- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- One mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Aktív témák
-
Destructo
senior tag
válasz
nebulo5 #31384 üzenetére
Igen értem köszönöm.Csoda nem csoda behoztak pár gépet szervízre,és ha minden igaz kapok fizettség mellé egy Sony STR-GX315-öt.Esetleg tudsz rólla valamit,találkoztál e már vele?Vagy esetleg valaki találkozott már vele?Érdekelne kinek milyen benyomása van rólla.Ingyen kapom szóval veszíteni nem veszíthetek,csak érdekel mégis ,ki mit gondol rólla.
Üdv!
-
Destructo
senior tag
válasz
nebulo5 #31295 üzenetére
Értem,hát nem gondoltam volna ,hogy ennyire rossz a híre ennek a kis hangfalpárnak.Igazából gondolom,hogy nem egy csúcstechnika mivel 18K/ darab áron biztos nem valami őrült minőséget kap az ember.Másokat annyira nem hallottam sokat szólni,hogy össze tudjam mérni evvel. Hangfalpárba te mit tanácsolnál mire váltsak?
Üdv!
-
VGYke
addikt
válasz
nebulo5 #29228 üzenetére
Mondjuk az Onkyo 508 sincs még meg, ár/érték/pénztárcám arányában + panel (tehát heti 1 házimozizás, többi halk filmhallgatás) kompromiszumokkal eset rá a választásom. Hozzátéve, hogy annyit értek ezen fórum témájához, amit Ti leírtok és én elolvasom, mert sajnos tapasztalatom nincs. Tehát erősítő ügyben is nagyon szívesen várom a véleményeteket.
-
VGYke
addikt
válasz
nebulo5 #29222 üzenetére
MaTTes, nebulo5:
A szobám mérete és elrendezése miatt, ami még itt és itt és itt is látható.
Nem igazából tudnám elhelyezni a hátsó sugárzókat úgy hogy ne legyenek útban, csak a szekrény tetején, vagy a sarokülő mögötti, TV-vel szemközti falon. Bár ha a falon van, a fotelból történő mozizáshoz messze van, így a sarokülőn kellene hallgatni, de akkor meg a TV van messze (csak 46"-os).
Szóval kb. ezért dipol. De ha van más ésszerűbb javaslatotok, nagyon szivesen meghallgatom. -
BBéci
legenda
válasz
nebulo5 #29222 üzenetére
Szerintem nem kérdéses, hogy a dipólok jobb térérzetet nyújtanak, szinte az összes komolyabb, tízen és huszonmilliós rendszerben, amikről írtam, olyanok vannak. A THX ajánlásban is dipólok szerepelnek.Sajnos a Quadralnak nincs háromszög, vagy trapéz alakú dipólja, ezért keresgélek más gyártótól valami elfogadható alternatívát.
-
python1
veterán
válasz
nebulo5 #28338 üzenetére
Ugyan ezen a véleményen vagyok én is!
Éppen most voltam mítingen a cégnél és bejelentették a spórolási alternatívákat.
20-30%-kkal emelkedtek az alapanyag árak,képzeljük el itt is Németben ha már spórolni kell dolgokon akkor tényleg baj van a világban.
Szó szerint ez azt jelenti,hogy a minőség rovására megy ki a játék!
Sajnos!
Ez minden cégre jellemző lesz,senki nem tudja lenyelni illetve elkerülni! -
python1
veterán
válasz
nebulo5 #28329 üzenetére
Igen,természetesen próbaképp lehetne készíteni matyós kábeleket,bár hangzásképbe lehet népies motívumokat varázsolna,Pista bácsit köcsögdudával és újabb hangszerek lépnének be.
Próba képen először csak hímzést teszek a kábelek alá,hátha valami érdekeset tapasztalok,mindenképpen beszámolok a hatásról.Más:ez az SPK- 2000 kábel tényleg jónak tűnik,vásárlási listámra tettem.
-
-
Gabor970
addikt
válasz
nebulo5 #28258 üzenetére
a digitális TV műsorszórás tetszik. Ellenben nem annyira örülnék, ha megszünne az analóg rádióadás. Küldjetek el a francba az analóg audio mániámmal, de nekem akkor is jobban tetszik az FM tunerem hangja, mint amit a TV-m fog a digitátils TV sávokon (MR1-2-3 kísérleti) illetve annál ami a UPC beltérivel jön műholdas digitális MR1-2.
-
Z0mbi
senior tag
válasz
nebulo5 #28009 üzenetére
Tetszik rogton az elso hozzaszolas... ugyan ilyenem van... 267 e ert vettuk
Mintha szamitana. Mindig is a kedvencem volt a duma hogy azert adok valamit ennyirert mert en elba..tt dragan vettemEgyebkent erdemes a hozzaszolasokat vegigolvasni... Ez a vatera egyik gyongyszeme
-
python1
veterán
válasz
nebulo5 #27992 üzenetére
Helló!
Jók az írásaid és a meglátásaid is!Nekem nagyon bejönnek!
bajnokpityu:akkor ezek szerint csak van valami abban,hogy alaplapi hangkari mondjuk úgy,hogy minőségileg nem megfelelő.
Majd egyeztetek veled és viszek pár kábelt hozzád kipróbálásra,mindenféle kábelt.
Májustól leszek két hónapig otthon. -
cekkk
veterán
válasz
nebulo5 #27986 üzenetére
És hogy kell zenét hallgatni? Nem úgy hogy leülök és élvezem az egészet összességében?
Ma kipróbáltam a villásdugó forgatást én is, de vegyes érzelmekkel, változást én is hallottam, de mivel sok stílusban hallgatok zenét, és így volt amelyik zene így szól jobban a következő zene már a forgatás után tetszett jobban, ugyan ez volt barátnőmnél, bár volt amikor nekem tetszett és neki nem ugyan olyan állásban. Persze ha csak egy stílust hallgatnék, akkor ott egyből eldőlne ez a kérdés nekem, de így most nem egyértelmű, persze lehet valakinek meg úgy nem tetszene, mint nekem
-
Keyoke
csendes tag
válasz
nebulo5 #27938 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, és a humoros linket. A hallásomat nemrég kivizsgálták, kitűnő. Én még nem fedeztem fel semmit sem, mivel nincs mit felfedezni. Ha igazatok lenne, akkor minden gyártó ráírná a dugvillára, hogy hogyan kell bedugni, és a legprobb erősítőhöz adna egy fáziskémlelőt is. De mivel ezekben az eszközökben egy trafóba érkezik a 230V, és a dugó fordításával a trafón eső feszültség fázishelyzetét tudod megváltoztatni, amit a trafó után kétutasan egyenirányítanak, nincs minek változnia. Vagy azóta kitaláltak jobb módot az egyenirányításra.
A 618.340 forintos kábel a legjobb! Gondolom, ha Pakstól nem is, de legalább a legközelebbi trafótól kicseréli az illető ilyenre az összes vezetéket.
Maradjunk annyiban, hogy a fületek biztosan jó, és sokat hallott, és szeretnétek valamit hallani. Valami pluszt, mert ez a hobbitok. Ezzel nincs is baj.A hangfalkábeleknél más a helyzet, a szennyezés tényleg okozhat zajt, az impedancia fázistolást, szűrést. De pont ezért kérdeztem egy triviális dologra, mert akinek el lehet adni egy 618e forintos hálózati kábelt, annak bármit el lehet adni. És ő meg is hallja: a semmit. Plusz aki el próbálja ezt adni, ugyanúgy eladja az egyéb indokolatlan árú terméket is.
Kicsit úgy érzem vallási szint ez, mert igaz indokolni, mérni nem tudja senki, de sokan hallják. De talán egyszer megtérek...
Üdv,
Keyoke -
törölt tag
válasz
nebulo5 #27367 üzenetére
Mást ne vegyünk alapul: létezik felénk nem 1 müködő Videoton,ITT Nokia,Sony trinitron,Samsung,Grundig,Thomson televíziók 15-20 vagy az feletti életartammal. Kiváncsi vagyok hogy a mai televiziók elmennek-e idáig,elég ha 15 év mulva 2016ban,2 éves felezési idővel számolva legkevesebbkb 800 darab LCD tévének és 95 db plazmatévének kellene üzemelnie a 2010-es évjáratból,(na Béci: elég jól számoltam?).É szerintem erősitő fronton valamivel jobb arányt kellene képviselni. Lehet 15 év mulva kincset ér a maiak szemében pl egy Onkyo 608-as is akr hanginőséget tekintve egyáltalán ha még lesz belőle működőképes példány.
-
törölt tag
válasz
nebulo5 #27153 üzenetére
"ha már eleve nincs az alsó és felső hangtartomány a tömörítésben, akkor nincs is mit hangilag megjelenítenie egy jobb rendszernek sem...."
Ha egy felvételből hiányzik valami, az nem a tömörítés hibája. Az MP3 kódolás nem igazán szól bele a frekvenciamenetbe, pláne nem a mélyebb hangoknál.
-
Johnny1982
csendes tag
válasz
nebulo5 #27110 üzenetére
Igen ez is egy nézőpont. Van ebben is igazság. Sokszor kompromisszumot kell kötni, hogy inkább a hangminőség, vagy a szolgáltatáshalmaz a lényeg. De mondjuk aki nem annyira "vájtfülű" (jó értelemben véve), az persze hogy a több szolgáltatást nyújtó készüléket választja, hisz ha nem hall számottevő különbséget akkor miért venné a drágábbat. Nemigaz? :-)
-
-
Dorian
félisten
válasz
nebulo5 #26653 üzenetére
Nem majrézom, csak várom már az eredményt... hétvégén hallgatózás lesz...
Gondolom azért nem tesznek a gyártók az alsóbb kategóriás dobozaikba normális belső kábelt, stb-t, hogy így válasszák szét a termékpalettájukat.
Még hálózati szűrőt ajánlott, de elég erős fenntartásaim vannak az olyan kütyükkel, amikben nem lehet tudni mi van, és mit csinál, de több tízezerbe kerülnek... -
BBéci
legenda
válasz
nebulo5 #23077 üzenetére
Számomra is kardinális kérdés a sztereó zene minősége, azzal szoktam kezdeni az AV erősítők és hangdobozok tesztelését. Ebből jókora sértődés kerekedett, amikor a csúcs Lexiconokhoz kötött Revel Ultima Salon2 szettet kezdték volna bemutatni és én balga zenével szerettem volna indítani a hallgatózást.
-
fatallerror
addikt
válasz
nebulo5 #23077 üzenetére
nahát h ennek a fórumnak a történelmében én vagyok a legdurvább eset... voltak ám nagyon jó kérdéseim is
már annyi sérelem ért itt h kihat az életemre azaz anyagi kártérítést kérek 2,3 millió forint értékben életminőségem javítása érdekében és akkor nincs harag :ĐĐ és még korrekt voltam
-
törölt tag
válasz
nebulo5 #23077 üzenetére
Inkább köszi hogy irsz és figyelemre méltatsz minket.
És gyakran gondolkodom az 1 sz hozzászólás kiegészitését 1.1 verzióra,ahol tényleg a leggyakoribb kérdéseket beletennénk és táblázatot a leggyakoribb erősitőkről és közkedvelt/kerülendő hangfalakról (megjegyzem:nem a "topic kedvéért" lettek közkedveltek/kerülendők!!). Sajnos annak idején csak ezeket volt módomban megvásárolni(6-7 éve).Nem rossz mozira,de zenére jobbat szerettem volna. A Yamaha sem belépő szintű.ez volt akkor a legolcsóbb THX minősitett,7.1 analógot(DVD Audió miatt) befogadó erőlködö kemény 230 ezer volt anno.
-
python1
veterán
válasz
nebulo5 #23077 üzenetére
Próbáld meg a Denon 1911 erősítőt vagy a H/K255 valamelyikét lehet,hogy csodálkozni fogsz!
Zenét nem lehet pl koncertfelvételt sokcsatornás erősítőn üzemmódban hallgatni?Na neeee.
Ja még valami ezek pl 100-150 ezerig árazottak.
A hétvégéig én is így gondolkodtam.
Hát ezért van értelme a sok ... kérdésnek,mert mindenki szeretné feltenni a saját kis kérdését és itt időt, fáradságot,ideget nem sajnálnak rá,hogy válaszoljanak! -
BBéci
legenda
-
TeeBeee
tag
válasz
nebulo5 #20292 üzenetére
Köszönöm a hozzászólásokat.
Ami azt illeti én nem értek hozzá, de elnézve az onkyo-s linkeket...hát tényleg hatalmas különbség lehet. Csak nem hittem hogy ilyen áron is vannak ilyen cuccok. Hiszek nektek. Ami azt illeti nem is kéne ragaszkodnom a DVD player részéhez, hiszem a PS3 mindent lejátszik, még BD-t is, amit meg nem annak ott a PC. Szóval meggyőztetek....már csak egy probléma van, ragaszkodok az álló hangfalakhoz és 100ezer körül van a limit.Vagy ezeknek a kis hangfalaknak csináljak állványt?
-
Termi16
őstag
válasz
nebulo5 #15321 üzenetére
Csak sejtem, hogy mivel kapcsolatban...
der_ : Nem tudod kivenni, és nem menne nélküle
Nem feltétlen veled van a probléma, ha nem látod a különbséget. Mennyi az eredeti film és a rip bitrátája? Most látom, hogy szerkesztetted...
Akkor viszont nem tudom
Én szoktam látni némi különbséget, de a jobb minőségű ripek is gyönyörűek! (120-as lcd-n, szintén gépről) -
-
törölt tag
válasz
nebulo5 #13012 üzenetére
A HD hangkép egészséges "tolmácsolásához" szükséges hangszóró szettek árai, általában nem 1.xx.xxx kezdődnek.
Teljesen igazad van, az egészségeshez igen. Viszont egy 12nm-es szobában az Onkyo 308+JBL SCS178 párossal olyan különbséget hallok az 1536 DTS core vs DTS-HD Master Audio között a HD javára, hogy leszáll a fejem. Kb mint egy 384kbps AC3 vs 640 között. A 42" TV-t kb 1,7 méterről nézem, e körül van elrendezve a szett. Ár/értékben kiváló erősítő a 308-as. Csak azért, hogy úgysem hallod a különbséget gyengébb szetteken nem beszélnék le senkit a 308-asról pl a 307 javára, hogy márpedig a HD felesleges.
-
BBéci
legenda
válasz
nebulo5 #10694 üzenetére
Egy CD-játszó hangjának jósága, leegyszerűsítve két tényezőtől függ. Először is a kiolvasástól, annak pontosságától, másodsorban a kapott digitális jel analóggá alakításának minőségétől.
Ez utóbbi akár ronthatja is a végeredményt, példa rá saját Pioneerom.
Az nem vitás, hogy a 300000 forint alatti AV erősítők D/A-ja nem audiofil minőségű. Megkockáztatom, hogy a félmilliósoké sem mindegyik. -
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
nebulo5 #10369 üzenetére
A tüskék előnye abban is megmutatkozik, hogy a doboz stabilabban feszesebben áll a padlón és szerintem ez a legfontosabb. Működés közben a membrán és a lengötekercs elrugaszkodik a mágnestől, kosártól, doboztól. Egyáltalán nem mindegy, mennyire stabil az alap a startkő.
Puha sárból mekkorát tudna ugrani egy magas vagy távolugró? Bizonyára feleakkorát, mint szilárd talajról.
Magyar hifis körökben gyakoribb az állványos hangdoboz elnevezés, mint a polcsugárzó, ami nem véletlen. Sajnos most az én háttérsugárzóim polcra kerültek, éppen keresek alájuk valami tüske helyettesítőt. Azt hiszem, gyurma lesz belőle, (nem vicc) esetleg talpára állított, hegyes rézkúp. -
PLaci58
addikt
válasz
nebulo5 #10350 üzenetére
Köszi és BBécinek is.
A tüskéket elhagytam, mert nem akartam a hőszigetelt padlószőnyeget átlyukasztani.
Direkt olyan magasra csináltam, hogy adott esetben ülni is lehessen rajtuk.
Tüskét bármikor vehetek alájuk alapon
Érdekes, hogy a centerrel nincs gondom, igaz abban kisebb a dóm, viszont nagyobb a mély és egy kisasztal üvegpolcán van.
Első körben próbára jó lesz talán a járólap is (az van itthon, bár van egy 2cm-es márványlap is valahol ). Soha nem volt "tüskés" handobozom és szépen szólnak anélkül is, igaz azok a szekrény tetején vannak, nem a padlónHangdobozoknál inkább a mélyekkel szokott gond lenni, nem a magasakkal (legalábbis így tapasztaltam).
-
Ijk
nagyúr
válasz
nebulo5 #9355 üzenetére
120k-ból éppen hogy kijön egy belépő házimozi szett, ami elég hitvány minőségű. Ebből a pénzből újonnan kapsz egy Nad 315bee-t és egy pár polc hangszórót, ami már audiofil kategória. Használtból ennyiért jobbat is kapsz, vagy még olcsóbbat veszel.
Pl. az én házimozi rendszeremben rettenet silány center volt, pedig a beszédhangot az adná vissza. Na a sztereó rendszerem megszólal, gyönyörűen leképezi a teljes front teret, a beszédhangok csengenek.
Ja és zenehallgatásra is tökéletes, én biztosan nem tartok két rendszert, egyszerre nem tudok filmet nézni és zenét hallgatni.Ez a minőség házimoziban: Egy hasonló hangzású többcsatornás erősítő 300k, ugyanazok a polchangfalak duplán+ center, és még egy mélyláda. Máris fél misinél járunk. Na ha ennyi felesleges pénzem lenne akkor inkább egy nagyobb plazma tv-be fektetném a magam részéről.
Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Nintendo 3DS és DS topic
- Mobil flották
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Drón topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Megjött a Razer DeathAdder egerek legfrissebb nemzedéke
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- További aktív témák...
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest