- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Aktív témák
-
Icewind
aktív tag
válasz
tizsfuuzbal #2213 üzenetére
Hali
Milyen cambridge audio 5.1es erősítő van 80 körül?
A legolcsóbb a 340R, és az 95ezer legolcsóbban, és még alig kapni valahol. Igaz, nagyon megéri, 100 ezer alatt szerintem a legjobb hangminőségű erősítő. -
Icewind
aktív tag
Samu: Érdemes elgondolkoznod ezeken, akár az Onkyon, vagy esetleg a Denonon ha belefér a keretbe vhogy, mert később ezekhez az erősítőkhöz akár jobb hangfalakat is vehetsz ha "kinövöd"
-
Icewind
aktív tag
válasz
30z.Samu #2190 üzenetére
Persze ilyen apróságoktól azért ne várj túl nagy teljesitményt...
"505 watt teljesítmény" ---> ezt pl alapból felejtsd el
A 100 ezer forintos cambridgem hajt csatornánként 50et
szerk: de végülis ha nem akarsz döngetni a zenével, meg összesz*rni magad egy filmbeli robbanason... egy xboxhoz játszani gondolom ez is jó lehet..
-
Icewind
aktív tag
válasz
30z.Samu #2175 üzenetére
"Mennyiért lenne hozzá a jó hangfal? (5.1)"
A jó relatív... Az én Heco Superior hangfalszettem jelenleg 80ezer forint most(persze anno 3éve még magasabb kategória volt
), de már kinőttem, nyáron csere lesz
De amúgy nemrosz, első hangfalszettnek tökéletes volt...
[link]
nézelődj...talán úgy 60fölött már "belefér"(bár annyiért inkább csak 5.0)... persze igénytől függ... nekem nem férne bele, Neked lehet hogy már megfelelne. A Geniusnal már tuti jobban szolnabajnokpityu jobban vágja a hangfalakat, kérdezd erről őt
-
Icewind
aktív tag
válasz
canniball #2167 üzenetére
"A SW-HF5.1 5000 igazi nagypályás házimozi-hangszórórendszer...."
jó kis reklámszöveg
Samu: 52ért lehet venni Denon AVR-1306 erősítőt, sztem ez a legolcsóbb erősítő, amit már érdemes lehet megvenni.De mivel 60-70et szánsz rá, és a fennmaradó max 18ezer forintból nem fog kijönni egy valamire való 5.1es vagy 5.0ás hangfalszett, így gondolom maradsz ennél amit kinéztél. Mondjuk ha már ilyen cuccot veszel, gondolom van jobb márka is a geniusnal... nekem legalabbis nem volt sok jó tapasztalatom velük.
-
Icewind
aktív tag
válasz
30z.Samu #2161 üzenetére
Samu ez a szett azért közelebb áll a gyermekjátékhoz, mint a házimozihoz
Erősítő valóban nem kell hozzá, van benne valamilyen...
Az erősítő amit kinéztél nem épp a kategória legjobbja, hasonló árért vannak jobbak is.
De ha mondasz egy maximum összeget az erősítő + hangfal kombora, talán tudunk Neked segíteni. -
Icewind
aktív tag
válasz
tizsfuuzbal #2143 üzenetére
Hangfalakhoz sajnos (még) nem értek annyira, de amúgy ezeken a helyeken is akarod megvenni?(mármint a "hülyéknél" vagy a "fukaroknál") ?
Mindenképp nézz előtte körül a neten(árgép, depo..stb), vannak azért más megbízható boltok is, ahol olcsóbban megkapod ugyanazt.A Marantz el van döntve? Megkérdezhetem mért rá esett a választás?
-
Icewind
aktív tag
válasz
#75781632 #2138 üzenetére
Ennyi erővel stereo erősítőt is vehetnél, olcsóbb is, szebben is szól...
CA... hát mivel hangzásilag 2 évig a Denonon éltem, ahoz tudom elsősorban hasonlítani: a hangját sokkal dinamikusabbnak érzem a Denonhoz képest, tisztább, sokkal hogyismondjam... jobban betölti a teret
Nem bővelkedik a funkciókban és lehetőségekben, de azért van épp elég mód, legalábbis nekem elég, de kárpótol a hangzás!
Viszont sajnos határozottan érzem, hogy a Heco szettem kicsit visszahúzza. Ennek a szettnek kicsit magasba húzó, karcosabb hangja van, a Denonon kevésbé éreztem, ezen jobban, illetve csak magasabb hangerőn. Kicsit olyan ez mint a TFT monitor: Anno a TN+film panelesen a rosszabb videok is egész jól néztek ki, amikor pedig vettem egy SPVA-t, akkor sokkal darabosabbak voltak, sokkal jobban kijöttek a hibák, a magasabb megjelenítési minőség miatt... Tudom, hülye hasonlat, de vmi ilyesmi
Ha nagyon megküldöm a hangerőt a hangfal nemtud mitkezdeni ezzel a részletességgel és tisztasággal amit a CA hoz
Meg ezeken a hangfalakon a mélyek se tudnak annyira kiteljesedni, ezért azokról nem tudok nyilatkozni. De amúgy tényleg csak jókat tudok mondani a hangjáról, nyáron lecserélem a hangfalakat vmi komolyabbra(CA-hoz méltóra
) és akkor aztán...
-
Icewind
aktív tag
válasz
bajnokpityu #2136 üzenetére
jajj, de elriasztod szegényt...
azért a hozzászólásából úgy tűnik, első erősítő, szal nem hiszem hogy annyira magasak az igények...
jó persze, 40-48 négyzetmétert behangositani nem egyszerű... de lehet okoskodni... pl azt mondja, első mozi, másod zene. Egyből beugrik a Yamaha, ami azért is pont jó ebben a szituban, mert a yamahák néha meglepően nagy teljesítményre képesek, korrekt hangzás megörzésével... jo nem 361 meg 461... de már mondjuk az 559 nemrossz, de sokkal inkább a 661! Na az nagyon ütős házimozira, és a kisebb modellekkel ellentétben már zenére sem rossz, a valós teljesitménye pedig igen nagy. Lehet hogy egy vájtfülü xy-nak aki az X-edik erősítőjét veszi nem elég 40 akarhany négyzetméterre, de egy átlag usernek szerintem már megfelelhet. Persze ez az én véleményem. -
Icewind
aktív tag
válasz
tizsfuuzbal #2134 üzenetére
erősítőből felejtsd el a sonyt, 10x jobbak vannak ugyanannyiért.
"Nem tudtam még végig lapozni az egész témát, nem tudom, hogy meg volt-e már válaszolva ezelőtt." ------> nem kell az egészet. De ha sacperkb olyan 2000. hozzászólástól kezdve átutod idáig, máris képbe leszel az ebben az árszegmensben kapható erősítőkkel kapcs..
A hangfalakra meg majd bajnokpityu mond neked valami okosat..
-
Icewind
aktív tag
válasz
bajnokpityu #2130 üzenetére
"Heco denonhoz meg olyan páros,ami igazán természetes hangszereken is árához képest jól tud szólni. Nem fogja vesédet masszirozni, de az általam valódi zenének nevezett dolgok élvezhetően tudnak szólni."
2 évig használtam ezt a kombot, ez teljesen így van, jó páros, ajánlanám másnak is
-
Icewind
aktív tag
válasz
bajnokpityu #2118 üzenetére
ezzel nagyjából egyet is értek, amit esetleg hozzátennék, 2 dolog:
A piorol annyit irsz hogy átmenet, mintha mindkét dologra megfelelne, azért sztem nem valami jó választás, igaz nem most volt, de régebben meghallgattam egyet, meg sokmindent olvastam róluk, én épphogy a listád végén lévő sony+kenwood páros elé tenném, azoknál jobb azért de...a másik, hogy ha már "általánosságban" beszélünk ezekről, akkor egy Denon - mondjuk a 1908tól fölfele - már igen jó házimozira is, a 2xxx sorozatról meg nemis beszélve, na azok már "átmenetek".
Bocsi csak ezt hozzá kellett tennem, a többi dologgal egyetértek
üdv
-
Icewind
aktív tag
válasz
#75781632 #2124 üzenetére
LoGa szerintem ha H/K-t veszel mindenképp hallgasd meg elötte, mert az megint nagyon népmegosztós cucc, vkinek nagyon bejön, vkinek nagyon nem......
én mindenesetre tegnap óta boldog tulajdonosa vagyok egy Cambridge Audio 340R-nek
hát igen, az eredeti (téves) 71 helyett 95 volt, dehát...
-
Icewind
aktív tag
-
Icewind
aktív tag
Hali
Helyzetjelentés: a mostani terv hogy külföldről olcson egy pana(már 2x meghallgattam, azért nem egy rossz joszág az XR57, amennyiért kint megkapni, annyiért megéri...), majd valszeg nyáron lecserélem egy cambridge audiora
Szóval úgy néz ki az USAból veszek házimozi erősítőt... illetve szeretnék, de a üzlet azt mondta, hogy ez nem jó europába és itt le fog égni, illetve leéghet(épp a panával kapcsolatban). Na elektronikához annyira értek mint a léghajo kormányzásához(semennyire), azt hittem elég ehez egy ilyen kis átalakitő dugaj. Na kicsi utána olvasva ha az nem is, de ilyesmik?
[link]
[link]vagy ezek kevesek egy erősítőhöz?? Egyáltalán mennyire megbízható és biztonságos kütyük ezek? tényleg nem vágom ezt a témát...
-
Icewind
aktív tag
válasz
bajnokpityu #2086 üzenetére
oké, én elhiszem, nem értek hozzá annyira. De az tuti, hogy ENNÉL A MODELLNÉL, ha ez a digitális hangzás annyira hallható / zavaró lenne, egyrészt tuti olvastam volna róla a tesztekben, másrészt hallottam volna mikor meghallgatgattam. Azért nem minden digi gép ugyanolyan, nem tudom Te melyik modellt hallottad, de ahogy az írásodból kivehető nem ezt, onnantól pedig kicsit általánosítás a dolog.. ha egyszer lesz lehetőséged hallgasd meg ezt is
-
Icewind
aktív tag
Arra gondoltam, rendelek külföldről egy panát, jóval olcsóbban megkapni, és akkor nem is adtam ki érte annyit. Aztán ha majd javul az anyagi helyzetem, 8-10honap múlva talán lecserélem a hangfalakkal együtt valami komolyabb összeállításra, addig viszont szerintem jó lesz ez nekem... biztos jobb mint a semmi, márpedig egykét hete erősítő nélkül tengetem a napokat...
Sajna edigitalba nem tudtam igazán kivesézni a hangját, kb egy 10percig hallgatgattam rajta különböző rádióadokat, amíg ki nem dobtak hogy túl hangos...
Az alapján nekem bejött, + amiket eddig olvastam, kicsit kompromisszumos, de hálás masina, szerintem jóban lennénk...
-
Icewind
aktív tag
válasz
bajnokpityu #2083 üzenetére
sztem pont ezt írta le Loga, csak más szemszögböl. Mert bizony a kis pana hangjára azt írják hogy nagyon részletgazdag, tiszta, szinte tapintható. Ha ez digitális hang, akkor az, de sokaknak pont ez jön be, míg másoknak bántja a fülét...de egyre több helyen olvasom, hogy igenis van létjogosultsága, sőt..
-
Icewind
aktív tag
válasz
#75781632 #2073 üzenetére
Panáról ezt a cikket olvastad Loga?
"Hangreprodukciója olyan közvetlen és tiszta, ami ezen az árszinten ritkaság. Az SA-XR55 hangjai kristálytiszták és szinte tapinthatók, feltéve, ha a hangerőt kordában tartjuk. Nagy általánosságban azt mondhatjuk, hogy minél alacsonyabb a hangerő, annál nagyobb a hangminőség. Magasabb hangerő esetén éles és nyers tonalitásban lehet részünk. Ez nem az a rádióerősítő, amelyik szereti, ha megdolgoztatják.
Ésszerű határokon belül azonban dinamikusnak és izgalmasnak mutatkozik. "
(Házimozi Magazin 2006. II. száma)Én csak itt olvastam hogy magasabb hangerőn van ilyen gondja, meg talán egy külföldi tesztben volt vmi ilyesmi, de amúgy nemtudom, sok helyen meg pont hogy dicsérik a hangját. Szerintem eléggé megkell hajtani ahoz hogy ilyen gondjai legyenek, nem tervezem túl gyakran annyira megküldeni... nem olyan nagy a szobám, kisebb szobákba nagyon jó választásnak tartja több teszt is.
Ma Mamutban lévő edigitalban volt szerencsém meghallgatni egy ilyen Panát, és tetszett, tényleg választékos, részletgazdag a hangja.Dehát kinek mi. Az Onkyoval tuti jól jársz, nekem valamiért nemjön be, de az egyéni szocproblem. A Denon meg...Van 3 ismerősőm, akik boldog tulajdonosai egy hasonló kategóriás Denonnak, semmi gond nem mutatkozott. Meg ezek az újabb szériák(1508, 1708...stb) gondolom már jobbak. Én most csak kirpóbálnék valami mást, de ha eddig nem Denonom lett volna, elég valószínű hogy most azt vennék, mert hangzásilag amúgy tényleg fasza, a 1508 asszem 78 rongy, és feketébe elég jól is néz ki.
Érdekes én a Harman Kardonról meg pont azt hallottam hogy rockzenész
Persze, Cambridge lenne a legjobb, de szerintem ne reménykedj benne, mert ha érkezik is, nem ezen az áron jön - emaileztem a Hifibarlangal, ők a Cambridge magyarországi impörtőre, és azt írták, hogy érdekes hogy a netdeponál ennyiért kapható, mert ők szállítanak a netdeponak is, és még nemjött egy darab se. És hogyha jön is - 100 ezer forint lesz elvileg. Hát igen, amúgyis gyanús volt a netdepos 71...
Hát, én lehet hogy Panasonicozok egyet, lesz ami lesz, nekem bejött az eddig olvasottak, valamint a meghallgatás alapján...
-
Icewind
aktív tag
Elvileg a hivatalos Denon szervíz magyarországon a Totel bt, a Visegrádi utcában... én odavittem, 17ezret elkértek, 3 hónap múlva meghalt, szóval szerintem oda ne vidd. Elég romos ház, egy szoba van berendezve erősítőkkel......
én mégegyszer a Visegrádi utcába el nem viszem, hogy megint így csinálják meg... Kellene valami szimpla erősítő szervíz, ahol emberi árakkal, de megbízhatóan dolgoznak... Budapesti... tud vki ilyet?
-
Icewind
aktív tag
aki olvassa ezt a fórumot, az ismeri a storymat, egy kétszer tönkrement Denon után új erősítőt keresek 70 ezer körül. Rá is találtam a CA 340R-re, de sajnos beszerezhetetlennek tűnik. Bemásolnám amit a Surányi fórumba írtam, ezek legújabb fejlemények...
"újabb x órányi teszt, vélemény és fórumolvasgatás után a következőre jutottam.
Először is nemhiszem, hogy várni fogok a netdepora 3 hetet, mert ugye még abban sem biztosak hogy egyáltalán jön a kis CA... máshol továbbra se kapható, külföldön még mindig 100ezer fölött.... kár
Utoljára mégegyszer egy táblázatban összesítettem mik jöhetnek szóba.
Yamahát ebben a kategóriában nem ajánlottátok(igaz, több helyen is olvastam hogy kissé szinezik a hangot...), pedig beleférne a költségvetésbe a RX-V461 vagy a RX-V559. Namind1, de azt megkell hagyni amúgy, hogy feketébe baromi jól néznek ki ezzel a vöröses kijelzővel.
Pioneerből a VSX-817 van hasonló árban, gondolom erre se fogtok most rábeszélni. Ahozképest hogy X hete első körben ezt akartam megvenni, most nem áll túl jól szegénykém.
3 komolyabb versenyző marad.
Először is, a CA miatti elkeseredésemben újra számításba vettem a Denont mint márkát. Az AVR-1508 az anyagi keret legfelső határát pengeti, 79 ezer forintért találtam meg legolcsóbban. Persze ez lenne a legtutibb, legbiztosabb megoldás... leírtam már lentebb, hogy nem arról van szó, hogy nem bíznék ebben a márkában, csak mert az enyém(1705) 2x elromlott, az egyéni szoc problem. Inkább olyan ez kicsit mint a mobiltelefon - a Sony Ericsson a kedvenc márkám, volt már több is, de sosem egymás után - ki akarok próbálni valami mást. Kisebb szünetekkel 2 évig használtam a Denonomat, nyilván én is rájöttem milyen szépen szól, valamint megismertem a karakterisztikáját, hangzásvilágát, ami szintén tök jó, de most annyira megismernék valami mást... Tuti lesz még az életbe Denonom, talán majd következő váltáskor visszatérek hozzá.
Onkyo TX-SR505E - ez a darab már jó rég az esélyesek közt szerepel nálam, mégsem került soha első helyre. Nem is tudom igazán megmondani mért, kicsit olyan nem is tudom... talán azt mondanám hogy átlagosan jónak tűnik, olyan jól felszerelt, sok funkciós, jóhangzású cucc lehet, de valahogy nemlátom benne az egyéniség varázsát, valamiért nem tudok 100%-osan szimpatizálni vele. Értem ezt úgy, hogy pl a CA kicsi, talán puritánnak mondanám, kevesebb funkcióval, de majdnem mindenki szerint kiemelkedő hangással. Nekem az Onkyobol hiányzik ez a kiemelkedés, mindenhol írják hogy jó-jó, de senki nem vágódott hanyatt tőle. Az is érdekes, hogy az egyik legolcsóbb 7.1-es cucc(amire továbbra sincs szükségem 5 hangfalhoz). Persze ettől még biztos jó... szerintetek a Denon 1508hoz képest milyen? Hasonló szinten lehetnek vagy valamelyiket jobbnak gondoljátok?
Nah, belépett a képbe egy harmadik versenyző, és van egy olyan érzésem hogy ezért lefogtok ugatni.
Ő pedig nem más mint a Panasonic SA-XR55. Elég sok boltba 90körül vesztegetik, de Edigitálnál "csak" 75...
Nemtudom kinek mennyire jön be ez a full digitális dolog, igazából nem is tudtam meg hallottam róla sokat, ezért ma egész este ezt googleztam, elég sok külföldi tesztbe és fórumba belenéztem ezzel a modellel kapcs.
Negatívumként emlithető, hogy kicsit ez is puritán, nincs egymilio plusz funkcio és lehetőség, ami abszolút nem zavar, mert baromira nem használtam ki a Denont se ilyen szempontból. A másik dolog meg, hogy ha nagyon felnyomja az ember a hangerőt, akkor már nyersen, vagy félre tonalizás, nem szereti ha nagyon meghajtják. Épp ezért kisebb szobákba ajánlják - oda viszont nagyon!!! Sőt egyenesen meglepően jó választásnak titulálják - és itt rá is térhetünk a pozitivumokra, ugyanis a szobám nem nagyobb 25nm-nél, nem hinném hogy gyakran használnám faldöngető üzemmódban. A hangjáról igen jókat olvasni, szinte mindenhol kiemelik hogy részletgazdag. Meg persze kicsi, szép, könnyű, és alig melegszik. Na ebben már sokkal inkább látom az egyéniséget, szerintem van ebbe a kis gépbe karakter. Kicsit olyan mint a CA - egyszerű de jó. Persze, mielőtt letámadnátok, elhiszem hogy a CA-nak mégszebb hangja van ésatöbbi, de ami nincs, arról nincs sok értelme beszélni... Ez legalább van, és jelenleg a CA után képzeletbeli második helyezet, az eddig olvasottak alapján ez tetszik a legjobban. Arról nem is beszélve, hogy a míg a tesztek kisebb hibái ellenére viszonylag jónak találják, addig az olvasói értékelések - ahol több 10, esetenként több 100 user pontoz - meglepően magas számot mutatnak a legtöbb helyen.Igazából onnantól, hogy így látatlanba beleszerettem a CA-ba, majd megfosztottak tőle, úgy vagyok vele, hogy most veszek valamit amivel elvagyok, aztán reményeim szerint fél, vagy inkább 1 év múlva jobb anyagi helyzetben leszek(na meg egyszer a fősulinak is vége lesz), majd újragondolom a hangfalrendszert, s talán majd az erősítőt is. Persze kitudja, távoli jövő. Most viszont muszáj vennem valamit, amióta tönkrement a Denon, üzembe helyeztem 2db 4ezer forintos, kb 12centi magasságú labtec hangfalat - gondolhatjátok milyen - szal nem birom ezzel sokáig.
Hm?"
-
Icewind
aktív tag
válasz
scream24 #2056 üzenetére
a cambridge audiot, mint márkát ismerem, csak ezt a modellt nem, mert még túl új. Próbáltam azóta erről is mindent elolvasni, és azok alapján én úgy döntöttem, megelőlegezem neki a bizalmat, illetve kénytelen vagyok, mert nemhogy meghallgatni nemtudom, de még megvenni is nehézkes, mert perpillanat tudtommal nemkapható itthon sehol. Most várok hogy a netdepo tud-e még hozatni...
Amúgy ha nem is több százan, de elég sokan ajánlották igen
mert ez ugyan az kb hangzásban mint a nagyobb testvére (540R) csak kisebb teljesitménnyel + csak 5.1, de nekem annál több nem is kell.
amúgy ha nem tudnak hozatni, szerintem Onkyo SR-505E lesz a vége a dolognak...
-
Icewind
aktív tag
válasz
scream24 #2052 üzenetére
hogy miböl gondolom... abból hogy hetek óta a témában olvasgatok, forumozok Surányinál(ahol vannak igencsak hozzáértő emberkék) + ismerösök tapasztalatai. A garit senki sem firtatta, az hogy a netdepo ennyit ad, szerintem vajnyi kevés köze van az erősítő hangzásához..
De persze mindenki hallgassa meg maga ha venni akar valamit, aztán döntsön
-
Icewind
aktív tag
válasz
Icewind #2046 üzenetére
persze... visszaírtak a netdepotol...
"Kedves Vásárlónk!
Köszönjük megrendelését!
Hát sajnos fekete színben nincs a készülék. Még csak ezüst színben jött, de állítólag hétfőn eladták az utolsót.. Utána nézünk, hogy mikor lehetne hozzá jutni egy fekete készülékhez és jelezzük."Nemtom hogyha valami nincs, akkor mért lehet megrendelni 1-2napos határidővel..
-
Icewind
aktív tag
válasz
#75781632 #2039 üzenetére
Szeva, mint irtam fentebb a hosszú bejegyzésembe, nekem Heco szettem van, csak nem Victa, hanem Superior, bár kicsit hasonlítanak szerintem(még árban is
) [link]
Anno mikor Surányinál vettem, alapbetően Magnat szettet akartam venni, hasonló árban volt... Surányi Feri leültetett a kanapéra, megmutogatta hogy szól a magnat, majd hogy tud valami jobbat: ekkor jött a Heco. A magnatnak doboz hangja volt, mintha valami lepell mögött zenélne, a Heco meg kb olyan volt, mintha élőben ottlennél vmi koncerten, szép tisztán szólt. Megvettem, és az erősítővel ellentétben a hangfalakkal nagyon megvoltam, és vagyok is elégedve, nagyon szépen szólnak.
Victa-t még nem hallottam, de az sem lehet rossz
-
Icewind
aktív tag
válasz
#75781632 #2032 üzenetére
még 18:37:04-kor irtam ezt a suranyi forumba("Te kérdezel én (Surányi Ferenc) válaszolok (HÁZIMOZI)":
"Najo, akkor max 70K körül ezeket találtam jobbféle márkákból:
Harman Kardon AVR 132
ONKYO TX-SR505E
Cambridge Audio 340REbben az árban van még a kevésbé "elit" márkából a Yamaha RX-V559 és a Pioneer VSX-817.
Na szal, mit mondtok, ezek közül a Cambridge a legjobb?"látom kicsit hasoloan választottunk
írd meg majd miként döntöttél
-
Icewind
aktív tag
-
Icewind
aktív tag
hm, surányi forumba leugatták az ilyen 50K körüli piot, yamahat... ezt ajánlgatták:
Cambridge Audio 340R [L:http://www.netdepo.hu/product_info.php?products_id=2925&PHPSESSID=22eecccd7e916185abdf404934b2d94c][/L]hát nem olcsó darab, 70rongy + nagyon új modell, alig kapható még vhol... hm?
-
Icewind
aktív tag
na sziasztok, leírom az én storymat..
kb 2,5 éve, a Surányi hifinél vettem egy Denon AVR-1705 erősítőt [link] , valamint egy Heco Superior hangfalszettet, pontosan ezt, csak feketébe: [link] - jól lement az ára azóta... amúgy nagyon szépen szólnak.
Épp költözés alatt voltunk, egyéb problémák, csak kb fél évvel késöbb kezdtem őket használni. Körülbelül másfél év múlva, minden előzetes jel nélkül meghalt a Denon. Amit a mai napig érdekes találok, hogy én erre 1 év garit kaptam, ahozképest hogy most elnézve a Surányinál minden Denon erősítőre 3év van... de mind1. Megkerestem az egyetlen hivatalos Denon szervízt a Visegrádi utcában, Westendtől nem messze. Novemberben vittem el, megállapították hogy több alkatrész is tönkrement, majd kb 2 hét múlva elvileg mindent kicseréltek, én pedig 17 ezer forintot fizettem ezért.
2 hónap garanciát adtak a javításra.Murphy-törvény, harmadik hónap: kezdte azt csinálni, hogy ha felviszem a hangerőt, lekapcsol és villog. De nem ám ordításra kell gondolni, hanem olyan magasabb hangerőre, aminek még a 2x-esét is birnia kéne simán. Gondoltam csak túlmelegedett(pedig nincs a rtetején semmi, nyugodtan szellőzhet), de egyre többször megtörtént. Végül néhány napja, ismét megtörtént, csak most egy hatalmas kattanás kíséretében kapcsolt ki, a tetejéből pedig szállt a füst. Meghalt. A harmadik hónapban, mikor állítólag megjavították. Ezúton is gratulálok az egyetlen budapesti hivatalos Denon szervíznek. Mostmár garim sincs rá, megint fizethetek x ezer forintot, remek tényleg... És nem, nincs érintkezés, mikor visszakaptam novemberbe, újrakötöttem az összes kábelt, nagyon gondosan, a tetején semmi, szellőzés rendben elvileg, és baromira nem volt túlhajtva, nem bömböltettem, ideje 90%át halk zenélgetéssel töltötte. Hát ez van.
Csak tűnődök rajta hogy miért ment már megint tönkre. Nem nagyon értek ezekhez az Ohmokhoz és hasonlókhoz, belinkeltem a hangfalakat és az erősítőt fentebb az adataikkal, mondjatok rá valami okosat pls. Igaz azt sem értem, hogy a Surányi Feri mért egy 6.1es erősítőt adott el nekem 5 hangfalhoz, egyszerre vettem őket nála, és Ő ajánlgatott ezt azt.
Lényeg mi lényeg, ha megint megcsináltatom, én nem fogok ezzel már szenvedni, lesz rá gondolom megint 2 hónap gari, eladom a francba, nagyon elegem lett már belőle.
TUDOM hogy a Denon nagyon jó márka, és TUDOM hogy csak én fogtam ki egy ilyen példányt, de köszönöm, most egy ideig nemkérek belőle.Szóval 5.1es erősítő kellene, nagyonmax 60ért...
JVC & Kenwood kiszórva.
Marad: Yamaha, Pioneer, Sony ( esetleg pana? )
Jó lenne, ha elérhető lenne fekete színben, azok nagyon szépek...Nagyjából ez a 3 jöhet szóba, ezeket találtam ilyen árban:
PIONEER VSX-417 [link]
YAMAHA RX-V361 [link]
Sony STR-DG510B [link]nekem amúgy a Pio a legszimpibb...
Még 3 alternatíva, amik csak akkor jöhetnek szóba, ha nagyon rábeszéltek...
Panábol van egy ilyen nagyon kis olcsó, gondolom nem képes túl sok mindenre:
Panasonic - SA-HE40 [link]Ez kicsit kimegy a keretből...
YAMAHA RX-V461[link]Ez pláne kimegy, de ez a legolcsóbb Onkyo.... sajna 7.1 amire megint semmi szükségem...
ONKYO TX-SR505E [link]Nagyjából ennyi. Tudom, hogy elméletben a legjobb választás, a mindenki által ajánlott denon lenne, illetve az én erősítőmnek az 5.1es változata, a Denon AVR-1306 [link] , de mint mondtam a Denontól most kicsit...
Szóval, mint mondtok a felsorolt 6 erősítőre, egymáshoz ÉS a denonhoz viszonyítva?
Köszi előre is
üdv
Ice
Aktív témák
Hirdetés
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 szép, hibátlan nélkül
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest