Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
nandow #214987 üzenetére
Régebben ez volt a mondás, ma már szofisztikáltaban fogalmaznak:
"A hibrid komponensek (nagyfeszültségű akkumulátor, nagyfeszültségű akkumulátor vezérlőegysége, hibrid központi vezérlőegység, hibrid inverter és konverter) esetében a garancia vonatkozik minden olyan meghibásodásra, amely normál üzemeltetési feltételek mellett következik be, és visszavezethető valamely alkatrész gyártási hibájára vagy szerelési hiányosságra."
Tehát ha nem használod és önkisülés miatt degradálódik az akksi akkor az nem garis probléma. -
Xero
nagyúr
válasz
nandow #213190 üzenetére
Lehet benne valami. En 183 centivel vidaman elvagyok elol es magam mogott is. Azok kozul amikhez tudom hasonlitani egy C mercihez vagy 3-as BMW-hez kepest nagyon sok a helyem, viszont egy Superb ehhez kepest balterem elol, de foleg hatul.
Mi megkockaztatjuk a csaladot a sedannal, bar meg csak idenre van betervezve az elso poronty es max 2-ig megyunk el. Raadasnak nyilvan veszek majd valami kombi/egyteru izet (nem suv-t ha lehet) asszonynak, igy azzal kicsit athidalhatom ha 2 babakocsit kell bepattintani. -
Xero
nagyúr
válasz
nandow #213181 üzenetére
Ahogy irtam nem volt annyira becelozva semmi, csak az Opeleket es Fordokat zartam ki. Amiket neztem: Kia Ceed SW, Kia Proceed, Kia XCeed, Skoda Octavia, Skoda Superb, VW Golf, VW Passat, Audi A4, Seat Leon. Mazdahoz eloszor 3-4 hete jutottam el, de akkor is 3-as Mazdan gondolkoztam, viszont ott ritka az erosebbik meg nem X-es motor, illetve kicsi a csomagtarto igy az kiesett. Ezek kozul a Kia-k voltak a favoritok, az uj vasarlast is eleg komolyan megfontoltam, de a szallitasi idok elremisztettek.
Aztan teljesen veletlenul egy sielesbol hazaestunk szombat este, az uton meg felcseszett az auto. Vasarnap szembejott a 6-os hahu-n, hetfon mentem megnezni majd foglalozni.Igen szeretnek, de meg nincs eldontve hol fogja megkapni. Eloszor elviszem meg Mirai-ba, hogy ok is a nevemre irjak, plusz rakerdezek, hogy mennyiben erinti a garanciat az alvazvedelem. Tudtommal ok is csinalnak ilyet vagy rajtuk keresztul, igy lehet sumakolni fognak. Ha negativ a valasz, akkor meg az importort megkerdezem, majd utanajarok ar/ertekben hol dolgoznak a legjobban.
-
válasz
nandow #212156 üzenetére
De tényleg értelmes választás lenne..
-
macilaci78
nagyúr
válasz
nandow #210223 üzenetére
A gyerekülés nem lóg le az ülőlapról, simán befér. Hogy a gyerek mennyire tudja kinyújtani a lábát, mire eléri a háttámlát, az a kérdés.
Én 196 cm magas vagyok, de a kb 170 centis főnököm után előre kell húznom az ülést és felhajtanom a háttámlát. Szóval az üléspozíció is számít. -
-
válasz
nandow #208823 üzenetére
Csak annyit hogy rendesen kerülnek vissza motorhibával, de további részleteket nem tudok. És sajna ez a valaki mondta kategória, de ebből nyugtalanítóan sok (kb úgy ahogy az első volvo T8 plug in hybridről jöttek a hírek hogy sok időt töltenek traileren...). Úgyhogy még évek mire ebből bármi biztos infó lesz. De kisebb részben ezért nem kapott több esélyt tőlem a rav4 mellett a kuga (nagyobbik rész hogy az üléseit st kivételével lehúzták majd mindenhol, pedig hangszigetelés és hifi részben könnyen lehet hogy jobb).
-
szabonagyur
félisten
válasz
nandow #204837 üzenetére
Bármennyire is jó autó lehet, sajnos soknak érzem ezt az ár/km párost, főleg, hogy 6,4-6,6 a kiinduló pont, esélyesen 7M-ig el kéne menni, az meg már újabb +1M a 6-hoz képest.
Pluszban ennyi km-nél előjön az nálam, hogy kitudja hogy használták az automata váltót. Gondolom olajcsere itt is kéne, hogy legyen stb.
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
nandow #204403 üzenetére
Önálló benzinest nem szeretnék venni.
Maga a Mazda külsőre először tetszett, de már hogy is mondjam, valhogy nem adja. Tudom, nagyképűnek tűnök, de ugye ízlések és pofonok. (ízlésen pedig nem érdemes vitázni.)
Valahogy a német tervezés jobban bejön.
Én diesel párti vagyok, de a zöld szél engem is fújogat, no meg a pénztárcámnak sem mindegy, hogy mennyiért teszek meg 1 kilómétert. Ráadásul tudnám otthon tölteni, sőt ha muszály lenne, még napelemet is tudnék feltenni a nullát közelítő üzemanyag ár kedvéért.A felvetődött váltáshoz az is hozzájárul, hogy életstílusban is volt változás, inkább városban járunk, de van minimum havi 1 db kb. 6-700 km út is.
Így viszont majdnem kijön 1/2-1/2 részben a város - pálya arány. -
válasz
nandow #202671 üzenetére
A dízel az konkrétan problémás, a benyás az nem vészes, de néha ott is van fejvakargatás (ahogy a kia 1.4/1.6 osoknál is meg szoktuk említeni, de attól még azok sem betegágyak).
Bdanyy: évi 25-30K mellett fontos a fogyasztás is, és egy élhető dinamika, a fenntartási költségek/megbízhatóság, meg a számomra szimpatikus karakter. Kedvenceim az 1.2 Pt (130 a kompakt testekben; pároméban a szívó változat van), és az 1.4(/1.5) (140/150)csí. Azért az erősebbek, hogy középen ne hagyja abba amit elkezdett, lóerőben a 110/125/130 is elég lenne. Főleg a 2016-2017 utáni mezőnyből (újabb revíziók).
A Fiat, Kia/Hyundai meg a Renault (meg Suzuki) háza táján is van korrekt 1.2-1.4 turbós benyás motor, de a körítésben a C4P vagy 308/Leon állnak hozzám a legközelebb. -
válasz
nandow #202665 üzenetére
Korai változatoknál alacsony olajnyomás a szivattyú miatt, kokszosodásra visszavezethető egyenetlen járás (ennél a motornál ez nem annyira jó, nagyon ki van élezve a kopogáshatár), gyengülés illetve kopogás (több alkalommal cserélnek drága kopogásszenzorokat, feleslegesen) pl fals levegő vagy az olajlecsapató hibája miatt. Sw frissítés kell 2015 április és 2017 november közötti motorokra, mert hiányzik/hiányozhat a tiltás (egy félreváltás esetén a motor megszívta); később 2018 november - 2019 május) a változó szelepvezérlés miatt.
Eredendően megbízható a motor/autó. Volt pár visszahívás, meg idegesítő (főleg peres gumival) a tpms szűk toleranciája pl autópályázásnál. Főleg a hatosnak olvastam utána, de elég hasonló a technika a kettőben.
szabonagyur: Szerencse hogy a Swift nem túlátazott...
Mindkettőnek megvannak a konstrukciós sajátosságai, megbízhatóak, de nem hibátlanok. De sokkal minőségibb, praktikusabb autónak tartom a Jazzt (kettő között van a Splash). Akinek akkora autó elég, annak a tpca törpéket is szoktam javasolni. De mind kényes az olajra (a jazz ill az 1KR-FE jobban), fékolajra (Swift jobban), H4-es light világításuk és félautomata ablakaik vannak.
De ennyiért akadnak rendesen világító, európai emberekre is kényelmesen/jól beállítható kisautók is, amik szintén jók. -
Zsombe
senior tag
válasz
nandow #201337 üzenetére
Szerintem van különbség a sedan és TS/hachback verziók között. Az utóbbi kettőre sokkal több a panasz.
Nekem sedan van. Zajszigetelése 140km/h-ig rendben van, gördülési és szélzaj alig hallatszik be. Egyedül magasabb emelkedőkön jön meg a hangja az eCVT miatt, de az sem bántóan zavaró.
Egy hiba volt minőség/zaj tekintetében: nem teljesen leengedett állapotban lévő első ablakok rossz úton néha zörögtek, de ezt garanciában orvosolták. Azóta nincs zörgés vagy nyöszörgés. -
gaborn1
tag
válasz
nandow #201337 üzenetére
Nekünk is ilyen van, 2019.09-es.
A hangszigetelés rendben van szerintem olyan 140-ig, felette nem szoktam járni, de 2 éves sincs a kocsi még és a hangszórók meg a jobb első üveg rossz úton zörög, ezelőtt Avensisünk volt (2014-es), az meg se mukkant, következő nem Toyota lesz, ha ennyire leadták a minőséget...szerk: most megy 2 éves szervízre, 25k km van benne, tehát szarrá sincs hajtva.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
nandow #190247 üzenetére
Most vettünk lakást, de még jönnek a babacuccok is horror áron, szóval megpróbálok addig nyújtózkodni, amíg a takaró ér.
Most nézegettem a CT200h-t is. Annál a csomagtartó lehet problémás, de azt írják, hogy hosszúnak hosszú, tehát szvsz. egy iker babakocsi elfér benne összecsukva. Ezenkívül csak jókat írnak róla. Olyanokat, hogy közel 200k km-nél semmi hibája sem volt, még izzót sem kellett cserélni stb... Ilyen autóra van szükségem. Nem érdekel, ha drága a szerviz, csak ne kelljen havonta cseszekedni vele... -
emvy
félisten
-
emvy
félisten
válasz
nandow #183332 üzenetére
Kényelmes. Hátul és elöl is jók az ülések. Viszont azt hiszem nem volt ülésszellőztetés (Rav4-ben volt), másrészt az infotainment elképesztő elavult. Android Auto vagy Carplay még nincs. De tágas, szellős, kényelmes, a CVT meg olyan, amilyen (engem nem zavar).
Én simán vennék Camryt, ha a sedan forma és az infotainment nem gond. 2020-ban már lesz Carplay meg Android Auto is.
A RAV4 is tök jó, belülről nekem sokkal jobban bejött, mint az Alfa Stelvio például. Sokkal tágasabb.
Ja, voltam Mazda meg Alfa szalonban is. A Pappas volt még a másik nyomorult hely, elképesztő rossz salesessel, kb. ki se akarta nyitni az autót. A Mazda rendben volt.
Leginkább egy Toyota hajtáslánc + Mazda 6 belső + VW infotainment + Skoda Superb tér + Volvo ülések kombó kellene
-
Cifu
félisten
válasz
nandow #183197 üzenetére
Azért próbáld ki alaposan (tesztúttal), mert nekem a Corolla E210 még tesztúton se tűnt olyan vészesnek, de a sajátomban, mikor hosszabb úton fészkelődök, bizony kellett egy idő, amíg megtaláltam egy vállalható pozíciót. A Camry-be csak beültem a szalonban, vezetni nem vezettem, de fejtér terén csak kicsivel volt jobb, mint a Corolla.
-
Tin
veterán
válasz
nandow #182527 üzenetére
Igazából visszaolvastam az egész thread-et, és meg kell követnem tboy93-at, mert valamiben nem volt igazam. Az eredeti kérdés 80% országút volt, és max 7 literes fogyasztás, a 8gen 2.0 Accord azt tudja ott. Városban ugyan 10 litert is bekajál, és egy modern turbós országúton elmegy 5-6 literből, de a 7 litert tudja ez is.
Amire én reagáltam, az a “És nem kicsit fog jobban menni.” rész volt, ott én kicsit túlzásnak érzem, mert azt érzékelteti, mintha a 2.0 Accord egy rakéta lenne. Nem az. Simán lehet vele előzni, ha visszaváltasz, megy is, ahogy kell, de azért nem kell túlmisztifikálni.
Amúgy igen, pontosan ezt a típust akartam 5 éve megvenni, próbáltam is, végül nem ez lett, de nem bántam meg. Mentem vele, szerintem is bőven elég átlagos használatra, de nem egy rakéta. Hozzáteszem, az 1.8-as Corolla, amit végül vettem, ugyanúgy elég volt mindenre. De az sem egy rakéta, és nem érzem ezekről a kocsikról-motorokról, hogy bármilyen szinten is érdemes felcímkézni őket úgy, mintha "sportos" vagy "erős" lenne. Accordban a 2.4 motor az, ami már mondható(bb) sportosnak.
Ezek az 1.8-2.0 japán szívómotorok azokhoz a kasztnihoz éppen ideálisak voltak. Megbízható, kis odafigyeléssel elnyűhetetlen, jó motorok, csak zabálnak. Nem önmagukban, hanem egy mai turbós/hibrid autóhoz képest. Nem véletlenül álltak le velük.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
nandow #182479 üzenetére
Én azt mondanám hogy általánosságban nagyon megbízhatóak. 5 év alatt soha semmilyen körülmények között nem hagyott ott vagy akár csak rendetlenkedett. Ebben volt hogy 2 hónapig napi használatban volt rövid távokra, benne volt tavaly egy 30 napos Európai turné, majdnem 8000 kilométerrel, lehet 40 fok feletti Horvátország, vagy -20 Németbe, a kocsit soha nem hatotta meg.
5 év alatt 1 váratlan meghibásodás, nem várt alkatrész csere volt az pedig az ABS pumpa. Nem ment tönkre, de ha bekapcsoltam a radaros tempomatot ki írta hogy ABS hiba, irány a szerviz. Az volt olyan ~180.000,- dolgozói kedvezménnyel, gyári Volvo alkatrésszel.
Most van benne egy hiba ami a haldex olajnyomás felépülésére panaszkodik. Itt a javítószett hozzá, elég gyakori hiba 10 év felett. Ez lesz olyan ~110.000,- ha én csinálom, vagy kihívom a szerelőmet, nem hinném hogy sokat kérne érte. De ez egyik sem olyan volt hogy bármit észre vettél volna rajta, ugyan úgy működik, csak gondolom elért egy bizonyos határ értéket és a szenzor bejelzett.
Úgy gondolom egy 12 év feletti V8 AWD Automata autónál ez kb semmi.
Szóval a legkevésbé sem mondanám nyűgösnek, most márkaszervizbe hordom, ott vagyok ilyen havidíjas rendszerbe ez olyan ~13.500,- és februárban viszem éves szervizre, műszakira. Ebben az árban benne van a csere autó, műszaki ára, olaj, szűrők és egyik évben fékfolyadék, következőben hűtőfolyadék csere felváltva.
Ezen kívül a váltóolajat cseréltettem, illetve az AWD folyadékokat.
Motor örök élet +1 nap. Erről nem is mondok mást a váltó az már cifrább. Ott a legnagyobb gond hogy a Volvo nem ad meg olaj csere ciklust hozzá, így sokan nem is cseréltetik és akkor egy ketyegő bomba. Ezt én kivédtem úgy hogy nagyon alacsony futással vettem, igazolt előélettel és azonnal cseréltettem. De talán az a legnagyobb gyenge pontja ha lehet annak nevezni. Alkatrész árak nem suzuki árban vannak, de eddig én nem futottam bele semmi vészesbe.
Hozzá teszem hogy ha belefutnék egy nagyobb összegbe akkor se lennék rá mérges, 12 éves, több mint fél évtizede velem és soha nem okozott csalódást. Lehetett havas hegyi utak vagy a Nurburgring. Lenne egy egymilliós javítás, kifizetném mert egy újabb kocsin szerintem sokkal többet buknék értékvesztésen, illetve úgy gondolom a szervizelést meg hibákat sem úsznám meg ennyiből.
Számomra ez az álom autó volt 10 éve, most megvan és jobb mint amiről valaha álmodtam.
-
Tin
veterán
válasz
nandow #181507 üzenetére
Egyreszt mert 6 kereskedo kozul egy sem igazan torte magat, jovo februari szallitast vallaltak, ami az egyik (ha nem a) legnepszerubb modelluknel egy vicc, hogy karacsony elott nincs raktaron, sehol. A legnagyobb kereskedesben sem. Egy darab sem. Persze egy-ketten igertek visszahivast, de vegul vissza sem hivtak. Egyik akarta ramsozni az ugyfeles probaut-autot uj auto aron.
Vegul talaltam egy kereskedot, akinel volt raktaron 2 db, elinditottuk a folyamatot, aztan a bankja (ami valami viccbank) visszadobta a hitelkerelmem, hogy nem vagyok naluk hitelkepes. A kereskedo meg csak hebegett-habogott, hogy ilyen szerzodessel es fizetessel o sem erti.
Nezd, nekem az jott le ebbol az egesz Toyotas kalandbol, hogy ezek nem igazan akarnak autokat eladni. Vagyis, nem igazan akarnak az abszolut minimumnal egy millimeterrel sem tobbet beletenni az egeszbe. Arrol nem is beszelek, hogy a Toyota szalonok (meg a bazi nagyok is) sokkal lepukkantabbak voltak, mint egy VW szalon.
-
footy
addikt
válasz
nandow #170852 üzenetére
A piac araz, a fejekben meg sotetseg van
Felreertes ne essek, volt hondam meg anyamnak most is Jazz van, de amit egy hasznalt civiert vagy accordert elkernek az egy vicc. Abbol a penzbol mas markabol jobban felszereltet vagy fiatalabbat lehet venni.
A Civicet es az Accordot en nem tartom olyan jo autonak a kategoriajukban mint a Jazzt. (az utobbi a sajat kategoria kiralya, az elobbiek pedig eros kozepmezony) -
meili
tag
válasz
nandow #170592 üzenetére
Lehet, hogy máshol olcsóbb, ez Győrben volt, el tudom képzelni, hogy Budapesten nagyobb az árverseny. Öcsémet kérték meg a szüleim, hogy vigye el a kocsit, direkt megkérdeztem, hogy volt-e benne más, azt mondta, hogy nem.
Egyik munkatársam tesójának van 2009-es Civicje, márkaszervizbe hordja Budapest környékén, és ő is hasonló árakról számolt be.Hozzá kell tennem, hogy öcsém kicsit más karakter, mint én, 10 centivel magasabb (nem én vagyok túl alacsony) és másfélszer nehezebb, kicsit más is a stílusa, mint az enyém. Ő tud alkudni, nekem nem engedik. Meg is jegyezte nekik, hogy ez egy kicsit soknak tűnik, így utólag csak fél óra munkadíjat írtak a számlára 4 helyett, ezért olcsóbb lett, de alapból 89.000 Ft-ot kértek.
Off:
Próbálok minden szakihoz úgy menni, hogy nem borotválkozom meg előtte, az ingemet meg átveszem pólóra és csuklyás pulcsira, de az egyik autószerelő barátom szerint nekem olyan az arcom, hogy nem fogok áfa nélkül kapni semmit sehol.Hát az az igazság, hogy tényleg nem jött ez még be egyszer sem.
-
rbalint88
addikt
válasz
nandow #170465 üzenetére
az összes ilyen magasabb építésű autót löKdösi a szél pályán.
múltkor a splash-nél is zabszem pozitív volt a helyzet, amikor az akusztikus védőfal mögül 130-cal kibukkanva oldalba kapott a 80km/h-s szél... fél sávot úgy arrébb fújt, hogy csak na. mondjuk ez anatómiailag még rosszabb gép, csak 900kg és talán magasabb, de biztosan rövidebb-keskenyebb. -
BigBlackDog
veterán
válasz
nandow #170465 üzenetére
Nálunk nem panaszkodtak a szülők erre, de el tudom képzelni. Relatív magas és nagy az oldalfelülete is, ráadásul a tömege csak 1150-1200 kg körül van.
Mondjuk a CR-V szerintem nem rossz választás, csak 4.5M Hufig (hogy maradjon átírásra, első szervizre is bőven) azért nem nagy a választék.
-
válasz
nandow #167597 üzenetére
Apám szokott vinni egy üveg italt, mert értékeli, hogy rendesen foglalkoznak vele. De azt gondolom, főleg azért teszi ezt, mert adni jó és számára ez öröm.
Amúgy ez nem borravalós / hálapénzes szakma, egyáltalán nem várja el senki. Én pl. nem szoktam adni semmit, csak megköszönöm.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
nandow #167597 üzenetére
Hát, mondjuk a kocsi vételárát nem árthat odaadni a kereskedőnek.
Egyébként nem szórakoznék ilyennel. A kialkudott vételárat megkapja, azt'jóvan. Persze, ha tényleg rendes és kedves volt és tényleg jó az autó meg mindent tisztességesen megcsinált, akkor más a helyzet (ugyan évekkel később is kiderülhet, hogy esetleg valamit simlizett). Mondjuk használt autót nem vennék kereskedőtől (igen, csúnya előítéletek vannak nálam), új autó esetén meg a tapasztalatok alapján a kereskedő szokott inkább "kedveskedni" ajándékokkal (pl. Suzukis táska, notesz, tisztítószer, makett autó, stb.).
-
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
nandow #161051 üzenetére
Igen, elég jó kedvezményeket ki lehet fogni csak vedd fel a pléhpofát és alkudj keményen.
Az 1.6-os Vitarát ki is lehet venni a kalapból, már nem gyártják az 1.6-os szívóval. Ami még készleten van azt még kiárulják és vége. Ott is csak turbós motorok lesznek. Haverom faterja most vett, már neki is csak készeltes 1.6-ot tudtak adni (vagy rendelhetett volna turbósat de azt nem akart).
-
Motion_Blur
félisten
válasz
nandow #161051 üzenetére
El lehet hozni igen.
De erre számold rá a forgalomba helyezést + a téli szettet acélfelnin + a metálfényt. Utóbbi kettő persze nem kötelező.
autocentrum szabónál voltunk tesztvezetésen, Vitara-t és SX4-et is kipróbáltuk. megmondom őszintén, az 1.4T dinamikáját leszámítva nem volt valami meggyőző egyik sem. Faternak lenne az autó, de elmaradt a "hűha" érzés, kíváncsi leszek hogy dönt.
-
Termi16
őstag
válasz
nandow #160980 üzenetére
Szerintem ha idősek, és problémamentes autót akrnak, akkor tényleg megérné az új Vitarát venni.
Sokat nem kell hozzádobni az összeghez, cserébe új autójuk lesz, garanciával. De amúgy sem egy tönkremenős tipus.Ebben az esetben nem biztos, hogy nagyon erőltetném a használt autókat, főleg nem TSI-t.
-
-
-
válasz
nandow #153617 üzenetére
Bocsánat a késésért de most értem haza.
Ha eredetvizsgán és műszaki átnézésen minden ok, add oda neki a zsét. Ha minden rendben van és neked is tetszik akkor az adásvételi megírásakor neten (pl netrisk) megkötöd a biztosítást (kapsz kötvényszámot és árat, amit mielőbb rendezz, legjobb ha online kártyával). A becsült km nagyon fontos , mert ha sokat mész nő a kockázat (és ár) a balesetre. Letagadni viszont nem jó ötlet, mert ha mégis kiderül akkor fog ugrani a kategória nem kicsit.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Puremate PM505 aktív szénszűrős ionizáló levegőtisztító
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3059
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest