- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
flash- #229123 üzenetére
Octavia/Golf/Leon (kompakt) méretű az i30 és Ceed. A Clio eggyel kisebb cipő, de más gyártóknál nem nagyon van belőle kombi. A Meriva kisebb egyterű, jó magas belül, kb Ford C-Max ilyesmi még.
Ilyen ritka használatra sima hibridet ne. 3 millió fölé menve a PHEV felára nehezen térülne meg szvsz (illetve pl sokat futott Ampera beleférhet, csak drága a karosszériaelem, és pl a rendszeres hajtómű csapágy javíts elviheti a spórolást ilyen kevés éves km mellett). Dízellel 2 km-ekre járva kis túlzással lemerül az indító aksi
Marad a benzin lényegében, annak sem ideális, de legkisebb rossz.
-
tboldi
nagyúr
válasz
flash- #229123 üzenetére
Általánosságban talán elmondható, hogy minél újabb egy dízelmotor, annál nehezebben tolerálja a városi rövidtávozást.
Nálunk egy 2007-es Lancia Ypsilon van hasonló felhasználásra befogva, 1.3 Multijet részecskeszűrő nélkül, ez még úgy, ahogy bírja, de időről időre meg kell taposni autópályán, hogy ne tapadjon le a turbó geometriája és ne lustuljon el.
-
Biqci
aktív tag
válasz
flash- #228238 üzenetére
...esetleg állítható ulesmagassag, es kormany elore hatra le fel, gondolom 156cm magas vezetőnek (felesegemnek) ezek jól jönnek...
Nekem csak annyi lenne a tanácsom, mert ezt az utat a lányommal bejártuk, ő is ilyen magas, hogy nem elég az ülés magasság és a kormány állítás, ha nem lehet az ülést eléggé előrehúzni. Pl Suzuki Splash nem alkalmas, egyszerűen nem tudta rendesen kinyomni a kuplungot, de a Honda Jazz , vagy röhej, de az Accord már jó volt ilyen magassághozSzóval nem azt mondom, hogy ilyet vegyél, de szigorúan üléspróba a feleségeddel kötelező
-
BaLee
addikt
válasz
flash- #223808 üzenetére
Focus 1.6 TI-VCT-vel bátran vehető szerintem. Árakban nem vagyok most annyira otthon de ilyen 10-12 év körüli MK3-akat lehet megcsíphetsz 2.5 körül. Ott vezérléscsere 180k-nál amivel számolni kell. De nem annyira vészes, vízpumpa csere nélkül (azt gariban cserélték nekünk előtte) 100k alatt volt márkaszervizben, igaz ~2 éve.
Mienkben 220k km van és igaz, hogy nagyrészt hosszú utakon volt használva de vízpumpa cserén kívül csak kopóalkatrészek voltak cserélve ill. az akksi adta meg most magát 7.5 évesen.
-
ph_5.5
aktív tag
válasz
flash- #223808 üzenetére
Ha belépsz a Kia Ceed bármley csoportjába a fb-on... nos ha valahol akkor ott előjön az hogy melyik típusnak mi a baja. A Ceed 1.4-es, 1.6-os motorjai régóta tudottan "hibásak". (kokszosodás, dugyttyú átégés) erre kiderült hogy sorba viszik javításra (fórum alapján) a turbosokat is, akár már pár hónapos korban. Nem mertem Ceedet venni az ott olvasottak alapján. Pedig az autó kívül-belül tetszik. (5-7 éves példányokat néztem meg, de a motorhibák a régebbi és újabb egyedeket is érintik) Sajnos jobban hiszek egy több ezer fős csoportnak (akkor is ha nem ismerek onnan személyesen senki) mint a tc és hasonló leírásnak. (megtaláltam a Ceed vadász oldalt aki ráállt az átvizsgálásra vétel előtt.. a lényeg hogy érdemes elolvasni pár blog bejegyzését )
-
tboldi
nagyúr
válasz
flash- #223808 üzenetére
Szerintem sem létezik. Az előző Lancia Ypsilonunkat 900k-ért vettük, és az instant ráköltés kb. 200k-ben megállt, a mostani pedig 1,3M volt, és 400-500-at ráköltöttünk nagyon rövid időn belül, pedig az újabb feleannyi km-t futott.
Az átíráshoz szükséges dolgokat és a biztosítást nem számoltam bele.
-
szebe
addikt
válasz
flash- #223808 üzenetére
Szűk félmilliót papírozással együtt nagyjából bármire rá lehet locsolni vétel utáni kötelező körökre.
Ennyiért ~10+ éves autók lesznek C szegmenst tekintve, az nagyjából az a kor, amikor bármi előjöhet, és valszeg elő is fog.1.6 szívóval nagyjából bármi vehető (kivétel talán a psa), én egy Meganet vettem tavaly.
-
dellfanboy
őstag
válasz
flash- #223808 üzenetére
amit már úgy meg lehet venni hogy nem kell rákölteni fél milliót azonnal...
sztem ilyen nem nagyon létezik a használtautópiacon...(kolléga most hozott haza ebédről holnap adja le a 4 éves a4-t de hát hiába 4éves van benne +100e km és hát erősen lefingott. persze kap majd egy szép kozmetikai kezelést de én nem lennék benne biztos hogy nem kell rákölteni pedig jóval több mint 2. 2,5milla..)
-
H A M M E R
csendes tag
válasz
flash- #223779 üzenetére
Kisebb autó is elég lehet, de sok esetben minél nagyobb annál jobb. A baba kocsi mellé, jön majd a kismotor, később futóbringa. Egy nyaralásnál, etetőszék, stb, ha nincs a szálláson. Ha még a nagyi is beül, akkor csak a csomagtartóba lehet pakolni. Úgyhogy minél nagyobb a csomagtartó, annál jobb.
A gyerekülés sok esetben olyan, hogy pont az első ülés háttámláját tudja rugdalni a gyerek. Ha szük a hátsó lábtér, akkor az elöl ülők hátát fogja rugdosni, ha épp hiszti van. Nem azt mondom, hogy nem lehet kisautóval megoldani. Régen is volt piaca a trabantnak, de ha van választási lehetőség, akkor nagyobb autó ajánlott. -
szebe
addikt
válasz
flash- #223779 üzenetére
Gondolom azért vesznek akkorát, mert nem akarnak (tudnak) fenntartani több autót, de pakolni szeretnek (elmondások alapján gyerekkel 1 napra is annyi cucc megy, mint 1 hétre), adott keretbe meg az fért bele.
Lásd még, sokaknál csak a kombi játszik autókeresésnél, mert mivan ha költözni kell, vagy hazahozni az ikeából a konyhabútort, stbti mit vennétek ami már megéri,de nem drága a fenntartása?
Mennyiért? -
válasz
flash- #223505 üzenetére
Én tényleg valami toyota hybridet vennék, felfelé segít az elektromotor, lefelé visszanyered az energiát, fogyasztásban, fékelhasználódásban is jobb lesz mint majd minden más opció.
szerk, Saen: Meg a HRV utastere sokkal kellemesebb, tágasabb, van hátsó szellőzés (hello yaris cross...)
-
szőröscica
addikt
válasz
flash- #223505 üzenetére
Ebbol szerintem eleg jol kilatni. Magasan ulsz, vekonyak az oszlopok, kocka bode. Automata, szoval meg ha esetleg kicsit gyenge is, a kiscellin lenduletbol azert felszalad, ha meg netan keves lenne, visszavalt helyetted, nem kell keresgetned a kettest mint valami jobbagynak. AWD, igy ha a polgi hokotroja meg nem tolta le a havat a hegyeteken, akkor is idoben haza tudod vinni a starbucksos kavet. A parkolassal se lesz gond, ezekben mar regota alaparas a beepitett parkolojegy, teruletfoglalasi engedely es mozgaskorlatozott igazolvany, melyeket a kozepkonzolon levo piros haromszog gomb megnyomasaval tudsz aktivalni.
-
-
válasz
flash- #223487 üzenetére
Azért sima szívó benzin és manuális váltó kombója nem az a fergeteges élmény a budai meredek dombos utcákon....Voltam egy két helyen scrossal és rav4-el ahol nem lettem volna túl boldog a kis nyomaték plusz manuális váltó kombóval... Mert ezek az utcák gyakran szűkek is, és félre kell húzodni sok helyen hogy a másik elférjen (aztán mehet a pörgesd a mocit és csúsztasd jól a kuplungot játék az induláshoz). De ugye a kérdés az hogy a keret bővíthető-e, 6,5 milláért újonnan nincs nagyon választási lehetőség. Yaris hibrid is 9 közepes felszereltséggel.
-
hülyegyerek
addikt
válasz
flash- #157042 üzenetére
Az ufó Civichez képest egy hintó a Ceed. Sokkal komfortosabbra van hangolva, ahol a Civic már felüt, ott a Ceednek csak urasan hullámzik egyet a kasznija. A futóművét nagyon szeretem, nem pattog el sehol.
#157044) Mágus2 : az ufónál sokkal halkabb a Ceed minden fordulatszámnál, minden helyzetben.
-
kisza25
félisten
válasz
flash- #157042 üzenetére
én inkább feszesebbnek mondanám a kia-t, az a kérdés hol használnád, sz@r utakra inkább a hyundai, a kia-val nagyon szerettem Ausztriában közlekedni, meg hóban, az i30 meg elnyelt minden úthibát
Mágus2: i40-em még nem volt, nagy tepsi, alul van motorizálva, amúgy szinte az összes hyundai /kia olyan, hogy a GT-ket leszámítva nem igazán vannak erős motorok, most kezdtek a turbosokkal kicsit
felzárkózni, de azoknak meg ki tudja mik lesznek a nyűgjeik a kokszon kívül, mert most jelentek meg (1.0 t-gdi, 1,4 t-gdi)
amúgy a 115, vagy 141 lovas 1,7crdi-el mentél? -
hobizoli
nagyúr
válasz
flash- #156414 üzenetére
ezt neked kell tudod, hogy mennyit szansz erre a temara
de olyat nem fogsz talalni semmibol ennyi idosen, amibe csak az ablakmosot kell tolteni neha elol, meg hatul a uzemanyagot 5-600km-kent, az ujabb autónál viszont egy ev alatt annyi lehet az ertekvesztes, ami a regebbi auton egy elegge fullos szerviz araen most vettem egy svajci 2005-s FL-s AR147 1.9 16v JTDm-t 450k-ert, Distinctive VIP (kb full extra), vegig vezetett szervizkonyves, 195k km van benne, teljesen hibakodmentes
150lo 305Nm, 6-s valto, klima, futheto borbelso, 4x e.ablak, e.teto, tempomat, ASR, ESP, TI felnikkel, ültetve (ez a forgalmijaban is benne van), kulon van hozza eleg jo teligumi is acelfelnin (gyari navi nincs benne csak)... csak sajnos nem Q2-s (na az lett volna a zoral ennyiert), mert az csak 2006-tol volt
magyar papirozva meg leszervizelve lesz kb 1.1M-ban
teljes vezerles meg segeduzem ki van cserelve benne minden (meg a kormanyszervo es a valto olaja is)nem 1.2M, meg még pont most jon a nagyszerviz rajta es meg vegyel gumikat is ra... kb 350k-ert
tavasszal majd rádobunk egy 3.2GTA feket elore-hatra, meg elore egy rendesebb FMIC-t, oszt joido
feltengelycsuklo razta a kormanyt, de ez benne is volt a hirdetésben is, meg le volt jarva a muszakija
mindketto feltengely fel van újítva, es mar van magyar muszakija is, csak rendszama nincs meg, es hala a madjarisztani bürokráciának, iden mar nem is lesz
fcukyeah -
hülyegyerek
addikt
válasz
flash- #156414 üzenetére
Nekem 12 éves 8.genem van, eddig még nem volt komoly baja, a kopóalkatrészeken kívül eddig a klíma szart be. 7.genem nem volt még, szóval arról nem tudok nyilatkozni, de szerintem nem véletlen, hogy a legmegbízhatóbb autónak a Hondát és a Toyotát mondják. Tényleg, Corollákat nem néztél ?
-
-
vzsryl
nagyúr
válasz
flash- #154444 üzenetére
1.5 benzinnel korrekt jószág. Láncos vezérlés, jó fogyasztás, "sportosabb" futómű, jó fék, kényelmes ülések, kisebb úthibákat nagyon jól kirúgózza, viszont a nagyobbakon kisautósan felüt. Alapjáraton rendkívül csendes, de ha odapörkölsz neki, akkor bömböl rendesen. A váltója hosszú áttételezésű, 2-esben viszi a 110-et.
Rohadás nem annyira jellemző, mint az elődnél. Ár/érték aránya egész jó.
-
-
Rick4
félisten
Hogy néz ki ennek a jobb eleje? Nem is olyan színű mint a többi..
Ez 5-600-ból megvan?
Pofára nem rossz kocsik ezek...
Azért ebbe a közösségbe nem szeretnék beletartozni aki polo-val jár és a népítéleteket írja:Az autó gyorsulása szerintem a 60lóerőhöz képest kiemelkedően jó!egyszer gyorsultam egy 1.3-mas szamara ellen és ugy ott hagytam mint a sz.rt
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop 3 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest