- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Aktív témák
-
fury71
aktív tag
Nekem a Denon lekerekített formája jön be
Ha Denon, akkor már itt vannak az új HD-s erősítők, egész korrekt áron (talán itthon is). Én ajánlanám a Denon AVR-1909 v. 2309-t. Szerintem már jobban megéri az árukat, mint modjuk az Onkyo 606.2008-as Denon AV erősítők
Reméllem hamarosan itthon is lehet öket kapni. Én mindenképpen megvárnám ezeket, ha már a denon tetszik. Amúgy tényleg szép és jó erölködők. -
O_L_I
őstag
Szerintem annyi logika azért lehet az erősítő DSP-jében, hogy ha pl mind a 2 hátsón ugyan az szólna akkor azt kiküldi a hátsó centerre. A THX-ről meg annyit hogy az pénzről meg számokról szól. Számok tekintetében pedig lehet hogy egy high end Dali vagy Wharfedale rosszabb mint a z5500, arról pedig asszen nem kell vitatkozni hogy melyik is szól jobban. Tegnap vettem át a HECO Victa 500 szettemet, ami ugye önmagában nem sokkal drágább mint a z5500 (persze most az erősítőről nem beszélünk) de hát nem egy kategóira na... Ha lány lennék még mindig nedves lenne a bugyim asszem
-
törölt tag
Nem hinném hogy a lejátszóknál van thx. Illetve ha a digitális hangkimenetét használod akkor lényegtelen. Erősítőknél és hangfalaknál számít inkább, meg asszem filmeknél is láttam.
A thx egy minősítés, hogy megfelel azoknak a kritériumoknak amiket a lucas art felálított annak érdekében, hogy úgy szóljon a film ahogy a hangmérnökök elképzelték. Ha jól tudom.
Engem azért nem érdekelt a thx, mert én négy álló hangfalat akartam használni teljes tartományban, nem 5 totál egyformát 100Hz-n vágva meg egy subládát, és ez eleve kizárja.
Akkor érdekelt volna, ha két külön rendszert szerettem volna, egy 5.1-es mozi szettet, és egy sztereó szettet zenehallgatásra.
Bár azon később gondolkoztam, egy thx-es hm erősítő 5.1, vagy 7.1 thx-es hangfalszettel, és egy komolyabb szetreó hagnfallal a B-re kötve lenne az egyszerűbb legjobb megoldás. -
FefeeX
veterán
-
törölt tag
Ja, tshop.
Úgy hogy adsz 130-at és viszel 5. hangfalat.Egy bibi van csak, hogy nem választhatsz színt. Á, még mindig gondolkodok rajta, de szerintem kihagyom, viszont ha most vennék, lecsapnék rá.
Hdmi-m nincs, optikait, és dvi-d használok. Csak a pc-men van, és projektort használok amin dvi-d-s és úgy se kell bele hang bemenet.. De az a jó ha mondjuk mindent be tudsz dugni az erősítőbe leszedi magának a hangot és tovább küldi a tv-dbe.
Amúgy az onkyok jól néznek ki, és van a 606-ban felkonvertálás meg fadorja is van benne 4hdmi bemenettel. Én tuti azt venném magamnak.FefeeX: nemtom, nincs subom, nem is akartam, de szerintem sima rca-s audió kábel.
Azért jó a felkonvertálás meg a fadorja, mert ha nincs méregdrága lejátszód, ezzel kissé feljavíthatod a minőséget. -
csizzah
aktív tag
Hali,
Ha megendgeded hozzáfűznék egy két gondolatot.
Először is az Onkyo nagyon jó választás szerintem, komoly rendszert lehet rá építeni, de ebben az árkategóriában én azért meghallgatnám a CA 540r vagy a Denon valamelyik gépét is, asszem az 1908 van ebben a kategóriában.
Igaz hogy a CA csak 5.1 nem tudom mennyire ragaszkodsz a 7.1 hez, és nem tudom azt sem hogy mekkora helyiségbe lesz a cucc, de gondolom azt tudod hogy 7.1 rendszert 25m2, de inkább 30m2 és a fölött érdemes építeni.
Miért ragaszkodsz első körben a centerhez?, nem lenne jobb az árát hozzádobni a frontokhoz és venni két jó állódobozt?Üdv.
-
csizzah
aktív tag
A házimozi subwooferek szinte kivétel nélkül aktív hangfalak, azaz beépített erősítővel rendelkeznek, ezért a hm erősítők csak erősítetlen jelet küldenek a mélynyomóra.
Egyébként "ki lehet spórolni" a mélynyomót? A basszreflex hangfalak nem helyettesítik? Vagy bűn ilyet kérdezni ezen a fórumon?
Egyéni ízlés kérdése, én speciel nem használok subot mert elég amit a frontok nyújtanak, volt nálam kölcsönbe egyszer 2-3 hónapig egy sub, más volt úgy a rendszer, mozi alatt azért feelingesebb a dolog egy mélynyomóval, de nekem nem adott hozzá annyit hogy erre most pénzt áldozzak, meg amúgy is a sztereosítás felé kacsingatok, egy szó mint száz, kinek mi az igénye.Üdv.
-
törölt tag
Szerintem jó lesz hozzá, nekem 503 onkyo van magnat álló monitor, és victory hangfalakkal, és lazán maxra tekerhetem a cuccot, igaz ilyenkor lekapcsolom a centert, de filmnézéshez úgyse kell ekkora hangerő, vagy nem szól olyan hangosan, meg úgy is csak a beszédet teszi a centerre.
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Futás, futópályák
- Gitáros topic
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fali konzol lapos tévékhez
- Formula-1
- Elektromos autók - motorok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest