- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Apple Watch
- Xiaomi 15 vagy Samsung S25
- iPhone topik
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Aktív témák
-
ambrus14
tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, hogy valamiért nem adja rendesen a számítógépem a jelet az erősítőmnek!
A probléma forrása bizonyára az AC3 filter lesz, mivel eddig az AVI filmek hangait dolby digitalként ismerete fel és küldte szét 6 csatornára, viszont ha DTS-es cd-t rakok bele akkor nem hajlandó csak sisteregni a rendszer, másrészt az flac kiterjesztésű hangfájlokat is 5.1-ben élvezhettem ami mostanra 2.0-ra szűkült! A denon erősítőm s/pidef-en keresztül van összekötve a gépemmel, amin vista van és emelett k-lite codec pack!
Kérlek segítsetek nekem belőni újra rendszert!
Hálás köszönet!
-
ambrus14
tag
Sziasztok!
Irtam már ide a forumba azzal kapcsolatban, hogy milyen hangrendszert ajánlotok! SIkerült is megvennem a rendszert ami áll a következőkböl: Jamo s406 hcs1 5.0; denon avr-1306; jamo sub 200
Az erősítőt összekötöttem a számítógéppel spidf-en keresztül és rendesen szól is, de az a baj, hogy csak stereoban! Ha pedig adok neki egy DVD filmet aminek 5.1-es hangja kéne legyen akkor annak abszolót nincs hangja! Az erősítőn automatikusra van állitva a bemeneti jelnek a felismerése, aza ha kapna olyan jelet ami 5.1 akkor magától odaváltana!
Egy alaplapi hangkártyára kötöttem rá a szettet, az alaplai hangkarim egy Realtek ALC889A.
Vista alatt nem tudom mit kéne átállítani vagy valami mást variálni vele, hogy rendesen szoljón rajta az 5.1Kérlek segítsetek!
-
ambrus14
tag
Erre én is kiváncsi vagyok! De ebben az esetben aza kérdés is felmerül, hogyha a gépemben integrált optikai kimenetis van, annak vajon hallható külömbsége van egy jóval jobb kategóriájúhoz képest?
Szvsz nincs, mivel nem hiszem,hogy lenne veszteség a digitális jelben!
Várok véleményeket!
-
ambrus14
tag
Úgy néz ki sikerül majd szereznem ilyen kábelt nekem is, de a boltban az eladó nagyon nem akart nekem ilyen kábelt rendelni és inkább ajánlott pár direkt audio felhasználást kábelt a tűzálló helyett!
Minek kell megvegyem a tűzálló kábelt, ha egyszer úgy is le lesz bontva róla a burkolata, ami miatt ilyen "drága" egy sima tömör rézkábelhez képest, mivel ami benne van kábel, annak métere max. 90 Ft/m, de én amúgy is csak ezt használnám fel belőle, miért nem jó egy olyan sima? Van valami komoly különbség összetételükben vagy mi a konkrét oka? léci írjátok le! nem látom sok értelmét a tűz elleni védelemnek, ha egyszer ami kell belőle azt meg lehet kapni ELVILEG külön a tűzálló bevonat nélkül!
Másrészt meg ha audió boltba bemegyek és ott akarok venni kábelt a házimozihoz, ott ajánlanak egy sodrott rézkábelt 2,5-eset és az meg még olcsóbb is mint a tűzálló!
Bocsi, hogyha kicsit sokat kérdeztem vagy kötözködtem esetleg de erre kíváncsi volnék személy szerint!
Köszi!
-
ambrus14
tag
válasz
csizzah #2980 üzenetére
Így már értem! Csak annyi kérdésem lenne, hogy pontosan milyen típust(méretet) keressek, esetleg lehet eltérő is amit ajánlotok a centerhez, subhoz, sorrundhoz, fronthoz!
A szett amivel használnám: denon avr-1306 + Jamo S406 HCS1 + Jamo SUB 200.
Milyet szerezzek be hozzájuk?Köszönöm!
P.S.: Nagyon szépen köszönöm a kielégítő válaszokat! Tényleg segített!
-
ambrus14
tag
válasz
csizzah #2974 üzenetére
nem rég írtam már a topikban, hogy mit ajánlotok hangfalszettek és ugy néz ki sikeresen dűlőre jutottam, csak azt nem tudom, hogy milyen kábelt alkalmazzak hozzájuk!
Olvastam, és mások is ajánlották ez a tűzálló kábelt, de nem teljesen értem, hogy lehetne ezt alkalmazni a hangfalakhoz illetve hol lehetne békéscsabán venni ilyet!Kérlek benneteket, hogy valaki írja már le pontosan vagy dobjon egy linket az alkalmazásáról, valami kézzelfoghatót! Előre is köszönöm!
Üdv!
-
ambrus14
tag
válasz
canniball #2941 üzenetére
megtudtam amire kíváncsi voltam és elfogadható árban is van a wharfdale, de tényleg megéri az estleges plusz költségeket? Szól ez a wharfdale annyivan jobban, hogy megérje az a 17k-t, vagy elég lenne bőven a jamo?
Ha estleg hallotad már a kolléga mélnyomóját és a 200-as jamot akkor leíarhatnád, miféle élménybne tud többet a wh vagy a jamo!
Wharfedale vs. Jamo -
ambrus14
tag
válasz
#54715584 #2916 üzenetére
pontosan melyik wharfdale mélynyomót ajánlasz mellé?
Igazából hallgattam a Yamahát ami szerintetek passzolna a stílusomnak, de az nem igazán jött be! A H/K + JBL-t még nem hallgattam, de megmondom őszintén a jamo + denon szett érdekel a legjobban csak azt nem tudom eldönteni, hogy milyen mélynyomót ajánlotok mellé?!
Nincs sajnos sok módom meghallgatni más mélynyomókkal mivel békéscsabai vagyok és egy Média Markt van ahol ki lehet az ilyeneket "tesztelni", így bízok a ti véleményetekben! Tényleg gondolkoztam magam is nagyobb jamo mélynyomóban, de nem tudom melyiket érdemes melléjük! Másrészt mély hang fanatikus is vagyok egy kissé, de amit mutatott a jamo kis sub 200-asa a yamaha meg sal szettek mellett számomra elég meggyőző volt, de látom lehet fokozni a dolgot, de nem akarok sokkal többet költeni!Várom véleményetek a mélynyomókkal kapcsolatban!
Köszi!
P.S.: A 300-as jamo mélnyomó már duplaannyiba kerül mint a 200-as, legalábbis így láttam neten! A sub 200-asat 30ért láttam az MM-ben ami elég jó árnak néz ki, a 300-asat neten me g 69.990-ért, viszont ez már eléggé túlszárnyalja az alapvető elképzelésem! Esetleg valakinek van sub 250-ese, vagy valami információja róla?! Nem találtam a 250-esről neten árat!
-
ambrus14
tag
helloztok
írtam már ide a témába és utána néztem abban az árkategoriában a lehetséges rendszereknek és felvetődőtt pár alternatíva a stereo szett helyett mégis maradok az 5.1-nél.
felvázolom mikben gondokodom jelenleg ami még belefér a keretbe.
1. denon avr 1306 + jamo s406 hcs1 + jamo sub 200
2. jbl scs 178 + harman/kardon avr 132
3. yamaha rx-v 361 + yamaha ns-50 front és hozzá való yamaha center és hátsó sugárzók + yamaha yst-sw030
kb ezen szettek ára 120k amit maximálisan hajlandó vagyok erre szánni, kérlek írjatok véleményeket, vagy esetleg jobb alternatívákat a hasonló szettek meghallgatása alapján! Amire főként használnám azt már írtam!Meghallgattam a yamahát a médiában de nagyobb hangerőnél gyenge volt a szetthez a sub, a jamo nagyon tetszett a jbl-et holnap hallgatom meg! egyelőre a jamo legvalószínűbb!
Köszi előre is a véleményeket!
-
ambrus14
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, mivel épp új hangrendszerem megépítése előtt állok és elég kezdő vagyok a témában!
Egyelőre két verzió él amiken gondolkodtam:
1. Építeni egy stereo szettet, ami állna egy yamaha erősítőből és két legalább 3 utas hangfalból. Azért is gondoltam stereora mert nem érzem teljes létjogosultságát annak, hogy 7-8 hangszorót telepítsek a szobámban, mivel most is ilyen van és inkább csak gond van az 5.1-el és nem is igazán használom ki filmezéskor sem. Előnye ennek a rendszernek abban lenne, hogy "minőségibb" hangja lenne. Ennek körülbelül a költsége: 50 k erősítő + 40 k a két hangfal.
2. Az MM-ben láttam egy akciós Sony-Sal szettet. Melyben egy sony erősítő lenne egy 5.0-ás rendszerben Sal hangszórókra kötve. Ez a szett azért tetszett meg mert nagyon jó ajánlatnak néz ki. [link] Ezek asal hangsugárzók lennének. 25 cm-es mélyek, és minden mi szem-szálynak ingere, de nem ismerem annyira ezt a SAL-t, hogy milyen hangja lehet. A szett az MM-ben 84k.Főként zenehallgatásra(trance, dance, house, néha pop és rap) és filmnézésre lenne használva, de az sem hátrány ha van benne elég szuffla, hogy egy kissebb bulit végig vigyen.
Ezekben gondolkodom, de mondjatok el más ajánlatokat is, pontos típusokat amiket bátran ajánlatok hangminősége miatt, de ne legyen nagyon elszállt az árral, mivel max 90k-t áldoznék a techikára!
p.s. : a stereo szettben akár egy végfok is szóba jöhetne, de nem tudom milyen lenne a hangminősége
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- LG OLED Televíziók: KÉSZLETKISÖPRÉS -30%
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest