- Honor Magic V2 - origami
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Az iPhone-t oktatja a Vivo X200 Ultra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
Aktív témák
-
-
haarmaan
tag
Sziasztok, magyar nyelvű Onko- TX-Sr608-as manual érdekelne. Ha valaki esetleg be scanelte az eredetit amit kapott az erösitöjéhez, az átküldhetné a haarmaansu@citromail.hu címre.
Előre is köszönöm. -
haarmaan
tag
válasz
Brandys #27519 üzenetére
Hangafalaknak én ezt ajánlanám.
[link]
Most nagyon jó áron van, ár érték arányban verhetetlen. Nagyon szépen szól, inkább muzikális, mint mozis, de mozira is nagyon jó. Ha kell erős testes, de nagyon finom is tud lenni olyan jó all-rounder hangfal.Itt egy teszt is róla, de ha pár oldalt vissza olvasol valaki pont irt véleményt róla más hangafalakak is összehasonlitva.
[link]Erösitönek Denon AVR 1911 vagy Onkyo TX-SR608 ami illik hozzá szerintem.
[link]
[link]Mélynyomónak meg valamelyik Proson ami megint csak ár érték arányban verhetetlen.
[link]Ez együtt kb. 330000-370000ft közt, lenne, de felvenné a versenyt a 500000ft-bol összeálitott rendszerekkel is.
-
haarmaan
tag
válasz
nyurga82 #24886 üzenetére
Kösz a segítőkész hozzászólást, bár én úgy érzem inkább csipkelődni akarsz, meg kioktatni.
Ha ennyire figyelemmel követed a ténykedésemet akkor biztosan azt is tudod, hogy az erösitöt is cserélni fogom. A hangfal cserén kb. 40000ft-ot buktam. Viszont 4 hónapig volt otthon rendszerem, amit nap mint nap használtam, míg más esetleg gyűjtögetett. Nem akartam rendszer nélkül maradni. Mindenképp akartam valamit venni akár átmenetileg is. Viszont van aki nem így tessz, hanem gyűjtöget hónapokig, évekig őket is meg tudom érteni.
Úgyhogy további jó gyűjtögetést kívánok, remélem minél előbb meg tudod venni a KEF IQ szett-et, és sok örömöd lesz benne. -
haarmaan
tag
Ma megtudtam, hogy kb. 180000ft-ot, kapok vissza adó viszatéritést. Úgy döntöttem, hogy fejlesztem egy kicsit a hangfalaimat (JBL ES30 front, JBL ES 20 hátér, JBL ES25C center) a frontokat picit kevésnek érzem. Mindenfélekép cserélem valami nagyobb álló hangfalra vagy szettre.
Az egyik lehetőség hogy eladom a JBL ES30-at és a helyére, veszek egy pár JBL ES80-at (80000ft-ért tudok venni egy párat)
Vagy a másik lehetőség hogy eladom a JBL falaimat és beruházok egy Dali Concept 6 szettre. -
haarmaan
tag
24003-ra valaki?
Mit szóltok ehhez a hangfalkábelhez?
A jelenlegi rendszer amihez venni szeretném egy Onkyo TX-SR508-as házimozierösitö, és JBL ES30-as front, és JBL ES25C center hangfalak.
Az erösitöt mielőbb szeretném cserélni egy Harman/Kardon AVR260 vagy AVR360-ra.
Ahogy olvastam elég sok JBL és Harman/Kardon tulaj van itt, ti mit ajánlanátok, nektek mivel van összekötve a rendszer? -
haarmaan
tag
Mit szóltok ehhez a hangfalkábelhez?
A jelenlegi rendszer amihez venni szeretném egy Onkyo TX-SR508-as házimozierösitö, és JBL ES30-as front, és JBL ES25C center hangfalak.
Az erösitöt mielőbb szeretném cserélni egy Harman/Kardon AVR260 vagy AVR360-ra.
Ahogy olvastam elég sok JBL és Harman/Kardon tulaj van itt, ti mit ajánlanátok, nektek mivel van összekötve a rendszer? -
haarmaan
tag
Erről a hibáról tud valaki valamit?
[link]
Álitólag több Onkyo modellt is, érint.
Ha HDMI-n keresztül PCM 5.1-es jelet küldesz az erösitöbe azt csak PCM 2.0-s jelként érzékeli.
Az érintett modellek:
TX-SR308, TX-SR508, HT-S3300, HT-S3305, HT-S5300, and HTX-22HDX
Kíváncsi vagyok, hogy érkezik ezen egyáltalán rá új firmware, de ha érkezik is rá javítás, akkor is vihetjük vissza a hivatalos szervizbe, hogy rá tegyék az új firmware-t. -
haarmaan
tag
Ma meghalgatam ezt a Q ACOUSTIC szettet a Mamutban lévő Saturnban.
[link]
Egy Denon házimozi erösitöre volt rákötve és nagyon szépen szólt.
Aki olyan 5. 0-ás szettet keres ami zenén is jól teljesít, annak mindenkép ajánlom meghallgatásra, mert igen baráti áron árulják most akcióba 160000ft-ért. -
-
haarmaan
tag
Igen 3D miatt kell.
-
haarmaan
tag
Ma volt alkalmam a rendszermet kipróbálni egy Harman/Kardon AVR260-as erösitövel.
A rendszerem:
JBL ES30-as frontok
JBL ES20-as hátterek
JBL ES25C Center
Harman Kardon HKTS 30 SUB mélynyomó
ONKYO TX-SR508 av erösitöAz Onkyo 508-hoz képest a Harman/Kardon avr260-t sokkal dinamikusabbnak eröteljessebnek éreztem halottam. Ez a fajtahangzás sokkal jobban tetszet, mint az Onkyo TX-SR508 által képviselt hangzás.
Eszembe jutott az, amikor Németországban még 1998-ban, egy Hi-Fi üzletben nézegettem az erösitöket és egy ONKYO és egy Harman/Kardon erösitö volt akcióban. Kérdezetem az eladót, hogy melyiket ajánlja a kettő közül. A válasza az volt hogy nagyon jó az Onkyo minden van rajta, mindent lehet alítani, van bemérő mikrofon, saját magát bealítja stb. a Harman kardon-on nincsen semmilyen hokusz pokusz bealítás, csak brutálisan jól szól.Most már látom, hogy szinte minden hibát elkövettem vásárláskor
- nem hallgattam meg a kiszemelt komponenseket vásárlás előtt
- a szolgáltatások alapján vettem erösitöt
- bögre szett vétel
- stb.Ennek meg is lett az eredménye a Harman/kardon HKTS30-as satelit sugárzóit 1 hónap után cseréltem a JBL-ekre, és nagyon úgy néz ki, hogy cserélem majd az erösitöt is.
Ha kijönnek az új 1. 4-es HDMI-s Harman/Kardonok akkor lecserélem az 508-ast, valamelyik új modellre (ha tetszik majd a hangjuk) vagy egy Harman/Kardon AVR360-ra.
Nézegettem az árakat, a Harman/Kardon erösitök erössen túl vannak árazva itthon. Erre jó példa, hogy Németországban annyiba kerül egy Harman Kardon AVR360 mint itthon a 260-as.Egyébként mielőtt még vita keverednék, nem akarom leszólni a TX-SR508-at, de a HarmanKardon hangzása nekem sokkal jobban tetszet a JBL ES hangfalakkal. Lehet, hogy a JBl-ek jobban passzolnak a Harman/Kardonhoz hangzásban.
A Streamaudionál az egyik eladó azt mondta, hogy ö nem ajánlja cserét a TX-SR508 egy nagyon jó erösitö, esetleg halgassak meg egy TX-SR608-ast, és a Harman/Kardonok Európában túl vannak árazva, technikailag el vannak maradva a konkurenciától. Az olcsóbb modellek már nem képviselik azt a minőségi színvonalat, mint régen, ezért az avr 360 alatti modelleket nem is nagyon ajánlja.
Bár gondolom azért nem ajánlják a Harman/Kardonokat mivel Magyarországon kb március elejéig a Harman/Kardon és JBl termékek beszerezhetetlenek, mivel a hazai forgalmazó másik helyre költözik. Ezért vette le a Netdepo is a Harman/Kardonokat és a JBL cucokat weblapjukról. Ha viszont én nagyon ragaszkodok a H/K erösitöhöz akkor nem tud kiszolgálni, gondolom ezért probált más irányba terelni (Onkyo TX-SR608) a StreamAudios eladó és ezért szólta le az olcsób H/K-kat -
haarmaan
tag
Ezt a mélynyomot néztem ki magamnak a rendszerbe.
[link]
Van ezzekel a sub ládákal, vagy ezzel a mélynyomoval valakinek tapasztalata? Esetleg ezért az árért más alternetiva?
JBL ES30-as front JBL ES20-as hátér JBL ES25C center és ONKYO TX-SR508 mellé menne egy 19m2-es nappaliba. -
haarmaan
tag
Ha jól látom a Netdepo-rol eltűntek a HARMAN/KARDON JBL termékek, vajon mi történt?
-
haarmaan
tag
Azt lehet már tudni, hogy az 1. 4-es HDMI-vel rendelkező HARMAN/KARDON AVR erösitök kb. mikor jönnek ki.
-
haarmaan
tag
Megszereztem az általatok többször említett Celine Dion Live in Las Vegas koncertet FullHD-ban DTS hanggal. Konkrétan beszartam a gyönyörűségtől olyan jól szólt a rendszeremen, már többször is megnéztem. Ma mikor mentem haza, mit látok (illetve hallok már az utcán). A barátnőm és a muter (72 éves) ful hangerőn nézik a koncertet, és közben törölgetik egymás könnyeit. Hozáteszzem már vagy háromszor végignézték.
Adhatnátok még tippeket, hogy melyik koncerteket érdemes beszerezni, még ami jól szól, A mufaj mindegy mindenevő vagyok zene terén. -
haarmaan
tag
Én ezeket a CD-ket szoktam magammal vinni tesztelésre
Muzsikás: nem arról hajnalik....( a világ egyik legjobb folk lemezének tartják a mai napig)
[link]
Lorrena Mckenit:The book of secrets (az utolso számot a lemezen (Dante's Prayer) ajánlom mindenkinek hogy egyszer halgassa meg valamilyen komolyabb rendszeren.
[link]
Dire Straits:Making Movie
[link]
Mike Oldfield: Voyager
[link]
Pink Floyd: The dark side of the moon
[link] -
haarmaan
tag
válasz
benvolio #21560 üzenetére
Én az ONKYO TX-SR508-hoz JBL ES30-at vettem frontnak, háttérnek JBL ES20-at, a hozzá való JBL ES25C Center hangfallal. Egy Harman/Kardon HKTS30-as bögre szettet cseréltem le a JBLek-re. Tökéletesen elégedet, vagyok vele egy 18m2 nappaliban muzsikál a rendszer. A korrábi rendszerem amit eladtam egy Onkyo 505-ös házimozi erösitö volt INFINITY Reference 6.1 -es hangfalakkal. Ezután vettem a z ONKYO TX-SR508-at a Harman/Kardon HKTS30-al mikor bekötöttem a H/K bögre szettet majdnem elsírtam magam. Gyorsan le is cseréltem a JBL-ek-re, és ez most tökéletesen kielégít. Nincs hiányérzettem az infinity után, pedig az egy nagyon jó hangfal volt 1998-ban vettem majd 200000ft-ért párját.
Ha Polkaudio mellet döntesz szerintem érdemesseb a TSi200-as helyet a TSi300-at venni ugyanaz a hangszóró készlete mindketönek viszont a TSi300-nál nem, kell az állvánnyal vesződnöd. Amivel hidd el nem kevés problémától és vesszödségtöl kíméled meg magadat. Ezzek a hangfalak ugyan polcsugárzók de nem kicsik, és stabil állvány kell hozzá, ami nem lesz olcsó. Én jelenleg a JBL ES30 hoz keresek állványt, de nagyon úgy néz ki hogy saját készítésű lesz. -
haarmaan
tag
JBL ES30-hoz szeretnék állványt készíteni. Az elgondolás az lenne, hogy vennék egy keményfa lépcsőfokot (3x28x100cm) ebből készítnék 4db 28x25x 3cm-es lapot. Kettő lenne az állvány talpa, a másik kettő meg az állvány tetején lenne, ezen ülne az ES30-as. A két darab talpba ilyen tüskéket tennék.
[link]
Ezen kívül vennék 6db 70cm magas 6cm átmérőjű kromozott asztalláb csövet, aminek a két végét levágnám.
[link]
Az állvány fedlapját és a talpat 3 helyen megfúrnám, és a csöveken keresztül átvezettet menetes szárral öszehuznám a talpat és a fedlapot. A csöveket meg megtölteném homokkal. Ez összesen kb. 12000ft-ból el tudnám készíteni.
A kérdés az lenne, hogy érdemes ezzel egyáltalán foglalkozni?
Ezen az áron lehet egyáltalán használható hangfal állványt kapni a JBL ES30-hoz?
Aki már csinált ilyet annak mi a véleménye menyire lehet jó egy ilyen házilag, építet hangfalállvány? -
haarmaan
tag
JBL ES30 hagfalhoz keresek hangfalállványt, tudtok esetleg valami jó vételt?
Eddig ezt találtam, ami tetszik.
[link] -
haarmaan
tag
válasz
Vidala #21005 üzenetére
Igen összekötöttem de csak a JBL ES30 front és a Harman/Kardon HKTS30 Sub-ja vannak rákötve az erösitöre. A JBL ES 20-t és a JBL ES25C-t csak jövő héten hozzák, mivel a JBL hazai forgalmazójánál leltár van. Összekötésre, egyelőre a Harman/Kardon HKTS30-as rendszerhez kapott kábeleket használom.
-
haarmaan
tag
Újabb tanácsot szeretnék kérni töletek. Hangfalkábeleket szeretnék venni a rendszeremhez.
A rendszer
ONKYO TX-SR508 AV Rádióerösitö
JBL ES30 Front hangfalpár
JBL ES25C Center hangfal
JBL ES20 Háttér hangfalakA Front hangfalpárhoz kell 2 X 3.5m
A centerhez 1m
A hátterekhez meg 2 X 11mHa jól tudom a frontokhoz és a centerhez vastagabb vezeték kell, míg a hátterekhez elég vékonyabb is. Milyen keresztmetszetűek legyenek a vezetékek?
Én ezekre gondoltam
Front és center:
Ezek közül valamelyik kb 2500ft/m max árig
[link]
[link]
[link]Hátér hangfalak:
Ezek közül valamelyik kb 1100ft/m max árig
[link]
[link]
[link] -
haarmaan
tag
Van egy Onkyo HK-TS508-as erösitöm amit egy Harman/Kardon HKTS30-as 5. 1-es hangfalrendszerrel használtam. Itt a fórumon biztosan többen olvastátok hozászolásaimat (szenvedésemet) hogy nem igazán voltam elégedett a HKTS30-as Satelit hangfalaival. Először vettem egy pár JBL ES30-as hangfalat, és a frontokat cseréltem le. Ezután be kellet látnom, amit itt már többen tanácsoltak, hogy 5. 1-es rendszerben a mélynyomon kívül nagyon fontos hogy az öt hangfal egyforma hangszóró készletű legyen. Hiába cseréltem le a frontokat JBL-re és lett jobb a hangzás ez újabb problémákat vettet fel, amiről a
20862számú
hozzászólásban írtam is. Úgyhogy a mai napon megváltam a HKTS30-as satelitjeitöl és rendeltem a JBL ES30-s mellé egy pár JBL ES20-ast háttérhangfalaknak és egy JBL ES25C centert. A jövö héten hozzák mivel a nagykerben leltár van. Ezúton köszönöm a segítséget azoknak, akik elviselték a tipródásomat és segítőkészen válaszoltak a néha fárasztó kérdéseimre.
Most a TX-SR508-ra csak a két darab JBL ES30-as front és a Harman/Kardon HKTS30-as Sub ládája van rákötve. A bemérömikrofonos bealítás során az erösitö a keresztváltási frekvenciát 40hz-re mérte be. Létezik, az hogy a JBL es30-as ilyen mélyre menne? A felhasználói kézikönyvben csak 50hz- 40khz szerepel. -
haarmaan
tag
Több kérdésem lenne hozzátok. Ha az ONKYO TX-SR508-as erösitön a front hangfalakat Large –ra alítom, akkor a bealításoknál a sub keresztváltási pont bealításai csak a small-ként bealított hangfalakra vonatkoznak? Ha így van akkor a front-ra kevert hangsávról, nem küld jelet a subládára az erösitö? Mondjuk, bealítom a keresztvágási pontot 150hz-re, mivel kicsi hangszórókészletű (8cm-es) hátér és center hangfalaim vannak, és a front hangfalakat Large-ra állítom mivel nagyobb a hangszóró (20cm-es) készlete. De nem vagyok biztos benne, hogy a front hangfalaim megjelenítik a frontra kevert hangsáv egészen mély hangjait és így keletkezik egy lyuk a rendszerben. Ha viszont lejjebb vesszem a keresztváltási pontot, mondjuk 80-100hz-re és mindegyik hangfalat small értékre, alítom, akkor megint csak luk keletkezik a rendszerben, mivel a hátér és center hangfalak csak kb. 150hz-töl, tudják megszólaltatni a hangokat. Ha jól olvastam az TX-SR508-as manualját ennek a kiküszöbölésére, van az erösitöben a DoubleBass bealítás funkció, mivel ha ezt bekapcsolom, akkor a frontokon megjelenő mélyhangokat átküldi az erösitö a mélynyomóra is. Elméletileg ezzel a bealítással kiküszöbölhető a fent említett probléma? Helyes az eszmefutatásom vagy totál hülyeséget írtam? Ha valamit rosszul gondolok, akkor javítsatok ki légyszives.
-
haarmaan
tag
válasz
runner 125 #20778 üzenetére
-
haarmaan
tag
válasz
Errtu11 #20752 üzenetére
Oldalfalra szerelés nem megy az egyik oldalon még meg tudnám oldani de a másik oldalon csak 1.2méter magas fal van és onnan indul a tetöterekre jelemzö 45-fokos letörés. Ha oldalfalra kellene szerelnem akkor csak 1.2 magasra tudnám tenni öket. Vagy ugy tudnám még megoldani hogy azon az oldalon ahol a letörés van a közelebb lenne a hangfal mintegy 50cm-el (másik oldalhoz képest) a halgatási pozicióhóz.
-
haarmaan
tag
Sziasztok JBL ES10-es hátér hangfalakat
[link]szeretnék venni a meglévő JBL ES30-as front hangfalak, és az ONKYO TX-SR508-as erösitömhöz. A mostani hátér hangfalaimat (Harman/Kardon HKTS 30 SAT-2) be tudtam egy picit fordítani a hallgatási pozíció irányába. Valamint fügölegesen is tudtam egy 2-3cm-t fordítani rajta hogy a hallgató felé sugározzon. A JBL ES10- es hangfalakkal viszont ezt nem tudom megtenni, mivel ezeket a falra fix-en kell felfúrni, nincs lehetőség semmilyen fordításra. Mivel a hallgatási pozíció elég közel van a hátsó falhoz (50cm) és a JBL ES10-esk is felszerelve 14cm-re elállnak a faltól, igy a hallgató pozíciója és a hangfalak síkja közt nem marad csak 35cm. A kérdésem az hogy elég ez a 35cm távolság ahhoz hogy rendesen tere legyen a hátsó sorrundoknak, és kialakuljon a rendesen körülölelő hangtér? Készítettem egy rajzot hogy érthetőbb legyen. Ami a rajzon nem látszik hogy a JBL ES10-es hangfalak tengelye 155cm-re lenne a padlótól. Elöre is kösz a segítőkész válaszokat.
[link] -
haarmaan
tag
válasz
TeeBeee #20288 üzenetére
Az egyik haverom vett egy ilyen LG-t, szerintem felejtsd el. A mélynyomója passzív, tehát ha beszarik a dvd-erösitö egybe egység, akkor kell venned egy házimozi erösitöt és egy aktív sub-ot hozzá. A dvd olvasója nagyon kényes,már az elsö napon 10 irt dvd-böl 3-4 darabot nem olvasot be, amik másik dvd-n gond nélkül mennek. Hiába van hozzá 4db álló hangfal, csak a bögre szett-eke jelemzö nagyon kicsi hangszóró készlet van benne. Ráadásul a hátér hangfalak még kisseb hangszóró készlettel rendelkeznek, hiába néz úgy ki, mintha mind a négy hangfal ugyanolyan lenne. A hangja számomra csalódást keltő, főleg úgy hogy úgy lett ez a szett beharangozva, hogy ez az egyik legjobban szóló egybe szett (álitolag Martin Logan tervezés, de valószínűleg ez csak marketing duma). Szerintem bármelyik ONKYO bögre szett-es erösitö hozza toronymagasan ezt a minőséget, pl ez is és ez a rendszer sokkal könnyebben fejleszthetö és a sub is aktiv azthiszem.
[link]
vagy ez
[link]
vagy pl ez is de ennek csak passziv a sub-ja de csatlakozások terén még igy is sokkal több a lehetöséged mint az LG-nél
[link]A rendszer mélynyomója nagyon gyenge szerintem, egy 25m2-es nappaliban hallgattam oda nagyon kevés volt ez a cucc, kisebb napaliba meg szerintem nem való, mert azért a négy álló hangfalnak hely kell. Egyedül, ami pozitv volt számomra, hogy zenén rendkívül bársonyos szép magas hangokat produkált.
-
haarmaan
tag
Ha valakit érdekel eladó ez a szett HARMAN/KARDON HKTS30 Subláda nélkül
[link]
az ára 45000ft
érdeklödni privátban. -
haarmaan
tag
Sziasztok tudna valaki segíteni?
Van egy onkyo TX-SR508-as erösitöm
amire egy Harman/Kardon HKTS30-as 5. 1-es hangfalszett van rákötve.
Ezt a hangfalszettet szeretném kiegészíteni 7. 1-es rendszeré úgy hogy a 4db szatellit hangfalból 2db-ot beraknák oldalra sorrund hangfalnak, és 2db-ot sorrund back hangfalnak a hátsó falra. Az ötödik satelitet (center) megtartanám tartaléknak. Az uj center hangfal meg ez lenne JBL ES25C
Az uj frontok közül meg nem tudok dönteni JBL ES20 vagy JBL ES30. A JBL ES30 most nagyon jó árban van (igaz csak cseresznye szinben) visszont számomra nagyon nagy, 33cm mélysége ráadásul hátul van egy bass reflex kivezetés is igy legalább 15cm-re el kéne tenni a faltól. A JBL ES20 kb ugyanazon az áron van mint a 30-as, visszont ezt meg tudom venni feketébe is. Ezenkivül joval kisebb egy konzolal még a falra is fel tudnám szerelni, ugy hogy még egy 10cm távolságot is tudnák hagyni a hangfal és a fal közöt.
Visszont nem akarok abba a hibába esni mint a Harman/Kardon HKTS30 nál, ami elég tisszteségessen szól. Visszont hosszab használat után azt kell hogy mondjabb hogy jol halhatóan luk van a rendszerben a középtaromány egy része hiányzik Nem akartam nagy hangfalakat venni a napaliba visszont most már látom hogy a jo hanghoz sajnos bizonyos méreteknek is párosulnia kell. Tehát a kérdés JBL ES20 vagy JBL ES30. Ha az ES20-at választom akkor ezt beálithatom az erösitön Large hangfalként és vajon potolni fogja e a HKTS30 hiányosságait? Ha visszont az ES30-at választom nem e fog nagyon rátelepedni a rendszerre és elnyomni a töbi hangfal hangját?
Egyébként a Netdepo-ban a KEF C3-at ajánloták front hangfalaknak, valakinek van ezzel tapasztalata? -
haarmaan
tag
Sziasztok tudna valaki segíteni?
Van egy onkyo TX-SR508-as erösitöm
[link]
amire egy Harman/Kardon HKTS30-as 5. 1-es hangfalszett van rákötve.
[link]
Ezt a hangfalszettet szeretném kiegészíteni 7. 1-es rendszeré úgy hogy a 4db szatellit hangfalból 2db-ot beraknák oldalra sorrund hangfalnak, és 2db-ot sorrund back hangfalnak a hátsó falra. Az ötödik satelitet (center) megtartanám tartaléknak. A front hangfalak helyére meg ezek közül tenném be valamelyiket a hozzá tartózó centerrel.[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]Ha van valakinek tapasztalata ezekel a hangfalakkal, leírhatná, hogy melyik lenne a legjobb választás ehhez az erösitöhöz és hangfalszett-hez. A szoba egy 3, 7m X 4, 8m-es tetőtéri szoba 2, 6m es belmagassággal. A szoba egyik oldalán a 3, 7m-es hosszúságú fal teljes hosszában 1, 2m magasságtól van a tetörekre jellemző 45°-os letörés a másik oldalon viszont nincs ilyen ott végig, megvan a 2, 6m-es belmagasság. Álló hangfalakat nem szeretnék, mert nem tudom elhelyezni őket. Elsősorban nem a 7. 1 miatt bővítenék, hanem amiatt hogy egy kicsit gyengének érzem ezt a hangfalrendszert ehhez az erösitöhöz és szobamérethez. A rendszert PS3-ról használom házimozizásra zenehallgatásra (Rock, Pop) CD-ről, és MP3 FLAC lejátszásra.
Előre is köszönöm a segítőkész válaszokat. -
haarmaan
tag
Sziasztok több kérdésem lenne ezzel a rendszerrel kapcsolatban
ONKYO TX-SR508
[link]
HARMAN/KARDON HKTS30
[link]Első kérdés az Onkyo magyar nyelvű manualjában a hangszórók csatlakoztatásánál említ egy olyant ( „Banándugók használata esetén (ez Európában tiltott dolog) szorítsa rá az aljzatra a csavaros kupakját, mielőtt bedugná a banándugót!”) Miért tiltott dolog a banándugó használata az EU-ban? Kell ezzel egyáltalán foglalkozni?
A második kérdés az Onkyo erösitöhöz adott Audyssey 2EQ teremakusztikai korrekciós és hangsugárzó bealító rendszer mérő mikrofonjával alítottam be a rendszert.
A két hátsó hangfalam egyformán 2. 1 méterre van a fő hallgatási pozíciótól, mégis az Audyssey 2EQ a bal hátteret 1. 8 méterre mérte be. Lehet hogy azért mert a baloldalon a hallgatási pozíció és a hátér között a hátsó falon van egy ajtónyílás, és ezért mért csak 1. 8 métert? Alítsam át a ball hangsugárzó értékét 2. 1 métere vagy hagyjam így 1. 8méteren?A harmadik kérdés a mélynyomot 3. 6 métere helyeztem el a fő hallgatási pozíciótól fél hangerőre alítottam a mélynyomon lévő hangerőszabályzót. Az Onkyo bealító rendszere viszont 4. 8 métere mérte be a mélynyomó távolságát. Valószínűleg azért ilyen nagy az eltérés, mert a mélynyomó lefelé sugároz. Javítsam ki ezt is a valós értékre (3. 6m) vagy hagyjam, úgy ahogy az erösitö bemérte magának (4. 8m)-en.
Negyedik kérdés a mélynyomó vágási frekvenciáját 150Hz- re alította be az erösitö a bemérés során. Ha 200hz-re állítom, akkor halható luk keletkezik a rendszerben. Viszont ha 120hz-re alítom, akkor úgy vettem észre mintha szebben szólna. Ha átalítom 120hz-re és így használom, akkor károsíthatja ez a hangsugárzókat?
Ezeket a kábeleket néztem ki a rendszerhez
HDMI
[link]
Hangsugárzókábel
[link]
Van valakinek ezzekel tapasztalata vagy tud valaki ajánlani kábeleket (hangsugárzó kábel, HDMI kábel, Mélynyomó kábel) ami nagyjából partiban van ezzel a rendszerrel. -
haarmaan
tag
Négynapos használat után azt tudom mondani, hogy elkövettem életem legrosszabb vételét.
Onkyo TX-SR508
HARMAN/KARDON HKTS30Az igazság az hogy a HARMAN/KARDON HKTS30-as hangfal szet-et egy H/K AVR160-as on hallgattam meg amivel brutálisat szólt. Az ONKYO TX-SR508-at egy JBL hangfalszetten tudtam csak meghallgatni igaz ez a szett álló front hangfalakat tartalmazott, ez is tiszteségessen szólt. Az ONKYO TX-SR508 mellet döntöttem a jóval kedzezöbb ár és a 1.4 HDMI miatt, de nagyon úgy néz ki, hogy nagy hiba volt. KB 60-70 óra bejáratás után elmondhatom, hogy ez a két cucc nagyon kiábrándító eredményt produkál együtt. A TX-SR508 erösitön van minden, lehet mindent alítani, ilyen kalibráció olyan kalibráció ilyen olyan hangzatos megfogalmazások, De elfogadható hangminőséget még nem sikerült belőle kihoznom, pedig kismillió bealítást megpróbáltam. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy egyelőre csak olcsó HDMI kábelekkel, és a hangfalakhoz adot gyári hangszóró kábelekkel használom. Legelőször ezeket fogom cserélni, és ha akkor sem leszek elégedet akkor az erösitöt lecserélem egy HARMAN/KARDON erösitöre.
-
haarmaan
tag
Valamint még egy kérdés hogy ezeket a front szatelit hangfalak a padlótól milyen magasra érdemes feltenni a falra? Több helyen olvastam hogy 120 cm ajánlanak, ez mire vonatkozik a hangfal teteje legyen a földtöl 120cm-re, vagy az alja, vagy a közepe? A gyártó oldalán megnéztem a hangfalhoz kaható álványt az 88cm magas ha ehez hozá adom a hangfal 30cm es méretét akkor kb 120cm magasan lesz a hangfal teteje a fökldtöl, nincs ez alacsonyan egy picit?
-
haarmaan
tag
Sziasztok egy kis segítségre lenne szükségem.
Vettem egy Onkyo TX-SR508-as erösitöt,
[link]
és egy Harman/Kardon HKTS30-as hangfalzettet.
[link]
A kérdésem az lenne, hogy hogyan ajánlott bejáratni a hangfalakat?
Ezen kívül hány üzemóra bejáratás után lehet már nagyobb hangerőn hallgatni?
A szettet Playstation3-al használnám, hogy érdemes bealítani a Playstation3-at.
A Playstation3-on a videó bealítások alatt van egy ilyen bealítás hogy:Bluray/DVD Output format/HDMI: - LinearPCM
- BitstreamMelyikre érdemes alítani, ha jól értelmezem Bitstream bealításnál az erösitö végzi a HD hanganyagok dekódolását, míg LinearPCM-nél a PS3, melyik a jobb megoldás?
Aztán a Playstation3-on van egy ilyen bealítás, hogy Audio Output Settings HDMI. Itt be tudom állítani, hogy milyen hangformátumokat engedjen át a Playstation3-om az erösitöre. Ezekközül melyiket, alíthatom be, melyiket tudja a rendszer biztosan:
- Linear PCM 7.1 192 khz
- Linear PCM 7.1 96 khz
- Linear PCM 7.1 48khz
- Linear PCM 7.1 176.4 khz
- Linear PCM 7.1 88.2khz
- Linear PCM 7.1 48 khz
- Linear PCM 5.1 192 khz
- Linear PCM 5.1 96 khz
- Linear PCM 5.1 48khz
- Linear PCM 5.1 176.4 khz
- Linear PCM 5.1 88.2khz
- Linear PCM 5.1 48 khz
- Linear PCM 2ch 192 khz
- Linear PCM 2ch 96 khz
- Linear PCM 2ch 48khz
- Linear PCM 2ch 176.4 khz
- Linear PCM 2ch 88.2khz
- Linear PCM 2ch 48 khz
- Dolby Digital 5.1
- Dolby Digital Plus
- Dolby True HD
- DTS 5.1ch
- DTS-HD-High Resolution Audio
- DTS-HD-Master audio
- AACBocs ha egy kicsit hosszura sikeredet, és előre is köszönöm a segítőkész válaszokat.
Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Corsair 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest