- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Mobil flották
- Honor 200 Pro - mobilportré
Aktív témák
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Sajnos előlről indulok az 5+1 panel (tehát alul,felül, vannak szomszédok)szobába való kiválasztásában.
Őrzöm 2010-re visszamenőleg BBéci, Sanci38, nebulo5, hackeeeee (és bocs ha valakit kiagytam) fórumbeli és privát hozzászólásait.
Most még is visszatérnék az alapkérdéshez (aminek a fóramlakó szakértők qrvára nem fognak örülni):
Szóval ki mit javasol:
* belépő szintű erősítőként, (ha van benne önbemérés hurrá!),
* erősítőhöz illő 5+1 hangfalszettre, ahol a 2 első álló?
Köszönök minden választ. -
VGYke
addikt
Sziasztok! Tudom, sokszor kérdeztem már itt és pritávátban is, és nagyon sok hasznos tanácsot kaptam.
Most mégis újra próbálkozom. Denon 1311XP vagy Onkyo HT-R 5405 minőség környékén, mi olyan "minden az egyben" 5+1 cuccot tudnátok ajánlani, ami 4 álló (2 első, 2 hátsó) hangfalakat tartalmaz? Mert ugye az említetteknek nem állóak a hangfalaik...
Na jó, nem ragaszkodom a "minden az egyben"-hez, de jó lenne a cuccokat 1 helyről beszerezni.
És nem ragaszkodom márkákhoz sem, hisz egyenlőre sík hülye vagyok mindenhez, soha nem volt komolyabb 5+1-em. Pénzem sincs sok.
Álló hangfalak azért kellenek, mert egyébként hangszóró állványok kellenének előre és hátra is, főleg a hátsók érdekesek (vagy mint korábbi javaslatokból kiderült hátsókat tegyem a falra, de akkor igazából dipol kellene, amit most nem tudnék megfizetni)
Tudtok javaslatokat adni? -
VGYke
addikt
Sziasztok! Nincs valakinek információja arról, hogy ez a Denon DHT-1311XP – All in one házimozi a Saturnban, vagy MM-ban, vagy akárhol mennyibe fáj? A gugli nem segít
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Ha letettem a voksom Denon DHT-1311XP mellett, amiben állítólag SYS-391HT hangfalak vannak, akkor szerintetek a hangfalakhoz jó lehet az itt látható Omnimount MODA PILLAR 24 (vagy Cosmic) hangszóró állvány? Már csak azért, mert most a Pillar-t itt, péntekig, párját megrendelhetném 30eFt helyett 12eFt-ért, azaz 24e 4db.
Vagy akkor inkább eleve ne egybe (erősítő+hangfalak) cuccban gondolkodjam DHT-1311XP kategóriában és valamilyen erősítőhöz gyárilag álló első és hátsó hangfalakat nézzek? -
VGYke
addikt
Elnézést, megismétlem ezen hosszúra nyúlt kérdésem, mert a Guglibarát nem segít.
Csak erre a Denon 1311XP-re van pénzem, amiben ilyen hangfalak vannak.
A ("panel") szobám adatai, illetve virtuális nézete itt van.
Egyszerűsített kérdésem:
Az első, hátsó, center hangfalakat állványra kell helyeznem. Mit javasoltok? -
VGYke
addikt
Sziasztok! Ha Denon DHT-1311XP mellet döntök az pénzem és az ára miatt, amiben állítólag SYS-391HT hangfalrendszer van, akkor felmerül bennem pár kérdés, remélem idevágóak.
Előljáróban: 5.1 tapasztalatom annyi, hogy a PC hez lassan 10 éve rendelkezem egy VideoLogic cuccal, szóval zéró.
A szobám adatai (by SweetHome3D). Kérdéseim:
* A TV asztal mérete (ami kisebb mint a TV), valamint a nézési távolságból (3-4,5m) eredő 2 első sugárzók közti távolság miatt, csak a földre, vagy állványra tudom tenni. A közép sugárzót, meg csak a TV asztalra a TV elé, tehát kb. 50cm magasra. (Na jó, a közép mehetne a TV mögé, de akkor neki is kell állvány). Milyen állványt javasoltok?
* A hátsó sugárzókat csak fixen a falra tudnám szerelni, de az egyiket csak az ajtó fölé, 215cm-el kezdődően (gondolom akkor már mindkettőt), de akkor ugrott az, hogy a távolabbi ülőről, vagy a közelebbi fotelből élvezkedem, vagy a szekrény tetejére teszem (szintén kb. 215cm), vagy a hátsóknál is marad az állvány. Mit javasoltok?
* A fene tudja milyen keresztmetszetű és hosszú vezetéket mellékelnek, de gondolom a legalább a hátsókhoz illene 2x4mm2. Vagy ezzel ne foglalkozzak ilyen árkategóriában?
* Bemérő mikrofon hiányában, ha a fülem nincs kihegyezve az 5.1-re, hogyan tudom belőni a beállításokat? Van valami belső teszt beállítás, vagy hogyan?
* Meg kell ijednem attól, hogy a cuccban aktív mélynyomó van? Ez azt jelenti, hogy a doboz 5 erősítőt tartalmaz, a mélynyomót külön be kell dugni a konnektorba és abban van a +1 erősítő?
Elnézést a sok kérdésért és nagyon köszönöm ha tanácsot adtok! -
VGYke
addikt
válasz
#09634560 #39526 üzenetére
exile, Sanci38 köszönöm! Csak kíváncsiságból: ha Denon 1311 vagy Onkyo 5405 =100%, egy Samsung HT-D555 hány %?
Exile= ma néztem a MediaMarkt-ban, 129,999eFt (egyben mindennel), de a neten csak 149-ért találok. -
VGYke
addikt
Sziasztok! Sajnos nálam még mindég recesszió van, nagy dolgokban nem gondolkodhatok.
Mi a véleményetek Denon 1311XP cuccról? -
-
VGYke
addikt
válasz
nebulo5 #29228 üzenetére
Mondjuk az Onkyo 508 sincs még meg, ár/érték/pénztárcám arányában + panel (tehát heti 1 házimozizás, többi halk filmhallgatás) kompromiszumokkal eset rá a választásom. Hozzátéve, hogy annyit értek ezen fórum témájához, amit Ti leírtok és én elolvasom, mert sajnos tapasztalatom nincs. Tehát erősítő ügyben is nagyon szívesen várom a véleményeteket.
-
VGYke
addikt
válasz
nebulo5 #29222 üzenetére
MaTTes, nebulo5:
A szobám mérete és elrendezése miatt, ami még itt és itt és itt is látható.
Nem igazából tudnám elhelyezni a hátsó sugárzókat úgy hogy ne legyenek útban, csak a szekrény tetején, vagy a sarokülő mögötti, TV-vel szemközti falon. Bár ha a falon van, a fotelból történő mozizáshoz messze van, így a sarokülőn kellene hallgatni, de akkor meg a TV van messze (csak 46"-os).
Szóval kb. ezért dipol. De ha van más ésszerűbb javaslatotok, nagyon szivesen meghallgatom. -
VGYke
addikt
Azt szeretném kérdezni, hogy 5+1 rendszernél a dipol hátsó sugárzóknak mi az értelme, illetve előnye?
-
VGYke
addikt
Köszönöm válaszod! Szóval nem profi erősítőről van szó, hanem Videologic (bal oldali) cuccról, ami kb. 10 éve nagyon jól kiszolgálja a PC game és egyéb számítógépes igényeimet. (és anno nem is volt olcsó=70e, na de tudom, ez ma már sz*rt sem ér)
Szóval ezen nincsenek digitális ki/bemenetek, csak analógok, viszont éjszakai üzemmódban kellene az általam kinézett 5+1 füles. Tudom, hogy az 5+1 füles sem az igazi, de ha a hangoskodással zavarok bárkit is, jobb mint a némaság!
-
VGYke
addikt
Hát még ilyet! Egyszer írtam le a kérdésem, és valami/valaki átment sorozatvetőbe és sokszor írta be a fórumba az 1db kérdésem. Ezért van a kérdés, meg utána 1,2, stb hozzászólás, mert persze kitörölni nem tudom. (Lehet az IE9 nem frankó?)
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Ismét kérdeznék olyat, ami nem biztos hogy a frórum profiljába vág, de ne haragudjatok meg ezért, nem értek hozzá.
PC hangártya esetén van egy 5+1-es (tehát pl. 3db jack) kimeneti forrás.
A kimenetek rákígyóznak az 5+1 erősítőre. Na de ha éjszakai üzemmódban "analóg" fejhallgatót szeretnék használni, lehet-e "Y" jack csatlakozóval párhuzamosítani az erősítőm és a fülest? (Tehát a kimenet kettté ágazik: erősítő és füles) -
VGYke
addikt
Hivatkozva ezen kérdésemre:
Mindent bekötöttem úgy ahogyan illik, minden működik a PC-n.
Elnézést ha ismét nem ide illő kérdést teszek fel (mert PC-ről vezérelt házimozizásról van szó): PC alaplapi driver Realtek. Beállítások között szerepel szobakorrekció. Ott be tudok állítani a hangfalaknak távolságokat és decibelt.
PC-ben kinek van Realtech, illetve 5+1? Távolságok beállításában hol a nulla?
Ha rossz helyen kérdeztem, elnézést! -
VGYke
addikt
Elnézést ha rossz helyen kérdezek, azért próbálkozom hát ha kapok választ.
Elnézést azért is, ha teljesen nyilvánvaló kérdést teszek, fel, mentségemre szolgáljon, hogy erősítőkben, főleg a nem igazán vagyok otthon.
Szóval: Van egy Videologoc Digitheatre rendszerem, amit kb. 10 éve vettem PC-hez. (Büszkeséggel tölt el, hogy ezt a cuccot használtan még a mai napig is 20-25eFt-ért árulják)Van rajta egy AUX jack bemenet. Na az mi? Analóg másodlagos valami (pl. sztereo CD lejátszó) bemenet? Vagy digitális bemenet, tehát akár ott is össze lehetne kötni a PC-vel (3x2 kábel helyett csak 1)
Másik kérdésem, ha az erősítő két hátsó hangfalait ideiglenesen nem kötöm be, az árt az erősítőnek?
(3 év után most helyezem üzembe ismét és nem találom a hátsó hangfalak kábeleit, de végre a cuccot a helyére szeretném tenni és kipróbálni) -
VGYke
addikt
válasz
#09634560 #16013 üzenetére
Nagyon köszönöm!
Most aztán guglizhatok, olvashatok, mert tök hülye vagyok a dolgokhoz, de már van kiindulási alapom, tényleg köszönöm!
Ezért szeretem e Prohardvert! Bármilyen témában kérdez a tök süket kezdő, mindég van olyan segítőkész fórumlakó aki elnézi a tájékozatlanságot és segít elindulni a lejtőn. És ebből guglizás, kérdezés, vásárlás, kipróbálás, tapasztalat szerzés, saját vélemény alkotás majd saját tapasztalatok átadása lesz, amivel a pozítv visszacsatolású kör bezárult.Tehát: nem haragszol meg, ha fogok még kérdezni?
-
VGYke
addikt
Köszönöm válaszod! Nekem tök jó a belépő szint is, ha az jobb mint egy Samsung buzibáros csillivillis kütyü. Tehát: kérlek mondj alsókategóriás erősítő+hangfal típusokat és majd eldöntöm, van-e rá keretem.
Persze látom, írtál komponenseket, de sajnos tök hülye vagyok hozzájuk. Jó lenne ha kapnék 1db erősítő + hozzávaló hangfalrendszer tippeket. Úgy szeretném -
VGYke
addikt
válasz
#09634560 #15940 üzenetére
Köszönöm válaszod! Mit hallgatnék? Egyenlőre médialejátszó 5.1 hangját, tehát HD filmek + valamilyen elektronikusan létező (mp3, stb.), max. CD-DVD zenék. Pl. "analóg" lemezjátszót (pedig van egy 20 éves Akai) nem tervezek rákötni, mert nincs hely neki, pedig lemezeim vannak dögivel
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Abszolút kezdőként és ezen témában semmihez nem értőként kérdezem:
Emeletes panelba, a nagyszobába (kb. 30m2, 76m3, "hallgatási távolság" kb 4-5m) kellene egy megfelelő 5.1 erősítő, hozzávaló hangfalakkal. Lényeges a panel, mert emiatt nem szükséges (nem lehet) nagy hangerő, szóval inkább a minőség, mint a hangerő. A surround-nak meg dipol kellene, a szoba berendezései maitt. Pénzem erre kb. 150eFt.
Van erre megoldás?
Vagy vegyek a TV-hez illő pl. Samu házimozit, amikor nincs szükségem DVD lejátszóra, de álló első hangfalakra igen? -
VGYke
addikt
Köszönök minden választ!
Erről van véleményetek?
Esetleg Philips javaslat? -
VGYke
addikt
Sziasztok! Zöldfülűként írom első kérdésemet ebbe a fórumba.
Annyit tudok a házimoziról amennyit itt a fórumon és pl. itt olvastam.
Samsung TV-t tervezek vásárolni és ha már lúd legyen kövér, úgy gondoltam megveszem életem első házimoziját.
Most jön az a kérdés, amit az adott fórum lakói nagyon útálnak: milyen (lehetőleg Samsung) házimozit javasoltok, a következő felhasználáshoz:
Szoba: 6,3 x 4,7 (30 m2, 78m3), Blu-Ray nem feltétlenül kell, de jó ha van, nem szükséges nagy hangerő, de az minőség legyen, ár: 200eFt alatt.
Köszönök minden segítő választ.
Aktív témák
Hirdetés
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Nintendo Switch 2
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Újra instabilitásba futott a Raptor Lake generáció
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- N€T0X|N: SSD cserék
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest