- Google Pixel topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Aktív témák
-
Secretive
aktív tag
jaj, ne már, nekem az első mindenképp szimpibb nem csak vizuálisan.....elolvastam a kritikákat alatta, hát mit mondjak.....az egész hóbelebanc házmozi, hifi, hi-end egy bazinagy szubjektív fül és tércsapda......nagyon nehéz okosat és mindenre szabhatót mondani,mert egy-egy hasonló teszteredményt és tesztkörülményeket mindenki más egy másabb környezetben (pl. a lakás, szoba teljesen egyedi akusztikájában), nás zenékkel és összeállításban már másként hall és ítél meg.
emiatt sokszor (ha nem mindig) bármilyen vétel dupla vagy semmi.....
az hogy ehhez az erősítőhöz ez a hangfalmárka,ahhoz meg az az erősítőmárka számomra vicces, mindegy melyik a gyengébb láncszem, azt kell jobbra cserélni, hogy minden jó legyen....csak egy hangfal vagy erősítőmárkát ajánlani valamihez butaság, konkrét típusok már jobban illeszthetőek, hisz egy-egy márkán belül is lényeges akusztikai eltérések is lehetnek,melyek beolyásolják az összképet.
nekem egyedileg gyártott hangfalaim vannak (azaz elmondhatom, hogy ilyen senkinek nincs a világon
), de nem ez a lényeg, a helyiség akusztikája súlyosabb meglepetéseket okozhat bármelyik jónak mondott vagy drágán vett hangfalnak.....
-
Secretive
aktív tag
-
Secretive
aktív tag
válasz
Dassler #4770 üzenetére
nem olvastam át az egész témát, csak a HM erősítők apropójaként szóltam hozzá, most hirtelen nem is tudom,hogy ki-mit kérdezett.
egy barátom cserélné le az onkyo 575-ösHM erősítőjét (~75W),amit lehurrogtam,mert nincs benne mély és csutkán még röhög a hangfal, hogy csak ennyi szufla van?!
nézegettem,de hirtelen nem tudtam neki ajánlani olyan HM erősítőt,ami akár használtan is elfogadható (populáris, diszkó, instrumental, rock stb.) zenére is és 100 alatt van (meg 100W körül 8 ohmon).a NAD-ot nem lehet valahol kikölcsönözni? azért tényleg kiváncsi lennék, mit képvisel az én szemszögemből...és mennyi is az annyi wattban....
Jongshun-nal egyetemben biztos van még többtucatnyi márka és tpus,amiről nem csak nekem, de másnak sincs fingja sem, de hát én azzal is megelégszem, ha az enyémmel nincs gondom. annyira nem akarok belefolyni se a LO- se a Hi-End-be,mert az sokkal többe kerül,mint amennyit áldozni tudok rá, lés egy végeláthatatlan mindig jobbat és jobbat akarok folyamat elindítója lehet. -
Secretive
aktív tag
válasz
#56474624 #4767 üzenetére
csak elméletben beszélgettünk erről a témáról,nem akarok egyelőre cserélni .....
tudom, hogy a 40W a jelentősen túlméretezett toroid trafó és a DF60 miatt is sokkal erősebbnek érződik nagyobb hangfallal is, meg azt is, hogy pl. az 5x100W 90%-ban marketingduma az alsó és középkategóriában is (a sztereó erőt legalább tudják), de konkrét tapasztalattal sajnos nem rendelkezem arról, hogy végülis pontosan mennyire elég az a 40W, mondjuk ugyanazzal a hangfallal nézve egy másik nagyobb teljesítményű erősítőhöz képest és sokféle zenén és hangerőn összehasonlítva. de szívesen meghallgatnám.hiszek sokmindent, de hallani jobban szeretem. persze ettől függetlenül a nad az NAD marad.
a lemezjátszókról semmilyen tapasztalatom nincs és valszeg már nem is lesz.... -
Secretive
aktív tag
válasz
Dassler #4762 üzenetére
CA, mi? valami típus esetleg? nekem ez a márkanév nem ismerős.....
a 315-ös tényleg megfizethető, de nem házimozi erősítő és a 40W nem biztos, hogy elég hangerőt termel egy szinus 100W-os hangfalnál, ettől persze szólhat szépen....a "NAD drága" kijelentést én a házmozi erősítőire értettem,azok közül is,ami 100W-nál kezdődik és új...
Láttam a rendszered, tetszett, elég nagy a tér is hozzá....
-
Secretive
aktív tag
hát a merketingesek tolla jó vastagon fogott. 1000W összteljesítmény!
bruhhhahahahahha
biztos PMPO-ban adták meg, de abban is ámítás.....
hogy mit érdemes meg kinek,az többnyire pénztárca és igény függő.
ezt a kis ketyerét max egy 10nm-es helyiségben tudnám elképzelni, ott talán megtölti a teret valamilyen akusztikai zajjal, amit képes kisegíteni a mélynomócska ládicska. persze lehet rakni nagyobba is, csak ott nem a lehengerlő dinamika és hangnyomás fog meggyőzni valószínűleg. 60ért. -
-
Secretive
aktív tag
-
Secretive
aktív tag
válasz
deicide #4744 üzenetére
ez ugye jelenleg legfeljebb egy BD-videónál használható ki, de nem tudom, jelenleg egyáltalán van-e ilyen hangsávú lemez forgalomban.....a kihasználhatósága majdnem nulla mostanság.
120 alatt (talán a legolcsóbb az Onkyo - TX-SR606) nem nagyon lesz ilyen, de inkáb a felső kategóriás elite, prémium stb. marketinggel átitatott AV erősítőkbe rakják bele ezt a tudást. -
-
Secretive
aktív tag
hát az már elvileg a prémium kategória, erősítő részében a dsp-je több szabványt támogat, mint a kisebbeké, emiatt eltérhet a hangminősége is, bár egy sima sztereó megszólalásban vagy normál DD,DTS dekódolásban nem tudom mi lenne a különbség, hisz valszeg ugyanaz a DSP áramkör felel érte,mint a többiben.
ezek a 1018-as adatai,de a 1017 nem valószínű, hogy nagyon különbözne ettől:
ezen kívül 7csatornás és +15W teljesítménytöbblet
(persze 8 Ohm-on,mert ugye ezzel is variálnak, pl a HK rendszerint 6 Ohmra adja meg,így látszólag hangzatosabb telj.adatok jönnek ki)
az usa specifikációja szerint elvileg ez tényleg jobban szólhat, már csak az S/N IHF-A szabvány 103db / IEA szabvány szerinti 83 decibel miatt is (európában ugyanez 103 helyett 92db-ne van megadva, ami nagyon nem mindegy....)
. a kisebbek az usa szerint 96/78db-sek, europa szerint 88/65db-sek.sokszor a brossúrák és a dokumentációk eltérő adatokat közölnek, úgyhogy sokszor már tényleg nem tudom, mi a valós adat....
ja és érdekes adat
a te 1017-esed jóval nagyobb teljesítmény hoz ki egy 13,5 kilós meghajtásból,mint az én 839-esem (THX minősített) 16,5 kiló beltartalomból (gondolok itt elsősorban a tápegység teljesítményére és egyéb teljesítményspecifikus alkatrészekre)
na ezek is érdekes dolgok manapság. -
Secretive
aktív tag
én kicsit kibuktam azon,hogy végignéztem a pioneer,harman-kardon,yamaha,denon AV Receiver kínálatát (hawer akar erősítőt cserélni) és azt tapasztaltam, hogy az utóbbi kettő egyszerűen nem adja meg a je3l-zaj viszonyt az erősítőihez a hivatalos oldalakon sem, más szempontból meg szinte már mindegyik típus motorja,magja,belseje ugyanazon minőség köré épített, esetleg kinézetében, szolgáltatásaiban és teljesítményében tér el.
pl. a pio 418-918-ig (40-90ezerig) teljesen megegyezik mindenben, kizárólag nüansznyi szolgáltatások, csatlakozók térnek el,meg a távirányító és a hdmi. de maga az erősítő rész mindben ugyanaz.
a yamahánál és a denonnál is hasonlókat tapasztaltam, sőt a Hk is ehhez közelít. ez már tényleg a globalizáció hatása vagy egyszerűen bullset marketinfogás egy erősítő ára,ahol gyakorlatilag ugyanazt kapom mondjuk 50ért,mint 150-ért?!
vélemények?
Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Google Pixel topik
- Huawei MediaPad M5 - nagyot szól
- Víztisztító berendezések - kancsók - szűrőbetétek
- Automata kávégépek
- Majdnem mindenki a TSMC 2 nm-es node-jára vágyik, de van egy nagy probléma vele
- Milyen egeret válasszak?
- Óvodások homokozója
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE75QN85B) 190CM NEO QLED SMART PRÉMIUM LED TV! AKCIÓ
- SAMSUNG (QE55Q70DAT)140 Q-LED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65LS03TAUXXC) 165CM 4K SMART Q-LED FRAME PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE85QN95DAT) 215CM 4K NEO-QLED 144HZ CSÚCS TV ! AKCIÓ
- SAMSUNG (QE75Q70BAT) 190CM 4K Q-LED SMART PRÉMIUM ! akció
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest