- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #2118 üzenetére
Nahh összejött a pézem, így most jött el a döntés pillanata. Azért erre a hozzászólásodra reagálok, mert azt írod, HK házimoziban erős, és hogy döngetős. Kifejtenéd ezt nekem? Én HK AVR 132t néztem ki magamnak és egy Polkaudio Monitor szetten gondolkodom hozzá, de néztem a Heco Victa-t is. Azt olcsónak találtam, de azt mondjátok, hogy az olyan jó? Nekem design-ban annyira nem jön be, a Polkaudiok inkább. Igaz utóbbi árából kétszer kijön a Heco szett...
Tehát elsősorban zenét hallgatnék rajta kicsi szobában (15nm kb), de olykor filmet is néznék (persze nézni a tévén.......). Ehhez vennék erősítőt hangfalakkal, max 250k értékben, de ha feljebb olvastok, akkor találkozhattok a "vergődésemmel"
.
Néztem Denon-t is, a 1508-asat, de a képek alapján a távirányítója annyira gagyi, hogy az már katasztrofális. Ronda és nem tűnik túl strapabírónak se (de persze a hangja miatt megveszem, ha nagyon dícséritek). Kicsit drágább is, mint a HK, meg nekem felesleges is a 7.1.
Néztem Marantz-ot is, SR-3001-et, azzal az a legnagyobb bajom, hogy csak 1 optikai digitális bemente van, ami sztem nagyon kevés. No meg nincs rajta HDMI se, ami mondjuk annyira nem tragédia, lévén ebben az árkategóriában egyik erősítő se képes leszedni a hangot a HDMI bemenetről, simán csak switchelnek.
Minden véleményt szívesen fogadok, lassan döntenem kellene, mert szegény Pana hifim megadja magát
.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #2086 üzenetére
Ugye azt nem gondolod komolyan, hogy a digitális erősítő olyan hangot ad a dolgoknak, mint ha valami robot énekelne...
Az én véleményem az, hogy ez annyit csinál, hogy jön a DVD-CD felől a bitek sorozata (mert ugye mind2 digitálisan tárol) az optikai kábelen, majd az erősítőben ezen jeleket felerősítik és a végén analóggá alakítják egy ugyanolyan csippel, mint amilyen egy analóg erősítőben is van, amely digitális bemenetről fogad jelet. A különbséget én abban látom, hogy nem az analóg jelet erősítik fel minden zajával, hanem a még digitálisat, így nem tesz az erősítés bele plusz zajt. Aztán persze a végeremény a D/A átalakító minőségétől fog függni, amely ezt a jelet a hangfalak által érthetővé konvertálja.
De persze lehet, hogy rosszul sejtem a dolog működését, lévén, hogy nem vagyok a terület szakértője. Ha valakit bánt a "hülyeség", amit gondolok, gyorsan oktasson ki, csak hogy tisztában legyek a dolog pontos működésével.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #2080 üzenetére
LOL
. Elkérem az erősítőt? Ilyen is van? Nekem nincs hangfalam, azt is venni akarok, jelenleg egy Panasonic mini-tornyom van
. Vagy van másik bolt, ahol a hangfalakat lehet elkérni? Zsír lenne, mert akkor mindent mindennel kipróbálhatnék
.
Én nem mondtam, hogy megveszem a Panasonic erősítőt, csak, hogy megnézem, mert sok jót írnak róla. Igazából nem értek veled teljesen egyet a digitálissal kapcsolatban, mert, ha belegondolsz, ez nem zajforrás, hiszen bitszinten toávbbítja a bemenő jelet. Ezáltal a lehető legtökéletesebben adja vissza a bemenő digitális jelet felerősítve. A gond azzal van, hogy sokan ezt már természetellenesnek tartják, túl "élesnek", nagy hangerőn már akár bántónak érzik, mert nem keni el az erősítő.
De én is szívesebben vennék egy hagyományos analóg erősítőt, mint akár a Denon, amivel amúgy semmi bajom...
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #2078 üzenetére
Biztos vagyok benne, hogy Denon, Marantz, HK, CA, Onkyo mind jó, de simán ki lehet fogni rosszat is belőlük. Csak azt írtam, hogy Denonról hallottam rosszat, hogy volt velük hiba, de az csak a tájékozatlanságomat mutatja, hogy pl. a HKról nem. Ez szerintem úgyis szerencse kérdése, nem hinném, hogy ezen nevesebb gyártók sz@rokat adnának ki a kezük közül. Biztos vagyok benne, hogy még a NADok között is akad hibás...
Amúgy nem segítettél sokat a döntésemben
.
Az a baj, hogy sokra megyek azzal, hogy 100ból csak 1 rossz, ha pont az enyém az. Nekem 1 kell, az legyen jó. De a fent említett márkák közül jómagam nem tudok választani, ezért kértem a véleményetek.
Visszatérve a Panasonicra, egész délelőtt azt nézegettem és azt a tanúlságot vontam le, hogy meg kell hallgatni. Ugyanis mindenki azt írja, hogy máshogy szól, mint az analóg erősítők, nem teszi a hangokra azt az elmosást, amit az analóg, szinte lineáris a karakterisztikája egészen 88kHzig, nem úgy, mint analóg társaié. Van akinek ez a fajta tökéletes hangreprodukció bejön, mások meg pont az analóg erősítők által belevitt színt hiányolják. Ez ízlés kérdese tehát. Amúgy a pontos hangzást mindenki elismeri, és akinek bejön, az hatalmas vételnek tartja az ára alapján. Mondjuk lehetne kicsit szebb...
-
törölt tag
válasz
Icewind #2075 üzenetére
Hát jó lenne megtudni, hogy vett-e valaki 71k-ért CAt a netdepoban. Mert ha nem, akkor csúnyán átb@sszák az embereket. Nincs is, meg ha van is, akkorse annyi... Pedig szimpatikus volt a netdepo...
Hmm. Most nem találom sehol a cikket, amiben a Panasonicról olvastam :$.
Asszem végülis elrágódok rajta még 1-2 hetet, amíg megjön a következő fizu, ráérek utána dönteni. Addig meg megpróbálok valamiket meghallgatni. Ha közben vennél valamit, kíváncsi vagyok a véleményedre!
LöGA
-
törölt tag
válasz
Icewind #2065 üzenetére
Üdv!
Attól még, hogy csendben voltam, azért figyeltem az eseményeket. Elkeseredtem picit, mikor olvastam, hogy nem tud netdepo CAt szerezni, bár nekem még egy-két hét hátra van a vásárlásig.
Viszont én is utánaolvastam pl. az Onkyonak. Jókat írnak róla, dícsérik az ár-érték arányát, de hát a kinézetétől nem vagyok elájulva... Az ára azonban tudásához képest jó (persze azt nem a netdepoban).
Panasonicot is megnéztem, azt nem dícsérik halálra. Azt mondják a magasai nem hibátlanok, nagyobb hangerőnél meg az egész hangképe "eltorzul" (nem biztos, hogy értem, mit jelent ez, de ha az okosok ezt mondják...).
Megnéztem az emlegetett Denont is, télleg tudása alapján jó vételnek tűnik, de ha ennyien panaszkodtok rá, akkor almás...
Még a 70k körüli kategóriában találtam Marantz SR3001et, meg ugye ott van még a kívülről nekem nagyon tetsző Harman Kardon AVR 132. Előbbiről semmit nem tudok, utóbbról azt mondják, hogy inkább muzikális, mint filmekhez való, ráadásul zenében sem minden stílus testhez álló neki, leginkább a ritmusosabb, "tüctüc" zene a terepe. Azért szívesen veszek bármilyen véleményt róla, ha valaki megosztja ide.
Még az a kérdés fogalmazódott meg bennem, hogy amiket mostanában nézek, azok mind ilyen 5-600Wos táppal lettek szerelve. Az még hagyján, hogy megszalad az áramszámla, de nem fog ez úgy melegedni, mint az állat? Meg nekem pici szobában lesz, tud ez azért takarékosabb is lenni?
Uhh, hosszú lett, bocsi
.
LöGA
-
törölt tag
Akkor míg várunk a CA árára, addig tanácsot kérnék (megint) hangfal ügyben. Találtam egy jó árú Heco Victa hangfalszettet. Valakinek van ilyenről bármilyen tapasztalata?
Heco Victa Set 500 - ő az.
Később még veszek hozzá egy mélyládát, de ez egyszerre az erősítővel kicsit már sok lenne. Így megúsznám az erősítő+5.0-t 150k+kábelek árban. Nem ismerem a Hecot, ezért jó lenne, ha valaki, aki találkozott már vele, írna valami véleményt róla.
Köszi!
-
törölt tag
válasz
Icewind #2035 üzenetére
Ha lesz válaszod, lécci írd már be ide, engem is érdekel. De nem akarok írni én is, mert a végén azért emelik, mert ilyen nagy rá az érdeklődés
.
Nézegettem még kicsit külföldi oldalakon, olyan 100k forintnak megfelelő fontért láttam legolcsóbban. De az meg tény, hogy nyilván olcsóbbnak kell lennie, mint az 540Rnek, ami pedig olyan 120k forintnyi fontért található. Szóval nem tudom, ha lesz válasz, okosabbak leszünk.
-
törölt tag
válasz
Icewind #2031 üzenetére
Kicsit feljebb valaki nagyjából leírta őket:
1. Harman Kardon AVR 132
2. Pioneer VSX-817
3. Onkyo TX-SR505
4. Yamaha RXV-559
5. Cambridge Audio 340R (most már)Ezek nagyjából hasonló áruak, 70k körüliek. Onkyo nem Netdepoban, ott sokkal drágább, mint máshol. DigitalPlazaban pl. csak 69.500 HUF.
-
törölt tag
válasz
Icewind #2028 üzenetére
Hello!
Megnéztem a Cambridge Audiot amit írtál, nekem tetszik. Keresgéltem róla véleményeket, nagyjából ezt olvasom ki belőlük:
+ szép a hangja, felsőbb kategóriákkal is versenyezhet
+ elfogadható az ára (főleg egy Cambride Audiohoz)
+ marha jól néz ki (persze ez szubjektív)
- csak 5.1-et tud
- HDMIből nem képes audio jelet szerezni magának, így még egy digitális kábel is kell a DVDhez pl.
- távirányítója elég gagyiÉn ebben a 70k körüli kategóriában gondolkodom (én is épp erősítő vásárlás előtt állok), és én felveszem a jelöltjeim közé. Az tény, hogy nem a tudása miatt adnék ki rá ennyi pénzt...
Remélem segítettem
-
törölt tag
Hi!
Ismét jelentkezem, nem sikerült döntenem hangfal ügyben. Viszont beszéltem nálamnál "hozzábbértővel" és már az erősítőben is bizonytalan vagyok. Úgy döntöttem, az egészet szakemberek kezébe teszem, a Tietekbe
.
Tehát van kb 180k forintom, amiből egy házimozi erősítőt szeretnék venni jó minőségű front hangfalpárral. Ha kijön, persze lehet szett is, de fontos a jó minőség (Magnat félék nem érdekelnek). Mindenképpen újban gondolkodom.
Olyat hallottam, hogy hangfalat az erősítő karakteréhez kell választani, tehát pl. a Harman Kardon erősítője pattogós, dinamikus, "szögletes", míg pl. a Dali hangfalak lágyak, kellemesek, "kerekek". Tehát nem illenek össze. Van ebben valami igazság? Ha igen, akkor milyen erősítő-hangfal kombóban érdemes gondolkozni?
Előre is köszi a segítséget!
LöGA
-
törölt tag
válasz
csizzah #1990 üzenetére
Köszi, megnézegetem. Meg remélem találok olyan helyet, ahol meg is tudom hallgatni. Amúgy a Canton paramétereiben nagyon jónak tűnik, de semmi véleményt nem találok róla neten, ahogy látom, kicsit régebbi típus.
A Heco-król is elég jókat írnak, azt is néztem már, a Daliról meg azt írják, hiányzik a nagyon mély basszus belőle, viszont amúgy meg nagyon jól szól.
Nem tudtok valami olyan szalont, ahol meg lehet a hangfalakat hallgatni?
-
törölt tag
válasz
scream24 #1980 üzenetére
Néztem én már majdnem mindent, így ezt is. Az az igazság, hogy a Magnat-tal előítéleteim vannak, nem szívesen vennék. Nekem olyan autóhifisnek tűnik, ami az autóban biztos széttépi az arcod, de azért egy lakásba kicsit "igénytelen". De őszintén szólva még nem hallottam. Igazából a kinézete sem tetszik annyira, ez a pozdorjára ragasztott műanyag fólia. De cáfoljon meg, akinek hasonlója van, jól bírom a kritikát
.
Igazából kisebben is gondolkoztam, ami nem ilyen földön álló, de mivel polcom nincs, ezért vennem kéne neki állványt, amitől meg mindjárt drágább is, mint a földön álló. Meg ugye a mélyek...
-
törölt tag
Hello!
Hangfalvásárlásom töröm a fejem és gondoltam, megkérdek néhány hozzáértőt, mi a véleményetek az általam talált hangfalakról.
Egyelőre front párat keresek, amik később kiegészíthetőek házimozivá.
Elsődleges szempont nem a hangerő, hanem a hangminőség.
Olyan 80k forintot tudnék rászánni a párra, esetleg max 100at, ha nagyon jó cuccot ajánlatok.
Tehát, amiket kinéztem:1. Canton LE 107
100/150W
87,5dB
25 - 26.000Hz
14,9kg
2 utas bass reflex álló hangfal
nem is hallottam eddig a Cantonról, valaki?
~77k (pár)2. Yamaha NS-8900
300 (RMS)
28 - 38 000
89
23kg
2 utas, bass reflex
~62kEzeket láttam jónak, lécci véleményezzétek és persze ha tudtok jobbat, akkor érdeklődve várom a javaslataitokat.
Köszi!
szerk: höhö, most nézem, azt írom nem a hangerő a szempont, azt a második 300W
.
Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Linux kezdőknek
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- Autós topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest