- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Mobil flották
Aktív témák
-
kcst
tag
válasz
#67688960 #3103 üzenetére
Aha, szóval all stereo-t kell nézni, gondolom, ezt más erősítőknél is így hívják.
A THX-ről mi a véleményetek? Érdemes erre pénzt kiadni? Vagy úgysem használnám ki.
Ja, és nekem az sem tiszta, hogy pl. a DVD-lejátszónak kell tudnia külön a THX-et, vagy a HDMI kábelen át ez automatikusan átmegy az erősítőre... Egy Samu BD-lejátszóm van, de nem ír sehol a THX-ről, csak a DTS HD-ről és a Dolby True HD-ről.
-
kcst
tag
Sziasztok!
Lehet, hogy ismét szőke nős kérdésem lesz...
Ha én összedobok egy 7.1-es rendszert, akkor a jelenlegi DVD-k lejátszásakor lesz 2 süket hangszóróm, vagyis kidobtam rá feleslegesen a pénzt, vagy azért egy 7.1-es erősítő arra is "oszt" hangot?
-
kcst
tag
Annyira nem vagyok otthon H/K-ban... Melyik az "új"? Nekem a Denon lekerekített formája jön be, a H/K sarkával, így ránézésre üveget lehet karcolni
Ezen a felkonvertáláson magam is gondolkozom... mert az én lejátszóm is felkonvertál...
Viszont asszem, elcsesztem valamit, mert a Denon paráit nem írtam be rendesen a táblázatomba...
-
kcst
tag
válasz
#67688960 #3081 üzenetére
Tyű, tényleg, köszi, ez a T-Shopos weboldal, ugye?
Ezt egyébként hogy kell érteni? 2 db front, 2 db háttér és 1 db center, vagyis 5 darab hangfal kerül 130-ba?
Kösz a fentieket is. Az se jutott eszembe, hogy center nélkül is van élet, de így még jobb... első körben akkor egy erősítő és két jó kis front. Legközelebb majd egy center, majd a hátterek...
Az erősítő... Hát, összedobtam egy Excel táblázatot a paraméterekről... ezen kívül nekem az is számít, hogy hogy néz ki, namost a HK valami ocsmány...
A legszebb talán a Denon, de ott a legkisebb, ami tud Dolby True HD-t és DTS-t, az a 2808-as, ez viszont 240e, ennek az árán kettőt kapok az Onkyioból
Amin még agyalok, az a Pioneer VSX-1017. Ez a legolcsóbb THX-es, van benne 1080p upscaling, DTS és Dolby True HD, viszont csak 2 HDMI bemenete van. Mindezt csak 20e plusz az Onkyo 606-hoz képest...
Egyébként gondolkodom azon, hogy a 2 db HDMI bemenet nem kevés-e... Ezt Ti, gyakorlók biztos jobban tudjátok. Van egy BD lejátszóm, egy HD beltérim és a számítógép, ami szintén HDMI-vel megy - egyelőre - a TV-be közvetlenül... Szerintetek? Gondolom, a PC ezután is közvetlenül mehet a TV-be, nincs értelme erősíteni... A BD és a HD beltéri mindenképpen erősítőbe kívánkozik, de akkor már be is telt a kettő...
-
kcst
tag
válasz
csizzah #3054 üzenetére
Kösz!!!
Így már összeállt a kép: az erősítő 7.1 csatornát kezel, ebből 7 erősített, a .1 pedig erősítetlen jelet jelent, ezért különítik el ezzel a "ponttal".
Megnyugtattál azzal, hogy nem hülye gondolat nem venni mélynyomót.
Most az a taktikám, hogy inkább a hangfalon spórolok, de nem a minőségén, hanem a darabszámán. Veszek első körben egy erősítőt (Onkyo 606 egyelőre a kiszemelt) és egy centert, ez mindenképpen kell. Ezen kívül két jó minőségű polchangszórót. Ha elég (vagy nincs több pénzem), egyelőre ennyi, a jelenlegi, két darab tévéhangszóró után ez is minőségi javulás lesz.
Ahogy lesz pénzem, veszek még két polcot, esetleg 2 álló frontot, a meglévő polcot pedig beteszem háttérnek, vagy ha veszek még kettőt, akkor teljes lesz a 7.0. Ha még több pénzem lesz, veszek egy mélynyomót és teljes lesz a 7.1.
-
kcst
tag
Sziasztok, ne röhögjetek ki, kezdő vagyok..., de nem nagyon értem, hogy az 5.1 vagy 7.1 rendszerekben a .1 az a mélysugárzó, ugye? A basszus, a láda, a mélynyomó. Ezt miért különítik el? Ennek a jelét nem erősíti az erősítő?
Lehet, hogy van összefüggés, de egész komoly 7.1-nek hirdetett erősítő saját honlapján feltüntetett paramétertábláján is azt írják, hogy erősített csatornák száma: 7 (miért nem 8?).
Bocs, ha nagyon szőkét kérdeztem és kösz a választ... -
kcst
tag
válasz
#67688960 #3012 üzenetére
Ó, köszi, hát hiába, a FAQ...
És ott van alatta, aminek épp az ellenkezőjét olvastam valahol, miszerint az ugyanahhoz a típusú, de ellenoldali hangfalakhoz futó vezetékeknek ugyanolyan hosszúnak kell lenniük. 10 méterig ezek szerint egy jobb kábelnél nem kell erre figyelni.
-
kcst
tag
[B]Sziasztok, előre is elnézést kérek, ha már 100-szor elhangzott, de nincs türelmem végigolvasni a több ezer hozzászólást
Házimozi témában új vagyok, próbálok beletanulni és nem kidobálni a pénzt az ablakon.
Kérem, segítsetek
[/B]
Amivel most gondban vagyok: az erősítő és a hangfal kiválasztása. Órákat töltöttem már a net előtt, böngésztem leírásokat, árakat, próbáltam barátkozni a számomra tök új hangfal- és erősítőmárkanevekkel és persze még most sem hiszem igazán, hogy létezik olyan hangfal, aminek az árából két vadiúj kocsit lehet venni...
Szóval, a kérdésem: hangfalnál melyik teljesítményértéket kell hozzánézni az erősítőéhez?
Pl. Onkyo TX-SR606-nál 140W/csatorna értéket adnak meg. Ez jó a Magnat Quantum 505 frontokhoz (160W/300W) és a Magnat Quantum Center 513-hoz (90W/150W)??? Vagy esetleg kevés vagy sok?
Előre is köszönöm a válaszaitokat.
Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- BestBuy topik
- Xbox Series DevMode Emulátor
- Tesla topik
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Nintendo Switch
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- További aktív témák...
- LENOVO ThinkSystem NVIDIA Quadro RTX 6000 24GB PCIe Passive GPU
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 582m2 nyomat
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest