- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Aktív témák
-
Zsót112
tag
Sziasztok!
Bocs, hogy belerondítok a topikba.
De azt hiszem érdemes lenne elmenned ide: [link]. Vannak olcsó és drága cuccok csak be kell jelentkezni. Itt Rubicont és Polkot lehet meghallgatni vagy ha van éppen akkor JBL-t vagy CAV-ot eseleg Hivi-t vagy KEF-et. A Rubiconnak, Polknak és Cav-nak van vannak olcsóbb dobozai, meg ott a JBL is (bár én nem szeretem). Hallottam itt egy kis Rubicon-t igaz, hogy 80K volt, de leszólt egy 150k-s hangsugárzót.
Az Onkyo-t megvetted már?
Más jelölt nem volt (Yamaha, Denon, HK, Marantz esetleg használt NAD)?
Én annak idején engedtem a parasztvakításnak és vettem egy Denon 1804-est a legkisebb NAD (t744 volt aszem vagy eggyel régebbi model) helyett, mert a Denon 6.1-es, OSD-s meg mittomén milyen volt, már bánom.Amúgy meg az adott keretbe beférő dobozok kb azonos szinten szólnak (egy két elrettentő példától eltekintve) csak másképp hozzák ugyanazt a minőségű hangot (egyikben több a mély, a másiknál kicsit jobb a tér).
-
törölt tag
Hát ezt nem értem miért kérded.
Neked csak polc hangszórók jók és csak filmre kell, ezért eléggé leszűkűl a dolog, ezért ilynekre nem is kell figyelned, a subláda miatt 200-60 között vágyni fogja az erősítő a hangot, ezért ez már nem is számít.
Ne vegyél több gyártótól, és több tipus közül.
Tehát a center adott, meg a többi is.
Márcsak gyártót és tipus kell keresned, de elötte ki kell találnod hogy mennyit is ér meg neked az egész. Ezek alapján válassz ki az esélyeseket. És próbáld meghallgatni őket. Azért linkeltem a boltot.
Olvass el pár cikket itt elötte.
Itt még találhatsz pár fontos dolgot ami segít. -
törölt tag
Hát reklám alapján ne dönts!
Vagy higgy a gyártónak, vagy a fülednek, mindenkinek más az izlése.
A legegyszerübb, ha best buy cuccokat keresel, vagy ha egy gyártó álltal összekészített dolgot veszel(mivel neked csak filmre kell szerintem az ilyesmik is jók), vagy elmész egy olyan boltba ahol kipróbálhatsz több félét és segítenek, próbáld itt. -
csizzah
aktív tag
Hi,
Á ilyesmivel nem érdemes foglalkozni, kb az összes hangfalgyártó, bármelyik típusú hangfaláról lehet találni valamilyen tesztgyőztes, x award winner típusú értekezést, cikket.
Ha zenére nem, inkább mozira kéne a cucc, akkor jók lehetnek a warfik, meg a Jbl-ek szerintem,(de bajnokpityu biztosan rámcáfol
)
Hát a legjobb tanács amit adhatok, hogy ha lehetőséged van hallgasd meg őket, és döntsön a füled.
Üdv.
-
bajnokpityu
félisten
1.:a wharfik mélye mindig is nagyon erős volt,és kategórián belül mindig a legélvezetesebb mélyűek voltak.logikus,h a mélynyomójuk is erős akkor,nem?
egy angol eredetű hangfalmárka azért elég jó eséllyel indul angol lapnál,nem?meg ez egy házimoziszett volt,hifilapok ilyenekkel ritkán foglalkoznak.itt sokkal több múlik a jó beállitásokon,mint a készülékeken.aki többet ad,jobban állitják be,nem?
2.3.4.5.: 16 tesztből 15 győzelem ugyanannál az angol lapnál volt.de ezért ők is kiemelik,h a mély volt az erőssége a hangfalnak.naná,semmi más erőssége nincs.és irják,h csak a budget kategórián belül inditották.ahol saját márkatársa leverné ma már. -
csizzah
aktív tag
Hi,
Ha zenét is szeretnél hallgatni rajtuk, gondolok itt elsősorban komolyzenére, jazz-re, akkor véleményem szerint Dali C2 első helyen, de a Tannoy is elég jó darab, ha discozni, mozizni, akkor a JBL is jó lehet.
A Wharfedale Diamondokról nem sok jót hallottam az ismeretségi körömben, de személyesen még nem volt szerencsém hozzájuk, a Xarus-t hallottam már, nem szól rosszul, de a Dali mindenképpen zeneibb doboz véleményem szerint.
A Clarust szintén nem hallottam még.Egyszó mint száz, a felsoroltak közül én a Dali C2-re szavaznék.
Üdv
-
canniball
nagyúr
Nem pont ez, de hátha segít.
-
-
Winzsolt
aktív tag
nekem is kb 15nm szobában van, és -25dB felett soha nincs az erősítő, ami 5*100w (300W táppal) Szerintem elegendőnek kell lennie...bőven
Még nem próbáltam, de sokan rémisztgettek, hogy hátso reflexes hangfalat ne tegyek falhoz közel, vagy szekrénybe
Szerintem akkor mindenképp válassz egy elülső reflexeset, ha csak a szekrénybe tudod rakni.
-
bajnokpityu
félisten
középből nem.max a mélytartomány közepéből.mély alja ugysincs,közepe megszünik,kell majd a külső sub.de mondom ez egyáltalán nem baj,cserébe tisztul majd a hangja. mondjuk nem szekrényben,mert ott még mindig nagy hendikeppel indul,akármit művelsz a nyilással
plázában abszolut tilos meghallgatni.csak félrevezet.pláne kezdőt.idővel képes a füled nagyjából kiegyensúlyozni a különböző próbahelyek akusztikáját,meg elképzelni hogy ez otthon nálad hogyan fog szólni,de a végső próba mindenképp otthon legyen.
plázáknak ráadásul sok helyen üveg meg fém polcai vannak körben,meg általában merőlegesen helyezik el falakra. meg csomó környező hangfal is belerezeg.ráadásul ismeretlen CD,erősitő,kábelek.
amugy ujra megkérdem,nem lenne elég egy tiszta polcszett külön subbal? zenére igy is ugyis megvan lőve,szekrény,külön sub,akkor legalább házimozin legyen jó,nem?
és ilyenkor nagyon jó,ha minden hangfalnak azonos a hangszórókészlete,meg érzékenysége!!
heconak régen a 11. kerületben az etele tér felé menve balra (tom semmit nem segitettem) volt régen az egyik nagykere.pokoli rendesek voltak! próbatermük nincs(mivel nagyker) de simán haza lehetett vinni,meg engedtek csomót árból is.és még igy sem hecot vettem anno...
-
törölt tag
Jó a szivacs, a sub.tartományból fog eltünni, de nem mind, az a 100-alatti rész amit amúgy is le fogsz vágni ha subládát használsz, szóval nyugodtan vehetsz akkor heco-t.
Csak pár mosogatószivacsot fel kell áldozni.
tessék egy bolt -
bajnokpityu
félisten
ha a fadobozos genius,akkor a frontjainak meg centernek van reflexe.bár sok vizet nem kavar,annak mindegy.
ha nagyon gáz lesz amugy a szekrényes reflex,akkor a bejáratás után még betömheted filccel,tömött vattával a nyilást.igy nem döng,ráadásul feszesebb precizebb lesz a mély.van olyan márka (mission) ahol ez gyárilag adott lehetőség. egy hangfalépitő cégnek mondjuk nem kell ezt hiresztelni, nyilván hülyét kapna az ötlettől is,de mégis sokszor működik.
a dali zenére kevéssé,de házimozira nagyon jó ám!mondjuk a ribbon magasos dali már nekem semmire sem jött be.
K-55 AKG senkisem?
-
törölt tag
-
törölt tag
Ja, jónak tűnik:
605-öst akkor vennék ha kell mondjuk a 2 zóna, és egy komolyabb B hangfalpárat akarnék, egy 5.1 vagy 7.1-es olcsóbb szetthez, szóval ha most csinálnám lehet hogy így lenne.
(azt olvastam hogy az onkyo a hangfalaival lett világhírű, ezért azokat is belevenném a választékba)
itt van pár teszt:
505
605
erősítők
hangfal szettek
hangfalak -
Winzsolt
aktív tag
nekem
pioneer vsx-515
+
heco victa 100 center,200 hátsó és 500 front van. mélynyomó polkaudio psw10 (ugyanannyiba kerül kb. mint a victa sub. Hasonlitsd össze a kettőt, sztem polk mindent visz)
a 200as nem valami lenyűgöző de hátra megfelel. ha a 300as a kettő között an akkor jó választás=)
Én az onkyo tx-sr 603e-t hallottam, megéri az árát. De a victa sorozathoz szerintem elég az 505-ös. Bár ha sok pénzed van akkor a 605össel biztos szebb hangja lesz.Ami nem jelenti azt, hogy a 505össel csunya.
Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Bomba ár! Dell Latitude E6230 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest