Hirdetés
- Fórumok
- Videokártyák
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- (kiemelt téma)
- Újraírja az iPhone történetét a kinyitható kijelzős iPhone Duo
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Kifutott a Galaxy Watch4: a Samsung lezárta a frissítési ciklust
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
73201 - 73101
73201 - 73101 73100 - 73001 73000 - 72901 72900 - 72801 72800 - 72701 72700 - 72601 72600 - 72501 72500 - 72401 72400 - 72301 72300 - 72201 72200 - 72101 72100 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-08-23 16:13 Téma összefoglaló
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
S_x96x_S
veterán
"Will AMD Deliver Its Own Take On DLSS 5?"
https://www.digitalfoundry.net/features/will-amd-deliver-its-own-take-on-dlss-5""""
... Skyrimfest asking whether rivals like AMD, Intel and ARM needed their own interpretation of neural rendering - or whether they ought to chart a different course, given the questions surrounding DLSS 5's impact on game artists, its performance impact and its general efficacy.
The short answer is that they do need it - and they're likely already working on it, but it needn't necessarily follow the path set by Nvidia with a screen-space solution. In fact, after we filmed the DF Direct segment above, AMD published their work into neural lighting, via GPUOpen - neural rendering at the core, but very different to DLSS 5. So, it's a forgone conclusion that other vendors like Intel and AMD are also at least exploring the technology, if not working on a proper feature for their GPUs. For example, we had discussions with Intel's Tom Petersen four years ago talking about a generative parse on game graphics, so the idea has been around for some time.
....
""" -
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem, mert nem ugyanaz a kód fut. Valójában minden hardvergeneráción eltér a kód, és elméletben okoz minőségeltérést, de a gyakorlatban nehezen észrevehető, ahogy az FSR 4-nél is nehéz megmondani, hogy RDNA 3-on vagy 4-en fut. Viszont elméletben ettől a minőségük eltér, és ez igaz a DLSS-re is.
-
Busterftw
nagyúr
A hír a lényeg amiről beszéltem és amiről a videó szólt az elkövetkező AMD gpu ról. Nem a 9070XT a lényeg a videókba raknak bele általában a előző vagy mostani kártyákról is képeket, korábbi tesztvideókat mivel a pletykáról, hírről szóló kártyáról még képet se tudnának adni.
Ahogy az NV nél a DLSS4 úgy AMD nél is az FSR4 továbbra is 100% os minőségben továbbra is arra a kártyákra lesz elérhető amire kifejlesztették (RTX 5000 es széria, RX 9000 es széria) amire technikailag érthető módon a legjobban is működhet hisz fel volt rá készítve technikailag. RDNA 3 on és 4000 es Geforce-on még egész jó de ott se egál azért egy legfrissebb szériával. RDNA 2 és 3000 es kártyákon nem hinném hogy technikailag 100% ban ugyanazt a minőséget és sebességet együtt kapnánk meg.
"Ahogy az NV nél a DLSS4 úgy AMD nél is az FSR4 továbbra is 100% os minőségben továbbra is arra a kártyákra lesz elérhető amire kifejlesztették"
Ez nem igaz, mar 2x.
A DLSS 4 kepminosege ugyanaz lesz egy RTX 4000-en mint egy RTX 2000 kartyan. -
hahakocka
őstag
A hír a lényeg amiről beszéltem és amiről a videó szólt az elkövetkező AMD gpu ról. Nem a 9070XT a lényeg a videókba raknak bele általában a előző vagy mostani kártyákról is képeket, korábbi tesztvideókat mivel a pletykáról, hírről szóló kártyáról még képet se tudnának adni.
Ahogy az NV nél a DLSS4 úgy AMD nél is az FSR4 továbbra is 100% os minőségben továbbra is arra a kártyákra lesz elérhető amire kifejlesztették (RTX 5000 es széria, RX 9000 es széria) amire technikailag érthető módon a legjobban is működhet hisz fel volt rá készítve technikailag. RDNA 3 on és 4000 es Geforce-on még egész jó de ott se egál azért egy legfrissebb szériával. RDNA 2 és 3000 es kártyákon nem hinném hogy technikailag 100% ban ugyanazt a minőséget és sebességet együtt kapnánk meg.
-
Busterftw
nagyúr
"A DLSS5-el kapcsolatban azt irtam, amit linkeltem, leirtam pontosan az allaspontomat.
Az nem az en hibam, erre mar nem emlekszel."Értem. Emlékszek, de arra is emlékszek, hogy mit írtál általánosan az NVIDIA technológiákra, ezért idéztem azt a bizonyos mondatot

"Csak itt nem a Doomrol beszelunk ami aranylemezre kerul egy hataridore, hanem olyan technologiakrol, aminek nincs teljesen vege."
Egyes mérföldkövek azért meg vannak határozva. Például most már látjuk, hogy a felskálázásban elértük a plafont és nem várható semmilyen előrelépés mostanában. Nincs tovább. A DLSS 5 már nem egy felskálázó, mert a DLSS 4.5-tel és az FSR 4.1-gyel elérték ezzel a technológiával a plafont. Ezzel megválaszoltam a mikor lesz kész az upscaling technológia kérdésedet is egyben
A frame gen is kész van, hiszen szinte észrevehetetlen és minimális a képhiba, legalábbis én FSR Frame Gen 4.0-val nem látom, hogy hova fejlődhetne tovább. A késleltetés az egyetlen fejlődési irány, de az a kapott minőséget nem befolyásolja. "Marciusban meg az "AI slop" velemeny alakult ki, aztan teljesen mas a velemeny par honap utan. Ehhez kepest a DLSS5 rengetegen hasznaljak, fejlesztenek hozza mar most, ugy, hogy meg nagyon limitaltan jelent meg."
Így van, egy vadi új, eddig nem látott technológia, érthető, hogy mindenki rárepül.
"de arra is emlékszek, hogy mit írtál általánosan az NVIDIA technológiákra"
Ket dolog lehet igaz egyszerre. Ez teljesen helytallo allaspont a DLSS5 allaspont mellett, amit szinten irtam.
"az AMD a konkurenciahoz kepest mennyire gaz tamogatast es kommunikaciot csinal.""Egyes mérföldkövek azért meg vannak határozva."
Ezek a verzok. De upscalingre, RT, PT-re nincs nagyon hatar, ami "kesz tud lenni"."A DLSS 5 már nem egy felskálázó"
A DLSS mint suite nem is csak felskalazo mar, tobb technologia halmaza.
Az FSR Diamond pontosan ezt akarja elerni, Igor szerint, fentebb linkeltem.
"FSR Diamond is simply “FSR 5 with a little more AI” has either spent the last few months in a deep sleep or taken Wccftech too literally. In the context of Project Helix, AMD is not talking about a simple version jump, but rather a package consisting of next-gen neural rendering, ML-based upscaling, ML-based multi-frame generation, and a new form of ray regeneration for ray tracing and path tracing. Translated into plain English: AMD no longer wants to just reconstruct images, but is finally starting to tinker with the entire render pipeline, just as NVIDIA has long been doing with DLSS, only with a delay and the typical attempt to make it a slightly more open narrative in the end.""A DLSS 5 már nem egy felskálázó, mert a DLSS 4.5-tel és az FSR 4.1-gyel elérték ezzel a technológiával a plafont. Ezzel megválaszoltam a mikor lesz kész az upscaling technológia kérdésedet is egyben"
Nem valaszoltad meg, mert fogalmad sincs mi lesz a jovoben erkezo verziokkal, fogalmad sincs peldaul a DLSS5 model, hogy fog ido kozben valtozni es gyorsulni."arra gondolni se mertünk volna 2020-ban, amikor azt láttuk, hogy a Cyberpunk 2077-ben letérdel egy PC-s csúcs VGA (akkoriban RTX2080 Ti) egy kis RT-től"
De ugye az RT 2018-ban kijott es kesz volt vele az Nvidia...
Pedig egyertelmu, hogy nem volt kesz es most sincs kesz. Eleg par jatekot megnezni par ev kulonbseggel. -
PuMbA
titán
"A DLSS5-el kapcsolatban azt irtam, amit linkeltem, leirtam pontosan az allaspontomat.
Az nem az en hibam, erre mar nem emlekszel."Értem. Emlékszek, de arra is emlékszek, hogy mit írtál általánosan az NVIDIA technológiákra, ezért idéztem azt a bizonyos mondatot

"Csak itt nem a Doomrol beszelunk ami aranylemezre kerul egy hataridore, hanem olyan technologiakrol, aminek nincs teljesen vege."
Egyes mérföldkövek azért meg vannak határozva. Például most már látjuk, hogy a felskálázásban elértük a plafont és nem várható semmilyen előrelépés mostanában. Nincs tovább. A DLSS 5 már nem egy felskálázó, mert a DLSS 4.5-tel és az FSR 4.1-gyel elérték ezzel a technológiával a plafont. Ezzel megválaszoltam a mikor lesz kész az upscaling technológia kérdésedet is egyben
A frame gen is kész van, hiszen szinte észrevehetetlen és minimális a képhiba, legalábbis én FSR Frame Gen 4.0-val nem látom, hogy hova fejlődhetne tovább. A késleltetés az egyetlen fejlődési irány, de az a kapott minőséget nem befolyásolja. "Marciusban meg az "AI slop" velemeny alakult ki, aztan teljesen mas a velemeny par honap utan. Ehhez kepest a DLSS5 rengetegen hasznaljak, fejlesztenek hozza mar most, ugy, hogy meg nagyon limitaltan jelent meg."
Így van, egy vadi új, eddig nem látott technológia, érthető, hogy mindenki rárepül.
Az RT-vel kapcsolatban is azt mondanám, hogy elértünk egy nagyon jó szintet. Ha egy PS5 erejű, mai szemmel gyenge RT sebességgel rendelkező GPU-val a GTA VI-ban tudunk RT megvilágítást és tükröződéseket is számolni... arra gondolni se mertünk volna 2020-ban, amikor azt láttuk, hogy a Cyberpunk 2077-ben letérdel egy PC-s csúcs VGA (akkoriban RTX2080 Ti) egy kis RT-től.
Az RT-től ugye lassan a PT fele indulunk meg, (az AMD-nek is volt már PT techdemo-ja) tehát az RT egy egész jól megoldott probléma, gondolom a PS5 API-ja ebből a szempontból fejlettebb, mint a mostani PC-s.
-
PuMbA
titán
"Pontosan ezt mondtad anno, szóval nem értem, hogy mi a baj."
A DLSS5-el kapcsolatban azt irtam, amit linkeltem, leirtam pontosan az allaspontomat.
Az nem az en hibam, erre mar nem emlekszel.
Mellesleg irtam, hogy ket dolog lehet igaz egyszerre."Ettől még létezik olyan, hogy kész van, mindennél"
Amirol szo van epp azt mutatja, nem mindennel, mert se az RT-nel, se a DLSS-nel, se a PT-nel nincs olyan, hogy kesz van. Folyamatosan fejlodik, itt nem beszelhetunk arrol, hogy egy kesz van es megjelent.
A DLSS5 pedig pontosan olyan most, mint anno az RT volt."Egy játékot is kiadhatnak béta állapotban, meg amikor kész van és képesek vagyunk eldönteni, hogy készen adták-e ki vagy nem kész állapotban."
Csak itt nem a Doomrol beszelunk ami aranylemezre kerul egy hataridore, hanem olyan technologiakrol, aminek nincs teljesen vege."Én programozó vagyok és mindig tudom, hogy mikor van kész valami a szoftverünkben, annak ellenére, hogy folyamatosan fejlesztjük."
Te verziokrol beszelsz, de a DLSS nem az.
Mikor lesz kesz az upscaling technologia? A Ray Tracing? A frame gen?
Kb mintha azt mondanad, hogy az evolucio felkesz allapotban jott ki, miert nincs meg kesz..."Lásd: kialakult az a vélemény sokakban, hogy a DLSS5 nagyon lassú, hiszen felezi / harmadolja az fps-t." "Nagyon nem mindegy a megjelenés"
Es vissza is tertunk az RT-hez. Lassu volt, csak RTX-en ment, par jatekban volt az elejen, stb es hol tartunk most.
Ugyanaz a parhuzam, mint a DLSS5-nel.Marciusban meg az "AI slop" velemeny alakult ki, aztan teljesen mas a velemeny par honap utan. Ehhez kepest a DLSS5 rengetegen hasznaljak, fejlesztenek hozza mar most, ugy, hogy meg nagyon limitaltan jelent meg.

-
X2N
addikt
"Pontosan ezt mondtad anno, szóval nem értem, hogy mi a baj."
A DLSS5-el kapcsolatban azt irtam, amit linkeltem, leirtam pontosan az allaspontomat.
Mellesleg irtam, hogy ket dolog lehet igaz egyszerre."Ettől még létezik olyan, hogy kész van, mindennél"
Amirol szo van epp azt mutatja, nem mindennel, mert se az RT-nel, se a DLSS-nel, se a PT-nel nincs olyan, hogy kesz van. Folyamatosan fejlodik, itt nem beszelhetunk arrol, hogy egy kesz van es megjelent.
A DLSS5 pedig pontosan olyan most, mint anno az RT volt."Egy játékot is kiadhatnak béta állapotban, meg amikor kész van és képesek vagyunk eldönteni, hogy készen adták-e ki vagy nem kész állapotban."
Csak itt nem a Doomrol beszelunk ami aranylemezre kerul egy hataridore, hanem olyan technologiakrol, aminek nincs teljesen vege."Én programozó vagyok és mindig tudom, hogy mikor van kész valami a szoftverünkben, annak ellenére, hogy folyamatosan fejlesztjük."
Kb mintha azt mondanad, hogy az evolucio felkesz allapotban jott ki, miert nincs meg kesz..."Lásd: kialakult az a vélemény sokakban, hogy a DLSS5 nagyon lassú, hiszen felezi / harmadolja az fps-t." "Nagyon nem mindegy a megjelenés"
Es vissza is tertunk az RT-hez. Lassu volt, csak RTX-en ment, par jatekban volt az elejen, stb es hol tartunk most.
Ugyanaz a parhuzam, mint a DLSS5-nel.Marciusban meg az "AI slop" velemeny alakult ki, aztan teljesen mas a velemeny par honap utan. Ehhez kepest a DLSS5 rengetegen hasznaljak, fejlesztenek hozza mar most, ugy, hogy meg nagyon limitaltan jelent meg.
Ehhez képest még mindig ai slop ha a karaktereket nézzük, minden karaktert öregít legalább 20 évvel, mert úgy kezeli az arcokat is mint az útburkolatot, minél több mélyedést meg részletet kell tenni rá. Környezeti megvilágítást árnyékolást nem veszi figyelembe továbbra se mert csak egy ai filter.
-
Busterftw
nagyúr
"Aha: "Ez nem az NVIDIA-ra vall, hiszen ahogy Busterftw szokta mondani, az NVIDIA egyszerre több generációra azonnal kiadja, teljesen készen az új megoldásait.""
Pontosan ezt mondtad anno, szóval nem értem, hogy mi a baj. Már idézni se szabad tőled? Nem mondtam rólad semmi rosszat, csak azt, hogy ezt mondtad, ami igaz, mert volt ilyen hozzászólásod.
"Latom nem ment at a pelda. Az lett volna az uzenet, hogy az RT sincs kesz, a mai napig fejlesztik, de valamikor ki kellett adni. Nincs olyan, hogy 2018-ban kesz volt az RT, kiadtak.
Teljesen ugyanaz a parhuzam a DLSS5-el."Ettől még létezik olyan, hogy kész van, mindennél
Egy játékot is kiadhatnak béta állapotban, meg amikor kész van és képesek vagyunk eldönteni, hogy készen adták-e ki vagy nem kész állapotban. A játékos társadalom el tudja dönteni és el is döntötte mindig. Én programozó vagyok és mindig tudom, hogy mikor van kész valami a szoftverünkben, annak ellenére, hogy folyamatosan fejlesztjük."Pontosan ezt mondtad anno, szóval nem értem, hogy mi a baj."
-
Abu85
HÁZIGAZDA
dichotóm.. LOL
Ezt az Nvidia már mikor bemutatta RTX Mega Geometry néven,ráadásul visszafele kompatibilis a Turing szériáig.[link]
A DGF nem túl acélos 22% os tömörítési előnyéből hogy lesz 2-3x mennyiségű RT gyorsulás, mikor az Nvidia MG sokkal nagyobb arányű tömörítésével és PT esetén akár 100 x gyorsabb BVH kezelést tesz lehetővé, és abban sem mutatható ki ekkora előrelépés ráadásul direkt hardveres gyorsítással? Itt ez nem kerek számomra, megint elindult a hype vonat.A Mega Geometry teljesen másra való. Az nem tömöríti a geometriát. Az csak egy CLAS technika, ami bizonyos szituációkban képes hatékonyabban gyorsítóstruktúrát építeni. Nekünk viszont nem ezzel van a gondunk. Ez csak a teljes megoldandó probléma egy aprócska szelete.
A legnagyobb probléma az, hogy a mostani formátumok nem optimálisak sugárkövetésre. Előfordulhat, hogy egy meshhez a manapság elterjedt hagyományos formátumokban teszem azt 100 MB adatot kell betölteni. Ez például a vezető oka annak, amiért az AMD bevezette az Infinity Cache-t, vagy az NV elkezdett nagyon-nagy cache-eket rakni a GPU-ba. De ez irtó pazarló, mert ebből a betöltött adatból nem kell mind. A DGF azért vált blokkalapúra, hogy jól cache-elhető legyen a geometria.
Képzelj el egy sugarat, amiről ki kell deríteni, hogy melyik háromszöget találja el. Hagyományos módon el kell kezdened betölteni az adott AABB-hez tartozó és a környezetükben lévő háromszögek geometria adatait. Na most ezek az adatok eléggé különállók, tehát minden vertex pozíció egyedi, azt be kell olvasni, és a cache-ben is lesz egy igen nagy összevisszaság. A DGF-fel blokkokat töltesz be, amik az adott AABB-hez tartoznak. Ezek a blokkok vannak tömörítve, vagyis megtörténik a beolvasás a VRAM-ból, a blokkot a GPU szoftveresen vagy hardveresen kikódolja, és lesz a cache-ben egy terület, ami a feldolgozáshoz szükséges geometriai adatok kompakt és lokalizált módon tárolja. Ez pedig azért fontos, mert 3 nm környékén az SRAM skálázhatósága sem jó már, tehát a mostani RT gyorsításához el kellene kezdeni 200-500 MB-os gyorsítótárakat építeni a GPU-ba. Ha ezt megteszik a cégek, akkor viszont nem tudják növelni az ALU-k számát, tehát a next-gen számítási teljesítménye nem nő. Az RT persze jobb lesz, mert van +300 MB cache, de ennyi. A DGF-fel mást fogsz látni. A cache konkrétan csökkenni fog az előző generációkhoz viszonyítva, mert annyival hatékonyabb lesz a feldolgozás a DGF által, hogy nyugodtan meg lehet felezni a cache méretét. És mire költöd el a transzitorbüdzsét, amit nem kell 200-500 MB-nyi cache-re költeni? Igen, ALU-ra. Ezért old meg teljesen más problémát a DGF. És egyébként a DGF-fel kompatibilis a Mega Geometry, mert az ugyanúgy geometriai adatokkal dolgozik, miközben nem érdekli, hogy ezek milyen trükkös módon kerülnek a cache-be.
-
PuMbA
titán
"Aha: "Ez nem az NVIDIA-ra vall, hiszen ahogy Busterftw szokta mondani, az NVIDIA egyszerre több generációra azonnal kiadja, teljesen készen az új megoldásait.""
Pontosan ezt mondtad anno, szóval nem értem, hogy mi a baj. Már idézni se szabad tőled? Nem mondtam rólad semmi rosszat, csak azt, hogy ezt mondtad, ami igaz, mert volt ilyen hozzászólásod.
"Latom nem ment at a pelda. Az lett volna az uzenet, hogy az RT sincs kesz, a mai napig fejlesztik, de valamikor ki kellett adni. Nincs olyan, hogy 2018-ban kesz volt az RT, kiadtak.
Teljesen ugyanaz a parhuzam a DLSS5-el."Ettől még létezik olyan, hogy kész van, mindennél
Egy játékot is kiadhatnak béta állapotban, meg amikor kész van és képesek vagyunk eldönteni, hogy készen adták-e ki vagy nem kész állapotban. A játékos társadalom el tudja dönteni és el is döntötte mindig. Én programozó vagyok és mindig tudom, hogy mikor van kész valami a szoftverünkben, annak ellenére, hogy folyamatosan fejlesztjük.Egyébként abban sem vagyok biztos, hogy az RT-t jó időpontban adták ki 2018-ban
Emlékszünk, hogy jó sokáig élt az emberek fejében, hogy nem érdekli őket, csak a raszter, mert túlságosan lecsökken az fps és még a mai napig is, igaz csak nagyon keveset lehet ilyet olvasni fórumokba! Ez alapján azt mondanám, hogy elég nagy következménye lett így retrospektíve, hogy negatív gondolatokat ültetett el és lett egy "RT ellenző" csoport, miközben az RT-vel, mint technológiával semmi baj. A fejlődés következő lépcsője. -
b.
félisten
Ne gondolkodjatok dichotóm módon. A Microsoft célja az, hogy gyorsítson az RT effektek feldolgozásán. A traversal shader koncepciójukkal 6-7-szer gyorsabban futnának a mostani effektek. A különbég annyi lenne, hogy a beépített hardver nem lenne használva, de az jelenleg egy lassító, nem pedig gyorsító, mert megakadályozza a programozhatóságot, így nem lehet optimalizálni a bejárási lépcsőt. Mindig is ez volt a traversal shader célja.
A DGF-nek is ez a célja, csak máshogy. Ha nem lehet optimalizálni a bejárási lépcsőt, akkor legyen ennek a terhelése alacsonyabb, ami úgy érhető el, hogy kisebb adatmennyiség maga a geometria. Ennek az eredménye, hogy az RT effekt gyorsulni fog minden VGA-n, mert kevesebb adatmozgás történik majd. Hogy mennyit fog gyorsulni, az még nem tiszta, mert függ a tömörítés mértékétől, de általánosan 2-3-szoros gyorsulás elérhető a mostani geometriai minőséget figyelembe véve. A traversal shader viszont azért lenne jobb, mert a tömörített formátumot a GPU-nak ki kell kódolni. Tehát a memóriabuszon ugyan fele vagy harmadannyi adat fog közlekedni, ami nagyszerű, de nem mindegy, hogy ezt a GPU egy speciális részegységgel kódolja ki, mint a Project Helix, vagy a rendelkezésre álló ALU kapacitással. Ez határozza majd meg, hogy a 2-3-szoros gyorsulásból mennyi marad meg végül. Nyilván az új, dedikált hardverrel rendelkező GPU-kon mind, a régebbi GPU-kon annyi, amennyire terhelhető a szabad ALU kapacitás. Jelenleg annyi az ígéret, hogy mindenen gyorsabb lesz, tehát nem lesz olyan szituáció, ahol ez hátrányos. Csak ha nincs sok ALU kapacitás, akkor a gyorsulás lehet, hogy csak +10-15% lesz a dedikált hardveres +200-300% helyett. De még egyszer hangsúlyozom, hogy minden gyorsulni fog, ami támogat compute shadert. Direkt így lett megalkotva, hogy ne tudja senki sem megakadályozni az elterjedését.
dichotóm.. LOL
Ezt az Nvidia már mikor bemutatta RTX Mega Geometry néven,ráadásul visszafele kompatibilis a Turing szériáig.[link]
A DGF nem túl acélos 22% os tömörítési előnyéből hogy lesz 2-3x mennyiségű RT gyorsulás, mikor az Nvidia MG sokkal nagyobb arányű tömörítésével és PT esetén akár 100 x gyorsabb BVH kezelést tesz lehetővé, és abban sem mutatható ki ekkora előrelépés ráadásul direkt hardveres gyorsítással? Itt ez nem kerek számomra, megint elindult a hype vonat. -
PuMbA
titán
Még az utolsóhoz: és azt is tudom, hogy mikor adunk ki valamit félkészen, tehát úgy, hogy tudjuk, hogy hamarosan jobb lesz, mert időre kell szállítani.
"Mert ugyanannyira ertelmes a logika mogotte, semennyire."
Az én logikám szerint teljesen értelmes. Csak a megjelenésekről van szó, tehát ami kikerül a publikumhoz és használhatják. Ezen nagyon sok múlik, ellentétben a bejelentéssel, mert itt formálódik hamar nagyon sok vélemény. Lásd: kialakult az a vélemény sokakban, hogy a DLSS5 nagyon lassú, hiszen felezi / harmadolja az fps-t. Pedig ha 4-6 hónap múlva adta volna ki az NVIDIA, akkor lehet, hogy sose került volna az emberek tudatába ez tulajdonsága. Nagyon nem mindegy a megjelenés. A legkritikusabb pont. A megjelenés tette tönkre a Cyberpunk 2077-et, mert túl hamar adták ki. Hatalmas fiaskó lett belőle.
"A megjelenés tette tönkre a Cyberpunk 2077-et, mert túl hamar adták ki. Hatalmas fiaskó lett belőle."
Később aztán szerencsére kijavították a dolgokat, de közbe ugye sok játékost és bizalmat elvesztettek: PS Store-ból eltávolítás, refundok sokasága. Ezt a CDPR is lenyilatkozta, szóval tudják
Egy bejelentés az egy ártalmatlan dolog, össze se lehet a kettőt hasonlítani. Ez a logikám mögötte. -
PuMbA
titán
Egy játékot is kiadhatnak béta állapotban, meg amikor kész van és képesek vagyunk eldönteni, hogy készen adták-e ki vagy nem kész állapotban. A játékos társadalom el tudja dönteni és el is döntötte mindig. Én programozó vagyok és mindig tudom, hogy mikor van kész valami a szoftverünkben, annak ellenére, hogy folyamatosan fejlesztjük.Még az utolsóhoz: és azt is tudom, hogy mikor adunk ki valamit félkészen, tehát úgy, hogy tudjuk, hogy hamarosan jobb lesz, mert időre kell szállítani.
"Mert ugyanannyira ertelmes a logika mogotte, semennyire."
Az én logikám szerint teljesen értelmes. Csak a megjelenésekről van szó, tehát ami kikerül a publikumhoz és használhatják. Ezen nagyon sok múlik, ellentétben a bejelentéssel, mert itt formálódik hamar nagyon sok vélemény. Lásd: kialakult az a vélemény sokakban, hogy a DLSS5 nagyon lassú, hiszen felezi / harmadolja az fps-t. Pedig ha 4-6 hónap múlva adta volna ki az NVIDIA, akkor lehet, hogy sose került volna az emberek tudatába ez tulajdonsága. Nagyon nem mindegy a megjelenés. A legkritikusabb pont. A megjelenés tette tönkre a Cyberpunk 2077-et, mert túl hamar adták ki. Hatalmas fiaskó lett belőle.
-
PuMbA
titán
"A bejelentés meg a megjelenés két telkesen különböző dolog, nem is tudom, hogy hogy hasonlíthatod össze"
Mert ugyanannyira ertelmes a logika mogotte, semennyire."Nem volt fejlesztés közben az RT, hiszen pár hónap múlva se tudott volna az AMD jobbat kiadni. "
Latom nem ment at a pelda. Az lett volna az uzenet, hogy az RT sincs kesz, a mai napig fejlesztik, de valamikor ki kellett adni. Nincs olyan, hogy 2018-ban kesz volt az RT, kiadtak.
Teljesen ugyanaz a parhuzam a DLSS5-el."Nem erről van szó."
De pontosan errol van szo, hiszen az en allaspontom az volt, hogy a DLSS5-el elofordulhat, hogy meghuznak egy hatart es lesz egy hardreset, nem az amit te itt szamba adtal.
Ettol fuggetlenul ket dolog lehet igaz egyszerre, az AMD supportja es kommunikacioja a beka segge alatt van az Nvidahoz kepest."Most jött elő a kötekedős éned úgy látom"
Aha: "Ez nem az NVIDIA-ra vall, hiszen ahogy Busterftw szokta mondani, az NVIDIA egyszerre több generációra azonnal kiadja, teljesen készen az új megoldásait."
"mintha más emberrel beszélgetnék"
Hat jo reggelt, engem idezel be fals modon, mikozben masnak valaszolsz...."Aha: "Ez nem az NVIDIA-ra vall, hiszen ahogy Busterftw szokta mondani, az NVIDIA egyszerre több generációra azonnal kiadja, teljesen készen az új megoldásait.""
Egy játékot is kiadhatnak béta állapotban, meg amikor kész van és képesek vagyunk eldönteni, hogy készen adták-e ki vagy nem kész állapotban. A játékos társadalom el tudja dönteni és el is döntötte mindig. Én programozó vagyok és mindig tudom, hogy mikor van kész valami a szoftverünkben, annak ellenére, hogy folyamatosan fejlesztjük. -
Busterftw
nagyúr
"Jah, az AMD sebteben jelentette be a Diamondot 4 nappal a DLSS5 elott."
A bejelentés meg a megjelenés két telkesen különböző dolog, nem is tudom, hogy hogy hasonlíthatod össze

"Kiadhattak volna az RT-t, amikor mar keszen van es nem felesztes kozben."
Nem volt fejlesztés közben az RT, hiszen pár hónap múlva se tudott volna az AMD jobbat kiadni. Amit tudtak az akkori 2-3 éves időtávban, az kész volt. Itt az NVIDIA elismerte, hogy pár hónap múlva sokkal jobb lesz, tehát megint két teljesen különböző esetet hasonlítasz össze, amit nem lehet.
"A valosag meg ez, tobbek kozott, amit irtam, a DLSS5-el kapcsolatban:"
Attól, hogy előszedsz egy másik mondatot, még leírtad azt, amit én írtam. Nem értem, hogy miért idézel egy másik dolgot. Nem erről van szó."2 honap utan mar ment az a bizonyos "memoriatorles" nalad es hasrautve csak szemelyeskedni tudsz."
Melyik mondatomban személyeskedtem? Kérem megnevezni, mert én nem tudok róla.
"A bejelentés meg a megjelenés két telkesen különböző dolog, nem is tudom, hogy hogy hasonlíthatod össze"
Mert ugyanannyira ertelmes a logika mogotte, semennyire."Nem volt fejlesztés közben az RT, hiszen pár hónap múlva se tudott volna az AMD jobbat kiadni. "
Latom nem ment at a pelda. Az lett volna az uzenet, hogy az RT sincs kesz, a mai napig fejlesztik, de valamikor ki kellett adni. Nincs olyan, hogy 2018-ban kesz volt az RT, kiadtak.
Teljesen ugyanaz a parhuzam a DLSS5-el."Nem erről van szó."
De pontosan errol van szo, hiszen az en allaspontom az volt, hogy a DLSS5-el elofordulhat, hogy meghuznak egy hatart es lesz egy hardreset, nem az amit te itt szamba adtal.
Ettol fuggetlenul ket dolog lehet igaz egyszerre, az AMD supportja es kommunikacioja a beka segge alatt van az Nvidahoz kepest."Most jött elő a kötekedős éned úgy látom"
Aha: "Ez nem az NVIDIA-ra vall, hiszen ahogy Busterftw szokta mondani, az NVIDIA egyszerre több generációra azonnal kiadja, teljesen készen az új megoldásait."
"mintha más emberrel beszélgetnék"
Hat jo reggelt, engem idezel be fals modon, mikozben masnak valaszolsz.... -
PuMbA
titán
A bejelentés meg a megjelenés két telkesen különböző dolog, nem is tudom, hogy hogy hasonlíthatod össze

Nem volt fejlesztés közben az RT, hiszen pár hónap múlva se tudott volna az AMD jobbat kiadni. Amit tudtak az akkori 2-3 éves időtávban, az kész volt. Itt az NVIDIA elismerte, hogy pár hónap múlva sokkal jobb lesz, tehát megint két teljesen különböző esetet hasonlítasz össze, amit nem lehet.
Attól, hogy előszedsz egy másik mondatot, még leírtad azt, amit én írtam. Nem értem, hogy miért idézel egy másik dolgot. Nem erről van szó."2 honap utan mar ment az a bizonyos "memoriatorles" nalad es hasrautve csak szemelyeskedni tudsz."
Most jött elő a kötekedős éned úgy látom, mert eddig teljesen következetesen és arra válaszoltál, amit írtam, de ennek a hozzászólásnak most hirtelen se füle se farka, mintha más emberrel beszélgetnék

-
PuMbA
titán
Ennyi erovel az RT is "experimental" kategoria volt 2018-ban, aztan ugyanugy letolt gatya volt, 2 evvel kesobb jott ra valamilyen felgozos RT valasz (RDNA2).
"Sebtében adta ki az NVIDIA most ősszel"
Jah, az AMD sebteben jelentette be a Diamondot 4 nappal a DLSS5 elott.
A bejelentest, ami egy nagy semmi volt, egy Project Helix/Microsoft marketing uzenet, konzol ami kitudja mikor jon.
Igor jol leirta a helyzetet, erdemes elolvasni."Kiadhatták volna a DLSS5-öt akkor is amikor már készen van és nem fejlesztés közben."
Kiadhattak volna az RT-t, amikor mar keszen van es nem felesztes kozben.
Kb ennyit jelent amit irsz."Ez nem az NVIDIA-ra vall, hiszen ahogy Busterftw szokta mondani, az NVIDIA egyszerre több generációra azonnal kiadja, teljesen készen az új megoldásait."
A valosag meg ez, tobbek kozott, amit irtam, a DLSS5-el kapcsolatban:
"Teljesen ertheto lenne, ha 4 generacio tamogatasa utan valahol meg kell huzni a hatart, nem arrol van szo, hogy minden hardvert orokke kell tamogatni, hanem arrol, hogy az AMD a konkurenciahoz kepest mennyire gaz tamogatast es kommunikaciot csinal."2 honap utan mar ment az a bizonyos "memoriatorles" nalad es hasrautve csak szemelyeskedni tudsz.

-
Busterftw
nagyúr
Mondjuk ez a letolt gatya kicsit túlzás
Az AMD is csinálja az FSR Diamond keretében a neurális megoldásait, másrészt a DLSS 5 még mindig experimentál kategória és a fejlesztők nagy része azt se tudja, hogy eszik-e vagy isszák működés közben.Sebtében adta ki az NVIDIA most ősszel, hogy legyen mit mutatni, ez tisztán látható abból, hogy pár hónap múlva már sokkal jobb sebességet ígértek és csak 1 játékban jött, ami nem is egy népszerű játék. Kiadhatták volna a DLSS5-öt akkor is amikor már készen van és nem fejlesztés közben.
Ennyi erovel az RT is "experimental" kategoria volt 2018-ban, aztan ugyanugy letolt gatya volt, 2 evvel kesobb jott ra valamilyen felgozos RT valasz (RDNA2).
"Sebtében adta ki az NVIDIA most ősszel"
Jah, az AMD sebteben jelentette be a Diamondot 4 nappal a DLSS5 elott.
A bejelentest, ami egy nagy semmi volt, egy Project Helix/Microsoft marketing uzenet, konzol ami kitudja mikor jon.
Igor jol leirta a helyzetet, erdemes elolvasni."Kiadhatták volna a DLSS5-öt akkor is amikor már készen van és nem fejlesztés közben."
Kiadhattak volna az RT-t, amikor mar keszen van es nem felesztes kozben.
Kb ennyit jelent amit irsz."Ez nem az NVIDIA-ra vall, hiszen ahogy Busterftw szokta mondani, az NVIDIA egyszerre több generációra azonnal kiadja, teljesen készen az új megoldásait."
A valosag meg ez, tobbek kozott, amit irtam, a DLSS5-el kapcsolatban:
"Teljesen ertheto lenne, ha 4 generacio tamogatasa utan valahol meg kell huzni a hatart, nem arrol van szo, hogy minden hardvert orokke kell tamogatni, hanem arrol, hogy az AMD a konkurenciahoz kepest mennyire gaz tamogatast es kommunikaciot csinal."2 honap utan mar ment az a bizonyos "memoriatorles" nalad es hasrautve csak szemelyeskedni tudsz.
-
Egon
nagyúr
Ne gondolkodjatok dichotóm módon. A Microsoft célja az, hogy gyorsítson az RT effektek feldolgozásán. A traversal shader koncepciójukkal 6-7-szer gyorsabban futnának a mostani effektek. A különbég annyi lenne, hogy a beépített hardver nem lenne használva, de az jelenleg egy lassító, nem pedig gyorsító, mert megakadályozza a programozhatóságot, így nem lehet optimalizálni a bejárási lépcsőt. Mindig is ez volt a traversal shader célja.
A DGF-nek is ez a célja, csak máshogy. Ha nem lehet optimalizálni a bejárási lépcsőt, akkor legyen ennek a terhelése alacsonyabb, ami úgy érhető el, hogy kisebb adatmennyiség maga a geometria. Ennek az eredménye, hogy az RT effekt gyorsulni fog minden VGA-n, mert kevesebb adatmozgás történik majd. Hogy mennyit fog gyorsulni, az még nem tiszta, mert függ a tömörítés mértékétől, de általánosan 2-3-szoros gyorsulás elérhető a mostani geometriai minőséget figyelembe véve. A traversal shader viszont azért lenne jobb, mert a tömörített formátumot a GPU-nak ki kell kódolni. Tehát a memóriabuszon ugyan fele vagy harmadannyi adat fog közlekedni, ami nagyszerű, de nem mindegy, hogy ezt a GPU egy speciális részegységgel kódolja ki, mint a Project Helix, vagy a rendelkezésre álló ALU kapacitással. Ez határozza majd meg, hogy a 2-3-szoros gyorsulásból mennyi marad meg végül. Nyilván az új, dedikált hardverrel rendelkező GPU-kon mind, a régebbi GPU-kon annyi, amennyire terhelhető a szabad ALU kapacitás. Jelenleg annyi az ígéret, hogy mindenen gyorsabb lesz, tehát nem lesz olyan szituáció, ahol ez hátrányos. Csak ha nincs sok ALU kapacitás, akkor a gyorsulás lehet, hogy csak +10-15% lesz a dedikált hardveres +200-300% helyett. De még egyszer hangsúlyozom, hogy minden gyorsulni fog, ami támogat compute shadert. Direkt így lett megalkotva, hogy ne tudja senki sem megakadályozni az elterjedését.
Dichotóm, LOL...
Nyugodtan írhatod ám, hogy fekete-fehér (provokatívabban egybites) módon, nem kell ilyen szavakat használni. Ha már senki sem dől be a technoblablának, akkor sem fogsz okosabbnak tűnni, ha gyorsba beszerzel egy idegen szavak szótárát, és elkezdesz belőle random kifejezéseket használni...
Inkább törekedj arra, hogy a cikkeid és a magánvéleményed között a megfelelő mértékű kompartmentalizációt biztosítsd (csak hogy ne legyen fölös vétel az a szótár)...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
b.
félisten
Pont a traversal shader hiánya a gond. Abban nem egyeztek meg a gyártók, és folyamatosan leszavazták az erre vonatkozó szabványosítási kísérleteket. Főleg az NV, mert meg kellett volna nyitni a gyorsítóstruktúrát. Ezért találta ki az AMD és Microsoft, hogy akkor majd a geometriát tömörítik. És ezt már nem kell megbeszélni a GAB-on belül, mert olyan megoldást alkottak, ami nem igényel API szintű támogatást. A jelenlegi compute shaderrel azokra a hardverekre is megoldható szoftveresen, amelyek támogatják a shader modell 5.0-t, tehát évekre visszamenőleg mindenre. Így az NV lezárva tarthatja a gyorsítóstruktúráját, cserében dolgozhatnak azon, hogy dedikált hardvert építsenek be a DGF-re. És ha úgy érzed, hogy ez a Microsoft bosszúja, akkor jól érzed. A Microsoft évekig kérlelte, hogy gyorsítsák fel az RT-t, prezentálták a gyártóknak a megoldásaikat. A saját alternatívájuk legalább 6-7x gyorsabban csinálta volna ugyanazokat az effekteket, amiket most látsz, a hardver cseréje nélkül. Tehát nálad is, mindenkinél, egyszerűen csak drivert kellett volna frissíteni hozzá. És most az NV-nek is egyszerűbb lenne az élete, nem kellene hardvert építeniük a DGF-re. Az Intel meg okosba nem küzdött ellene, hanem amikor a Microsoft ezt felvetette, elkezdték építeni a hardvert hozzá. Ezért jön már a Druidban nekik.
megint kukázzuk az Nvidia kártyákat ? Mint ez modtad a DXR 1.1 nél?
-
M.T.
senior tag
De gondolom nem megy ugyan olyan mínőségben s jól RDNA 2 n mint pl RDNA 4 en technikai oka háttere van ennek. Ahogy a DLSS4-5 se fog ugyanolyan jól kinézni, menni az egyre régebbi geneken.
RDNA 3-4 lehet a fő célpont már csak szerintem FSR4 el.[link]
AMD's New Ray Tracing Tech Leads To HUGE Performance Leap! GPU Prices Skyrocket, But So Do Sales?!
Ezt már régóta mondják pletykálják hogy 2-3 szoros RT erő is lehet az új AMD be fura, hogy ennyire ráugrottak az AMD nél RT-re, mikor nem érzem továbbra se, hogy a játékosok tömege imádná s folyton használná az RT-t. Ott is mint a DLSS5 nél inkább a negatívumait élezik ki, pl az FPS eséstAz megvan hogy az az RT tech ami a videoban van az 9070xt n futott.
-
WayneGace
őstag
Mert sorra buknak az AAA játékok.
TESCO-Zsömle-Persze, nem kár. Mehet az egész AAA a levesbe, remélem a GTA VI is bukni fog, az lenne as csúcs. Egyenlőre úgy néz ki minden esélye megvan rá.

Fatekeeper-nél(láttam már) gyakorlatilag a FAB-ról leszedtek minden assetet. 12 fővel össze lehet rakni egy ilyen játékot ha ért mindenki ahhoz amit csinál. A gond ott van hogy ennyi fejlesztővel nem lehet egy 30-40órás kampányt összerakni, vagy egy kisebb open world pályát.
hokuszpk- Annyi értelme van az RT-nek konzolon mint a 8K matricának a dobozon.
Fatekeepert én megvettem. Jelenleg 1,5 óra játékmenet van benne kb.. Ha nagyon kószál az ember mindent elolvas, sarokba benéz, akkor kb. 3 óra.
Szépnek, szép valóban. De mint játék jelenleg kevés. Inkább csak demo. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Pont a traversal shader hiánya a gond. Abban nem egyeztek meg a gyártók, és folyamatosan leszavazták az erre vonatkozó szabványosítási kísérleteket. Főleg az NV, mert meg kellett volna nyitni a gyorsítóstruktúrát. Ezért találta ki az AMD és Microsoft, hogy akkor majd a geometriát tömörítik. És ezt már nem kell megbeszélni a GAB-on belül, mert olyan megoldást alkottak, ami nem igényel API szintű támogatást. A jelenlegi compute shaderrel azokra a hardverekre is megoldható szoftveresen, amelyek támogatják a shader modell 5.0-t, tehát évekre visszamenőleg mindenre. Így az NV lezárva tarthatja a gyorsítóstruktúráját, cserében dolgozhatnak azon, hogy dedikált hardvert építsenek be a DGF-re. És ha úgy érzed, hogy ez a Microsoft bosszúja, akkor jól érzed. A Microsoft évekig kérlelte, hogy gyorsítsák fel az RT-t, prezentálták a gyártóknak a megoldásaikat. A saját alternatívájuk legalább 6-7x gyorsabban csinálta volna ugyanazokat az effekteket, amiket most látsz, a hardver cseréje nélkül. Tehát nálad is, mindenkinél, egyszerűen csak drivert kellett volna frissíteni hozzá. És most az NV-nek is egyszerűbb lenne az élete, nem kellene hardvert építeniük a DGF-re. Az Intel meg okosba nem küzdött ellene, hanem amikor a Microsoft ezt felvetette, elkezdték építeni a hardvert hozzá. Ezért jön már a Druidban nekik.
-
X2N
addikt
-
Pkc83
őstag
Igen és onnan is látszik a sietség, hogy majd jön RTX40-es szériára. Ez nem az NVIDIA-ra vall, hiszen ahogy Busterftw szokta mondani, az NVIDIA egyszerre több generációra azonnal kiadja, teljesen készen az új megoldásait. Hát ez a mostani DLSS 5 rajt elég szétesett volt az eddigiekhez képest, nem volt annyira átgondolva, mint egy DLSS 3 vagy 4 rajt. De már a DLSS 4.5-nél elkezdődött ez, amikor is a Ray Regeneration 4.5 lemaradt és most jött jóval később. Szóval mostanában nem úgy működik az NVIDIA, mint 2-3 évvel ezelőtt, ez látszik. Egyébként ez már a vs topikba való...
Gondolom már a hardver is erősen limitál és ezt nem egyszerű optimalizálni.
Nekem inkább tűnik eddig ez egy bemutatónak, hogy miért lesz majd érdemes a 6xxx genre beruházni. -
Pkc83
őstag
TESCO-Zsömle-Persze, nem kár. Mehet az egész AAA a levesbe, remélem a GTA VI is bukni fog, az lenne as csúcs. Egyenlőre úgy néz ki minden esélye megvan rá.

Fatekeeper-nél(láttam már) gyakorlatilag a FAB-ról leszedtek minden assetet. 12 fővel össze lehet rakni egy ilyen játékot ha ért mindenki ahhoz amit csinál. A gond ott van hogy ennyi fejlesztővel nem lehet egy 30-40órás kampányt összerakni, vagy egy kisebb open world pályát.
"Annyi értelme van az RT-nek konzolon mint a 8K matricának a dobozon."
Nekem annó még az rx 580-am dobozán volt 4K Gaming felirat. 🤣 -
PuMbA
titán
Igen és onnan is látszik a sietség, hogy majd jön RTX40-es szériára. Ez nem az NVIDIA-ra vall, hiszen ahogy Busterftw szokta mondani, az NVIDIA egyszerre több generációra azonnal kiadja, teljesen készen az új megoldásait. Hát ez a mostani DLSS 5 rajt elég szétesett volt az eddigiekhez képest, nem volt annyira átgondolva, mint egy DLSS 3 vagy 4 rajt. De már a DLSS 4.5-nél elkezdődött ez, amikor is a Ray Regeneration 4.5 lemaradt és most jött jóval később. Szóval mostanában nem úgy működik az NVIDIA, mint 2-3 évvel ezelőtt, ez látszik. Egyébként ez már a vs topikba való...
-
X2N
addikt
ha közben tönkremegy az összes AAA kiadó, meg bezárják a fejlesztő stúdiókat.
Öhm... miért mennének tönkre?

-
Pkc83
őstag
Az AMD is csinálja az FSR Diamond keretében a neurális megoldásait, másrészt a DLSS 5 még mindig experimentál kategória és a fejlesztők nagy része azt se tudja, hogy eszik-e vagy isszák működés közben.Sebtében adta ki az NVIDIA most ősszel, hogy legyen mit mutatni, ez tisztán látható abból, hogy pár hónap múlva már sokkal jobb sebességet ígértek és csak 1 játékban jött, ami nem is egy népszerű játék. Kiadhatták volna a DLSS5-öt akkor is amikor már készen van és nem fejlesztés közben.
Mutatni kellett valamit ilyen árazás mellett, hogy miért is éri ez meg nekünk.
-
PuMbA
titán
-
hokuszpk
nagyúr
De gondolom nem megy ugyan olyan mínőségben s jól RDNA 2 n mint pl RDNA 4 en technikai oka háttere van ennek. Ahogy a DLSS4-5 se fog ugyanolyan jól kinézni, menni az egyre régebbi geneken.
AMD's New Ray Tracing Tech Leads To HUGE Performance Leap! GPU Prices Skyrocket, But So Do Sales?!
Ezt már régóta mondják pletykálják hogy 2-3 szoros RT erő is lehet az új AMD be fura, hogy ennyire ráugrottak az AMD nél RT-re, mikor nem érzem továbbra se, hogy a játékosok tömege imádná s folyton használná az RT-t. Ott is mint a DLSS5 nél inkább a negatívumait élezik ki, pl az FPS esést"Ezt már régóta mondják pletykálják hogy 2-3 szoros RT erő is lehet az új AMD be fura, hogy ennyire ráugrottak az AMD nél RT-re, mikor nem érzem továbbra se, hogy a játékosok tömege imádná s folyton használná az RT-t."
Tippre a Sony meg az MS kérte a konzolokban legyen használható szinten, valamivel mégiscsak marketingelni kell az új generációt. Mondjuk lehet az Ai lesz a hívószó, de akkoris.
-
TESCO-Zsömle
titán
Ha megnézed például a Fatekeeper-t, hogy mire képes grafikailag egy 12 fős kis csapat, akkor rájössz, hogy nem kár a nagy kiadókért... A fejlesztőstúdiók meg bezárhatnak, attól a fejlesztők még megvannak. Pont az a legnagyobb rákfenéje a AAA szegmensnek, hogy túl sokan akarnak csupán névből megélni és hulladékon keresni magukat gennyesre... Túl nagy lett a vízfej. M$-is összeharácsolta a legnagyobb IP-ket és szépen földbe állította őket, mint a gerely. El kell engedni a régi címek/nevek romantikáját és csak azt nézni, hogy mivan most.
-
Quadgame94
addikt
ha közben tönkremegy az összes AAA kiadó, meg bezárják a fejlesztő stúdiókat.
Öhm... miért mennének tönkre?
-
X2N
addikt
Azért itt fontos, hogy az új hardverek nagyon másképp csinálják a ray tracinget. Egy új feature is lesz, ami gyakorlatilag sokszorosára gyorsítja a sebességet. A Project Helix igazából az első olyan konfiguráció lesz, ami úgy istenigazából alkalmas is ray tracingre, nem csak nagy kompromisszumok árán.
Amíg nem 10000X-es nagyságrendben gyorsít a jelenleginál több bouce-t nem érdekel.
Egyébként is teljesen mindegy mekkora teljesítménye lesz a következő konzolnak ha közben tönkremegy az összes AAA kiadó, meg bezárják a fejlesztő stúdiókat. -
Busterftw
nagyúr
-
b.
félisten
Azért itt fontos, hogy az új hardverek nagyon másképp csinálják a ray tracinget. Egy új feature is lesz, ami gyakorlatilag sokszorosára gyorsítja a sebességet. A Project Helix igazából az első olyan konfiguráció lesz, ami úgy istenigazából alkalmas is ray tracingre, nem csak nagy kompromisszumok árán.
Gondoltuk...

-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
Busterftw
nagyúr
Ezt már régóta mondják pletykálják hogy 2-3 szoros RT erő is lehet az új AMD be fura, hogy ennyire ráugrottak az AMD nél RT-re, mikor nem érzem továbbra se, hogy a játékosok tömege imádná s folyton használná az RT-t. Ott is mint a DLSS5 nél inkább a negatívumait élezik ki, pl az FPS eséstDLSS 4 ugyanolyan minosegben fut regebbi geneken.
Csakugy mint a "nem hivatalos" DLSS5 is, nyilvan a teljesitmeny mas kerdes.Az RT itt van es itt lesz a jatekokban a jovoben is. Az AMD-t igy is letolt gatyaval erte az RT anno (mint most a DLSS5), nem tehetik meg, hogy nem mennek ra.
-
hahakocka
őstag
Ezt már régóta mondják pletykálják hogy 2-3 szoros RT erő is lehet az új AMD be fura, hogy ennyire ráugrottak az AMD nél RT-re, mikor nem érzem továbbra se, hogy a játékosok tömege imádná s folyton használná az RT-t. Ott is mint a DLSS5 nél inkább a negatívumait élezik ki, pl az FPS esést -
b.
félisten
-
X2N
addikt
-
hokuszpk
nagyúr
-
M.T.
senior tag
Kis érdekesség DLSS5 on AMD cards...
-
S_x96x_S
veterán
"Announcing Project Zenith: The ready-to-code Windows experience on developer-class devices"
"Today, we’re taking the next step with Project Zenith, a ready-to-code distraction-free Windows experience on developer-class devices with 64 GB+ unified memory and 250+ GB/s memory bandwidth, so developers can jump right in.
Project Zenith will first become available with AMD’s Ryzen AI Halo, with more devices from our OEM and silicon partners available in the coming months."
https://blogs.windows.com/windowsdeveloper/2026/09/04/announcing-project-zenith-the-ready-to-code-windows-experience/ -
Busterftw
nagyúr
Radeonnál teljesen egyértelmű hogy RX 1000-re kéne váltani és akkor 1080/2080/3080 nevezék eléggé jó lenne. De gyanítom hogy a Ryzen miatt Radeon AI vagy PTX jelölés is jöhet 500-as sorozattal. De vannak még szavak és betűk... kitudja...Ultra? Pro?
Ryzennél simán elmegy a Ryzen 5 10600X nevezéktan. De az AI 500 sorozat is adná magát, mert a jelenleg 400-as sorozat fut, így egybe érnének.
XX60-XX70-re ugye azert valtottak, hogy kozelebb legyen Nvidiahoz.
Persze eddig sem voltak konzisztensek, de akkor az ember azt gondolna, hogy legalabb ez megmarad. Nvidia meg csak feluton jar."De vannak még szavak és betűk... kitudja...Ultra? Pro?"
Max+
-
S_x96x_S
veterán
"AMD Introduces Threadripper Halo Station at IFA 2026"
https://www.techpowerup.com/352347/amd-introduces-threadripper-halo-station-at-ifa-2026
"a liquid-cooled workstation built around the
- 96-core Threadripper PRO 9995WX CPU codenamed "Shimada Peak"
- and up to four AMD Instinct MI350P accelerators. ( each MI350P card features 144 GB of HBM3E running at 4 TB/s, )
"Vagyis 2db MI350P kártya = 288 GB of HBM3E memory ( 4 TB/s )
-
Quadgame94
addikt
Nem hagyták ki a 8000-es számozást, csak ellőtték az RDNA 3,5-es Strix sorozatra. A tízes helyiértékre váltást is ott lépte meg az AMD, ami logikus lépés is volt, hiszen úgy már sokkal inkább passzoltak a Geforce kártyák számozásához.
Az AMD akár még ki is mozoghatja az "elfogyott" számozás problémáját, ha tényleg komoly generációs ugrást mutatnak be, amit egy új gaming éra első hullámaként prezentálhatnak. Csak reménykedjünk, hogy nem RX VR AI Ultra 160/170/180/190 elnevezésekkel
érkeznek majd a kártyák.A processzorok terén szerintem jobban főhet az AMD marketingeseinek a feje a 9000-es számozásról továbblépést illetően, mert ott azért nem szólnak 50+ százalékos gyorsulásokról a hírek, amire hivatkozva új korszakot lehetne hirdetni az új elnevezési formátum megindoklásához.
Radeonnál teljesen egyértelmű hogy RX 1000-re kéne váltani és akkor 1080/2080/3080 nevezék eléggé jó lenne. De gyanítom hogy a Ryzen miatt Radeon AI vagy PTX jelölés is jöhet 500-as sorozattal. De vannak még szavak és betűk... kitudja...Ultra? Pro?
Ryzennél simán elmegy a Ryzen 5 10600X nevezéktan. De az AI 500 sorozat is adná magát, mert a jelenleg 400-as sorozat fut, így egybe érnének.
-
hokuszpk
nagyúr
Idióta AMD jól elpocsékolta az RX négy számjegyű nómenklatúrát. Rögtön ugrottak az 5000 megnevezésre aztán kihagyták a 8000-res sorozatot, majd a 9000-esnél a kategória jelölést rakták át a százas helyiértékről a tízes helyiértékre. Most főhet a fejük, mi legyen az RDNA5 típus számozása.
Biztos nem lesz RX 10000, inkább átállnak 3 számjegyre megint. Jöhetnek az RX 670-es kártyák!
hát igen, ha a 8xxx -et nem hagyják ki, akkor még egy generációváltásig agyalhattak volna.
nemirigylem most az AMD marketingeseit, de hát ezért kapják a fizujukat, hogy kitalálják milegyen. -
Alogonomus
őstag
Idióta AMD jól elpocsékolta az RX négy számjegyű nómenklatúrát. Rögtön ugrottak az 5000 megnevezésre aztán kihagyták a 8000-res sorozatot, majd a 9000-esnél a kategória jelölést rakták át a százas helyiértékről a tízes helyiértékre. Most főhet a fejük, mi legyen az RDNA5 típus számozása.
Biztos nem lesz RX 10000, inkább átállnak 3 számjegyre megint. Jöhetnek az RX 670-es kártyák!
Nem hagyták ki a 8000-es számozást, csak ellőtték az RDNA 3,5-es Strix sorozatra. A tízes helyiértékre váltást is ott lépte meg az AMD, ami logikus lépés is volt, hiszen úgy már sokkal inkább passzoltak a Geforce kártyák számozásához.
Az AMD akár még ki is mozoghatja az "elfogyott" számozás problémáját, ha tényleg komoly generációs ugrást mutatnak be, amit egy új gaming éra első hullámaként prezentálhatnak. Csak reménykedjünk, hogy nem RX VR AI Ultra 160/170/180/190 elnevezésekkel
érkeznek majd a kártyák.A processzorok terén szerintem jobban főhet az AMD marketingeseinek a feje a 9000-es számozásról továbblépést illetően, mert ott azért nem szólnak 50+ százalékos gyorsulásokról a hírek, amire hivatkozva új korszakot lehetne hirdetni az új elnevezési formátum megindoklásához.
-
olymind1
senior tag
Rx 5x0 után RX Vega 56 / 64 / 7 jött, aztán meg 4 számjegyre váltottak. Aztán az 5x00 elnevezéssel 3 generációk bírták konzekvensen, pl 5600, 6600, 7600, aztán jött egy számbeli ugrás mert miért ne alapon, meg szám variáció ismét (9060 / 9070),
Össze vissza nevezgetnek, HD 7850 is lehúztak 3 rókabőr 2 átnevezéssel. Nem csodálom Rebrandeon a gyúnynevük, mióta az AMD megvette őket, előtte azért a HD nevei és számai szépen követték egymást.
RDNA5-öt hogy fogják hívni? RX 10070 10700 1070, 170, 70?
Nem mintha számítana túl lesznek árazva ezek is mint állat.
-
Yutani
nagyúr
A végső elnevezés még bármi lehet. Az RDNA5 szóra sokkal többen kattintanak, mint egy UDNA szóra kattintanának, ezért írnak RDNA5-öt.
Ugyanezért írnak RTX 60-as szériáról, miközben az is lehet végül bármi, ahogy az Intel sem 15 ezres számozással jött ki végül, de sokáig mégis 15100/200/400/600/700/900 processzorokról mentek a találgatások.
-
Alogonomus
őstag
A végső elnevezés még bármi lehet. Az RDNA5 szóra sokkal többen kattintanak, mint egy UDNA szóra kattintanának, ezért írnak RDNA5-öt.
Ugyanezért írnak RTX 60-as szériáról, miközben az is lehet végül bármi, ahogy az Intel sem 15 ezres számozással jött ki végül, de sokáig mégis 15100/200/400/600/700/900 processzorokról mentek a találgatások.
-
hahakocka
őstag
Akkor kb lassan hivatalos lesz az RDNA5 s nem UDNA? Mindenhol RDNA5 öt írnak akkor mégse UDNA lesz?
-
S_x96x_S
veterán
"Possible AMD RDNA 5 GPU IP Ships Inside a Samsung SoC on 2 nm Node"
"... Xclipse 970, and given that the Exynos 2600’s Xclipse 960 is based on a modified version of ARM’s RDNA 4 architecture, the newer GPU could be based on RDNA 5. ..."
https://wccftech.com/roundup/samsung-exynos-2700-specifications-features-launch-roundup/ -
T.Peter
őstag
Ennek az Epic biztosan nem orul, de nem tudom, hogy oket miben fogja korlatozni. Hasznalni akartak a pipeline-juk tobb pontjahoz is. A gdc-s nanite gpu driven materials eloadasukban volt rola szo. Empty bin compaction-hoz hasznaljak pc-n. Xbox-on es ps-en mashogy oldottak meg. Az engine-ben kapcsolhato a work graphs, de .ini-bol kapcsolva crash vagy egyeb vizualis hiba a vege azoknal a jatekoknal, amiknel probaltam, szoval nem hiszem, hogy sokan hasznaljak.
Azt elfelejtettem, hogy a work lists ugy nez ki jo lesz az empty bin compaction-re.
-
Yutani
nagyúr
De ez PC. Az Xbox pedig konzol. A konzol API-ja mindig eltérő volt. Nem mellesleg az Xbox PC-k elérik a konzol API-ját. Csak azok a PC-k nem érik el ezt, amelyek nem kapnak Xbox PC plecsnit.
#73134 PuMbA : A Work Graphs alapvetően sosem a teljesítményről szólt, hanem a munkafolyamatok teljes átalakításáról. Egy csomó olyan dolgot meg lehet vele csinálni, amit nélküle nem. De ehhez nagyon magas hardverkövetelményei voltak, gyakorlatilag a két legutóbbi GPU-generáció, amik még nem terjedtek el. PC-n a jelenlegi fejlődés mellett nehéz erre építeni, mert sokan a mostani árak miatt még mindig GeForce RTX 20 és 30-as VGA-kat vesznek. Így viszont kellenek olyan megoldások, amelyek részben lehetővé teszik a Work Graphs koncepcióját úgy, hogy ne kelljen hozzá új hardver. Cserébe sokkal-sokkal lassabban fog futni a kód, de legalább képes megcsinálni. Konzolra megtartható a gyors kód a Work Graphs API-val, mert ott úgyis egy gépet célzol, és a PS6 is támogatni fogja.
Én ebbe most azt látom bele, hogy a konzol jóval gyorsabb lesz, mint egy ekvivalens hardverrel felszerelt asztali PC. Mert ugye érvényesül az, hogy a szoftver ökoszisztéma jobban ki tudja használni a fix hardver képességeit.
-
T.Peter
őstag
Ennek az Epic biztosan nem orul, de nem tudom, hogy oket miben fogja korlatozni. Hasznalni akartak a pipeline-juk tobb pontjahoz is. A gdc-s nanite gpu driven materials eloadasukban volt rola szo. Empty bin compaction-hoz hasznaljak pc-n. Xbox-on es ps-en mashogy oldottak meg. Az engine-ben kapcsolhato a work graphs, de .ini-bol kapcsolva crash vagy egyeb vizualis hiba a vege azoknal a jatekoknal, amiknel probaltam, szoval nem hiszem, hogy sokan hasznaljak.
-
hahakocka
őstag
Értem. Hát igen, most ez a AI őrület eléggé visszavetette a PC gaminget. Az én Radeon 9070-em még 2030-ig mindenre jó lesz
Erősen csökkenő eladások minden hardver kategóriában és iszonyat drágulások.A következő generációs konzolok megint tényleges előnyben lehetnek, mint régebben, nem lesz ugyanaz a helyzet, mint a PS5 /Xbox Series-nél, hogy kijöttek, de a PC már erősebb volt.
Nem biztos hisz elvileg a PC re ugyanaz az AMD GPU jön ki csak lesz erősebb s gyengébb változata is mint a PS6 os speckó
-
hahakocka
őstag
-
PuMbA
titán
De ez PC. Az Xbox pedig konzol. A konzol API-ja mindig eltérő volt. Nem mellesleg az Xbox PC-k elérik a konzol API-ját. Csak azok a PC-k nem érik el ezt, amelyek nem kapnak Xbox PC plecsnit.
#73134 PuMbA : A Work Graphs alapvetően sosem a teljesítményről szólt, hanem a munkafolyamatok teljes átalakításáról. Egy csomó olyan dolgot meg lehet vele csinálni, amit nélküle nem. De ehhez nagyon magas hardverkövetelményei voltak, gyakorlatilag a két legutóbbi GPU-generáció, amik még nem terjedtek el. PC-n a jelenlegi fejlődés mellett nehéz erre építeni, mert sokan a mostani árak miatt még mindig GeForce RTX 20 és 30-as VGA-kat vesznek. Így viszont kellenek olyan megoldások, amelyek részben lehetővé teszik a Work Graphs koncepcióját úgy, hogy ne kelljen hozzá új hardver. Cserébe sokkal-sokkal lassabban fog futni a kód, de legalább képes megcsinálni. Konzolra megtartható a gyors kód a Work Graphs API-val, mert ott úgyis egy gépet célzol, és a PS6 is támogatni fogja.
Értem. Hát igen, most ez a AI őrület eléggé visszavetette a PC gaminget. Az én Radeon 9070-em még 2030-ig mindenre jó lesz
Erősen csökkenő eladások minden hardver kategóriában és iszonyat drágulások.A következő generációs konzolok megint tényleges előnyben lehetnek, mint régebben, nem lesz ugyanaz a helyzet, mint a PS5 /Xbox Series-nél, hogy kijöttek, de a PC már erősebb volt.
-
S_x96x_S
veterán
-
Abu85
HÁZIGAZDA
"De azt is mondják, hogy alapvetően work graphs fókuszú az új Xbox, tehát nem is lesz hozzá a konzol módon belül olyan API, ami megeszi a régi kódokat. Csak work graphs kódot fogad el az új konzolszint."
Microsoft disables Work Graphs in Shader Model 6.10 after limited game adoption
-
PuMbA
titán
"De azt is mondják, hogy alapvetően work graphs fókuszú az új Xbox, tehát nem is lesz hozzá a konzol módon belül olyan API, ami megeszi a régi kódokat. Csak work graphs kódot fogad el az új konzolszint."
Hát amióta bejelentették, nem igazán használták, ez biztos
Egyszer írtam anno kommentbe, hogy mi van vele, mert egy játéknál sem láttam kiemelve, hogy támogatva van és valamennyi százalék teljesítmény növekedést csinálna. -
Busterftw
nagyúr
A teljesítményadatokat most azért érdemes elfelejteni, mert igazából ezt még senki sem tudja. Az RDNA 5 annyira más lesz, mint minden eddig, hogy hiába jön ki a feldolgozókról szám, vagy az órajelről, az architektúra alapvető működése módosult jelentősen. Közel a nulláról van felépítve benne minden, és ilyenkor tippelni sem lehet. Annyi azért valószínű, hogy perf/wattban nagyon erős, mert a Xbox Series és Project Helix viszonylatban a Microsoft már 10x különbséget jelent le a partnereknek. De azt is mondják, hogy alapvetően work graphs fókuszú az új Xbox, tehát nem is lesz hozzá a konzol módon belül olyan API, ami megeszi a régi kódokat. Csak work graphs kódot fogad el az új konzolszint.
-
Busterftw
nagyúr
-
hokuszpk
nagyúr
A gaming fanok pont nem ezt vesznek.
nem értelek vegyenek egy lefixált platformot, miközben meg van a lehetőség a kezükben , hogy ugyan ezen a pénzen majd egy szabadon konfiurálható VGA és CPU szintjén alakítható rendszert PC-t vegyenek főleg ha van nekik egy 2-3 generációval ezelötti CPU alaplap kombó.Egy 5800X3D simán jó platform neveséges áron viszonylag alsó középkategóriás GPU mellé.
Ráadásul ott az Apple és ott lesz az Nvidia mint konkurencia, ARM alapon.Jönnek az Intel- Nvidia összeburolásból is az első elemek. Nem látok ebben akkora potenciált, mint te,egyáltalán."Jönnek az Intel- Nvidia összeburolásból is az első elemek. "
na. sőt nahát. az Intel adott x86 licencet az NVnek ???
-
Abu85
HÁZIGAZDA
> De azt is mondják, hogy alapvetően work graphs fókuszú az új Xbox, tehát nem is lesz hozzá a konzol módon belül olyan API, ami megeszi a régi kódokat. Csak work graphs kódot fogad el az új konzolszint.
nekem meglepő lenne,
hogyha nem lenne visszamenőleges konzol kompatibilitás.és KeplerL2 - 2025-jul-15 -én még lassú átmenetre célzott
"WorkGraphs is of course part of next-gen, but don't expect too much adoption from devs as the engines/tools they use don't support this style of graphics programming (procedural generation), specially in the cross-gen period."valamit félreértek ?
Gondolom a korábbi játékokat majd futtatják legacy módból. De az új konzol mód nagyon szigorúnak tűnik. Még a DGF is alapértelmezett formátum lesz.
-
S_x96x_S
veterán
A teljesítményadatokat most azért érdemes elfelejteni, mert igazából ezt még senki sem tudja. Az RDNA 5 annyira más lesz, mint minden eddig, hogy hiába jön ki a feldolgozókról szám, vagy az órajelről, az architektúra alapvető működése módosult jelentősen. Közel a nulláról van felépítve benne minden, és ilyenkor tippelni sem lehet. Annyi azért valószínű, hogy perf/wattban nagyon erős, mert a Xbox Series és Project Helix viszonylatban a Microsoft már 10x különbséget jelent le a partnereknek. De azt is mondják, hogy alapvetően work graphs fókuszú az új Xbox, tehát nem is lesz hozzá a konzol módon belül olyan API, ami megeszi a régi kódokat. Csak work graphs kódot fogad el az új konzolszint.
> De azt is mondják, hogy alapvetően work graphs fókuszú az új Xbox, tehát nem is lesz hozzá a konzol módon belül olyan API, ami megeszi a régi kódokat. Csak work graphs kódot fogad el az új konzolszint.
nekem meglepő lenne,
hogyha nem lenne visszamenőleges konzol kompatibilitás.és KeplerL2 - 2025-jul-15 -én még lassú átmenetre célzott
"WorkGraphs is of course part of next-gen, but don't expect too much adoption from devs as the engines/tools they use don't support this style of graphics programming (procedural generation), specially in the cross-gen period."valamit félreértek ?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
[link]
Nvidia DLSS 5 Hacked | AMD RDNA 5 Bloodbath | XBOX Disc to DigitalMoore Law is Dead nem nagyon szokott mindig odatalálni. Durva lenne ha ez igaz lenne. 3-4 szeres értékekkel akár néha dupla teljesítmény a 9070xt hez képest az AT0 val RDNA 5 el? Hát azért azt kötve hiszem vagy max 2 szeres fogyasztás s árral új kategóriában akkor meg már nem azonos kategória, hogy így hasonlítgassuk még ha ez volt a legerősebb RDNA4 is.
-
S_x96x_S
veterán
> De mit nyerünk mi pc-n az ARM procivel?
a Microsoft közeli célja, egy [Android + Windows-on-Arm] mélyen integrált rendszer készítése lehet.
Vagyis egy kütyüben megkapod az
[ okostelefon + windows pc funkciók + játék + munka ] -t,
és ha szükséges, akkor egy nagyobb monitorra/tv -re dokkolhatod.Ha a mostani nekifutással már egy használhatóbb Windows-on-Arm lesz, akkor azzal nem az nvidia hanem a Qualcomm profitál a legtöbbet. ( és nekik elég erős a mobiltelefonos piaci részvételük is)
Ha az univerzális-arm-alapú rendszer népszerű lenne, akkor
az X86 eléggé veszélyben érezheti magát
és az AMD-nek erre nem lenne túl sok jó válasza,
mivel nehéz lenne feltámasztani az X86-Android -ot.Talán a DUAL ISA ( X86-64, ARM ) megvalósítása lenne a legpraktikusabb megoldás.
( az IBM most éppen ilyet készített : z/Arch + arm Aarch64 ) -
Busterftw
nagyúr
Ha a teljesítmény/feature paritás megvan, nem mindegy? Az átlag user úgy sem megy bele jobban.
A brandet ismeri, megveszi az Nvidia VGA-s gépet Nvidia CPU-val.
Apple-nál sem érdekli az átlagot, hogy az Arm, annyit lát hogy Apple és megy az iOS-on minden.
Csak az Apple már 6. gennél jár. -
b.
félisten
Eleinte nem, de egyébként az Nvidia laposok széles portfólion mozognak árazásban.Függ az AIB tól is meg a verziótól is. Szval én bízok abban,hogy idővel széles porfólióval ez egy sima lapos lesz amiben a CPU eltér az eddigiektől és ugye az APU gyártás miatt akár kedvezőbb is lehet sok mindenben a dolog.
-
Yutani
nagyúr
mert szerinted rajtunk,kockákon kívül tudja valamelyik felhasználó mit jelent az hogy ARM meg X86?

amúgy meg tudna már gyártani, ha jól tudom,de annak aztán semmi értelme nem lenne egy harmadik szereplő a piacon,ráadásul ki lenne szolgáltatva minden téren az AMD-nek és Intelnek.
Az X86/ AMD/ Intel nem feltétlenül jelent konkurenciát az Applenak amúgy.
Az Nvidia mindegyik oldalon most konkurencia lesz ,saját komplett ökoszisztémát hoz, ahogy az AMd és Intel. Az mellett szerintem a mobil szegmensből is profitálni fog hosszú távon ezzel a konkstrukcióval.Ezer éve várjuk az új shieldet is, valamint egy ARM alapú PC-s Nvidia kézikonzol is éppen be tud köszönni.
Elég tág szegmensben tud mozogni az Nvidia. Megövekszik a verseny,az mellett a világ legjobb videókártya gyártójáról beszélünk, szóval hajrá.Az az érzésem, hogy az NV nem fog versenyezni az AMD-vel és Intellel, hanem bízva a brand erejében, simán úgy áraz, hogy nem az olcsóság fog dönteni, amikor a user platformot akar cserélni.
-
b.
félisten
mert szerinted rajtunk,kockákon kívül tudja valamelyik felhasználó mit jelent az hogy ARM meg X86?

amúgy meg tudna már gyártani, ha jól tudom,de annak aztán semmi értelme nem lenne egy harmadik szereplő a piacon,ráadásul ki lenne szolgáltatva minden téren az AMD-nek és Intelnek.
Az X86/ AMD/ Intel nem feltétlenül jelent konkurenciát az Applenak amúgy.
Az Nvidia mindegyik oldalon most konkurencia lesz ,saját komplett ökoszisztémát hoz, ahogy az AMd és Intel. Az mellett szerintem a mobil szegmensből is profitálni fog hosszú távon ezzel a konkstrukcióval.Ezer éve várjuk az új shieldet is, valamint egy ARM alapú PC-s Nvidia kézikonzol is éppen be tud köszönni.
Elég tág szegmensben tud mozogni az Nvidia. Megövekszik a verseny,az mellett a világ legjobb videókártya gyártójáról beszélünk, szóval hajrá. -
X2N
addikt
-
Busterftw
nagyúr
Ujabb opciot kapnak az userek a piacon.
-
X2N
addikt
Ami nincs natívan támogatva ezt az MS Prism fordító réteggel oldják meg, Nvidia külön fejlesztő gárdával simítja ki a működését.Én optimista vagyok. lesznek döcenők az elején,de ez működő dologlesz.
Ezért mondta a srác hogy minden A kategóriás játék futni fog rajta, aztán valószínűleg túlzott vagy optimista.
Azt nem tudom a 2015 honnan jött, Én nem tudom kötni évszámhoz.
A windows támogatás egyre jobban leszűkü.Nvidia,AMD egyre kevésbé támogatja a régebbi verziókat már a 11 a lényeg és az új érkező DX verzióra készül már egyre jobban minden cég.[link]
Jelenleg problémát az Online multiplayer játékok jelenthetik ahol az ARM támogatást külön be kell építeniük az anticheat felületre. Remélhetőleg ezt őszig megoldják sőt már talán meg van az is.[link]
Mindegy,ez nem ezen topik témája.De mit nyerünk mi pc-n az ARM procivel? Mert itt senkit nem érdekel az akkumulátor-idő, elhanyagolható hőkibocsátás, halkabb működés.
4 millió programot kellene meg azt a pár játékot ARM-en futtathatóvá tenni.
Ja az nvidia nem tud x86-os procit gyártani, az a baj... -
b.
félisten
A jelenleg még fejlesztés alatt álló néhány AAA játék esetén ez simán meg is valósulhat, hiszen egy még formálódó x86-os kódsort kell egy plusz párhuzamos fejlesztőcsapattal elágaztatni az Arm erősségeire fókuszálva. Ez főleg csak pénzügyi erőforrás kérdése, az pedig jelenleg bőven az Nvidia rendelkezésére áll.
A problémát a mondjuk 2015 óta kiadott/felújított játékok jelenthetik, amik még a kizárólagosan x86 korszakhoz igazítva készültek el, viszont még bőven játszanak velük az emberek. Azokhoz megint össze kellene gyűjteni egy majdnem teljes fejlesztőcsapatot, akik beleásnák magukat a játék eredeti kódjába, hogy annak melyik részletét hogyan lehetne az ARM adottságaihoz átoptimalizálni.
A mondjuk 2015 előtti játékok esetén már elképzelhető, hogy a DGX Spark nyers erőből is biztosíthatja majd a kellemes játékélményhez szükséges körülményeket.Persze majd tisztul a kép, ahogy egyre több vásárló, egyre több játékkal kipróbálja talán már idén.
Ami nincs natívan támogatva ezt az MS Prism fordító réteggel oldják meg, Nvidia külön fejlesztő gárdával simítja ki a működését.Én optimista vagyok. lesznek döcenők az elején,de ez működő dologlesz.
Ezért mondta a srác hogy minden A kategóriás játék futni fog rajta, aztán valószínűleg túlzott vagy optimista.
Azt nem tudom a 2015 honnan jött, Én nem tudom kötni évszámhoz.
A windows támogatás egyre jobban leszűkü.Nvidia,AMD egyre kevésbé támogatja a régebbi verziókat már a 11 a lényeg és az új érkező DX verzióra készül már egyre jobban minden cég.[link]
Jelenleg problémát az Online multiplayer játékok jelenthetik ahol az ARM támogatást külön be kell építeniük az anticheat felületre. Remélhetőleg ezt őszig megoldják sőt már talán meg van az is.[link]
Mindegy,ez nem ezen topik témája. -
S_x96x_S
veterán
Azt nyilatkozták, minden [link]A kategóriás játék első naptól játszható lesz és esetenként egyedi címeknél magasabb sebességre is képes lehet mint X86 esetében,de az emuláció miatt ez biztos nem lesz általános.Epic , Steam,Microsoft teljesen beállt mögé.
Szóval várd ki a végét mit hoz az Nvidia az Armmal egy kifejezetten játékra szánt géppel. Az előzetes eredmények nagyon jók.[link]S_x96x_S: Nem lesz 5 év. Szerintem igazán semennyi nem lesz.Pár kisebb döccenő ahogy írod, kb ennyi.
> Nem lesz 5 év. Szerintem igazán semennyi nem lesz.Pár kisebb döccenő ahogy írod, kb ennyi.
a kis 1-3 fős pici indie fejlesztői csapatoknál lesz a fő gond,
mert kell nekik egy újabb 1-2 millás teszt hardware. -
Alogonomus
őstag
Azt nyilatkozták, minden [link]A kategóriás játék első naptól játszható lesz és esetenként egyedi címeknél magasabb sebességre is képes lehet mint X86 esetében,de az emuláció miatt ez biztos nem lesz általános.Epic , Steam,Microsoft teljesen beállt mögé.
Szóval várd ki a végét mit hoz az Nvidia az Armmal egy kifejezetten játékra szánt géppel. Az előzetes eredmények nagyon jók.[link]S_x96x_S: Nem lesz 5 év. Szerintem igazán semennyi nem lesz.Pár kisebb döccenő ahogy írod, kb ennyi.
A jelenleg még fejlesztés alatt álló néhány AAA játék esetén ez simán meg is valósulhat, hiszen egy még formálódó x86-os kódsort kell egy plusz párhuzamos fejlesztőcsapattal elágaztatni az Arm erősségeire fókuszálva. Ez főleg csak pénzügyi erőforrás kérdése, az pedig jelenleg bőven az Nvidia rendelkezésére áll.
A problémát a mondjuk 2015 óta kiadott/felújított játékok jelenthetik, amik még a kizárólagosan x86 korszakhoz igazítva készültek el, viszont még bőven játszanak velük az emberek. Azokhoz megint össze kellene gyűjteni egy majdnem teljes fejlesztőcsapatot, akik beleásnák magukat a játék eredeti kódjába, hogy annak melyik részletét hogyan lehetne az ARM adottságaihoz átoptimalizálni.
A mondjuk 2015 előtti játékok esetén már elképzelhető, hogy a DGX Spark nyers erőből is biztosíthatja majd a kellemes játékélményhez szükséges körülményeket.Persze majd tisztul a kép, ahogy egyre több vásárló, egyre több játékkal kipróbálja talán már idén.
-
S_x96x_S
veterán
( vagy nvidia RTX Spark -ot. )
Productivity célokra persze ott lesz az RTX Spark is, de gaming kapcsán még sokáig nem lesz egy ARM alapú rendszer reális ellenfele egy x86 alapú rendszernek.
Kvázi minden egyes pc-re vagy konzolra szánt játék kódja az x86 pozitívumaira lett felépítve. Ezért is zuhan be annyira a játékok túlnyomó része esetén a Qualcomm laptopok és az Apple laptopok teljesítménye a productivity vonalon mutatott teljesítményükhöz képest. A productivity vonalon elég pár tucat széles körben használt program kódját módosítani, hogy azt a célpiacon lefedhessék. Gaming vonalon viszont játékok akár ezreinek a kódsorait kellene átszervezni, hogy a gamer ne fusson bele érezhetően gyakrabban kellemetlen szituációba egy x86 alapú rendszeren játszó társához képest.> de gaming kapcsán még sokáig nem lesz egy ARM alapú rendszer reális ellenfele egy x86 alapú rendszernek.
ez egy folyamat.
biztos lesz egy kis döccenő az elején,
de 2-4 év alatt teljesen megtörténik az átmenet,
és 5 év múlva egyáltalán nem fog számítani, hogy arm vagy x86akinek fontos a 100%-os kompatibilitás,
az vagy marad még az x86-on vagy kivár.Az Apple x86->arm -os váltásánál is sokan aggódtak,
de az apple elég jól menedzselte - emiatt is lett a váltás sikeres.Az új játékok - innentől - duál ( x86, native arm ) formában is jönnek majd, és sok régi játékot is újra kiadnak.
vagyis főleg azok szívnak majd, akik nagyon régi játékot szeretnének futtatni.----
fentiekkel csak azt akarom jelezni,
hogy az AMD-nek fel kell készülnie,
hogy a Window-on-Arm gaming-el
egy teljesen új versenyhelyzet alakul ki.még pár évig az amd erős zen cpu-ja kompenzálhatja a radeon gpu relative gyengeségét, de erre nem építhet az amd,
erőssen kell fejlesztenie és fel kell készülnie a még erősebb versenyre.Amúgy a verseny jó.
-
b.
félisten
Productivity célokra persze ott lesz az RTX Spark is, de gaming kapcsán még sokáig nem lesz egy ARM alapú rendszer reális ellenfele egy x86 alapú rendszernek.
Kvázi minden egyes pc-re vagy konzolra szánt játék kódja az x86 pozitívumaira lett felépítve. Ezért is zuhan be annyira a játékok túlnyomó része esetén a Qualcomm laptopok és az Apple laptopok teljesítménye a productivity vonalon mutatott teljesítményükhöz képest. A productivity vonalon elég pár tucat széles körben használt program kódját módosítani, hogy azt a célpiacon lefedhessék. Gaming vonalon viszont játékok akár ezreinek a kódsorait kellene átszervezni, hogy a gamer ne fusson bele érezhetően gyakrabban kellemetlen szituációba egy x86 alapú rendszeren játszó társához képest.Azt nyilatkozták, minden [link]A kategóriás játék első naptól játszható lesz és esetenként egyedi címeknél magasabb sebességre is képes lehet mint X86 esetében,de az emuláció miatt ez biztos nem lesz általános.Epic , Steam,Microsoft teljesen beállt mögé.
-
Alogonomus
őstag
> mert egy 6-os vagy 7-es mobil Geforce chip helyett sok gyártó inkább egy Medusa Halo opciót választhat majd.
mindenesetre a sok VRAM-os ( 24 ...96 GB ) - de alacsony memória sávszélességes ( ~ 280GB/s ) Strix/Medusa Halo / RTX Spark / ....
teljesen új optimalizációs megközelitést igényel az alkamazásoktól és a játékoktól.( vagy nvidia RTX Spark -ot. )
Kvázi minden egyes pc-re vagy konzolra szánt játék kódja az x86 pozitívumaira lett felépítve. Ezért is zuhan be annyira a játékok túlnyomó része esetén a Qualcomm laptopok és az Apple laptopok teljesítménye a productivity vonalon mutatott teljesítményükhöz képest. A productivity vonalon elég pár tucat széles körben használt program kódját módosítani, hogy azt a célpiacon lefedhessék. Gaming vonalon viszont játékok akár ezreinek a kódsorait kellene átszervezni, hogy a gamer ne fusson bele érezhetően gyakrabban kellemetlen szituációba egy x86 alapú rendszeren játszó társához képest. -
S_x96x_S
veterán
> a csúcs Strix Halo, de azért az inkább csak egy RTX 4070 vagy RX 7800 XT szint.
Én a jövőről beszélek.Minden APU-t a saját generációjában kell megvizsgálni. A Medusa Halo biztosan sokkal erősebb lesz, mint a Strix Halo, viszont a Medusa Halo már a most itt tárgyalt RDNA5 kártyákkal lesz összemérve.
Egyébként a Medusa Halo állítólag AT3 chipet kap, ami 48 CU-s lesz, vagyis nagyjából pont a gaming kategóriás már DVGA-ra kerülő AT2 chip középső verziójával lesz azonos számú aktív CU rajta, viszont lényegesen alacsonyabb fogyasztási kerettel megtámogatva.
Szóval a Medusa Halo várhatóan megint valahol a saját generációja 6-os és 7-es szintű gaming kártyáinak a magasságában lesz. Persze attól még üzletileg értékes termék lesz, mert egy 6-os vagy 7-es mobil Geforce chip helyett sok gyártó inkább egy Medusa Halo opciót választhat majd.> mert egy 6-os vagy 7-es mobil Geforce chip helyett sok gyártó inkább egy Medusa Halo opciót választhat majd.
mindenesetre a sok VRAM-os ( 24 ...96 GB ) - de alacsony memória sávszélességes ( ~ 280GB/s ) Strix/Medusa Halo / RTX Spark / ....
teljesen új optimalizációs megközelitést igényel az alkamazásoktól és a játékoktól. -
Alogonomus
őstag
> a csúcs Strix Halo, de azért az inkább csak egy RTX 4070 vagy RX 7800 XT szint.
Én a jövőről beszélek.
vagyis Medusa Halo akár 384bit LPDDR6 -al ( ~ 500-600 Gb/s )
( és az utódairól)ezzel a sávszélességgel és teljesítménnnyel a jelenlegi notebook gaming technológia ( mobil Intel cpu + mobil nvidia RTX GPU ) már nem lesz annyira gazdaságos.
- LPDDR6 -ot a kínaiak is tudnak gyártani, emiatt nem fog annyira elszállni az ára mint a GDDR7-nek.
- a legtöbb gaming notebook-ban található NVIDIA GeForce RTX 5070 Mobile - sávszélessége nevetségesen alacsony
: Bandwidth 384.0 GB/s.És ezt az nvidia is tudja, nem véletlen,
hogy extrém fókuszált az RTX SPARK és utódai irányában.A távlati cél utolérni az Apple - M5 Ultra chipjét
( 1.2TB/s of unified memory bandwidth - LPDDR5X )
ami veri az RTX 5080 desktop Bandwidth = 960.0 GB/s -jét is.> a csúcs Strix Halo, de azért az inkább csak egy RTX 4070 vagy RX 7800 XT szint.
Én a jövőről beszélek.Minden APU-t a saját generációjában kell megvizsgálni. A Medusa Halo biztosan sokkal erősebb lesz, mint a Strix Halo, viszont a Medusa Halo már a most itt tárgyalt RDNA5 kártyákkal lesz összemérve.
Egyébként a Medusa Halo állítólag AT3 chipet kap, ami 48 CU-s lesz, vagyis nagyjából pont a gaming kategóriás már DVGA-ra kerülő AT2 chip középső verziójával lesz azonos számú aktív CU rajta, viszont lényegesen alacsonyabb fogyasztási kerettel megtámogatva.
Szóval a Medusa Halo várhatóan megint valahol a saját generációja 6-os és 7-es szintű gaming kártyáinak a magasságában lesz. Persze attól még üzletileg értékes termék lesz, mert egy 6-os vagy 7-es mobil Geforce chip helyett sok gyártó inkább egy Medusa Halo opciót választhat majd. -
b.
félisten
Ha ez igaz lenne, akkor a prebuild gaming rendszereknek és a konzoloknak nem lenne létjogosultsága, de köszönik szépen jól vannak. A nézet, amit kommunikálsz, egy buborék, melyet a kelet-európai gazdaság épített. Itt megy nagyot a kalózkodás, hogy a játékok árát is a gépre lehessen költeni. Itt megy az ,hogy inkább magad rakod össze a vasat, minthogy leszurkolj +10-20%-ot egy boltnak, aki megcsinálja helyetted. Mindeközben a pocsolya túloldalán röhögve vették meg az 1000$-os PC-t 1500$-ért például a Dell-től havi +20$-ért 0-24 órás support szolgáltatással...
Egyaltalan nem buborek.A steam machine uttoro volt,ujdonsag.megfelelo aron.Mit jelent a siker szamokba ontve ennyii ev alatt?Mibol ment el tobb?Dedikalt gpu-s laposbol,3060-6600 szobtu kartyakbol vagy Steam machinbebol?amiota van konkurencia az Asustol ,msi tol,lesz az Nvidiatol stb?Milyen szamokat tudunk? A kindulasi alap az volt ,hogy majd a xx60 xx70 kartyakat kiszoritja,hatja.Szerintem meg nem.Ezek mellett is lehet sikeres.
-
Pkc83
őstag
Pont ezt mondtam én is. 5090+ ~50% teljesítmény olyan 5-6000$ lenne mivel az 5090 jelenleg ~4000$.
Persze ha az Amd hozná ezt a szintet akkor muszáj lenne, hogy (jóval) olcsóbb legyen.
-
Busterftw
nagyúr
A piac sosem működött így.
A teljesítményt hozzá szokták adni a meglévőhöz.
Ha jön egy mindenben 5090 tudó kártya, azt az akkori árhoz nagyjából belövi a piac.Kivéve, ha mondjuk az AMD saját maga árulná annyiért a ref designt.
-
PuMbA
titán
-
TESCO-Zsömle
titán
nem értelek vegyenek egy lefixált platformot, miközben meg van a lehetőség a kezükben , hogy ugyan ezen a pénzen majd egy szabadon konfiurálható VGA és CPU szintjén alakítható rendszert PC-t vegyenek főleg ha van nekik egy 2-3 generációval ezelötti CPU alaplap kombó.Egy 5800X3D simán jó platform neveséges áron viszonylag alsó középkategóriás GPU mellé.
Ráadásul ott az Apple és ott lesz az Nvidia mint konkurencia, ARM alapon.Jönnek az Intel- Nvidia összeburolásból is az első elemek. Nem látok ebben akkora potenciált, mint te,egyáltalán.Ha ez igaz lenne, akkor a prebuild gaming rendszereknek és a konzoloknak nem lenne létjogosultsága, de köszönik szépen jól vannak. A nézet, amit kommunikálsz, egy buborék, melyet a kelet-európai gazdaság épített. Itt megy nagyot a kalózkodás, hogy a játékok árát is a gépre lehessen költeni. Itt megy az ,hogy inkább magad rakod össze a vasat, minthogy leszurkolj +10-20%-ot egy boltnak, aki megcsinálja helyetted. Mindeközben a pocsolya túloldalán röhögve vették meg az 1000$-os PC-t 1500$-ért például a Dell-től havi +20$-ért 0-24 órás support szolgáltatással...
-
Busterftw
nagyúr
"Ha még a Steam és Linux is telepíthető lenne"
Kapásból DOA a gép ha ezeket nem tudja.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nagyon egyszerű okokból, a felhasználók alapvető igényeit se tudná kielégíteni
Egyébként, nem, nincs PC mellett xbox, elvesztették a konzol "háborút" PS van mindenkinek a laptop/notebook mellett.
Felhős gaming meg úgy halott ahogy van, évtizedek óta.
"Felhős gaming meg úgy halott ahogy van, évtizedek óta."
GeForce NOW ezzel vitatkozna. -
S_x96x_S
veterán
több xbox lesz,
vagyis minnél több játékost szeretnének lefedni.Microsoft confirms Project Helix is a “family of devices,” not just one Xbox
-
S_x96x_S
veterán
Ráadásul ott az Apple és ott lesz az Nvidia mint konkurencia, ARM alapon.Jönnek az Intel- Nvidia összeburolásból is az első elemek. Nem látok ebben akkora potenciált, mint te,egyáltalán.> A gaming fanok pont nem ezt vesznek.
> nem értelek vegyenek egy lefixált platformot, miközben meg van a lehetőség a kezükben , hogy ugyan ezen a pénzen majd egy szabadon konfiurálható VGA és CPU szintjén alakítható rendszert PC-t vegyenek.
Meglepő módon a Steam Machine sikere megmutatta,
hogy másra is van igény.https://store.steampowered.com/hardware/steammachine
Steam Machine : €1 039
Steam Machine 512GB
CPU: Semi-custom AMD Zen 4 6C / 12T
GPU: Semi-custom AMD RDNA3 28CUs
16GB DDR5 + 8GB GDDR6 VRAM
512GB NVMe SSD, microSD card slot
Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.3, Gigabit ethernet
Integrated Steam Controller wireless adapter
Small form factor, ~6 inch cube
SteamOS 3 -
Pkc83
őstag
~1250$-ért vinnék mint a cukrot (én is), de ezt felejtsük is el. Az a teljesítmény a jelenlegi piaci környezetben olyan ~5-6000$-ért menne ami egy vicc.
-
b.
félisten
És pont ezt akarják folytatni. Az AT2 nem álmodozás. Teljesen reális hogy az a lapka tudja amit leírtam. A 9070 XT teljesítményét egy 150 mm2 lapkával és 48 CU-val hozzák majd a következő generációban. Én nem várom el hogy a 154 vagy 100+ CU feletti kártya lemossa az 6000 szériát. RX 9070 XT x2 simán meglesz, szerintem ez is elég lesz egy jó árazással.
én ezt a "simán meglesz" dolgot kétlem,de ne legyen igazam. ez az 5090 + 50 % teljesítmény. ha véletlenül meg is lenne akkor jön az amit írtam mennyit lennének hajlandóan érte adni a fanok?
-
b.
félisten
> az AMD fanok hajlandóak lennének mondjuk 2000-2500 dollárért venni AMD gaming videókártyát?
a gaming fan-ok,
inkább XBOX HELIX konfig-ot vesznek,
ami szerintem >= 2000 USD felett lesz és legalább 32GB GDDR7-el.
Vagy a Steam machine RDNA5 -ös utódját."The "Magnus" SoC is rumored to feature the largest APU ever designed for a consumer console, with a 408 mm² chiplet design. Of this, 144 mm² is dedicated to the SoC built on TSMC's N3P node, while the GPU occupies 264 mm². The AMD chip is expected to include up to 11 CPU cores—three Zen 6 and eight Zen 6c—alongside a substantial GPU setup with 68 RDNA 5 compute units, four shader engines, and at least 24 MB of L2 cache. Memory might expand to 48 GB of GDDR7 on a 192-bit bus. A dedicated NPU is rumored to offer significant on-device AI performance, with reports suggesting up to 110 TOPS." ( innen )
> Mert nincsenek hozzászokva ehhez, ezért kérdezem, mert nem tudom a fogadtatását.
Sok gamernek már most is van egy PC-je és párhuzamosan egy XBOX-a is. ( vagy PS6 -ja )
Ha jól lesz árazva a Projekt Helix
( "Magnus" SoC , >= 32GB GDDR7 )
akkor ki lehet váltani mindkettő upradejét - 1 konfiggal.Vagyis 1 konfiggal megoldható
- gaming ( XBOX kompatibilitás )
- home office - munkák ellátása
- minimál AI munkaállomás egyszerű LLM -ek futtatására.
Ha még a Steam és Linux is telepíthető lenne, akkor tényleg ideális otthoni gép lenne.És ha jó az árazás, akkor a gaming felhasználói igények 90%-át ki tudj elégiteni. Vagy másképpen megfontolandó alternativa lenne.
persze ez túl jól hangzik,
emiatt szerintem az XBOX Helix - Windows módban korlátozva lehet, pl. a 68 RDNA5 CU - helyett , csak 34 - 40 CU -hoz férne hozzá, hogy a Steam userek inkább az XBOX bolton keresztül futtassák a játékokat.> Az Nvidia több évtizede építi az elit kártya imázst a Titán szériától kezdve.
tudtommal az "RTX Titián kategória" ki lett nyirva,
vagyis a múlt ---> nincs jövője.
Why Nvidia Discontinued The 'Titan' Graphics Card LineA gaming fanok pont nem ezt vesznek.
Ráadásul ott az Apple és ott lesz az Nvidia mint konkurencia, ARM alapon.Jönnek az Intel- Nvidia összeburolásból is az első elemek. Nem látok ebben akkora potenciált, mint te,egyáltalán.
Új hozzászólás Aktív témák
-
73201 - 73101
73201 - 73101 73100 - 73001 73000 - 72901 72900 - 72801 72800 - 72701 72700 - 72601 72600 - 72501 72500 - 72401 72400 - 72301 72300 - 72201 72200 - 72101 72100 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Videokártyák
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- (kiemelt téma)
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Call of Duty: Modern Warfare 4 (2026)
- vrob: Ugrás a 3D gyorsítás világába 1998-1999 játékaival
- Újraírja az iPhone történetét a kinyitható kijelzős iPhone Duo
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Milyen TV-t vegyek?
- PlayStation 5
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- További aktív témák...
- Új kijelző! Lenovo ThinkPad T14 Gen 3 i7-1250P 16GB 512GB 14" FHD+ TouchScreen 1 év gar
- Használt Huawei P Smart 2019 3/64GB kék / 12 hó jótállás
- ASUS TUF Gaming A15 FA506NC / RTX 3050 / R5 7535HS / 16GB/ 512GB SSD! BeszámíTOK!
- Cisco Catalyst 9115AXI-E Wi-Fi 6 access point - 802.11ax, 4x4:4 MIMO, 2.5GGbit - EWC-képes
- Egérpadok, billentyűsapkák(keycapek), csuklótámaszok /ARCANE/DUCKY/GLORIOUS/

érkeznek majd a kártyák.