- iPhone topik
- Magisk
- Mobil flották
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Aktív témák
-
8nemesis8
veterán
-
8nemesis8
veterán
Úgy néz ki, hogy pár napon belül egy Jamo D570 tulajdonosa leszek, csak egyenlőre még klinikán fekszem
-
8nemesis8
veterán
Lassan úgy tűnik meglesz a front amiket akarok.
Majd kellene hozzá valamilyen jobbféle kábel.
Ezt viszont én szeretném legyártani, itthon.
Milyen kábelt ajánlotok bele, ha mondjuk egy Jamo D570-hez kellene?
Ez a front 5-6éve olyan 250 ezerbe került. -
-
8nemesis8
veterán
válasz
Gál István #27192 üzenetére
Köszönöm a hasznos tippet, bár megvagyok én anélkül is egyenlőre csak érdekelt.
Köszi. -
8nemesis8
veterán
Még valakinek esetleg tapasztalata Jamo D570-el?
Illetve használt doboz amit néztem és közel 6 éves, de mintha új lenne.
Mennyire lehet ez gond?
Mert anyagfáradás gondolom azért még nem fordul elő igaz?
Mikortól lehet ilyesmivel számolni? 10év vagy korábban is? -
8nemesis8
veterán
Jamo D570-ről véleményetek?
Igaz Jamo-t sokan szidják az olcsó kategóriában lévő dobozai miatt, de ez a doboz pár évet a csúcsot jelentette szinte.
Valakinek esetleg tapasztalata vele?
Előre is köszi. -
8nemesis8
veterán
Írtátok itt, hogy milyen jó áron van MM-ban a Wharfedale Obsidian 600 HCP. Itt Szegeden csak egy Denon 1911essel lehet együtt megvenni akciósan, akkor a kettő együtt: 200.
Kár, hogy külön nincs akciózva.
-
8nemesis8
veterán
válasz
#09634560 #26480 üzenetére
Igen értem. Köszi. Egyébként ez alapján adják meg a teljesítményét W-ban a hangfalnak nem?
Tehát én ugye látom, hogy ez 10-150W. De ahogyan bemutatóteremben kipróbáltuk. Feles hangerőn, már úgy elég kemény volt. 25-27négyzetméteren. Nekem meg kisebb szobába kell 22re kb. Filmeknél szeretem a hangerőt, zenét hallgatni halkabban szoktam, amolyan háttérbe megy.Ez nekem is rémlett, hogy 6 dB-enként exponenciálisan nő.
-
8nemesis8
veterán
válasz
bajnokpityu #26397 üzenetére
ATC-sek és az AVX fórumozói eléggé dicsérik a Swans dobozokat!
Mondjuk előbbi természetes, hiszen ők árulják.Árban hasonló lenne a wödörfedélhez, bár sajnos azt még nem hallottam szólni.
Holnap lehet elmegyek még tesztelni mozival is, mert zenére tetszett nagyon. De mozinál mennyire elég a mélye vagy sem.Lehet mégis jobb lenne az eredeti tervemhez visszatérni?
KEF C5 volt és psw 110 -
8nemesis8
veterán
Senkinek nincs itt tapasztalata Swans dobozokkal?
Vagy esetleg ATC-s fiúkkal?Én voltam már kétszer is hallgatózni rendesek volt és van egy doboz is ami tetszett.
Ez konkrétan ő:
ŐTudom sokan már valamennyire tudnak itt véleményt nyilvánítani specifikáció alapján is.
Segítenétek nekem ebben?
Még jobb lenne ha valaki hallgatta volna. Az az igazság, hogy eléggé kezdő vagyok ebben és bár meghallgattam és tetszett is nehezen tudok dönteni, hogy vajon jó lenne e nekem.
50-50% zene film. Zene: főként elektronikus, vagy pop jellegű!Továbbá ugye ő rendelkezik egy nagyobb subbal(oldalra néző) ami szerintem ki tudja váltani a külön sub megvásárlását. Ez mennyire járható út?
Jobb ha inkább külön vannak(front és sub)?Előre is köszi!
-
8nemesis8
veterán
Érdekelne kinek van tapasztalata a Hiwi Swans dobozokkal?
ATC-ék árulják elég jó árakon őket.Hallgattam már meg 1-2őt és nekem eléggé szimpatikusak.
Elég fontos lenne nem csak felőlük érkezett információt tudnom, ha ez lehetséges. Előre is köszi!
-
8nemesis8
veterán
Ha ki szeretném írni lossless CD-met. .flac kiterjesztésű ahogyan nézem, meg még van mellette egy-kettő képfájl.
Korábban olvastam és én is imgBurn nevezetű íróprogramot használok íráshoz.
Azon belül szükséges e valamiféle konvertálás? -
-
8nemesis8
veterán
válasz
mike1978 #25578 üzenetére
Amit linkeltél korábban Q-Acoustics 1050i ,ahogyan nézem nem mai darab. Vajon mennyit számít ez a hangfalnál, hogy esetleg már 2-3éve is legyárthatták, vagy annyira azért még csak nem öreg?
Egyébként olvastam róla a tesztet is szimpatikus is nekem, csak úgy néz ki következő hétig nem tudok Pestre menni az tuti. Hétfőtől Csütörtök estig egyetem... -
8nemesis8
veterán
válasz
bajnokpityu #25572 üzenetére
Tegnap voltam bent TACben, avx-en ők a beszállítók, akciózók. Hát CAV-ok inkább nagyon belépő kategória ahogyan mondta ott a srác.1 Hivi Swans D2000-be sikerült is kicsit belehallgatni, az elég jó kis darab. Bár nekem furcsa, hogy oldalán van egy nagyobb mély és szinte sub sem kellene mellé.
-
8nemesis8
veterán
Látom elég nagy port kavartam a beírásommal...khmm...
Akarom mondani homokot. -
8nemesis8
veterán
válasz
bajnokpityu #25479 üzenetére
Meggondolandó ez a saját építés. Forrasztani tudok. Más kell még hozzá?
Bár a forrasztóm nem egy profi cucc, oda meg gondolom lehető legjobban szennyeződésmentes legyen meg stb stb... -
8nemesis8
veterán
Mindjárt megkeresem ma olvastam egy Audio-s oldalon a webshopban
Igyekszem megfogadni a tanácsokat és persze a pénztársának is megfelelően vásárolni.
#25481 : Akkor mégis érdemesebb olyasmi irányban nézelődnöm. Azonban a gondom. VGA-mon nincs HDMI csak DVI, bár átalakítóval csináltam HDMI-n hangot, de nem bízok ezekben az átalakítókban nagyon. (HD4850es VGA) alaplapi hangkártya ott van SPDIF.
Így mit csináljak?
-
8nemesis8
veterán
válasz
bajnokpityu #25460 üzenetére
Mennyibe fájt?
Mert én most csak 2-3000ftot akarok otthagyni, ennyiért szerintem optikai még vállalható. -
8nemesis8
veterán
Az az opció amikor lehet egy hangfalba homokot tölteni az csak a súlyára van hatással?
Vagy hogy kell ezt elképzelni? Gondolom a talp részénél van valami külön rész elszigetelve a doboz belsejében erre. Ezzel ugye csökken a belső tér. Itt esetleg van valami negatív pozitív hatás? -
8nemesis8
veterán
válasz
#09634560 #25449 üzenetére
Köszi.
Igen tudom a fizikai hátterét én is nagyjából, mert félig mérnök is lennék
Viszont azt nem tudom mennyire használnak gagyi anyagokat. Bár nekem sem lesz egy hatalmas rendszerem és szerintem oda elég egy ilyesmi kábel is.
A sima jack-RCA átvitelnél tuti hatékonyabb lesz. -
8nemesis8
veterán
Köszi.
Amúgy mindig van jobb, van hova fentebb menni. De akkor döntök, hogy vagy eredeti vagy valami normális audio CD-re írok!
Igazából annyi minden apró részlet számítana, hogy felesleges talán ennyire elvesznem a részletekbe.Eleve ugye nem optimális a hely ahol meghallgatom, ami mint innen is tudom nagyon sokat számít, az akusztika. Nah erről egy pincében túlzsúfolva és sem Médiában sem beszélhetünk.
-
-
8nemesis8
veterán
válasz
Thuglife #25367 üzenetére
Házimozira mennyire jó a szetted?
Ma vagy holnap elmegyek hallgatózni KEF C7et.
Veszteségmentes minőségben van pár CD amit szerenték elvinni, de csak gépen van meg. Szerintetet DVD-re írjam ki, vagy külön CD-kre? Jelenleg Steve Jablonsky és Enya amit mindenképpen el akarok vinni.
-
8nemesis8
veterán
Köszi neked is BBéci a választ.
Bár érződik benne, ha másabb felhasználásra kellene talán annyira nem is ajánlanád. Korábban talán éppen te mondtad, hogy nem olyan "minőségi" a hangja.Bár az én igényeim is eltérnek...
Egyébként aki komolyzenét, jazz-t hallgat annak nem ajánlanád a C7et?
-
-
8nemesis8
veterán
válasz
#09634560 #25326 üzenetére
Igen ezt én is tudom, pont ezért írtam a C7-et, hogy vajon elég lehet e ekkora helyre és fontos, hogy erő azért megmaradjon.
Egyenlőre sokkal inkább hangerőhöz vagyok szokva, mint minőséghez. Ezen szeretnék is változtatni, de filmeknél azért jó, ha subbal együtt gyomorrengető hatást tudnak kiváltani 23nm-en is -
8nemesis8
veterán
Én elhiszem, hogy nem lenne túlzás, azonban diákként még ezt sajnos nem engedhetem meg magamnak.
Ha már itt vagyunk, hogy mégis mi az a rendszer ami kellőképpen be tudna szólni egy 20-25nm-es helységet, akkor valami kisebb kategóriában tudnál nekem mondani?
Esetleg egy tippem lenne: KEF C7 ?
Olyan 150 körül tudok rá költeni úgy néz ki... -
8nemesis8
veterán
Akkor mindenképpen elmegyek aztán hallgatózom ott is egy sort, hátha okosabb leszek már.
Héten már majd saját forrással is menni akarok hallgatózni.
Szerinted egy 23-25nm-es szobába(tetőtér félig) elég lehet egy polk TSi300?
Mert félek tőle, hogy nem és 400as szett már kicsit drága.... -
8nemesis8
veterán
válasz
schweppes #25297 üzenetére
Sajnos nem volt egyik helyen sem
Pedig ő is még kiszemeltek között lenne.Egyedül egy E80 front pár volt a Médiában már, bár az meg ugye kifutó.
Ahogyan olvastam róla ő talán egy kicsit keményebb, talán kevésbé részletező. Jól tudom?Illetve cserébe viszont nagyobbat is szól, erősebb.
Ha nem így van kérlek javítsatok ki.
K!$$rác : neked is valami ilyesmid van nem? -
8nemesis8
veterán
Hangfalakkal kapcsolatos véleményem:
Amiket eddig sikerült meghallgatni.
Mission m34i , hát elég gyengécske szegény...Szinte semmi közepe sincs.
Utána hallgattam Cinema Packot, nem volt rossz, csak nagyon kevés zenéhez a mélye...Bár nem is zenére való.
Utána jött a Polk audio TSi 300-400, nah ő már nagyon bejött...
Utána kicsit belekóstoltunk egy Daliba , talán Concept 6 volt az.
Számomra nem hozott túl nagy különbséget, pedig van köztük.Azonban én belegondoltam, hogy mire is használnám.
Kis game PCről(10%), mozi és zene (45-45%). Zenén belül ami meg fontos, hogy elektronikus zenéket kedvelem inkább. Illetve még a másik végletet,de azt csak ritkán hallgatom. (Enya, Steve Jablonsky) -
8nemesis8
veterán
Persze tudom, hogy nem egy kategória...
MVbe 5.1 kijönne ugyanannyiból, mint többiből 5.0A bejelentkezéssel semmi gondom nem is volt, de hogy azonnal elküldött kb a p*csába azzal már volt gondom.
Továbbá, hogy amikor más nálam idősebb bejött egyből ott hagyott. Mind1 is, már csak méregből tudok róla beszélni. Többet nem is érdemel... -
8nemesis8
veterán
Már korábban is néztem Szegeden van még egy olyan lehetőség, hogy ATC Sound, itt leginkább CAV és Swans márkájú hangfalakat árulnak.
Ezekről lehet tudni valamit? Megérné elmenni meghallgatni egyik másikat? -
8nemesis8
veterán
Hát nem tudom, hogy elmegyek e még valaha is oda. Iszonyat felhúztam mert nem két FT-ba volt beutaznom.
Továbbá annyira lekezelő/lenéző volt velem, ami rosszul esett. Sajnos más lehetőség hirtelen nem jutott eszembe Kecskeméten.
Viszont Szegeden műszaki pincében és Médiában is tudtam hallgatózni, ahol pedig nagyon segítőkészen még a dobozokat is pakolgatva segítettek.Ezek alapján nagyon nem ajánlom a mekkát....
Bár ha arra járok egy panaszkönyvet lehet elkérek majd
Árakról:
Ebben igazából túl nagy különbségek nem szoktak lenni itt hifin belül. Legalábbis az általam nézett szetteknél. Mission Cinema Pack, Polaudio TSi 300-400, KEF C5-C7 -
8nemesis8
veterán
Sziasztok!
Elkezdtem hallgatózni már Szegeden erről is akarok majd írni.
Viszont a tegnapi még frissen bennem lévő élmény:
Kecskemét - AudioMekkaHát valami iszonyat negatív élmény volt, maga a bolt és eladó inkább.
Bemegyek, először is flegmán alig akar hozzám szólni...
Ezután kérdezem, hogy Cinema Packot meg lehetne e esetleg hallgatni meg még 1-2 frontot.
"Hát az nem úgy megy 2-3 nappal előbb be kell jelentkezni..."
Mondjuk ez is érdekes, tehát átdogni átpakolni ennyi ideig tart?Ezért mentem be direkt...
Akkor utána jöttek be a boltba érdekes fazonok és mélyládát kerestek erre otthagyott engem és magasról lesz*rta, hogy mit szeretnék még.
Erre én ki is jöttem és azt hiszem a lábamat nem teszem be hozzájuk jó ideig....
Mindezt azért, mert diák vagyok(22 év)Pedig vásárlási szándékaim azok megvannak és igencsak fizetőképes is vagyok.
Sajnálom, hogy így alakult a nap és nem lettem okosabb, de ezek után én nem ajánlom így a helyet.
-
8nemesis8
veterán
Értem, akkor jól gondoltam.
Igyekszem eljutni hallgatózni, de itt Szegeden elég kevés a lehetőség sajnos....
Esetleg egy Mission Mv Cinema Pack az nagyon gyengécske lehet?
Mert árban szimpatikus és ha meghallgatás után is jónak hallom, akkor fasza lenne. Mivel még egyetemen tanulok és csak hétvégén tudom majd eleve használni....
Habár sokkal inkább valami másokban agyaltam eddig.
Inkább Polkaudio TSi300-400 nagyon esetleg KEF IQ, JBL E80.Aztán elég nehéz a döntés.
-
8nemesis8
veterán
BBéci: 2napja írtad, hogy 200 körül nézelődjek.
Több ezer hsz-t elolvastam most ebből a topicból és lassan áll össze a kép.200at írtál és az lenne a kérdésem, hogy ez 5.0 vagy 5.1 amire gondoltál?
Igazából ez lenne az első valamennyire komolyabb rendszerem, tehát nem akarok egyből egyekbe törni, meg hát az nem is ez az összeghatár... -
8nemesis8
veterán
Korábban kérdeztem és kaptam is rá választ. Most csak az erősítőmről szeretnék véleményt kapni, hogy milyen szerintetek?
Kenwood KRF V7060D nem mai darab 2003as modell és akkor is vettük. 100 volt akkor akciósan.
Pusztán azért érdekelne, hogy mennyire tervezzem be egy esetleges cseréjét ennek előbb utóbb, vagy még esetleg 4-5 akár több évig is kiszolgálhatna.
Ugye előbb utóbb maga a szolgáltatások, csatlakozók miatt is ideje lenne a cserének. -
8nemesis8
veterán
válasz
Dorian #24691 üzenetére
Bocs, a lényeg, hogy ez a Kenwood ami nekem van mennyire lehet jó alapanyag?
Tehát ha azt ,mondjátok, hogy azért többnyire jó, akkor tudok többet költeni a hangfalakra vagy esetleg szettre.
Ha nem akkor mindenképpen csak frontot vennék és lecserélném előbb utóbb az erősítőt.BBéci: Köszi a választ, ez alapján mivel nem ajánlottad az erősítő cseréjét úgy veszem, hogy nem rossz darab azért. Én is ilyesmiben gondolkoztam, jelenleg nagyon agyalok a Polk audio TSi400as szetten vagy hasonlón.
-
8nemesis8
veterán
Erre esetleg valaki?
-
8nemesis8
veterán
Sziasztok!
Még kis srác koromban kaptam szüleimtől egy házimozi erősítő+ hangfalpár szettet.
Erősítő: Kenwood KRF V7060D, tudom manapság már nem ajánlott ez a márka, azonban szerintem nem egy rossz darab.
Jamo hangfalakkal, nah itt a főbb gondom.
Szeretném pár hónapon belül lecserélni legalább a frontokat kezdésnek, utána szépen sorba a többit is.
Nem tudom mennyire lehet átmenetileg vagy hosszabb távon alapanyagként az erősítőm? Amikor vettük 100 ezerbe fájt, igaz ez még 2003ban a megjelenésekor volt, tehát nem egy mai darab.Már pár ezer hsz-t elolvastam és alakul bennem a kép.
Egyébként a szobám 25-27 négyzetméter. Filmezni zenét hallgatni kb 50-50%ban szoktam. Nem vagyok egy audiofil hallású, viszont nagyon szeretem filmeknél a nagyobb hangerőt és erős mélyeket!
Ebben kérném segítségeteket
Előre is köszi!
Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Autós topik
- Egyre jobban hisz az AI-képes szemüvegekben a Meta
- Milyen légkondit a lakásba?
- Apple MacBook
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest