- Google Pixel topik
- Kötelező újdonság kerül a telefonok dobozába e hónaptól
- iPhone topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Sony WH-1000XM6 - hajtás, pajtás
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
hahakocka #71364 üzenetére
ez a srac aszondja, hogy "hivatalosan bejelentették, hogy fellépnek a királykategóriába."
nemtom melyik univerzumban él, mert ebben nem olvastam ilyet, MLID beszélt valamit egy gddr7 protóról , de ő is csak a 9080 -ról ; amit mindenki átvett, de az nem hivatalos és főleg nem bejelentés.
-
hahakocka
őstag
Itthon megvan az a difi majdnem. 307-309e közt van Sapphire, Powercolor, XFX árukeresőn. HA-n és Amazonon pedig 300e vagy azalatt is találni sokszor. A rendes hűtésű 5070Ti k inkább a 400e fele közelítenek árban sőt. De pl gyakran látni hogy Ausztráliában pl sokkal drágább mint itthon vagy Németországban. Országa váltogatja kb. 9060XT ből 174e ért láttam a Challengert talán, de az alsó kateg hűtéses nem?
-
mozesapo
tag
válasz
mozsazsolt0 #71338 üzenetére
És ennek mi köze van a topik címéhez. Mindenhova berakod? A AMD vs. INTEL vs. NVIDIA topikba elfér, itt nem. Megint nem arról van szó amiről a topik szól. Legalább raktad volna off-ba, de inkább delete kéne neki, mert csak flame-t generál.
-
válasz
DudeHUN #71375 üzenetére
Ha sikerülne végre azt a rohadt 9070XT-t behúzni MSRP re akkor lenne 150-200 dollárnyi különbség az 5070 Ti között, ami így hogy van normális felskálázás nagyjából ki is rúghatná az 5070 Ti lábát. Sokkal job deal lehetne a 9070XT mint az 5070Ti.
AMD nek igyekeznie kell hogy MSRP -n legyenek a kártyái, ahogy most a 9060 XT nél van. Ez sem kimelekedően feomenális ajánlat de jó.Ez már így azért elég bíztató, kissé enyhíti a délutáni véleményemet. -
S_x96x_S
addikt
"Exclusive: AMD Acquires Team Behind AI Chip Startup Untether AI"
https://www.crn.com/news/components-peripherals/2025/exclusive-amd-acquires-team-behind-ai-chip-startup-untether-aikontextus: - 28 Aug 2024 https://spectrum.ieee.org/new-inference-chips
"On a per accelerator basis, Nvidia’s Blackwell outperforms all previous chip iterations by 2.5x on the LLM Q&A task, the only benchmark it was submitted to. Untether AI’s speedAI240 Preview chip performed almost on-par with H200’s in its only submission task, image recognition. Google’s Trillium performed just over half as well as the H100 and H200s on image generation, and AMD’s Instinct performed about on-par with H100s on the LLM Q&A task."
"On the image recognition task, again the only one UntetherAI reported results for, the speedAI240 Preview chip beat NVIDIA L40S’s latency performance by 2.8x and its throughput (samples per second) by 1.6x. The startup also submitted power results in this category, but their Nvidia-accelerated competitors did not, so it is hard to make a direct comparison. However, the nominal power draw per chip for UntetherAI’s speedAI240 Preview chip is 150 Watts, while for Nvidia’s L40s it is 350 W, leading to a nominal 2.3x power reduction with improved latency.
-
DudeHUN
senior tag
válasz
Busterftw #71372 üzenetére
Az RX 9070 széria jól megy. AMD-hez képest főleg. Nyilván nem Nvidia szint. De okés. A többi.... azokat nem viszi senki. Talán az RX 6600 budgetben. De csak, mert az RTX 3050 borzalmas vétel. Mindenki csodálkozott, hogy AMD miért lepődött meg a 100+ ezres eladásokon. Hát mert eddig fele annyi sem fogyott.
-
S_x96x_S
addikt
> Az AMD azonban jobb árat nem akar,
meglátjuk.
Én Q3 -ra teszem a nagy árversenyt.
Addig az ellátási láncok kialakulnak mind az nvidiánál és az AMD-nél is,
( és a Steam hw statisztikát is korrigálják addigra. )Az AMD - a middle + low-end -et célozza,
vagyis majd a 9060 XT -vel dől el a verseny. ( 060, 050 ) kategória.
és ha az RTX 5050 Desktop is GDDR7 -lesz ; ( mint ahogy irják az "update" részben )
akkor kiderülhet, hogy ki mennyire tudja tartani az árversenyt.amit még érzékelek,
hogy az AMD-nek az RDNA4 -el nem csak a játék fejlesztőket, hanem az AIB gyártókat is meg kell győzni, mert csak a magas volumen ( ~ méretgazdaságosság ) jelent kedvező árakat. És jelenleg a méretgazdaságosság az nvidiát segíti.
( az AIB gyártók se akarnak annyira kockáztatni .. és ez amolyan 22-es csapdája )Mindenesetre az idei év szerintem izgalmasabb lesz mint az előző
( ~ picivel nagyobb versenyt várok)
-
PuMbA
titán
válasz
S_x96x_S #71369 üzenetére
Az NVIDIA úgy több kártyát adott el, hogy 4000-res széria már alig volt kapható, és 5000-res széria aranyáron....
Ahogy előbb írtam, ide nem elég valamivel jobb termék és ár, ide lényegesen jobb termék és / vagy lényegesen jobb ár kell, hogy legyen market share növelés. Az AMD azonban jobb árat nem akar, ugye Abu85 írta, hogy az AMD nagyobb marginnal árulja jelenleg a kártyáit, hiszen tök olcsó GDDR6 van rajta, míg az NVIDIA-kon ott a drága GDDR7.
-
S_x96x_S
addikt
JPR
"NVIDIA Dominates AIB GPU Market With 92% Share In Q1 2025, AMD Drops To 8% & Intel To 0%"
https://wccftech.com/nvidia-dominates-aib-gpu-market-share-in-q1-2025-amd-intel-drop/ -
S_x96x_S
addikt
válasz
DudeHUN #71367 üzenetére
> A 8GB-os verzió meg... kajak ki a tök veszi majd ezt egy RTX 5060 helyett?
én az RTX 9060 XT 8GB -ot átnevezném RX 9050 8GB -ra
és akkor majd az RTX 5050 lesz a versenytársa. -
DudeHUN
senior tag
Szerintem meg a 16GB-ost 300 dollárra, a 8GB-ost meg 230 dollár körülre kellett volna árazni és senkinek egy szava nem lenne. Talán piacot is szereznének. Pár hónapja még azt kamuzták ez a cél. Persze a 16GB-os így sem rossz a jelenlegi kínálatban. Viszont csak azért csúszik le az is, mert a másik oldal drágábban adja a minmálisan gyorsabb terméket ennyi VRAM mellett. Cserébe ott izmosabb a feature szett.
A 8GB-os verzió meg... kajak ki a tök veszi majd ezt egy RTX 5060 helyett? DIY-ban kvázi halott cucc. Persze prebuilt konfigok esetén majd veszik a cégek.
Plusz igen. Ugyanazon a néven árulni a nem tájékozott réteg félrevezetése. -
válasz
huskydog17 #71362 üzenetére
Ha csináltak volna egy 12gb-os 9060xt-t ki venne 16-ost
-
hahakocka
őstag
GPUSHOKK: Zeus fenyített az AMD előremenekült!
Ez a srác nagyon biztos a 9080XT-9090XT ben mintha hivatalosan bejelentették volna kb . Semmi se 100% még. Eleve mikor jönne? Év végén? Meg ez most szembe menne részben hogy mi csak a középkategóriát akarjuk kiemelni. Szerinte amiatt hogy csak GDDR7 re váltanak meg pár új dolog miatt nem lesz sok + fejlesztési költsége emiatt sokkal olcsóbb lehet a 5080 super-5090 nél hát ezt kétkedve hiszem egyelőre. S hogy csak egy 9070xt lesz az új rammokkal. A ZEUS ról nem is hallottam ez pontosan milyen GPU project s kik tervezik?
-
PuMbA
titán
válasz
huskydog17 #71362 üzenetére
AMD-nek húznia kellett volna egy Intel-t és 12GB-ossal jönni
Ez az ugyanazt a 8-16GB-os kártyát megcsináljuk jó, de nincs benne elég átütő erő ilyen market share-bőli gyors kitöréshez. Nincs benne az, hogy "Hú, ez valami váratlan és meglepődtem!". Hanem csak az van, hogy: "Jó-jó, ugyanaz a felállás mint tavalyelőtt. Tudjuk már."
-
huskydog17
addikt
válasz
Busterftw #71359 üzenetére
Senki nem kapott 8 GB-os kártyát az RX 9060XT-ből. Az AMD pontosan ugyanazt csinálja itt, mint az NVIDIA a 5060Ti esetén: kizárólag a 16 GB-os változatot küldik tesztelésre.
CB:
"ComputerBase hat zum Start die 16-GB-Version der RX 9060 XT im Test, die 8-GB-Version hat AMD wie Nvidia bei der Ti nicht bemustert."Hardwareluxx:
"Die Radeon RX 9060 XT wird es wie die GeForce RTX 5060 Ti in zwei Varianten geben: Einmal mit 16 GB an Grafikspeicher und einmal mit 8 GB. Vorab an Samples verteilt hat man nur solche mit 16 GB Grafikspeicher und auch für den morgigen Test und die weiteren Karten heißt es: nur Varianten mit 16 GB."És igen Linus azon kevés nagy tesztelők közé tartozik, akik ezt szóvá teszik és nem csak az NV-nél drámáznak. Érdekes módon a HWU például most nem drámázott emiatt.
Sajnos az AMD olyan nagyon vakon
másoljaköveti az NV-t, hogy még a hülyeséget is azonnal másolják. Gamersnexus Steve-nek igaza van abban, hogy az AMDN-ek most be kellett volna fognia a pofáját most az egyszer, csakhogy pont emiatt, ha már ők is ugyanúgy szégyellik a 8 GB-so verziót, akkor nem kéne verni a mellüket, hogy ők aztán annyira transzparensnek a tesztelőkkel meg így megy ügy közben a kutyának a micsodáját. Az NV legalább nem hazudott ekkorát.
Valahogy az AMD nem képes egy launch-ot se hiba nélkül levezényelni.Amúgy szerintem ez a téma bőven on topic jellegű hiszen mégis a 9060XT-ről van szó. Rosszul látom ezt? Csak nem értettem, hogy b.-vel együtt miért raktátok off topic-ba ezt a dolgot.
A hivatalos válasza az AMD-nek, miszerint regionális tesztelőknek küldenek egy bullshit, ahogy Linus is mondta, itt mindössze arról van szó, hogy az AMD szégyelli a 8GB-os változatot és nem akarják hogy launch napján a tesztelők lehúzzák, azaz ugyanaz a lemez, mint az NV-nél. Mindenben mennek a zöldek után, jóban rosszban őket követik. Mindegy mit csinál az NV, nekünk is azt kell csinálni gondolkodás nélkül és kész.
-
olymind1
senior tag
Németeknél megjelentek az olcsóbb kártyák is:
Sapphire Pulse Radeon RX 9060 XT, 16GB GDDR6, 2x HDMI, DP, lite retail
369€ -ért több boltban10€ -val drágábban 379€ért meg 3 ventis Asusok:
ASUS Prime Radeon RX 9060 XT OC 16GB Graphics Card -
gV
őstag
válasz
Yutani #71335 üzenetére
ma, itthon 10 Ft híján azonos az áruk [link] [link]
lehet változik majd, addig viszont semmi érv nincs a Radeon mellett. plusz ha a szokásos 2 játékomat nézem (AW2, CP2077) PT-vel akkor az van, hogy az nV-vel játszható AMD-vel nem. [link] de, hogy ne csak az én preferenciám legyen, lehet játszani 5060 Ti-on az Indyvel, Wukongal is. (azt már csak zárójelben jelzem, hogy a Portalal is).
véleményem szerint aki 5060 Ti-t vesz 9060 XT ellenében nem a csakazenvé miatt teszi. -
Busterftw
nagyúr
Linusek is megjegyeztek par dolgot errol, ami aztan hir lett:
AMD has limited Radeon RX 9060 XT 8GB sampling based on ‘regional market demand’Nem kaptak kartyat, ami marhasag, mert a legnagyobb csatornakent globalis az audience.
Talalo a konkluzioja is: ....(AMD) draft(s) behind Nvidia, both in good and bad ways... -
válasz
Yutani #71335 üzenetére
Értem az iróniát,de ezért felesleges minősítés hogy aki csakaznvé úgy is az 5060Ti-t veszi. Továbbra is azt gondolom, ha mindkét kártya kapható lenne MSRP-n akkor sem lenne ez annyira egyértelmű helyzet, mert az 5060 Ti felülről közelíti meg a 9060 XT-t ami jesus szerint hol 5 % hol 17 % előny, RT ben átlagban 10%, főleg ha RT ben megterhelő címekről van szó, akkor több, AMD címekben kevesebb. [AMD Needs to Just Shut Up: AMD Radeon RX 9060 XT 16GB GPU Review]
Ott a DLSS4 , a ray reconstruction, a többi kissebb nagyobb ficsőr.
23 % kal több vagy a 9060 XT 18 % kal olcsóbb és kb 7- 10 % kal lassabb is. ...Hozzáteszem msrp-n.
10 % meg igen benne van az hogy Nvidia, megszokott környezet ,jobb-elterjedtebb felskálázás, némileg jobb teljesítmény, tehát továbbra is azt gondolom hogy ez nem egy csakaznvidia fanboyoknak jó vétel az 5060Ti, hanem úgy általánosan nem egy kiemelkedően jó ajánlat az 5060Ti melletta 9060XT , mert 80 dollár az akkor is csak 80 dollár. Az egyik 140 ezer a másik 170 ezer ez számszerűsítve akkor sem nagy kiadásbeli különbség egy piacvezető gyártó javára főleg ha cserébe többet is nyújt...A másik dolog, hogy pont te írtad az 5060Ti esetén hogy szinte zéró előrelépés.Nos azért ad 20-25 % előrelépést és 70 dollár árelőnyt az előző , 4060Ti 16GB generációhoz nézve.
A 9060XT esetén teljesítményben kapsz egy 7700XT-t ami 449 dolláros indult anno, aztán 400 dollár alatt futott ki...
Azaz itt kapsz most egy 7700XT-t 70 dollárral olcsóbban ahhoz képest nincs előrelépés, tehát az 5060 Ti az elődjéhez nézve jobb.A nevezék anniyra eltérő az AMD-nél hogy esélyed sincs egymáshoz mérni akár csak 3 generációt szval ebben is ügyesek.
-
Úgy nézem AMD sem különb az Nvidánál. [link]
"igor's Lab about the launch procedure of the Radeon 9060 XT:
- his NDA was clearly for June 5
- Igor publishes at risk on June 4 (as he sees other reviews go online)
- AMD called Igor back: others are allowed to publish on June 4, but Igor only on June 5" -
mozsazsolt0
kezdő
válasz
S_x96x_S #71354 üzenetére
Akkor már nem fontos az amd 40%-os dvga részesedése, mert úgyis halott a piac.
És ha jól látom a 2025 Q1-es rekord nvidia gaming bevétel sem a GDDR7 chipek eladásából "lett".
és itt lehet kommentelni:
https://prohardver.hu/hir/jon_peddie_szomoru_jovot_vetit_elore_dedikalt_gpu.html -
Busterftw
nagyúr
válasz
S_x96x_S #71354 üzenetére
Ha nem vagy biztos, akkor kerdezz, mert itt epp azt mondom, hogy ha visszakoveted a topikot, akkor logikusan a dvga-rol volt szo, ezert irtam, hogy ez a JPR stat nem a legjobb.
https://prohardver.hu/hir/jon_peddie_szomoru_jovot_vetit_elore_dedikalt_gpu.html -
S_x96x_S
addikt
válasz
Busterftw #71353 üzenetére
Ebben a topikban több diszkurzus folyik párhuzamosan
és ha logikailag nem kötöd össze a kommentedben a diszkurzusokat,
akkor nem lesz egyértelmű, hogy mire gondoltál.Főleg, hogyha nem azt írod, amire gondoltál.
Az AMD GPU-k jövője kapcsán fontos lehet a trend:
JPR: "Overall, GPUs will have a compound annual growth rate of -6.1% from 2025 to 2028 and reach an installed base of 2.8 billion units at the end of the forecast period. Over the next five years, the penetration of discrete GPUs (dGPU) in the PC will be 15%."
Busterftw
nagyúr
válasz
S_x96x_S #71350 üzenetére
"Ezt irtad a JPR statisztikára:"
Igen, mert -> "az ezelotti diszkurzushoz (dvga market share, 40% ,Steam stats, dvga eladas) nem a legjobb kimutatas, mert ebben benne van az igpu is.""Persze, az nVidiának nem a legjobb"
En nem ezt latom a Q1-bol az Nvidia 20%-ra novelte a reszesedest."a JPR statisztika inkább hasznos, jól mutatja a trendeket."
A JPR statisztika hasznos, csak a dvga market share diszkurzus elozmenyhez ez a JPR statisztika nem az."valójában arra utalsz, hogy a megfogalmazásod pontosítható lett volna, mert félreérthető volt"
Nem volt az, csak szimplan 2-3napra kellene visszaemlekezni, illene visszakovetni a vitat.
Ha neked ez nem megy, az egyeni problema.
Nem kell megmagyarazni helyettem, hogy en mire gondoltam koszi.
Minden visszakovetheto, ott van feketen-feheren az elozmeny. -
S_x96x_S
addikt
válasz
mozsazsolt0 #71351 üzenetére
itt lehet kommentelni:
mozsazsolt0
kezdő
válasz
S_x96x_S #71350 üzenetére
"Ráadásul a gaming dGPU egy inkább a kihalás szélére kerülhet. ( JPR - 15% jósol )"
Ha jól értem, mivel össze omlott a kártyavár, hiszen nem a részedről várt adatokat hozta le a JPR, hirtelen a kihalás szélére kerültek a dvga-k, vagyis nem is olyan fontos már.
Holnap ott fogsz járni, hogy az amd szándékosan engedte el a "halott piacot"
Ezért, hogy tiszta legyen:
-5 év rengeteg idő, egy ilyen jóslat 90%-ban nem válik be
-az nv évi 30 millió dvga eladása még mindig elég impozáns a 15% után is
-2023-2024 között épp nőtt az éves dvga eladás, ebből épp nem a JPR konklúzió következik
-de még az nvidia 2025 Q1-es eredménye is a JPR jóslat ellen van: "First-quarter gaming revenue was a record $3.8 billion, up 48% from the previous quarter and up 42% from a year ago. "Aranyos hogy már nem olyan fontos a dvga piac, amin pár napja még 40%-ot jósoltál az amd-nek.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Busterftw #71349 üzenetére
Ezt irtad a JPR statisztikára:
"Ez nem a legjobb, mert ebben benne vannak az IGP-k meg minden is."
Persze, az nVidiának nem a legjobb,
de az Intel-nek és az AMD-nek meg igen.És a számok is azt mutatják, hogy
az AI, NPU és APU központú fejlesztések erősödnek,
a különálló dGPU-k részesedése lassan, de folyamatosan csökken.
Ezért szerintem a JPR statisztika inkább hasznos, jól mutatja a trendeket.
Ráadásul a gaming dGPU egy inkább a kihalás szélére kerülhet. ( JPR - 15% jósol )És amikor "értő olvasást" kérsz számon,
"Erto olvasast ujra nagyon ajanlom. "
valójában arra utalsz, hogy a megfogalmazásod pontosítható lett volna,
mert félreérthető volt. -
Busterftw
nagyúr
válasz
S_x96x_S #71348 üzenetére
Csak nem arra regaltal, hanem az en hsz-em-re, ami epp azt irja, hogy az ezelotti diszkurzushoz (dvga market share, 40% ,Steam stats, dvga eladas) nem a legjobb kimutatas, mert ebben benne van az igpu is.
De legkozelebb ha RDNA4-rol beszelsz, akkor majd beirom valaszkent, hogy mekkora kiraly volt az AMD Élan SoC, hiszen "AMD topikban vagyunk".
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Busterftw #71347 üzenetére
> Az erto olvasas arra vonatkozott, hogy DVGA piacrol ment a diszkurzus.
Az "AMD topikban vagyunk"
És én egyértelmüen a belinkelt ( #71338 ) JPR 2025Q1 -es "TOTAL PC GPU SHARE" statisztika -ra fókuszáltam.És mivel te is azt kommentelted;
jóhiszeműen feltételeztem, hogy a ""TOTAL PC GPU SHARE" -re vonatkozik a kommented.A DVGA csak annyira lett megemlítve a JPR -ben, hogy csökken a részarányuk.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Busterftw #71345 üzenetére
( az értő olvasásom alapján )
> De az sem vilagos ez miert jo az AMD-nek, amikor overall csokkent a market share.
- mert az AMD éves részarány (2024Q1) 16% -> (2025Q1) 17% -ra felment.
- és az AMD 2024Q4 -ben 18% - ami jobb mint az nVidia 16% .
- és 2025Q1 -ben az AMD az nVidia között nem nagy a különbség
( AMD 17% - nVidia 20% ) -
PuMbA
titán
válasz
Yutani #71342 üzenetére
Március 19-ei hír: AMD reportedly shipped 200,000 Radeon RX 9070 graphics cards already. Szinte mindet eladták, ennek benne kell lennie a Q1-ben
Itt az lehet, hogy az NVIDIA még többet adott el.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Busterftw #71339 üzenetére
> Ez nem a legjobb, mert ebben benne vannak az IGP-k meg minden is.
az AMD-nek ez a legjobb.
Különben is - a JPR is is irja, hogy a dGPU aránya egyre csak csökken.
Most ~ 22 -23% lehet - ami lemegy 15% -ra.
JPR: "Overall, GPUs will have a compound annual growth rate of -6.1% from 2025 to 2028 and reach an installed base of 2.8 billion units at the end of the forecast period. Over the next five years, the penetration of discrete GPUs (dGPU) in the PC will be 15%." -
válasz
Már ez sem az RDNA4 állítólagos csúcs eladási mutatóját tükrözi. Most még inkább kíváncsi vagyok a dVGA chartra. Bár nem tudom, a Q1-et érinti-e az RDNA4, vagy csak Q2-ben látjuk majd a csodát.
-
hahakocka
őstag
válasz
Yutani #71335 üzenetére
Hát igen régóta így megy ez a kategória is amit írsz. Ha márkahűség számít mindegy hogy NV vagy épp AMD sokkal drágább jó lesz az . A 10-20W difi nem igazán áramszámla bedöntő mérték. Meg mint írtam már párszor Steamen benne vannak az india, koreai, kínai, japán, thai , indonéz stb ázsiai netkávázók, versenyző gamerek s hát ott nem 2 en vannak így lakosságukat is tekintve :D ez kicsit torzít azon pl hogy ha valaki 5070, 9070 et 5080 at vesz hát nem sokan fognak használni ilyen kártyákat, az adatokat szolgáló bázisból arányaiban. Ezenkívül sokszor nem frissül (pl aki PS5 re váltott vagy már lett 2 új gépe azóta
de bent marad) random dobja be valakinek a válaszadás lehetőségét is. Ahogy Abu is írta a statisztikai módszertan stb fontos lenne ezt amúgy tudni. De tény eddig 3060-4060 ment most majd 5060 lesz az első én is tartom
-
mozsazsolt0
kezdő
válasz
Busterftw #71339 üzenetére
Ez az első szemle a JPR adatokról. 3000 dolcsi a teljes kimuatás, biztos több online sajtó megvette és mai nap szemlézi, ezért várhatóak a későbbiekben csak dvga adatok is. Nagy változást nem várok, hiszen már itt is megjelent volna az az amd 40% market share felé menetelés, ha igaz lenne. Sajnos a verseny továbbra is egyszereplős.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Ez nem a legjobb, mert ebben benne vannak az IGP-k meg minden is.
-
mozsazsolt0
kezdő
2025 Q1 VGA
"As indicated in the following chart, AMD’s overall market share decreased by -1.6% from last quarter, Intel’s market share decreased by -2.1%, and Nvidia’s market share increased 3.6%."
Nahát. Tudom, tudom, várjuk meg a Q2-t, aztán a Q3-at...nem lesz semmi különbség. Ha a megjelenési hónapban nem tudott érvényesülni az a 400e eladott vga
, akkor később sem fog.
-
-
Az, hogy néhány százalékkal lassabb és többet fogyaszt 10 Watt-tal, a kutyát nem érdekli, ha $80-ral kevesebbet kell érte fizetni a kasszánál, mert az árérzékeny réteg veszi ezt a kategóriát. Aki viszont csakazenvé, az úgyis az 5060 Ti-t veszi. F@$7t, a sima 5060-at veszi, az lesz a következő Steam bajnok úgyis.
-
S_x96x_S
addikt
AI - szoftver terén erősít az AMD. ( és rá is fér az AMD-re )
"AMD Acquires Brium to Strengthen Open AI Software Ecosystem"
https://www.amd.com/en/blogs/2025/amd-acquires-brium-to-strengthen-open-ai-software-ecosystem.html
"""
- Brium’s world-class compiler and AI software experience will strengthen AMD’s ability to deliver highly optimized AI solutions across the entire stack
- Will reduce developer dependencies on specific hardware configurations and enable accelerated out of the box AI performance
- Brium’s domain-specific expertise will expand AMD’s market reach across industries such as healthcare, life sciences, finance and manufacturing
""" -
-
hahakocka
őstag
Szerintem is a 7800xt é lehet így a 9070 ez abból is látszik hogy az eggyel alatta lévő a 7700xt -é lett ma. Vagy lesz még egy 9060XTX?
De kezdettől nekem a 7800xt utódjának tűnt azért nem értettem miért a 7900GRE hez méri még az AMD is. A 9070xt t már simán lehet 7900gre hez is mérni. Vagy megint AMD csak az ár sáv összehasonlítást nézte nem a teljesítmény kategóriásat s + elnevezésit.
260-260e ért lehet már venni 9070 et (7800xt kb 200-215e közt van még) és azért jobb is nála (FHD-1440p ben pl 30 fps majdnem az átlag difi, Forza, AC stb) és ott az FSR4 stb is
-
S_x96x_S
addikt
válasz
olymind1 #71327 üzenetére
Kezd egy kis verseny lenni.
És a nagy árcsaták a 060 -as kategóriában fognak eldőlni,
( vagyis ez határozza meg, hogy az AMD-nek tényleg sikerül -e jelentősen növelni a market share-t. )TPU
"While there's a GeForce RTX 5050 on the horizon, I don't think this will have any impact on the segment of the RX 9060 XT. There have been rumors about a RX 9060 non-XT, I probably wouldn't wait for that either. Maybe Intel has an ace up their sleeves, their bigger Arc Battlemage cards could add more competition, but this late in the game the release date is completely unknown, some rumors say that those cards have been canceled, others say Q3 or Q4." ( via techpowerup ) -
hahakocka
őstag
válasz
olymind1 #71327 üzenetére
Na néztem 4-5 tesztet is hát 1440p ben kemény 1-2 fps volt az átlag difi 5060TI 16gb javára 188-20 game alapján s itt is nagyon látszott mely game heavy NV vagy AMD sponsor de olyan is ami egy pirítóson is maxon kéne repüljön
(Counterstrike 2 khm). RT ben egyik kártya se igazán ajánlott a 25-55 fps átlagokkal ja és felskálázással együtt. Hiába tolják ezerrel itt is az RT t nem igazán képesek 60 fps se átlagba elérni DLSS-FSR bekapcsolva se FHD n, ahol 480p-720p ben (DLSS-FSR beállítás függő) artifatokkal, ghostinggal tolják igazából így 2025 ben.... 4K n kevesebb a képhiba ugye.
Itt csak az ár lesz a kérdés ahogy a tesztek is írták MSRP áron nem kérdés ki a győztes az 9060 XT de kérdés adják e majd ennyiért azonnal?
Daniel Owenre sokan megorwenoltakmert hogy hogy merte 8GB os ellen tenni de ő ahogy amúgy sokszor az AMD is a chartjain az árhoz igazítva tesztel egy ideje. De lesz majd nála 16gb vs 16gb os teszt is.
-
olymind1
senior tag
-
olymind1
senior tag
Az AMD már állított sokmindent, meg persze hogy a drágább modelljeihez hasonlítgatja, hogy ne érezzük úgy hogy mennyivel mennyivel drágább a 7800 XT-hez képest.
Persze tudom hogy nem lehet összehasonlítani 1:1-ben őket, mert új gen, de specek alapján igen hasonlóak, tranzisztor számot leszámítva
Az a 30% meg egy generációs ugrás kb, amit elvárnék 2 évente. A végén meg úgyis mindenki azt vesz amit akar, meg amire telik, sima 6700 10 GB-ról, még mindig érezem van mire váltani amit józan áron is adnak. Node várom a 9060 XT teszteket is, aztán ha nem lesz nagy szám, akkor az RTX 50-es Super szériát, vagy UDNA-t.
-
olymind1
senior tag
Radeon RX 9070 briefly drops below MSRP in Germany for the first time
Alakul, lassan, de alakul, már csak 113€-val kell lejjebb esnie, hogy ténylegesen a nem rég még 500€-ba kerülő 7800 XT 16 GB utódja lehessen
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
hahakocka #71318 üzenetére
Nem tudni, hogy mi alapján jön fel. A gyártók szerint randomizált a minta, de sok utal arra, hogy nem az. Van egy teória, hogy minél többet játszol aktívan online, annál nagyobb az esélye, hogy a kérdőív feljön, ha pedig relatíve keveset játszol, akkor csökken ennek az esélye. Aki pedig még nem kapott azt azzal magyarázzák egyesek, hogy el kell érni egy minimum játékidőt, amiről nem tudni, hogy pontosan mennyi. De itt is van valami furcsaság, mert van aki új regisztrációval kapja a kérdőívet. Szóval senki sem tud semmit. A Valve tudná ezeket a kérdéseket megválaszolni, de nem hiszem, hogy ők ezzel egyáltalán foglalkoznak. Úgy vannak vele, hogy ha majd újra nagyon nagy marhaságot mutat a survey, akkor megint törölnek több millió gépet az adatbázisból és hasra ütésre korrigálják a hülyeséget.
-
Én nem is tudtam eddig, hogy létezik ilyen survey.
Sok éve van steam-em, és linuxon és windows-on is beléptem vele minden gépemen; két laptopon, és 3-4 asztalin.
Mindegyik AMD-s gép; Steamrollertől Zen4-ig. -
hahakocka
őstag
Nekem se dobta be egyszer se pedig 6 éve lassan megvan ez a gép. Kíváncsi leszek majd ősszel, az új gépemnél bedobja e. Az előző Intel NV majd AMD GPU-s gépen bedobta 2015 előtt még. Nem tudom mi alapján dobja be? Eleve ha észlel egy új gépet vagy teljesen új belépést ott nem dobná fel alapból?
-
zseko
veterán
válasz
mozsazsolt0 #71280 üzenetére
2011 óta van Steam-em. Egy kezemen meg tudom számolni hányszor dobta fel eddig a hardverfelmérést, pedig többször cseréltem hardvert mint öt.
Jó hónapja vettem a 9070XT-t, rá ~1 hétre az 5700X3D-t. Segítek azóta hányszor dobta föl a felmérést: nulla.
Szóval nem, nem kérdezgeti és dobálja fel a hardverfelmérést pár gépindítás után. -
hahakocka
őstag
Na 9090XT is előkerült a jósló mestertől
MLID től. Az már fantázia lehet kb
9080xt akár lehetséges is de 9090xt mi ellen mennyi fogyasztással?
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Busterftw #71310 üzenetére
Nem tudtam szerkeszteni.
"Csak a tudományra lehet alapozni."
Oke, de akkor legyunk konzisztensek, ezentul a ilyen-olyan leak meg "iparagi" pletykat aztan le ne hozd am PH-n, meg a wishful thinking AMD-s strategiakat a jovore nezve.
Mindent csak merhetoen, tudomanyosan ezentul, alatamasztva.Ezt te sem gondolod komolyan. Tele van a vilag olyan dolgokkal amik nem tudomanyosak, de megis le lehet beloluk szurni ezt-azt.
-
válasz
mozsazsolt0 #71311 üzenetére
Inkább az adatszolgáltatás hibája, hogy bár nem jelenik meg a 0,15% alatti új tétel, de az ugyanezen határ alatt lévő régi tételek igen, még a nullásak is. (Joe nem törölte őket a publikációból?) Legyen már akkor konzekvens a dolog.
-
mozsazsolt0
kezdő
A példán olyan tétetlek vannak, amikor valamikor 2025 január előtt már voltak 0,15% fölött.
Vagy azt akarod mondani, hogy a példán szereplő első tétel: Radeon HD 7970M, ami 2012-ben jelent meg, 13 évvel ezelőtt, most került fel a steam statba?
Vagy a GTX 680MX, ami szintén 2012-es kiadás, most került fel?
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Busterftw #71308 üzenetére
Várj. Itt egyáltalán nem az a gond, hogy nem 100%-osan pontos az adathalmaz. Ez egyik statisztikánál sincs így. A gond az, hogy a Valve nem írja le a módszertant, emiatt nem lehet tudni, hogy milyen adatokat hogyan dolgoznak fel. És ez nem egy adatgyűjtési probléma, hanem szimplán dokumentációs. Enélkül nem statisztika a statisztika. És ez nagyon kritikus, mert tudnod kell, hogy milyen alkalmazott módszertanról van szó, hogy a statisztikát komolyan lehessen venni.
Ez mindössze egy dokumentum kiadását jelentené a Valve-nak, és az, hogy ezt nem teszik meg, jelzi, hogy mennyire nem tekintik ők sem ezt statisztikának.
Mégis ott vannak. Tehát nem lehet igaz, hogy 0,15% kell, hogy külön legyenek választva.
#71310 Busterftw : Csak a tudományra lehet alapozni. Ezt az emberiség évezredes történelme bizonyítja. Emiatt, ami nem alkalmaz tudományosan elfogadott módszereket, arra nem lehet alapozni. Abba maximum az ember hitet tehet.
-
Busterftw
nagyúr
Mar valaszoltam a masik topikban erre.
"Érted, hogy miért baj ez?"
Csak neked meg a kolleganak baj itt. Az AMD/Nvidia trendekhez/piaci valtozasokhoz, user preferenciakhoz koze nincsen, csak cherrypicking megy.Leirod ugyanazt kethavonta amikor elojon a Steam statisztika, de nem veszed eszre hogy senki mas nem tekinti 100%-os pontos adathalmaznak.
10+ eve jelent rola mas tech forras is, meg ott is elmondjak, hogy nem 100%-osan pontos.De nagyon sok mindent igen, ami vegul korrelaciot mutat a penzugyi jelentesekkel, az user preferenciaval es a globalis piaci reszesedessel.
Mindezt eveken es generaciokon at.Arrol nem tehetunk, hogy az itteni eredmenyek nehanyotoknak hidegzuhany, es teljesen szembemegy (evrol evre ugye) par wishful thinking AMD-s hozzaszolassal.
Abu85
Azert ilyen gagyi szintre ne menjunk mar le, mint S_x96x_S "peldaja".
Azok a GPU-k nem 0.00%-al kerultek fel oda. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
mozsazsolt0 #71306 üzenetére
Kaptál már példát egy korábbi hsz-ben. Ha az nem elég, akkor arra a következtetésre kell jutnom, hogy ott folytatod, ahol abbahagytad a korábbi kitiltásaidkor. Még egyszer leírom, hogy ez nem túl hasznos a jövőbeli karriered szempontjából. Bízom abban, hogy érted, hogy mire gondolok itt és változtatsz. Ha nem, úgy is jó.
-
mozsazsolt0
kezdő
Jól láthatóan minden új tétel 0,15% fölött kezdett. De szívesen látom a példát az ellenkezőjére. Addig is, a kifutott tételek listája, amik egyszer már voltak 0,15% fölött, valamikor 2025 január előtt, nem bizonyíték, ellenben jó félrevezetésre. Most mondjam kinek kell ilyen trükköket alkalmazni?Innen van egyébként. https://store.steampowered.com/hwsurvey/directx/
Akkor marad az egy user error-os forrásod, két helyre beírva, hogy nem jó a steam?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
mozsazsolt0 #71304 üzenetére
Ő már mutatott képet a bizonyítékáról. Te viszont nem. Én csak szemlélem az eseményeket, főleg az tetszett, hogy engem is megvádoltál most azzal, hogy vádaskodok. Mit gondolsz ez mennyiben segít majd neked abban, hogy újrakezd itt a korábbi kitiltásaid után?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
mozsazsolt0 #71302 üzenetére
Tehát hazugsággal vádolod S_x96x_S-t? Bátor dolog ez tőled sokadik újraregként.
-
mozsazsolt0
kezdő
Nem, nincsenek. Olyanok vannak, ahol már lecsökkent a hónapok alatt az érték, de magasabban volt. A macska rúgja meg.
Akkor marad az a szerencsétlen 1 user 2 helyre beírt bénázása, 2 évvel ezelőttről, mint hiteles forrás a steam össze-esküvésre? A macska rúgja meg. Megint.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
mozsazsolt0 #71300 üzenetére
Pedig vannak. Oh ne, ez ellentmond a hiteles forrásodnak? Hogy a macska rúgja meg.
Még mindig mondhatod azt, hogy a Valve nem tudja, hogy mikor és hogyan jelenik meg valami a statisztikájában. Hárítsd rájuk az egészet, és akkor kijössz belőle, hogy neked is csak hazudott a Valve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Nintendo Switch 2
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen légkondit a lakásba?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Intel találgatós topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Autós topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest