- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lackooo84
nagyúr
Szerintem az a szolgáltatók sara, hogy egy a gyártó által VoLTE képes készülékkel nem megy a VoLTE. Ez olyan, mintha egy 4G képes készülékkel nem menne a 4G, csak azért, mert nem a Telekomnál vásároltam. Az meg még gázabb, hogy egy Telekomnál vásárolttal sem jó. Igenis oldják meg, ez egy szabvány, szinte már minden készülék által támogatott szolgáltatás.
-
4Grider
félisten
Nálunk (Telenor) a kollégák tőlem kérdezték, mi az a volte felírat felül, annyira nem vették észre a különbséget. Persze itt egészen korlátozott azon készülékek száma amin be is kapcsolja a szolgáltató azt, hetente röhögök azon, hogy ha a második sim-et bekapcsolom, akkor letiltják, ha ki, akkor meg egy héten belül visszakapcsolják. Ez a rengeteg kézimunka, a Telekomos egy hónapos leállás, meg a telefonmodellek egyesével való illesztése, az egyéb (pl. átirányítási) problémák nekem nem azt jelzik, hogy ez egy kiforrott technológia lenne..
-
thomas77
senior tag
Most összekötöttük a felmerülő gondokat a VoLTÉ-val, holott lehet, hogy nincs is közük hozzá.
Az előfizető nem kapcsolható szöveget más is hallotta, nemcsak VoLTE user, az átirányításos problémát szintén tapasztalja más is.
Lehet, hogy nincs is közük egymáshoz.
Persze minden mindennel összefügg, de ez túl egyszerű kijelentés lenne, hogy a VoLTE bevezetése miatt döglik meg a rendszer. -
-
thomas77
senior tag
Az egyébben tényleg benne van.
Remélem, nem rám értetted, hogy le akarom szólni a szolgáltatót. Csak jeleztem, hogy nem találom. Nem gondoltam volna, hogy az egyéb szolgáltatásokba kerül át. Idáig ott nem volt nekem semmi.
Amúgy meg tényleg nem érdemes átmenni. Elég, ha mindegyik szolgáltaóhoz van kártyám. Így mindegyik előnyét ki tudom használni.
Most pl a vitamaxos kártyámmal netezek, jódolgos ajándék 500 MB adattal... 😎 -
Sőt én csak most nézem, hogy a többinél sem (engem mondjuk annyira nem érint, dominos vagyok, csak néha kacsintgatok a 6GB csomag felé, de egyelőre sok a wifi)... nem is tudom akkor igazán minek korlátlanságot biztosítani ezeknek az alkalmazásoknak, a chat alig fogyaszt, esetleg képekkel lehet megnövelni, de az sem egy nagy valami...
-
Hát ez az! Akkor az ehhez képest elenyésző forgalmat generáló chat kikerülése miatt meg kár aggódni.
Igaz nem tudom mekkora forgalom keletkezik, ha valaki egész nap chatel, de ha van ilyen, azt furcsa ingyenesen elvárni...... bár akár fizethetne is érte a T.Hát hogyne......
-
Tényleg, ilyen volt a doboz! Nekem Ericsson A1018s volt az első saját mobilom, ahhoz járt.
És akkor még az SMS-t a szolgáltató úgy nevezte hogy GSM-távirat 😀
99-ben vettem új előfizetéssel ha jól emlékszem 6000 Ft-ért, szervusz díjcsomag. Külön fizetős volt a hívószámkijelzés a csomagban! 😅 -
Krisz1000
tag
SZia! írtad ezt korábban és más kapcsolódó dolgokat is hogy automatikusan cserélték neked a simkártyát meg hogy azok is fejlődnek...
"Szia,
Az nem a Telekom alkalmazás, hanem csak a SIM kártya ikonja - vannak mögötte szolgáltatások -, amit megkapsz bármilyen más szolgáltató SIM kártyájának a behelyezésekor is, ha kétkártyás a készülék, akkor kettőt is."
ebben azt nem értem hogy a 2012ben s3-hoz vásárolt simkártyám soha semmit nem akart telepíteni, illetve ikonja sem volt az appok között pedig volt 7-es android is rajta... aztán most h lecserélték microra, egyből...
szóval nem abban fejlődnek a simkártyák hogy hatékonyabban kémkednek, hallgatóznak utánad amit aztán jó pénzért eladnak marketing cégeknek? én pont ezért nem akarok semmit a telómra. insta, face, netfliksz meg a hasonló gyökérségek.
aztán nézel amikor sikesztyűt kérsz a sportboltban utána miért kapsz napokig sikesztyűs hirdetéseket az összes siteon mint az ismert eset ugyebár.
biztos vagy abban h az csak egy ikon, és nem egy app?
nekem legalábbis kicsit fura h a T aki még a levegőért is lehúz, dobálja utánad automatában a sim-eket.... -
Biztos ez? Nálam ha ki van kapcsolva a várakoztatás, azaz a hívó fél foglalt jelzést kap, akkor sem működik az értesítő sms sajnos.
Peozodus: köszi ezt kipróbálom.
Szerk.: kipróbáltam, sajnos nem kapok sms-t a nem fogadott hívásról, bár bemondja, hogy ha engedélyeztem a hívószám kijelzését (igen) akkor sms-ben értesülök róla.
A neten megnéztem az előfizetés beállításaiban, nincs kikapcsolva. -
törölt tag
"...nem a szolgáltató hibázott, hiszen egy hatósági, hivatalos iratban szereplő adatok alapján intézkedett, tiltott...."
Gyurcsány után: "egy l@sz*rt mama"...
A szolgáltató hogyan tilt le bármit, ha a felhasználó nem bizonyítja hitelt érdemlően vásárláskori irattal azt, hogy adott imei telefon jogosan van/volt a tulajdonában? -
Gyurcika
tag
Ezúton válaszolok mindenkinek.
Elhiszem, hogy nem hallottatok ilyenről.
Ők sem értenek semmit - pont ez a gond.
Telenornál vásároltam, nem araboktól.
Telenoros előfizetéssel használtam, míg le nem tiltották.
Sem részlet, sem semmilyen tartozás nem volt rajta.
De még egyszer hangsúlyozom, hogy a Telekommal semmilyen jogviszonyban nem voltunk és nem vagyunk.Tehát valami ötlet, kontakt ?
Az összes publikus módon a problémát napokkal ezelőtt jelentettük, de csak az "egyeztetés" folyik.
-
Milyen frankó lenne (lesz, ha majd?) ha elterjedtebb lenne az e-sim, és ha kell egy új szám, úgy előfizetés, akkor otthonról beregisztrálsz, megkapod a számot, beolvasod a qr kódot és már megy is. Nem kell sorbaállni, nem foglalod le az ügyintézőt feleslegesen, és azonnal megvan. Lehet (remélem), hogy egyszer lesz ilyen.
-
Gedeon31
addikt
-
Onderon
senior tag
Kösz az infokat! A lefedettség az egyetlen ami visszatart, de azt hittem ezt már orvosolták. Anno is ez volt velük a baj. Mondjuk Telekom sem túl erős itt, szobában ágyon közel az ablakhoz 1-2 csik a 4G, ebédlőből-konyhába menet van a váltás, ha közben beszélek valakivel (mert elfelejtem) ott meg is szakad a hívás 10-ből 9x. Budapest belváros kellős közepén lakom. Ezt sem nevezném azért túl nagy teljesítménynek.
-
Onderon
senior tag
-
kaszaking
tag
Felhívtam. Porszem került a gépezetbe és másnak a sim kártyáját kaptam a csomaghoz. Beaktiváltam, ezt látják is és leállították az egész folyamatot. Az új szám letiltásra került a régi sim kártyámmal kell bemenni a telekom üzletébe és ott adnak egy új kártyát ami használható lesz az eredeti számommal.
Nagyon sajnálkozott az ügyintéző hölgy.Köszönöm a segítséget
-
kaszaking
tag
Nem új előfizetésre ment. A telekom fiókomban ott vannak a dokumentumok. Mindegyik dokumentumban a régi hívószámom van. A díjcsomag is változott ez miatt.
A 0680/369-999 számon történt az aktiválásNem webshop rendelés volt hanem telefonos. Felhívtak és úgy lett megkötve az új telefonra az eddigi hívószámomra.
-
Én azt tartom valószínűbbnek, hogy automatikusan aktiválják és ne kelljen kérelmezni, mert ez szinte teljes egészében a szolgáltató érdeke (vowifi), hiszen minél több előfizetőnél megy, annál kevésbé leterhelt a saját rádiós hálózata. Megfordítva, ha nálam pl nem aktivizálódik automatikusan, nem hiszem, hogy bármekkora erőfeszítést is tegyek az érdekében, nekem tökéletesen meg fog felelni, hogy a szolgáltató hálózatát terhelem.
-
Atomgeszi
nagyúr
-
-
MaxxDamage
félisten
Nálam szinte mindig van hűség. Néha eljátszom azt, hogy lejárat előtt kérek ajánlatot (maradjak vagy sem) bár ez otthoni szolgáltatások esetén igaz.
Aztán általában szoktam kapni jobbat, most is 4+ éves konstrukció/ár amit fizetek, mert a hűségem +2 évvel hosszabbodott, de idén jár le 07.-ik hónapban. -
thomas77
senior tag
Igen, az oldal nem változott. Semmi sem utal arra, hogy 4 napja bevezették volna feltöltősnek is. Csak a fórumos bejegyzés, illetve a telefonos ügyintéző erősítette meg szóban, de nekem sincs ismerősöm, akinél menne már, vagy csak sms-t kapott, hogy bekapcsolták.
Na mind1. Gondolom úgyis beírja valaki azonnal, mihelyst változás lesz.
Addig is világbéke! 🙂 -
bexinho23
őstag
A felsorolás szerint elméletileg az Instagram is benne van. Most próbáltam ki és sajnos 4-5 kép görgetés után a Datally 4,25 mb adatforgalmat generált. A FB Lite applikációnál viszont működik a korlátlan adatforgalom. Furcsa, mert 2-3 hete ugyanígy volt egy ilyen akció, akkor is ugyanez volt, csak akkor úgy voltam vele, hogy mindegy, FB és Messenger elérhetőségem legyen, az a lényeg. Nálatok amúgy működik a korlátlan adatforgalom Instán?
-
thomas77
senior tag
Köszönöm.
Amúgy pont 1 hónapja váltottam vissza előfizetésről dominóra és marhára hiányzik a tuti hangminőség. Persze a sima HD hang is jó, de azt elég gyakran eldobja a telefonom a munkahelyemen és akkor NB AMR van, ami tudjuk, hogy milyen. A VoLTE meg atomstabil volt. És ezek szerint az is lesz.
Bárki bármit mond, tényleg a Telekomnál jönnek legkorábban az újdonságok. -
Bogyó bá'
nagyúr
Akkor a kérdéshez kapcsolódnék én is: egy dominos-s kártyát, amin van egy 4GB-os Maraton, legálisan használhatom-e a notebook modemjébe téve? (Próbáltam, működik - de legális-e?) Ráuntam a régi teló hotspotként való használatára, a használtan vett notimban meg van 4G modem.
(#105199) Roaming : Köszönöm, akkor megnyugodtam!
(Évente 8-10 alkalommal van csak szükségem mobilnetre, alkalmanként 1-2-3 napig. Úgy gondoltam, erre jó lesz.)
-
st3v3np3t3r
nagyúr
de az alapkoncepció ezek szerint helyes, csak abban tévedtem, hogy visszavált 3G-re mind2 fél... azt gondoltam,hogy a 2 összefügghet, ebből következtettem... de ezek szerint csak a minőség változik...
herdsman12 ha jó a tömörítési algoritmus, akkor 3G-n is lehet jó minőségű a hang,VoIP-nál a hang késhet ha lassú az átviteli sebesség vagy ha belassul a szerver mivel nem közvetlen a 2 voip eszköz közötti a kapcsolat,hanem egy szerveren megy át... ez fb messengernél szokott még jelentkezni hasonló hiba.ha a voip rendszer jól van megcsinálva, akkor a késés elhanyagolható...
-
st3v3np3t3r
nagyúr
írtam a gyártó supportnak, sikerült annyi infóval ellátni a ügyfélszolgálatost, hogy továbbítsa a technikai részlegnek kivizsgalásra... mivel nem egyéni eset, nem vagyok egyedül a problémával... a szóban forgó készülék egy honor play és akinek ilyen telefonja van és telekomos havidíjas előfizetése, senkinek nem megy... tehát se nem sim kártya,se nem szolgáltató... hanem szoftveres hiba amit a szerviz sem tud javítani...
-
-
st3v3np3t3r
nagyúr
a kapcsoló olyan SIM kártyával is megjelenik, amelyik nem ad kapcsolódó infót, mert az ahhoz tartozó előfizetésen nem aktív a 4G hanghívás.
tehát mondhatni szoftveresen erőltetett a kapcsoló megjelenítés, jelen esetben dinamikusView 10 van, ami hardveresen támogatja, sőt, dual VoLTE képes
a telóm is dual volte képes, ha menne rajta, de a dual 4g gond nélkül megyde Android 8-on nem tudtam előcsalni a VoLTE kapcsolót és nem is működött a 4G hanghívás, aztán megérkezett a 9-es frissítés és megjelent a kapcsoló, mert abban már szoftveresen is támogatva van (a Telekom is), azóta működik a VoLTE.
független a View 10 vagy a telekomtól hoztátok ki? mert nem mind1,ha telekomos,akkor érthető hogy működik, ha függertlen akkor érdekes... az az érzésem, hogy a telekom nagyon arra játszik leginkább, hogy csak azokon a készülékeken engedi a volte-t, amit náluk lehet kapni, ami hát nem fer a szolgáltató részéről...amúgy az sw rendben van, most raktam újra erecovery-vel a legfrissebb verziót, 3,77GB volt, és ugyan úgy semmi
-
st3v3np3t3r
nagyúr
ha jól gondolom hogy a ro.config.hw_volte_dyn=true utasítás azt jelenti, hogy a hardveres_volte_dinamikus(hw_volte_dyn) akkor ha az sw nem érzékeli a sim kártyán keresztül a volte hálózati szolgáltatást akkor a sim kártya is lehet hibafaktor. mivel már nem rootolható a telóm, mert a gyártó végleg lezárta,így ezt a paramétert nem tudom átírni, ha át tudnám írni false-ra akkor elviekben működnie kéne..már levelezek ez ügyben a magyar képviseleti supporttal, de olyan mint ha mailer-daemonnal leveleznék
írom nekik hogy sw gond van, erre visszaírja a support hogy küldjem szervizbe
nem mint ha a szerviz orvosolni tud egy alap sw hibát...max újraflashelik...és ha utána sem megy?! kapok csere utalványt?! veszek másikat?! és ha azon sem megy?!
-
st3v3np3t3r
nagyúr
pont ez hiányzik, de mint korábban írtam, a konfigurációs fájlban viszont azt jelzi, be van kapcsolva
ro.config.hw_volte_on=true
ro.config.hw_volte_dyn=true
az utóbbira azt tippelném hogy ez valami dinamikus kezelés lehet...
ugyanis terjeng a neten jó bár videó, amiben a _dyn=true értékét "false"-ra írják át majd úkraindítás után megjelenik a VoLTE hanghívás kapcsolókakuk.tamas pontosan ez a jelenség, hogy híváskor visszavált 3G-re, még akkor is ha VoLTE képes telefontulajt hívok, aki szintén telekomos és neki működik.mielött az az ötlet támad hogy rakjam át a simem próbára, azért nem utaznék több mint 150km-ert...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Apple iPhone 7 Plus 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged