- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
Aktív témák
-
Paulo81
aktív tag
Vettem egy technics su7700k erősítőt és hát egyszerűen fenomenális!
Hanyattestem a különbségtől!Dinamikus, száraz, mélyre menő basszus, ráadásul az e teljesítmény...
Hát igen, régen még tudtak hangminőséget produkálni.... -
Paulo81
aktív tag
Hú de kihalt a topik...
-
Paulo81
aktív tag
Körvonalazódik bennem, mit fogok tenni/venni!
Valószínű veszek egy régi technics erősítőt/rádióserősítőt
De még valami beadta a bogarat a fülembe. Szétnéztem a neten és a yamaha rx-397-es a paraméterek alapján megfelelő lenne
(50 hz-en emel ki
) csak persze hallanom kéne a hangját.
Esetleg van valakinek ilyen? Tud valaki valamit mondani róla?
Láttam az adatlapján, hogy állítható loudness van rajta
Csak azt nem értem, hogy az mit jelent, hogy (angol leírás szerint) attenuation (1khz) -30db
Azt jelentené, hogy 1khz-en lehet állítani a középfrekvenciát?
És az mit jelent, hogy a mély és magas kiemelésnél turnover frequency 350 hz illetve 3,5 khz?
(A diplodocs-on találtam a leírást)Köszönöm, ha valaki tud segíteni, magyarázni!
-
Paulo81
aktív tag
válasz
csizzah #5031 üzenetére
Köszönöm a tanácsot, azt hiszem én is értem miről beszélsz
Már csak azt szeretném kérdezni, hogy még annak ellenére is jobb minőségű lesz az erősítetlen jel, hogy a frontokra még alacsony hangerőnél is gyenge minőségű?
És ha egy sztereo erősítőt veszek, azzal miért járok jobban? -
Paulo81
aktív tag
Akkor megpróbálom elmagyarázni
A mostani sony-m 17 db-t emel ki, ennél lejjebb nem akarom adni, azért fontos, hogy hány db-t emel ki. És már megszoktam a basszus mennyiségét, sőt azt szeretem, ha elrontja a hangképet!
És szerintem próbálj ki több erősítőt egy szubládán, és meglátod mekkora különbség lesz...
Amiket már írtam is(Levegősség, szárazság, stb.) Hiába mély valami, nem mindegy, hogyan az.
-
Paulo81
aktív tag
válasz
Paulo81 #5010 üzenetére
Illetve valószínű az lesz, hogy felkutatok egy régi tehnics-et, 19db-t emeltek ki 50 hz-en
Csak még a pontos típust nem tudom annyi már körvonalazódik, hogy a régi su-v sorozatból valamelyik. , azt hiszem a 90-től felfele már nincs loudness.
Ha valakinek van, vagy ismeri a régi típusokat, kérem segítsen! -
Paulo81
aktív tag
válasz
hackeeeee #5009 üzenetére
Hát +-6 db-t látok, az sajnos nagyon kevés
Keresgéltem a neten, megmondom őszintén az onkyo a legszimpatikusabb, még sok évvel ezelőtt hallottam is szólni egyet és nagyon szép basszusa volt. De amikor megláttam mennyibe kerülnek manapság!...
A második helyen addig a pioneer van, azon van loudness is
Csak hangilag nem tudom milyen, esetleg, ha valaki tud tapasztalatot mondani róluk? -
Paulo81
aktív tag
Hehe!
Itt azért már durva dolgok és emberek vannak
Én annyiban vagyok különböző tőlük, hogy én nem egyenletes frekvenciaátvitelű hangdobozt szeretnék építeni, hanem egy olyat, ami a mélyben erősen kiemel és a mélyközép tartományban talán csillapít is
De úgy értelmeztem, hogy lehet ilyet -
Paulo81
aktív tag
És még egy kérdés.
Ha a mélynyomó elég szeretnék egy lengőtekercs impedanciát csillapító csillapító rc tagot, akkor azt a hangváltóval párhuzamosan kell kötni?
Szeretnék házi hangfalakat csinálni a mélyhez egy negyedrendű butterworth váltót, de azt olvastam, hogy akkor nagy lehet a csoportkésés. De csak azt az esetet írta le, amikor a közép illetve magas közrejátszik.
Kombinálhatom-e a különböző szintű hangváltókat?
Arra gondolok, hogy a mélyhez egy 24db/oktávosat, a közép/magashoz egy enyhébb változatot használok. -
Paulo81
aktív tag
És még azt szeretném kérdezni, hogy egy erősítő műszaki adatai között mit jelent az, hogy pl 17 pontos mélynyomó hangváltó (40-200 hz-ig) ?
Ismereteim szerint a hangváltó a hangfalban van és az is csak egy bizonyos frekvenciánál kezd levágni, a hangváltó minőségétől függően x db/oktávot.
Szóval hogy is van ez?Egyébként a többiek egyetértenek denonnal?
-
Paulo81
aktív tag
válasz
hackeeeee #4991 üzenetére
Hát igen, én is tapasztalom már, hogy mélyben milyen gyenge is a sony
Csak eddig nem volt összehasonlítási alapom.
Akkor mostanság is úgy megy a hangszínszabályzás, mint régen
A mostani sony-m mélyszabályzója 80 hz-en +- 10 db-t állít, a bass boost pedig 60 hz-en még +8 db-t.
Köszönöm szépen a tanácsot!
Nem tudsz nekem véletlenül hasonló adatokat mondani a denon avr-1306-ról?
Remélem megvan még a leírásod hozzá, én is csak onnan tudok ilyen adatot mondani, a neten nincs ilyen részeletesen fent.
A keret egyébként kb pont annyi -
Paulo81
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, és elnézést, hogy nem olvastam végig a több ezer hozzászólást, de hát mindenkinek egyéni igénye van, úgy gondolom, hogy az enyém is az!
Szóval jelenleg van egy sony str de-235-ösöm, már nagyon régi, nem is tudom megmondani hány éves!
Azt vettem észre, hogy az évek során egyre "tompább" a hangja, főleg a mélytartományban.
Az az én bajom, hogy sosem volt olyan igazi dinamikus, mélyre menő, tiszta, száraz basszusa, inkább lágy és zsíros, bár ennek ellenére mégis valahogy alapvetően mély érzetet kelt és az tucutuc dobjai mégis valahogy jobban ütnek. De mégsem az igazi....
Nemrég viszont sikerült összehasonlítanom a hangfalaimon egy ismerősöm régi technics erősítőjévvel, ami már talán nálam is idősebb!
És meglepődve tapasztaltam a következőket:
Sokkal dinamikusabb, tisztább, levegőseb basszus,a legmélyebb részeken sem tompul el és igazán dübörög, de közben mégis gyors! Talán Leila K - Slow motion című számán tudom elmagyrázni. Abban a számban a dobban van egy ütős és egy búgós rész is, ami viszont dübörög is. És pont olyan volt, amilyen kellett, illetve ahogy nekem a legjobban tetszik!
Szóval egy olyan házimozi erősítőt szeretnék, aminek "ilyen" a hangja!
Elengedhetetlen ezenkívül a sok és mély valamint a hangszintszabályzón is mélyen kiemelő basszus, (bass boost (sonynál ami csak mélyet emel ki) vagy loudness de az magasat is) de a fenti kritériumok mellett.
Sajnos nem igazán vagyok otthon a mai "hifi" piacon, és nem tudom hogy lenne lehetőségem meghallgatni sokféle márkát, ezért kérném a segítségeteket, bízom benne, hogy van köztetek több ember is, aki tud nekem ajánlani ezek alapján valamit!
(Esetleg még annyi, hogy azért a közép és a magastartomány se legyen olyan gagyi, bár arra nem annyira vagyok kényes, inkább basszuskedvelő vagyok!)
Előre is köszönöm szépen!
Aktív témák
Hirdetés
- DUNE médialejátszók topicja
- Linux kezdőknek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen autót vegyek?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE65QN800DTXXH) 165CM 8K NEO Q-LED UJ MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG QE65QN95A NEO Q-LED SMART CSÚCSKATEGÓRIA TV ! AKCIÓ!
- LG (OLED77B49LA ) 195CM 4K SMART PRÉMIUM OLED 120HZ UJ MODELL! AKCIÓ!
- LG OLED42C41LA 7 hónapos 2,5 év garancia.
- SAMSUNG (QE65LS03TAUXXC) 165CM 4K SMART Q-LED FRAME PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- BESZÁMÍTÁS! NZXT Kraken Elite 360 RGB vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- KAMATMENTES , BANKMENTES részletfizetés ASUS ROG Strix G814JIR-N6012W Notebook
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest