- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Légies iPhone halvány színei
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
Aktív témák
-
-
sirfer
aktív tag
válasz
dabadab #25927 üzenetére
Mivel oda-vissza kommunikál, voltak olyan esetek, amikor HDMI-vel és RCA-val csináltam különböző kötéseket, búgás kezdett jönni a hangfalakból.
Pl. a Dune stereo kimenetét rákötöttem a stereo erősítőre,de a Dune HDMI-vel az AVR-re, az AVR(pre out) RCA-val a stereora volt kötve. Ez azért eltt volna jó, hogy az AVR-t ne kelljen a Dune-ről való zenehallgatáshoz bekapcsolni.
Ez nem ment. Azért kérdezem, hogy itt előfordulhat-e ez, mert nem kevés pénz a 10 m-es HDMI kábel+ lejátszót sem venném meg.Bocs, ha félreérthető voltam, gerjedni fog-e a cucc ,vagy nem?
-
fatallerror
addikt
válasz
dabadab #23249 üzenetére
belenéztem de tartom h a tudomány sem tud mindennel kezdeni vmit főleg h már a tudomány is a pénz körül forog. de félreértés ne essék én nem a tudomány ellen vagyok, én pont h szeretem a tudományos témákat pl h most megtalálták a t-rex ősét és csak 20 centi magas volt. kit érdekel h igaz e? érdekesnek találtam és elolvastam a hírt (bár inkább a csillagászati híreket olvasom el).
azt sem tudom miről beszélgetünk már xD mert én nem akarom rád erőltetni az akaratom, abban hiszel amiben akarsz.
nem akarod kitörölni ezt a sok tudományos, számos kommentet? csak addig míg mi nem foyltunk a 2 fórumtárs vitájába, ők ketten lerendezik egymás közt és ennyi mert így sokan belefognak még folyni -
fatallerror
addikt
válasz
dabadab #23243 üzenetére
azért tudománnyal, számokkal nem lehet mindent megmagyarázni
egyénileg változhat minden. ha vki jobbnak tart egy kábelt mint a másikat és úgy h nem hazudik, akkor hiába jössza számokkal. ha én punciba dugom az ujjam és azt mondom h nem jó érzés akkor te hiába jössz a statisztikával h a férfiak 98%-a imádja ujjazni a nőket. érted mire gondolok? :]
ha mindenkinek ugyan az tetszene meg mindenki egyetértene unalmas lenne a világ :Đ
-
cekkk
veterán
válasz
dabadab #23231 üzenetére
Ez inkább fatalerrornak szól de ide is vonatkozik.
Hallottál már a Ivan Petrovics Pavlovról?
Ha igen akkor tudod milyen tesztet végzett. Ugyan az van, ha sokat látsz valamit , és valamiről azt írják sokszor hogy rossz ez rögződik benned, és automatikusan elutasítod, vagy azt veszed le a polcról. Ezért is van pl a reklámujságok minden oldalán nagy betűvel a cég neve logója hogy rögzüljön benned, és oda menj. de lehetne ezen még sokat agyalni, hatalmas az amit velünk megtudnak tenni a marketingesek. Én épp Steve Jobsról olvasok könyvet és az előadói karizmatikusságáról Mert imádom azt az ember, hogy mindent eltud adni, attól függetlenül, hogy nem vennék apple terméket -
fatallerror
addikt
válasz
dabadab #23227 üzenetére
ezekben az irreálisan drága kábelekben én sem hiszek meg ha olyan hiperszuper is akkor sem megfizethető de a 400 és az 1800 forintos hangfalkábel között biztos van különbség, ebben hiszek.
meg minek több 10 ezer forintos hálózati elosztót is venni ha az áramszolgáltatás eleve gyatra minőségű, de ehhez abszolút nem értek
-
zetecR
addikt
válasz
dabadab #17404 üzenetére
Ez egy alaplapi ALC889A, viszont a Realtek datasheetjében van egy utalás egy számomra ismeretlen DTC Connect-ről.
Ez azt ígéri, hogy a DTS Interactiv technológiával "encodes digital audio sources into DTS Digital Surround, which can then stream out to your Audio/Video Receiver using a S/PDIF connection."
Nem ez kellene nekünk?
-
sirfer
aktív tag
válasz
dabadab #16506 üzenetére
Köszi, ezen már túl vagyok
Az a gond, hogy mindig ki kell választanom a fentiek szerint a hang típusát. DD/DTS/PCM
Erre nincs megoldás,már az ASUS fórumon is próbálkoztam...A kérdés csak az,hogy DTS lehet-e mindig?
Habár mostani szett már csak 5.1 ,így elég a DD/DTS
Lehet, hogy segítettél
-
BBéci
legenda
válasz
dabadab #16349 üzenetére
Cseréld ki a meghallgatod szót, összehasonlítod a régivel, vagy bármivel egy vakteszt során-ra.
(#16353) Gabor970
Itthon és az autómban is fonott hangszórókábeleket használok, amiket hosszas kísérletezgetés (vaktesztek) során választottam ki.(#16347) sirfer
Azt hittem, kettős kábelezésre gondolsz.
Igaz, a Revelation úgy már nagyon húzós, ezért javasoltam első körben a Revolutiont.
Jó lenne ha meghallgatás (vakteszt) után cserélnél, vennél kábeleket! -
Trak
addikt
válasz
dabadab #16193 üzenetére
Én mindig körülnézek vásárlás előtt, egy ismerősömnél van most ez a probléma...
Használt már valaki ilyen átalakítót? DD5.1 és DTS hang menne ki a Media Playerből optikán az átalakítóba, és onnan tovább koaxon az "erősítőbe", nem lesz gond az átalakítással?
Én személy szerint nem szeretem az átalakítókat, de ha azt mondjátok jó lesz... -
Vidala
senior tag
válasz
dabadab #16153 üzenetére
Úgy látom megint megakadtunk a vitában, mert csak saját véleményünk tudjuk ismételni, ragozni.
Igazából csak annyit tennék hozzá, hogy elméleti alapon teljesen igazat tudnék neked adni, mivel megdönthetetlen tudományos magyarázatot még nem találtam az ellenkezőjéről, igaz az elmélet igazolásáról sem. Remélem egyszer lesz ilyen, akkor megosztom veletek.
Mondjuk még az érdekelne, hogy a hibajavítás ezen audio-video jelfolyamoknál van-e, illetve milyen módon, mértékben? Úgy látom ezen a téren jártasabb vagy nálam, és azért kérdem, mert a jpeg példámnál éppen ezt a hibajavítás funkciót kérdőjelezted meg.A gyakorlat mégis inkább az ellenkező irányba mutat, pedig épp az elmélet alapján, sokáig meglehetősen szkeptikus voltam. Mostmár csak egy minimális "egészséges" kétkedés van bennem, mint bármely más tudományosan bizonyított ténnyel szemben.
Emberi hallás: valóban mindenkinél van egy határ, ahol már nem érzékel különbséget, viszont te meg tudod mondani, kinél hol van ez a határ, és ez milyen rendszert jelent?
-
Vidala
senior tag
válasz
dabadab #16146 üzenetére
Sejtettem, hogy te is hallottál már ilyen hibajelenségekről, régi motors vagy már itt. Misztikusnak meg csupán azért hívtam, mert a gép hibaüzi és leállásnál nélkül végzi a dolgát, az input mégsem egyezik az outputtal. Ahogy írtad is, elég durva hibáról van szó.
Viszont így nem teljesen értem az álláspontod, hiszen magad írod, hogy a hibás kábel is okozhatja, mint pl. az esetemben.
Empirikus megközelítéssel miért ne történhetne hasonló más esetekben is? Főleg azért erős nálam a kérdés, mert digitális technológiáról beszélünk, és mégis hibahatárról van szó, nem pedig működés / nem működésről. Olyan rendszeren, ahol a többi komponens is nagyon érzékeny, precíz műszer, miért ne adhatna hallható különbséget a különféle kábelek jelátvivő / hibatűrő képessége?Egy korábbi érved, hogy az emberi hallás korlátozottsága okán nem számít.
Ezzel én annyiban vitatkoznék, hogy bár egyikünk sem denevér, de a határok egyénileg különböznek. Egy barátomat pl. simán idegesíti, ha kutyarisztót hall (amiket autókba szerelnek, hogy ne pisiljék le a négylábúak), pedig azt csak a blökiknek kéne hallaniuk.
A nagyon mély hangokat pedig nem is feltétlenül halljuk, hanem érezzük. A hallástartományon belül pedig két hang közötti különbséget, távolságot pedig szintén nem hallja mindenki egyformán. Ebből is fakad, hogy valaki pl. hamisan énekel, mert nem hallja. (Én mondjuk nem ezért énekelek hamisan, szimplán nincs "hangom", viszont hallom, ezért nem is szoktam énekelni.) -
fsb1000
nagyúr
válasz
dabadab #16138 üzenetére
Így van. Pontoson olyan érdektelen, mint amit te hiszel.
Az UTP-s hálózatok működése és hibajavítása metódusa elve kizárja a vanjel/nincsjel elmélet általánosíthatóságát. Ez nem hit kérdése. És nem akarom alátámasztani semmivel, mert számodra az is érdektelen lenne, számomra meg felesleges billentyű püfölés.
Űlj be egy vaktesztre és dönts a HITED szerint.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
dabadab #16131 üzenetére
OK, legyen igy.
Amikor 20-30 éve még csak egy érpáron vittük a "hangot" és vitán felül analóg módszerekkel, akkor is két táborra szakadt a hozzáértők hada. Az egyik szerint lehetet hallani a különbséget a kábelek között, a másik szerint nem.
Én még nem hallotam különbséget HDMI és HDMI kábel között, de a saját vagy kipróbált eszközök nem is lenének alkalmasak erre.
Viszont én nem vetem el mások tapasztalását vagy hitét ez ügyben, mert veled ellentétben nem tartom igaznak a vagy van jel vagy nincs jel elméletet. -
fsb1000
nagyúr
válasz
dabadab #16094 üzenetére
Nekem mindegy ha ezt gondolod.... én már nem vitatkozom senkivel.
Legfeljebb elismerem a butaságomat, mert nem ismerek egyetlen a természetben elöforduló és mérhető fizikai jellemzőt, amelynek digitális "jellege" van.****
Nyilván a hibajavítás is felesleges dolog a "digitális jelátvitelben" ezen a vonalon haladva, vagy ha nem akkor 0 idő alatt elvégezhető.
De ha mégsem igy lenne, akkor egy lépéssel közeleb jutottunk ahhoz, mit okozhat a kábelek közötti különbség. Persze csak akkor, ha nem a küldő vagy fogadó oldal a szük keresztmetszet.Oda kell űlni, meg kell halgatni és hinni. Vagy nem hinni.
-
v.attis
őstag
válasz
dabadab #16095 üzenetére
Nem teljesen kompozit az!
Az úgy történt, hogy nekem az egyik szobában volt a pc és a másik szobába kellett átküldenem a videót a tévére. Ez csak úgy jöhetett létre, ha ott helyben rakom össze a kábelt, mivel a falon nem akartam 12-es lukat fúrni.
Ezért vettem két rca dugót és 3 méter vékony koax kábelt. Tehát a kábel rendes, majdnem hagyományos antenna kábel. 75 ohmos az tuti és árnyékolt.
Így ha jó lesz akkor én azt szeretném használni, persze lerövidítve kb 50 centire.
Ahelyett, hogy vennék egy gyári koax kábelt, inkább a hangfalkábelekre költeném azt a néhány ezrest... -
nismoka
addikt
válasz
dabadab #16095 üzenetére
Az antenna kábel is 75 Ohm-os. Én próbálgattam különféle koax kábeleket digitális hangátvitelre és hallottam különbségeket. Pld egy monitor audio kábel keményebben szólt a profigoldhoz képest ami lágyabban szólt. Hogy melyik volt jobb? Izlés kérdése is de hallottam különbséget.
-
v.attis
őstag
válasz
dabadab #16057 üzenetére
Nos, Én is így tudtam a digitális jeltovábbítást: vagy van jel, vagy nincs jel. Ennyi.
Akkor szerinted, ha digitális koax kábellel akarom összekötni a dvd-t az erősítővel, akkor ahhoz jó egy koax antenna kábel is? Történetesen van egy ilyen kábelem, valamikor a pc-t kötöttem így össze a tv-vel. Akkor jó volt a kép, kérdés, hogy a digitális (hang)jel továbbításra is megfelel-e? Végülis árnyékolás van a kábelen, csak kérdés, hogy az kell-e?
Ha ez megfelel későbbi céljaimnak, akkor nem veszek Isten tudja hány ezer forintos kábelt... -
fsb1000
nagyúr
válasz
dabadab #16057 üzenetére
Feltennék neked e témakörben egy egyszerű kérést.
Kicsit vonatkoztassunk el a hangátviteltől, mert annak misztikus a célállomása. (szubjektív érzet)Az UTP (hálózati) kábelen digitális átvitel történik vagy sem?
Példa1: internetről letöltesz egy oldalt vagy képet (modem -> PC)
Példa2: Két PC között egy adatállományt másolsz.Vajon az UTP kábel "minőségétől" függhetnek a jelátvitel jellemzői?
Ha valaki összehoz egy vaktesztet szívesen részt venék benne....
-
BBéci
legenda
válasz
dabadab #16029 üzenetére
Hiába mond ellent egymásnak, azon a tényen nem változtat, hogy brutális kép és hangminőségbeli különbségek vannak a belépő és a minőségi médialejátszók között.
A Streamaudiónál azt is megmutatják neked, mennyivel jobb a tuningolt Dune a gyárinál. Nem kicsit. Az alapverzió meg szintén kenterbe veri a harmincezres kategóriát. -
BBéci
legenda
válasz
dabadab #15225 üzenetére
"A DAC-ban lehet különbség, de maga a konkrét dekóder az ugyanolyan, nincs jobb meg rosszabb minőségű, mindegyik pont ugyanazt a bitstreamet produkálja."
Számtalan esetben hasonlítottuk össze, kollégákkal, szakmabeliekkel közösen, különféle készülékek dekódereit és jelentős hangminőségbeli különbségeket hallottunk.
Ebben mindenki egyetértett velem, akivel házimozis pályafutásom alatt találkoztam.
A DD vs. dts témáról az előbb kifejtettem a véleményemet. -
dhcodoki
senior tag
válasz
dabadab #15225 üzenetére
Ja.. teljesen igazad van.. komplett rendszerre értettem..
Egy jó példa a DTS DD közti különbségre:
Santana - Supernatural Live -
szmegma
aktív tag
-
Czimby
addikt
válasz
dabadab #13460 üzenetére
Hello!
Köszi a segítséget, ezt én is megtaláltam időközben.
Több helyen is kerestem, mindenhol ezt a szürke dobozos átalakítót kapni.
Kicsit félek a dologtól mivel semmi márkája sincs, félek, hogy kárt tehet az erősítőben, túlvezérli vagy hasonló, lehetséges ez?Találtam még egy megoldást igaz eléggé manuális:
Toslink kapcsoló
Használ valaki ilyet, nem fog egy idő után kikopni? Mivel akár napi több alakalommal is kapcsolgatva lesz.Vagy esetleg még ezzel lehetne megoldani:
Splitter
Ez egy sima elosztó, viszont azt nem tudom, hogy közösítésre lehet-e használni?
Tehát mindkét forrást bedugum a splitterbe, azt pedig rádugom az erősítőre, akkor elvileg működni kell, nem?
(Természetesen egyszerre csak egy forrásból kapná a jelet) -
BBéci
legenda
válasz
dabadab #13345 üzenetére
Saját tapasztalatomat írom le, nem egy, nem két és nem három, hanem száznál is több új hangszóró, hangdoboz fordult meg a kezeim között és kivétel nélkül mindegyiknek változott a hangja a bejáratás ideje alatt. A használtaké nyilván nem.
Lehet vitatni az állításaimat, de nem minden esetben van értelme, mert némelyik egyszerű, nyilvánvaló tényt közöl.
Maradjunk a hangszóróknál! A központosító pille és a gumiperem tartják a membránt a helyén. A pille anyaga különböző sűrűségű és durvaságú szövet, ami eleinte merev, a szálak szorosan kapcsolódnak egymáshoz. Használat közben lágyul, puhul az anyag, kisebb lesz a mozgással szembeni ellenállása. Beépítetlen autóhangszórókon kiválóan nyomon követhető ez a folyamat, csak meg kell tapogatni a pillét, finoman nyomkodni a membránt. A teljesen nyers állapothoz képest érezhető a változás. Ugyanez vonatkozok a gumiperemre is.
Ennek tagadása struccpolitika.A gyártók bejáratásról szóló nyilatkozatának, amikben annak szükségtelenségét emelik ki, eladás növelési célja is lehet. Vedd meg az én hangdobozomat, mert azt nem kell bejáratni, azonnal tökéletes hangminőséget fog produkálni!
-
BBéci
legenda
válasz
dabadab #13339 üzenetére
A Scanspeak, a Thiel és a Morel legalább annyira neves gyártók, mint az ATC, szerintük szükséges a bejáratás.
Az Eminence Speaker és az Audiotechnology legalább +1000 órányi bejáratást javasolnak.Leírhatnád, milyen hangdobozokat mennyi ideig járattál és mik a tapasztalataid!? Kíváncsian várom!
Vegyük észre, hogy igyekszel minden hozzászólásomba belekötni!
-
BBéci
legenda
válasz
dabadab #13337 üzenetére
Te linkelgetsz, sokan mások, köztük én is, a tapasztalataimat írom le.
Kiemelted az egyik cég válaszát, ami neked tetszik, ám azokkal, akik a bejáratás szükségességéről mesélnek, nem foglalkoztál.
Pontosan 38-38 % a két tábor, tehát a gyártói vélemények megoszlanak.
Szerintem 11 és fél éves hifis újságírói tapasztalatom elegendő ahhoz, hogy az én véleményem is kompetens legyen, nekem nincs szükségem mások segítségül hívására, idézésére.
A példák, amiket leírtam, elég meggyőzőek.
Arról nem beszélve, hogy a matrixhifinél sokkal jelentősebb, nagyobb múlttal, hírnévvel és olvasottsággal bíró szaklapok, weboldalak egyértelműen javasolják a bejáratást, még módszereket, tippeket is adnak hozzá. -
ricsik
őstag
válasz
dabadab #13325 üzenetére
Nekem erről van egy rövid elméletem:
lehet hogy sok tíz óra elteltével azért hallja mindenki jobbnak a hangfalait, mert egyszerűen hozzászokott a fülük és megszokták a hangot.Lehetne igazolni is talán: kell egy brutál jó mikrofon meg a teszt falnál egy sokkal jobb controll fal. A teszt falat mikivel fel kell venni új korába és 50-100 óra után. A controll mivel sokkal jobb fal talán ki tudná adni a különbséget ha van.
-
kkrisi
senior tag
válasz
dabadab #13278 üzenetére
Akkor esetleg tudnál nekem nézni egy jót légyszives, mert elég sok félét találtam ott és nem tudom h melyiket érdemes és ha te láthatatlanba beválallnád akkor én sem csalódhatok a hangjába? tehát azokat a Missionokat meg tudja hajtani rendesen?
Meg esetleg egy olcsó 5.1 is szóba jöhet h most csak 2.1-be tolnám aztán majd hozzáegészíteném a dolgokat de nem tudom
-
kkrisi
senior tag
válasz
dabadab #13274 üzenetére
És az a T-amp az mennyire jó erősítő?
Mert nekem az lenen a lényeg h van 100k keretem egy szettre most még beérem a sztereóval is!
A Mission 760i hangfalak biztos h megmaradnak mert azok kellenek 30k-ért mert nagyon szépen szólnak hihetetlenül! Ehez kéne nekem egy erősítő meg egy sub! Tudnál nekem segíteni? erősítőben azért vagyok bizonytalan, mert azt hallani kell h hogy szól nem csak így h jó akkor ez biztos jó megveszem! -
szmegma
aktív tag
válasz
dabadab #13256 üzenetére
Koszi akkor azok kilove.
Kozben kicsit atgondoltam mivel belatom ennyiert nem igazan fogok jo hagfalat kapni ezert emeltem a limitet.
Talaltam arban megfelelo hangfalakat:* INTIMIDATION S-3000 (nekem 10/10) vagy a INTIMIDATION S-120 (nekem 7/10)
* ROTH OLI 4 (nekem 6/10)
* MISSION M35 i (nekem 8/10) vagy a MISSION MV8 (nekem 4/10)
* Acoustic Energy Aegis Neo Three (V1) (nekem 5/10)
* WHARFEDALE DIAMOND 10.3 (nekem 2/10)
* BOSTON ACOUSTICS CS226 (nekem 4/10)
* MONITOR AUDIO BRONZE BR5 (nekem 5/10)
* KEF - C5 (nekem 5/10)
* Mordaunt Short Avant 904i vagy a Mordaunt Short Avant MS914i (nekem mindketto 2/10)
* Q Acoustics 1050i (nekem 7/10)
* Tannoy Mercury F4 (nekem 5/10)Ezek kozul melyiket valasszam, vagy ezek is ratyik? Vagy ha tobb jo is van akkor 10es skalan hol helyeszkednek el? En feltuntettem, hogy nekem 10-es skalan mennyire tetszik es csak a kinezet alapjan dontottem az arat nem neztem.
-
WN31RD
addikt
válasz
dabadab #13256 üzenetére
Kb. az egyetlen műszaki jellemző, amelyre érdemes odafigyelni a hangfalak leírásában, a tömegük. Egy 11 kg-os négyutas hangfal akkor sem lehetne jó, ha történetesen nagy szakértelemmel rakták volna össze. Ez az "ingyen kapsz szart" kategória, gyakorlatilag átverés.
Száznegyven fontból legfeljebb kétutas hangfalat szabad csak venni, de leginkább azt sem, ha ennyit szán rá az ember, akkor irány a használtpiac.
-
törölt tag
válasz
dabadab #13242 üzenetére
Ha nem PCM,vagy LPCM akkor nem tud hangerőt állitani szoftveresen a lejátszókészöléken. Errről volt szó a dictator válaszában.
Sorrry,hidd el,nem akarok beleköti soraidba!Csak válaszoltam kérdéseidre.de attól függetlenül lehetséges hoy neked van igazad valamelyikben,De hát több szem többet lát,én csak a saját tudásom és tapasztalatom tudom átadni.Még egyszer sorry!!!. -
törölt tag
válasz
dabadab #13243 üzenetére
A jobb dvd játszók már jittercsökkentést,rövid jelutakat,stb alkalmaznak,amik megkönnyitik a optikai jellé alakitást,és a digitális jelek mönőségét feljavitják.
Szoftverek szintjén is.De ez csak a drága lejátszókban van,pl Onkyo dv-sp 807,Denon,Pioneer prémium modelljei,stb.
Természeteen elérhetö a minőségi hangátvitel,mivel az erősitő dekódolja és erősiti fel a jelet bitstream-módbanban. -
BBéci
legenda
válasz
dabadab #12085 üzenetére
Újabban nem lehet készpénznek venni a készülékek hátuljára, illetve a prospektusok, katalógusok műszaki adataiba írt áramfogyasztásokat. Erre több példát tudok mondani, egyiket, éppen a Pioneer erősítőkét múltkor linkeltem be. A 650000 forintos LX82 7 x 190 wattjával áll szemben a 330-nak specifikált áramfelvétel. 2 hónapig használtam, nem gyenge darab.
Aztán itt van a polcomon egy Arcam AVR500, melynek hátlapjára csupán 400 wattot írtak, viszont a kezelési könyvébe 1,5 kilowattot, ami reálisnak tűnik. 99 a max. 55-ös állásban szinte le akarja bontani a házat. A kisebb elődmodellek közül például az AVR300 hátulján 1300 VA látható. A P1000-en 2,1 kW. Tehát a 400 valami sumákság szüleménye. -
Vidala
senior tag
válasz
dabadab #12080 üzenetére
Mindenkinek, aki "kis" költségvetésből próbál összerakni egy rendszert:
Kell egy jó hangú 5.1-es erősítő DD és DTS dekóderrel, illetve talán a digitális koax v. optikai bemenetet még ne hagyjuk le, a többi másodlagos. Ezt leginkább használtan lehet jó megúszni, minnél olcsóbban. Aztán a többi pénzt elsősorban hangfalakra költeni. -
KTTech
veterán
-
törölt tag
válasz
dabadab #11713 üzenetére
Látom,nem egy nyomon járunk....
Létezik DTS 2.0 is,nem kell 5.1nek lennie,lemezen s találkoztam vele már.Samsung is azt licenszeli.Az erösitőd nem csak a DTS 5.1-et hanem a DTS 2.0 és a DTS-ES bármelyik formátumát,és a 96/24-et is DTS-nek jelzi,mivelhogy az.(Neo:6-ot vegyük ki.)
Én a vonali aux kimenetre gondoltam.Az sosem lehet DTS,még DD sem,eleve analóg,csak hangkimenet,frekvencia,amit erösiteni kell,nem dekódolni.És hallgatható akár pl.mini hifi rendszeren is. De amire gondoltam a bejövő DTS- kódólt hang meghallgatható a hangszórókon és megjelenik(het) az audio out kimeneten.(Mintha lett volna róla szó a forumon és emlékezetem szerint irta vki,hogy hallható a vonali kimeneten.De ebben nem vagyok biztos,meg kellene keresnem.) -
törölt tag
válasz
dabadab #11710 üzenetére
Azt hogy használ-e vagy nem használ dekodolás,kódolás folyamatot,vagy csak átkódolja/keveri azt nem tudom megmondani.Lényeg: (a Samu tévé manuáljábol igy vettem ki) hogy a digitális bemeneteken bejövő DTS hangot 2.0ra lekeveri,és úgy továbbitja, csak USB-ről továbbitja 5.1-ben. és a samunál már előfordulhat sztem,hogy analóg kimeneten is megjelenik a DTS.
-
hétalvó
addikt
válasz
dabadab #11338 üzenetére
szeritem bbeci, inkabb a jelutak, orajelek pontossagara gondolt, maga a kitomoritesi algoritmus valoszinuleg megegyezik, de nem veletlenul van processzor(DSP) x-xxx arig. Utana meg van nem keves alkatresz amin mulhat...
de mondjuk ezt a hdmi kabel dolgot en is kiprobalnam, mert nem akarom elhinni, hogy akkora kulonbseg van. analog kabellel nincs gond azt tudom, sot meg a tapkabelt is eliserem, de hogy egy optika kabel kozott legyen kulonbseg azt nem veszi be a gyomrom, a hdmi-ben pedig ketelkedik.
Lehet hibaznak a kabelek es jo kabelen kevesebbet kell hibajavitani, talan, de a hibajavitas is lossless elmeletben. Sajnos nincs dual hdmi kimenetes cuccom, hogy tesztelgethessek... -
BBéci
legenda
válasz
dabadab #11256 üzenetére
"Elobb-utobb ki kell tomoriteni, a kerdes csak az, hogy ezt az erosito vagy a lejatszo teszi-e, teljesen mindegy."
Abban az esetben mindegy, ha a műveletet egyforma színvonalon végzik. Ha van rá lehetőség, ki kell próbálni.
Lehúzásról szó sincs, mert a kábeleket letét ellenében haza lehet vinni kipróbálásra. Ha nem tetszik, visszaviszed és gazdagabb lettél egy tapasztalattal. Igazi balfék, aki meghallgatás nélkül vesz drága hifis, házimozis készülékeket, tartozékokat.
-
Vidala
senior tag
válasz
dabadab #11257 üzenetére
Igen, sajnos a magyar wiki-n akadnak blődségek, gondolom egyrészt fordítási hibákból, illetve nem megfelelő hozzáértésből fakadóan (sajnos azt sem állíthatjuk, hogy az angol 100%-os, de azért általában sokkal részletesebb és pontosabb).
Egyébként én már azon töröm a fejem egy ideje, hogy az első Hsz-ban jó lenne, ha néhány hasonló (alap) téma definiálásra kerülne (akár csak néhány linkkel pl. HDMI 1.3 fórum), mivel rendszeresen akadnak visszatérő kérdések.
Egy hardcore PH!-s meg tudná mondani van-e erre esély? Gondolok itt pl. arra, hogy Maximuszt nem láttam már erre egy ideje. Illetve mások pö**é-vel sem akarom verni a csalánt, de valamilyen szakkör jelleggel el is tudnám képzelni, abba szívesen besegítenék, ha kell. -
O_L_I
őstag
válasz
dabadab #11256 üzenetére
És a leg keményebb az, hogy még ezzel a "teljesen mindegyel" is lenne aki vitatkozik.
Határozottam emlékeszem, hogy olvastam olyat hogy emberek külömbséget véltek felfedezni a bitstream és az LPCM mód minősége között.A HDMI kábelek minőségéről is volt szerencsém egy hosszab értekezést elolvasni és oszcillószkóppal mérve tényleg volt külömbég a kábelek között viszont azokat a nüansznyi külömbégeket amiket a képminőségben emlegettek én nem hiszem hogy észrevenném.
Mindazonáltal bár ellenkezik a józan eszemmel mégis elképzehetőnek tartom, hogy legyen valalmi külömbség. (az UFÓkban is hiszek pedig sosem láttam őket)
-
hattorihanzo
aktív tag
válasz
dabadab #11250 üzenetére
A DTS-HD meg a TrueHD attól az, ami, mert tömörített. Ha nem lenne tömörítve, akkor LPCM lenne.
wikipédia:
"a Dolby és a DTS is kifejlesztett olyan új hangformátumokat, amelyek jól illenek a igényesebb képminőséghez. Ezek a Dolby TruHD és a DTS-HD. Mindkettő jellemzője, hogy a hang tömörítetlen (96 kHz/24 bit), így 100%-ig azt a hangot kapjuk a filmekhez, amit a stúdióban a hangmérnök kikevert." -
BBéci
legenda
válasz
dabadab #11250 üzenetére
A BD lemezken mindhárom veszteségmentes HD formátumot- LPCM, Dolby TrueHD, DTS MasterAudio - használják, általában csak az egyiket. Nem hinném, hogy hibát követ el az a felhasználó, aki átalakítás nélkül szeretné azt hallgatni, ami a lemezen van.
Nos ehhez kell az 1.3-as HDMI.Ha neked lenne egy kábelboltod, miket árulnál?
-
vtechun
veterán
válasz
dabadab #10968 üzenetére
lehet kicsit félreérthetően fogalmaztam, természetesen 30-as hangerőn, nem lejátszva semmit, volt 54 watt, filmet lejátszva pedig 57 watt. Tehát csend és hangos filmnézés közben, 3 watt teljesítménybeli különbség van... nem is tudom, hogy ezt minek nevezzem? gazdaságokságtalanságnak?
Mikor jutunk el oda, hogy idle ne fogyasszon "semmit".... nem pedig 40 wattot...
-
BBéci
legenda
válasz
dabadab #10910 üzenetére
Az a lényeg, hogy "high speed" képes legyen a kábel, mert "standard speed" madzaggal rémesen vacak a 3D. Megjegyzem, a 6 méteres és annál hosszabb HDMI kábelek csak elvétve képesek nagysebességre, bár egyes gyártók azt állítják a termékükről.
A nálam lévő Panasonic BD-játszó két HDMI kimenettel rendelkezik, kiválóan alkalmas kábelek tesztelésére. Csak a tévén kell váltogatni az AV bemeneteket, rögtön látható a különbség.
Aktív témák
Hirdetés
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Házimozi belépő szinten
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Az ASUS legfrissebb analóg billentyűzete az ízületeinket is kímélni szeretné
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Call of Duty: Black Ops 6
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Légies iPhone halvány színei
- További aktív témák...
- Vivo V40 SE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest