- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple Watch
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Aktív témák
-
nebulo5
senior tag
válasz
Destructo #31396 üzenetére
2x90 W.-os receiver. Általában, a sztereó hang kedvelői kerülik a receivereket, de attól még lehet jó hangú készülék. Személyesen nem ismerem.
Gugli a barátod!
(egy szerbiai hirdetés topic-ban olvastam, hogy melegedős fajta. A tulaj építtetett bele egy ventit, a jobb hűtés érdekében... kb. 18 ezer Ft-nak megfelelő összegért szeretne túladni rajta....) -
nebulo5
senior tag
válasz
Destructo #31371 üzenetére
Nem tudok ajánlani hangfalpárt, amit frontként használnál majd. akkor sem egyszerű ajánlatként felsorolni különböző gyártók, különböző modelljeit, ha már lenne egy fix elképzelésed, hogy hogyan - merre akarsz tovább lépni. Első lépésként, meg kellene határoznod, mit szeretnél pontosan: zenét vagy filmet hallgatni túlnyomóan. Ha az anyagiak alapján rá vagy kényszerülve, hogy egy erősítőt használj mindkét profilhoz, máris egy rakás kompromisszumra kényszerülsz a zene tekintetében. Ekkor már érdemes olyan dobozokat keresned, amelyekből a HM erősítőd háttereidnek is találsz belőlük. Általában javallott azonos márkán belül maradni 5.0 rendszernél. (esetleg, ha nagyon "vágod" a témát, és tisztába vagy a dobozok ellenállás és érzékenység tényezőivel, eltérhetsz az "azonos gyártótól" szabálytól) És a dobozok ill. erősítő teljesítménye megfelelő legyen a helység méretéhez! Ha szeretsz kockáztatni, vagy van rá annyi pénzed, akkor vásárolhatsz meghallgatás nélkül HM. komponenseket. Ha nem jó, akkor tovább adod, veszel egy másikat....
Én már nagyon megtanultam, hogy meghallgatás nélkül (saját rendszerben) nem veszek semmit.
Áruházakba hallgatózni, csakis tapasztalt "szakember" társaságában mennék, saját audió lemezzel. (pedig hallgattam már néhány erősítőt és hangfalat....) Az ott kialakított hallgatózó helységek, közel sincsenek akusztikailag egy lakószobához. Inkább csak a hang karakter és részletező képesség érdekében érdemes ilyen helyekre elmenni hallgatózni.
És akkor még az egyéb tényezőkről (AV forrás, kábelek, mélynyomó...) nem is beszéltem.
Na ugye milyen egyszerű! -
nebulo5
senior tag
válasz
Destructo #31291 üzenetére
Azt írod, zenét (is) hallgatsz... A Sony STR-jét nem hallottam ugyan, de mostanában a Sonyk nem igen remekelnek HM erősítőikkel. A most meglévő sztereódat viszont ismerem! Nem is egy alkalommal hallgathattam már. Hangminőség szempontjából egy igen rendesen felépített gép! Ha mindenképp az 5.1 felé akarsz lépni, valóban többet érnél el a Yamahával.
Viszont, feltételezhetően romlana a zenei hangod! A helyesebb stratégiát abban látom (szigorúan csak saját vélemény), hogy inkább a SAL-tól szabadulnál meg első lépésben! Jó hangú sztereóval filmet nézni, még mindig kevesebb kompromisszumot kívánó feladat, mint silányabb (szinte biztos vagyok benne) STR-el zenét hallgatni. A SAL-t pedig inkább nem kívánom minősíteni, mert feltételezem, kiskorúak is tévedhetnek ebbe a topic-ba...
Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Revolut
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Facebook és Messenger
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE75QN85B) 190CM NEO QLED SMART PRÉMIUM LED TV! AKCIÓ
- SAMSUNG QE65QN95A NEO Q-LED SMART CSÚCSKATEGÓRIA TV ! AKCIÓ!
- LG (OLED65C47LA) 165CM 4K 120HZ SMART OLED 2025 MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE85QN85B) 215CM NEO-QLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65LS03TAUXXC) 165CM 4K SMART Q-LED FRAME PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest