom, hogy jó. ( persze a topping is lehet elég jó, csak az +30 )
Amit megspórolnék az erősítőn, azt hozzátenném a fejesre szánt pénzhez. És akkor már lőtávolban lehet egy használt nyitott Sundara például, vagy AKG K712 Pro. Vagy amit szeretnél.
Én az MFA-t használtam agybadugós fülessel is. 0 alapzaj, gyönyörű hang.Bérelhető reklámfelület
-
acronka
tag
válasz
nLali #111307 üzenetére
Esztétikailag a topping, csak hát 30e az árkülönbség.
Ha könnyen megengedhetném akkor érzelmi alapon a toppingot választanám. De így hogy jónak mondjátok erősen versenyben van az MFA is.
A fő kérdés tehát hogy hangban is megéri e a jelentős többletet a Topping?[ Szerkesztve ]
-
nLali
őstag
válasz
acronka #111306 üzenetére
Melyiket látnád szívesebben otthon?
Én a 2.1 verziót néhány más erősítővel összehasonlítottam és nekem az MFA tetszett jobban. Utána vettem a harmadik generációt, ami előrelépés volt a 2.1-hez képest.Ha a kinézetével meg tudsz barátkozni, akkor a hangját szeretni fogod.
Pont ezt a toppingot nem hallottam, nem tudok véleményt mondani.Bérelhető reklámfelület
-
acronka
tag
válasz
Ba cy lus #111305 üzenetére
Ezt írja:
Felépítését tekintve MFA 2.1-es, de el lett rajta végezve a 3.0-ás upgrade, egyedül a cserélhető op-amp lehetőség nem adott. Extra verzió, tehát eleve a választható legjobb alkatrészek lettek bele építve, mint pl. ALPS Blue potméter, Rubycon kondik és belül jumperrel kapcsolható crossfeed. Mean Well külső tápegység jár hozzá. -
acronka
tag
Sziasztok!
Első fejhallgató erősítőmet keresem 50e körül.
Egy bkercso MicroFluentAmp megér ennyit?
Köszi,
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest