- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
Új hozzászólás Aktív témák
-
janeszgol
félisten
-
bossbob
tag
Igen, az utóbbi években a Fedora is méltán lett az egyik "csak simán működik" disztró.
Akkor majd egy kicsit átszabod a partíciókat legközelebb!
Én pár éve dirtekt vettem egy extra 250 gigás használt Sata SSD-t Azon van a Windows, ha kellene és így van elég hely.
Ha sztali gépet használsz akkor praktikus megoldás. -
nuke7
veterán
én fedora-t dual boot-olok és kiderült, hogy minden játékom fut rajta kb. (epic, steam, gog, stb. kliensek elérhetőek) visztont túl kevés helyet provisionöltem neki így (azt hittem, hogy nem fogok rajta játszani
) úgyhogy még azért nem váltottam, mert nem húztam újra... meg talán mert a régi mass effect 3 nem megy rajta...
-
ddekany
veterán
De ez még csak nem is olyan, mert itt elég rendesen belemész a részletekbe, szinte mindent át kell olvasnod, és sokszor szakmailag értened kell hozzá, hogy kiszedd a veremből amit ásott magának. Szóval ez kb. olyan, mintha a zenegeneráláshoz te magad is zenszerző kéne legyél, és aztán akár kotta szintjén beleszólnál.
-
ceia
őstag
500 milliót megspórolt, de mennyibe került a kifejlesztése?
-
ddekany
veterán
Attól függ, 10 év múlva milyen lesz az AI. Mennyire tud újat kitalálni a régi alapján, mint mi. Matematikailag lehetséges. Én a mostanira se mondanám amúgy, hogy csak összeollóz, csak azt, hogy finoman szólva botladozik egy valós nagy kódbázisban. Lehet sportból olyat, hogy addig magyarázol neki, amíg jó nem lesz a program, és te nem gépelsz közvetlenül egy karaktert se magába a kódba. De akkor azt 100%-ban az AI írta? Erős ferdítés lenne azt mondani.
-
Fotelman
csendes tag
Microsoft, AI, engem mint átlag user leginkább az foglalkoztat, hogy ez mennyire fogja befolyásolni a win12-t.... Dobhatom ki a Lga1200 gépemet pár év múlva, ha esetleg a legújabb, vagy ne adj isten a régebbi játékaimat, programjaimat akarom használni?
A Steam Os pedig sajnos ahogy nézem olvasom nem lesz megoldás egyenlőre a Pc-ken.... -
ViZion
félisten
A Jó Isten óvjon meg minket az AI kódtól
Még egy érdekes dolog: az AI nem igazán saját kód, inkább ollózás a netről (amiket próbáltam). Lassan leépítik a programozókat... majd lassan eltűnik a friss netes forrás is, a jópofa megoldások, a kreatív gondolatok. Miből lesz kód 10 év múlva? Abból, amiből ma?
-
ricsip
addikt
Hát igen, a rabszolgák bére helyett inkább AI havercéget pumpálnak.
Remélem 1-2 év és mind elfogynak a humán mikroszoft alkalmazottak. Illetve aki kibekkelte ott 25-30 évig, azokat is mind lapátra teszik, csak h. ők se érezzék biztonságban magukat holott eddig minden leépítést megúsztak szerencsével v. helyezkedéssel.
Aztán talán nem akad majd senki a kampuszon aki kameràba hazudja h. élete álma (volt) a mikroszoftnál dolgozni.https://www.reddit.com/r/microsoft/comments/1knig99/my_husband_was_laid_off_by_microsoft_after_25/
Vagy ez: mini microsoft
[link]2014-es sztorik, főleg a kommentek kemények, mik mentek ott már 10+ évvel ezelőtt. Azért jó tudni mi folyik a redmondi elmegyógyintézetben, mert azt veszik àt a hülye európai multik is 1-2 év késéssel.
-
Tasunkó
őstag
Úgy fordítom le, hogy 35% pénzt kimutatták hogy megspóroltak ahhoz képest. Most ez hogy jött össze, hogy olcsóbb munkaerőt többet dolgoztattak, vagy hogy is az mindegy, mert innentől ez lesz valami kiindulási pont féle, és ha romlik a minőség azt ugyanezen, vagy szerényebb körülmények közt kell megvalósítani, még eladhatóbb szinten a mainál. De persze a vevő is közben változik, lényeg a pillanatkép, ami alapján szétosztják a bónuszt.
-
ddekany
veterán
"Az új termékekhez a kód 35 százalékát már AI írta"
Miféle szoftvereket írnak ott, hogy 35%-át meg tudja írni egy mostani AI? Vagy milyen stílusban használják az AI-t, hogyan jött ez a statiszika ki? Pl. ha nagyon részletesen angolul leírom a chat interface-en, hogy a következő pár sor miről fog szólni, és aztán elfogadom a mit javasol, akkor akár 100%-ig is felmegy, csak lassítaná a fejlesztést. -
nuke7
veterán
aha.... a hazugságtól meg pr kampánytól nem látszik a valóság:
https://www.linkedin.com/posts/dr-jeffrey-funk-a979435_ai-technology-innovation-activity-7348664771505737730-bEbb/
Röviden:
a 9000 ember azért lett leépítve, mert az azure-ös AI kapacitást piaci ár - sőt, bekerülési költség ! - alatt adták az openAI-nak, akik így "olcsón" tudnak AI szolgáltatásokat nyújtani, csakhát a microsoft meg így veszteséget termel... ezen össze is szólalkoztak, és mivel az open AI az erősebb kutya, le lett építve 9000 ember hogy az AI veszteségeket behozzák valahol....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- FHD GTA5 FORTNITE GAMER SSD PC CORE I7 6700 16Gb RAM 4.0TB HDD SAPPHIRE AMD RX 580 8GB DDR5 1Év GAR!
- ÚJ 4K CORE i5-14400F Gamer ERŐMŰ PC 10X4.6GHZ 32Gb RAM 1.0TB SSD NVIDIA RTX 3070TI 8Gb DDR6 2ÉV GAR
- ÚJ ASUS 4K CORE I5 12400 Gamer PC 6X4.0GHz 32GB DDR4 512GB NVME SSD EVGA RTX 3060 12GB DDR6 2ÉV GAR
- ÚJ 4K MSI CORE I5 12400F Gamer PC 6X4.0GHz 32GB DDR4 512GB NVME SSD ÚJ RTX 3080 12GB DDR6 2ÉV GAR!
- ÚJ ASUS CORE I5 12400 Gamer MAX PC 12X4.0GHz 32GB RAM 1.0TB SSD ÚJ RTX 5060 TI 8GB DDR7 2ÉV GAR!
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 15 256GB / 12 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest