Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kali

    legenda

    válasz Gyurcika #105771 üzenetére

    Hétvégén nem is nagyon fognak érdemben lépni szerintem, mert erre nem az általános ügyintézők valók.

    Leírhatnék egy csúnya esetet, ami megtörtént sok évvel korábban, de íme egy kicsit sarkítva:
    XY berongyol a rendőrségre, hogy lopás történt, eltulajdonították az okostelefonját egy maghatározott helyen több napja, feljelentést kíván tenni a történtek miatt, mert a szolgáltatónál azt mondták neki, hogy csak rendőrségi jegyzőkönyv birtokában tudnak érdemben intézkedni az ügyben.
    A hatáság képviselője elkészíti a jegyzőkönyvet a sértett elmondása alapján, miután figyelmeztette a hamis vád, hatóság félrevezetése...stb. kapcsán.
    A bűncselekmény tárgyát képező készülék azonosítójára szükség van a körözés kiadásához (is), de a sértett véletlenül sem tudja megadni, viszont kérésére biztosítják számára a telefonálás lehetőségét, mert a nagymamája otthon tartózkodik, elmondja neki, hogy találja a telefon dobozát és bediktáltatja arról a szükséges értékeket.
    Jegyzőkönyv elkészül, körözés a készülékre kiad, szolgáltatónál telefon letiltása...stb.
    A köztes történéseket kihagyom, a lényeg az, hogy amikor a fenti sértettnek a nagymamája bediktálta a készülék azonosítóját, elnézett néhány számot - mert mint utólag mondta, szemüveggel sem lát már annyira jól -, így valaki másnak a készüléke lett letiltva és körözve.
    Nem a rendőrség hibázott, hiszen a sértett a jegyzőkönyvbe csak az igazat mondhatja, a valódiság tartalmáért ő felel, nem a szolgáltató hibázott, hiszen egy hatósági, hivatalos iratban szereplő adatok alapján intézkedett, tiltott...stb., a felhasználói oldalon történt hiba - ráadásul később sem ellenőrizte a nagymama által bediktáltakat, amikor otthon lett volna már rá lehetősége - és olyan ember szenvedett sérelmet más miatt, akinek semmi köze nem volt az ügyhöz.

    Olyan megtörtént esetet is írhatnék, amikor a szolgáltatónál - pont nem ennél, egy másik hazainál, de bárhol előfordulhat - néztek be valamit és az alapján történt téves intézkedés.

    Bármi megtörténhet...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák