- Realme GT 2 - aláírjuk
- iPhone topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Honor 200 Pro - mobilportré
Aktív témák
-
fury71
aktív tag
-
fury71
aktív tag
válasz
MaTTeS #24407 üzenetére
Valószínűleg azért lett csíptetős mert a 309-s egy alapmodell és így különböztetik meg a drágábbaktól, bár szerintem nem jelentett volna sokkal nagyobb költséget a banándugós változat sem a gyártónak.
A design nekem is tetszik (főleg az ezüst verzió),
végre valami más mert az az igazság annak idején 2008-ban megjelent Onkio modellek nem tetszettek és ezért sem vettem belőlük.
-
fury71
aktív tag
válasz
snail1981 #9916 üzenetére
Jó kis rendszert állítottál össze. Nekem Wharfedale 5.0 és PSW10 van.
Én QED Silver XT-t használok a frontok és a centerhez. A hátsókhoz Neotech lapos réz kábeleket használok. A kábelek mindegyik végére banándugót tettem.
Szerintem felesleges lecserélned a jelenlegi kábeleket.
Azt nem mondom, hogy nem lenne észrevehető a különbség a drágább kábelekkel,de ha amúgy is QED-t használsz akkor nem érdemes + költségbe verned magad. Nekem korábban a frontokhoz MM-s Monitor kábelek voltak, de amikor lecseréltem QED-re jelentősebb volt a javulás. Neked nem biztos, hogy sokkal jobb lenne a hangzás a másikkal típussal. -
fury71
aktív tag
A legjobb, ha elolvasod ezt a cikket.
-
fury71
aktív tag
válasz
#09634560 #9135 üzenetére
Már bocs, hogy beleszólok, de a frontok elhelyezése a lehető legrosszabb.
1. Sarokba sosem szerencsés hangfalat rakni. Ráadásul a falra tolni egy álló hátsó reflex nyílással rendelkező hangsugárzót .. Akusztikai szempontból rémálom még ha el is van forgatva a hallgatási pontba.
Legalább fél méterre, de ha lehet akár 70cm-re is el kellene előre húzni a faltól.
2. A frontok egymástól való távolsága így több mint 4m. Na ne már. Megérteném ha legalább 35-40nm lenne a szoba mérete és kizárólag házimozi szobának lenne berendezve, de mint látom sima hálószoba vagy nappali. A frontok egymástól való távolsága szerintem jelen esetben max 2,5-3,0m-re lenne az ideális. Sőt ha sok mozit nézel még elég lenne 2m is. Sztereó zenénél lehet távolabb.
A center és a sub szerintem is jó helyen van a háttérsugárzók viszont szintén nyugodtan kerülhetnek közelebb egymáshoz.
Persze, ha ezek nem szempontok és máshol nincsenek jó helyen akkor nem szóltam. -
fury71
aktív tag
válasz
Vikthor #8581 üzenetére
Hát nem tudom, hogy én vagyok lemaradva valamivel.
Az egy dolog hogy a Radeon 4850 7.1-et tud, de a HD hangokat (TrueHD, DTS HD) nem. Nekem is 4850 van de nem ad ki HDMI-n csak Dolby Digital és DTS hangot.
A 5xxx kártyák fogják támogatni, ha megfelelő driver kijön hozzájuk és a Power DVD új verziói kellenek hozzá. -
fury71
aktív tag
pl: itt is olvasható
Bár az is lehet neked van igazad. -
fury71
aktív tag
válasz
kisbergics #8480 üzenetére
Nekem is HDMI-vel van összekötve a vga és az erősítő, de úgy tudom a régebbi és az új Geforce kártyák sem támogatják a hang átvitelt a HDMI-n keresztül.
Csak az ATI vga kártyáknál használható ez a funkció. A Radeon 3xxx és a fölötti kártyákkal lehet HDMI-n hangot továbbítani. Tehát szvsz nem fogsz soha a 9500GT kártyával hangot az erősítőbe vinni. Ezért nincs is a hangbeállításoknál HDMI kimenet sem. Inkább az alaplapi integrált hangkártya digitális koax vagy optikai kimenetét kösd az erősítőre, persze ha van. Nem rosszabb mint a HDMI hangja viszont plusz kábel.
Nekem egy Radeon HD4850 van. Ennél megoldható hogy hangkártyaként is üzemeljen, mert én is mindent az erősítő HDMI portjain keresztül viszek a TV-be. -
fury71
aktív tag
Nem kell rohanni +2 hangfalat venni. A 7.1-es erősítőket is lehet használni 5.1-ben. Sőt inkább vannak kevesebben akik 7.1-ben hallgatják ezeket az erősítőket.
Valamelyik 2009-es Sztereó Soud&Vision vagy Házimozi lapban volt egy teszt a Denon AVR-1910-ről.
Teszt az Onkyo 607-ről videóval (angol) -
fury71
aktív tag
válasz
dhcodoki #8291 üzenetére
Éppen ebben az ügyben vitáztam ez egyik házimozi szoba tulajjal a múltkor.
Neki egy komplett szoba van berendezve csak házimozi részére. Hatalmas vászon, projektorral, valamint DIY hangdobozok.
A center nem nagy, de jól szól, valamint 4 egyforma a szokottnál nagyobb méretű állványos hangsugárzók a négy sarokhoz közel, de a nem a sarokban. Mély nincs, de amilyen hangerőn szól a mozi szerinte nem is kell és tényleg nincs sok hiány a mélyben. Szerintem azért elférne egy jó sub.
Igaz, hogy a szoba 30nm és igencsak zsebbenyúlós téma oda egy jó mélydoboz.
Persze nagyon jó kis rendszert installált, de ő is azt mondja, hogy ha egy repülő elzúg mondjuk elölről hátra akkor ha nem lennének az egyforma dobozok akkor elől még Jambo érkezne hátul meg már Cesna távozna.
Én meg azt mondom azért kell egy jó szub, hogy az ilyen eseteket kiegyenlítse. Nekem is elől a frontok állók és hátul pedig polcsugárzók vannak. Persze mind egy márka darabjai kivéve a mélyet (Wharfedale 5.0 és Polkaudio PSW10 sub).
Mivel azonban az AVR-en a hangszórók beállításainál a mély hangok csak a szubra vannak irányítva és a front és hátsó hangszórók nem kapnak annyi mélyet szerintem kiegyenlíti a mélyláda az efféle effekteket és nem érzem a fentebb vázolt negatív jelenséget a mozizás közben. -
fury71
aktív tag
válasz
susuahod #8077 üzenetére
Olvassatok néha vissza!
Ebben a topicban volt már többször arról szó, hogy a JBL SCS 178-as szett hangszórói 4 ohmosak és a Yamaha erősítők csak a front oldalon kezelik a 4 ohmos hangszórókat! Éppen az ellenkezője amit írtál, tehát gondot okoz a 4 ohmos JBL meghajtása a Yamahának. Persze a két első (front) hangfal kimenetre lehet kötni 4 ohmosakat.
Valaki azért vitte vissza a szettet mert nem voltak jók az erősítőhöz.
Ehhez a Yamahához válassz min. 6 vagy 8 ohmos komolyabb hangfalszettet. -
-
fury71
aktív tag
válasz
hétalvó #6732 üzenetére
Néha olvassatok már vissza egy kicsit (na jó sokat).
Már sokszor leírtam, leírták.
A Yamahák csak a front oldalon kezelik a 4ohmos hangszórókat!
Az egy dolog, hogy le is van írva, sok Yamaha erősítő hátsó felén (az rx-v365-n nem tudom), de én ki is próbáltam 4 ohmosakkal.
Alacsony potméter álláson nincs is gond amellett, hogy erősen melegszik az erősítő, de nagyobb hangerőn már lekapcsol az erősítő védelme, mint ahogy írod. Ráadásul az erősítő élettartama is csökkenhet a melegedés következtében. Vagy én tudom rosszul.
Tehát szvsz nem éri meg 6 ohmosnál kisebb impedanciájú hangfalakat kötni a center és sorruond kimenetre, legalábbis a Yamaháéknál. -
fury71
aktív tag
Igaza van robi0604 fórumtársnak.
A ma kapható HM erősítők mindegyike dekódolja a DVD-n lévő DTS hangsávot, ami rendszerint 5.1-s.
A DTS 96/24 a 96kHz frekivel és 24bit rátával kódolt DTS hangot, a DTS ES egy plusz csatorna információval (tehát 6.1-s ) kódolt hangsávot jelenti, a DTS Neo 6 pedig a 2ch sztereo hangsávot keveri fel 6.1-re, olyan mint a Dolby Surround DTS változata. -
fury71
aktív tag
válasz
nyurga82 #6557 üzenetére
Az erősítőknél is ugyanaz mint a DVD lejátszóknál.
Annyi a különbség, hogy egy külső jelet alakít át HD felbontásra. Pl: a HDMI bemeneten kap egy SD jelet és a HDMI kimenetre küld egy HD jelet ami mondjuk a TV-re van kötve és megjelenik az akár 1080p-re felkonvertált kép.Mivel ezek az erősítők AVR-k (Audio Video Receiver), tehát benne vannak a videó áramkörök is, így a felkonvertáláshoz szükséges skálázó egységek is. Általában jobbak is mint az olcsóbb DVD lejátszókban vannak. Az enyémben Cirrus Logic van.
Sőt az erősítők analóg és digitális képjeleket is átalakítanak nagy-felbontású jellé.
Pl: Kompozit, S-Video ---> Komponens ---> HDMI video konvertálás akár 1080p-re. -
fury71
aktív tag
válasz
Thuglife #6419 üzenetére
Nekem a PolkAudio PSW 10 van itthon. A 110-s az utódja és állítólag még jobb mint a PSW10-s. A KEF C4-t nem hallottam, biztos nem rossz.
A PolkAudioról csak annyit, hogy én meg vagyok vele elégedve. Az elhelyezésre kicsit érzékeny. Viszont a 25nm-nél nagyobb szobákban már mindkettő kevés lehet, de látom az erősítő és a hangfalak sem nagy teljesítményűek ezért szerintem nem is kell nagyobb kategória hozzájuk.
Az MV8 szett milyen hangban? Ha most vennék 5.0-t lehet ebből választanék. -
fury71
aktív tag
válasz
p_milan #6379 üzenetére
Nekem Wharfedale Crystal 5.0-as szettem van.
A Wharfedale az egyik legismertebb angol márka. Itthon sokan használnak ilyen márkájú hangfalakat, mert jó ár/érték arányúak.A Diamond széria nagyobb kategória mint a Crystal. Nekem teszik a hangja, de neked is meg kéne hallgatnod, hogy számodra milyen. A 9.5-nek dinamikus, telt hangja van, bár az érzékenysége lehetne jobb. Én javaslom megvételre, de neked kell eldöntened. Az ára is jó.
-
fury71
aktív tag
válasz
Telefunen #6347 üzenetére
Pontosan így ahogy leírtad.
Emberek azért gondolkozzatok mielőtt írtok valami választ. Még hogy a mélyet nem lehet rákötni.
Annak idején én is rákötöttem a Genius HT 3600-t a Yamaha 1800-ra.
Annyi a különbség hogy a Yamahán van 5.1(7.1) analóg PRE-OUT, így könnyebb volt az összekötés, mint neked az Onkyoval amin csak a subnak és 2 csatornának van PRE-OUT-ja .
A többi hangfalat meg simán be kell kötni a hangfalcsatikhoz. Arra kell vigyázni ne tekerd fel a hangerőt mert kinyírhatja a hangszórókat. -
fury71
aktív tag
Ha már DALI akkor egy kis csemege:
Igaz ezek hi-end sugárzók -
fury71
aktív tag
válasz
politomi #5752 üzenetére
Hidd már el, hogy mennek együtt.
Nem véletlenül állítják össze őket.
Annak idején én is néztem a JBL szettet és azért nem volt jó számomra mert a Yamaha erősítők csak a front oldalon kezelik a 4 ohmos hangfalakat a H/K viszont teljesen.
Vagy olvasd el az erősítő kézikönyvét hátha megtudsz valamit. -
fury71
aktív tag
válasz
Beard982 #5749 üzenetére
A Média Martokban sokat lehetett ezt az összeállítást látni. Lehet még egy két helyen most is előfordul.
A Harman/Kardon és a JBL termékeket egy cég gyártja. Nem véletlenül választják a két márkát együtt.
Ráadásul a SCS178-as szinte csak a H/K erősítökkel lehet összekötni, pl. Yamahákkal nem. -
-
fury71
aktív tag
Nehéz házilag jóhangú hangfalat építeni. Nézegesd a DIY topicokat az AVX és AV és egyéb forumokon, mert könnyű akusztikai hulladékot építeni. pl: DIY - Do It Yourself
Jobb hangszórókból tudsz itt válogatni.
A seas és morel hangszórókon kívül még a Wifa termékek a népszerűek. -
fury71
aktív tag
A KEF C szett egyértelműen jobb választás. A két szett közti különbség azért elég nagy és ha zenét is akarsz hallgatni akkor mindenképpen KEF. Mélyet, ha kell később is tudsz venni hozzá, de mint írják nem biztos hogy fontos.
Ha csak mozi és esetleg nincs sok hely a nagy frontoknak akkor elgondolkodnék a JBL-n. -
fury71
aktív tag
Én a debreceni saturnban láttam a minap Heco 500-as szettet,de ott is azt hiszem 120 vagy 130e. Annak idején 1,5 éve én is néztem ezt az összeállítást mert megtetszett, de akkor még itt nem volt saturn és mivel nem tudtam meghallgatni nem is vettem. Az EDigitálnál 79.990 HUF volt, de azt mondták nincs raktáron.
-
fury71
aktív tag
válasz
#72042496 #4363 üzenetére
Ne aggódj a reakcióidőre semmi fél másodperces késést vagy hasonlót nem tapasztaltam.
Persze ha 7.1-ed van akkor is szólhat az összes hangfal ha 5.1 vagy 6.1 kódolt a bemenet, csak ilyenkor természetesen nincs plusz információ a kimeneten hanem a meglévő 5.1-et keveri 7.1-re, de ha mint nekem is csak 5.1-es szettem van akkor letiltom a felesleges csatornákat és minden plusz információt lekever 5.1-re legyen az akár DD EX vagy bármi más.Hackeeee
A Pure Directtel kapcsolatban pedig az biztos, hogy nekem semmilyen körülmények között nem küld jelet a subra ha bekapcsolom. Már többször néztem. A sub autora van állítva így ha jelet kap bekapcsol, de ha kéziben kapcsolom a subot akkor sem szól, mondom már néztem. Lehet a te erősítőd viszont küld jelet. -
fury71
aktív tag
válasz
hackeeeee #4358 üzenetére
Az 1800-as a 2.1 és a 7.1 "sztereót tudja". Valamint az Enhancer módban (ami az mp3 feljavítása) tud 2.1 és 7.1 sztereót. A 7.1-nél minden hangfal szól mindegy hogy 5.1-es vagy 7.1-es a rendszer. Illetve van még a Pure Direct amikor csak a frontok szólnak tehát 2.0, így a mélyhangokat is a frontok szólaltatják meg.
-
fury71
aktív tag
válasz
#72042496 #4355 üzenetére
Szerintem is hallgatózz minél többet.
A Polkaudio PSW 110 csak ajánlani tudom. Nekem az előd modell a PSW 10-es van és ebben a kategóriában kiváló. A 110-es még talán jobb is egy kicsit.
A Yamaha 1800-ban nincs ébresztő funkció mert óra sincs benne, csak sleep lehetőség van amit 30-120 percig lehet állítani, hogy mikor kapcsoljon ki.Amúgy az épített rendszer mindig lutri egy kicsit, mert nem összeillő komponensekből teljesen el lehet szúrni az egészet. Viszont olcsón is lehet nagyon jót építeni.
Az egybe rendszereknél meg a gyártók azért összeválogatják a komponenseket és beállítják a hangzást is ami, ha nincsenek nagy igényeid hangzás terén akkor még jó is lehet, ezért dicsérik őket, de lehet ha egyesek meghallgatnának egy jól összeállított rendszert igencsak fikáznák az egydobozos megoldásokat. -
fury71
aktív tag
Én egy Genius SW-5.1 Home Theater hátsó hangszóróit fúrtam meg egy falikonzolhoz. Nem vettem észre semmit, igaz nem is a frontok voltak.
Viszont a mostani Wharfedale hangfalakat már nem fúrnám meg, de nem is voltak olyan olcsók mint genius. Eladtam és a vevőnek kicsit nem tetszett a lyuk a hangfal hátán. Ha a Warfi eladóvá válik akkor biztos nem tesz jót az üzletnek, de mondom nem is egy árkategória a geniust könnyebb szívvel megfurtam -
fury71
aktív tag
válasz
#72042496 #4257 üzenetére
Zenében mondjuk én a sztereó erősítőkhöz mérten vett minőségére gondoltam, viszont nem is ugyanaz a két kategória. Igaz van benne Pure Direct ami pont a sztereó zenék minőségén javít valamint a DAC minősége is jónak mondható.
Árkategórián belül a hasonló tudású AVR-k között azonban megállja a helyét szerintem. Pl. olvastam több összehasonlító tesztet külhoni oldalakon és az Onkyo TX-SR805-el összehasonlítva jobb sztereó teljesítményt produkált a Yamaha.
A Z-5500-hoz pedig szerintem lényegesen jobb. Sőt nekem pont a hangfalszett ami a szűk keresztmetszet az erősítőhöz viszonyítva. Egy nagyobb, drágább kategóriás szettel tudnám igazán kihajtani, ami hangminőségben is előrelépést jelentene.
Mondjuk a Dassler által használt Polkaudio hangfalakkal biztos sokkal jobban szólna. Kérdezd őt is meg ebben a témában. -
fury71
aktív tag
válasz
#72042496 #4255 üzenetére
Én gyári, a kártyához adott DVI-HDMI átalakítót és HDMI-HDMI kábelt használok mert csak így megy át a hang is az erősítőbe. Tehát ha kaptál ilyen átalakítót a kártyához azt használd.
Azért a Yami 1800-as egy jó középkategóriás erősítő rengeteg kiváló szolgáltatással és a konkurenciához mérten nagyon jó árral. Én úgy vélem moziban nagyon kiváló. Szinte nincs olyan film ami akadályt jelentene neki akár hangminőségben, akár teljesítményben. Zenében kicsit gyengébb, de szerintem azért ott is megállja a helyét.
-
-
fury71
aktív tag
Tudtommal csak a Panasonic gyárt belépő szinten is digitális AV erősítőket.
A Yami 363-as nem digitális erősítő, vagy a digitális jelátvitelre gondolsz?
Milyen sztereó erősítőd volt előtte?
A Logitech Harmony távokat nézted már? Igaz egy kicsit drágábbak mint más márkák, de az univerzális távok közül a favoritok közé tartoznak. -
fury71
aktív tag
válasz
bangyika001 #4096 üzenetére
Pontosan. A mérőmikrofon által beállított bármely érték megváltoztatásakor eltűnik a kijelzőn a YPAQ felirat. Én bele szoktam nyúlni mert a mérés után általában kevés a mély így állítanom kell.
-
fury71
aktív tag
Ha esetleg erre a hangfalszettre gondolsz akkor látszik, hogy a szettben CR-II 30, CR-II center és CR-II 8 van.
Szerintem ez az ár sem nem több, sem nem kevesebb mint amennyit ér és amennyiért adják (50e) és kicsit vakítás, hogy 110ről 50. Még akkor is ha külön-külön véve összejön a 110e. -
fury71
aktív tag
Nekem is ilyen van, de én 80-ért vettem tavaly akcióban.
Viszont nem mindegy milyen az összeállítás, mert többféle variációkban vannak a szettek összerakva. Pl az enyém CR-II 40 front, CR-II center és CR-II 8 háttérsugárzó hangfalakból áll.
Láttam olyan összeállítást ami ugyanaz mint az enyém csak a háttérsugárzó már CR-II 10-es ami drágább a CR-II 8-nál, azt 110-ért adták akciósan és van olyan szett is amiben a kisebb CR-II 30-as front van és CR-II 8-as és az akciósan 50e. -
fury71
aktív tag
válasz
bazsi1000 #3813 üzenetére
Én Wharfedale Crystalt használok és meg vagyok vele elégedve. A wardust nem hallottam még, de a speckók alapján az egyik legjobb ár/érték arányú dobozoknak tünnek. A Wharfedale angol gyártó. Én nem mondanám, hogy az árához képest nem elég jó. Az olcsóbb szériák Wardus, Crystal nem olyan rosszak mint sokan beállítják.
-
fury71
aktív tag
Én a Line Input: Left RCA csatijára dugtam az erősítőből jövő kábelt. Így is teljesen jó az összekötés.Az alábbi mélynyomónak is két RCA bemente van. Nekem is ilyen van. Polkaudio PSW10
Azonban lehet Y kábelt kapni amivel ha akarod gond nélkül lehet összekötni a mélyet az erősítővel. -
fury71
aktív tag
Szerintem a H/K 132 és a Quadral szett az egyik legjobb választás. Én hallottam már a Magnat és a Quadral szettet is. A Quad szebben, tisztábban szólt mint a Magnat, főleg a magasak terén.
A H/K nem mai darab, de mozira az árához képest jó.
Viszont a H/K helyett ajánlanám még a következőket:
ONKYO TX-SR506
DENON AVR-1509
A mindkettő idei modell és a denon HDMI 1.3-as, az Onkyo 7.1-es valamint jókat írnak róluk és az árba is beleférnek. -
fury71
aktív tag
válasz
Neurotoxin #3690 üzenetére
Anno kb. 1 éve én a Yami RX-V361-es erősítőt és JBL SCS178-as szettet néztem ki. Végül is szerencsésen hozzájutottam egy RX-V1800-ashoz. Év elején azonban olvastam ebben a topicban Cannibal hozzászólását itt és jobban utána néztem dolgoknak. Ha van időd akkor te is megnézheted az 1614. hsz-tól miket írnak. Cannibal vissza is vitte a JBL szettet az MM-be és hozott másik típust. Ezután én is megnéztem az erősítőm hátlapján mit írnak és így már legalább 6Ohmos cuccokat nézegettem.
Mondjuk én is rosszul fogalmaztam, mert az hogy 6-8 ohmos hangfalakat fogad az erősítő attól még rá lehet kötni a 4ohmosakat is sőt elvileg bármilyen hangfalat rá lehet kötni bármilyen erősítőre, mindenkinek szíve joga mit mivel köt össze, de kérdem én érdemes kockáztatni.
Én úgy voltam vele, ha már van egy 200ezres AVR-m akkor legalább az ajánlott ellenállású dobozokat kössem rá, mert nem 2 évre vettem és szeretném ha élettartama legalább ezért ne csökkenjen. Gondolok itt a melegedésre. Mindemellett voltam több üzletben hangfalszettet nézni és sok helyen az volt az első kérdés van-e mér erősítőm és tudom-e milyen imp. hangfalakat fogad. Mondtam speckókat és már mondták is hogy 4 Ohmosakat nem ajánlják.
Persze ha nem hallgatod nagy hangerőn és amúgy is van benne védelem akkor lelked rajta. Én szóltam -
fury71
aktív tag
Én is Yamaha erősítőt használok(RX-V1800).
Tudtommal a Yamaha AVR-k a 663-fölfelé még a Z11-es is csak front oldalon kezelik a 4 Ohmos -es hangsugárzókat, a kisebb típusok a 363-563-ig csak 6-8 Ohm impedanciájú dobozokat fogadnak 4 Ohmosakat nem. Az erősítők hátoldalán a hangszóró csatlakozásoknál világosan leírják a ráköthető hangfalak ellenállását. Pl. az enyémen: Speaker Inpedance: Front 4 OMH or 8 OHM, Others 6 OHM or 8 OHM
Természetesen az lenne a legjobb ha 8 Ohmos dobozokat kapna az erősítő, mert persze van túlterhelés elleni védelem, de 8 Ohmon nem is melegszik úgy mint kisebb impedanciánál.
Tehát vagy legalább 6 Ohm, vagy javaslom a HK erősítőket amik fogadják a 4 Ohmosakat is. -
fury71
aktív tag
válasz
p_milan #3632 üzenetére
Az alapok itt a házimozi enciklopédián olvashatók.
Nézegesd ezeket az oldalakat:
AVForum
AVXValamint a következő oldalakon a cikkeket, teszteket:
hazi-mozi.hu
hificity.hu -
fury71
aktív tag
Azért kapcsolja ki a kijelzőt, mert az is zavarforrás lehet és befolyásolhatja a hangképet. Legalábbis a gyártók szerint.
Kérdés, hogy tényleg szükség van-e a kijelző kikapcsolására és hallható egyáltalán a különbség vagy ez is csak egy parasztvakítás.
Nekem is kikapcsol az Yami 1800-as kijelzője, de a ha megnyomom a távkapcsot ismét kigyullad rövid időre.
A pure direct amúgy nem rossz megoldás, mert javul a sztereó tér viszont egy sztereó erölködő szintjét nem éri el, még a középkategóriában sem. -
fury71
aktív tag
válasz
Anubis_9 #3422 üzenetére
Úgy látom van az erősítődön 6 csatornás vonali RCA bemenet. Ha Blu-ray játékoson van 6 csatornás kimenet akkor ezeket összekötve és LPCM kimenetre állítva elvileg a DTS-HD vagy DolbyTrueHD hanggal ha nem is azonos minőséget, de a sima DTS és DD-nél jobb minőségű hangot kapsz, bár kicsit kétséges, de ezt olvastam valahol.
-
fury71
aktív tag
válasz
csizzah #3387 üzenetére
Gondoltam, hogy a DAC kérdése is felmerül. Azért is nem írtam a hsz-ban, mert számomra egyértelmű hogy a DAC minősége is okozza az eltérő karakterű hangreprodukciókat. Pl: a Yamaha 1800-as erősítőmbe Burr-Brown dac van integrálva ami márkásnak számít, de szerintem nem egy csúcs minőségű.
A számítógép alapú (minőségi) zenelejátszásról, meg annyit hogy nem csak hogy hallottam róla, de már láttam is ilyen összekötést HiFi kiállításon, csak sajnos nem hallottam hangját. Külső diy dac-kal szerelt, koax kábellel összekötve a PC-vel.. Sőt mi több én is gondolkodom hasonló kialakításán, valamint a házimozi mellé épített sztereó rendszer létrehozásán is. Persze nem DIY cuccokkal.
A HDMI-t meg szerintem sem kell túlmisztifikálni, csak nekem azért érdekes mert egy kábellel el tudom vinni a képet és a hangot jó minőségben szinte bárhova a lakásban és még hangkártyát sem kell venni a PC-be, köszönhatően a szálanként árnyékolt kábelnek és egyéb tulajdonságának. -
fury71
aktív tag
Igen ám, de a digitális jel előállításához sem mindegy milyen a hardver, milyen a kodec, milyen a kábel és sorolhatnám függetlenül mintavételezéstől. Én egy Sony HDMI kábellel kötöttem össze az erősítőt és a VGA-t, az S\PDIF kimeten a digit koax kábel pedig szerintem nem volt olyan minőségű.
Amúgy meg miről beszélünk, mert pl. a házimoziban is nagyrészt digitális az átvitel ha HDMI-n , ha koaxon, ha optikain megy át a jel. Ezek szerint nem érdemes százezreket költeni jobb erősítőkre, lejátszókra, kábelekre mert a digitális átvitel úgyis egyforma minőségű, vagy szerinted egy 10k-s noname DVD lejátszó jobban szól, mint egy 100 ezres NAD, CA és a többi DVD játékos ugyanolyan HDMI kábellel összekötve az erősítővel.
Szerintem ugyanez van PC-nél is. Más hardver, más technológia, mért ne lehetne jobb minőségű mint az alaplapi integrált. Digitális és digitális jel között is van, sokszor nem kis különbség. -
fury71
aktív tag
válasz
janos666 #3378 üzenetére
Én meghallgattam mp3-al is és szerintem dinamikusabb és szebben szól, mint az integrált hangkártya digit S/PDIF kimenetéről.
Creative-król nem tudok nyilatkozni, attól függetlenűl, hogy egy éve még volt egy Audigy 4-em, de akkor még nem volt erősítőm. Így én szerintem maradok az ATI HDMI-nél. -
fury71
aktív tag
Nekem a Denon lekerekített formája jön be
Ha Denon, akkor már itt vannak az új HD-s erősítők, egész korrekt áron (talán itthon is). Én ajánlanám a Denon AVR-1909 v. 2309-t. Szerintem már jobban megéri az árukat, mint modjuk az Onkyo 606.2008-as Denon AV erősítők
Reméllem hamarosan itthon is lehet öket kapni. Én mindenképpen megvárnám ezeket, ha már a denon tetszik. Amúgy tényleg szép és jó erölködők. -
fury71
aktív tag
FefeeX
Nekem kicsit zavaros amit írtál:
Audiofil ismerősöm azt írta , a DVD lejátszót koax-on kössem rá, ne optikain vagy digitálon.
Digitális audiokimenet: + (1 koaxiális)
Tehát az optikai és a koax is digitális csatlakozó. Öt méternél közelebbre coax. Amennyiben a jelet öt méternél nagyobb távolságra kell eljuttatni, átvitelére érdemes optikai üvegszál kábelt használni.
Az SB Audigy-t SPDIF kábellel kellene összekötni az erősítóvel.
A TV összekötése az erősítővel számomra nem világos. Mit mivel?
Ha valami egyéb kérdés felmerül HM szinten javaslom nézz be ide.
A H/K 132 és JBL SCS 178-at nyugodtan megveheted együtt, nem véletlenül adják szettben. A H/K-hoz illik és kezeli is a 4 Ohmos JBL dobozokat. -
fury71
aktív tag
válasz
rinpocse #3015 üzenetére
Én a Denon 1909-et választanám. Ez a legujabb Denon alsó-közép kategóriás erősítő. Az elódjéhez képest (1908) már kezeli a HD hangokat is. Ha lehet itthon kapni az ára versenyképes a másik kettővel szemben is.
Szerintem nagyon jó hangú erősítők, és klasszikus zenére is jobban megfelel mint az Onkyo vagy a Yamaha. Ráadásul még jól is néz ki.l Nem biztos, hogy a Yami szintihez, Yamaha erölködőt kell venni. Mondom ezt úgy, hogy nekem is Yamaha erősítőm van.
Hangfalat neked kell kiválasztanod előzetes hallgatással. Mennyit szánsz rá?
Esetleg megfontolandóak a Dali, Rubicon, Clarus dobozai. -
fury71
aktív tag
válasz
Il Dottore #2922 üzenetére
Az összeállítás nem rossz, de én megfontolnám a HK és Denon erősítőket is, hasonló árban.
Pl HK 247, 347, esetleg 255(HD hangok) ha már ütősebb zenéket hallgatsz.. Valamint Denon AVR-1908, nagyon jó hangja van az árához képest. -
fury71
aktív tag
Cifu mester kielégítő válasza után csak annyit szeretnék még hozzátenni, hogy hangfal vagy hangfalszett választás előőtt nézd meg milyen impedanciájúak a dobozok. Illenek-e pl. a kiválasztott erősítőhöz.
Én mondjuk a Yami 363-hoz nem vennék Echotech szettet mert minden eleme 4 Ohmos impedanciájú és a Yamaha erősítőkre csak front oldalon lehet 4 Ohmos dobozokat kötni. Center és sorruond hangfalkimenetre 6-8 Ohmosakat.
Ha visszaolvasol, volt már valakinek gondja egy 4 Ohmos JBL 5.1 szettel amit Yami 361-el akart használni és végül vissza kellett vinnie kicserélni másra.
Nekem Wharfedale szett van az 1800-as Yamahára kötve. -
fury71
aktív tag
Nekem is CR2-es szettem van és meg vagyok vele elégedve. Ma már egész jól szól, mondjuk sokat járattam mert ez elején elég nyers hangja volt.
Az Onkyo 304-es helyett azért vannak újabb erősítők is ,és még jobban is megérik az árát. Gondolnék itt a Yamaha RX-V363-as, ami szerintem jobb választás lehet 45-ért. Ha viszont van egy kis plusz pénzed vagy tudsz még várni érdemes megnézned a Denon AVR-1508-ast vagy ha onkyo akkor az 505-öst. -
fury71
aktív tag
válasz
Cleinor #2701 üzenetére
Ez márkánként és típusonként változó. Valamint a rá kötött hangsugárzók impedanciájától.
Pl. a Denon erősítők általában nagyon melegednek, de az sem vészes.
Ha müködés közben nem tapasztalható hiba, nem kapcsol ki magától az erőítő stb. akkor nem kell aggódni szerintem.
Amúgy milyen lett a rendszered, jól muzsikál eddig? -
fury71
aktív tag
Hát tényleg.
Régen jártál már erre Cifu -
fury71
aktív tag
válasz
kovi831 #2650 üzenetére
Nekem se a kondi szállt el, hanem a hangszórók mentek ki, mindkét dobozban. Az egyik mélysugárzónak még égett szaga is volt. Azért cseréltem mert valszeg köze lehettett a gyári hangváltóknak a hangszórók hibáihoz.
Az hiszem darabja kb. 20ezer volt annak idején. A típusára már nem emlékszem. -
fury71
aktív tag
válasz
kovi831 #2641 üzenetére
Nekem anno tíz éve volt egy pár Jamo Studio 170-m és először nekem az egyik mély ment ki. Még garis volt és feladtam postán (azt mondták úgy is lehet) a hangszórót a megadott Budapesti címre. Már nem tudom milyen cím volt. Nem telt el pár nap és megérkezett, beszereltem ment tovább. Az jó volt, hogy nem kellett felküldenem az egész hangfaldobozt.
Aztán egy szilveszteri bulin kiment a másikból a mély és a magas.Eljátszottam ugyanezt. kérdés nélkül cserélték.
Végül fogtam és tettem beléjük normális hangváltókat így utána már nem volt gond. Elég gagyi kis IC-k és kondik voltak beépítve a hangfalba h.váltó gyanánt. Előtte lágy hangzású volt a Jamo (szerettem azt a hangot). Utána keményebb, karcosabb, de dinamikusabb lett. -
-
fury71
aktív tag
válasz
Cleinor #2618 üzenetére
Szerintem nem kell semmit forrasztgatni.
Az asztali DVD-t, PC-t egyéb forrást össze lehet kötni az erősítővel digitális bemenetre kötve. Hacsak nem akarsz valami más megoldást.
Az erősítőn van optikai vagy koax digitális kimenmet és egyszerüen egy koax vagy optikai kábellel a Logitech mélyláda valamelyik digitális bemnetére kötöd (úgy olvastam vannak neki digit bementei) és kész a rendszer. Semmit nem kellett átalakítani csak kell pár kábel. Így a hangerőt a subon is tudod állítani és nem vágja haza az erősítő szatelliteket.
Ha nem akasrsz most külön frontokat venni elég csak az erősítő.
Nekem volt egy Genius SW 5.1-es fadobozos szettem. Mikor megjött az erősítőm én is rákötöttem a Geniust és teljesen korrektül ment pedig annak nem is volt digit bemenete. Én az 5.1-es vonali bemenetre kötöttem RCA kábellel az erősítőt.
Azt is meg tudod csinálni hogy a hangkariból megy a kábel az eredeti verzióban a subba, az erősítőből pedig a digit bementre. -
fury71
aktív tag
válasz
Cleinor #2614 üzenetére
Ja még a fázisválasztás:
"Az aktív mélysugárzók a hangot a levegő összenyomódása és kitágulása révén keltik, ahogy a membrán előre és hátra elmozdul.
A fázis vagy polaritás megfordításával, lehetőség nyílik az összenyomódást és kitágulást keltő "membránmozdulatok" ütemének felcserélésére, ezzel biztosítható, hogy a mélysugárzó megfelelően illeszkedjen a frontsugárzókhoz. A fázisválasztóval ezt tudod beállítani."
THD:
"Total Harmonic Distortion
Az egy berendezés által egy meghatározott jel továbbítása közben előállított összes harmonikus torzítás összege.
Mérésének leginkább erősítők esetében van jelentősége. A mérés során az erősítőt színuszjellel hajtják meg, és kimenetére ohmikus ellenállást kötnek terhelésként. Egyes adatlapokon neve RMS (Root Mean Square - négyzetes középérték, vagyis négyzetgyök), amely arra utal, hogy ennél a mérésnél nem a kimenő feszültség csúcsértékét (Peak), hanem az effektív értéket veszik figyelembe."
A teljesítmény növekedésével általában a teljes harmonikus torzítás mértéke is nő.
Egyébként olvasgass itt! -
fury71
aktív tag
válasz
Cleinor #2614 üzenetére
Na már most szacsee jól leírta a lényeget. Az általad kiszemelt Yamaha erősítőhöz aktív subokat lehet csatlakoztatni. A Logitech rendszredben a mélyláda ilyen. Így vagy azzal kötöd össze az erősítőt és a szateliteket továbbra is az aktív mélyről használod vagy veszel külön frontokat. Az autós mélyeket felejtsd el. Már csak azért is mert azok passzív ládák.
Én is néztem a Logitech speckóját és a meg kell mondjam a 8ohmon 1kHz-en a 10% torzítás nagyon sok . Szerintem a szatellitek tényleges teljesítménye kb. 20-25W lehet és mint írja szacsee a freki tartomány is kérdéses. A speckóban 33Hz-20kHz van, de az alsó tartományokat a mély szólaltatja meg így az egész rendszerre érvényes. Egyébként a teljesítmény 8ohmon 20Hz-20kHz tartományban mért értékénél kapunk valós eredményeket.
A kinézett Yamaha RX-V361-es nem rossz,de már annyiért itt az utódja a RX-V363-as is. Ennek a speckójában van hogy teljesítménye 5 x 105 Watt (4 ohm, 1kHz, 0,7% THD) tehát itt a THD már 0,7% és ez már elfogadható torzítás. Szó se róla a Logitech nagyon szépen szól és ütős mélye van, így szerintem csak egyben célszerű használni, de valszeg nem túl jó HM erősítőhöz. Végfok ezekben az erősítőkban megtalálható. A digitális be- és kimenet is megtalálható.
Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Okos Otthon / Smart Home
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Sorozatok
- Revolut
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest