- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Aktív témák
-
-
-
válasz
punish3r #960 üzenetére
Mit értesz az alatt, hogy "elterjedőben"? Eddig is voltak olyanok, hogy 5.0-ás hangfalszett, aztán vehettél hozzá külön mélyládát.
Egyes hangfalak, mint a Yamaha NS-555, -777, Heco Victa 500 / 700, stb. elég komoly mélyel rendelkeznek ahhoz, hogy (relative) kisebb helyen elfogadhatóan szóljanak a robbanások egy filmnél. De igazából nem tudják pótolni egy (megfelelő) mélynyomó által keltett hangzást...
-
-
Reiko
tag
válasz
punish3r #854 üzenetére
sztem nem nagy probléma ..nem tudom milyen szintű hifid van, de ha még 100-150ezer alatt vagy, akkor olyan nagyon sokat nem jelent, azaz szinte észre se veszed a különbséget - sztem!
Az OFC kábel amúgy nem azt jelenti, hogy kevésbé fog oxidálódni, hanem hogy olyan kémiai folyamatok során készült, ahol a lehető legtisztább 99% feletti réztartalom a cél, azaz minél jobban vezessen!
Úgy hiszem nagyobb jelentősége van egy kezdő hifinél a kábel átmérőjének, mint minőségének (de persze minnél profibb a hifid, már ezt sem illik hanyagolni)! -
csizzah
aktív tag
válasz
punish3r #815 üzenetére
Hi,
A sub elhelyezésénél az egyetlen alapszabály: ülj le arra a helyre ahonnan hallgatni fogod a rendszert, és a méynyomót úgy pozícionáld, hogy a frontokból halljad a basszust. Ha rá tudsz mutatni a mélysugárzóra becsukott szemmel, miközben hallgatod a zenét, akkor rossz helyen van.
Persze a szoba berendezése, elrendezése nagyban korlátozhatja a lehetőségeket, de próbálj meg a fennt említett végeredményre törekedni.
Üdv,
CsizZ -
válasz
punish3r #821 üzenetére
Nem kell a csilli-villi márkás aranyozott csatlakozós? elég csak a sima ''mezei''?
Szerintem elég. Nem hiszem, hogy a te esetben a kábel fogja vissza majd a rendszert. ;)
kb. 5X4,5m-es a szobám! akkor úgy ne helyezzem el h a rearek is a sarokban vannak (az a baj h már mindenképp a falra gondoltam állvánnyal a sateliteket)?
Ha másképpen nem tudod, persze kerülhet a sarokba. De ideális esetben kicsivel mögötted célszerű, hogy legyen.
ha a center kb. 30-40 cm-vel a frontok síkja felett van az még belefér?
Az még belefér, csak egy vonalban legyenek. -
válasz
punish3r #818 üzenetére
Az 5.1-nél úgy célszerű elhelyezni a hangfalakat, hogy a center és a két front egy síkban legyen, a hátsó két szatelit hangszóró pedig vagy melletted, vagy kicsit mögötted. Valahogy így:
A sub elhelyezése nehéz ügy, ugyanis a subnak ''ki kell futnia'' magát, ezért javasoltam lent, hogy minél több lehetséges poziciót próbálj ki, és ahonnan a legjobban hallod a ''dübörgést'', az lesz a nyerő. -
jolti05
őstag
válasz
punish3r #815 üzenetére
Tulajdonképpen attól függ, hol ülsz, vagy éppen fexel
Szerintem se a frontokat, se a reareket ne rakd közel egymáshoz. Jöjjön ki rendesen a térhatás, ha már van. Közted és a hangfalak közti távolság kevésbé mérvadó, mivel ha túl közel vagy hozzájuk, egyszerűen leveszel a channelek hangerejéből. Ha netalántán egyikhez közelebb ülsz (rearek közül pl), mint a másikhoz, simán hangkri szoftverében bekonfigolod magadnak, hogy melyik csatorna milyen hangerővel szóljon.
Az első kérdést kicsit nem értem. Mélyet érdemes a sarokba rakni. Szobától is függ. Ha van kedved és időd, pakolgasd át ide-oda, így a legegyszerűbb meghallgatni, hogy hol jó neked igazából. -
válasz
punish3r #808 üzenetére
gondolom az én mélyládába épített erősítőm nem tud ilyet?! vagy tudhat?
Nem. Én csak a különálló házimozi erősítőkről beszéltem.
ha integrált hangkarival próbálom akkor ugyanolyan hangerővel szólnak az elsők és a hátsók is!
Ez esetben hangkártya vagy szoftveres beállítás. Lehet, hogy a hangkártyád valami olyan effektezést használ, ami így lövi be a hangfalak hangerejét. -
válasz
punish3r #803 üzenetére
Én nem zárnám ki teljesen, hogy a hangfalrendszeredben van a gond, vagy a kábeleknél, vagy magában a mélynyomóba épített erősítőben. Ugyanis ha jól veszem ki, akkor a jelenség folyamatosan fentáll, nem csak bizonyos esetekben.
Attól tartok az erősítővel kapcsolatban félreértettél. A mai házimozi erősítők többsége rendelkezik ezzel a képességgel. -
válasz
punish3r #799 üzenetére
Ideális esetben az összes hangszóróból ugyanolyan hangerővel kell hallani a hangot. A bemérőmikrofonos erősítők pont ezt lövik be, van egy kis mikrofon egy 5 méteres dróton, azt pedig vagy 1, vagy 3 helyre le kell rakni (oda, ahonnan majd nézed a TV-t), majd egy adott frekvenciás zajt játszik le egyenként a hangszórókból, és a mikrofon által érzékelt hangerő alapján pluszba vagy minuszba ad még rá egy kis hangerőt, ha szükséges.
Amúgy foobar-hoz és Winamp-hoz van az ATSurround plugin ( [link] ), itt a hátsó hangfalak hangerejét külön is tudod állítani. -
válasz
punish3r #772 üzenetére
A mély poziciójának belövésére én a következő ''taktikát'' alkalmaztam: fogtam a Star Wars Ep.2 DVD-t, angol nyelv (ez ugye Dolby Digital EX), lejátszás, majd elkezdtem szépen sétálni a szobába, miközben ugye a Amidalaa hajója dübörög a subból.
Ezt eljátszottam párszor, más-más pozicióba rakva a mélynyomót, és így sikerült kisilabizálni, hogy melyik az ideális hely a számára.
A hangfalak hangereje erősítő esetén állítható külön-külön. Viszont egyáltalán szólnak a hátsók zenelejátszásnál? Mert ha gépről játszol zenét, akkor ugye olyan lejátszó is kell, ami 5.1-ben nyomja ki a hangot! -
válasz
punish3r #765 üzenetére
Hát azért nem is valami hú, de komoly.
A mélyláda egy Yamaha YST-FSW-100-as. Ez mondjuk a rendszerem gyenge pontja, mert sajnos a durvább robbanásoknál fél hangerő felett durván berezonál, ha viszont lejjebb veszem, akkor meg a halkabb dolgoknál egyáltalán nem hallani. Azt már kitapasztaltam, hogy ha valami stabil alapra lenne rárögzítve, akkor semmi gondja, szól szépen. Már csak azt kell megmachinálni, hogy valami esztétikus és jóóóóóó nehéz alapot alplikáljak rá. -
jolti05
őstag
válasz
punish3r #765 üzenetére
Én sem keresek, hülye diák vagyok
Csak befürödtem a Genius 5000-ressel, és nagy vásárlásra adtam a fejem.
Őszintén, nekem a linken látható kábel is tökéletesen megfelelne, csak melóztam akkoriban, és nem tudtam volna elmenni boltozni, ElektroWorld meg itt van 10 percre, ezért vettem ott kábelt.
Nincsen mélyládám, mert nincs rá szükségEgyébként tényleg brutál mélyet adnak a kis Genius Home Theater-emhez képest. Gondolkodtam már mélyládában, ha összejön a pénz rá, akkor:
Heco Vitas Sub 20A [link]
Heco Vitas Sub 25A [Ugyanaz, csak nagyobb és erősebb]
Csak hát nem két fillér, és nemmellesleg újonnan már elég kevés helyen található meg.
Nem, szerintem nem annyira fontos, de elvben megvan az iránya, és várható hangminőségjavulás (amit lehet nem hallassz, de kimutatható) Meg talán egészségesebb a kábelnek. Nem hiszem, hogy ezzel bármit is elcseszhetnél
És most egy közérdekű közlemény:
-Zenét hallgattam, és a jobb oldali hangfal elhallgatott, pár másodpercre kattant egyet, és újra szólt.Nem értem. Remélem nem akarja megadni magát az erősítő. Bár, addig tegye, míg garis. Már csak két év 11 hónap és 1 hétig
-
válasz
punish3r #762 üzenetére
A nappalim 6x8 méteres kb., a hátsó hangfalakhoz viszont erősítő-sarok-fel a tetőtérbe-el a túloldali sarokhoz-le a hangfalhoz útvonalon jut el a kábel. A center ~1.5m, a két front 2-2m, a két hátsó ~16-16m, a hátsó center pedig 17m kábelt kapott. Az erősítő egy Onkyo SR-505E, a két front Yama NS-555, a center NS-C444, a két hátsó és a hátsó center pedig NS-P70 hangfalakból áll.
-
jolti05
őstag
válasz
punish3r #758 üzenetére
Én például Heco Vitas 500-ashoz vettem 2,5mili átmérőjű hama hangfalkábelt, ha jól emléxem 399,-ért méterét ElektroWorld-ben.
Úgyhogy szerintem ahhoz a hangfalszetthez a high-end a 2 és feles kábel
Nameg szerintem, igazából ilyen kategóriában nem kapsz nem minőségi kábelt. Mondjuk én a fehér színűt kerülném, elég noname-nek tűnt.
Amit vettem, az sodort és átlátszó.
Arra figyelj, majd bekötésnél, hogy a vezetéknek van egy iránya. Vagy fel van tűntetve nyillal, vagy az írás kezdete felőli vég megy az erölködőbe, jelen esetben -ha igaz- a subládába.
Linket nem dobok, ElektroWorld -
-
válasz
punish3r #758 üzenetére
Miután nekem több, mint 50m-nyi kábel kellett a 6 hangszóróhoz, ezért az ár nálam is nagyon fontos tényező volt, én ezért a Bandridge mellett döntöttem, ennek 350Ft mérete az AVPlanetnél. Végül az első három hangfalhoz ezt, a hátsó háromhoz 4mm2-es MediaMarkt-os kábelt használtam, mintegy egy hónapig használtam a két fronthoz 2.5mm-es Bandridge-et, majd egy hónapig próbaképpen az MM-es 4mm2-est, a kettő között igazán nem vettem észre különbséget a hangzásba, ezért maradt a Bandridge rákötve.
-
-
jolti05
őstag
válasz
punish3r #753 üzenetére
Elég komolynak tűnik. Mármint PC kategóriában. 1,5milissel szerintem már nem lehet probléma. A méretek lehetnek eltérőek, de a lehető legrövidebbek legyenek, és az elsőké és a hátsóké is így, páronként egyezzenek meg. Ártani nem árt
Ez mind csak az én személyes...gondolatom, lehet, hogy nem a legmegfelelőbb.
Aktív témák
Hirdetés
- 3D nyomtatás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- BestBuy topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- TCL LCD és LED TV-k
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! NZXT Kraken Elite 360 RGB vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest