Aktív témák
-
Z0mbi
senior tag
válasz
#92251648 #27364 üzenetére
Ez igy van. Es az is igaz hogy aki igazi autobuzi az is a regire eskuszik. De attol az uj nem rossz. 3 eve tortent hogy 2 orara kaptam kolcson egy Mustang Fastback kis blokkos gepet. 1967 eset. Na az auto. A kedvencem,. Megis elmondom hogy a mostani suzukim fekje 100x jobb, az alacsonyabb fordulaton jobban huz, a kormany... hat a mustang et nem is neveznem kormanynak. Megkis kurvanagy elmeny vezetni. Egesz egyszeruen mas. 4.7l is V8. Valahogy ez a hasonlat illik szerintem ide is. (es igen ha tehetnem becserelnem 1:1 be a suzukim a mustangra! annak ellenere hogy ergonomiailag 0 es hogy a szervok szinte mindenhol kemenyek. De megis... no kb ugyan ezert ragaszkodnak sokan a regi hificuccokhoz. Van ismerosom aki meg mindig a Quad ra eskuszik. Es koti az ebet a karohoz hogy a sztereo orultek nem tudjak mit hagynak ki. Es hogy igy szol jol meg ugy szol jol...)
-
python1
veterán
válasz
#92251648 #27318 üzenetére
De éppen azt próbálnám sugalni,hogy igazi stúdiófelvételt készíteni ssd-re és azt ssd-re továbbvinni,sokszorosítani házi alkalmazásra.
Nekem is van ssd-m, és külső CD meghajtóval ami kis mahagóni asztalkán van arról szoktam be grabbelni a CD hanganyagokat,EAC-al ami 98%-os minőségben grabbel.
Nem vettünk észre a gyári és a begrabbelt hanganyag között minőségi eltérést,ezért lennék kíváncsi eredeti stúdió minőségre,hogy hogy szólna. -
python1
veterán
válasz
#92251648 #27268 üzenetére
Beleolvastam egy kicsit,jónak tűnik,sőt elég biztató!
Köszi!
Kicsit örülök vagy is nagyon,hogy nem vagyok egyedül ebben a témában és pár embert komolyan érdekel ez az irányvonal.
Na ezt jól körbe fogom járkálni.Viszont még az lényeges lenne,hogy merevlemezről a jitter-es problémák,hogyan jelentkezhetnek mint minőség rontó tényező.
-
python1
veterán
válasz
#92251648 #27256 üzenetére
Ez így is van!
Köszi az mp3-as tömörítési eljárás lényegét!
Én tudom jól,hogy digitális folyam halad az usb-n keresztül is de az kikerüli az alaplapi chipszettett,és az usb-s hangkártya DAK-ja végzi el az átalakítást.Ellenben ha az eleven rosszabb alplapi hangkártyáról digitális-koax kábellel teszed ugyanezt akkor tönkre teheted a hangzást vagy jó nagyot csalódhatsz a hangzásában. -
python1
veterán
válasz
#92251648 #27247 üzenetére
Hát elég egyszerű a magyarázat.
Az MP3 tömörítésnél levágnak a magasból,mély-ből ,középből,na már most ugye így elég gagyi a dolog,viszont EQ-zod akkor kicsit tudod korrigálni a dolgokat,persze ésszel bánni vele.Olyan ez mint mikor vannak ezek az MP3 tömörítés által elveszett hang tartomány visszaállító,javító programok azokkal is sokkal jobban,elviselhetőbben szólnak az MP3-as file-ok.bajnokpityu:pont találtál egy olyan hangkarit ami passzol,illik a rendszeredhez.Nem kell mindig a méregdrága megoldásokban keresni a grált!
A drágább, gondolom a drágább komponenseken futná inkább ki magát,ott lehetne észre venni jobban a különbséget.
Nem feltétlen kell külső DAK-ot digitálisan összekötni,éppen ezt taglaljuk az usb-s jobb.
Ha mondjuk egy rossz minőségű asztali CD-t veszünk alapul, ami rossz jelet küld ki,azt semmilyen DAK vagy processzor nem tud feljavítani,hogy jó legyen a minősége.Tehát ha az alaplapi chipszetted szart sem ér akkor jön jól az usb-s megoldás,mert teljesen kikerüli az alaplapi chipsettett. -
bajnokpityu
félisten
válasz
#92251648 #27246 üzenetére
Nem feltétlenül jobb, mindkettőt el lehet rontani. A gyenge hangkártyák csapnivaló digitális jelet adnak ki magukból, némelyik még át is konvertálja azt.
ezt ki lehet szűrni a teknikámmal?USB és Firewire összeköttetésnél némileg egyszerűsödik a jitternek nevezett időzítési problémahalmaz és lehetőségünk van a külső eszköz PC-ről történő szoftveres vezérlésére is.
miért problémásabb belső eszköznél jól kezelni a jittert?Ellenben a legtöbb olcsó külső hangkártyában/DAC-ban nagyon gagyi az USB receiver rész, ezért az olcsó DAC-ok általában jobban szólnak SPDIF bemenetről táplálva.
na ezt nem értettem. nekem mintha a két félmondat között kimaradt volna egy harmadik.a dac az szinte mindig spdifről van hajtvaCélszerű vagy egy normális USB/SPDIF átalakító (KingRex, HiFace) beszerzése, vagy olyan készülék vásárlása, amiben már nívós az USB receiver, csak hát ezek nem olcsóak.
de akkor miért tűnik nekem egész jónak a filléres usb hangkarim?
-
Vidala
senior tag
válasz
#92251648 #27151 üzenetére
Nem szól gyengébben, sőt jobban szól, viszont a hibák is hatványozottan kijönnek. Ettől nem lesz olyan élvezhető.
Egyébként ahogy az előbb írtam, én is hallgatok mp3-at. Igaz keveset, de minimum 192-est, mert alatta nagyon silány. Ha már mp3, akkor 320-as. Az is igaz, hogy leginkább a telefonomba töltöm őket és egy "alap" fülessel hallgatom, de akkor nem is vagyok otthon. Viszont pl. metrón már egyáltalán nem is hallgatok zenét, mert olyan szintű a "minőségromlás" a magas külső zaj miatt. -
Ribi
nagyúr
válasz
#92251648 #27151 üzenetére
Azért abban szerintem mindenki egyetért, hogy egy 128bites MP3nak igen szar a minősége.
Én is sok MP3-at hallgatok melóba menet és 128 bitest eleve le se szedek. Mondjuk ugyanaz az MP3 sokkal élvezhetőbben szól kis vacak mp3 lejátszóval és fülessel, mintha rákötném hifire. Még amikor megvettük a rendszert, mivel nem nagyon volt sok jó CD, teszteltük mp3-al is. Csak csodálkoztunk, hogy mé szól ez ilyen szarul. Kis vacak mp3 lejátszó az egészet annyira összemossa, hogy fel sem tűnnek a dolgok. Hogy esetleg nem úgy szól ahogy kellene. De egy normális rendszer pontosan úgy játsza ahogy az le van kódolva. Szar a minőség, szar lesz a hangzás is. 320-as már elég jó. Ott már kell a hallás, hogy feltűnjön.
192 még a határeset aminél elég sokan érzik, hogy valami nem frankó a zenével. De összehasonlításban boztos hogy kitűnik.Mondhatnám, hogy veszel egy 640x480-as felvételt és megnézed egy mobil telefonon. Egész jó a képe. Majd kiteszed egy full HD TV-re. Ott 1 pixel eloszlik kb 6 fizikai pixelen. És máris azt látod, hogy baromi randa kockás az egész. De egy szar tömörítésű videón is azonnal feltűnik, hogy gyors mozgásoknál bepixelesedik a kép. Zenénél is ez van. Nincs elég "felbontása" egy mp3nak az adott zeneanyag letárolására. Elvesznek hangszerek stb stb...
-
nebulo5
senior tag
válasz
#92251648 #27148 üzenetére
Hallgass tömörítetlen hanganyagot, kerüld a zempé3-at, és egy idő után kapásból ki lehet hallani a különbséget akár egy középkategóriás szintű rendszernél is.
Persze, a "magas bitrátás" tömörített hanganyag is egész normálisan szól, de ha már eleve nincs az alsó és felső hangtartomány a tömörítésben, akkor nincs is mit hangilag megjelenítenie egy jobb rendszernek sem.... -
ricsik
őstag
válasz
#92251648 #27146 üzenetére
Szerintem meg pont nem. Minél jobb a rendszer, annál jobban kijönnek a rendszer részletei és problémái. Pl egy 100 ezres tv-hez nem kell 100e forintos HDMI kábel, de a másfél millás vetítőhöz kell. Az mp3 egy tömörített szar, ha gyenge a cuccod, elviselhető, de minél jobb annál jobban kihallod a részleteket és a tömörítésből adódó problémákat és a dinamika hiányát.
Aktív témák
Hirdetés
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Napelem
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Tőzsde és gazdaság
- PlayStation 5
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE65QN800DTXXH) 165CM 8K NEO Q-LED UJ MODELL! AKCIÓ!
- LG (OLED77B49LA ) 195CM 4K SMART PRÉMIUM OLED 120HZ UJ MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65LS03TAUXXC) 165CM 4K SMART Q-LED FRAME PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE85QN85B) 215CM NEO-QLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- 120" 4K HDR Házimozi (Optoma UHD 51 + 120 olasz mozivászon)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest