- A HMD visszalép az USA piacáról
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Aktív témák
-
Khelben
nagyúr
válasz
modflow #12293 üzenetére
Üdv, ebben a hozzászólásban (előzmény) van egy kép az erősítőm hátuljáról. Aktív mélyet szeretnék hozzá venni, kérdés, hogy a mélyen milyen csatlakozónak kell lennie, hogy ide rá tudjam kötni? Az erősítőn lévő csatlakozó nekem jack dugónak tűnik, mélyeket olyanokat találtam, amin RCA bemenet van. Átalakítóval össze lehet kötni a kettőt?
Másik kérdés: találtam olyan mélyet is, amin L-R hangszóró kimenet és bemenet is van. Gondolom ez arra szolgál, hogy ha az erősítő kinyomja a mélyet a front hangszórókra, akkor a mélysugárzó leveszi a mély jelet, és csak a többi megy tovább a front hangszórókra. Jól gondolom? És ha így van és mondjuk kikapcsolom a mélysugárzót, akkor a mély is továbbmegy a frontokra? Ez lenne nekem ideális, mert amikor a gyerekek mesét néznek, nem biztos, hogy kell a plusz mély, elég ha csak a frontok szólnak, viszont filmnézésnél én el tudnám viselni. -
-
szmegma
aktív tag
válasz
modflow #20206 üzenetére
Egyik forumon kerdezoskodtem, mivel hasonlo volt a problemam, hogyan lehetne a sub aramellatasat elegansabban kezelni mint odamenni es kihuzgalni vagy kapcsolgatni.
Ajanlottak egy taviranyithato konnektort. Ha erdekel akkor megkeresem a cimet ahol lehet vasarolni ilyet. Nem draga par ezres.
-
MaTTeS
senior tag
válasz
modflow #20201 üzenetére
Semmi ilyen kinyúzhatós ok nincs
Honnan tudná, hogy te közben kikapcsolta az erősítőt, sehonnan. A mélyláda azt nézi kap-e jelet a kábelen keresztül, ha nem akkor egy idő után kikapcsol, ez így jó.
Mondjuk ne a konnektorból húzd ki, hanem a mélyláda hátulján rakd OFF állásba, és mikor hallgatni akarod akkor bekapcsolod. -
KTTech
veterán
válasz
modflow #19699 üzenetére
Az LFE-in-be kösd be az erősítőt.
A Low Pass az aluláteresztő szűrő felső határfrekijét jelenti (azaz ez alatt a freki alatt fog átjutni rajta a jel).
A Phase pedig a jel fázisát tudja fordítani. Utóbbi kettő maradjon alapbeállításon szerintem (0°és 120Hz), és inkább a Yamahán állítsd be, ha szükséges. -
v.attis
őstag
válasz
modflow #16104 üzenetére
Na, ezt még én is tudom, legalább segíthetek valakinek!
80 Hz-nél megvágom az 5.0-át, jelentése: 80 herztnél alacsonyabb frekvenciát nem küld ki az 5 hangfalra. Tehát, ha mondjuk veszünk egy olyan basszust, ami 60 herztes és egyet ami 85 hertzes, akkor csak a 85 megy ki az 5 hangfalra. Ezt azért alkalmazzák, mert a mélyláda arra van kitalálva, hogy a legjobb mély hangokat adja ki. Így a 80 alattiakat csak az fogja kapni. Sokkal szebb lesz a hangzás és sokkal erőteljesebb a basszus. Olyankor érzed, hogy megremeg az egész házad, ha robban valami a filmben.Az, hogy nálad mennyi a 40, azt az erősítő és a hangfal adatai mondják meg. Ha az erősítő mindent átenged (gondolom, hogy azért ezzel nincs baj), akkor a hangfal alsó határa az ami kijön belőle. Persze csak abban az esetben, ha ez nincs már nálad megvágva.
-
dhcodoki
senior tag
válasz
modflow #16104 üzenetére
A vágásról én is pont most írtam:
az utolsó bekezdésben -
lean
aktív tag
válasz
modflow #16059 üzenetére
Annyiért, amennyiért kinn van a netdepon.Én már kb május óta nézegettem, de nem változnak az ilyen cuccok árai...hacsak nincs valami extra akció, bemutató darab, vagy kifutó modell, ilyesmi......
kiderül majd...legfőképpen arra vagyok kiváncsi, ha pl. 80Hz-nél megvágom a 5.0-át hogy fog változni a hangkép, illetve mennyire tudja majd alulról megtámogatni a sub...most 40Hzen van minden... -
MaTTeS
senior tag
válasz
modflow #13593 üzenetére
Yami RSW-300 -ast vettem volna, ha nem botlok bele akciósan a Heco Victa Sub 25A-ba
Meghallgatni nem volt lehetőségem, de a Yami YST-RSW-515 tesója (515 lefele, 300 oldalra sugárzó), legalábbis gondolom én, mível ugyanazok a specifikációjuk.
Mondjuk hallani nem hallottam a 300-ast, de van itthon egy 515-ösünk, az elég ütős. -
törölt tag
válasz
modflow #12691 üzenetére
Jó lett! Le a kalappal előtted!Elég lesz. És a vezetékezés se gond így.Valamiért az utolsó képet nem nyitja meg nekem,de látom a végeredményt.Üvegajtót le kell venni,főleg ha huzamosabb ideig használod.
Nem hiszem,hogy problémás lenne a felső köz.Az a kb.fél centi elég.Csak azt nem tudom,felülröl szivja a levegőt vagy oldalról a ventillátora. mert ha felülröl akkor melegedni fog. De nem lesz nagyobb gond,mivel körbe is levegőzik és nem ad akkora meleget mint a jóval nagyobb áramot felvevő erőlködő. -
törölt tag
válasz
modflow #12678 üzenetére
Szerintem mégiscsak feljebbb kellene mégiscsak furni 5-6 centivel(ezt méni kell a videóhoz) azt a polcot,ahol a kazetták vannak jelenleg,annyira hogy beférjen a videó,és még fölötte elég kb.2 centi.És akkor tényleg nem kellene félni még több órahosszai terheléstől sem.Habár ha tulmelegszik,ugyis lekapcsol a védelme de ugye épp egy háborús jelenet kellős közepén enyhén bosszantó tud lenni...
Én a legalsó részből-tehát a talptól,a legalsó polctól kezdődően- kb 8x25 centit vágnék ki középre helyezve,hogy még szemből is teljesen takarja az erősitő. Tehát akkorát,amekkorát még fentről és oldalról se lehessen látni az erősitőtől mivel az takarja. És ott kijöhetnek a vezetékek. -
törölt tag
válasz
modflow #12614 üzenetére
Akkkor a 4 "prücköt" még 5 centivel kellene feljebb fúrnod.(kivéve ha Panasonic vagy Sony D osztályú erősitőd van).Asszimetrikusan is jól nézhet ki ha izlésesre csinálod,pl ugyanannyi a készülékek feletti szabad hely,p.lerösitő 17 cm.magas,13 centi felette,mig felette a lejátszók pl 5 centi magas 13 centi hellyel. A hátlapot ugy is ki lehet hogy kissebb legyen a magassága az erösitönél igy gyakorlatilag felülrül nem is látszik,Nálam pl csináltam a lejátszó mögött,erösitö fölött és mögöttt(az nem is látszik) és az alsó polcba is egymás mellé egyenlő távolságra 3 db 12 cm-es kört és izlésesre sikeredett, kérdezték is hogy hol kapható ilyen...
Centert teheted polcra a tévé fölé betiplizve a polcot.Mögé nem jó. -
vtechun
veterán
válasz
modflow #12614 üzenetére
hát nekem is érdekesen lett megoldva a cednter
természetesen a TV előtt van, pont jó, mert nem takarja az infravevőt, és részben a tv talpán áll, középen elől pedig alá van támasztva egy fogselymes dobozzal
Kéne valami végeleges megoldás, még az is felmerült bennem, hogy a centerre rakom a TV-t, mert simán ráférne
de szerintem inkább csinálok majd egy üreget amibe belefér, majd arra mehet a TV
-
törölt tag
válasz
modflow #12583 üzenetére
És nem lehet az alsó polcot lejjebb,a felette levőt pedig feljebb rakni? Dvd játszónak vagy ps-nek pl nem kell nagy hely, azoknak elég a 2 centi.Vagy ha kivehető a polcrész, veszel 4 db fémcsapolást és furógéppel vagy asztalos/ezermester haverral megvan az egész kb.10 perc alatt. 2 cm. nagyon kevés,megsütöd vele az erősitőt.Hátulját nem muszáj levenni hanem falfuróval tudsz 10-15 cm. lyukakat késziteni legalább 3-4-et vagy inkább dekopirfürésszel levágni belőle egy nagyobb téglalapot(előtte kell belefúrni lyukat,ugy tudod elkezdeni),ami még jól is jöhet,mert sokkal könyebb bevezetékezni hátulról
-
vtechun
veterán
válasz
modflow #12583 üzenetére
2 cm sem eleg szerintem ,cserelni kell majd szerintem azt az allvanyt, nekem elegge kocamegoldassal van ,de legalabb jol szellozik :d egy etkezokocsi felsoreszen van a tv es a htpc, also reszen erosito ,mellette az iptv set top box, amogott meg a hozza tartozo router...
-
Vidala
senior tag
válasz
modflow #12569 üzenetére
Kettős kábelezés céljából van 2x2 bemeneted. Össze kell legyenek kötve valamivel. A rendszer összeszereléséhez nem kell vele foglalkoznod, esetleg később kipróbálhatod. Valamelyikre kösd rá a kettőből a hangfalkábelt, és kész.
Leírást a neten keress. Biztos van.
Amúgy meg grat! Remélem tetszeni fog az eredmény!
-
-
törölt tag
válasz
modflow #12293 üzenetére
"Ami a két optikai bemenet alatt van azt nem tudom elolvasni, az talán a koax S/PDIF"
Coaxial van ráírva, tehát igen, az lesz az.
"Koaxiális Igen Hogy ezen hogy megy 6 csatornás hang, azt nem vágom."
Kódolva: Dolby Digital, vagy DTS formátumban. A DVD filmeken is ilyen van, így csak tovább kell küldeni az erősítőnek. Az majd szétszedi és kiküldi a hangfalakra, ami jó.
-
Vidala
senior tag
válasz
modflow #12265 üzenetére
Szép feladat. Nem lehet éppen azt mondani, hogy hemzsegnek rajta a csatlakozók (az igényeidhez mérten).
Az szűkíti be a lehetőségeidet, hogy ezen a HDMI csak pass through, tehát hangbemenetként nem tudod használni, így az kilőve.A PS3 optikai egynek jó.
Elvileg az XBox360-hoz adott adapterben is digitális optikai csati van (csak olvastam, mert én HDMI-vel használom)
A PC 5.1 analóg mehet a multi-chanel input-ba.
Marad a végén a DVD lejátszó, de ha van rajta koax S/PDIF akkor nyetél.A leírásában (vagy egy nagyobb képen a hátuljáról) elolvashatod, milyen csatik vannak rajta, de kb. felsoroltam fent az 5.1-re alkalmas bemeneteket. (2 toshlink, 1 koax digi, és egy 5.1 analóg)
-
modflow
veterán
válasz
modflow #12220 üzenetére
Erre meg lehet azt oldani, hogy egyszerre rákössem a következőket:
- PS3
- Xbox360
- PC 5.1 analog
- DVD lejátszóVagy mindig dugdosni kell a vezetékeket?
Gondolom egynek, pl. PS3-nak ha van optikai kimenetele, akkor az egynek jó.
Kérdés, hányfajta bemenet van még rajta és hány db. -
Gabor970
addikt
válasz
modflow #11749 üzenetére
ha nincs több pénz a dologra, inkább használd egy darabig szub nélkül. Be lehet állítani az erősítőn, hogy az nincs, és akkor a frontok megkapják a mélyeket is. Ha meg pár hónap alatt összejön 30e Ft, akkor már kapsz egy ehhez a rendszerhez passzolót. természetesen ez még nem egy "hűde" cucc, de ebben az árfekvésben talán nehéz lenne többet kihozni.
-
vtechun
veterán
válasz
modflow #11747 üzenetére
figyelj, én most 230 ezerért vásároltam egy összeválogatott szettet, ez egy tök alap cucc, lejátszó sincs benne
Mission mv 5.0 szett
Mordaunt-short ms 309w mélynyomó
Onkyo TX-Sr308 erősítő#11750 : Sztereó módban gondolom bekapcsolódik a szubláda is, directben, meg gondolom csak a 2 front.
-
BBéci
legenda
válasz
modflow #11747 üzenetére
Ennyi pénzért még szubládát is szeretnél? Akkor ugyanolyan himihumi lenne, mint amiket belinkeltél.
Miért hihetetlen? Szerintem a vak is látja rajtuk, hogy dizájnra hajtottak és nem hangminőséget céloztak meg a tervezésüknél. Na persze, ennyi pénzért szép is meg jó is nem lehet. -
törölt tag
válasz
modflow #8983 üzenetére
Elsősorban számítógép mellé szánták, azért ilyen. Nekem speciel tetszik.
A kategóriájában meglepően jól szól (főleg filmek alatt), bár amióta 90 ezer forint környékére verték fel az árát, ill. sokan panaszkodnak rá, hogy megbízhatatlan, nem vennék ilyet.
Ha bővebben érdekel, akkor keress rá, a topicjában rengeteg infót találsz róla.
-
Diplomata
aktív tag
válasz
modflow #8979 üzenetére
Szerintem a Sony nem teljesít jól a mindenkinek elérhető kategóriában,a nevével ad el sokmindent,a tv készülékei viszont tetszettek mindig is.Itt van egy teszt egy alapkategóriás erősítőjéről,félreértés ne essék nincs bajom a sony-val általánosan,csak ebben a kategóriában.[link]Ne az ragadjon el benne,hogy lakkfekete és jól megy a tv-hez,elsősorban persze.
-
rankesz
veterán
válasz
modflow #5866 üzenetére
Nekem S606 van Yamaha 361 erősítővel és Magnat Monitor Sub 200-al és nagyon meg vagyok vele elégedve. Áltatalában fel se kapcsolom a mélyládát amikor simán zenét hallgatok, mert teljesen elégnek tartom a jamo frontjait. Miután megvettem azt vettem észre hogy 2-3 hónap után elkezdett sokkal jobban szólni a 2 front, zenében megjöttek a mély hangok. Mivel ez az első komolyabb szettem így nem tudom, ez minden ilyen technikánál így van?
Amúgy a Jamokat újan 105-ért vettem hátszéllel 1 éve, mikor a bolti ár 130 volt, most olyan 90 körül saccolom a használt árát -
Winzsolt
aktív tag
válasz
modflow #5848 üzenetére
Nekem volt egy ilyenem. kb 200w-ot vett fel. szép hangja volt, hangosan már kevésbé, de egy 23nm szobába igencsak kevés....
ez a 80w nevetséges. és ráírnak 1000w-ot.
kb. 80ezer ftért meglehet kapni a logitech z-5500-at.230V és 1,5A van ráírva, az ha jól számolom 345W-os tápegység? mellé 20 ezer Ft-ból még színben is passzoló DVD lejátszót lehet venni -
Daywalker
addikt
válasz
modflow #5848 üzenetére
Annak a cuccnak amit kinéztél 80 wattos teljesítményfelvétele van. Nálam van egy LG HB954PB, ami 130 wattot vesz fel és igen nagyot szól. Mondjuk iszonyú érzékenyek lehetnek a benne lévő hangszórók...szóval az 1000W az PMPO maximum. Nem rosszak ezek a cuccok, ha együtt tudsz vele élni. Zenére nem valami jók, mozira viszont bőven...persze a műanyag hangfalaktól nem kell olyan hangzást várni, mintha fából lennének.
-
törölt tag
válasz
modflow #5848 üzenetére
még a digitális erősítőnek is van egy minimális vesztesége, plusz a trafó és egyéb áramkörök. szóval nem hiszem hogy az a kis 3,7kg-s cucc vagy 800W-ot(a subra 225W-t írnak) ki tudna ráncigálni a konnektorból
és azért vannak hangzásbeli különbségek is, persze csak ha számít -
törölt tag
-
Geeco
csendes tag
válasz
modflow #3232 üzenetére
Szia!
Nekem is jamo szettem van, hasonló ahhoz amit belinkeltél, csak eggyel nagyobb (HCS 418), én meg vagyok velük elégedve zenén is (Denon 1306-tal hajtom őket).
Sajna, már elég régen hallgattam a 416-ost, pontosan már nem emlékszek rá, h milyen volt hangja, de ha nem gondolkozol nagyobb szettben, akkor szerintem egy hallgatózást megér a cucc, de mindenképp hallgasd meg mielőtt döntesz.
A jamo S40-es subját még nem hallottam, sajna, csak a 250-est és a 300-ast, (nekem 300-as van, de nem használom ki), nem tudom h mekkora térbe menne, de állítólag nem valami bika egy darab, szerintem ha lehetőséged van rá, mindenképp hallgasd meg a 416-osokkal egy olyan boltban, ahol kicsit nagyobb a tér, hogy kiderüljön, h mennyire erős a láda.
Én pl. a győri fukarban vettem az egész cuccot, (két részletben, először én is sub nélkül vettem a rendszert) ott akkor voltak jamo-k, de pesten a westendi MM-ben is láttam jamokat pár hónapja, h most mi van ott azt sajna nem tudom, egy próbát megér szerintem ha arra jársz. -
Reno7
senior tag
válasz
modflow #3238 üzenetére
Nem. Nekem múltkor hárman álltak 2m-re,én kicsit feltekertem a hangerőt és nemszóltak,mivel valszeg nem dísznek rakták ki,nem olyan mint otthon,de nadjából hallod hogy milyen...
A coax és a toslink bemenet között van valami minőségbeli különbség?Vagy bármelyiket nyugodtan használhatom?
-
rayoliviero
veterán
válasz
modflow #3234 üzenetére
Szerintem jól fog szólni az amit belinkeltél, mondom nekem is hasonló van és ki se tudom használni:
Yamaha RX-V361 erősítő:
http://www.argep.hu/product_448675.htmlJamo S 416 HCS 3 5.0 házimoziszett:
http://www.arukereso.hu/hangfal-c3161/jamo-s-416-hcs-3-p11353321.htmlJamo S40 SUB aktív mélysugárzó:
http://www.arukereso.hu/hangfal-c3161
Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Bomba ár! MacBook PRO 13" Early 2015 - i7 I 16GB I 1TBSSD I 13,3" Retina I OS X Monterey I Cam I Gar
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest