- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple Watch
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
Aktív témák
-
csizzah
aktív tag
válasz
Paulo81 #5026 üzenetére
Igen azt hiszem értem miről beszélsz, valóban nem mindegy hogy milyen a basszus, nem mindegy hogy egy belépőszintű hm erősítő aprócska tápegységgel próbálkozik előállítani a legmélyebb hangokat, vagy az alacsony szintű erősítetlen jelet átküldi egy jól megépített, normális minőségű AKTÍV subnak. Véleményem szerint egy aktív subbal pont azt kapnád amit keresel, nem hiszem hogy ha egy belépőszintű hm erősítőt lecserélsz egy másik szintén belépőszintű hm erölködőre érdemi különbség lenne a "basszus kezelésében", akkor már egy stereo erősítő a megadott árkategóriában azzal több szerencséd lenne.
-
hkari
őstag
válasz
Paulo81 #5012 üzenetére
Szerintem is inkább Sub-ot vegyél.... Nem hiszem hogy van értelme a frontokat "szivatni" a sok méllyel.. 1508-on +14-et lehet rátekerni,de akkor már nagyon érezni hogy sok. Úgy már nagyon elrontja a hangzást szerintem. Ha mély kell akkor vegyél valami 200-300 wattos subot,és az majd ad rendesen
-
Ninoka
tag
válasz
Paulo81 #5000 üzenetére
Már, bocs , hogy így beleszólok, de nem értelek...... Ha a basszus mennyiségével meg vagy elégedve, csak a minőségével nem, akkor miért lényeges az, hogy még + hány decibelt tudsz emelni a mély hangokon? Ha nagyon kiemeled akkor ezzel csak eltorzítod a hangképet. Meg az egésznek mi értelme? Pont erre mondom, hogy ha neked ennyire ki kell emelni a basszust, akkor ott a szubláda, tekerd oda neki a hangerőt és kész.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Paulo81 #5012 üzenetére
Én annyit tudok, hogy basszusra, és magasra +12db-t lehet tekerni, ha be van kapcsolva a sub, akkor pedig arra +15db-t asszem, de ebben nem vok biztos, mert nekem nincs ládom, így ki van kapcsolva a sub
Amúgy a régi Technics-ek is nagyon jók ám, havernak volt 1 ideig 5.1-es Technics-e, hát elég szépen szólt, a korához képest
-
Paulo81
aktív tag
válasz
Paulo81 #5010 üzenetére
Illetve valószínű az lesz, hogy felkutatok egy régi tehnics-et, 19db-t emeltek ki 50 hz-en
Csak még a pontos típust nem tudom annyi már körvonalazódik, hogy a régi su-v sorozatból valamelyik. , azt hiszem a 90-től felfele már nincs loudness.
Ha valakinek van, vagy ismeri a régi típusokat, kérem segítsen! -
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
Ninoka
tag
válasz
Paulo81 #5001 üzenetére
Valószínűleg egyszerűen csak arról van szó, hogy mélynyomó vágási frekvenciáját 40Hz és 200Hz között 17 lépésben lehet állítani. Amit egyébként általában megtehetsz magán a mélymonón is, azzal a különbséggel, hogy ott folyamatosan tudod állítani egy potméter segítségével, úgyhogy azzal pontosabban be lehet állítani.
-
Ninoka
tag
válasz
Paulo81 #4990 üzenetére
Úgy gondolom, hogy ha te ennyire "basszuskedvelő" vagy, akkor nem egy másik erősítóre van szükséged, hanem egy aktív mélyládára. Ha a mostani erősítőd megfelelően teljesít közép és magas frekvenciákon, csak éppen a mélyet kevesled belőle, akkor az új erősítő árán már aránylag jó szubládát tudnál venni.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Paulo81 #4990 üzenetére
Megmondom neked őszintén, én Sony cuccoktól sosem hallottam " igazi dinamikus, mélyre menő, tiszta, száraz basszus"-t, hogy a te szavaiddal fogalmazzak. Lehet ez akár fülhallgató, akár erősítő, akár hangfal. Lehet van olyan cucc, aminél ez nem így van, de amit én eddig hallottam, egyik cuccnak sem volt az igazi, mély hangzás terén. Magas, és középtartományban tökéletes, de a mély sosem volt az igazi :\
Mostanság ez úgy megy, hogy tudsz +db-t adni a magasra, és a basszusra. Meg van egyéb hangzási beállítás lehetőség. Dehát ez is ahány gyártó, annyi féle.
Attól függ, mennyi lenne a kereted rá, lehet Denon, vagy akár Harman Kardon, de ezek a drágább kategóriás erősítők. Mondjuk mind2-ből vannak "olcsóbbak" is
De én a Harman Kardon erősítőkben nem vagyok otthon. Nekem Denon AVR-1306-osom van.(~55.000ft körül van asszem az ára)
Aktív témák
Hirdetés
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G8 - i5-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest