- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iGO Primo
Aktív témák
-
fury71
aktív tag
Cifu mester kielégítő válasza után csak annyit szeretnék még hozzátenni, hogy hangfal vagy hangfalszett választás előőtt nézd meg milyen impedanciájúak a dobozok. Illenek-e pl. a kiválasztott erősítőhöz.
Én mondjuk a Yami 363-hoz nem vennék Echotech szettet mert minden eleme 4 Ohmos impedanciájú és a Yamaha erősítőkre csak front oldalon lehet 4 Ohmos dobozokat kötni. Center és sorruond hangfalkimenetre 6-8 Ohmosakat.
Ha visszaolvasol, volt már valakinek gondja egy 4 Ohmos JBL 5.1 szettel amit Yami 361-el akart használni és végül vissza kellett vinnie kicserélni másra.
Nekem Wharfedale szett van az 1800-as Yamahára kötve. -
Neked is MooN00-nak is azt tudom javasolni, hogy sajnos a hangfalválasztás nagyon-nagyon belenyúlás dolog. Hiába hangzik más erősítővel, más körülmények között egy bizonyos képpen a hangfal, otthon, a saját erősítőddel nem úgy fog. Én egy Panasonic erősítővel hallottam NS-555-ös Yamákat, mint amilyenek nekem a nappaliban vannak. Hát az ott nem volt meggyőző. Otthon viszont nézem velük a filmeket, és most még mélynyomó sincs ott (ritkán nézek a nappaliban filmeket mostanság), de még így is elég korrekt mélyei vannak.
Nekem személy szerint Yama NS-555, NS-333 és NS-444 (center) összeállításban van 6.1-em, anno próbáltam sokat, de árban és kinézetben is ez jött be legjobban. Házimozihoz nagyon korrekt az Onkyo 505-össel, mert az NS-555-ösnek nagyon jók a mélyei (az NS-777-esre egy ismerős azt mondta, hogy annak viszont már zavaróan sok a mélye). Az igazi gond az NS-333-assal van, hát szóval, izé, elég gyenge az NS-555-öshöz képest, nem csak hangerőben, de hangzásban is. :S
A számítógépszobában Heco Victa széria van 7.1-ben, 700-asok frontnak, 500-asok oldalt, 200-asok hátul, a center meg egy 100-as. A helyzet az, hogy a Heconál a hátsó polcfalak is nagyon jól szólnak, hangerőben persze rájuk kell adni kicsit, hogy felérjenek az álló hangfalakkal, de hangzásban semmi baj velük, sőt, mélyük is van elég derék módon. Az 500-as egy picit gyengébb csak a 700-asnál mély terén, de figyelembe vesszük, hogy egy 700-es pár árából egy 500/200/100 5.0-ást lehetett kapni, akkor erősen elgondolkodtató azért a dolog...
A Yamaha szettben nem kapható, az NS-555-ös pár cirka 70e Ft-ért kapható, az NS-333-as párban olyan 26-28e Ft, az NS-444-es meg 20e Ft. Ez 120e Ft, mélynyomó nélkül.
A Heco hangzásra egy fokkal jobb, és anno az eDigitaltól korrekt áron lehetett 500-as szettet rendelni (ha jól rémlik 80e Ft volt), nos anno ennyiért nagyon megérte. Most viszont nem nagyon látni sehol. A Toshiba Shopban lehet Heco-t vásárolni, de szett kedvezményt nem írnak, ellenben ott van Dali Concept 6 szett 140e Ft-ért. Az szintén elég jó kis szett, én majdnem azt vettem a Heco helyett, mert a reflexnyílások elől vannak, így nem kell olyan messzire elhúzni a faltól.
A SAL szettekről viszont én nagyon lebeszélnék mindenkit. Hallottam őket boltban, és otthoni körülmények között, és sehogy sem szólnak jól. Olcsóak, ezen túl más előnyük nincs.
A Magnat Monitor 990-as szett olcsó belépőszintnek nem rossz, de én akkor már inkább egy kicsit gyűjtenék hozzá, mert a Yama, és pláne a Heco és a Dali lazán lelépi. Ettől függetlenül ha 60e Ft körül van, akkor nem olyan rosszak. Az Echotech-ek közül az M-6050-est hallgattam... hát én azt tudom mondani rájuk, amit a hifisek szoktak - ez egy hangszórótemető, a sok hangszóró egy hangfalban nem feltétlenül jelent jó hangzást...Nem volt említve a Clarus hangfalszett, az Io szerintem versenyképes a Magnat Monitor 990 szériával, de drágább nála, a Charon szett sem olyan rossz, de engem a kinézete taszít. :S
Visszatérnék a kezdetekhez: bele kell nyúlni, hiába hallgatod meg bemutatóteremben őket, általános, hogy otthon másképpen fog szólni, nem feltétlen jobban vagy rosszabbul, de mindenképpen másként.
Én ha 100e Ft alatt akarnék hangfalszetett összeállítani, akkor most bajban lennék. A Heco-hoz hasonló ár/érték arányú rendszert nem nagyon találtam gyorsan átnézve a webboltokat. Így azt csinálnám, hogy most vennék két jó frontot (Heco Victa 500 v. 700, Dali Concept 6 vagy 8, Yamaha NS-555) és mellé majd a többit később, ha lesz pénz.
Ha 150e Ft alatt kellene összehozni egy 5.0-ást, akkor vagy az NS-555, NS-444, NS-333 szettet, vagy a Dali Concept 6 szettet raknám össze. -
MooN00
aktív tag
Ehhez még hozzájönne a Yamaha NS széria (555-333-center) ? Ez nagyon jól illene a környezetbe. Csak valakitől véleményt kéne kérdezni, mert látatlanba nem venném meg.
Talán Cifu az, aki erről tudhat valamit, mert ha jól tudom, neki van/volt ilyen rendszere (más erősítővel).
Aktív témák
Hirdetés
- Ha a fejlesztőkön múlik, akkor nem tér vissza a GPU-s PhysX
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Peugeot, Citroën topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- E-roller topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE75QN800B) 190CM 8K NEO Q-LED PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65QN90DAT) 165CM NEO Q-LED 4K SMART PRÉMIUM ..AKCIÓ!
- Eladó Harman Kardon 2.1 BDS270 házimozi rendszer
- SAMSUNG (QE65LS03TAUXXC) 165CM 4K SMART Q-LED FRAME PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- LG (OLED65C47LA) 165CM 4K 120HZ SMART OLED 2025 MODELL! AKCIÓ!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest