Hirdetés
- MWC 2025: Most akkor van vagy nincs kék Nothing Phone (3a)?
- MWC 2025: Előrendelhető a Nothing Phone (3a)
- Yettel topik
- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kapcsolja ki, kapcsolja be!
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- iPhone topik
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-igu-
addikt
sot, en mostmar biztos is vagyok benne a linked alapjan
"A tárgyalt mű 2013-ban jelent meg először My Only Choice: Hungary 1942–1956 (Egyedüli választásom: Magyarország, 1942–1956) címmel a tengerentúlon, ez év júniusában pedig magyarul is napvilágot látott Vasfüggöny kölnivel – Magyarország 1942–1956 címmel."
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Karácsonyra kaptam egy könyvet, Vasfüggöny kölnivel a címe, és úgy tudom, hogy ez egy eredetileg angol nyelven kiadott könyvnek a magyar változata. A kérdésem, hogy vajon erről a könyvről lenne szó, ez lehet az eredeti?
-
Cs1csó
titán
válasz
elfelejtette #8131 üzenetére
-
Cs1csó
titán
válasz
elfelejtette #8125 üzenetére
Dettó, az idő gyermekei első érdekes egyedi volt a második fárasztott.
A végső arch. első része sem győzött meg hogy azonnal folytassam.
A főszereplő "neurotikus" volta fárasztó. -
válasz
elfelejtette #8125 üzenetére
Nekem az Idő gyermekeiből az első kettő van meg, én őszintén szólva mindkettőt untam. Nagyon érdekes dolgokat vet fel, aztán a kifejtés közben nem sikerül fenntartania az érdeklődésemet. Lehet, akkor ráveszem magam a 3. részre
-
-
brownus
veterán
Víg napot polgártársak!
pár könyvajnáló, gyors felsorolás formájában, félév távlatából kb:
andy weir - artemis, könnyed két estés ponyva, szórakoztató. nem egy hail mary....
robert jackson bennett - lépcsők városa trilógia. az első tetszett, a másodikat kb. a harmadánál félbehagytam... az új főszereplő miatt is.
peter v. brett - rovásember, befejeztem, imádtam. a második rész lassan indult be.
peter f. hamilton - álmodó üresség, ez nagyon baba volt. de ezt még tavaly első félévben.
adrian tchaikovsky - az idő gyermekei trilógia, ez is jó nagyon. a harmadik rész még hátravan..
jay kristoff - vámpírbirodalom 1-2. az elsőt imádtam, a második is jó, de kicsit vontatott lett. de nem bántam meg. életem első vámpíros regénye volt.fura volt ez a sok vér, meg geciség. de tetszett az alapötlet, hogy voltak a dérvérek meg a szentek. meg állandó félhomály, zéró nap most brent weeks fekete prizmáját olvasom, érdekes. tetszik ez a "színes" mágia
a sok fantasy/scifi között volt pár teljesen más tematikájú is.
- konyhakémia, barotányi zoltán
- paleolit edzés, lakatos péter
- a bél agy kapcsolat, ezt néha fellapozom...
- a kamra kincsei, ottolenghi, ez szuperjó szakácskönyv.
- a teljesség felé, weöres sándor, megnyugtat ha a kezembe veszem... kb. a modern bibliám.tevben van: (akár íhatnátok is pár szót róla, hogy tetszett ha olvastátok)
simon jimenez - elveszett madarak
brandon sanderson - ködszerzet sorozat
vonnegut - az ötös számű vágóhíd (mindenki dicséri az írót, még nem olvastam tőle...)
scott lynch - tolvajok köztársasága trilógia -
Dinomano
őstag
válasz
sziszi-fuszi #8118 üzenetére
Köszönöm a tippeket! "Megmolyoltam" a szerzőket, fel is írtam pár címet. Majd "gyűjtőkörútba" kezdek, Xeno, Oxigénia mindenképpen beszerzős. "Laci Zoli"-ra ránézek még, hogy szinopszis alapján melyik könyve a legszimpatikusabb.
Gregor Man-t kellene újraolvasnom. Amúgy, nem tudom miért, de a "Viking visszatér"-ből alig találok régi példányt. A többi könyve nagyobb példányszámban került kiadásra? Azokból mindig találok, nem is keveset. -
Dinomano
őstag
válasz
tibaimp #8113 üzenetére
Magyar sci-fi íróktól mit érdemes elolvasni? Anno Zsoldos Péter Gregor Man trilógiáját nagyon szerettem. (Érdekes, hogy a többi munkáját nem annyira.)
Szentmihályitól olvastam a "Tökéletes változat"-ot, de az nem tetszett különösebben.
Nemere könyvekkel kapcsolatban fenntartásaim vannak, azt ne ajánljatok!
(Sci-fi érdeklődési köröm kb.: Lem, Dick, Asimov, Clarke, Silverberg) -
tibaimp
nagyúr
válasz
leslieke #8110 üzenetére
Ezt a sorozatot vettem meg pár éve: [Cherubion Alkonya sorozat] , de még nem került rá sor.
-
válasz
tibaimp #8108 üzenetére
A második linkről (a nem magyar válogatások) olvastam a másodikat, meg még egyet. Az én ízlésemhez képest kevés bennük a "klasszikus" SF&F (weird, horror és hasonlók rémlenek, nagyon szépirodalmi opusok, stb.) Válogatásból ez jobban bejött: [link] (főleg az eleje.) A második kötet is jó (annak is főleg az eleje). (Időrendben vannak - régen minden jobb volt.
)
-
tibaimp
nagyúr
Ismét a Szukits: [link]
-
Cs1csó
titán
válasz
tibaimp #8102 üzenetére
Szia, az pofon egyszerű, az árukereső szerint 4 ilyen modell van: 2 PocketBook, és 2 Onyx:
PocketBook InkPad Eo -
Dinomano
őstag
Köszönöm az ajánlásokat. Nemrég elkapott a gépszíj, és sok retro sci-fit rendeltem be (szuper jó áron), az egyik használt termékvásárlós, V-vel kezdődő eladós platformon.
Közben kölcsönzős példányban megszereztem a Xenogenezis három kötetét, meg kinéztem a Vörösingeseket is legközelebbre. -
tibaimp
nagyúr
Egy érdekes teszt jött szembe velem, gondoltam beteszem ide:
Elegáns sokrétűség, több, mint egy e-book olvasó - ONYX BOOX GO 10.3 -
válasz
Dinomano #8090 üzenetére
Sokfélék vagyunk, ha nem jött be McDevitt, akkor lehet, hogy nem kellene erőltetni. (Amúgy sok regényét (és pár novelláját) jelölték rangosabb díjakra, de csak egy Nebulát, egy Campbellt és egy P.K.Dick-et sikerült elnyernie, ha jól nézem.)
Én pl. a Xenogenezisből az első kötetig jutottam, de a felétől már azt is csak becsületből olvastam végig.
-
Dinomano
őstag
válasz
k.kristof #8088 üzenetére
McDevittel úgy vagyok, hogy amit olvastam, az olyan közepesnek tűnt. Ha a többi is ilyen, akkor nem tudom, hogy érdekel-e... (V..ted eladós oldalról be tudok szerezni 1-2 kötetet.) A Xenogenezis 3 részét be tudom szerezni másik könyvtárból, kölcsönzésre.
(Anyumékhoz kell majd elnéznem, régen ő is sci-fi olvasó volt, át akarom nézni a régi sci-fi-eit. Korábban már elhoztam egy rakat könyvet tőle, és meg kellene néznem, hogy milyen kincs van még nála.)
-
Dinomano
őstag
Solarist nagyon szeretem, de van, hogy lepattanok Lem-ről. Néha elvagyok a szatirikusabb írásaival is, de van hogy fárasztónak találom.
Cooper és Karl May rendesen ifjúsági irodalom azért.. Nem különben a Tarzan regények. Mondjuk, nekem nagyapám előszeretettel olvasta ezeket felnőtt fejjel is! -
válasz
Dinomano #8082 üzenetére
Könyvvadászat: Jobb könyvtárakban megvan.
(Megyén belül is fellelhetők.)
A "szálka" az híres is, meg tulajdonképpen jó is, de én nem szerettem, talán csak nem passzoltunk össze
(Mo-n két kötetes.) Az Istenemberek I-II (Люди как боги, 1966-1977) az alighanem egy érdekes tapasztalás lesz. Én szerettem, hogy hisz az emberiségben.
#8085 k.kristof Jó meglátás. Azon gondolkodtam, hogy ez vajon Shakespeare-re is áll-e?
-
-
Dinomano
őstag
Gyűrűvilág tervben van, anno kimaradt. A legyőzhetetlen nekem csalódás volt. A hozzá készült előzményjáték miatt olvastam el, de maga a játék (az atmoszférája nagyon jó volt, de) picit csalódás volt (Szintén Invincible néven futott, nemrég jelent meg, talán tavaly vagy tavalyelőtt). Sajnos, a könyv is csalódás volt. Édent olvastam.
Jack McDevitt-től olvastam pár könyvet, de ezeket, amiket felsoroltál, szerintem nem. Köszönöm az ajánlást! (Már csak össze kell vadásznom ezeket a címeket valahonnan.)
Jó pár címet felírtam magamnak (régebbieket): Küldetés a csillagokhoz, Űrhajók a Göncölszekérben, MIDAS, Átkozott lehetőség, Szálka isten szemében, A hold börtönében, Zanzibár, Istenemberek, Brunner: Teljes napfogyatkozás, Henlein: Élősdiek
-
Elemental
addikt
Köszi, hogy ennyien írtatok, jó olvasni ezeket.
Remélem a gyerekem is talál egy lerakhatatlan könyvet, és beindul nála is, mert olvasni szerintem nagyon jó. -
válasz
Kergeboci #8071 üzenetére
Nekünk ilyen egykötetes cuccok voltak a Winnetou-ból is meg Cooper pentológiájából is, az iskolában ott röhögtek rajtam, hogy mekkora batár könyveket hurcolok a táskámban
#8073 sztanozs: igen, May fantáziálásai nagyon mentek akkoriban (életében nem látott indiánt, de még olvasni is csak felszínesen olvasott róluk).
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Elemental #8067 üzenetére
Nem az első könyv amit olvastam, de ez indított be bennem valamit:
Bogáti Péter: Az utolsó ember
Régen én is filmes / sorozatos voltam, de mostanra már teljesen eldobtam őket. Az elmúlt évtizedben rendkívül üressé és sekélyessé vált a filmipar, 0 tartalommal.Az Alapítvány sorozatot mondjuk megnéztem, és ha jön a 3. évada azt is legyűröm, de más könyvadaptációkra már nem vesztegetem többé az időm. A könyvek tényleg többet adnak.
-
Csatlakozom.
Raadasul nekem a szines szagos boritoju Old Shatterhand, Sam (Hawk?), Old Death, Old Firehand, Old Fuletlen (bocs, fejbol nyomom), Winnetou kiszerelesben. Aztan Borharisnya ezerrel.
(kesobb meg wyatt earp konyvek, ami atvezetett fater vegtelen filleres konyveire, onnan meg cerburion ej-hajnal triologia, aztan mar ember legyen a talpan aki kovetni tudta az amokfutasaim) -
Anonymusxx
senior tag
válasz
Simán, kaland-játékokkal nyomtuk általánosban, meg is volt kb a 90%-uk, cherubionos, és a Livingstone féle könyveknek.
Akkoriban próbáltam be egy nem lapozgatósat, az első normál könyv az Árnyéktalanok volt.
Nagyon megtetszett, rá is kattantam a kiadóra, kb az összes könyvet megvettem ami megjelent.
Mára ezek persze már nem adják idősebb fejjel.. Bepróbáltam egy pár cherubionos könyvet, de iszonyat nagy ponyvák, persze 1-2 kivétel van.. -
tibaimp
nagyúr
válasz
Szintén Tarzan
Imádtam! Az évek alatt megszereztem kb. az összeset, amit itthon kiadtak.
Én meg csak reggel tudok olvasni, direkt felkelek induláshoz képet több órával, úgy is el kell végeznem a "folyó" ügyeimet reggel, így egész napra le van tudva a dolog, és én közben olvasok. Este nem tudok olvasni, mert belealszok már én is, azt meg utálom...
-
Elemental
addikt
válasz
Kergeboci #8065 üzenetére
Pontosan ezen gondolkodtam. Gyerekkoromban 2-3 nap volt egy könyv. Szó szerint faltam a könyveket. Ahhoz képest most már alig olvasok. Megvan a napi rutin, és nem szeretek eltérni tőle. Kilenc körül fekszik a család, utána fél 11-ig filmezés, majd megyek a hálóba, és fél óra olvasás.
Amúgy ti emlékeztek, hogy titeket melyik könyv indított el komolyabban az olvasás útján?
Nekem ez a Tarzan könyvek olvasása volt.
12-13 éves koromban találkoztam velük, és szerintem vagy 5x kiolvastam az összeset. -
Kicker
őstag
[link] nagyon jó kis elgondolkodtató..
-
válasz
Elemental #8064 üzenetére
Igen, en is probaltam este, neha mukodik, neha meg elolvasok 10-20 oldalt ugy hogy masnap nem is emlekszem ra. Na, ilyenkor hianyzik a kolyok kor mikor napkozben egesz konyveket kiolvastam mamanal videken, a fa alatt heverve egesz nap.
(most mar csak az mukodott, hogy ceghez bevittem magammal, utkozben, ebed idoben, piheno idoben elo is kerult. Csak most tobb idot toltok ugyfelnel, ahol ez nem mutatna tul jol :D) -
niof
veterán
Kb. 2 éve olvastam Octavia E. Butler Xenogenezis-trilógiáját, szerintem az is teljesen jó, érdekes világot épített. Egyedül a harmadik kötet lezárása nem nagyon tetszett. De odáig teljesen jó.
-
elessar
tag
Harry Harrison Éden-trilógiája: A dinoszauruszok nem haltak ki, fejlett, nem gépeket használó civilizációjuk összetalálkozik a kőkorszaki emberekkel.
1 Édentől nyugatra
2 Fagyos Éden
3 Vissza az Édenbe -
Az utóbbi 10-20 h.sz.-ban javasolt könyveket nyugodtam ajánlom mindenkinek, ha kicsit is szereti a sci-fi-t.
Köszi az összeállítóknak
-
válasz
Dinomano #8050 üzenetére
Még beugrott Jack McDevitt-től a Priscilla Hutchins (Academy) sorozat, aminek tudtommal az első három kötete jelent meg magyarul:
1. Emlékmű a csillagokban (The Engines of God, 1994)
2. Űrhajótöröttek (Deepsix, 2001)
3. Szellem az égben (Chindi, 2002)
Ez ilyen űrrégészeti sorozat, azaz elég jól passzol a megastruktúrákhoz meg a bolygókhoz is. Viszont szakmádból kifolyólag ezekkel nagy valószínűséggel már találkoztál. Nekem mindenesetre nagy kedvencem az öreg. (Az Alex Benedict sorozata is jó, de az ide most nem passzol.)
-
válasz
Dinomano #8050 üzenetére
Esetleg Larry Niventől a Gyűrűvilág (Ringworld, 1970). Az elég mega.
Bolygóról meg elsőre Lem ugrik be: A legyőzhetetlen (Niezwyciężony, 1965), A kudarc (Fiasko, 1986), esetleg az Éden (Eden, 1950), bár ez utóbbiról elég homályos emlékeim vannak. (Mondjuk ezekből inkább csak az első passzol igazán, meg talán a harmadik félig.)
-
Azt nem olvastam, csak az előzményét, a Space Merchants-t - az jó volt és a maga idejében úttörő is, de nem ütött azért akkorát. MW-nak utánanézek
#8050 Dinomano: Halálvilág trilógia? Ott aztán van idegen bolygón felfedezés - kicsit komolytalan mondjuk.
Vagy ha Banks-től nem a Kultúra, akkor esetleg az Algebraist / Száműző - kedvenc alienjeimet tartalmazza, a Dwellereket, akik gázóriásokon laknak, millió évekig élnek, és valami elképesztő bohémsággal szarnak bele mindenbe -
Dinomano
őstag
Átjáró 1-et elolvasom akkor, illetve előre veszem. Űrbázison játszódós jöhet, esetleg megastruktúrán játszódó (Ráma pl.) könyvek is tetszenek. (Meg még az idegen bolygón felfedezős... Talán Alan Dean Fosternek volt egy könyve (picit butus volt, az igaz), amiben a főszereplő egy szilikátbolygón próbált túlélni. Ott érdekes volt az élővilág leírása, milyen is lehetne, stb.)
-
válasz
Dinomano #8043 üzenetére
Az Átjáró (Gateway) szerintem nagyon jó. (Nyilván nem véletlenül kapott mindenféle díjakat, amik akkoriban még jelentettek is valamit.) A folytatásai (szerintem) tucatregények, egyáltalán nem érnek fel az első részhez. (Illetve megölik az első rész misztikumát, mert megadják a válaszokat. Avagy a képzelet mindig szebb, mint a valóság. Már amennyire egy kitalált világ valóság lehet.
)
Én hasonlóan vagyok vele, mint mint a nemrég említett Pörgéssel (Spin, R. C. Wilson, 2005): az alapmű zseniális, a folytatásai viszont...
Az A sötétség balkeze az egyik kedvencem, többször is olvastam. A többinek kb. a kétharmadát olvastam, de annyira régen, hogy inkább nem mondanék véleményt róluk. (A Mélyállomást ajándékba kaptam, de akkoriban nem voltam elájulva tőle. Viszont az is kapott egy Hugo-t, meg egy Locus-t, szóval nem feltétlen a könyvben van a hiba. Lehet, hogy újra kellene olvasni.)
-
Dinomano
őstag
Könyvtáros vagyok, az az a sorozat, ami sajnos nincs meg végig az állományban.
Ami még hosszú sorozat volt, ha valaki a '90-es évek elejéről emlékszik rá, a "Jéghegyek népe".
(Én is moly-ról tájékozódom, ott a sorozatok is rendesen jelölve vannak + jók az olvasói vélemények.)Az én listám (ha már mindenki listázik):
Sötétség balkeze (elkezdtem)
Mélyállomás
Yan játékmesterei
Majd ha az orion felszáll
Sheenard: Városalapítók
Martin: Álomdalok 1-2 (Elég béna szedése van, apró betű, kb. nincs margó, lapszéléig írva van a szöveg (analóg RAR tömörítés), és vaskos kötetek.)
Martin: Lázálom
Égi eszterga
Majipoor 3 kötet
Valis
John Varley: TitánKözben olvasok képregényeket (1984, Királyok és keresztek, Murena).
Különböző szerzők Gulagos és náci táboros visszaemlékezéseit, valamint kozmológiával kapcsolatos könyveket. (pl. "Talentum tudományos könyvtár" sorozatból.)Ami folyamatban van: Elhagyatottság szigetei valamint Robert Sheethalertől az "Egy egész élet". (Első 60 oldal eléggé lehúzta tegnap a hangulatom.)
(Ha valaki olvasta a sci-fiket, akkor megírhatná, hogy mi az ami tetszett, jó; mi az ami kevésbé jött be. A lista az otthon, polcon várakozó könyvekből készült.)
(Még a Pohl: Átjárót, és folytatásait sem olvastam. Azok mennyire jók?)
-
niof
veterán
válasz
elfelejtette #8035 üzenetére
Köszönöm!
-
-
Igen, a masodikat annyira elveztem, hogy miatta ujra elovettem az elso reszt, ugyhogy valojaban 1egesz2/3szor olvastam el a triologiat egyhuzamban. Ilyent se nagyon csinaltam meg eddig. A harmadikban foleg a leptekek amik tetszettek (nagyon kinyilt a vilag), de a kisebb lepteku szemelyes tortenetek es maga a foszereplovel azert mar inkabb voltak bajaim. De majd azt a reszt is ujrazom egyszer.
-
Szerk. : marmint #8026 ra reagalva csak este van
Minden tiszteletem. En meg sem merem mondani, de boven 20 alatt. A csekely listarol viszont legalabb 3 konyv a Harom test konyvsorozat volt, ami eleg sok idot elvett.
Ellenben 68 filmet vegeztem ki, ebbol 32ot moziban (es meg ez is a terv alatt van) . Nem igazan egymas elol vettek el az idot, csupan csak mas kapott nagyobb fokuszt. -
Cs1csó
titán
-
tibaimp
nagyúr
Kb. amit a többiek írnak! Saját példámat felhozva, tavaly május 2-án kezdtem a Forgotten Realms könyveket (Drizzt legendája az összes, Pap ciklus, Zsoldosok sorozat), most tartok a 42-nél, és már "csak" a Pókkirálynő háborúja könyveket fejezem be, és elég is volt egyelőre a fantaziból.
-
csemege86
tag
Nem tudom. Gondolom, szabadidő függvénye, meg emberfüggő. Én például szerintem lassan olvasok. Nem "darálom" le a könyveket rohamtempóban.
Nem számoltam még meg, átlag egy év alatt mennyit olvastam el. Ez az 50-60-70 sok vagy kevés? A bakancslistámhoz képest például kevés. Ha egy szerző megtetszik, akkor A-tól Z-ig mindent elolvasok tőle. És ha mondjuk olyan életműve van, mint egy King-nek, Asimov-nak, Dick-nek, Koontz-nak, akkor le tudok ragadni jó időre. És ez egy darab író a millióból.
-
csemege86
tag
válasz
Anonymusxx #8020 üzenetére
Az is jó, persze. De ebben a fórumban az a jó, hogy személyes tapasztalatokat is kapok a többiektől.
-
niof
veterán
válasz
csemege86 #8017 üzenetére
Amik "hiányos" sorozatok a listában, azokat már elolvastam, azért nem szerepelnek. Persze van még több is, meg non sci-fi is, de főleg azt olvasok, ha éppen olvasok. Hamiltonnak kellene nekiállnom, csak hát a nekiállás, ugye...
Pár éve már elhanyagoltam az olvasást, és nehezemre esik nekidurálnom magam.
-
niof
veterán
válasz
tibaimp #8011 üzenetére
&csemege86
Íme, kb...
Adam Clark Dawson Azur
Adrian Tchaikovsky Az idő gyermekei
Adrian Tchaikovsky A pusztulás gyermekei
Alfred Bester Tigris, tigris
Andy Weir A marsi
Arthur C. Clarke Ráma II.
Arthur C. Clarke Randevú a Rámával
Arthur C. Clarke A Ráma kertje
Becky Chambers Hosszú út egy kicsi és dühös bolygóhoz
Becky Chambers Hosszú út egy közös keringési pályán
Blake Crouch Sötét anyag
Blake Crouch Hamis emlékek
Cixin Liu A halál vége
Cixin Liu A sötét erdő
Frank Herbert A Dűne
Greg Egan Diaszpora
Joe Haldeman Örök háború
John Scalzi Bezárt elmék
John Scalzi Az összeomló birodalom
John Scalzi Pusztító tűz
John Scalzi Az utolsó emperátor
John Scalzi Állati gonosz
John Scalzi A Kaidzsú Állatvédő Társaság
JT.Cobbler Ronnie W. A 144000
Kim Stanley Robinson Aurora
Kim Stanley Robinson 2312
Kim Stanley Robinson A jövő minisztériuma
L. J. Wesley Egy űrállomás-takarító naplója
Martha Wells Kritikus rendszerhiba
Martha Wells Mesterséges sors
Octavia E. Butler A magvető példázata
Octavia E. Butler A talentumok példázata
Orson Scott Card A holtak szószólója
Orson Scott Card Fajirtás
Orson Scott Card Az elme gyermekei
Peter F. Hamilton Pandóra csillaga
Peter F. Hamilton Júdás elszabadul
Peter F. Hamilton Álmodó Üresség
Peter F. Hamilton Mulandó Üresség
Peter F. Hamilton Fejlődő Üresség
Rafał Kosik g.A.I.a.
Robert A. Heinlein Starship Troopers (Csillagközi Invázió)
Robert Charles Wilson Tengely
Robert Charles Wilson Örvény
Robert Charles Wilson Pörgés
Ted Chiang Kilégzés és más novellák
William Gibson A Periféria -
tibaimp
nagyúr
válasz
elfelejtette #8012 üzenetére
Ja igen, a Térség sorozat kimaradt
azt is olvastam. (a novellás kötetet nem, nem vettem meg)
-
aujjobba
addikt
válasz
elfelejtette #8012 üzenetére
A Tersegbol a Babilon hamvainal tartok, egyelore tetszik, varom mi lesz a vege.
Foleg miutan a filmsorozat hirtelen befuccsolt, es nem boncolta ki a Laconia szalat sem.
Egyetlen kritikam, hogy eleg hosszuak a konyvek, kicsit talan tul reszletesek.Asimov-ot kb. mindet elolvastam, hihetetlen kerek univerzum.
-
elfelejtette
veterán
Nálam a közelmúltban olvasott sci-fi lista nagyjából ez:
S. A. Corey - Térség könyvek 9+1 novellás
Orson Scott Card - Végjáték sorozata
Cixin Liu - A háromtest trilógia
Adrian Tchaikovsky - Az idő gyermekei sorozat
Adrian Tchaikovsky - Végső architektúra trilógia
Andy Weir - A Hail Mary küldetés -
tibaimp
nagyúr
Amikor nálad lesz a kobo, a sci-fi listát betehetnéd ide, mert engem is érdekelne!
Sci-fi-ből olvastam az Asimov-okat, kb. az összes SW-t, némi ST Voyager-t (legalábbis, ami megjelent magyarul) és a Hyperion/Endymion sorozatot. Most készülök majd az Alien/Predator/AvP összes könyvet elolvasni, ami megjelent itthon, csak még előbb be akarom fejezni a Pókkirálynő háborúját, de most elegem lett a fantaziból egy időre (sok volt ez az 46 darab Forgotten Realms így "egyszerre")...
-
-
Dinomano
őstag
Emlékszem, valamelyik jó fej kiadó eljátszotta, hogy megjelentette filmes borítóval újra a robottörténeteket. Azért (ha valaki laikus) ez elég megtévesztő lehet. Valaki megveszi, azt hiszi hogy a film regényváltozata, és talál bent egy rakat novellát, ami köszönőviszonyban sincs a filmmel.
-
niof
veterán
Tudom, hogy nem Asimov műve. Emlékeim szerint az eredeti könyvben is volt olyan novella, ahol a robot a 3 törvény miatt dilemmázott, hogy mit csináljon, és talán meg is hibásodott miatta. Ha ebből az aspektusból nézem, a három törvény dilemmája, igazából teljesen jól elhelyezhető. Egy jó történetet csináltak belőle, a film is jó volt. Én gond nélkül be tudom illeszteni fejben abba az univerzumba.
-
niof
veterán
válasz
elfelejtette #8000 üzenetére
Nekem van vagy 50 sci-fi regény, amit el kéne olvasnom, és megmondom őszintén, Asimov-ot nem terveztem. Az Alapítvány valahogy soha nem mozgatott. Aztán lehet, hogy egyszer arra is rászánom majd magam.
-
Ha a 2004-es filmre gondolsz, az olyan értelemben passzolt, hogy az is robotokról szólt.
De egyáltalán nem Asimov történetein alapult, csak a stúdió kérésére utólag átvettek pár koncepciót tőle (talán Asimovot jobb húzónévnek találták, mint Jeff Vintar-t.) De a filmbéli történet (
) sokak szerint teljesen szembe megy az Asimov által elképzelt keretekkel, és természetesen a részletek sem nagyon stimmelnek.robotlázadás
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- Hisense LCD és LED TV-k
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Spórolós topik
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- aquark: Tapasztaltabb motorosok segítségét kérném!
- MWC 2025: Most akkor van vagy nincs kék Nothing Phone (3a)?
- Házi hangfal építés
- Videó stream letöltése
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest